WBV-Nieuwsbrief 2013/01

18
Nieuwsbrief Jaargang 4 - nr. 1 - 3 januari 2013 Wielerbond Vlaanderen - Globelaan 49/2 - 1190 Brussel * Dhr. Herman Cornelis, gewezen beroepsrenner woonach- tig in Strombeek-Bever; * Dhr. Willy Claeys, bestuurslid KWC De Sportvrienden uit Zomergem; * Mevr. Myriam Van den Eycken, echtgenote van Paul Dumont, sportafgevaardigde MTB Vlaams-Brabant. Wielerbond Vlaanderen biedt aan de bedroefde families zijn op- rechte medeleven aan. In Memoriam Gezond groeien in de koers In 2013 start Wielerbond Vlaanderen met de campagne GEZOND GROEIEN IN DE KOERS, een vier jaar durend project dat onze koersende jongeren en hun entourage wil aanzetten om gezond te koersen op velerlei vlakken: op trainingsgebied, in keuze van materiaal, in het ver- keer,... Het startschot van deze campagne, gesteund door de Vlaamse Overheid, wordt gegeven met het symposium “Help, mijn kind koerst!” De Vlaamse Jeugdcommissie Wielerbond Vlaanderen nodigt de clubs, en meer in het bijzonder de jeugdclubs, van harte uit om deel te nemen aan een van de twee symposia die zul- len plaatsvinden op vrijdag 8 februari 2013 in Heren- tals (Aula, Bloso Sporthal Netepark) en op vrijdag 26 april 2013 in Gent (Audito- rium C, UZ Gent). Ervaringsdeskundige sprekers brengen er een duidelijke visie over in- teressante thema’s zoals sportpsychologie, -voeding, -training en -veiligheid. Deze onderwerpen worden zowel theoretisch als prak- tisch behandeld, waarbij er bijzondere aandacht gaat naar de rol van de ouders. Voor jeugdclubs is aan- wezigheid op dit sym- posium een echte must. Niet alleen omwille van het interessante programma, maar ook om verder aan- spraak te kunnen maken op jeugdsubsidies. Deelname aan dit symposium is volledig gratis. Wij hopen u te mogen verwelkomen op dit uniek evenement! Sportieve groeten, Koen Beeckman Voorzitter Vlaamse Jeugdcommissie Alle info en online inschrijven: www.gezondgroeienindekoers.be Aanvraag nevenvergunning Definitie van “nevenvergunning” Een NEVENVERGUNNING verbindt een ACTIEF COMPETITIEF VERGUNNINGHOUDER, die reeds houder is van een HOOFD- VERGUNNING bij zijn HOOFDCLUB, aan een NEVENCLUB om deel te nemen onder de noemer van deze nevenclub aan wedstrijden in EEN sporttakdiscipline, die hij ENKEL onder de noemer en in de kledij van deze NEVENCLUB kan beoefenen. Definitie van “Nevenclub” Een NEVENCLUB is een club onder wiens kleuren en kledij een actieve renner via een NEVENVERGUNNING kan deelnemen aan 1 discipline. Definitie van “Sporttakdiscipline” WBV onderscheidt 5 sporttakdisciplines: weg, veld, mountain- bike, piste, BMX Het formulier voor de aanvraag van een nevenver- gunning vindt u op pagina 3 van deze nieuwsbrief of kan u downloaden van onze website. SANCTIES TUCHTCOMMISSIE WIELERBOND VLAANDEREN Datum uitspraak Naam Geboortedatum 30/okt Goyvaerts Oskar 23/02/1994 Duur schorsing Begindatum Einddatum 2 weken 1/03/2013 14/03/2013 RECHTZETTING!

description

Wielerbond Vlaanderen Nieuwsbrief 2013/01

Transcript of WBV-Nieuwsbrief 2013/01

Page 1: WBV-Nieuwsbrief 2013/01

Nieuwsbrief Jaargang 4 - nr. 1 - 3 januari 2013Wielerbond Vlaanderen - Globelaan 49/2 - 1190 Brussel

* Dhr. Herman Cornelis, gewezen beroepsrenner woonach-tig in Strombeek-Bever;

* Dhr. Willy Claeys, bestuurslid KWC De Sportvrienden uit Zomergem;

* Mevr. Myriam Van den Eycken, echtgenote van Paul Dumont, sportafgevaardigde MTB Vlaams-Brabant.

Wielerbond Vlaanderen biedt aan de bedroefde families zijn op-rechte medeleven aan.

In Memoriam

Gezond groeien in de koersIn 2013 start Wielerbond Vlaanderen met de campagne GEZOND GROEIEN IN DE KOERS, een vier jaar durend project dat onze koersende jongeren en hun entourage wil aanzetten om gezond te koersen op velerlei vlakken: op trainingsgebied, in keuze van materiaal, in het ver-keer,... Het startschot van deze campagne, gesteund door de Vlaamse Overheid, wordt gegeven met het symposium “Help, mijn kind koerst!”

De Vlaamse Jeugdcommissie Wielerbond Vlaanderen nodigt de clubs, en meer in het bijzonder de jeugdclubs, van harte uit om deel te nemen aan een van de twee symposia die zul-len plaatsvinden op vrijdag 8 februari 2013 in Heren-tals (Aula, Bloso Sporthal Netepark) en op vrijdag 26 april 2013 in Gent (Audito-rium C, UZ Gent).

Ervaringsdeskundige sprekers brengen er een duidelijke visie over in-teressante thema’s zoals sportpsychologie, -voeding, -training en -veiligheid. Deze onderwerpen worden zowel theoretisch als prak-tisch behandeld, waarbij er bijzondere aandacht gaat naar de rol van de ouders.

Voor jeugdclubs is aan-wezigheid op dit sym-posium een echte must. Niet alleen omwille van het interessante programma, maar ook om verder aan-spraak te kunnen maken op jeugdsubsidies.

Deelname aan dit symposium is volledig gratis.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op dit uniek evenement!

