WBV-Nieuwsbrief 2016/08

25
Nieuwsbrief Jaargang 7 - nr. 8 - 3 mei 2016 Wielerbond Vlaanderen - Strandlaan 3 - 9000 Gent Partners Wielerbond Vlaanderen * Dhr. VANDER POORTEN Matiz, wielrenner bij Tieltse Rennersclub * Dhr. LEMMENS Louis, vader van nationaal commissaris Eddy Lemmens Wielerbond Vlaanderen biedt aan de bedroefde families zijn oprechte medeleven aan. In Memoriam Inhoud 1 Korte berichten 8 Belgisch Kampioenschap junioren 12 Wedstrijdkalender 07/05 - 22/05 Op dinsdag 10 en donderdag 12 mei zal de parking voor het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx niet beschikbaar zijn! Je parkeert je wagen best op de Zuiderlaan, waarna je te voet via de slagboom aan de uitgang van de Blaarmeersen het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx kan bereiken. Parking VWEM 10 & 12 mei De provincie Vlaams – Brabant heeft er vanaf april een gloednieuw sportcentrum bij. Een multifunctioneel sportcomplex met een administratief centrum, een kleine en een grote vergaderzaal , een berging , kleedkamers en een grote kantine. De bedoeling is dat Wielerbond Vlaanderen afdeling Vlaams–Brabant er een wielercentrum gaat uitbouwen voor jonge rennertjes, als verderzetting van de opleiding die nu al gegeven wordt. De feestelijke opening is voorzien op zaterdag 28 mei 2016. LET OP: het adres van de provinciale afdeling Wielerbond Vlaanderen Vlaams Brabant is gewijzigd. Het nieuwe adres is HERTOGSTRAAT 203 / 2 – 3001 HEVERLEE. Nieuw adres WBV Vlaams- Brabant

description

Wielerbond Vlaanderen Nieuwsbrief 2016/08

Transcript of WBV-Nieuwsbrief 2016/08

  • Nieuwsbrief Jaargang 7 - nr. 8 - 3 mei 2016Wielerbond Vlaanderen - Strandlaan 3 - 9000 Gent

    Partners Wielerbond Vlaanderen

    * Dhr. VANDER POORTEN Matiz, wielrenner bij Tieltse Rennersclub

    * Dhr. LEMMENS Louis, vader van nationaal commissaris Eddy Lemmens

    Wielerbond Vlaanderen biedt aan de bedroefde families zijn oprechte medeleven aan.

    In Memoriam

    Inhoud1 Korte berichten8 Belgisch Kampioenschap junioren12 Wedstrijdkalender 07/05 - 22/05

    Op dinsdag 10 en donderdag 12 mei zal de parking voor het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx niet beschikbaar zijn!

    Je parkeert je wagen best op de Zuiderlaan, waarna je te voet via de slagboom aan de uitgang van de Blaarmeersen het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx kan bereiken.

    Parking VWEM 10 & 12 mei

    De provincie Vlaams Brabant heeft er vanaf april een gloednieuw sportcentrum bij. Een multifunctioneel sportcomplex met een administratief centrum, een kleine en een grote vergaderzaal , een berging , kleedkamers en een grote kantine. De bedoeling is dat Wielerbond Vlaanderen afdeling VlaamsBrabant er een wielercentrum gaat uitbouwen voor jonge rennertjes, als verderzetting van de opleiding die nu al gegeven wordt.

    De feestelijke opening is voorzien op zaterdag 28 mei 2016.

    LET OP: het adres van de provinciale afdeling Wielerbond Vlaanderen Vlaams Brabant is gewijzigd. Het nieuwe adres is HERTOGSTRAAT 203 / 2 3001 HEVERLEE.

    Nieuw adres WBV Vlaams-Brabant

  • p. 2 - Nieuwsbrief 8/2016 - 3 mei 2016

    M-factor - infographic 6

    De M-REFLEX: de 6de Infographic uit de M-reeks. Coaches met de M-factor kennen de vaardigheden van het duurzaam motiveren en maken de M-REFLEX.

    Bij al hun doordeweekse coach-acties, denken ze even na over het effect op de motivatie. Ze passen hierbij regelmatig enkele ABC-sleutelwoorden toe.

    De sporters van de M-coaches, die deze sleutelwoorden toepassen, zijn:

    Energiek en actiegericht (door Autonomie-ondersteuning), Enthousiast en positief (door Binding), Zelfzeker en bekwaam (door Competentie-ondersteuning).

    Kortom deze sporters zijn duurzaam gemotiveerd en dit straalt ook af op de M-coach zelf.

    De M-Infographics worden uitgediept in de Workshops.Schrijf je in op http://www.mfactor.be/m-agenda

    Tandemrace VIGEVan 5 tot 8 mei 2016 vindt de 30e editie van de vierdaagse Belgische tandemrace voor visueel gehandicapten plaats.

    De Belgische Tandemrace VIGE is alom bekend bij renners met een visuele beperking. De deelnemers zijn topsporters die in volle voorbereiding zijn voor de Paralympische Spelen in Rio.

    Deze vierdaagse competitie wordt dan ook een belangrijke test voor wielrenners met een visuele beperking.De delegaties komen uit meer dan 10 Europese landen, maar ook Canada stuurt zijn beste teams.Benieuwd wie op dit moment de beste conditie en/of tactiek heeft ?Beleef het zelf tijdens n van de ritten of volg het op de website van de memorial John Deraet: http://www.tandemrace.net/

    De persmap met alle nodige informatie kan via volgende link gedownload worden: persmap 16.pdf

    Datum Plaats Start Afstand

    05/05/2016 Gedinne 14u30 75,45 km (15 x 5,03km)

    06/05/2016 Overpelt 15u 82,5 km (15 x 5,5 km)

    07/05/2016 Hulshout 10u: tijdrit15u: wegrit

    2.307,96 m (6 pister-onden) / 83 km (20 x 4,15 km)

    08/05/2016 Essen 12u 80 km (20 x 4,15 km)

  • p. 3 - Nieuwsbrief 8/2016 - 3 mei 2016

  • Jongeren vanaf 15 jaar (of het schooljaar waarin ze 15 worden), die in het wielrennen een carrire willen uitbouwen, kunnen bij de start van het nieuwe schooljaar weer terecht in het opleidingsproject voor jonge wielrenners.

    Dit project is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen CLW De Vesten en de Vlaamse Wielerschool, afdeling Herentals.Deze richt zich voornamelijk tot leerplichtige jongeren die naast hun schoolopleiding kunnen werken aan hun ambitie, namelijk toprenner worden op de weg of in het veld.

    De opleiding in de Vlaamse Wielerschool, Herentals In de Vlaamse Wielerschool worden de jongeren begeleid door specialisten uit het wielrennen en leerkrachten lichamelijke opvoeding. De jonge wielrenners krijgen, vertrekkend vanuit het basisprogramma, een individuele begeleiding die sporttrainingen (powertraining, bosloop, stabilisatieoefeningen), bostrainingen en wegtrainingen omvat. De jongeren gaan 2 tot 3 maal per week, onder begeleiding en met een trainingsschema, de baan op.Naast de trainingen krijgen de jongeren ook een degelijke theoretische opleiding (trainingsleer, anatomie, EHBO, fair-play, sporthygine en sportverzorging, voedingsleer, fietstechnieken,).

    De opleiding in het centrum voor deeltijds onderwijs Deze opleiding omvat 15 lesuren: 7 uur algemene vorming, 8 uur beroepsgerichte vorming. In de lessen algemene vorming wordt thematisch gewerkt rond een aantal praktische onderwerpen in verband met de leefwereld van de jongeren.

    Daarnaast wordt aandacht besteed aan talen, mondelinge en schriftelijke communicatie, rekenvaardigheid, ICT e.d. In de beroepsgerichte vorming verwerven de jongeren de nod-ige vaardigheden in een gekozen opleiding. De opleidingen fietsmecanicien en sportbegeleider werden speciaal voor onze jonge wielrenners opgericht. Indien zij hun individueel leertraject afgewerkt hebben kunnen zij het certificaat van de opleiding behalen.

    Naast hun certificaat kunnen de jongeren het diploma van het secundair onderwijs behalen. De jongeren kunnen eventueel ook de cursus bedrijfsbeheer volgen en hierdoor het erkend getuigschrift over de kennis van het bedrijfsbeheer behalen.

    Voordelen voor de jongeren De samenwerking tussen het centrum voor deeltijds onderwijs en de Vlaamse Wielerschool biedt een dubbel voordeel. Jongeren die ernstig overwegen een wielercarrire uit te bouwen krijgen de kans om hun aspiraties onder professionele begeleiding waar te maken. Daarnaast verwerven ze ook een kwalificatie in het door hen gekozen beroep.Indien zij door omstandigheden geen profcarrire kunnen uitbouwen of die vroegtijdig moeten opgeven, hebben zij toch de nodige kwalificaties voor de arbeidsmarkt en een diploma secundaironderwijs op zak.

    Inlichtingen Centrum Leren en Werken, Menenstraat 21, 2200 Herentals 014/21 27 79Vlaamse Wielerschool, Vorselaarsebaan, 2200 Herentals 014/22 52 52

    Combinatie schoolopleiding met wielrennen in Herentals

    Aanbesteding provinciale veldritkampioenschappen Antwerpen 2016 2017De organisaties van de provinciale veldritkampioenschappen 2016 2017 zullen toegewezen worden bij wijze van aanbesteding. Deze aanbestedingen zullen plaatsvinden: Evenementenhal de Populier, Populierenhoeve, 22 - 2240 Zandhoven op MAANDAG 6 JUNI 2016 om 19.30u voor alle veldritcategorien.

    Het lastenboek alsmede het VERPLICHT inschrijvingsformulier kan bekomen worden op de volgende e-mailadressen: [email protected] [email protected] lastenboek is ook terug te vinden op de website van de provinciale afdeling van Wielerbond Vlaanderen: www.wbvantwerpen.be

    Per post aanvragen: Gabril Termont, Boerenkrijglaan 3 2450 Meerhout 0495/37.45.76

    De aanbestedingsformulieren dienen AANGETEKEND verzonden te worden aan Mr. Jan Vandael, Europalaan 71 te 2470 Retie, in dubbele omslag, waarop duidelijk vermeld staat aan de buitenzijde, al naargelang Provinciaal kampioenschap en moeten uiterlijk ACHT dagen voor de datum van toewijzing toekomen. De aanbestedingsformulieren mogen ook onder gesloten omslag afgegeven worden bij de aanvang van de vergadering.

    OPGELET: Enkel en alleen clubs aangesloten bij WBV en die een schriftelijke bieding insturen of afgeven voor de aanvang van de vergadering van toewijzing, kunnen nog een hoger bod uitbrengen.

    p. 4 - Nieuwsbrief 8/2016 - 3 mei 2016

  • #SportersBelevenMeer

    Op woensdag 27 april 2016 werd een nieuwe campagne gelanceerd. Met #SportersBelevenMeer wil Sport Vlaanderen elke Vlaming aan het sporten krijgen. Deze campagne werd op gang getrokken door Vlaams minister van Sport, Philippe Muyters en door Paul Rowe, algemeen directeur van Sport Vlaanderen.

    Sport Vlaanderen wil jouw gedrag veranderen. Het Vlaamse sportagentschap gaat meer dan ooit voor de uitvoering van zijn missie: elke Vlaming aan het sporten krijgen.

    We doen dat niet langer door iedereen te zeggen hoe goed sport voor je is. Wel door iedereen te laten voelen hoe leuk sport is. Vandaag stelden minister van Sport Philippe Muyters en alge-meen directeur van Sport Vlaanderen Paul Rowe de eerste cam-pagne van Sport Vlaanderen voor.

    Als wij, van Sport Vlaanderen, je niet meer gaan zeggen waarom je moet sporten - omdat het je bloed doet stromen en je hersenen tot volle ontwikkeling brengt. omdat het je hersenen in beweging zet, en tegelijkertijd je hoofd leegmaakt. omdat het je zelfvertrouwen een boost geeft - als we dat dus allemaal niet meer zeggen: wat gaan we dan wel doen?

    Wij gaan onze duizenden ambassadeurs inzetten - al die bekende en onbekende mensen die nu al sporten en hun belevingen graag delen op sociale media - en hun ervaringen delen met de hashtag #sportersbelevenmeer.

    Wij gaan ook evenementen organiseren met onze belangrijkste partners, de federaties en de sportclubs. Dat is al zo in de maand mei, die wij uitroepen tot de Maand van de Sportclub. In die maand roepen we alle sportclubs op om hun deuren wagenwijd open te zetten met leuke en ludieke sportinitiaties. En de Vlamingen roepen we op om daar naartoe te gaan.

    Op onze campagnewebsite www.sport.vlaanderen/sportersbe-levenmeer vind je een overzicht van alle evenementen, en een constante socialemediafeed van sporters die veel beleven en dat graag delen.

    Vier van die grote clubevenementen organiseren we met luide trom en veel weerklank. Met deze initiatieven willen we in de komende maanden tal van andere sportclubs inspireren en overtuigen om hun eigen initiatieven te organiseren.

    Datum Plaats Activiteit Wat?

    01/05/2016 Vilvoorde (De Loods) Initiatie free-running We maken van iedereen een actieheld-voor-een-dag, in een echte filmset en middenin een achtervolgingsscne

    16/05/2016 Heusden Piratentennis Tennis zoals echte piraten dat doen, met een piratenkanon

    21/05/2016 Herentals Golfinitiatie De allereerste ter wereld met een hole-in-one-garantie

    28/05/2016 Brugge De Suppende Stadsgids Geschiedenis, schoonheid en sport ineen

    Aandachtspunt voor organisatoren van wielerwedstrijdenOrganiseer je een wedstrijd? Lees hieronder waar je op moet letten om een dopingcontrole in goede banen te leiden. Deze informatie is ook interessant voor renners.

    Antidopinglokaal

    In de nabijheid van de plaats waar de wedstrijd plaatsvindt (max. 500 meter van de aankomstplaats) houdt de organisator een afzonderlijke ruimte ter beschikking die door de controlearts geschikt wordt bevonden voor monsterneming en die als dopingcontrolestation wordt ingericht. Het dopingcontrolestation moet tijdens de gehele controle enkel voor de dopingcontrole gebruikt worden. Er moet een tafel en minimaal 3 stoelen worden voorzien. In het dopingcontrolestation of in een afzonderlijke ruimte ernaast moet een toilet aanwezig zijn en een wachtruimte. Bij afwezigheid van een voldoende ingericht dopingcontrolesta-tion bepaalt de controlearts de plaats van monsterneming.

    De organisator zorgt voor voldoende ongeopende flessen niet-alcoholische drank (minstens 1 fles per te controleren sporter, meestal 6).

    Elke organisator/federatie moet terplaatse de identificatie en

    contactgegevens (inclusief GSM) registreren van alle sporters die deelnemen aan de betrokken wedstrijd en van alle deelnemende sporters vereisen dat zij een passend identiteitsbewijs voorleggen. De lijst met identificatie en contactgegevens van alle deelnemers kan op eenvoudige vraag aan de controlearts bezorgd worden.

