Weekbulletin 46 2013

5
12-46 16/08/2013- 22/08/2013 AGENDA: Donderdag 14 nov. DAG VAN RESPECT 10.45: voorstelling ‘op reis’ gr. 3/4 13.30: voorstelling ‘op reis’ gr. 3/4 Vrijdag 15 nov. Roostervrij gr. 1/4 Zaterdag 16 nov. Aankomst Sint Nicolaas in Nederland Zondag 17 nov. Aankomst Sint Nicolaas in Vught Maandag 18 nov. Dinsdag 19 nov. Woensdag 20 nov. DAG VD RECHTEN VAN HET KIND Donderdag 21 nov. RAPPORT 1 gaat mee naar huis Vrijdag 22 nov. START WEEK vd MEDIAWIJSHEID (t/m 29 nov.) Voorleesochtend in de groepen 8 n.a.v. De Dag van de Rech- ten vh Kind spelletjesmiddag gr. 1/2 Zaterdag 23 nov. Schoolzwemtoernooi VZ&PV De Dommelboarzen gr 3 t/m 5 Zondag 24 nov. Schoolzwemtoernooi VZ&PV De Dommelboarzen gr 6 t/m 8 ZWANGERSCHAPSVERLOF JUF DOMINIQUE GR. 6A In verband met het naderend zwangerschapsverlof van juf Dominique in groep 6A, hebben de kinderen uit deze groep gister een brief mee naar huis gekregen. In die brief is te lezen dat zij tijdens haar afwezigheid vervangen gaat worden door juf Reinie Poelstra. Omdat dit ook gevolgen heeft voor de ondersteuning in de groepen 3, heb- ben de kinderen in die groepen ook een brief mee naar huis gekregen. Hierin is te lezen hoe en door wie de ondersteuning in die groepen vanaf dat moment zal worden ingevuld. RAPPORTGESPREKKEN Afgelopen week hebben alle oudste kinderen van een gezin in de groepen 3 t/m 8 een uitnodiging voor het rapportgesprek mee naar huis gekregen. Voor de duidelijkheid vermelden we nog even dat deze gesprekken plaatsvinden op di. 26 en do. 28 nov. en di. 03 dec. De ouders met een kind in groep 6A kunnen een uitnodiging voor woe. middag 27 nov. hebben gekregen. Dit i.v.m. het zwangerschapsverlof van juf Domini- que. Komende donderdag krijgt u deze uitnodiging nogmaals mee ter herinnering!

description

 

Transcript of Weekbulletin 46 2013

Page 1: Weekbulletin 46 2013

12-46 16/08/2013- 22/08/2013

AGENDA: Donderdag 14 nov. DAG VAN RESPECT

10.45: voorstelling ‘op reis’ gr. 3/4 13.30: voorstelling ‘op reis’ gr. 3/4

Vrijdag 15 nov. Roostervrij gr. 1/4

Zaterdag 16 nov. Aankomst Sint Nicolaas in Nederland

Zondag 17 nov. Aankomst Sint Nicolaas in Vught

Maandag 18 nov. Dinsdag 19 nov. Woensdag 20 nov. DAG VD RECHTEN VAN HET KIND

Donderdag 21 nov. RAPPORT 1 gaat mee naar huis

Vrijdag 22 nov. START WEEK vd MEDIAWIJSHEID (t/m 29 nov.) Voorleesochtend in de groepen 8 n.a.v. De Dag van de Rech-ten vh Kind spelletjesmiddag gr. 1/2

Zaterdag 23 nov. Schoolzwemtoernooi VZ&PV De Dommelboarzen gr 3 t/m 5

Zondag 24 nov. Schoolzwemtoernooi VZ&PV De Dommelboarzen gr 6 t/m 8

ZWANGERSCHAPSVERLOF JUF DOMINIQUE GR. 6A

In verband met het naderend zwangerschapsverlof van juf Dominique in groep 6A, hebben de kinderen uit deze groep gister een brief mee naar huis gekregen. In die brief is te lezen dat zij tijdens haar afwezigheid vervangen gaat worden door juf Reinie Poelstra. Omdat dit ook gevolgen heeft voor de ondersteuning in de groepen 3, heb-ben de kinderen in die groepen ook een brief mee naar huis gekregen. Hierin is te lezen hoe en door wie de ondersteuning in die groepen vanaf dat moment zal worden ingevuld.

RAPPORTGESPREKKEN

Afgelopen week hebben alle oudste kinderen van een gezin in de groepen 3 t/m 8 een uitnodiging voor het rapportgesprek mee naar huis gekregen. Voor de duidelijkheid vermelden we nog even dat deze gesprekken plaatsvinden op di. 26 en do. 28 nov. en di. 03 dec. De ouders met een kind in groep 6A kunnen een uitnodiging voor woe. middag 27 nov. hebben gekregen. Dit i.v.m. het zwangerschapsverlof van juf Domini-que. Komende donderdag krijgt u deze uitnodiging nogmaals mee ter herinnering!

