WBV-Nieuwsbrief 2015/01

14
Nieuwsbrief Jaargang 6 - nr. 1 - 6 januari 2015 Wielerbond Vlaanderen - Zuiderlaan 8 - 9000 Gent Partners Wielerbond Vlaanderen In samenwerking met de Vlaamse Gemeenschap en het Bloso richt Wielerbond Vlaanderen een Jeugdsportfonds op waarvan de middelen grotendeels aangewend worden om Vlaamse wie- lerclubs met renners een rechtstreekse toelage te geven indien ze initiatieven ontplooien die hun jeugdwerking kwalitatief verbeteren. Tot 25 januari 2015 kunnen clubs hun kandidatuur voor het werkjaar 2015 indienen! Alle info en kandidatuurstelling: http://competitie.dewielerbond.be/Formulieren.aspx#0 Huldiging jeugdsportfonds 2014 De clubs die op basis van het voorbije jaar een kwaliteitslabel hebben behaald, zullen op zaterdag 17 januari worden gehul- digd. Deze huldiging vindt plaats tijdens de pistemeeting in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent (omstreeks 15 uur). De desbetreffende clubs ontvingen inmiddels een uitnodi- ging. De lijst van deze kwaliteitsvolle clubs zal in een volgende nieuwsbrief worden gepubliceerd. JEUGDSPORTFONDS 2015 * Dhr. Geert Feys, bestuurslid van Kon. Wielerclub ‘Sport & Nering’ Kooigem; * Dhr. Michel De Kezel, voorzitter van wielerclub De Karre- rijders 108 uit Bellem en broer van nationaal afgevaardigde Marianne De Kezel; * Dhr. Filibert Verno, erevoorzitter en stichter van Wieler- club De Groeninge Spurters, Kortrijk. Wielerbond Vlaanderen biedt aan de bedroefde families zijn oprechte medeleven aan. In Memoriam Op donderdag 12 februari 2015 vindt een cursus ploegleider plaats in zaal Nilania, Kesselsesteenweg 52 – 2560 Nijlen. Afspraak om 19:30 uur. Vooraf inschrijven bij [email protected]. Op woensdag 14 januari 2015 is er om 20 uur een cursus ploegleider voorzien in Lichtervelde (OC De Schouw, zaal Den Artiest, Tweelindenstraat - zijstraat Stegelstraat). Inschrijven bij [email protected]. Cursus timing Bij voldoende interesse kan er nog een cursus hiervoor gegeven worden, eind januari - begin februari 2015. Zij die interesse hebben, kunnen zich melden bij Wendy De Valck ([email protected]). Cursussen ploegleider STARTPROCEDURE ELITERENNERS BK CYCLOCROSS - 11 JANUARI De startprocedure voor de eliterenners met en zonder contract ziet er als volgt uit op het Belgisch Kampioenschap in Erpe-Mere op 10 en 11 januari. - Renners elite met contract en eliterenners zonder contract vertrekken gezamenlijk, zonder tijdsverschil en zonder af- stand. - De startorde zal opgesteld worden door het toepassen van de UCI-ranking. Voor de renners zonder UCI-punten wordt de nationale ranking gevolgd. - Er worden twee titels toegekend, 1 voor eliterenners met en 1 voor elite zonder contract. - Tijdsduur van de wedstrijd bedraagt 60 min. voor beide cate- gorieën.

description

Wielerbond Vlaanderen Nieuwsbrief 2015/01

Transcript of WBV-Nieuwsbrief 2015/01

Nieuwsbrief Jaargang 6 - nr. 1 - 6 januari 2015Wielerbond Vlaanderen - Zuiderlaan 8 - 9000 Gent

Partners Wielerbond Vlaanderen

In samenwerking met de Vlaamse Gemeenschap en het Bloso richt Wielerbond Vlaanderen een Jeugdsportfonds op waarvan de middelen grotendeels aangewend worden om Vlaamse wie-lerclubs met renners een rechtstreekse toelage te geven indien ze initiatieven ontplooien die hun jeugdwerking kwalitatief verbeteren.

Tot 25 januari 2015 kunnen clubs hun kandidatuur voor het werkjaar 2015 indienen!

Alle info en kandidatuurstelling: http://competitie.dewielerbond.be/Formulieren.aspx#0

Huldiging jeugdsportfonds 2014De clubs die op basis van het voorbije jaar een kwaliteitslabel hebben behaald, zullen op zaterdag 17 januari worden gehul-digd. Deze huldiging vindt plaats tijdens de pistemeeting in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent (omstreeks 15 uur). De desbetreffende clubs ontvingen inmiddels een uitnodi-ging. De lijst van deze kwaliteitsvolle clubs zal in een volgende nieuwsbrief worden gepubliceerd.

JEUGDSPORTFONDS 2015

* Dhr. Geert Feys, bestuurslid van Kon. Wielerclub ‘Sport & Nering’ Kooigem;

* Dhr. Michel De Kezel, voorzitter van wielerclub De Karre-rijders 108 uit Bellem en broer van nationaal afgevaardigde Marianne De Kezel;

* Dhr. Filibert Verno, erevoorzitter en stichter van Wieler-club De Groeninge Spurters, Kortrijk.

Wielerbond Vlaanderen biedt aan de bedroefde families zijn oprechte medeleven aan.