    Medewerking aan dopingcontroles

    Het decreet verplicht elke sportvereniging de totale medewerking te verlenen aan controles en toezicht op de controles.

    De organisatie van elke wedstrijd zorgt ervoor dat de controlearts en de chaperons vrije toegang hebben tot alle lokalen en plaatsen waar de sporters zich kunnen begeven.

    Vind hier alle informatie i.v.m dopingcontroles

    Aandachtspunten antidoping voor wedstrijdorganisatoren wiel-rennen.pdf

    Inrichting antidopinglokaal

    Lokaal antidoping.pdf

    p. 5 - Nieuwsbrief 8/2016 - 3 mei 2016

  • In de maanden mei en september organiseert Sport Vlaanderen, samen met VSF en ISB, de Maand van de Sportclub. Een mooie kans voor clubs om hun deuren te openen voor het grote publiek en te laten zien waarom ze goed bezig zijn.

    Leuke initiatieven

    Ooit al gehoord van piratennis voor kinderen? Of kennen jullie de hole-in-one garantie al? Het thema is eenvoudig: laat mensen op een zo leuk mogelijke manier kennis maken met sport. Hoe? Dat mag je natuurlijk zelf bepalen. Maar: hoe origineler, hoe beter.

    Inschrijven is de boodschap

    Schrijf je event in via sport.vlaanderen/sportclubs. Belangrijk is om in de omschrijving van je event te vermelden Maand van de Sportclub en als tag mvds te gebruiken.

    Op de website van Sport Vlaanderen kunnen mensen alle initiatieven in hun buurt terugvinden.

    Gratis promotiemateriaal

    Op dezelfde website sport.vlaanderen/sportclubs kan je tevens allerlei promotiemateriaal downloaden om je specifiek event aan te kondigen.

    Wens je specifieke materialen te ontvangen (spandoeken, beachflags, posters, opdrukfolders, ) mail dan naar [email protected]

    Relevante prijzen

    De leukste initiatieven maken kans op gratis mediaruimte of een waardebon van 500 euro. Deze prijzen worden door een jury (promotieteam Sport Vlaanderen) uitgekozen op basis van de ingeschreven initiatieven.

    Sport Vlaanderen SportpromotieTel: 02/209 45 14E-mail: [email protected]

    Maand van de sportclub

    Flanders Cup BMX #4 - Dessel - 22 mei

    Flanders MTB Kids Series - Grembergen - 7 mei

    Op zondag 22 mei organiseert BMX 2000 Dessel de vierde manche van de Flanders Cup BMX.Meer info is te vinden op de website: http://bmx2000.be/

    Op zaterdag 7 mei 2016 gaat de zesde manche van Flan-ders MTB Kids series door te Grembergen.Meer info is te vinden op de website: http://werevents.weebly.com/de-nodrugs-kids-serie.html

    p. 6 - Nieuwsbrief 8/2016 - 3 mei 2016

  • BELGISCH KAMPIOENSCHAP / CHAMPIONNAT DE BELGIQUE

    DAMES JUNIORS HEREN JUNIORES HOMMES JUNIORS HOOGLEDE GITS

    29.05.2016 1.Hoe is het evenement bereikbaar ? / Comment atteindre lvnement ? Komende van Brugge /Venant de Bruges of Kortrijk/ou Courtrai Renners/Coureurs Pers/Presse - Officials/Officiels

    Via E 403 afrit/sortie 8 Beveren -Roeselare, R 32 richting/direction Hooglede, daarna bewegwijzering volgen, ensuite suivre les flches. De PPO (pijlen teams/pers & Officials) bevindt zich langs de Ring Roeselare R32 Le PPO (flches teams/presse & Officials) se trouve sur le Ring de Roulers R32 VIP

    Via E 403 afrit/sortie 9 Lichtervelde, daarna bewegwijzering volgen, ensuite suivre les flches. Om een vlot verloop te kunnen garanderen, vragen wij u om deze richtlijnen strikt op te volgen. Afin de garantir un bon droulement, nous vous demandons de suivre strictement les directives.

    2.Parkings (uit alle richtingen zullen de parkings aangeduid worden / Les parkings seront flchs partir des diffrentes directions) Directie/Direction & KBWB/RLVB, Pers/Presse: St Quirinuszaal, Kerkstraat, Hooglede Commissarissen/Commissaires: St Quirinuszaal, Kerkstraat, Hooglede Dames Juniores/Juniors: Atlantahal, Oude Rozebekestraat 53b; Heren Juniores / Hommes Juniors: Bruggestraat, Kerkstraat en aanpalende straten/ et rues avoisinantes VIP : Steenbakkerij, Hogestraat, Hooglede 3.Waar bevinden zich de lokalen?/ O se trouvent les locaux? Briefing college van commissarissen en Provinciale coaches / Briefing collge des commissaires et Coaches Provinciaux : Dames & Heren/Hommes Juniores/Juniors: Atlantahal, Oude Rozebekestraat 53b; om 9u00 / 9h00 Accreditatie / Inschrijving & afhalen rugnummers en volgbewijzen/ Accrditation, Inscriptions, retrait des dossards et laisser-passer: Dames Juniors:Atlantahal, Oude Rozebekestraat 53b vanaf 9u00 tot 10u00 / partir de 9h00 jusque 10h00 Heren Juniores/Hommes juniors: St Quirinuszaal, Kerkstraat, Hooglede vanaf 11u00 tot 13u00 / partir de 11h00 jusque 13h Kleedkamers: Dames Junior Atlantahal, Oude Rozebekestraat 53b Heren Juniors / Hommes Juniors, Gemeenteschool Hooglede-Gits

    p. 8 - Nieuwsbrief 8/2016 - 3 mei 2016

  • Permanentie en Opmaak uitslag / Permanence & Rdaction rsultats : St Quirinuszaal, Kerkstraat, Hooglede Prijsverdeling/Rpartition des prix: Dames Juniors Atlantahal, Oude Rozebekestraat 53b Heren Juniores / Hommes juniors, St Quirinuszaal, Kerkstraat, Hooglede Antidopingcontrole/Contrle Antidopage : Medisch centrum De Zonne, Roeselarestraat 5A, Hooglede-Gits Presse / Pers : Gemeentehuis/Maison Communale : Raadzaal, 2e verdiep/2me tage 4.Toegang / entre Inkom/Entre: Gratis - Gratuit 5.Wedstrijden / Courses Dames Juniors: Start/Dpart: 11h00 - Afstand/Distance: 7 ronden/tours van/de 10 km = 70 km Heren Juniores / Hommes juniors: Start/Dpart: 14h00 - Afstand/Distance: 13 ronden/tours van/de 10 km = 130 km 6.Fotofinish / Photofinish : Links & rechts / gauche et droite 7.Medische dienst / Poste premiers soins :

    Ziekenwagen in de wedstrijd + vaste post met ziekenwagen stand-by Ambulance dans la course + poste fixe avec ambulance stand-by Wedstrijddokter EMES 8.Verantwoordelijke organisatie / Responsable organisation : Organisatie/Organisation: Rik DEBEAUSSAERT 0475/49.41.31 9.Verantwoordelijke KBWB / Responsables RLVB : Nathalie CLAUWAERT, Algemeen Cordinator/Coordinateur gnral GSM: 0497/53.03.77 e-mail: [email protected] Philippe MARIN, Assistent-Cordinator/Assistant-Coordinateur GSM : 0475/59.80.84 email : [email protected] Andr DIEDEREN, Cordinator wegcommissie/Coordinateur commission route GSM 0473 /760531 e-mail : [email protected] Freddy VAN STEEN, Cordinator logistiek/Coordinateur logistique GSM: 0475/67.56.88 e-mail: [email protected] Guy VERMEIREN, Perschef/Chef de presse GSM : 0477/47.77.31 e-mail : [email protected] Wedstrijddokter/Docteur dans la course EMES GSM :0473.39.39.39.

    p. 9 - Nieuwsbrief 8/2016 - 3 mei 2016

  • 10.Parcours Start/Dpart ; Markt-Hooglede; Kleine Noordstraat; Ommegangstraat; Grote Noordstraat; Driewegenstraat; Leenbosstraat; GITS DORP; Gitsbergstraat; Bruggestraat; Grote Noordstraat; Uylenspiegelstraat; Roeselarestraat; Aankomst/Arrive : Voor meer info / Pour plus dinfo : www.belgiancycling.be

    p. 10 - Nieuwsbrief 8/2016 - 3 mei 2016

  • Marc Van Hecke

    BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN

    TIJDRIJDEN

    BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPENCHAMPIONNATS DE BELGIQUE | BELGISCHE MEISTERSCHAFTEN

    D A M E S J U N I O R E N | J U N I O R E S - H E R E N J U N I O R E N | H O M M E S J U N I O R S

    START & AANKOMST CENTRUM HOOGLEDE

    GRATIS TOEGANG

    PROGRAMMA29-05-2016

    www.vwchoogledegits.be

    Dames Heren

    11u0014u00

    Organisatie sponsorsKBWB/RLVB sponsors:

    29-05-2016 - HOOGLEDE-GITS

  • Wedstrijdkalender - van 07/05 t.e.m. 22/05Elites m.c./z.c./U23

    08/05 Houthalen-Helchteren (Lb) (Ind)160 km - 5000 EUR. Voorinschrijvingen: 10 De Trofee Maarten Wynants, Don Boscostraat 3, 3530 Helchteren (0494927775) ([email protected]). - I: 10 De Trofee Maarten Wynants, Don Boscostraat 6, 3530 Helchteren (0494927775). - U: 13:00/14:30/15:00 - K: 10 De Trofee Maarten Wynants, Don Boscostraat 6, 3530 Helchteren - Contact: Wynants Chris, Don Boscostraat 3, 3530 Helchteren (Tel.: 0494927775) ([email protected]) - Med. Controle: Don Boscoschool, Don Boscostraat 6, 3530 Helchteren (0494927775). - Website: www.trofeemaartenwynants.be

    15/05 Alken (Lb) (Ind)160 km - 5020 EUR. Voorinschrijvingen: Mark Vandereyt, (0475706668) ([email protected]). - I: GC Taeymans, Laagdorp 29, 3570 Alken (0475706668). - U: 11:00/12:30/13:30 - K: Tennisclub De Alk, Koutermansstraat 2, 3570 Alken - Contact: Geert Smets (SMB Organisation), Salvialaan 5, 3870 Heers (Tel.: 0475683829) ([email protected]) - Extra info: 14 x 11,5 km / Briefing: 12u - Med. Controle: GC Taeymans, Laagdorp 29, 3570 Alken (0475706668). - Fotofinish: Rechts

    16/05 Stan Ockers Classic Borsbeek (A) (Ind)169 km - 5020 EUR. - I: Sociaal Huis OCMW, Lucien Hendrickxlei 17, 2150 2150 Borsbeek (0496513063). - U: 12:00/13:40/14:00 - K: Voetbal Borsbeek Sport, Lucien Hendrickxlei, 2150 Borsbeek - Contact: Van Hoof Peter, August Van Putlei 122, 2150 2150 Borsbeek (Tel.: 0496513063) ([email protected]) - Extra info: 13 x 13 km / Premies / Kampioenschap van Antwerpen voor profs - Med. Controle: Sociaal Huis OCMW, Lucien Hendrickxlei 17, 2150 Borsbeek (0496513063). - Website: www.stanockersclassic.be

    18/05 Puivelde Koerse (O) (Ind)173 km - 5020 EUR. - I: In de tent op de weide, Kruisstraat, 9111 Puivelde - U: 12:00/13:30/14:00 - K: Sint-Job Centrum, Kruisstraat 52, 9111 Puivelde - Contact: Smet Anja, Kruisstraat 14, 9111 Puivelde (Tel.: 037723028) ([email protected]) - Extra info: 19 ronden - Med. Controle: NV De Roover-De Meester, Kruisstraat 14, 9111 Puivelde (037723028). - Website: www.puiveldekoerse.be

    22/05 Grote Prijs Wase Polders Verrebroek (O) (Ind)177,6 km. - I: Tent, Verheyenplein, 9130 Verrebroek - U: 11:00/13:00/13:30 - K: OC De Verre, Pater Vergauwenstraat 6, 9130 Verrebroek - Contact: VZW Het Vliegend Wiel, Sint-Laurentiusstraat 31, 9130 Verrebroek (Tel.: 0474726867) - Extra info: 12 x 14,8 km / Briefing: 12u45 / Douches na de wedstrijd: Sporthal De Carenna, Pastoor Jasparstraat 38, 9130 Verrebroek

    Elite 1.1208/05 Denderhoutem (O) (Bvb)154 km - 1500 EUR - Clubprijzen: 500 EUR. Voorinschrijvingen: Modaliteiten BVB - I: Sporthal, Pastorijweg, 9450 Denderhoutem (0479382610). - U: 10:30/11:45/14:00 - K: Sporthal, Pastorijweg, 9450 Denderhoutem - Contact: Geert Van Der Stockt, (Tel.: 0479382610) ([email protected]) - Extra info: 11 x 14 km / Briefing: 12u / Tekenen controleblad: 12u45 tot 13u45 podium thv Nieuwstraat 7 - Med. Controle: Mario Van Den Berghe, Sint-Annaweg 2, 9450 Denderhoutem (0479382610).

    15/05 Sinksenkoers Morgan Blue Classic 2016 (B) (Icn2)140 km - 1175 EUR - Clubprijzen: 200 EUR - Bijkomende prijzen: 325 EUR. Voorinschrijvingen: Peter Baens, A. Nihoulstraat 72, 3270 Scherpenheuvel-Zichem (0496470166) ([email protected]). - I: Sporthal Averbode, Vorststraat 55, 3271 Averbode (0496470166). - U: 10:00/10:45/13:00 - K: Sporthal Averbode, Vorststraat 55, 3271 Averbode - Contact: Peter Baens, A. Nihoulstraat 72, 3270 Scherpenheuvel-Zichem (Tel.: 0496470166) ([email protected]) - Med. Controle: Sporthal Averbode, Vorststraat 55, 3271 Averbode (0496470166). - Website: www.sinksenkoers.be

    Klasse 1.12 A/B - Elite z.c./U23 1.12C Open (Am./Mas./Elzc/U23)07/05 Assebroek (W) (1.12b)113,4 km - 690 EUR. - I: Caf T Leenhof, Pastoor Verhaegheplein, 8310 Assebroek (050359161). - U: 13:00/14:00/14:30 - K: Caf Patria, Kerkstraat, 8310 Assebroek - Contact: Blomme Marc, Beestraat 64, 8730 Oedelem (Tel.: 0477517058) (Fax: 050820430) ([email protected]) - Extra info: 21 x 5,4 km / 5 (31-50) / Premies - Med. Controle: Caf T Leenhof, Pastoor Verhaegheplein, 8310 Assebroek (050359161).