Sportieve groeten,

Koen Beeckman Voorzitter Vlaamse Jeugdcommissie

Alle info en online inschrijven: www.gezondgroeienindekoers.be

Aanvraag nevenvergunning

Definitie van “nevenvergunning”

Een NEVENVERGUNNING verbindt een ACTIEF COMPETITIEF VERGUNNINGHOUDER, die reeds houder is van een HOOFD-VERGUNNING bij zijn HOOFDCLUB, aan een NEVENCLUB om deel te nemen onder de noemer van deze nevenclub aan wedstrijden in EEN sporttakdiscipline, die hij ENKEL onder de noemer en in de kledij van deze NEVENCLUB kan beoefenen.

Definitie van “Nevenclub”

Een NEVENCLUB is een club onder wiens kleuren en kledij een actieve renner via een NEVENVERGUNNING kan deelnemen aan 1 discipline.

Definitie van “Sporttakdiscipline”

WBV onderscheidt 5 sporttakdisciplines: weg, veld, mountain-bike, piste, BMX

Het formulier voor de aanvraag van een nevenver-gunning vindt u op pagina 3 van deze nieuwsbrief of kan u downloaden van onze website.

SANCTIES TUCHTCOMMISSIE WIELERBOND VLAANDEREN

Datum uitspraak Naam Geboortedatum

30/okt Goyvaerts Oskar 23/02/1994Duur schorsing Begindatum Einddatum

2 weken 1/03/2013 14/03/2013RECHTZETTING!

Page 2: WBV-Nieuwsbrief 2013/01

2

WIELERBOND VLAANDEREN, Vereniging zonder winstbejag

Algemene vergaderingZATERDAG 16 maart 2013 om 10u00 - Cultuurcentrum Poorthuis – Zuidervest 2a - 3990 Peer

Uitnodiging en agendaGeachte,

De raad van bestuur van WBV vzw nodigt de werkende leden van elke provinciale vzw uit op de algemene vergadering die plaatsvindt in Cultuurcentrum Poorthuis – Zuidervest 2a - 3990 Peer op zaterdag 16 maart 2013 om 10u00.

Alleen de werkende leden aangewezen door de raad van bestuur van hun provinciale vzw kunnen tot de stemming toegelaten worden. Elk werkend lid heeft recht op één stem. Een werkend lid mag bij volmacht voor één ander werkend lid uit zijn provincie stemmen. Het aantal volmachten is beperkt tot één.

De definitieve agenda en de volmachtformulieren zullen minimum 8 dagen voor de algemene vergadering per gewone brief of per e-mail aan elk werkend lid toegestuurd worden.

De voorlopige agenda: 1. Afroeping van de werkende leden en nazicht van hun volmacht 2. Verwelkoming door de voorzitter 3. Verslagen beheerscomités 2012 4. Beleidsnota algemeen directeur 5. Goedkeuring balans, winst- en verliesrekening 2012 6. Aanpassing en goedkeuring begroting 2013 7. Goedkeuring begroting 2014 8. Benoeming commissaris KPMG en bepaling van de bezoldiging 9. Verslag commissaris 10. Kwijting aan de bestuurders 11. Wijziging statuten 12. Verkiezing voorzitter 13. Verkiezing secretaris

Brussel, 2 januari 2013

Jean Brebels Swa Vercammen Algemeen secretaris Voorzitter

Kandidaturen voorzitter en secretaris Wielerbond Vlaanderen

De voorzitter van Wielerbond Vlaanderen vzw is verkiesbaar en zal verkozen worden op

de algemene vergadering van 16 maart 2013. Kandidaturen dienen samen met curriculum

vitae, motivatie, bewijs van goed gedrag en zeden en (kopie van) de lidkaart of de betaalde

vergunning 2013 tegen uiterlijk 13 februari 2013 aangetekend verstuurd te worden aan de

secretaris van Wielerbond Vlaanderen vzw, Jean Brebels, Globelaan 49 bus 2, 1190 Brussel.

Gelieve op de omslag ‘kandidatuur voorzitter Wielerbond Vlaanderen’ te vermelden.

De secretaris van Wielerbond Vlaanderen vzw is verkiesbaar en zal verkozen worden op

de algemene vergadering van 16 maart 2013. Kandidaturen dienen samen met curriculum

vitae, motivatie, bewijs van goed gedrag en zeden en (kopie van) de lidkaart of betaalde

vergunning 2013 tegen uiterlijk 13 februari 2013 aangetekend verstuurd te worden aan de

secretaris van Wielerbond Vlaanderen vzw, Jean Brebels, Globelaan 49 bus 2, 1190 Brussel.

Gelieve op de omslag ‘kandidatuur secretaris Wielerbond Vlaanderen’ te vermelden.

Page 3: WBV-Nieuwsbrief 2013/01

33

UCI - WIELERBOND VLAANDEREN vzw - KBWB AANSLUITINGSFORMULIER EN AANVRAAG VOOR NEVENVERGUNNING 2013

VLAANDEREN & BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

GEGEVENS HOOFDVERGUNNING

Categorie ALLE DISCIPLINES Miniem (M/V) Aspirant (M/V) Nieuweling (M/V) Junior Dame Junior -23 (behalve cont./UCI-team)* Elite zonder contract (behalve cont./UCI-team)* Dame Elite (behalve cont./UCI-team)* Amateur (M/V) Master (M/V) ENKEL BMX Boy 17 Junior Men Junior Women Elite Men Elite Women

Naam Voornaam Straat Nr Bus Postcode Gemeente Provincie Rijksregisternr. - - Geboortedatum / / Nationaliteit Geslacht M V Hoofdclub WBV Stamnr hoofdclub

GEGEVENS BESTAANDE NEVENVERGUNNINGEN 1 DISCIPLINE: BMX MTB WEG PISTE VELD NEVENCLUB: STAMNUMMER: CLUBNAAM: ............................................................................................................................................................. 2 DISCIPLINE: BMX MTB WEG PISTE VELD NEVENCLUB: STAMNUMMER: CLUBNAAM: ............................................................................................................................................................. 3 DISCIPLINE: BMX MTB WEG PISTE VELD NEVENCLUB: STAMNUMMER: CLUBNAAM: .............................................................................................................................................................