In Memoriam

Op donderdag 12 februari 2015 vindt een cursus ploegleider plaats in zaal Nilania, Kesselsesteenweg 52 – 2560 Nijlen. Afspraak om 19:30 uur. Vooraf inschrijven bij [email protected].

Op woensdag 14 januari 2015 is er om 20 uur een cursus ploegleider voorzien in Lichtervelde (OC De Schouw, zaal Den Artiest, Tweelindenstraat - zijstraat Stegelstraat). Inschrijven bij [email protected].

Cursus timingBij voldoende interesse kan er nog een cursus hiervoor gegeven worden, eind januari - begin februari 2015.

Zij die interesse hebben, kunnen zich melden bij Wendy De Valck ([email protected]).

Cursussen ploegleider

Startprocedure eliterennerS BK cyclocroSS - 11 januari

De startprocedure voor de eliterenners met en zonder contract ziet er als volgt uit op het Belgisch Kampioenschap in Erpe-Mere op 10 en 11 januari.

- Renners elite met contract en eliterenners zonder contract vertrekken gezamenlijk, zonder tijdsverschil en zonder af-stand.

- De startorde zal opgesteld worden door het toepassen van de UCI-ranking. Voor de renners zonder UCI-punten wordt de nationale ranking gevolgd.

- Er worden twee titels toegekend, 1 voor eliterenners met en 1 voor elite zonder contract.

- Tijdsduur van de wedstrijd bedraagt 60 min. voor beide cate-gorieën.

p. 2 - Nieuwsbrief 1/2015 - 6 januari 2015

Functieomschrijving- Coachen van de renners en handbikers met topsportstatuut

tijdens de internationale wedstrijden: World Cups en WK (weg + piste).

- Maken van de selecties voor World Cups en WK.- Proactief opvolgen van de individuele trajecten van de renners

en handbikers met topsportstatuut in overleg met hun per-soonlijke trainers.

- Op mekaar af te stemmen van gezamenlijke stages en trainin-gen met de renners en hun persoonlijke trainers.

- Regelmatig mee aanwezig zijn op en begeleiden van stages- Fungeren als aanspreekpunt voor de renners en handbikers.

Jouw profiel- Engagement op langere termijn om je in te werken in het G-

wielrennen, op nationaal en internationaal vlak.- Communicatief vaardig, zowel verbaal als schriftelijk.- Ambitieus en gemotiveerd.- Leergierig

- In het bezit zijn van een trainersdiploma wielrennen en actief willen bijscholen.

- Ervaring met G-wielrennen is geen voorwaarde.

Wat kan je verwachten?- Een aangepaste vergoeding wordt overeengekomen tijdens het

sollicitatiegesprek. Opties: o Contract via Vlabus o factuur indien zelfstandige o deeltijdse tewerkstelling (20%) met arbeidsovereenkomst

van onbepaalde duur o Een verplaatsingsvergoeding 0.3468€/km.- Een professionele structuur en collegiale ondersteuning.

Solliciteren met cv en brief voor 20 januari aan• Parantee vzw t.a.v. voorzitter Marc Vergauwen,

Zuiderlaan 13, 9000 Gent• Of via mail aan [email protected]

Vacature: ligatrainer g-wielrennen parantee (M/V)Voor de coördinatie en begeleiding van de renners en handbikers met topsportstatuut is Parantee vzw op zoek naar een ligatrainer.

Vacature: coördinator topSport (M/V)Wielerbond Vlaanderen vzw zoekt voor onmiddellijke indiensttreding een full time coördinator topsport (M/V).

Functievereisten- hoger onderwijs van één cyclus met volledig leerplan of kan-

didaatsdiploma of getuigschrift uitgereikt na een cyclus van ten minste twee studiejaren én met getuigschrift Trainer A, uitgevaardigd door de VTS of daarmee geassimileerd

- zelfstandig kunnen werken > kan anderen motiveren > kan in een team functioneren- goede kennis van Microsoft Office- kennis van het Frans en Engels- ervaring in de wielersport- kunnen werken in een matricieel organisatiemodel

Functiebeschrijving- Voorbereiding, onder leiding van de sporttechnisch coördina-

tor, van het vierjaarlijks beleidsplan en het jaarlijks actieplan inzake een integraal topsportbeleid

- Samenwerking met clubs inzake topsport- Samenwerking KBWB/Nationale kernen- Beheer Topsportschool- Aansturen van topsportmedewerkers en topsporttrainers/coa-

ches- Mee aansturen van topsportbeleid Topsport Vlaanderen- Contacten met Kabinet, Bloso,…- Talentdetectie en –ontwikkeling- Uitwerking van leer- en begeleidingsmethoden- Coördinatie van trainingen en stages- Ontwikkeling van trainingsstructuren- Ontwikkelen, verder uitwerken van de “leerlijn” binnen de

verschillende disciplines- Opvolging van de internationale ontwikkelingen ivm Topsport- Ontwikkelen van (inter)nationale samenwerkingsverbanden

(trainersverenigingen, sportwetenschappelijke verenigingen,…)

- Verantwoordelijk de Facultatieve Opdracht Topsport en mee verantwoordelijk voor Basisopdracht IV (begeleiden sportclubs) en V (sportpromotie).

VerantwoordelijkhedenDe Topsportcoördinator zal de verantwoordelijkheid dragen over het Topsportbeleid van de federatie. Vanuit zijn functie is hij voorzitter van de Topsportcommissie van WBV die instaat voor het Sport/Topsportbeleid binnen WBV.