    08/05 Ardooie (W) (1.12b)116 km - 810 EUR. - I: De Wachtzaal, Oude Heirweg 26, 8851 Ardooie (051464494). - U: 13:30/14:30/15:00 - K: Garage Dewulf, Heirweg 150, 8800 Roeselare - Contact: Vandendriessche Pierre, Mezenstraat 7, 8850 Ardooie (Tel.: 0497294737) ([email protected]) - Extra info: 20 x 5,8 km / 10 (31-50) - Med. Controle: Garage Dewulf, Heirweg 150, 8800 Roeselare

    08/05 Londerzeel - Sint Jozef (B) (1.12b)116,8 km - 690 EUR. - I: Gerard Walschap, Sint Jozefstraat, 1840 Londerzeel - Sint Jozef - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Gerard Walschap, Sint Jozefstraat, 1840 Londerzeel - Sint Jozef - Contact: De Borger Jozef, Breendonkstraat 22, 1840 Londerzeel - Sint Jozef (Tel.: 0475780969) ([email protected]) - Extra info: 16 x 7,3 km / 5 (31-60) - Med. Controle: Gerard Walschap, Sint Jozefstraat, 1840 Londerzeel - Sint Jozef 08/05 Mariakerke-Kolegem (O) (1.12b)116 km - 690 EUR. - I: Staf Boones Farm, Eeklostraat 102, 9030 Mariakerke (Kolegem) (0475350407). - U: 13:30/14:45/15:00 - Contact: Gustaaf Boone, (Tel.: 0475350407) - Extra info: 20 ronden - Med. Controle: Staf Boones Farm, Eeklostraat 102, 9030 Mariakerke

    08/05 Schoten (A) (Open)96 km - 450 EUR. - I: Eetcaf Bo, Villerslei 12, 2900 Schoten - U: 13:30/14:15/14:30 - Contact: Piet De Smet, Hermelijnlaan 21, 2900 Schoten (Tel.: 0477365958) ([email protected])

    08/05 Westrem - Wetteren (O) (1.12b)110 km - 690 EUR. - I: F. Impens, Ezelstraat 1, 9230 Westrem (0497245941). - U: 13:30/14:45/15:00 - Contact: Roger Vagenende, Brusselsesteenweg 454, 9230 Wetteren (Tel.: 0477448694) ([email protected]) - Med. Controle: Buurthuis, Westremstraat, 9230 Westrem (0477448694).

    10/05 Aalbeke (W) (1.12b)105 km - 690 EUR. - I: Caf De Smisse, Luingnestraat 2 - Bergstraat, 8511 Aalbeke (056414306). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Ontmoetingscentrum, Aalbekeplaats - Krugertstraat, 8511 Aalbeke - Contact: Santens Jerome, Bijstert 4, 8511 Aalbeke (Tel.: 0475295584) ([email protected]) - Extra info: 11 x 9,5 km - Med. Controle: Ontmoetingscentrum, Aalbekeplaats - Krugertstraat, 8511 Aalbeke (056401892).

    10/05 Booischot (A) (1.12b)120 km - 690 EUR. - I: Caf Viktoria, Dorpsstraat 33, 2221 Booischot (0478251366). - U: 16:30/17:45/18:00 - K: Voetbal Kvc Booischot, Dorpsstraat, 2221 Booischot - Contact: Lodeweyckx Rene, Beukelweg 5, 2221 Booischot (Tel.: 015222761) ([email protected]) - Extra info: 16 x 7,5 km / Premies - Med. Controle: Dokterspraktijk T Pleintje, Pleinstraat, 2221 Booischot (015225676).

    10/05 Lommel Lutlommel (Lb) (1.12b)112 km - 690 EUR. - I: Caf De Klap, Enneven 23, 3920 Lommel - U: 14:30/15:30/16:00 - K: Matrassenhuis Luc, Lindestraat 11, 3920 Lommel - Contact: Daems Ludo, Driehoek 17, 3920 Lommel (Tel.: 0473442408) ([email protected]) - Med. Controle: Matrassenhuis Luc, Lindestraat 11, 3920 Lommel (011663357).

    11/05 Boekhoute (O) (1.12b)U: 15:00 - Contact: Dirk De Beule, Graafjanstraat 20, 9961 Boekhoute ([email protected])

    12/05 Stok Kortenaken (B) (1.12b)120 km - 690 EUR. - I: Parochiecentrum, Helstraat 40, 3470 Stok-Kortenaken (0495339875). - U: 16:00/17:45/18:00 - K: Gemeenteschool, Uilstraat 2, 3470 Stok-Kortenaken - Contact: Bouvin Camiel, Putstraat 33, Stok-Kortenaken (Tel.: 0495339875) ([email protected]) - Extra info: 10 x 12 km - Med. Controle: Parochiecentrum, Helstraat 40, 3470 Stok-Kortenaken (0495339875).

    13/05 Vlamertinge (W) (1.12b)110,6 km - 810 EUR. - I: Caf Het Project, Hospitaalstraat 8, 8908 Vlamertinge - U: 17:15/18:15/18:30 - K: Sporthal, Poperingseweg, 8908 Vlamertinge - Contact: Deleu Isi, Kasteelweg 47, 8908 Vlamertinge (Tel.: 0478560473) - Med. Controle: Sporthal, Poperingseweg, 8908 Vlamertinge

    14/05 Belsele - Puivelde (O) (1.12b)120 km. - I: Caf Brouwershuis, Kruisstraat 2, 9111 Puivelde (037726180). - U: 14:00/14:45/15:00 - K: Sint-Job Centrum, Kruisstraat 52, 9111 Puivelde - Contact: Smet Anja, Kruisstraat 14, 9111 Belsele (Tel.: 037723028) ([email protected]) - Extra info: 18 ronden / 2-daagse met 16-5 - Med. Controle: NV De Roover - De Meester, Kruisstraat 14, 9111 Puivelde (037723028). - Website: www.puiveldekoerse.be

    14/05 Houthalen-Helchteren (Lb) (1.12b)100 EUR. Voorinschrijvingen: Vanhove Dirk, Steenstraat 22, 3530 Houthalen (0478554354) ([email protected]). - I: Oud Gemeentehuis, St Trudoplein, 3530 Helchteren (0478554354). - U: 12:30/13:30/14:00 - K: Sporthal Don Bosco, Don Boscostraat 6, 3530 Helchteren - Contact: Vanhove Dirk, Steenstraat 22, 3530 Houthalen (Tel.: 0478554354) ([email protected]) - Med. Controle: Oud Gemeentehuis, St Trudoplein, 3530 Helchteren (0478554354). - Website: www.cycling4helchteren.be

    14/05 Oosterzele (O) (1.12b)115,2 km - 690 EUR - Bijkomende prijzen: 100 EUR. - I: Caf Central, Geraardsbergse Steenweg 127, 9860 Oosterzele (0477487492). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Gilo, Korte Ambachtstraat, 9860 Oosterzele - Contact: Geert Van Wanzeele, Geraardsbergse Steenweg 129, 9860 Oosterzele ([email protected]) - Extra info: 18 x 6,4 km / 5 (31-50) - Med. Controle: Geraardsbergse Steenweg 127, 9860 Oosterzele

    14/05 Overijse-Maleizen (B) (1.12b)115 km - 690 EUR - Clubprijzen: 200 EUR. - I: De Rank, Hoeilaartsesteenweg 56, 3090 Overijse (0473939901). - U: 13:30/14:30/15:00 - K: De Rank, Hoeilaartsesteenweg 56, 3090 Overijse - Contact: Kenny Ericx, Terhulpensesteenweg 474, 3090 Overijse (Tel.: 0473939901) ([email protected]) - Extra info: 11 x 10,5 km

    14/05 Roeselare Wijk De Ruiter (W) (1.12b)110 km - 810 EUR. - I: Zaal Ruitercentrum, Piljoenstraat 2A, 8800 Roeselare (0496933172). - U: 13:45/14:45/15:00 - K: Zaal Ruitercentrum, Piljoenstraat 2A, 8800 Roeselare - Contact: Reynaert Dirk, Sint-Jozefsstraat 45, 8800 Roeselare (Tel.: 0496933172) ([email protected]) - Extra info: 22 x 5 km / 7,5 (31-40)/ Premies: 4 x 25 + 17 x 12,5 - Med. Controle: Zaal Ruitercentrum, Piljoenstraat 2A, 8800 Roeselare (0496933172).

    15/05 Boutersem (B) (Open)93 km - 500 EUR. - I: Buurthuis Willebringen, Willebringsestraat 34, 3370 Boutersem - U: 14:30/15:45/16:00 - K: Buurthuis Willebringen, Willebringsestraat 34, Boutersem - Contact: Demoitie Yves, Torenhofstraat 25, 3370 Boutersem (Tel.: 0495508696) ([email protected]) - Extra info: 5 (31-50) / Premies

    15/05 Lauwe (W) (1.12b)111,6 km - 690 EUR. - I: Caf Astor, Koning Boudewijnstraat 133, 8930 Lauwe - U: 13:30/14:45/15:00 - Contact: Geert Dedeurwaerder, Sint-Omerlaan 26, Ieper (Tel.: 057364213) - Extra info: 18 x 6,2 km - Website: www.facebook.com/lauwekoerse

    15/05 Sinaai-Waas (O) (1.12b)110 km - 690 EUR. - I: Feesttent, Stenenmuurstraat, 9112 Sinaai - U: 13:45/14:45/15:00 - K: Feesttent, Stenemuurstraat, 9112 Sinaai - Contact: Raes Eddy, Edg. Tinelstraat 67, 9112 Sinaai (Tel.: 0486463649) ([email protected]) - Med. Controle: Ceuppens Kristel, Klokke Roelandlaan 64, 9112 Sinaai (037723710). - Website: www.stenenmuurfeesten.be

    15/05 Sint-Kornelis-Horebeke (O) (1.12b)112 km - 690 EUR - Bijkomende prijzen: 50 EUR. - I: JC Arcadia, Bovenstraat 2A, 9667 Horebeke (0475585117). - U: 14:15/15:15/15:30 - K: JC Arcadia, Bovenstraat 2A, 9667 Horebeke - Contact: Glorieux Guy, Koekoekstraat 7C, 9667 Horebeke (Tel.: 0475585117) ([email protected]) - Extra info: 5 (31-40) - Med. Controle: JC Arcadia, Bovenstraat 2A, 9667 Horebeke (0475585117).

    16/05 Belsele - Puivelde (O) (1.12b)120 km. - I: Caf Brouwershuis, Kruisstraat 2, 9111 Puivelde (037726180). - U: 14:00/14:45/15:00 - K: Sint-Job Centrum, Kruisstraat 52, 9111 Puivelde - Contact: Smet Anja, Kruisstraat 14, 9111 Belsele (Tel.: 037723028) ([email protected]) - Extra info: 18 ronden - 2-daagse met 14-5 (500) - Med. Con-trole: NV De Roover - De Meester, Kruisstraat 14, 9111 Puivelde (037723028). - Website: www.puiveldekoerse.be

    16/05 Berlare (O) (1.12b)112 km - 690 EUR. - I: Garage De Beule, E. Hertecantlaan 40, 9290 Berlare (0475718993). - U: 13:15/14:45/15:00 - Contact: De Both Dirk, Sluis 40A, Berlare (Tel.: 0475718993) ([email protected])

    16/05 Beselare - Zonnebeke (W) (1.12b)115 km - 810 EUR. - I: Caf De Elfpenner, Beselarestraat 4, 8980 Beselare - Zonnebeke (0478547185). - U: 13:45/14:45/15:00 - K: Sporthal, Geluwestraat 36, 8980 Beselare - Zonnebeke - Contact: Vandenbulcke Albert, Schottenlaan 10, 8980 Beselare - Zonnebeke (Tel.: 0478547185) ([email protected]) - Extra info: 18 x 6,4 km - Med. Controle: Sporthal, Geluwestraat 46, 8980 Beselare -Zonnebeke (0478547185).

    p. 12 - Nieuwsbrief 8/2016 - 3 mei 2016

  • Wil jij meehelpen aan het veilig verloop van sportwedstrijden?Ben jij een motorrijder die zich houdt aan de verkeersregels

    en waarbij veiligheid centraal staat?JA?

    Word dan MOBIELE

    SIGNAALGEVER!De provinciegouverneur en het provinciebestuur West-Vlaanderenorganiseren in samenwerking met de Wielerbond Vlaanderen

    in 2016 opleidingen mobiele signaalgever.

    Elke deelnemer ontvangt na het volgen van de opleidingeen provinciaal certificaat van MOBIELE SIGNAALGEVER

    Meld je hier of mail [email protected]

    Van zodra de plaats en de datavan de opleidingen 2016 gekend zijn,

    ontvang je een uitnodiging tot deelname. Zie ook onze website:

    www.verkeersveiligwestvlaanderen.be

    SIGNAALGEVER

  • 16/05 Bottelare (O) (1.12b)117 km - 690 EUR. - I: Caf Welkom In De Linde, Koning Albert I Plein 4, 9820 Bottelare (093626281). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Visitatieschool, Stas De Richellelaan, 9820 Bottelare - Contact: Chris Reunes, Vennnestraat 11, 9820 Merelbeke (Tel.: 0496612768) ([email protected]) - Extra info: 13 x 9 km / Premies: 11 x 12,5

    16/05 Lovendegem (O) (Go)70 km - 690 EUR. Voorinschrijvingen: Segers Rudi, Sparrestraat 41, 9920 Lovendegem (0496532026) - I: Feesttent, Wijk Lo, Lostraat, 9920 Lovendegem - U: 14:15/15:15/15:30 - K: Feesttent, Wijk Lo, Lostraat, 9920 Lovendegem - Contact: Segers Rudi, Sparrestraat 41, 9920 Lovendegem (Tel.: 0496532026) ([email protected]) - Extra info: 35 x 2 km - Med. Controle: Marnix DHaemers, Lostraat 114, 9920 Lovendegem (093716371).

    16/05 Meldert-Hoegaarden (B) (Open)90 km - 500 EUR. - I: Caf Odette, Ermelindisstraat, 3320 Hoegaarden - Contact: Andr Schoensetters, Kalverstraat 31, 3320 Hoegaarden (Tel.: 0479790206) ([email protected])

    16/05 Waregem (W) (1.12b)114,4 km - 690 EUR. - I: Feesttent, Lentedreef, 8790 Waregem (0472102629). - U: 14:00/15:00/15:15 - K: Feesttent, Lentedreef, 8790 Waregem - Contact: De Waele Martin, Zultseweg 184, Waregem (Tel.: 0472102629) ([email protected]) - Extra info: 22 ronden - Med. Controle: Jan Lissens, Zultseweg 177/1, 8790 Waregem (0472102629).