Page 2: Weekbulletin 46 2013

ONTWIKKELINGSGERICHT ONDERWIJS (OGO) IN DE BOVENBOUW

Zoals u ongetwijfeld weet wordt er in de OB van onze school gewerkt met thema’s. Door het creëren van rijke spelactiviteiten verkrijgen de kinderen specifieke kennis. In de groepen 3/4 wordt thematisch gewerkt rondom de wereld oriënterende vakken. Bij het thematiseren verbindt de leerkracht zijn bedoelingen met de betekenissen van kinderen.

Als school willen we een doorgaande ontwikkelingslijn van OGO wereldoriëntatie reali-seren naar de Bovenbouw. Leerlingen bouwen zo vakkennis op middels onderzoeks-activiteiten. Onder vakkennis verstaan we: historische kennis, kennis van de natuur, kennis van topografie en geografie. Ofwel wereldoriëntatie.

In DEZE BRIEF informeren we u nader over OGO in de bovenbouw

De Directie

______________________________________________________________

OUDERBIJDRAGE 2013 - 2014

Beste ouders/verzorgers,

Ook dit schooljaar heeft de oudervereniging weer veel leuke dingen voor uw kind(eren) in petto. Mede dankzij de vrijwillige inzet van veel ouders en de inzet van de leerkrachten wordt hier mee een extra dimensie gegeven aan de schooltijd van uw kind(eren).

OUDERBIJDRAGE

Alleen dankzij de jaarlijkse ouderbijdrage is het mogelijk om deze activiteiten te organise-ren. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 10 september jl is op basis van de jaarplannen besloten om de minimum ouderbijdrage gelijk te houden aan vorige jaren en deze is vastgesteld op:

30 euro per kind in de groepen 1-6 45 euro per kind in de groepen 7-8

Gister heeft u een speciaal mailbericht ontvangen waarin u gevraagd wordt deze ouderbij-drage vóór 1 januari 2014 te voldoen. Tevens hebben alle oudste kinderen van een gezin op onze school een brief meegekregen waarin u dit alles nog eens na kunt lezen.

Wij verzoeken u vriendelijk uw bijdrage voor 1 januari 2014 over te maken op rek. nr.: 2963664 t.n.v. Oudervereniging Katholieke Basisschool De Schalm in Vught o.v.v. de voor- en achternaam van uw oudste kind.

Met vriendelijke groet, Namens de Oudervereniging

Paul-Jeroen Zweep Penningmeester [email protected] T: 06 – 225 617 75

Page 3: Weekbulletin 46 2013

SAMENSTELLING OUDERVERENIGING

Ingevolge het bepaalde in art. 16 van de statuten van de oudervereniging, deel ik u mede dat de ouderraad en het dagelijks bestuur sinds de algemene jaarvergadering van 10 september 2013 als volgt is samengesteld:

Tom Ouwens (voorzitter en commissie carnaval) Paul Jeroen Zweep (penningmeester) Mascha Gebel-Bartels (secretaris)

André van den Broek (commissie natuur) Miranda Ernst (commissie kerstmis) Marieke van Heeswijk(commissie kerstmis) Marie-José Kemperink(commissie sport) Sandra Schoten (commissie cultuur) Chantal van den Wassenberg(commissie Koningsdag) Kim Wesselman (commissie gezondheid)

Met vriendelijke groet,

Mascha Gebel-Bartels

______________________________________________________________

SINTERKLAAS KOMT WEER NAAR ONS LAND

Het is bijna weer zo ver, De Sint en zijn Pieten komen naar Ne-derland. Komende zaterdag komt De Goed Heiligman aan in Groningen en a.s. zondag volgt de intocht in ons eigen Vught. Voor de kinderen is dit vaak de mooiste en gezelligste tijd van het jaar.

Dit jaar volgen wij weer met de klas het verhaal van het Sinterklaasjournaal. Hier zijn we de komende weken dan ook erg druk mee. Voor het geval u hier nog niet door uw kind over bent ingelicht, het Sinterklaasjournaal is al vanaf afgelopen maandag 11 november te volgen op de TV. Iedere dag kunt u het Sinterklaasjournaal bekijken om 18.00 u. bij ZAPP. Voor nog meer ‘leuks’ voor thuis kunt u kijken op ‘sinterklaasjournaal.nl’

VADER-KIND WEEKEND (VKW) GROEPEN 8

Het Schalm vader-kind-weekeind (dit jaar SGACHT 2014 gedoopt) wordt aan het ein-de van het schooljaar voor groep 8 en 8A, georganiseerd, door alle vaders van de kinderen. Het weekend bestaat al meer dan 10 jaar en is daarmee een vast onderdeel geworden van de afsluiting en het afscheid van de Schalm.

Onze kinderen kijken hier enorm naar uit. Na het weekeind zijn de laatste dagen op school een feit en nemen alle kinderen uit groep 8 afscheid van hun basisschooltijd.