Het uittekenen van het topsportbeleid en de opmaak van de bijhorende budgettering gebeuren in samenspraak met de Top-sportcommissie. De Topsportcommissie zal ook de budgettering controleren gedurende het jaar en bijsturen waar nodig.

Binnen deze verantwoordelijkheden ligt de nadruk op coördine-ren. Het is niet de taak van de Topsportcoördinator om trainings-schema’s te schrijven en trainingen te geven, maar eerder om deze te organiseren, bij te sturen en de opportuniteit te creëren om deze zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Na de sollicitatieronde zal er een gesprek plaatsvinden met de Task Force Topsport om visie en ideeën voor te leggen. Voorbe-reiding van dit gesprek verloopt samen met de Sporttechnisch Coördinator en de CEO van WBV.

Indien u geïnteresseerd bent, stuur uw sollicitatiebrief met CV tegen uiterlijk 15/1/2015 naar Marc Van der Schueren via mail : [email protected]

Meer info: [email protected]

vzw

Dé beurs voor elke � etser en wielerliefhebber.

16 - 18 JANUARI 2015

#velofollies

Online voorverkoop: € 10 (volwassenen), € 5 (6 tot 12 jaar)

Aan de deur: € 14 (volwassenen), € 7 (6 tot 12 jaar)

p. 4 - Nieuwsbrief 1/2015 - 6 januari 2015

Word Commissaris

Een passie voor de wielersport? Hou je van beslissingen nemen? Beschik je over leiderskwaliteiten? Ben je dynamisch? Wil je je engageren voor een functie met verantwoordelijkheden? Wil je midden in de actie zitten? Aarzel dan niet! Word commissaris, want zonder commissarissen, geen koers!

Commissarissen … wat doen ze? Voor de wedstrijd staan de commissarissen in voor de inschrijving van de renners, zij maken de deelnemerslijst op en controleren de fietsen. Tijdens de wedstrijd is de hoofdtaak van de commissaris het zorgen voor een regelmatig sportief verloop. Geen enkele wedstrijd, peloton of parkoers is hetzelfde, waardoor onverwachte omstandigheden steeds om de hoek loeren en er in een fractie van een seconde een beslissing moet genomen worden conform de reglementen. Soms tot genoegen, soms tot ongenoegen van de renners, sportdirecteurs en publiek. Na de wedstrijd is de belangrijkste taak het opmaken van de correcte uitslag en/of klassementen. De organisator is verantwoordelijk voor de veiligheid en de logistieke aspecten tijdens de wedstrijd, de commissarissen zijn de scheidsrechters die de sportieve leiding voor hun rekening nemen. Wie kan commissaris worden? Commissarissen zijn de scheidsrechters voor alle disciplines (weg, piste, cyclo-cross, bmx, MTB, Trial, Indoor, …) op alle diverse wedstrijdniveaus. Afwisseling verzekerd ! Je hoeft slechts aan enkele voorwaarden te voldoen: Je bent ten minste 18 jaar Je bent lid bij een club van Wielerbond Vlaanderen Attest goed gedrag en zeden Opleidingen commissarissen

De opleidingen van de KBWB en haar vleugels WBV en FCWB hebben tot doel om de kwaliteit van het scheidsrechterskorps voortdurend te evalueren en bij te sturen waar nodig. Je start als ‘stagiair regionaal commissaris’ in de plaatselijke wedstrijden van je provincie. Na het volgen van een theoretische en praktische opleiding werk je onder de supervisie van een juryvoorzitter in de wedstrijden van je provincie. Na minstens 2 jaar praktische ervaring kan je bij de KBWB de opleiding tot nationaal commissaris starten.

p. 5 - Nieuwsbrief 1/2015 - 6 januari 2015

Een beginnend nationaal commissaris heeft zelfstandige taken en werkt onder leiding van de juryvoorzitter, Op basis van zijn ervaring en zijn niveau leidt hij enkele nationale wedstrijden en is hij sportief eindverantwoordelijke. Als nationaal commissaris kan je nog andere opleidingen bij de KBWB volgen om je te vervolmaken in diverse specifieke functies zoals aankomstrechter, commissaris moto en tijdopnemer. Een volgende stap in je carrière kunnen de opleidingen van de UCI (Union Cycliste Internationale, de overkoepelende internationale federatie) tot nationaal elite commissaris en de cursus tot internationaal commissaris zijn.

Inschrijven voor een opleiding commissaris Neem contact op met de voorzitter van je provinciale afdeling waar je aan de slag wil als commissaris. Weg, Piste Veld: Antwerpen Swa Eliaerts [email protected] Limburg Glenn Alenis [email protected] Oost-Vlaanderen André Maerschalck [email protected] Vlaams-Brabant André Vanlint [email protected] West-Vlaanderen Gilbert Prinzie [email protected] MTB Vlaanderen Bart Langmans [email protected] BMX Nationaal Ronny Wynants [email protected] Voordelen als commissaris

Een onkostenvergoeding afhankelijk van je niveau en de categorie van de wedstrijd Een verplaatsingsvergoeding voor de nationale aanduidingen Een officiële bondskaart (link maken naar bondskaarten) die gratis toegang geeft tot alle

wielermanifestaties van de KBWB, WBV en FCWB. Officiële kledij commissarissen

oproep tot Kandidaat nationale coMMiSSariSSen weg

De Commissie Commissarissen en Reglementen organi-seert in samenwerking met de Wegcommissie een cursus voor de kwalificatie “nationaal commissaris weg” en die opengesteld wordt voor regionale commissarissen die minstens twee jaar als commissaris fungeren (periode als stagiair regionaal commissaris inbegrepen).