    18/05 Oosterzele (O) (1.12b)115,2 km - 690 EUR - Bijkomende prijzen: 100 EUR. - I: Taverne t Molenhof, Geraardsbergse Steenweg 78, 9860 Oosterzele (0477487492). - U: 14:30/15:45/16:00 - K: Gilo, Korte Ambachtstraat, 9860 Oosterzele - Contact: Geert Van Wanzeele, Geraardsbergse Steenweg 129, 9860 Oosterzele ([email protected]) - Extra info: 18 x 6,4 km / 5 (31-50) - Med. Controle: Geraardsbergse Steenweg 127, 9860 Oosterzele

    19/05 Begijnendijk (B) (1.12b)119 km - 690 EUR - Bijkomende prijzen: 100 EUR. - I: Caf Brouwershuis, Kleinesteenweg, 3130 Begijnendijk (0491256338). - U: 14:45/15:45/16:00 - K: Het Pleintje, Betekomsesteenweg(Centrum), 3130 Begijnendijk - Contact: Verschueren Irene, Hoekje 37, 3130 Begijnendijk (Tel.: 016530734) ([email protected]) - Extra info: 17 x 7 km / 10 (31-40) - Med. Controle: Discart Paul, Baalsesteenweg 78, 3130 Begijnendijk (016532330).

    21/05 Aartrijke (W) (1.12b)118 km - 810 EUR - Bijkomende prijzen: 180 EUR. - I: Taverne Gemeentehuis, Eernegemsestraat 1, 8211 Aartrijke (050200003). - U: 13:15/14:15/15:00 - K: Sporthal Jonkhove, Aartrijksestraat 9, 8211 Aartrijke - Contact: Vierstraete Fangio, Brugsestraat 44, 8211 Aartrijke (Tel.: 050209812) ([email protected]) - Med. Controle: Spothal Jonkhove, Aartrijksestraat 9, 8211 Aartrijke

    21/05 Merelbeke-Molenhoek (O) (1.12b)116 km - 690 EUR. - I: Caf Vriendenkring, Hundelgemse-steenweg, 764, 9820 Merelbeke - Molenhoek (092302758). - U: 14:00/14:45/15:00 - K: Caf Vriendenkring, Hundelgemsesteen-weg, 764, 9820 Merelbeke - Molenhoek - Contact: Vandersteen Hugop, Bosstraat, 106, 9820 Merelbeke (Tel.: 093628017) ([email protected]) - Med. Controle: Caf Vrienden-kring, Hundelgemsesteenweg, 764, 9820 Merelbeke - Molenhoek (092302758).

    21/05 Tielt (W) (1.12b)120 km - 810 EUR - Bijkomende prijzen: 380 EUR. - I: Caf Batavia, Pittemsesteenweg 28, 8700 Tielt (051401238). - U: 13:00/14:00/14:15 - K: Sportplein Watewy, Hondstraat 98, 8700 Tielt - Contact: Willy Den Baes, Steenovenstraat 43, 8700 Tielt (Tel.: 0495784428) ([email protected]) - Extra info: 20 x 6 km / 10 (31-50) / Premies: 180 / GP Frans Desloover - Med. Controle: Sportplein Watewy, Hondstraat 98, 8700 Tielt

    22/05 Boutersem (B) (Open)93 km - 500 EUR. - I: Buurthuis Willebringen, Willebringsestraat 34, 3370 Boutersem - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Buurthuis Willebringen, Willebringsestraat 34, 3370 Boutersem - Contact: Demoitie Yves, Torenhofstraat 25, 3370 Boutersem (Tel.: 0495508696) ([email protected]) - Extra info: 5 (31-50) / Premies

    22/05 Lierde (O) (1.12b)118,5 km - 690 EUR. - I: Tent Fietsen DHose, Tempel 70, 9572 Lierde - U: 13:45/14:45/15:00 - K: Voetbalterrein FC Bonanza, Tempel, 9572 Lierde - Contact: Gerry Vande Pontseele, (Tel.: 0479216397) ([email protected]) - Extra info: 15 x 7,9 km / 5 (31-50)

    22/05 Ruiselede (W) (1.12b)114 km - 690 EUR. - I: Parochieaalcentrum Den Tap, Aalterstraat 20, 8755 Ruiselede (0498356145). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Sport & Ontmoetingscentrum, Tieltstraat, 8755 Ruiselede - Con-tact: Derudder Paul, Brugstraat 74, 9880 Aalter (Tel.: 093740615 of 0473110415) ([email protected]) - Extra info: 19 x 6 km - Med. Controle: Parochieaalcentrum, Aalterstraat 20, 8755 Ruiselede (0498356145).

    1.13 U2308/05 Pittem (W) (Oo)116,2 km - 690 EUR. - I: Caf De Gilde, Tieltstraat, 8740 Pittem - U: 13:45/14:45/15:00 - K: Sporthal, Egemstraat, 8740 Pittem - Contact: Demeulemeester Geert, Claerhoutdreef, 8740 Pittem (Tel.: 0475261538) ([email protected]) - Extra info: 14 x 8,3 km - Med. Controle: Sporthal, Egemstraat, 8740 Pittem

    Men Juniors 2.1 UCI22/05 Internationale Junioren 3d Axel (O) (Uci)

    Juniores 1.1408/05 Vlaams-Brabantse Pijl Korbeek-Lo (B) (Icbvb)118 km - 1300 EUR - Clubprijzen: 380 EUR. Voorin- schrijvingen: Edouard Dehaes, Bierbeekstraat 173, 3360 Korbeek-Lo (0473856492) ([email protected]). - I: Zaal Buurthuis, Pastoriestraat 1, 3360 Korbeek-Lo (0473856492). - U: 11:00/11:45/14:00 - K: Voetbalterrein Korbeek-Sport, Bierbeek-straat, 3360 Korbeek-Lo - Contact: Edouard Dehaes, Bierbeekstraat 173, 3360 Korbeek-Lo (Tel.: 0473856492) ([email protected]) - Extra info: 64,8 km + 4 x 13,3 km / Briefing: 12u - Med. Controle: Voetbalkantine Korbeek Sport, Bierbeekstraat, 3360 Korbeek-Lo (0473856492).

    Juniores 2.14 NAT14/05 Ster Der Vlaamse Ardennen Opbrakel (O) (Ic)115 km. - I: Kantine SK Opbrakel, St Martensstraat, Opbrakel - U: 11:00/12:15/14:30 - K: Zaal Onthaal Openbaar Centrum, St Martensstraat, Opbrakel - Contact: Piet De Clercq, (Tel.: 0474238735) ([email protected]) - Extra info: 5 x 15 km + 4 x 10 km / Briefing: 12u30 - Med. Controle: Openbaar Centrum, St Martensstraat, Opbrakel

    15/05 Ster Der Vlaamse Ardennen Erwetegem (O) (Ic)Tijdrit : 7,6 km - Clubprijzen: 500 EUR. Rit : 80 km. - I: Zaal De Gilde, Smissenhoek 46, Erwetegem - U: Tijdrit : 10:00 - Rit : 15:30 - K: Sportzaal, Smissenhoek, Erwetegem - Contact: De Clercq Piet, Reytstraat, 9700 Oudenaarde (Tel.: 0474238735) ([email protected]) - Extra info: Rit : 8 x 10 km - Med. Controle: De Gilde, Smissenhoek, Erwetegem - Website: www.erwetegem.be

    16/05 Ster Der Vlaamse Ardennen Erwetegem (O) (Ic)100 km. - I: Garage Armand, Faliestraat 106, Sint-Maria- Oudenhove - U: 14:30 - K: Voetballokaal, Pijperzele, Sint-Maria-Oudenhove - Contact: De Clercq Piet, Reytstraat, 9700 Oudenaarde (Tel.: 0474238735) ([email protected]) - Extra info: 8 x 12,5 km - Med. Controle: Voetballokaal, Pijperzele, Sint-Maria-Oudenhove - Website: www.erwetegem.be

    Juniores 1.14.307/05 Lochristi- Zaffelare (O) (Oo)86,4 km - 500 EUR. - I: Cafetaria Veerleveld, Kanunnik P.J. Triestlaan 1, 9080 Zaffelare (0496729482). - U: 13:45/14:45/15:00 - K: Sporthal T Veerleveld - Contact: De Brabander Peter, (Tel.: 0496729482) ([email protected]) - Extra info: 12 x 7,2 km

    07/05 Lommel Lutlommel (Lb) (Oo)90 km - 500 EUR. - I: Caf Brouwershuis, Lutlommel 64, 3920 Lommel - U: 13:30/14:30/15:00 - K: Matrassenhuis Luc, Lindestraat 11, 3920 Lommel - Contact: Daems Ludo, Driehoek 17, 3920 Lommel (Tel.: 0473442408) ([email protected]) - Med. Controle: Matrassenhuis Luc, Lindestraat 11, 3920 Lommel (011663357).

    07/05 Nieuwrode (B) (Oo)91 km - 500 EUR. - I: Kdnunited Op Den Berg, Veeliedenstraat, 3221 Nieuwrode - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Kdnunited Op Den Berg, Veeliedenstraat, 3221 Nieuwrode - Contact: Van Oosterwyck Daniel, Kraaikant 56, 3221 Nieuwrode (Tel.: 0494816469) ([email protected]) - Extra info: 2-daagse met 5-5 Wilsele (400) - Med. Controle: Kdnunited Op Den Berg, Veeliedenstraat, 3221 Nieuwrode (0494816469).

    07/05 Oetingen (B) (Oo)81,6 km - 500 EUR. - I: Caf Het Vijfde Wiel, Kerkstraat 1, 1755 Oetingen (054566566). - U: 12:30/14:30/15:00 - K: Caf Het Vijfde Wiel, Kerkstraat 1, 1755 Oetingen - Contact: Tresignie Geert, Dorpsstraat 5, 1755 Gooik (Tel.: 0495538015) ([email protected]) - Website: www.jongmaar-moedig.eu

    08/05 Hoeleden (B) (Oo)85,5 km - 500 EUR. - I: Danstent, Hoeledensebaan 170, 3471 Hoeleden-Gelbergen (0479527749). - U: 13:45/14:45/15:00 - K: Danstent, Hoeledensebaan 170, 3471 Hoeleden-Gelbergen - Con-tact: Roger Depr, Neerlintersesteenweg 133, Kortenaken (Tel.: 0479527749) ([email protected]) - Extra info: 9 x 9,5 km - Med. Controle: Danstent, Hoeledensebaan 170, 3471 Hoeleden-Gelbergen

    08/05 Mal-Tongeren (Lb) (Oo)84 km. - I: Feesttent, Veldstraat, 3700 Mal-Tongeren (0496399209). - U: 13:30/14:30/15:00 - Contact: Petry Johan, Keerstraat 36, 3700 Mal-Tongeren (Tel.: 0496399209) ([email protected])

    08/05 Westkerke (W) (Oo)88 km - 500 EUR. - I: T Kroegske, Gistelsesteenweg 7, 8460 Westkerke - U: 13:45/14:45/15:00 - K: Gemeenschaps- huisje, Marktplein, 8460 Westkerke - Contact: Johan De Baene, Vervlotenweg 60, 8460 Westkerke (Tel.: 0475709404) ([email protected]) - Extra info: 16 x 5,5 km - Med. Controle: Gemeenschapshuisje, Marktplein, 8460 Westkerke

    14/05 Hakendover (B) (Oo)91 km - 500 EUR. - I: Feesttent, Vanaudenhovenstraat, 3300 Hakendover-Wulmersum - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Feesttent, Vanaudenhovenstraat, 3300 Hakendover-Wulmersum - Contact: Ambroes Roger, Oude Heerweg 29, Hakendover-Tienen - Extra info: 10 x 9,1 km - Med. Controle: Feesttent, Vanaudenhovenstraat, 3300 Hakendover-Wulmersum

    14/05 Kieldrecht (O) (Oo)95 km - 500 EUR. - I: Caf La Rosa, Dorpsstraat 10, 9130 Kieldrecht (037735784). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Voetbal-stadion, Sportpleinstraat, 9130 Kieldrecht - Contact: Stefaan Broeckaert, Marktplein 37, 9130 Kieldrecht (Tel.: 0476668260) ([email protected])

    14/05 Ternat (B) (Oo)86 km - 500 EUR. - I: Caf Waeterheeren, Gemeentehuisstraat 1, 1740 Ternat - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Voetbalplein Ternat, Van Cauwelaertstraat, 1740 Ternat - Contact: Broeders Erwin, Molenvijver 10, 1700 Dilbeek (Tel.: 0472942458) ([email protected]) - Extra info: 16 x 5,4 km - Med. Controle: Caf Waeterheeren, Gemeentehuisstraat 1, 1740 Ternat

    16/05 Merchtem (B) (Oo)85 km - 500 EUR. - I: Caf Pandoerken, Stationsstraat 96, 1785 Merchtem (052372405). - U: 14:30/15:45/16:00 - K: Sporthal, Dendermondestraat 25, 1785 Merchtem - Contact: Molleman Jozef, Stationsstraat 26/11, 1785 Merchtem (Tel.: 052374687) ([email protected])

    16/05 Nevele (O) (Oo)84 km - 660 EUR. - I: In De Kastelein, Cyriel Buyssestraat 2, 9850 Nevele - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Gemeensteschool Nevele, Vaart Links 17, 9850 Nevele - Contact: Vervaeke Filip, Cyriel Buyssestraat 18, 9850 Nevele (Tel.: 093715112) (Fax: 093714457) ([email protected])

    21/05 Kerkom Bij St-Truiden (Lb) (Oo)81,9 km - 500 EUR. - I: Caf Vanspauwen, Truilingenstraat 4, 3800 Kerkom Bij St-Truiden (011696941). - U: 13:30/14:30/15:00 - K: Caf Lantaarn, Kerkstraat 23, 3800 Kerkom Bij St-Truiden - Contact: Vanleene Christian, Truilingenstraat 33, 3800 Kerkom Bij St-Truiden (Tel.: 011782609) ([email protected]) - Extra info: 13 x 6,3 km - Med. Controle: Caf Lantaarn, Kerkstraat 23, 3800 Kerkom Bij St-Truiden (011687771).