AANVRAAG NIEUWE NEVENVERGUNNING DISCIPLINE: BMX MTB WEG PISTE VELD NEVENCLUB: STAMNUMMER: CLUBNAAM: .............................................................................................................................................................

- Een nieuwe nevenvergunning kan slechts aangevraagd worden voor een andere discipline dan de reeds bestaande nevenvergunningen. - Om een nevenvergunning te bekomen dient de aanvrager reeds over een geldige competitievergunning te beschikken bij een hoofdclub - Het maximum aantal nevenvergunningen per vergunninghouder bedraagt 4 in verschillende disciplines

OVEREENKOMST (te ondertekenen door de 3 partijen = hoofdclub, nevenclub en aanvrager) Met deze verklaren we dat bovenstaande aanvrager het recht en de plicht heeft om in de aangevraagde discipline uit te komen voor de gekozen nevenclub, in de kledij van deze club, na aflevering van de nevenvergunning door WBV. De nevenclub zal in geen enkel geval aanspraak kunnen maken op het volwaardige lidmaatschap van de aanvrager, noch de aanvrager opnemen in zijn ledenlijst als een actief vergunninghouder. De aanvrager blijft als actief competitief vergunninghouder onvoorwaardelijk verbonden aan zijn hoofdclub. Indien de overeenkomst tussen de hoofdclub en de aanvrager wordt beëindigd, zullen alle aan de hoofdvergunning verbonden nevenvergunningen eveneens beëindigd worden.

Handtekening van de voorzitter (of secretaris) van de hoofdclub:

Handtekening van de aanvrager, voorafgegaan door de eigenhandig geschreven vermelding “Gelezen en goedgekeurd” …………………………………………………………………………………………………………………….

Handtekening van de voorzitter (of secretaris) van de nevenclub:

De door de 3 partijen ondertekende aanvraag dient bezorgd te worden aan WBV, Globelaan 49 bus 2, 1190 Brussel

.

TARIEF VAN NEVENVERGUNNINGEN ALLE DISCIPLINES Kostprijs 1e nevenvergunning Kostprijs 2e, 3e of 4e nevenvergunning Hoofdvergunning = Alle disciplines (behalve BMX) 20,00 € 20,00 € Hoofdvergunning = BMX Junior Men 75,00 € 20,00 € Hoofdvergunning = BMX Junior Women 62,00 € 20,00 € Hoofdvergunning = BMX Elite Men (°1991-1994) 85,00 € 20,00 € Hoofdvergunning = BMX Elite Men (°1990 en vroeger) 95,00 € 20,00 € Hoofdvergunning = BMX Elite Women 70,00 € 20,00 € Hoofdvergunning = BMX Boy 17 75,00 € 20,00 €

EEN FORMULIER DAT NIET BEHOORLIJK INGEVULD WERD, WORDT AAN DE AFZENDER TERUGGESTUURD

BETALINGSGEGEVENS Gelieve het bedrag van ……..……€ (zie tabel hieronder) te betalen

op rekeningnummer BE77 3930-0404-0242 van Wielerbond Vlaanderen vzw, met als mededeling ‘NEVENVERGUNNING + NAAM + VOORNAAM RENNER’.

Vak voorbehouden aan WBV-administratie Ontvangen op: Gecontroleerd op: Teruggestuurd op: Verstuurd/Afgegeven op:

Page 4: WBV-Nieuwsbrief 2013/01

1

BELGISCH KAMPIOENSCHAP CYCLOCROSSCHAMPIONNAT DE BELGIQUE CYCLO-CROSS

12.01 & 13.01.2013 MOL PROVINCIAAL RECREATIEDOMEIN - ZILVERMEER

HOE IS HET EVENEMENT BEREIKBAAR / COMMENT ATTEINDRE L’ÉVÉNEMENT?

Komende van AntwerpenVia E313 Antwerpen - Lummen afrit 24 “GEEL OOST” naar ring GEEL richting MOL “MOLSE MEREN” blijven volgen tot kruispunt Postelsesteenweg, vanaf hier pijlen volgen A partir de la E313 Anvers – Lummen sortie 24 “GEEL OOST” vers le ring GEEL en direction de MOL “MOLSE MEREN” ensuite jusqu’au feux Postelsesteenweg, suivre les flèches

Komende van HasseltVia E313 Lummen - Antwerpen -afrit 24 “GEEL OOST” naar ring GEEL richting MOL blijven volgen tot kruispunt Postelsesteenweg, vanaf hier pijlen volgen A partir de la E313 Lummen-Anvers sortie 24 GEEL OOST vers le ring GEEL en direction de MOL ensuite jusqu’au feux Postelsesteenweg, suivre les flèches Postelsesteenweg N136: ontdubbeling kort na de verkeerslichten N136-N712 tot Zilvermeerlaan Postelsesteenweg N136 : dédoublement après les feux N136-N712 jusque Zilvermeerlaan

Rechterrijvak-Bande de droite� Bezoekers naar parking Sun Parks - Visiteurs vers parking Sun Parks Linkerrijvak-Bande de gauche� Renners voor inschrijving naar Ecocentrum – Coureurs pour inscription Ecocentrum � Pers Ecocentrum – Presse via Ecocentrum � VIPS, renners (na afhalen van rugnummer en Team Parkingkaart) en autobussen rijden door naar parking 1 en 2 in de Zilvermeerlaan – VIPS, coureurs (après le retrait du dossard et de la carte parking team) et autocars vers parking 1 et 2 - Zilvermeerlaan

Gelieve deze richtlijnen te volgen zodat zich geen onoverkomelijke problemen zouden voordoen. Veuillez respecter ces directives afin d’éviter d’éventuels problèmes.