De cursus zal doorgaan op de Bondszetel te Vorst op zaterdag 7 en 14 februari 2015, telkens van 9h tot 16h met een schriftelijk en mondeling examen op zaterdag 21 februari 2015.

Een goede voorbereiding is zeer belangrijk. Wij raden u derhalve aan de reglementen op voorhand goed te bestuderen.

Elke kandidaat dient terzelfdertijd zijn kandidatuur te stellen bij zijn Voorzitter Provinciale Commissie Weg-Piste-Veldrijden, alsook bij het sportsecretariaat van de KBWB ([email protected]).

Elke Provinciale Commissie Weg-Piste-Veldrijden wordt verzocht om haar lijst van kandidaten over te maken aan de KBWB – zelfde emailadres, uiterlijk 21 januari ’15.

p. 6 - Nieuwsbrief 01/2015 - 7 januari 2015

Om te mogen deelnemen aan buitenlandse individuele WEG-wedstrijden dienen de renners ofwel lid te zijn van een J-club of van een club die de solidariteitsbijdrage betaalde. De renners dienen hun resultaten over te maken aan de voorzitter van de provinciale WPV-commissie binnen de 14 dagen na het einde van de wedstrijd.

Om te mogen deelnemen aan buitenlandse individuele MTB- of BMX-wedstrijden moeten de renners eveneens een toelating bekomen. De renners dienen hun resultaten over te maken aan de provinciale MTB/BMX-verantwoordelijke binnen de 14 dagen na het einde van de wedstrijd.

Voor renners jonger dan 19 jaar: een kopie van de door hen zelf ingevulde sportpas dient binnen de 4 dagen na deelname gemaild te worden naar de voorzitter van de commissie die de toelating gegeven heeft. Bij niet naleven zullen de renners geweigerd worden om nog deel te nemen aan buitenlandse wedstrijden.

Een renner die zonder toelating deelneemt aan buitenlandse wedstrijden, dient een boete te betalen van 65 EUR bij een eerste inbreuk. Bij een tweede inbreuk krijgt de renner niet alleen een boete van 125 EUR, maar wordt hij ook voor acht dagen ge-schorst. Bij een derde inbreuk krijgt hij een verbod van 1 jaar om aan buitenlandse wedstrijden deel te nemen.

Wat moet ik doen om te

koersen in het buitenland?Elke renner, uitgezonderd een eliterenner met contract, amateur, master of funklasser, die aan

een wedstrijd wil deelnemen in het buitenland, moet hiervoor een toelating vragen aan de

voorzitter van de provinciale afdeling van de betrokken discipline, zijnde weg-piste-veldrijden,

MTB of BMX. Deze toelating kan eenvoudig online worden aangevraagd. Dit dient minstens

acht dagen voor de wedstrijd te gebeuren.

Waarom is deze reglementering nodig?

Miniemen, aspiranten, nieuwelingen en juniores dienen zich aan het decreet van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap te houden. Dit decreet zegt dat al deze renners hun sportpas bij wedstrijden moeten tonen en laten invullen zodat controle van het aantal betwiste wedstrijden, mogelijk is. Wanneer een renner in het buitenland gaat koersen, moeten de ouders of de begeleider van de renner de sportpas invullen. Als controle is een meldingsplicht dat er gekoerst wordt in het buitenland absoluut nodig.

Bovendien is het zo dat nieuwelingen, junioren, U23 en eliteren-ners zonder contract een vergunning aan een verminderde prijs krijgen. Per wedstrijd betalen ze een bijdrage om dit te compen-seren. Voor een wedstrijd in het buitenland dient 5 EUR (weg-piste-veld) of 3 EUR (MTB-BMX) betaald te worden. Ook hiervoor is de melding noodzakelijk. Na de online aanvraag krijgt de renner trouwens een mailtje met het te betalen bedrag.

Wat moeten clubs doen?

Aanvragen tot deelname aan een buitenlandse interclubwed-strijd moeten ten laatste 6 weken vooraf toekomen bij de Sport-technische Commissie (STC) die hierop een positieve of negatieve beslissing zal meedelen.

Alvorens het definitieve toelatingsformulier wordt verstuurd, dient de club vooraf in regel te zijn met de bijdrage tot het solida-riteitsfonds, een kopie van de uitnodiging van de organisator op te sturen naar de STC en de wedstrijdbijdrage voor de deelnemende renners.

De STC is als enige bevoegd voor het verlenen van toelatingen aan de clubs om deel te nemen aan buitenlandse wedstrijden en bepaalt ook de algemene toelatingsvoorwaarden en de eventuele sancties bij het niet eerbiedigen van deze voorwaarden.