    22/05 Bredene (W) (Pk)120,6 km - 500 EUR. - I: Restaurant Moeder Lambik, Kapelstraat 165, 8450 Bredene - U: 13:00/14:45/15:00 - K: Camping Duinhof, K. Astridlaan 55 C, 8450 Bredene - Contact: Demarest Marcel, Nieuwesteenweg 152, 8420 De Haan (Tel.: 059235213 of 0479253423) ([email protected]) - Extra info: 18 x 6,7 km - Med. Controle: Mobilhome Politie, Kapelstraat 165, 8450 Bredene

    22/05 Retie (A) (Pk)120 km - 447 EUR. - I: Den Dries, Kerkhofstraat, 2470 Retie - U: 13:15/14:45/15:00 - K: Sporthal, Boesdijkhofstraat, 2470 Retie - Contact: Jespers Luc, Goorstraat 9, 2470 Retie (Tel.: 014374193) ([email protected]) - Med. Controle: Den Dries, Kerkhofstraat, 2470 Retie

    22/05 Stok Kortenaken (B) (Pk)117 km - 660 EUR. - I: Parochiecentrum, Helstraat 40, 3470 Stok-Kortenaken (0495339875). - U: 13:00/14:00/14:30 - K: Gemeenteschool, Uilstraat 2, 3470 Stok-Kortenaken - Contact: Bouvin Camiel, Putstraat 33, 3470 Stok-Kortenaken ([email protected]) - Extra info: 13 x 9 km - Med. Controle: Parochiecentrum, Helstraat 40, 3470 Stok-Kortenaken (0495339875).

    p. 14 - Nieuwsbrief 8/2016 - 3 mei 2016

  • 22/05 Waarschoot (O) (Pk)112 km - 660 EUR - Bijkomende prijzen: 50 EUR. - I: Sport-centrum, Sportstraat 3, 9950 Waarschoot - U: 12:30/14:00/14:30 - K: Sportcentrum, Sportstraat 3, 9950 Waarschoot - Contact: Luc Timbreur, Ringbaan 5 D, 9991 Adegem (Tel.: 050716909 (na 18u)) ([email protected]) - Extra info: 16 x 7 km - Med. Controle: Sportcentrum, Sportstraat 3, 9950 Waarschoot

    Women Elite 1.2 UCI08/05 Trofee Maarten Wynants Helchteren (Lb)120 km - 1645 EUR - Bijkomende prijzen: 150 EUR. Voorin- schrijvingen: 10 De Trofee Maarten Wynants, Don Boscostraat 3, 3530 Helchteren (0494927775) ([email protected]). - I: 10 De Trofee Maarten Wynants, Don Boscostraat 6, 3530 Helchteren (0494927775). - U: 08:00/10:00/11:00 - K: 10 De Trofee Maarten Wynants, Don Boscostraat 6, 3530 Helchteren - Contact: Wynants Chris, Don Boscostraat 3, 3530 Helchteren (Tel.: 0494927775) ([email protected]) - Med. Controle: Don Boscoschool, Don Boscostraat 6, 3530 Helchteren (0494927775). - Website: www.trofeemaartenwynants.be

    1.15 Dames Elite13/05 Puivelde Koerse (O) (Oo)90 km - 500 EUR. - I: Caf Brouwershuis, Kruisstraat 2, 9111 Puivelde (037726180). - U: 17:00/17:45/18:00 - K: Sint-Job Centrum, Kruisstraat 52, 9111 Puivelde - Contact: Smet Anja, Kruisstraat 14, 9111 Puivelde (Tel.: 037723028) ([email protected]) - Extra info: 17 ronden - Med. Controle: NV De Roover-De Meester, Kruisstraat 14, 9111 Puivelde (037723028). - Website: www.puiveldekoerse.be

    15/05 Boortmeerbeek (B) (Pk)100 km - 500 EUR. - I: Hanswijkstraat 1A, 3190 Boortmeerbeek (0474875700). - U: 14:00/15:15/15:30 - K: Hanswijkstraat 1A, 3190 Boortmeerbeek - Contact: Pieter Pauwels, (Tel.: 0474875700) ([email protected]) - Extra info: 20 x 5 km / Briefing: 15u / Open wielerwedstrijd (ook voor deelnemers van buien de provincie) / Provinciaal Kampioenschap Vlaams Brabant voor dames alle categorien / Nieuw parcours - Med. Controle: Hanswijkstraat 1A, 3190 Boortmeerbeek - Website: www.wielerclubdeverenigdesportvrienden.be - Fotofinish: Rechts

    16/05 Wielergala De Pinte (O) (Oo)84 km - 500 EUR. - I: OCP, Polderbos 20, 9840 De Pinte (092809840). - U: 14:45/15:45/16:00 - K: OCP, Polderbos 20, 9840 De Pinte - Contact: Chris Folens, Frans De Potterstraat 5, 9840 De Pinte (Tel.: 0479339937) ([email protected]) - Extra info: 12 x 7 km - Med. Controle: OCP, Polderbos 20, 9840 De Pinte (092809840).

    22/05 Londerzeel - Malderen (B) (Oo)98 km - 500 EUR. - I: Garage Desmedt Hyundai, Hoefsmidstraat 21, 1840 Malderen - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Voetbalplein, Steenhuffelstraat, 1840 Malderen - Contact: Steenackers Luc, Holstraat 53, 1840 Malderen (Tel.: 0475733872) ([email protected]) - Extra info: 14 x 7 km - Med. Con-trole: Garage Desmedt, Hoefsmidstraat 21, 1840 Malderen

    1.16 Dames Jeugd08/05 P.K. Dames Jeugd Zwijndrecht (A) (Pk)Dames Nieuwelingen : 44 km - 275 EUR. Dames Juniores : 56 km - 275 EUR. - I: Sporthal, Fortlaan, 2070 Zwijndrecht (0478568930). - U: Dames Nieuwelingen : 13:00/13:45/14:00 - Dames Juniores : 14:45/15:45/16:00 - K: Sporthal, Fortlaan, 2070 Zwijndrecht - Contact: Georges Van Limbergen, Burggravenstraat 37, Melsele (Tel.: 037758747) ([email protected]) - Extra info: Dames Nieuwelingen : 7 x 6,27 km - Dames Juniores : 9 x 6,27 km - Med. Controle: Sporthal, Fortlaan, 2070 Zwijndrecht

    15/05 Boortmeerbeek (B) (Pk)60 km - 550 EUR. - I: Hanswijkstraat 1A, 3190 Boortmeerbeek (0474875700). - U: 12:00/13:15/13:30 - K: Hanswijkstraat 1A, 3190 Boortmeerbeek - Contact: Pauwels Pieter, (Tel.: 0474875700) ([email protected]) - Extra info: 12 x 5 km / Briefing: 13u / Open wielerwedstrijd (ook voor deelnemers van buien de provincie) / Provinciaal Kampioenschap Vlaams Brabant voor dames alle categorien / Nieuw parcours - Med. Controle: Hanswijkstraat 1A, 3190 Boortmeerbeek - Website: www.wielerclubdeverenigdesportvrienden.be - Fotofinish: Rechts

    16/05 Wielergala De Pinte (O) (Oo)56 km - 550 EUR. - I: OCP, Polderbos 20, 9840 De Pinte (092809840). - U: 12:45/13:45/14:00 - K: OCP, Polderbos 20, 9840 De Pinte - Contact: Chris Folens, Frans De Potterstraat 5, 9840 De Pinte (Tel.: 0479339937) ([email protected]) - Extra info: 8 x 7 km - Med. Controle: OCP, Polderbos 20, 9840 De Pinte (092809840).

    1.17.3 Nieuwelingen07/05 Herentals (A) (Pk)1e jaars : 500 EUR. 2e jaars : 500 EUR. - I: Tent, Hulzen 1, 2200 Herentals (0491252045). - U: 1e jaars : 12:00/13:45/14:00 - 2e jaars : 14:15/15:45/16:00 - K: Bij De Gust, Hulzen 1, 2200 Herentals - Contact: Rudy Wouters, Mereldreef 6, 2200 Herentals (Tel.: 0491252045) ([email protected]) - Extra info: 1e jaars : 10 x 6 km / Grote parkingzone aan de aankomstzone, ook geschikt voor Mobilhomes - 2e jaars : 12 x 6 km - Med. Controle: Aannemer Claessen, Hulzen 26/1, 2200 Herentals (0491252045). - Website: facebook.com/WSCwatervoort

    07/05 Hoegaarden (B) (Pk)75,2 km. - I: Caf Brem, Stoopkensstraat 18, 3320 Hoegaarden (0495777507). - U: 13:00/14:45/15:00 - K: Sporthal De Strysvogel, Tiensestraat 43, 3320 Hoegaarden - Contact: Andr Schoensetters, Kalverstraat 31, 3320 Hoegaarden (Tel.: 0479790206) ([email protected]) - Extra info: 8 x 9,4 km - Med. Controle: Kouterhof, Stoopkensstraat 20, 3320 Hoegaarden07/05 Schelderode (O) (Pk)1 jaars: 58,4 km - 500 EUR. 2 jaars: 65,7 km - 500 EUR. - I: Parochiaal Centrum, Gaversesteenweg 518, 9820 Merelbeke - Schelderode - U: 1 jaars: 11:00/12:30/13:00 - 2 jaars: 11:00/14:45/15:15 - K: Parochiaal Centrum, Gaversesteenweg 518, 9820 Merelbeke - Schelderode - Contact: De Rekeneire Erwin, ([email protected]) - Extra info: 1 jaars: 8 ronden - 2 jaars: 9 ronden - Med. Controle: Parochiaal Centrum, Gaversesteenweg 518, 9820 Merelbeke (0495712920).

    08/05 Schuiferskapelle (W) (Pk)1e jaars: 66 km - 435 EUR. 2e jaars: 72 km - 435 EUR. - I: Club 77, H.DHontstraat 42, 8700 Schuiferskapelle (0494487524). - U: 1e jaars: 11:30/13:15/13:30 - 2e jaars: 14:00/15:30/15:45 - K: Voetbalclub De Torensjotters, Kronkelbeekstraat, 8700 Schuiferskapelle - Contact: Vergote Walter, Ruiseleedsesteenweg 7, 8700 Tielt (Tel.: 0494487524) ([email protected]) - Extra info: 1e jaars: 11 x 6 km - 2e jaars: 12 x 6 km

    08/05 Vliermaal Kortessem (Lb) (Pk)61 km. - I: Vlierhof, Kersendaalstraat 1, 3724 Vliermaal (0477692451). - U: 12:30/13:30/14:00 - K: Vlierhof, Kersendaalstraat 1, 3724 Vliermaal - Contact: Wijen Jos, Loostraat 95, 3724 Vliermaal (Tel.: 012239486) ([email protected]) - Med. Controle: Vlierhof, Kersendaalstraat 1, 3724 Vliermaal

    14/05 Lauwe (W) (Oo)62 km - 435 EUR. - I: Caf Astor, Koning Boudewijnstraat 133, 8930 Lauwe - U: 13:30/14:45/15:00 - Contact: Geert Dedeurwaerder, Sint-Omerlaan 26, Ieper (Tel.: 057364213) ([email protected]) - Extra info: 10 x 6,2 km - Website: www.facebook.com/lauwekoerse

    14/05 Lummen (Lb) (Oo)63 km. - I: Gildezaal Schalbroek, Meeuwenstraat, 3560 Lummen (0031610802536). - U: 14:15/15:00/15:30 - K: Gildezaal Schalbroek, Meeuwenstraat, 3560 Lummen - Contact: Stefan Mechelmans, Bovenstraat 9, 3560 Lummen (Tel.: 0031610802536) ([email protected]) - Med. Controle: Gildezaal Schalbroek, Meeuwenstraat, 3560 Lummen (0031610802536).

    14/05 Pepingen-Bogaarden (B) (Oo)72 km - 500 EUR. - I: Museum Terkammen, Terkammenstraat 11, 1670 Pepingen-Bogaarden - U: 13:30/14:30/15:00 - K: Museum Terkammen, Terkammenstraat 11, 1670 Pepingen-Bogaarden - Contact: Derijcke Guy, Neerstraat 58, 1670 Pepingen-Heikruis (Tel.: 0475404739) ([email protected]) - Med. Controle: Museum Terkammen, Terkammenstraat 11, 1670 Pepingen-Bogaarden

    15/05 Verrebroek (O) (Oo)65 km - 435 EUR - Clubprijzen: 1000 EUR. Voorinschrijvingen: Van Goethem Erik, Sint-Laurentiusstraat 31, 9130 Verrebroek (037732424) ([email protected]). - I: Caf Terminus, Verrebroekstraat, 9130 Verrebroek - U: 13:00/14:45/15:00 - Contact: Van Goethem Erik, Sint-Laurentiusstraat 31, 9130 Verrebroek (Tel.: 037732424) ([email protected]) - Website: https://sites.google.com/site/dewasepolders/

    16/05 Begijnendijk (B) (Oo)63 km - 435 EUR. - I: Caf Brouwershuis, Kleinesteenweg, 3130 Begijnendijk (0491256338). - U: 14:00/14:45/15:00 - K: Het Pleintje, Betekomsesteenweg (Centrum), 3130 Begijnendijk - Contact: Verschueren Irene, Hoekje 37, 3130 Begijnendijk (Tel.: 016530734) ([email protected]) - Extra info: 9 x 7 km - Med. Controle: Discart Paul, Baalsesteenweg 78, 3130 Begijnendijk (016532330).

    16/05 Merchtem (B) (Oo)60 km - 435 EUR. - I: Caf Pandoerken, Stationsstraat 96, 1785 Merchtem (052372405). - U: 12:30/13:45/14:00 - K: Sporthal, Dendermondestraat 25, 1785 Merchtem - Contact: Molleman Jozef, Stationsstraat 26/11, 1785 Merchtem (Tel.: 052374687) ([email protected])

    16/05 Moorsele (W) (Oo)66,5 km - 500 EUR. - I: Feesttent, Overheulestraat 288, 8560 Moorsele (0497343042). - U: 14:15/15:15/15:30 - K: Overheulestraat 292, Overheulestraat 292, 8560 Moorsele - Contact: Vandaele Marc, Overheulestraat 254, 8560 Moorsele (Tel.: 0497343042) ([email protected]) - Extra info: 14 x 4,75 km / Premies: 13 x 10

    16/05 Oosterzele (O) (Oo)64 km - 435 EUR. - I: Caf Central, Geraardsbergse Steenweg 127, 9860 Oosterzele (0477487492). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Gilo, Korte Ambachtstraat, 9860 Oosterzele - Contact: Geert Van Wanzeele, Geraardsbergse Steenweg 129, 9860 Oosterzele ([email protected]) - Extra info: 10 x 6,4 km / 5 (31-50) - Med. Controle: Geraardsbergse Steenweg 127, 9860 Oosterzele 21/05 Nieuwrode (B) (Oo)63 km - 435 EUR. - I: Kdnunited Op Den Berg, Veeliedenstraat, 3221 Nieuwrode - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Kdnunited Op Den Berg, Veeliedenstraat, 3221 Nieuwrode - Contact: Van Oosterwyck Daniel, Kraaikant 56, Nieuwrode (Tel.: 0494816469) ([email protected]) - Med. Controle: Kdnunited Op Den Berg, Veeliedenstraat, 3221 Nieuwrode (0494816469).