Parkings:Bussen supporters/Autobus Supporters: Zilvermeerlaan : "rechterkant in de rijrichting"/“ bande de droite” Renners/Coureurs:

Inschrijving-Inscription: Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer: Ecocenter Rennersparking-Parking coureurs: Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer- Zilvermeerlaan P1

Officials: Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer – Aankomstzone/Zone d’arrivée Pers-Presse & TV: Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer - Aankomstzone/Zone d’arrivée Vips: Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer Parkings P1 & P2 Toeschouwers/Public: SunparksMobilhomes toeschouwers/Mobilhomes spectateurs: Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer: Wie naar het BK komt met de camper of de tent kan op de Zilvermeer camping verblijven www.zilvermeer.be tarief € 11,00 / dag; inclusief water, douche & elektriciteit.

Page 5: WBV-Nieuwsbrief 2013/01

2

Lokalen/Locaux: Inschrijving & afhalen rugnummers/Inscription et retrait des dossards Ecocenter: Zaterdag & Zondag vanaf 08u30/ Samedi et Dimanche à partir de 08h30. Briefing college van commissarissen/Briefing collège des commissaires: Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer - lokaal “100% toegankelijke woningen” op 50 meter van de aankomst-à 50m de l’arrivée; Zaterdag & Zondag om09u00/ Samedi & Dimanche à 09h00. Parcoursverkenning - college van commissarissen /Reconnaissance du parcours - collège des commissaires ; Zaterdag & Zondag om 09u30/ Samedi & Dimanche à 09h30.Kleedkamers renners/Vestiaires coureurs: : Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer Strandgebouw Antidopingcontrole/Contrôle anti-dopage: Inkomhall + dokterkabinet A: Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer administratief gebouw Perszaal/Salle de presse: : Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer lokaal “100% toegankelijke woningen” op 50 meter van de aankomst-à 50 mètre de l’arrivée

Uitbetaling prijzen en terugbrengen transponders/Remise des prix et transpondeurs: Op uw rugnummer is een transponder aangebracht voor de aankomst en tijdregistratie, deze transponders moeten onmiddellijk na de wedstrijd teruggebracht worden in : Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer Strandgebouw – “Lokaal uitbetaling prijzen”

De prijzen zullen ook daar uitbetaald worden (uitgezonderd Dames Elite en Elite met contract). Un transpondeur pour l’enregistrement des temps est attaché à votre dossard ; veuillez remettre ce transpondeur après l’épreuve au Strandgebouw – “Locale remise des prix”. Les prix y seront également remis (excepté pour les Dames Elite et les Elites avec contrat).

VIP: KBWB/RLVB / VIP GROEN/VERT (Marktplein) Zaterdag/Le samedi: Open bar: vanaf 11u00 ouvert à partir de 11h00 Zondag/Le dimanche: Lunch: vanaf 11u00 Lunch: à partir de 11h00

Drinks: vanaf 11u00 Boissons: à partir de 11h00 Renners aandacht!!/Coureurs attention!!Bij het afhalen van uw rugnummer ontvangt u de nodige badges en polsbandjes voor u en uw verzorgers – mecaniciens. De polsbandjes zijn noodzakelijk voor de toegang op het parcours – ook voor de renners. De badges geven toegang tot de materiaalposten. Deze maatregelen worden getroffen om uw verzorgers en mecaniciens in de best mogelijke omstandigheden hun werk te laten uitvoeren. Enkel de personen die er nodig zijn zullen in de materiaalposten toegelaten worden. Lors du retrait de votre dossard, vous recevrez les badges et bracelets nécessaires pour vous et vos soigneurs – mécaniciens. Les bracelets sont nécessaires pour l’accès au parcours – aussi pour les coureurs. Les badges vous donnent accès aux postes de matériel. Ces mesures sont prises de manière à ce que vos soigneurs et mécaniciens puissent travailler dans des conditions optimales. On tolérera seulement les personnes qui sont nécessaires dans les postes de matériel. Ingang/Entrée:Zaterdag/Le samedi: Algemene inkom/Prix d’entrée général: GRATIS

Zondag/Le dimanche: Algemene inkom/ Prix d’entrée général: 20,00€ Met lidkaart KBWB – WBV of FCWB/ 15,00€ Avec carte membre RLVB – WBV ou FCWB Voorverkoop/Prévente: 18,00€

Kinderen onder de 12 jaar Gratis – Enfants < 12 ans gratuit Lidkaarten KBWB-WBV-FCWB kunnen hun korting bekomen aan de kassa. Les cartes membre RLVB-WBV-FCWB recevront leur remise à la caisse . De officiële kaarten krijgen gratis toegang. Les cartes officielles recevront l’accès gratuit.

Page 6: WBV-Nieuwsbrief 2013/01

3

Programma/Programme:

Zaterdag 12 januari/Le samedi 12 janvier 10.00: Parcoursverkenning/Reconnaissance de parcours 12.00: Nieuwelingen 1e jaar/Débutants 1ère année(geboren in/ nés en 1998) (30 min.) 12.45: Parcoursverkenning/Reconnaissance de parcours 13.30: Nieuwelingen 2e jaar/Débutants 2ème année (geboren in/ nés en 1997) (30 min.) 15.00: Junioren/Juniors (geboren in/ nés en 1995 & 1996) (40 min.)

Zondag 13 januari/Le dimanche 13 janvier 10.00: Parcoursverkenning/Reconnaissance de parcours

12.00: Dames Elite (geboren in/nées en 1994 of vroeger/ou avant) (40 min.) Dames Jeugd/Dames Elite & Dames Jeunesse (geboren in/ nées en 1995-’96-’97-98)* (30 min.)

12.55: Parcoursverkenning Elite/Reconnaissance de parcours Elite 13.30: Beloften/Espoirs (geboren in/ nés en 1991-’92-’93-94)* (50 min.) 15.00: Elites met contract/Elites avec contrat (60 min.) 15.01: Elites zonder contract /Elites sans contrat (geboren in/nées en 1990 of vroeger/ou avant) (60 min.)

* U23-renners die een profstatuut hebben moeten deelnemen aan het BK voor Elites m/c * Les coureurs U23 qui ont un statut de pro, doivent participer au CB pour Elites a/c

Opgelet: Er zullen 2 Elite-titels worden toegekend: één voor de renners met en één voor deze zonder contract, alsook 2 Damestitels (elite en jeugd en enkel wanneer er ten minste 10 deelneemsters zijn in elke categorie). Attention: 2 titres d’Elites seront octroyés: un pour les coureurs avec contrat et un pour ceux sans contrat, ainsi que 2 titres Dames (élite et jeunesse et seulement s’il y a un minimum de 10 coureuses dans chaque catégorie).