De clubs kunnen dit formulier gebruiken om hun aanvraag te doen (zie volgende pagina):Formulier ‘Aanvraag deelname aan buitenlandse wedstrijden’

Het online aanvraagformulier vind je via http://competitie.dewielerbond.be/WBVvoorjou/Toelatingbuitenland.aspx?Disc=67

N-STC-DP-14004-141119-RN

AANVRAAG DEELNAME AAN BUITENLANDSE WEDSTRIJDEN IN 2015 Artikel 1.2.047. Behalve in geval van bijzondere bepalingen, is een organisator vrij in zijn keuze van ploegen en renners die hij wenst aan te werven voor zijn wedstrijd, zonder rekening te houden met een eventuele nationale bescherming. De volgende richtlijnen zullen bijgevolg toegepast worden voor wat betreft de deelname van clubs aan buitenlandse wedstrijden in 2015: A. Uitnodigingen 1. De uitnodigingen gericht aan de W.B.V., F.C.W.B. of aan de K.B.W.B. met uitdrukkelijke vermelding van de naam van de uitgenodigde club(s) zullen automatisch overgemaakt worden aan de betrokken club. Een kopie van de uitnodiging moet in ieder geval verstuurd worden naar de Sporttechnische Commissie (STC) van de K.B.W.B. 2. De uitnodigingen waarop de naam van de uitgenodigde club niet vermeld werd, zullen het voorwerp uitmaken van een oproep tot kandidaatstelling in de Nieuwsbrief van Wielerbond Vlaanderen en op de FCWB-site www.fcwb.be. 3. De STC zal eventueel de club aanduiden die de federatie in het buitenland zal vertegenwoordigen in functie van de uitnodigingen vermeld in punt 2. B. Toelatingen voor deelname aan interclubwedstrijden in het buitenland Aanvragen tot deelname aan een buitenlandse interclubwedstrijd moeten ten laatste 6 weken vooraf toekomen bij de STC die hierop een positieve of negatieve beslissing zal meedelen. Alvorens het definitieve toelatingsformulier wordt verstuurd dient de club vooraf in regel te zijn met de bijdrage tot het solidariteitsfonds, een kopie van de uitnodiging van de organisator op te sturen naar de STC en de wedstrijdbijdrage voor de deelnemende renners (10 € per wedstrijd + 3 € x aantal renners x aantal wedstrijddagen) te storten op het rekeningnummer van de KBWB (IBAN-code: BE 49 3631 0551 9771 – BIC-code: BBRUBEBB) met vermelding van het refertenummer toegekend bij de voorlopige toelating. Voor het opstellen van het definitieve toelatingsformulier moeten eveneens de namen van de renners en de plaatsvervangers bekend zijn. Artikel 1.2.051 van het UCI-reglement bepaalt immers dat voor de wegwedstrijden de clubs, respectievelijk de renners, alleen mogen deelnemen indien zij in het bezit zijn van een schriftelijke toelating van de nationale federatie (uitgezonderd de clubs die behoren tot dezelfde federatie als de organisator van de wedstrijd). Deze toelating moet ook de geldigheidsduur en de namen van de betrokken renners bevatten. De resultaten van de wedstrijd moeten uiterlijk binnen de 2 weken na het wedstrijdeinde verzonden worden naar de STC. Clubs die zich niet aan deze regels houden kunnen hiervoor een sanctie oplopen volgens de geldende reglementering. C. Aanvragen voor deelname aan individuele buitenlandse wedstrijden Aanvragen voor deelname aan individuele buitenlandse wedstrijden worden gericht aan de bevoegde personen van de vleugels. Voor WBV zijn dit de voorzitter van de provinciale commissie voor WPV & BMX en de voorzitter van de Vlaamse MTB-commisisie voor MTB-wedstrijden. MTB & BMX-wedstrijden in het buitenland worden steeds aanzien als individuele buitenlandse wedstrijden. D. Invullen sportpas De sportpas van een renner die deelneemt aan een buitenlandse wedstrijd moet worden ingevuld. Binnen de vier dagen na een buitenlandse interclubwedstrijd moet de clubverantwoordelijke een kopie van de ingevulde sportpas van de deelnemende renners doormailen naar [email protected]. Elke kopie moet zowel de eerste pagina van de sportpas - met de identiteit van de renner - als de pagina van de ingevulde buitenlandse wedstrijd bevatten. Clubs die dit niet opvolgen, zullen gedurende de daaropvolgende 12 maanden geen toelating tot deelname aan buitenlandse wedstrijden meer krijgen. AANVRAAG TOT DEELNAME AAN EEN BUITENLANDSE INTERCLUBWEDSTRIJD OP DE WEG - 2015 Ondergetekende: ____________________________________________________________________ (naam-voornaam),

voorzitter / secretaris (schrappen wat niet past) van de club:

Naam: _________________________________________________________________ Stamnummer: ______________

E-mail: _________________________________________________________________

doet zijn aanvraag tot deelname aan navolgende buitenlandse interclubwedstrijd:

_______________________________________________________________________________ (benaming wedstrijd),

_______________________________________________________________________________ (categorie)

_______________________________________________________________________________ (land)

die plaatsvindt op/van: ____ / ____ / 2015 tot ____ / ____ /2015,

Datum van de aanvraag: ____ / ____ / 2015

Handtekening, Stempel club,

__________________________ __________________________

Terugsturen aan de KBWB, Sporttechnische Commissie, Globelaan 49, 1190 Brussel – Fax: 02/343 12 56 – E-mail: [email protected].