    21/05 Outrijve (W) (Oo)71 km - 435 EUR - Bijkomende prijzen: 100 EUR. Voorin-schrijvingen: ([email protected]). - I: Caf De Garage, Doorniksesteenweg 338, 8582 Outrijve (0477765241). - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Caf De Garage, Doorniksesteenweg 338, 8582 Outrijve - Contact: Balcaen Kristof, Doorniksesteenweg 343, 8582 Outrijve (Tel.: 0475940596) ([email protected]) - Extra info: 10 ronden

    21/05 Wakken (W) (Oo)66 km - 435 EUR. - I: Caf Het Schaak, Wapenplaats, 8720 Wakken (0495441166). - U: 16:00/17:15/17:30 - K: Sporthal, Brouwerijstrat, 8720 Markegem - Contact: Rudi De Jonghe, Diepestraat 3, 8720 Wakken (Tel.: 0495441166) ([email protected]) - Extra info: Klassementspurten waarde-bon Haerynck Interieur / Later startuur speciaal voor STUDENTEN! zie website - Website: www.rijdendwiel.be

    22/05 Bierbeek (B) (Oo)64 km - 435 EUR. - I: Taverne De Miester, Bergstraat 10, 3360 Bierbeek (016460607). - U: 13:30/14:30/15:00 - K: Taverne De Miester, Bergstraat 10, 3360 Bierbeek - Contact: Guy Vanautgaerden, Tulpenlaan 7, 3052 Blanden (Tel.: 0475922273) ([email protected]) - Med. Controle: Taverne De Miester, Bergstraat 10, 3360 Bierbeek

    22/05 Hooglede (W) (Oo)60 km - 500 EUR. - I: Zaal Geitenhove, Amersveldestraat, 8830 Hooglede St.-Jozef (051203614). - U: 13:30/14:30/15:00 - K: Zaal Geitenhove, Amersveldestraat, 8830 Hooglede St Jozef - Contact: Pattyn Nick, Kortemarkstraat 33A, 8830 Hooglede (Tel.: 0475386702) ([email protected]) - Extra info: 12 x 5 km / 5 (41-50) / Bij het inleveren van het rugnummer (na de wedstrijd) krijgt de renner naast de waarborg van 5 ook een verplaatsingsvergoeding van 5 / Premies - Med. Controle: Zaal Geitenhove, Amersveldestraat, 8830 Hooglede St Jozef

    22/05 Kortessem (Lb) (Oo)66 km - 435 EUR. - I: Sporthal, Oudmersenhoven 2, 3720 Kortessem - U: 13:30/14:30/15:00 - K: Sporthal, Oudmersenhoven 2, 3720 Kortessem - Contact: David Simons, Dorpsstraat 5, 3720 Kortessem (Tel.: 0477411939) - Extra info: 11 x 6 km - Website: www.sport-vermaak.be

    22/05 Merelbeke-Molenhoek (O) (Oo)500 EUR. - I: Caf Vriendenkring, Hundelgemse Steenweg 764, 9820 Merelbeke-Molenhoek (092302758). - U: 14:00/14:45/15:00 - K: Caf Vriendenkring, Hundelgemse Steenweg 764, 9820 Merelbeke-Molenhoek - Contact: Vandersteen Hugo, Bosstraat 106, 9820 Merelbeke (Tel.: 093628017) ([email protected]) - Med. Controle: Caf Vriendenkring, Hundelgemse Steenweg 764, 9820 Merelbeke-Molenhoek (092302758).

    22/05 Retie (A) (Oo)60 km - 385 EUR. - I: Den Dries, Kerkhfstraat, 2470 Retie - U: 11:30/12:45/13:00 - K: Sporthal, Boesdijkhofstraat, 2470 Retie - Contact: Jespers Luc, Goorstraat 9, 2470 Retie (Tel.: 014374193) ([email protected]) - Extra info: Afwachtingswedstrijd P.K. Juniors - Med. Controle: Den Dries, Kerkhofstraat, 2470 Retie

    22/05 Torhout (Rozeveld) (W) (Oo)67,5 km - 500 EUR. - I: Zaal Rozedale, Rozeveldstraat 3, 8820 Torhout - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Zaal Rozedale, Rozeveldstraat 3, 8820 Torhout - Contact: Nico Loose, Zandbergstraat 41, 8820 Torhout (Tel.: 050213565) ([email protected]) - Extra info: 15 x 4,5 km - Med. Controle: Refter Vanbesien, Rozeveldstraat 38, 8820 Torhout (050212029).

    Klasse 1.18 (Am./Mas.) 1.12c Open (Am./Mas./Elzc/U23)07/05 Borgloon (B) (Oo)71,2 km - 200 EUR - Bijkomende prijzen: 130 EUR. Voorin-schrijvingen: Stippelmans Tony, Trudobaan 4, 3800 Sint-Truiden (0488380422) ([email protected]). - I: Caf De Baron, Kuttekovenstraat, 3840 Borgloon - U: 17:00/18:00/18:30 - K: De Baron, Kuttekovenstraat, 3840 Borgloon - Contact: Stippelmans Tony, Trudobaan 4, 3800 Sint-Truiden (Tel.: 0488380422) - Extra info: 8 x 8,9 km / Ronde van Haspengouw - Med. Controle: De Baron, Kuttekovenstraat, 3840 Borgloon

    p. 15 - Nieuwsbrief 8/2016 - 3 mei 2016

  • 07/05 Rummen-Geetbets (B) (Oo)21,6 km - 200 EUR - Bijkomende prijzen: 130 EUR. Voorin-schrijvingen: Stippelmans Tony, Trudobaan 4, 3800 Sint-Truiden (0488380432) ([email protected]). - I: De Warande, Ketelstraat 50A, 3454 Rummen - U: 12:00/12:45/13:00 - K: De Warande, Ketelstraat 50A, 3454 Rummen-Geetbets - Contact: Stippelmans Tony, Trudobaan 4, 3800 Sint-Truiden (Tel.: 0488380432) - Extra info: 3 x 7,2 km / Ronde van Haspengouw - Med. Controle: De Warande, Ketelstraat 50A, 3454 Rummen 08/05 Sint-Truiden (B) (Oo)81,9 km - 200 EUR - Bijkomende prijzen: 130 EUR. Voorin-schrijvingen: Stippelmans Tony, Trudobaan 4, 3800 Sint-Truiden (0488380422) ([email protected]). - I: Caf Majestic, Helshovenlaan 9, 3800 Sint Truiden - U: 14:00/14:45/15:00 - K: Caf Majestic, Helshovenlaan 9, 3800 Sint-Truiden - Contact: Stippelmans Tony, Trudobaan 4, 3800 Sint-Truiden (Tel.: 0488380422) ([email protected]) - Extra info: 13 x 6,3 km / Ronde van Haspengouw - Med. Controle: Caf Majestic, Helshovenlaan 9, 3800 Sint-Truiden

    08/05 Schoten (A) (Open)96 km - 450 EUR. - I: Eetcaf Bo, Villerslei 12, 2900 Schoten - U: 13:30/14:15/14:30 - Contact: Piet De Smet, Hermelijnlaan 21, 2900 Schoten (Tel.: 0477365958) ([email protected])

    15/05 Boutersem (B) (Open)93 km - 500 EUR. - I: Buurthuis Willebringen, Willebringsestraat 34, 3370 Boutersem - U: 14:30/15:45/16:00 - K: Buurthuis Willebringen, Willebringsestraat 34, Boutersem - Contact: Demoitie Yves, Torenhofstraat 25, 3370 Boutersem (Tel.: 0495508696) ([email protected]) - Extra info: 5 (31-50) / Premies

    16/05 Meldert-Hoegaarden (B) (Open)90 km - 500 EUR. - I: Caf Odette, Ermelindisstraat, 3320 Hoegaarden - Contact: Andr Schoensetters, Kalverstraat 31, 3320 Hoegaarden (Tel.: 0479790206) ([email protected])

    22/05 Boutersem (B) (Open)93 km - 500 EUR. - I: Buurthuis Willebringen, Willebringsestraat 34, 3370 Boutersem - U: 13:30/14:45/15:00 - K: Buurthuis Willebringen, Willebringsestraat 34, 3370 Boutersem - Contact: Demoitie Yves, Torenhofstraat 25, 3370 Boutersem (Tel.: 0495508696) ([email protected]) - Extra info: 5 (31-50) / Premies

    Gentlemen07/05 Borgloon (B) (Cl)8,9 km. Voorinschrijvingen: Stippelmans Tony, Trudobaan 4, 3800 Sint-Truiden (0488380422) ([email protected]). - I: De Baron, Kuttekovenstraat, 3840 Borgloon - U: 15:30/16:30/17:00 - K: De Baron, Kuttekovenstraat, 3840 Borgloon - Contact: Stippelmans Tony, Trudobaan 4, 3800 Sint-Truiden (Tel.: 0488380422) ([email protected]) - Extra info: Tijdrit: 8,9 km - Med. Controle: De Baron, Kuttekovenstraat, 3840 Borgloon

    07/05 Geetbets-Rummen (B) (Cl)56 km. Voorinschrijvingen: Stippelmans Tony, Trudobaan 4, 3800 Sint-Truiden (0488380422) ([email protected]). - I: De Warande, Ketelstraat 50A, 3454 Rummen - U: 09:30/10:00/10:30 - K: De Warande, Ketelstraat 50A, 3454 Rummen-Geetbets - Contact: Stippelmans Tony, Trudobaan 4, 3800 Sint-Truiden (Tel.: 0488380422) ([email protected]) - Extra info: 20 x 2,8 km - Med. Controle: De Warande, Ketelstraat 50A, 3454 Rummen

    07/05 Waregem (W) (Cl)I: Tent, Drogenboomstraat 3, 8790 Waregem (0472102629). - U: 17:00/18:00/18:15 - K: Tent, Drogenboomstraat 3, 8790 Waregem - Contact: De Waele Martin, Zultseweg 184, 8790 Waregem (Tel.: 0472102629) ([email protected]) - Extra info: 22 ronden - Med. Controle: P. Cnockaert, Gentse Heerweg 27, 8790 Waregem (0475786137).

    08/05 Groot Gelmen (B) (Cl)50,4 km. Voorinschrijvingen: Stippelmans Tony, Trudobaan 4, 3800 Sint-Truiden (0488380422) ([email protected]). - I: Caf Majestic, Helshovenlaan 9, 3800 Groot-Gelmen - U: 11:30/12:30/13:00 - K: Caf Majestic, Helshovenlaan 9, 3800 Groot-Gelmen - Contact: Stippelmans Tony, Trudobaan 4, 3800 Sint-Truiden (Tel.: 0488380422) ([email protected]) - Extra info: 8 x 6,3 km - Med. Controle: Caf Majestic, Helshovenlaan 9, 3800 Groot-Gelmen

    08/05 Helchteren (Lb) (Afw)54,4 km. Voorinschrijvingen: 10 De Trofee Maarten Wynants, Don Boscostraat 3, 3530 Helchteren (0494927775) ([email protected]). - I: 10 De Trofee Maarten Wynants, Don Boscostraat 6, 3530 Helchteren (0494927775). - U: 17:30/18:30/19:00 - K: Don Boscoschool, Don Boscostraat 6, 3530 Helchteren - Contact: Chris Wynants, Don Boscostraat 3, 3530 Helchteren (Tel.: 0494927775) ([email protected]) - Extra info: 500 natura prijzen eerste 20 - Med. Controle: Don Boscoschool, Don Boscostraat 6, 3530 Helchteren (0494927775). - Website: www.trofeemaartenwynants.be

    08/05 Schoten (A) (Afw)42 km. - I: Eetcaf Bo, Villerslei 12, 2900 Schoten - U: 12:00/12:45/13:00 - Contact: Piet Desmet, Hermelijnlaan 21, 2900 Schoten (Tel.: 0477365958)

    14/05 Heppen Leopoldsburg (Lb) (Cl)I: Feesttent, Olmenweg, 3971 Heppen Leopoldsburg (0476549211). - U: 15:15/16:00/16:30 - K: Jongensschool, Olmenweg, 3971 Heppen Leopoldsburg - Contact: Mondelaers Jos, Kanaalstraat 75, 3971 Heppen Leopoldsburg (Tel.: 0476549211) - Extra info: Gentlemen voor iedereen - Med. Controle: Jongensschool, Olmenweg, 3971 Heppen Leopoldsburg (0476549211). - Website: www.sportensteun.be

    14/05 Heppen-Leopoldsburg (Lb) (Afw)40 km. - I: Feestent, Olmenweg, 3971 Heppen Leopoldsburg (0476549211). - U: 13:45/14:30/15:00 - K: Jongensschool, Olmenweg, 3971 Heppen Leopoldsburg - Contact: Mondelaers Jos, Kanaalstraat 75, 3971 Heppen Leopoldsburg (Tel.: 0476549211) ([email protected]) - Extra info: Alle dorpelingen - Med. Controle: Jongensschoool, Olmenweg, 3971 Heppen Leopoldsburg (0476549211). - Website: www.sportensteun.be

    14/05 Houthalen-Helchteren (Lb) (Cl)40 km - 50 EUR. Voorinschrijvingen: Vanhove Dirk, Steenstraat 22, 3530 Houthalen (0478554354) ([email protected]). - I: Oud Gemeentehuis, St Trudoplein, 3530 Helchteren (0478554354). - U: 16:30/17:30/18:00 - K: Sporthal Don Bosco, Don Boscostraat 6, 3530 Helchteren - Contact: Vanhove Dirk, Steenstraat, 3530 Houthalen (Tel.: 0478554354) ([email protected]) - Extra info: RETROKOERS - Med. Controle: Oud Gemeentehuis, St Trudoplein, 3530 Helchteren (0478554354). - Website: www.cycling4helchteren.be

    14/05 Houthalen-Helchteren (Lb) (Afw)48 km. Voorinschrijvingen: Vanhove Dirk, Steenstraat, 3530 Houthalen (0478554354) ([email protected]). - I: Oud Gemeentehuis, St Trudoplein, 3530 Helchteren (0478554354). - U: 18:00/19:00/19:30 - K: Sporthal Don Bosco, Don Boscostraat 6, 3530 Helchteren - Contact: Vanhove Dirk, Steenstraat 22, 3530 Houthalen (Tel.: 0478554354) ([email protected]) - Med. Controle: Oud Gemeentehuis, St Trudoplein, 3530 Helchteren (0478554354). - Website: www.cycling4helchteren.be

    15/05 Essen (A) (Afw)56 km. Voorinschrijvingen: Vanvelthoeven Ronny, Steenovenstraat 58, 2910 Essen-Wildert (0476042144) - I: t Gildenhuys, Stationsstraat 57, 2910 Essen (0476042144). - U: 14:00 - K: t Gildenhuys, Stationsstraat 57, 2910 Essen - Contact: Vanvelthoven Ronny, (Tel.: 0476042144) ([email protected]) - Extra info: 35 ronden / Essenaren / eerste 2 ronden verplicht achter kopwagen, nadien is de wedstrijd open / goedgekeurde helm verplicht / gesloten omloop - Med. Controle: t Gildenhuys, Stationsstraat 57, 2910 Essen (0476042144). - Website: www.e-cyclingessen.be

    15/05 Essen (A) (Gc)56 km. Voorinschrijvingen: Vanvelthoven Ronny, Steenovenstraat 58, 2910 Essen-Wildert (0476042144) - I: t Gildenhuys, Stationsstraat 57, 2910 Essen (0476042144). - U: 16:00 - K: t Gildenhuys, Stationsstrtaat 57, 2910 Essen - Contact: Vanvelthoven Ronny, (Tel.: 0476042144) ([email protected]) - Extra info: 35 ronden / Belgisch Kampioenschap voor wielertoeristen dames / eerste 2 ronden verplicht achter kopwagen, nadien is de wedstrijd open / goedgekeurde helm verplicht / gesloten omloop - Med. Controle: t Gildenhuys, Stationsstraat 57, 2910 Essen - Website: www.e-cyclingessen.be

    15/05 Lede-Wanzele (O) (Afw)60 km. - I: Caf Hoop In De Toekomst, 9340 (0475390168). - U: 16:00/17:30/18:00 - K: Caf Hoop In De Toekomst, Nonnenbosstraat, 9340 Wanzele - Contact: Baeyens Marnik, Nonnenbosstraat, 9340 Wanzele (Tel.: 0475390168) ([email protected]) - Med. Controle: Caf Hoop In De Toekomst, Nonnenbosstraat, 9340 Wanzele (0475390168).