Officiële training & parcoursverkenning/Entraînement officiel & reconnaissance de parcours:Nieuwelingen – Juniores – U23 – Elite zonder/contr. & Dames Débutants – Juniors – U23 Elite sans Contr. & dames Woensdag 09 januari van 14u00 tot 16u00 Le mercredi 09 janvier à partir de 14h00 jusqu’à 16h00

Elite met/avec contr. Vrijdag 11 januari van 14u00 tot 16u00 Le vendredi 09 janvier à partir de 14h00 jusqu’à 16h00

Geen training op andere dagen!/Aucun entraînement les autres jours! Opgelet: Het parcours bevindt zich in een waardevol natuurgebied. Gelieve de richtlijnen te volgen. Er staan zware straffen op sluikstorten of het betreden van verboden zones. Attention: Le parcours se trouve dans une réserve naturelle de grande valeur. Veuillez suivre les directives. Il y a des peines graves sur des déversements clandestins ou pour pénétrer dans des zones interdites.

Page 7: WBV-Nieuwsbrief 2013/01

LIER: Boomlaarstraat 309 B6, 2500 Lier / 03 480 99 87LOCHRISTI: Antwerpsesteenweg 71, 9080 Lochristi / 09 345 71 67NINOVE: Aalstersesteenweg 286, 9400 Ninove / 054 32 99 37TIELT: Gouden Kruispunt 69, 3390 Tielt-Winge / 016 63 20 84ZWALM: Noordlaan 5, 9630 Zwalm / 055 21 43 96Alle dagen open van 10u00 tot 18u00. Gesloten op maandag en feestdagen.

KAMPENHOUT: Mechelsesteenweg 50, 1910 Kampenhout / 016 60 10 50PUURS: Rijksweg 27, 2870 Puurs / 03 886 01 03Alle dagen open van 10u00 tot 18u00. Gesloten op dinsdag en feestdagen.

op zondag open van 10u tot 18u kwalitatieve, betaalbare mode voor het hele gezin

Page 8: WBV-Nieuwsbrief 2013/01

4

Prijzen/Prix

Elite m/a Contr. 2.300 € 1.300 € 1.000 € 850 € 700 € 550 € 500 € 450 € 350 € 300 € 12.000 € 250 € 250 € 250 € 250 € 250 € 200 € 200 € 200 € 200 € 200 € 30 prijzen/Prix 150 € 150 € 150 € 150 € 150 € 150 € 150 € 150 € 150 € 100 € Elite z/s Contr. 485 € 245 € 175 € 140 € 120 € 100 € 90 € 85 € 70 € 65 € 1.945 € 55 € 45 € 40 € 25 € 25 € 25 € 20 € 20 € 20 € 20 € 25 prijzen/Prix 15 € 15 € 15 € 15 € 15 € U23 485 € 245 € 175 € 140 € 120 € 100 € 90 € 85 € 70 € 65 € 1.945 € 55 € 45 € 40 € 25 € 25 € 25 € 20 € 20 € 20 € 20 € 25 prijzen/Prix 15 € 15 € 15 € 15 € 15 € Juniores 150 € 100 € 70 € 60 € 50 € 50 € 50 € 40 € 40 € 40 € 1.025 € 30 € 30 € 30 € 30 € 30 € 15 € 15 € 15 € 15 € 15 € 30 prijzen/Prix 15 € 15 € 15 € 15 € 15 € 15 € 15 € 15 € 15 € 15 € Nieuwelingen (2°jaars) 50 € 40 € 35 € 35 € 35 € 30 € 20 € 20 € 15 € 15 €

500 € 15 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 30 prijzen/Prix 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € Nieuwelingen (1°jaars) 50 € 40 € 35 € 35 € 35 € 30 € 20 € 20 € 15 € 15 € 500 € 15 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 30 prijzen/Prix 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € Dames Elite 150 € 100 € 70 € 60 € 50 € 35 € 30 € 20 € 20 € 20 € 825 € 20 € 20 € 20 € 20 € 15 € 15 € 15 € 15 € 15 € 15 € 30 prijzen/Prix 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € 10 € Dames Jeugd 40 € 35 € 25 € 25 € 20 € 15 € 5 € 5 € 5 € 5 € 205 € 5 € 5 € 5 € 5 € 5 € 15 prijzen/Prix

Page 9: WBV-Nieuwsbrief 2013/01

* Te verdelen onder de winnaars met de 6 juiste nummers.

Bij elke trekking een Jackpot van minstens

... en de grootste kansom miljonair te worden!

€ 1.000.000*

Lotto_AD_A4_NL.pdf 1 18/10/12 09:38

Page 10: WBV-Nieuwsbrief 2013/01

5

College van commissarissen/Collèges des commissaires:Zaterdag 12 januari 2013/Le samedi 12 janvier 2013Voorzitter/Président: FOLLON Eric; Nieuwelingen/Débutants 1e Jaar/ans & Juniores SMEYERS Ludo Nieuwelingen/Débutants 2e Jaar/Ans Commissarissen/Commissaires: TERMONT Gabriel; VAN ZITTEREN Frank; VANLINT André; VAN STEENBERGEN Rudi: VAN SANTVOORT Marc; VERBIEST Patrick; DEMUNTER Patrick; ALENIS Glenn Commissarissen inschrijvingen/Commissaires incriptions: VAN ROY Vic & BENSCH Chantal Zondag 13 januari 2013/Le dimanche 13 janvier 2013Voorzitter/Président: FOLLON Eric; BK ELITE Dames & Heren SMEYERS Ludo; BK U23 Commissarissen/Commissaires: TERMONT Gabriel; VAN ZITTEREN Frank; VANLINT André; VAN STEENBERGEN Rudi: VAN SANTVOORT Marc; VERBIEST Patrick; DEMUNTER Patrick; ALENIS RolandCommissarissen inschrijvingen/Commissaires incriptions: VAN ROY Vic & BENSCH Chantal Zaterdag 12 & Zondag 13 januari 2013/ Le samedi 12 et dimanche 13 janvier 2013Antidopingagent /Agent antidopage: Marc VAN DEN EYNDE Controle Arts antidoping/ Docteur antidopage : Verpleegster antidopingcontrole dames/Infirmière contrôle antidopage dames: XXUitslagen/Résultats: VAN STEEN Freddy. Operator fotofinish/Opérateur photofinish: SCHUERMANS Mark & VAN DIJCK Gustaaf Public speakers: BOLLEN Marc& DE MUYTER Nico