Het weekeind bestaat uit een dagprogramma met activiteiten in en rondom Vught, een bonte avond met disco en een avondprogramma. Op zondagmiddag sluiten we af. Meer informatie en de definitieve datum volgt snel, alle vaders worden gevraagd mee te helpen en kunnen contact opnemen via [email protected].

namens de vaders, Joep Dirven, Jurgen van Olphen, Eugène Scholten.

Page 4: Weekbulletin 46 2013

FIETS(-LICHT) CONTROLE

Afgelopen vrijdag zijn de fietsen van de kinderen weer gecontroleerd. In deze natte en donkere tijd is er naast goed werkende remmen e.d. speciaal aandacht besteed aan de controle van de verlichting. Samen met de actie ‘LIGHTWISE’ van de ANWB konden we hier extra op letten. Een goed gevulde, via de ANWB verkregen, ‘lightwise box’ met handige hulpmiddelen, maakte het in sommige gevallen zelfs mogelijk om kleine reparaties aan m.n. de verlichting op school te ver-richten. Wanneer er ‘iets meer’ gedaan moest worden, werd dit op de contro-le kaart aangegeven en met de kinderen mee naar huis gegeven.

Alle ouders die hebben geholpen willen we hartelijk bedanken. Mede dankzij uw hulp gaan onze kinderen de komende winter, goed verlicht en veilig, door het verkeer.

______________________________________________________________ VERJAARDAGEN KOMENDE WEEK:

datum gr. 14-11 Mathieu Frijns 4

Florentine Schoten 5 16-11 Felix Briquet 3A 19-11 Joep Kwantes 3

Flor Smit 8A 20-11 Fleur Aarninkhof 6A 21-11 Carmen van de Laar 1/2E

Roel Janssen 3A Gijs Vaandrager 5 Floor van der Steen 5A Matea Malbasic 8A

22-11 Cristopher Smit 4A Fiene van Mil 5A

VERLOF / AFWEZIG KOMENDE WEEK:

datum gr. wordt vervangen door: 15-11 dhr. Jasper van Schaijk 5A juf Kris Raaijmaakers

dhr. Luuk van Kessel 7 vervangerspool vervangt 18-11 juf Renée Schenkelaars 3A juf Jolanda Franchimont

juf Heidi Schel IB-OB n.v.t. 20-11 dhr. Mart van Loon 6 juf Kris Raaijmaakers 21-11 juf Marlies Michels 1-2E juf Antoinette Spoormakers 22-11 juf Babette Kuip 3 juf Reinie Poelstra

juf Ellen de Koning 5 vervangerspool vervangt dhr. Jasper van Schaijk 5A juf Kris Raaijmaakers dhr. Gerard de Ronde dir. n.v.t.

______________________________________________________________

Page 5: Weekbulletin 46 2013

INGEKOMEN BERICHTEN

SPACE SCOOTER KWIJT!!!!!

Vrijdag 25 oktober heeft Oden (gr. 4A) zijn zwarte space scooter met oranje hangslot in de fietsenstalling gezet. In verband met een bezoek aan de dokter zijn wij verg-eten de space scooter die vrijdag ook weer op te halen. Kan het zijn dat iemand hem uit voorzorg heeft meege-nomen of elders heeft geparkeerd? Anders kan ik slechts 1 conclusie trekken....graag uw reactie naar [email protected]

voorbeeld van een vergelijkbare space scooter

BIEB VUGHT 50 JAAR

Zondag 27 oktober vierde de bibliotheek van Vught haar 50 jarig bestaan. In het kader van dit jubileum is de bieb op 22 zondagen open. Er is dan, voor diverse leeftijdsgroe-pen, wekelijks een gratis te bezoeken activiteit gepland.

Komende zondag, 17 november, kun je kennismaken met 2 kleine vrienden van Eric of het kleine insectenboek; de slak en de kever. Samen met Natuurkids bouw je een mooie logeerruimte voor de slakken en kom je van alles over de dieren te weten. Durf je een slak op je hand te zetten?

Tijdens het tweede deel van de middag maak je kennis met kevers. Heb je ooit gezien hoe een meelworm verandert in een mooie glanzende kever? Je mag je eigen meel-worm persoonlijk verzorgen.

Behalve de kennismaking met echte levende kevers en slakken, zijn er doorlopend knutsel-, en ontdekopdrachten. Heb je wel eens meelworm koekjes gegeten? Of knut-sel je eigen heilig kever of slome slak in elkaar?

Kom zondag 17 november, tussen 14.00 en 16.00 uur, naar de bieb in Vught voor een natuurlijke en spannende middag.

Tot dan! Stichting Natuurleuk Catrien Kuijpers en Marleen van de Wees

BUITENSCHOOLSE SPORTACTIVITEITEN VAN MOVE

Vanaf dinsdag 19 november biedt MOVE Vught Buitenschoolse Activiteiten (BSA) aan. Deze activiteiten staan in het teken van, hoe kan het ook anders, Sport! Deze activitei-ten worden georganiseerd samen met de gymstagiaires van het Koning Willem I Col-lege. Op dit moment lopen deze studenten o.a. stage op onze school.

Voor meer info KLIK HIER!