    15/05 Lede-Wanzele (O) (Cl)75 km - 200 EUR. - I: Caf Hoop In De Toekomst, Nonnenbosstraat, 9340 Wanzele (0475390168). - U: 13:00/14:30/15:00 - K: Caf Hoop In De Toekomst, Nonnenbosstraat, 9340 Wanzele - Contact: Baeyens Marnik, Nonnenbosstraat, 9340 Wanzele (Tel.: 0475390168) ([email protected]) - Med. Controle: Caf Hoop In De Toekomst, Nonnenbosstraat, 9340 Wanzele (0475390168). 16/05 Holsbeek (B) (Afw)30 km. Voorinschrijvingen: www.holsbeek.be, (0475833866) - I: Feesttent, Dutselstraat 18, 3220 Holsbeek (0475833866). - U: 14:00/14:50/15:00 - K: Terrein Voetbal KDN United - Contact: Fets Benny, (Tel.: 0475833866) ([email protected]) - Extra info: 20 x 1,5 km / enkel dorpelingen, inwoners van Holsbeek - Med. Controle: Dutselstraat 18, 3220 Holsbeek

    16/05 Holsbeek (B) (Cl)60 km. Voorinschrijvingen: Benny Fets, Dutselstraat 18, 3220 Holsbeek (0475833866) - I: Feesttent, Dutselstraat 18, 3220 Holsbeek (0475833866). - U: 15:00/16:00/16:30 - K: Terrein Voetbal KDN United - Contact: Benny Fets, Dutselstraat 18, 3220 Holsbeek (Tel.: 0475833866) ([email protected]) - Extra info: Wedstrijd alleen toegelaten voor bakkers en met voorinschrijving. - Med. Controle: Bakkerij, Dutselstraat 18, 3220 Holsbeek (0475833866).

    21/05 Rotselaar (B) (Cl)70,4 km. - I: Herberg Thuis, Provinciebaan 18, 3110 Rotselaar (016445335). - U: 13:30/14:30/15:00 - K: Kantine De Vrede, Provinciebaan, 3110 Rotselaar - Contact: Gijbels Franois, Torenstraat 74, 3110 Rotselaar (Tel.: 016441344 of 0495274439) ([email protected]) - Med. Controle: Herberg Thuis, Provinciebaan 18, 3110 Rotselaar (016445335).

    Aspiranten07/05 Waregem (W)12 j.: 19,6 km. 13 j.: 24,5 km. 14 j.: 34,3 km. - I: Tent, Drogenboomstraat 3, 8790 Waregem (0472102629). - U: 12 j.: 13:45/14:45/15:00 - 13 j.: 14:45/15:45/16:00 - 14 j.: 15:45/16:45/17:00 - K: Tent, Drogenboomstraat 3, 8790 Waregem - Contact: De Waele Martin, Zultseweg 184, 8790 Waregem (Tel.: 0472102629) ([email protected]) - Extra info: 12 j.: 8 ronden - 13 j.: 10 ronden - 14 j.: 14 ronden - Med. Controle: P. Cnockaert, Gentse Heerweg 27, 8790 Waregem (0475786137).

    08/05 Brecht (A)12 j.: 20 km. 13 j.: 25 km. 14 j.: 35 km. - I: Caf De Kroon, Gemeenteplaats 27, 2960 Brecht (0476275768). - U: 12 j.: 13:45/14:45/15:00 - 13 j.: 14:45/15:45/16:00 - 14 j.: 15:45/17:00/17:15 - Contact: Swa Eliaerts, Gemeenteplaats 29, 2960 Brecht (Tel.: 0476275768) ([email protected]) - Extra info: 12 j.: 10 ronden - 13 j.: 13 ronden - 14 j.: 18 ronden - Website: www.wacteam.be

    08/05 Sint-Kornelis-Horebeke (O)12 j.: 18 km. 13 j.: 22,5 km. 14 j.: 31,5 km. - I: JC Arcadia, Bovenstraat 2A, 9667 Horebeke (0475585117). - U: 12 j.: 12:15/13:15/13:30 - 13 j.: 13:30/14:15/14:30 - 14 j.: 14:45/15:45/16:00 - K: JC Arcadia, Bovenstraat 2A, 9667 Horebeke - Contact: Glorieux Guy, Koekoekstraat 7C, 9667 Horebeke (Tel.: 0475585117) ([email protected]) - Extra info: 12 j.: 8 x 2,25 km - 13 j.: 10 x 2,25 km - 14 j.: 15 x 2,25 km - Med. Controle: JC Arcadia, Bovenstraat 2A, 9667 Horebeke (0475585117).

    08/05 Tremelo-Baal (B)12 j.: 18 km. 13 j.: 22,8 km. 14 j.: 31,2 km. - I: Caf Hand In Hand, Pastoriestraat 26, 3128 Baal (0474486255). - U: 12 j.: 12:00/13:30/14:00 - 13 j.: 14:00/14:45/15:00 - 14 j.: 15:00/16:00/16:15 - K: Caf Hand In Hand, Pastoriestraat 26, 3128 Baal - Contact: De Winter Bert, (Tel.: 0474486255) ([email protected]) - Extra info: 12 j.: 15 x 1,2 km - 13 j.: 19 x 1,2 km - 14 j.: 26 x 1,2 km

    14/05 Wortegem Petegem (O)12 j.: 19,6 km. 13 j.: 22,4 km. 14 j.: 33,6 km. - I: Luc Vander Meeren, Elsegemplein 44, 9790 Wortegem-Petegem (0498866455). - U: 12 j.: 12:15/13:15/13:30 - 13 j.: 13:30/14:30/14:45 - 14 j.: 14:45/16:00/16:15 - K: Gemeente-school, Elsegemplein, 9790 Wortegem-Petegem - Contact: Luc Vander Meeren, Elsegemplein 44, 9790 Wortegem Petegem (Tel.: 0498866455) ([email protected]) - Extra info: 12 j.: 7 ronden - 13 j.: 8 ronden - 14 j.: 12 ronden

    15/05 Heppen-Leopoldsburg (Lb)12 j.: 20 km. 13 j.: 25 km. 14 j.: 35 km. - I: Feesttent, Olmenweg, 3971 Heppen Leopoldsburg (0476549211). - U: 12 j.: 12:45/13:30/14:00 - 13 j.: 13:45/14:30/15:00 - 14 j.: 14:45/15:30/16:00 - K: Jongensschool, Olmenweg, 3971 Heppen Leopoldsburg - Contact: Mondelaers Jos, Kanaalstraat 75, 3971 Heppen Leopoldsburg (Tel.: 0476549211) ([email protected]) - Med. Controle: Jongensschool, Olmenweg, 3971 Heppen Leopoldsburg (0476549211).

    15/05 Sint-Joris-Weert (B)12 j.: 19 km. 13 j.: 24 km. 14 j.: 35 km. - I: Caf In De Rapte, Beekstraat 9, 3051 Sint-Joris-Weert (016472904). - U: 12 j.: 12:45/13:45/14:00 - 13 j.: 12:45/14:45/15:00 - 14 j.: 12:45/16:00/16:15 - K: Ontmoetingscentrum, Beekstraat 15, 3051 Sint-Joris-Weert - Contact: Ludo Vanderwegen, Kasteelstraat 23, 3051 Sint-Joris-Weert (Tel.: 0474577878) ([email protected]) - Extra info: ronde = 1,6 km - Med. Controle: Ontmoetingscentrum, Beekstraat 15, 3051 Sint-Joris-Weert - Website: www.meerdaalspurters.be

    15/05 Veldegem (W)12 j.: 18,9 km. 13 j.: 24,3 km. 14 j.: 35,1 km. - I: Caf Het Strooyhof, Rembertstraat 88, 8210 Veldegem - U: 12 j.: 13:00/13:45/14:00 - 13 j.: 14:00/14:45/15:00 - 14 j.: 15:00/15:45/16:00 - K: Sporthal, Acaciastraat, 8210 Veldegem - Contact: Bjrn Misseeuw, Kattestraat 5, 8210 Loppem ([email protected])

    16/05 Maldegem (O)I: Firma De Witte, Krommewege 43, 9990 Maldegem - Contact: De Bruyckere Jean Luc, (Tel.: 0495218338) - Extra info: omloop: 2,4 km

    22/05 Aartrijke (W)12 j.: 19,5 km. 13 j.: 24 km. 14 j.: 30 km. - I: Taverne Gemeente-huis, Eernegemsestraat 1, 8211 Aartrijke (050200003). - U: 12 j.: 12:30/13:15/13:30 - 13 j.: 14:00/14:45/15:00 - 14 j.: 15:00/16:00/16:15 - K: Sporthal Jonkhove, Aartrijksestraat 9, 8211 Aartrijke - Contact: Vierstraete Fangio, Brugsestraat 44, 8211 Aartrijke (Tel.: 050209812) ([email protected]) - Med. Controle: Spothal Jonkhove, Aartrijksestraat 9, 8211 Aartrijke

    p. 16 - Nieuwsbrief 8/2016 - 3 mei 2016

  • OOSTENDE WWW.DEBEIR.BE

    BRASSERIE TEA-ROOM

    ORCHIDEE ELKE MIDDAG

    DAGVERSE SNACKS, VERSE WAFELS EN

    PANNEKOEKEN

    KASTEELSTRAAT 21 DADIZELE Gratis

    inkom

    18 mei: Rumbeke, 29 juni: Rumbeke, 12 juli: Brugge, 19 juli: Rumbeke, 2 augustus: Rumbeke, 9 augustus: Rumbeke, 25 augustus: Brugge

    vzw wedstrijd organisatiecomit wielerpiste Defraeye-Sercu

    Beste miniemen, aspiranten, nieuwelingen, dames jeugd en junioren, Op 18 mei, 29 juni, 19 juli, 2 en 9 augustus 2016 vinden er op de wielerpiste Defraeye-Sercu in Rumbeke initiaties plaats voor miniemen (9 - 10 -11 jaar), vijf meetings (pistechallenge Trisport Pharma 2016) voor aspiranten, nieuwelingen, dames jeugd en junioren. Pistemeetings voor nieuwelingen, dames jeugd en junioren tellen mee voor Westsprint! Op 19 juli wordt het provinciaal kampioenschap georganiseerd! Kennismaking/training op woensdag 27 april en 11 mei van 15u30 tot 18u. Er zijn telkens pistefietsen gratis ter beschikking. Programma en info: 13u30 tot 14u30: initiatie voor miniemen. (15 vooraf aanwezig) Vanaf 13u30: inschrijving pistemeeting 15u: Aanvang meeting. (zie programma) 19u30: prijsuitreiking pistemeeting Kleedkamers en douches ter plaatse beschikbaar. Adres en inkom: Kwadestraat 13 8800 Rumbeke (tegenover kerkhof) Deelname per leeftijdscategorie is beperkt tot 22 deelnemers. Afhankelijk van het aantal deelnemers rijden de meisjes al of niet samen met de jongens. Apart klassement voor meisjes. Je kan voor alles nu inschrijven via email: [email protected] met vermelding: naam, voornaam, volledig adres, UCI-code, club, eigen pistefiets (indien geen eigen pistefiets, opgeven kadermaat en meebrengen eigen pedalen is nodig). Inschrijven gebeurt best telkens uiterlijk 14 dagen voor de wedstrijden. Bij regenweer wordt er niet op de piste gereden! Sportieve groeten. Team vzw wedstrijd organisatiecomit wielerpiste Defraeye-Sercu. (Kris Hanne - voorzitter, Bart Schepens - ondervoorzitter, Olivier Maertens - secretaris en Kris Stalpaert - penningmeester). Alles is in samenwerking met de heer Patrick Sercu en Wielerbond Vlaanderen vzw. Met dank aan wijlen Luc Wallays.

    www.jongerennersroeselare.be pistemeetings

  • 22/05 Glabbeek (B)12 j.: 19,2 km. 13 j.: 24 km. 14 j.: 28,8 km. - I: Trefpunt, Rode 25 A, 3380 Glabbeek - U: 12 j.: 13:00/13:45/14:00 - 13 j.: 14:00/14:45/15:00 - 14 j.: 15:00/16:00/16:15 - K: Trefpunt, Rode 25 A, 3380 Glabbeek - Contact: Dirk Fremaut, (Tel.: 0495173116) ([email protected]) - Extra info: 12 j.: 8 x 2,4 km - 13 j.: 10 x 2,4 km - 14 j.: 14 x 2,4 km

    22/05 Mol Rauw (A)12 j.: 20 km. 13 j.: 25 km. 14 j.: 35 km. - I: Paviljoenweg 37C, 2400 Mol-Rauw - U: 12 j.: 13:00/13:45/14:00 - 13 j.: 14:00/14:45/15:00 - 14 j.: 15:00/15:45/16:15 - Contact: Stessens Marc, Maaldersstraat 81, 2400 Mol (Tel.: 0476521031) ([email protected]) 22/05 Watervliet (O)12 j.: 21 km. 13 j.: 27 km. 14 j.: 36 km. - I: N.V. Van De Moere, Hellepolder 1, 9988 Watervliet (0486155183). - U: 12 j.: 12:15/13:15/13:30 - 13 j.: 13:30/14:30/14:45 - 14 j.: 14:45/16:00/16:15 - K: N.V. Van De Moere, Hellepolder 1, 9988 Watervliet - Contact: Perreman Eric, Maagd Van Gent 17, 9988 Watervliet (Tel.: 0486155183) ([email protected]) - Extra info: ronden: 3 km - Med. Controle: N.V. Van De Moere, Hellepolder 1, 9988 Watervliet (0486155183).

    Miniemen07/05 Waregem (W)8 j.: 4,9 km. 9 j.: 7,35 km. 10 j.: 9,8 km. 11 j.: 14,7 km. - I: Tent, Drogenboomstraat 3, 8790 Waregem (0472102629). - U: 8 j.: 10:00/11:30/12:00 - 9 j.: 10:00/11:30/12:00 - 10 j.: 10:00/11:30/12:00 - 11 j.: 10:00/11:30/12:00 - K: Tent, Drogenboomstraat 3, 8790 Waregem - Contact: De Waele Martin, Zultseweg 184, 8790 Waregem (Tel.: 0472102629) ([email protected]) - Extra info: 8 j.: 2 ronden - 9 j.: 3 ronden - 10 j.: 4 ronden - 11 j.: 6 ronden - Med. Controle: P. Cnockaert, Gentse Heerweg 27, 8790 Waregem (0475786137).