Veldrijden Klasse 2 UCI12/01 Otegem (W) (2)60’ - 3500 EUR. - I: OC De Spoele, Scheldestraat 14 A, 8553 Otegem (0486741002). - U: 09:00/14:00/15:00 - Contact: Lavaert Benny, Blauwvoetstraat 37, 8553 Otegem (Tel.: 0494160327) ([email protected]) - Extra info: Provinciaal Kampioenschap - Med. Controle: OC De Spoele, Scheldestraat 14 A, 8553 Otegem (0486741002) - Website: www.cyclocrossotegem.be

17/01 Zonnebeke (W) (2)60’ - 3500 EUR. Voorinschrijvingen: Comyn Gino, Boudewijnpark 109, 8980 Zonnebeke (057466130) ([email protected]). - I: De Volksmond, Ieperstraat 26, 8980 Zonnebeke - U: 09:30/14:30/15:00 - K: Kleedkamers SC Zonnebeke, Ijzerweg, 8980 Zonnebeke - Contact: Comyn Gino, Boudewijnpark 109, 8980 Zonnebeke (Tel.: 057466130) ([email protected]) - Med. Controle: Raadszaal Gemeente-huis, Langemarkstraat 8, 8980 Zonnebeke - Website: www.kasteelcross.be

Veldrijden form. B25/01 Assenede (O) (N)60’. - I: TC Den Bos, Meelstraat 14, 9960 Assenede - U: 09:00/14:00/15:00 - K: Martin De Wever, Meelstraat 13, 9960 Assenede - Contact: Luc De Wever, Fonteinestraat 10, 9960 Assenede (Tel.: 0475754910) ([email protected])

Veldrijden form. C17/01 Nieuwrode (B) (N)Juniores: 40’ - 250 EUR. Nieuwelingen: 30’ - 200 EUR. - I: Café ‘t Klokhuis, Dorp 9, Nieuwrode (016564119). - U: Juniores: 13:30/14:30/15:30 - Nieuwelingen: 12:30/13:30/14:30 - K: Parochiezaal, Losting, Nieuwrode - Contact: Wim Dejonghe, ([email protected])

17/01 Zonnebeke (W) (N)Juniores: 40’ - 300 EUR. Nieuwelingen: 30’ - 250 EUR. Voorin-schrijvingen: Comyn Gino, Boudewijnpark 109, 8980 Zonnebeke (057466130) ([email protected]). - I: De Volksmond, Ieperstraat 26, 8980 Zonnebeke - U: Juniores: 09:30/13:00/13:30 - Nieuwelingen: 09:30/12:00/12:30 - K: Kleedkamers SC Zonnebeke, Ijzerweg, 8980 Zonnebeke - Con-tact: Comyn Gino, Boudewijnpark 109, 8980 Zonnebeke (Tel.: 057466130) ([email protected]) - Med. Controle: D’Oude Timmerie, Roeselarestraat 46, 8980 Zonnebeke

18/01 Ottignies (WB) - BVBInd. pr.: Nieuw.: 198 EUR - Jun.: 248 EUR - I&K: Provinciaal domein Bois des Rêves Ottignies, Allée du Bois des Rêves 1 - I: Nieuw.: 9:00-13:30- S: 14:00 - Jun.: 9:00-14:30 - S: 15:00 - Info: Laurent Saublens - 0475516207 - [email protected] - www.blancsgilets.be Deze wedstrijd telt mee voor de Beker van België nieuwelingen en junioren.

25/01 Assenede (O) (N)Juniores: 40’. Nieuwelingen: 30’. - I: TC Den Bos, Meelstraat 14, 9960 Assenede - U: Juniores: 09:00/13:00/14:00 - Nieuwelingen: 09:00/12:00/13:00 - K: Martin De Wever, Meel-straat 13, 9960 Assenede - Contact: Luc De Wever, Fonteinestraat 10, 9960 Assenede (Tel.: 0475754910) ([email protected])

25/01 Diest (B) (N)30’. - I: School, Jozef Sweygerstraat, 3290 Diest - Contact: Noel Steurs, (Tel.: 0494061355) ([email protected])

Veldrijden form. D18/01 Ottignies (WB) - BVBInd. pr.: Ma.A: 120 EUR - Ma.B: 80 EUR - Ma.C: 60 EUR - I&K: Provinciaal domein Bois des Rêves Ottignies, Allée du Bois des Rêves 1 - I: Masters: 9:00-11:30 - S: 12:00 Info: Laurent Saublens - 0475516207 - [email protected] - www.blancsgilets.be

25/01 Assenede (O)AM./Ma A : 40’. Ma B : 40’. Ma C : 40’. - I: TC Den Bos, Meel-straat 14, 9960 Assenede - U: AM./Ma A : 09:00/11:00/12:00 - Ma B : 09:00/10:00/11:00 - Ma C : 09:00/10:00/11:00 - K: Martin De Wever, Meelstraat 13, 9960 Assenede - Contact: Luc De Wever, Fonteinestraat 10, 9960 Assenede (Tel.: 0475754910) ([email protected])

Veldrijden Gentlemen12/01 Otegem (W) (Afw)I: OC De Spoele, Scheldestraat 14 A, 8553 Otegem (0486741002). - U: 09:00/11:00/12:00 - K: OC De Spoele, Scheldestraat 14 A, 8553 Otegem - Contact: Lavaert Benny, Blauwvoetstraat 37, 8553 Otegem (Tel.: 0494160327) ([email protected]) - Med. Controle: OC De Spoele, Scheldestraat 14 A, 8553 Otegem (0486741002). - Website: www.cyclocrossotegem.be