Organisatie/Organisation: www.bk2013.be Verantwoordelijke algemene organisatie/Responsable organisation générale: VZW PRO-CYCLING Vlaanderen.be Koen MONU GSM 0478/72.85.53 – e-mail: [email protected] Verantwoordelijken KBWB/Responsables RLVB: www.belgiancycling.beNathalie CLAUWAERT, Coördinator commissie evenementen/Coordinateur commission événements: GSM: 0497/53.03.77 – e-mail: [email protected] Eddy LISSENS, Coördinator commissie cyclocross/Coordinateur commission cyclo-cross: GSM: 0475/30.82.34 – e-mail: [email protected] Freddy VAN STEEN, Coördinator logistiek/Coordinateur logistique: GSM: 0475/67.56.88 – e-mail: [email protected] Paul HERYGERS Technisch adviseur commissie cyclocross/Adviseur techniek commission cyclo-cross: GSM.0474 73 64 41 - e-mail: [email protected] Persverantwoordelijke/Responsable presse: Marc VAN LANDEGHEM: GSM: 0477/36.34.06 – [email protected] Ziekenhuis ; XX

Page 11: WBV-Nieuwsbrief 2013/01

6

Parcours & Parkings;

Page 12: WBV-Nieuwsbrief 2013/01

7

8

Bereikbaarheid - Route ;

Page 13: WBV-Nieuwsbrief 2013/01
Page 14: WBV-Nieuwsbrief 2013/01

Programma

Belgisch Kampioenschap Cyclocross

Zilvermeer Mol 12 en 13 januari 2013

A2 BK veldrijden.indd 1 30/10/2012 9:30:03

Zaterdag 12-01-’13• 12u00 1ste jaar nieuwelingen• 13u30 2de jaar nieuwelingen• 15u00 junioren

Zondag 13-01-’13• 12u00 beloften (U23)• 13u30 dames elite en dames jeugd• 15u00 elite met en zonder contract

www.bk2013.be

Belgisch Kampioenschap CyclocrossChampionnat de Belgique • Belgische Meisterschaft

BK_Zilvermeer_Mol_Affiche.indd 1 03-12-2012 10:34:21

Page 15: WBV-Nieuwsbrief 2013/01

Veldrijden Klasse 2 UCI14/01 Otegem (W) (2)

19/01 Zonnebeke (W) (2)60’ - 3500 EUR. Voorinschrijvingen: Quartier Gino, Boudewijn-park 100, 8980 Zonnebeke - I: De Volksbond, Ieperstraat 26, 8980 Zonnebeke (051779838). - U: 09:00/14:00/15:00 - K: SC Zonnebeke, Ijzerweg, 8980 Zonnebeke - Contact: Quartier Gino, Boudewijnpark 100, 8980 Zonnebeke (Tel.: 057466026) ([email protected])

Veldrijden form. A13/01 BK Mol Veldrijden Heren Elite (A)

Veldrijden form. B06/01 Waregem (W) (N)60’ - 620 EUR. - I: Feesttent, Lentedreef, 8790 Waregem (0499531204). - U: 09:00/14:00/15:00 - K: Recutex, Waregem-straat 148, 9870 Zulte - Contact: Martin De Waele, Zultseweg 184, Waregem (Tel.: 0472102629) ([email protected])

27/01 Assenede (O) (N)60’ - 620 EUR. - I: Tc Den Bos, Meelstraat 14B, 9960 Assenede (0475754910). - U: 09:00/14:00/15:00 - K: De Wever Martin, Meelstraat 11, 9960 Assenede - Contact: Luc De Wever, Fontein-straat 10, 9960 Assenede (Tel.: 0475754910) ([email protected])

Veldrijden U2313/01 BK Mol Veldrijden U23 (A) (Bk)

Veldrijden form. C06/01 Waregem (W) (N)Juniores: 40’ - 248 EUR. Nieuwelingen: 30’ - 198 EUR. - I: Feest-tent, Lentedreef, 8790 Waregem (0499531204). - U: Juniores: 09:00/13:00/14:00 - Nieuwelingen: 09:00/12:00/13:00 - K: Recutex, Waregemstraat 148, 9870 Zulte - Contact: Martin De Waele, Zultseweg 184, Waregem (Tel.: 0472102629) ([email protected])

06/01 Zonhoven (Lb) (Pk)Juniores: 40’ - 248 EUR. Nieuwelingen: 30’ - 198 EUR. - I: Sport-terrein Basvelden, Muizenstraat, 3520 Zonhoven - U: Juniores: 09:00/14:30/15:30 - Nieuwelingen: 09:00/13:40/14:40 - K: Sportterrein Basvelden, Muizenstraat, 3520 Zonhoven - Contact: Bielen Valère, Herestraat 73, 3520 Zonhoven (Tel.: 0474448625) ([email protected]) - Extra info: Juniores: - Nieuwelingen: PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP NIEUWELINGEN

12/01 BK Mol Veldrijden Juniores (A)

12/01 BK Mol Veldrijden Nieuwelingen 1e Jaars (A)

12/01 BK Mol Veldrijden Nieuwelingen 2e Jaars (A)