    08/05 Brecht (A)8 j.: 4 km. 9 j.: 6 km. 10 j.: 10 km. 11 j.: 15 km. - I: Caf De Kroon, Gemeenteplaats 27, 2960 Brecht (0475275768). - U: 8 j.: 11:00/12:15/12:30 - 9 j.: 11:00/12:15/12:30 - 10 j.: 11:00/12:15/12:30 - 11 j.: 11:00/12:15/12:30 - Contact: Swa Eliaerts, Gemeenteplaats 29, 2960 Brecht (Tel.: 0476275768) ([email protected]) - Website: www.wacteam.be

    14/05 Moerzeke-Kastel (O)I: Caf De Blaas, Baasrodeveerstraat 18, 9220 Moerzeke-Kastel (0486631373). - U: 8 j.: 12:30/13:45/14:00 - 9 j.: 12:30/13:45/14:00 - 10 j.: 12:30/13:45/14:00 - 11 j.: 12:30/13:45/14:00 - K: Caf De Blaas, Baasrodeveerstraat 18, 9220 Moerzeke-Kastel - Contact: Van Den Eede Jan, (Tel.: 0486631373) (Fax: 052483096) ([email protected])

    15/05 Heppen Leopoldsburg (Lb)8 j.: 4 km. 9 j.: 6 km. 10 j.: 10 km. 11 j.: 15 km. - I: Feest-tent, Olmenweg, 3971 Heppen Leopoldsburg (0476549211). - U: 8 j.: 10:45/11:30/12:00 - 9 j.: 10:45/11:30/12:00 - 10 j.: 10:45/11:30/12:00 - 11 j.: 10:45/11:30/12:20 - K: Jongensschool, Olmenweg, 3971 Heppen Leopoldsburg - Contact: Mondelaers Jos, Kanaalstraat 75, 3971 Heppen Leopoldsburg (Tel.: 0476549211) ([email protected])

    15/05 Veldegem (W)8 j.: 3,6 km. 9 j.: 6 km. 10 j.: 9,6 km. 11 j.: 14,4 km. - I: Caf T Strooyhof, Rembertstraat 88, 8210 Veldegem - U: 8 j.: 09:00/09:45/10:00 - 9 j.: 09:00/09:45/10:00 - 10 j.: 09:00/09:45/10:00 - 11 j.: 09:00/09:45/10:00 - K: Sporthal, Acaciastraat, 8210 Veldegem - Contact: Bjrn Misseeuw, Kattestraat 5, 8210 Loppem ([email protected])

    16/05 Maldegem (O)I: Firma De Witte, Krommewege 43, 9990 Maldegem - Contact: De Bruyckere Jean Luc, (Tel.: 0495218338) - Extra info: omloop: 1,2 km

    22/05 Glabbeek (B)8 j.: 4,8 km. 9 j.: 7,2 km. 10 j.: 9,6 km. 11 j.: 14,4 km. - I: Trefpunt, Rode 25 A, 3380 Glabbeek - U: 8 j.: 09:15/10:15/10:30 - 9 j.: 09:15/10:15/10:30 - 10 j.: 09:15/10:15/10:30 - 11 j.: 09:15/10:15/10:30 - K: Trefpunt, Rode 25 A, 3380 Glabbeek - Contact: Dirk Fremaut, (Tel.: 0495173116) ([email protected]) - Extra info: 8 j.: 2 ronden - 9 j.: 3 ronden - 10 j.: 4 ronden - 11 j.: 6 ronden

    22/05 Mol Rauw (A)8 j.: 4 km. 9 j.: 6 km. 10 j.: 10 km. 11 j.: 15 km. - I: Paviljoenweg 37C, 2400 Mol-Rauw - U: 8 j.: 09:00/09:45/10:00 - 9 j.: 09:00/09:45/10:00 - 10 j.: 09:00/09:45/10:00 - 11 j.: 09:00/09:45/10:00 - Contact: Stessens Marc, Maaldersstraat 81, 2400 Mol (Tel.: 0476521031) ([email protected])

    22/05 Watervliet (O)8 j.: 6 km. 9 j.: 6 km. 10 j.: 9 km. 11 j.: 15 km. - I: N.V. Van De Moere, Hellepolder 1, 9988 Watervliet (0486155183). - U: 8 j.: 08:30/09:45/10:00 - 9 j.: 08:30/09:45/10:00 - 10 j.: 08:30/09:45/10:00 - 11 j.: 08:30/09:45/10:00 - K: N.V. Van De Moere, Hellepolder 1, 9988 Watervliet - Contact: Perreman Eric, Maagd Van Gent 17, 9988 Watervliet (Tel.: 0486155183) ([email protected]) - Extra info: ronden: 3 km - Med. Controle: N.V. Van De Moere, Hellepolder 1, 9988 Watervliet (0486155183).

    Piste18/05 Rumbeke (W) (J Zm)Voorinschrijvingen: Hanne Kris, Noordstraat 3, 8840 Oostnieuwkerke (0476870877) ([email protected]). - I: Piste Defraeye-Sercu, Kwadestraat 13, 8800 Rumbeke (31476870877). - U: 13:00/14:45/15:00 - K: Piste Defraeye-Sercu, Kwadestraat 13, 8800 Rumbeke - Contact: Hanne Kris, Noordstraat 3, 8840 Oostnieuwkerke (Tel.: 0476870877) ([email protected]) - Extra info: Initiatie voor miniemen 9,10 en 11 jaar tussen 13u30 en 14u30. Pistechallenge met 3 nummers voor de categorien aspiranten, heren en dames nieuwelingen en juniores. Pistefiets nodig ? Reserveren (opgeven kadermaat) kan tot 10/05 via [email protected] - Med. Controle: Piste Defraeye - Sercu, Kwadestraat 13, 8800 Rumbeke (0476870877). - Website: www.jongerennersroeselare.be/pistemeetings

    Mountainbike07/05 Grembergen (O) (Xco)I: Oud Kerkhofstraat, 9200 Grembergen - U: DB 7-11 : 13:00 - U9 : 13:30 - DB 12-18 : 14:30 - U11 : 15:15 - U13 : 16:00 - U15 : 16:45 - Contact: Rico Van Der Smissen, Grootzand 10, 9200 Grembergen (Tel.: 0478707712) ([email protected]) - Extra info: Een mobilhome plaats en een team parking is op voorhand te reserveren via mail ([email protected]) - Website: www.werevents.be

    08/05 Grembergen (O) (Xco)I: Oud Kerkhofstraat, 9200 Grembergen - U: Fun B : 09:30 - Fun A : 11:00 - Nieuwelingen : 11:00 - Dames Jeugd : 11:00 - Junioren : 13:00 - Masters 2 : 13:00 - Elite Dames : 13:00 - Masters 1 - Elite Heren + U23 : 15:00 - Contact: Rico Van Der Smissen, Grootzand 10, 9200 Grembergen (Tel.: 0478707712) ([email protected]) - Extra info: Een mobilhome plaats en een team parking is op voorhand te reserveren via mail ([email protected]) - Website: www.werevents.be

    21/05 Moerbeke-Waas (O) (Xco)Voorinschrijvingen: Koen Van Gysel, Oude Straat 18, 9190 Stekene (0499556734) ([email protected]). - I: Achterdreef, 9180 Moerbeke Waas (0499556734). - K: Achterdreef, 9180 Moerbeke Waas - Contact: Koen Van Gysel, Oude Straat 18, Stekene (Tel.: 0499556734) ([email protected]) - Website: www.bosbikers.be - Med. Controle: Achterdreef, 9180 Moerbeke Waas (0499556734).

    22/05 Moerbeke-Waas (O) (Xco)Voorinschrijvingen: Koen Van Gysel, Oude Straat 18, 9190 Stekene (0499556734) ([email protected]). - I: Achterdreef, 9180 Moerbeke Waas (0499556734). - K: Achterdreef, 9180 Moerbeke Waas - Contact: Koen Van Gysel, Oude Straat 18, Stekene (Tel.: 0499556734) ([email protected]) - Website: www.bosbikers.be - Med. Controle: Achterdreef, 9180 Moerbeke Waas (0499556734).

    BMX08/05 Peer (Lb) (Flacup)I: Sportpark De Deuster, Deusterstraat 74, 3990 Peer - U: Blok 1 : 08:15/09:30/10:00 - Blok 2 : 12:30/13:30/14:15 - Contact: Raf Rubens, (Tel.: 0475789525) ([email protected]) - Website: www.bmxpeer.be

    15/05 Massenhoven (A) (Top)I: De Populier, Populierenhoeve 22, 2240 Massenhoven - Contact: Bollansee Marcel, Dorp 25, 2242 Pulderbos (Tel.: 0473415212) ([email protected]) - Med. Controle: De Populier, Populierenhoeve 22, 2240 Massenhoven - Website: www.bmx-molensprinters.be

    22/05 Dessel (A) (Flacup)I: Sporthal, Brasel, 2480 Dessel - Contact: Frank Smets, Alfons Smetstraat 30, 2480 Dessel (Tel.: 0478926339) ([email protected]) - Extra info: Flanders cup + PK - Website: www.bmx2000.be

    INDOOR14/05 Beringen - Elite Internationaal - Pinkstertornooi (Lb) (Cbi)I: Sporthal Het Beverke, Beverpad 15, 3581 Beringen - U: 14:00 - Contact: Rudi Vanderstraeten, (Tel.: 0477540198) ([email protected])

    15/05 Beringen - Elite Internationaal - Pinkstertornooi (Lb) (Cbi)I: Sporthal Het Beverke, Beverpad 15, 3581 Beringen - U: 10:00 - Contact: Rudi Vanderstraeten, (Tel.: 0477540198) ([email protected])

    Personen met een handicap07/05 Hulshout (A) (Rr)Voorinschrijvingen: Verplicht - I: Industrielaan 3, Hulshout - U: Tijdrit : 10:00 - Rit : 15:00 - Contact: Elza Van Aelst, Bermbeekstraat 8, 2170 Merksem ([email protected]) - Extra info: Rit Belgische Tandemrace - Website: www.tandemrace.net

    08/05 Dendermonde (O) (Rr)1,41 km. Voorinschrijvingen: Parantee, Zuiderlaan 13, 9000 Gent (092431178) ([email protected]). - I: Zaal Boon-wijt, Serbosstraat 8, 9200 Dendermonde (0472619576). - U: 12:30/13:15/13:45 - Contact: Bart Claessens, Langenhovestraat 203A, 9200 Dendermonde (Tel.: 0472619576) ([email protected]) - Extra info: 1 uur + 1 ronde

    08/05 Essen (A) (Rr)Voorinschrijvingen: Verplicht - I: Stationsstraat 138, Essen - U: 12:00 - Contact: Elza Van Aelst, Bermbeekstraat 8, 2170 Merksem ([email protected]) - Extra info: Rit Belgische Tandemrace - Website: www.tandemrace.net

    Promotionele Activiteiten07/05 Grembergen (O) (Nam)

    21/05 Moerbeke-Waas (O) (Nam)

    p. 18 - Nieuwsbrief 8/2016 - 3 mei 2016

  • p. 19 - Nieuwsbrief 8/2016 - 3 mei 2016

    Bert

    Step

    hani

    Be

    rt St

    epha

    ni

    INFOAVOND

    TD

    Wsp

    ort.c

    om

    Sportvoeding in functie van je prestatie

    GRATIS

    Geschenk voor elke aanwezige Persoonlijke

    vragenProduct testing

    Blijvendepermanenteopvolging via

    ditiste

    Schrijf je nu in op: www.etixxsports.com/infoavond

  • Wedstrijdkalender WalloniCalendrier F.C.W.B.

    07.05 XC Kids Ereze - Kid's Trophy O2Bikers

    07.05 1.19.1 CF Minimes & Aspirants Montignies-Lez-Lens Dparts: 12h - 14h - 15h - 16h. Inscriptions: Minimes: 11h - 11h45. Asp. 12 ans: 13h - 13h45. Asp. 13 ans: 14h - 14h45. Asp. 14 ans: 15h - 15h45. Inscriptions & Vestiaires: Ecole Communale, Rue des Ecoles 7870 Montignies-lez-Lens. Informations: Jean-Jacques Delmay (0496/ 06 98 33) [email protected]

    08.05 UCI C1 Malmdy - Trial Belgium Pro Series Dpart: 10h. Inscriptions: 8h30. Inscriptions & Vestiaires: Centre Sportif Malmedy Av. du Pont de Warche,N 1, 4960 Malmedy. Informations: Fohnen Nico (0496/437133) [email protected]

    08.05 Championnat FCWB Dbutants Noville-les-Bois - 2e manche Dpart: 14h30. Inscriptions: 13h - 14h. Distance: 71,5 km (11t) . Inscriptions & Vestiaires: Hall Voirie Communal, Rue Du Tronquoy 26 5380 Noville-Les-Bois. Prix Indiv.: 20 prix. Informations: Jean-Marie Maeck (0475/875775) [email protected]

    08.05 1.19.2 CF Aspirants Herve Dparts: 12 ans: 13h15. 13 ans: 14h. 14 ans: 15h. Inscriptions: 12h15 - 14h45. Inscriptions & Vestiaires: Hall Omnisport rue du Stade. Informations: Nicolas Ledent (0497/584659) [email protected]

    08.05 DH - Toutes catgories Dinant - Lotto DH1 Entranements samedi 7/5 9h30 - Comptitions dimanche 8/5 8h00. Inscriptions: Samedi 7/5 9h. Circuit: 800m. Inscriptions & Vestiaires: Village Lotto DH1, rue en Rhe, 5500 Dinant. Informations: Franois Henrion (0495/182313) [email protected]

    08.05 1.19.1 CF Minimes & Aspirants Salzinnes Dparts: 13h - 14h15 - 15h15 - 16h30. Inscriptions: Minimes: 11h30 - 12h30. Asp. 12 ans: 13h - 13h45. Asp. 13 ans: 14h - 14h45. Asp. 14 ans: 15h15 - 16h. Inscriptions & Vestiaires: Espace communautaire, Rue des Bosquets, 38 - 5000 Salzinnes (Namur). Informations: Rothelin Henri (0472/770763)

    08.05 XCO - Toutes catgories Bertrix - G-Skin MTB Trophy Dpart: 15h. Inscriptions: 13h30 - 14h45. Dures: Dcouverte, Dames, Dbutants et Juniors: 1h00. Elites, Espoirs et Masters: 1h30. Inscriptions & Vestiaires: Domaine de La Morpire 1, rue du Babinay 6880 Bertrix. Informations: Maissin Jacques (061/411964) [email protected]

    08.05 ME 1.2 UCI Flche Ardennaise - Topcompetition Dpart: 12h30. Inscriptions: 9h - 10h15. Distance: 175 km (155 + 2t). Inscriptions: Hall Omnisport. Vestiaires: Terrain de Football, rue du Stade, Herve. Briefing 10h30 (Hall Omnisports). Prix Indiv.: 6010 (20p) + 750 GPM. Informations: Nicolas Ledent (0497/584659) niled