17/01 Nieuwrode (B)Voorinschrijvingen: Wim Dejonghe, ([email protected]). - I: Café ‘T Klokhuis, Dorp 9, Nieuwrode - U: 12:00/13:00/13:30 - K: Parochiezaal, Losting, Nieuwrode - Con-tact: Wim Dejonghe, ([email protected]) - Extra info: Uitsluitend via voorinschrijving bij [email protected]

Veldrijden Dames12/01 Otegem (W) (Uci)40’ - 1015 EUR. - I: OC De Spoele, Scheldestraat 14 A, 8553 Otegem (0486741002). - U: 09:00/12:15/13:15 - K: OC De Spoele, Scheldestraat 14 A, 8553 Otegem - Contact: Lavaert Benny, Blauwvoetstraat 37, 8553 Otegem (Tel.: 0494160327) ([email protected]) - Extra info: Provinciaal Kampioenschap Dames Elite - Med. Controle: OC De Spoele, Scheldestraat 14 A, 8553 Otegem (0486741002). - Website: www.cyclocrossotegem.be

Veldrijden Aspiranten17/01 Nieuwrode (B)12 j.: 20’. 13 j.: 22’. 14 j.: 25’. - I: Café ‘T Klokhuis, Dorp 9, Nieuwrode (016564119). - U: 12 j.: 09:45/10:45/11:15 - 13 j.: 10:15/11:15/11:45 - 14 j.: 10:45/11:45/12:15 - K: Parochiezaal, Losting, Nieuwrode - Contact: Wim Dejonghe ([email protected])

18/01 Diksmuide (W)12 j.: 20’. 13 j.: 22’. 14 j.: 25’. - I: Schutterslokaal Stedelijk Sportpark “ De Pluimen 3, Pluimstraat 16, 8600 Diks-muide (051510426). - U: 12 j.: 12:30/13:15/13:30 - 13 j.: 13:30/14:00/14:15 - 14 j.: 14:00/14:45/15:00 - K: Schut-terslokaal Stedelijk Sportpark “De Pluimen”, Pluimstraat 16, 8600 Diksmuide - Contact: Buggenhout Ronny, Esenweg 60, 8600 Diksmuide (Tel.: 0477599699) ([email protected]) - Med. Controle: Stedelijke Sporthalle Diksmuide, Pluimstraat 16, 8600 Diksmuide (051510426).

24/01 Assenede (O)12 j.: 20’. 13 j.: 22’. 14 j.: 25’. - I: TC Den Bos, Meelstraat 14, 9960 Assenede - U: 12 j.: 12:00/13:15/13:30 - 13 j.: 12:00/14:00/14:15 - 14 j.: 12:00/14:45/15:00 - K: Martin De Wever, Meelstraat 13, 9960 Assenede - Contact: Luc De Wever, Fonteinestraat 10, 9960 Assenede (Tel.: 0475754910) ([email protected])

25/01 Diest (B)12 j.: 20’. 13 j.: 22’. 14 j.: 25’. - I: School, Jozef Sweyger-straat, 3290 Diest - U: 12 j.: 11:30/12:30/13:00 - 13 j.: 11:30/13:00/13:30 - 14 j.: 11:30/13:30/14:15 - K: School, Jozefsw-eygerstraat, 3290 Diest - Contact: Noel Steurs (Tel.: 0494061355) ([email protected])

01/02 Lille (A)12 j.: 20´. 13 j.: 22´. 14 j.: 25´. - I: De Lilse Bergen, Strandweg 6, 2275 Lille - U: 12 j.: 10:45/11:30/11:45 - 13 j.: 11:30/12:15/12:30 - 14 j.: 12:15/12:45/13:15 - K: De Lilse Bergen, Strandweg, 2275 Lille - Contact: ([email protected])

Veldrijden Miniemen17/01 Nieuwrode (B) (Afw)8 j.: 10’. 9 j.: 12’. 10 j.: 15’. 11 j.: 17’. - I: Café ‘T Klokhuis, Dorp 9, Nieuwrode - U: 8 j.: 09:00/09:45/10:00 - 9 j.: 09:00/09:45/10:00 - 10 j.: 09:00/09:45/10:00 - 11 j.: 09:00/09:45/10:00 - K: Parochiezaal, Losting, Nieuwrode - Contact: Wim Dejonghe, ([email protected])

18/01 Diksmuide (W) (Afw)8 j.: 10’. 9 j.: 12’. 10 j.: 15’. 11 j.: 17’. - I: Schutterslokaal Ste-delijk Sportpark “ De Pluimen 3, Pluimstraat 16, 8600 Diksmuide (051510426). - U: 8 j.: 10:00/10:45/11:00 - 9 j.: 10:00/10:45/11:00 - 10 j.: 10:30/11:15/11:30 - 11 j.: 10:30/11:15/11:30 - K: Stedelijk Sporthalle “De Pluimen”, Pluimstraat 16, 8600 Diksmuide - Contact: Buggenhout Ronny, Esenweg 60, 8600 Diksmuide (Tel.: 0477599699) ([email protected]) - Med. Controle: Stedelijke Sporthalle Diksmuide, Pluimstraat 16, 8600 Diksmuide (051510426).