19/01 Zonnebeke (W) (N) Juniores : 40’ - 248 EUR. Nieuwelingen : 30’ - 198 EUR. - I: De Volksbond, Ieperstraat 26, 8980 Zonnebeke (051779838). - U: Juniores : 09:00/12:30/13:30 - Nieuwelingen : 09:00/11:30/12:30 - K: SC Zonnebeke, Ijzerweg, 8980 Zonnebeke - Contact: Quartier Gino, Boudewijnpark 100, 8980 Zonnebeke (Tel.: 057466026) ([email protected]) - Extra info: 5€ (16-25)

27/01 Assenede (O) (N)Juniores: 40’ - 248 EUR. Nieuwelingen: 30’ - 198 EUR. - I: TC Den Bos, Meelstraat 14B, 9960 Assenede (0475754910). - U: Jun.: 09:00/13:00/14:00 - Nieuwelingen: 09:00/12:00/13:00 - K: De Wever Martin, Meelstraat 11, 9960 Assenede - Contact: Luc De Wever, Fonteinstraat 10, 9960 Assenede (Tel.: 0475754910) ([email protected])

Veldrijden form. D06/01 Waregem (W)Am./Ma A: 40’ - 120 EUR. Ma B: 40’ - 120 EUR. Ma C: 40’ - 120 EUR. - I: Feesttent, Lentedreef, 8790 Waregem (0499531204). - U: Am./Ma A: 09:00/11:00/12:00 - Ma B: 09:00/10:00/11:00 - Ma C: 09:00/10:00/11:00 - K: Recutex, Waregemstraat 148, 9870 Zulte - Contact: Martin De Waele, Zultseweg 184, Waregem (Tel.: 0472102629) ([email protected])

27/01 Assenede (O)AM./Ma A: 40’ - 120 EUR. Ma B: 40’ - 120 EUR. Ma C: 40’ - 120 EUR. - I: Tc Den Bos, Meelstraat 14B, 9960 Assenede (0475754910). - U: Am./Ma A: 09:00/11:00/12:00 - Ma B: 09:00/10:00/11:00 - Ma C: 09:00/10:00/11:00 - K: De Wever Martin, Meelstraat 11, 9960 Assenede - Contact: Luc De Wever, Fonteinstraat 10, 9960 Assenede (Tel.: 0475754910) ([email protected])

Veldrijden Gentlemen06/01 Sinaai Waas (O) - I: Tent, Kouter 33, 9112 Sinaai Waas (0486605399). - U: 11:00/12:45/13:00 - K: Tent, Kouter 33, 9112 Sinaai Waas - Contact: Danny Van Goethem, Wijnveld 89, Sinaai Waas (Tel.: 0486605399) ([email protected]) - Extra info: Programma 13:00 MTB Wedstrijd met afzonderlijk klassement voor inwoners Sinaai-Belsele-Waasmunster (40 minuten) 14:00 Cyclocrosswedstrijd (40 minuten) 15:00 Koppelrit MTB (60 minuten + 1 ronde)

Veldrijden Dames13/01 BK Mol Veldrijden Dames Elite en Dames Jeugd (A)

14/01 Otegem (W) (Uci)

Veldrijden Aspiranten05/01 Sinaai Waas (O)12 j.: 20’. 13 j.: 22’. 14 j.: 25’. - I: Tent, Kouter 33, 9112 Sinaai Waas (0486605399). - U: 12 j.: 12:00/13:15/13:30 - 13 j.: 12:00/14:00/14:15 - 14 j.: 12:00/14:45/15:00 - K: Tent, Kouter 33, 9112 Sinaai Waas - Contact: Danny Van Goethem, Wijnveld 89, 9112 Sinaai Waas (Tel.: 0486605399) ([email protected])

06/01 Retie (A)I: Fc Pontfort, Pontfort, 2470 Retiefc Pontfort - U: 12 j.: 12:00/13:15/13:30 - 13 j.: 13:30/14:00/14:15 - 14 j.: 14:15/15:00/15:15 - K: Fc Pontfort, Pontfort, 2470 Retie - Contact: Thijs Marcel, Kerkplein 5A, 2470 Retie (Tel.: 014378884) ([email protected])

06/01 Zonhoven (Lb)12 j.: 20’. 13 j.: 22’. 14 j.: 25’. - I: Sportterrein Basvelden, Muizenstraat, 3520 Zonhoven - U: 12 j.: 09:00/11:45/12:45 - 13 j.: 09:00/12:15/13:15 - 14 j.: 09:00/12:50/13:50 - K: Sportter-rein Basvelden, Muizenstraat, 3520 Zonhoven - Contact: Bielen Valère, Herestraat 73, 3520 Zonhoven (Tel.: 0474448625) ([email protected])

20/01 Deurne-Diest (B)12 j.: 20’. 13 j.: 22’. 14 j.: 25’. - I: Kleuterschool Sint-Jan, J. Sweygerstraat, 3290 Deurne-Diest (0494061355). - U: 12 j.: 12:00/12:45/13:00 - 13 j.: 13:00/13:45/14:00 - 14 j.: 14:00/14:45/15:00 - K: Kleuterschool Sint-Jan, J. Sweygerstraat, 3290 Deurne-Diest - Contact: Noel Steurs, Schomstraat, 3290 Deurne-Diest (Tel.: 0494061355) ([email protected])

03/02 Lille (A)12 j.: 20’. 13 j.: 22’. 14 j.: 25’. - I: Cafetaria De Eek-hoorn, Strandweg 6, 2275 Lille (014551930). - U: 12 j.: 12:45/13:30/13:45 - 13 j.: 13:30/14:15/14:30 - 14 j.: 14:15/15:00/15:15 - Contact: Peter Van Glabbeek, Zavelstraat 16, 2275 Lille (Tel.: 0497792924) ([email protected]) - Web-site: www.krawatencross.be

Veldrijden Miniemen05/01 Sinaai Waas (O) (Afw)8 j.: 10’. 9 j.: 12’. 10 j.: 15’. 11 j.: 17’. - I: Tent, Kouter 33, 9112 Sinaai Waas (0486605396). - U: 8 j.: 10:30/11:15/11:30 - 9 j.: 10:30/11:15/11:30 - 10 j.: 10:30/11:30/11:50 - 11 j.: 10:30/12:00/12:10 - K: Tent, Kouter 33, 9112 Sinaai Waas - Contact: Danny Van Goethem, Wijnveld 89, 9112 Sinaai (Tel.: 0486605399) ([email protected])