24/01 Assenede (O) (Afw)8 j.: 10’. 9 j.: 12’. 10 j.: 15’. 11 j.: 17’. - I: TC Den Bos, Meelstraat 14, 9960 Assenede - U: 8 j.: 10:30/11:15/11:30 - 9 j.: 10:30/11:15/11:30 - 10 j.: 10:30/11:30/14:45 - 11 j.: 10:30/11:50/12:10 - K: Martin De Wever, Meelstraat 13, 9960 Assenede - Contact: Luc De Wever, Fonteinestraat 10, 9960 Assenede (Tel.: 0475754910) ([email protected])

25/01 Diest (B) (Afw)8 j.: 10’. 9 j.: 12’. 10 j.: 15’. 11 j.: 17’. - I: School, Jozef Sweygerstraat, 3290 Diest - U: 8 j.: 10:00/10:45/11:00 - 9 j.: 10:00/10:45/11:20 - 10 j.: 10:00/11:15/11:45 - 11 j.: 10:00/11:45/12:15 - K: School, Jozef Sweygerstraat, 3290 Diest - Contact: Noel Steurs, (Tel.: 0494061355) ([email protected])

01/02 Lille (A) (Afw)8 j.: 10´. 9 j.: 12´. 10 j.: 15´. 11 j.: 17´. - I: De Lilse Bergen, Strandweg 6, 2275 Lille - U: 8 j.: 09:00/09:45/10:00 - 9 j.: 09:00/09:45/10:15 - 10 j.: 09:00/09:45/10:30 - 11 j.: 09:00/09:45/10:45 - K: De Lilse Bergen, Strandweg, 2275 Lille - Contact: ([email protected])

Piste10/01 Memorial Anita Lambert (O)

17/01 Gent (Bvb Nieuw. - Jun. + Madison Nieuw.) (O)

18/01 Gent (O) (Omnium)

24/01 Gent (O) Avs Asp-Nieuw.-Jun. (+ Bvb Nieuw.-Jun) (Omnium)

25/01 Gent (O) (Omnium)

31/01 Gent (O) - Bk Aspiranten Piste + Bk Madison Nieuwelingen

Indoor11/01 Gent (O) 1° ronde jeugdI: Zaal De Koornbloem, Ekkergemstraat 30, 9000 Gent - U: 14:00 - Contact: Rudy Bondue (Tel.: 09/230.10.58 - 0475313906)

31/01 Genk (Lb) 1° Voorbereidingstornooi -U15 I: Roerstraat 3, 3600 Genk - U: 14:00 - Contact: Snoks Marc, (Tel.: 0477465939) ([email protected])

Wedstrijdkalender - van 10/01 t.e.m. 01/02

p. 12 - Nieuwsbrief 1/2015 - 6 januari 2015

MTB kalender KBWB 2015 BENELUX CUP XCO 05-06.04.2015 NED Nieuwkuijk 01.05.2015 BEL Houffalize VAYAMUNDO MTB Cup XCO Cl. 1 HE-DE

10.05.2015 BEL Erezée Hard'n Bikers Cup XCO cl.2 HE-DE-HJ-WJ

07.6.2015 BEL Eupen MTB Weekend XCO cl.2 HE-DE-HJ-WJ

12.07.2015 LUX Alzingen

22.08.2015 NED Landgraaf

29-30.08.2015 NED Apeldoorn

20.09.2015 LUX Esch-sur-Alzette

Andere UCI (XC) wedstrijden in België 02.05.2015 XCM Roc des Ardennes Houffalize (Marathon Serie)

15-17.05.2015 XCS BeMC La Roche(ME HE classe2)

04.07.2015 XCO Crelan MTB Cup St-Vith (CL.2 HE)

18.07.2015 XCO BK aspiranten

18-19.07.2015 XCO BK aspiranten en andere categorieën Ottignies

21.07.2015 XCM BK Ottignies

14.08.2015 XCE Antwerpen City MTB (classe3)

15.08.2015 XCE Gent City MTB (classe3)

16.08.2015 XCE Waregem City MTB (classe3)

UCI wedstrijden in België TRIAL 29.03.2015 Kluisbergen (classe1 ME WE)

12.04.2015 Aywaille (classe1 ME WE)

17.05.2015 Malmedy (classe1 ME WE)

19.07.2015 BK Ottignies

01-02.08.2015 Trials World Youth Games (Aywaille)

26-27.09.2015 World Cup Antwerpen (finale)

UCI wedstrijden in België Enduro 03.05.2015 BK Maboge (onder voorgehoud)

UCI wedstrijden in België DH 25-26.07.2015 BK Vielsalm (onder voorgehoud)

UCI wedstrijden in België 4X 04.09.2015 Malmedy (4x PRO SERIE)

Bioracer is de referentie op vlak van wielerkleding voor teams, en official supplier van de Belgische, Nederlandse, Franse, Duitse en Luxemburgse nationale ploeg en het BOIC. Bent u op zoek naar fietskleding voor uw team? Contacteer ons dan op [email protected] voor een vrijblijvende offerte voor uw teamkleding!

BLIjF Op De hOOgte vaN ONs Laatste NIeuws Opbioracer.com

www.FaCeBOOk.COm/BIOraCerBeLgIum

Like

www.BIOraCer.COm // twItter.COm/BIOraCer

bioracer logo 2012

speedwear

BIO_AdvertentieTEAM_A4.indd 1 22/01/2013 9:32:54