06/01 Retie (A) (Afw)I: FC Pontfort, Pontfort, 2470 Retie - U: Min. 8 j.: 09:30/10:15/11:00 - Min. 9 j.: 09:30/10:15/11:30 - Min. 10 j.: 09:30/10:15/12:00 - Min.11 j.: 09:30/10:15/12:30 - K: FC Pontfort, Pontfort, 2470 Retie - Contact: Thijs Marcel, Kerkplein 5A, 2470 Retie (Tel.: 014378884) ([email protected])

06/01 Zonhoven (Lb) (Afw)Miniemen 8 jaar: 10’. Miniemen 9 jaar: 12’. Miniemen 10 jaar: 15’. Miniemen 11 jaar: 17’ - I: Sportterrein Basvelden, Muizen-straat, 3520 Zonhoven - U: Miniemen 8 jaar: 09:00/10:00/11:00 - Miniemen 9 jaar: 09:00/10:00/11:00 - Miniemen 10 jaar: 09:00/10:20/11:20 - Miniemen 11 jaar: 09:00/11:00/12:00 - K: Sportterrein Basvelden, Muizenstraat, 3520 Zonhoven - Contact: Bielen Valère, Herestraat 73, Zonhoven (Tel.: 0474448625) ([email protected])

20/01 Deurne-Diest (B) (Afw)Min. 8 j.: 10’. Min. 9 j.: 12’. Min. 10 j.: 15’. Min.11 j.: 17’. - I: Kleuterschool Sint-Jan, J. Sweygerstraat, 3290 Deurne-Diest (0494061355). - U: Min. 8 j.: 09:00/09:45/10:00 - Min. 9 j.: 09:45/10:15/10:30 - Min. 10 j.: 10:15/11:00/11:15 - Min.11 j.: 11:00/11:45/12:00 - K: Kleuterschool Sint-Jan, J. Sweygerstraat, 3290 Deurne-Diest - Contact: Noel Steurs, Schomstraat, 3290 Deurne-Diest (Tel.: 0494061355) ([email protected])

03/02 Lille (A) (Afw)Min. 8 j.: 10’. Min. 9 j.: 12’. Min. 10 j.: 15’. Min.11 j.: 17’. - I: Cafetaria De Eekhoorn, Strandweg 6, 2275 Lille - U: Min. 8 j.: 11:00/11:45/12:00 - Min. 9 j.: 11:00/11:45/12:00 - Min. 10 j.: 11:00/11:45/12:00 - Min.11 j.: 11:00/11:45/12:00 - K: Douches De Lilse Bergen, Strandweg 6, 2275 Lille - Contact: Peter Van Glab-beek, Zavelstraat 6, 2275 Lille (Tel.: 0497792924) ([email protected]) - Website: www.krawatencross.be

Piste05/01 Gent - Internationale Meeting

06/01 Gent - Internationale Meeting

12/01 Gent (O)

13/01 Gent - Memorial Peter Harinck

19/01 Gent (O)

20/01 Gent (O)

26/01 Gent - BK Individuele Disciplines+ BK Madison Nieuwelingen

26/01 Gent - BK Individuele Disciplines+ BK Madison Nieuwelingen

27/01 Gent - BK Individuele Disciplines

30/01 Gent - BK Teamsprint + Ploegenachtervolging Jeugd

01/02 Gent - BK Individuele Disciplines

02/02 Gent - BK Individuele Disciplines +BK Madison Juniores

03/02 Gent - BK Individuele Disciplines

Indoor19/01 Genk (Lb) (Cbn)I: Roerstraat 3, 3600 Genk - U: 14:00 - Contact: Marc Snoks, (Tel.: 0477465939) ([email protected])

26/01 Genk - Voorbereiding Jeugd NrwI: Roerstraat 3, 3600 Genk - U: 14:00 - Contact: Marc Snoks, (Tel.: 0477465939) ([email protected])

Promotionele Activiteiten20/01 Deurne-Diest (B) (Iwv)I: Kleuterschool Sint-Jan, J. Sweygenstraat, 3290 Diest-Deurne - U: 09:00/09:45/10:00 - Contact: Noel Steurs, Schomstraat 6, 3290 Diest (Tel.: 0494061355) ([email protected])

Wedstrijdkalender - van 02/01 t.e.m. 03/02

15

Page 16: WBV-Nieuwsbrief 2013/01

F.C.W.B., Av. du Globe 49/1 – 1190 Bruxelles www.fcwb.be Vélo-Sprint 10/2012 – page 3 Tél: 02/349.19.27 - Fax: 02/349.19.49 E-mail: [email protected]

Calendrier des organisationsF.C.W.B du 02/01 au 03/02/13

Avec le soutien de

Sa 05/01 JuniorsDébutants

CXForm C PERWEZ

Juniors: 40' - I:09:00 - 13:30. D: 14:30. Prix Ind: 248€ Débutants 30' - I:09:00 - 12:30. D: 13:30. Prix Ind: 198€ . Ins & Vest.: Complexe Sportif de Perwez, rue des Marronniers 17, Perwez. Infos: Fernand Marchal 0474/98 28 25 [email protected]

Sa. 26/01 JuniorsDébutants

CXCoupe de Belgique

ANVAING XC Cpe de B

Juniors: 40' - I:13:45 - 15:00. D: 15:30. Prix Ind: 425€ Débutants: 30' - I:12:00 - 13:00. D: 13:30. Prix Ind: 375€ Ins & Vest. : Athénée Royale d'Anvaing, Rue du Carnois 33, Anvaing. Infos: Dominique Krikilion 0479/994597 [email protected]

Page 17: WBV-Nieuwsbrief 2013/01

17

vzw

25/01: 14 tot 21u 26 & 27/01: 10 tot 18u

www.velofollies.be

Page 18: WBV-Nieuwsbrief 2013/01

“De” referentie in teamkledingvoor meer info:

www.bioracer.com