Water for all - Rwanda

download Water for all - Rwanda

of 10

 • date post

  16-Apr-2017
 • Category

  Environment

 • view

  206
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Water for all - Rwanda

PowerPoint-presentatie

Medewerkers Atlas Copco bezorgen 7.000 Rwandezen toegang tot drinkbaar water

2

Maandag 6 juni

Afspraak op het stadhuis met de viceburgemeester van Kigali. Het team van Water for All werd ontvangen op de top floor van het stadhuis om de voortgang van de werken te bespreken. Dankzij het project krijgen in totaal 7.000 mensen toegang tot zuiver, stromend drinkwater. Vroeger moesten ze daarvoor naar de dichtstbijzijnde bron die op twee kilometer bergaf lopen lag.

U bent uw dag wellicht gestart in de douche

3

Vrijdag 10 juni

Eindelijk kunnen we ons Water For All-project in de Burema-school bezoeken. Na drie jaar intens samenwerken met de afdeling van ANCEFA (Africa Network Campaign on Education For All) in Rwanda is de eindstreep van het project in zicht dat de toekomst van de school en omgeving drastisch gaat veranderen.

U bent uw dag wellicht gestart in de douche

4

Heraanleg van de bron

Doordat er drie draineringsbuizen zijn geplaatst, is het debiet van 1,4 naar 6.5l/s gestegen. Zelfs met het blote oog zie je al dat het water veel zuiverder is. Uiteraard moeten gespecialiseerde testen nagaan of het water echt zuiver is. Indien er een bijkomende zuiveringsinstallatie nodig is, zal er een extra bedrag gesponsord moeten worden van zon 2.000 euro.

U bent uw dag wellicht gestart in de douche

5

Inlaatkamer

Onder toeziend oog van vele nieuwsgierige kinderen inspecteerde het Water For All-team de inlaatkamer. Hier komen de drie buizen (van de bron) toe en vertrekt er n buis naar de plaatselijke tappen en n buis naar het reservoir van 100m3. En of de nieuwe plaatselijke tappen in trek zijn: van 6u s morgens tot 20u s avonds zijn ze constant in gebruik.

U bent uw dag wellicht gestart in de douche

6

School

Naast de tapkranten voor de schoolkinderen en de medewerkers, zijn er ook heel wat kranen genstalleerd voor de buurtbewoners. Grappig: de verblijfplaats van de leraars en leraressen liggen een paar 100 meter veilig uit elkaar en hebben beide een watervoorziening gekregen. . Bij elke aftakking is er ook een betonnen put voorzien met kleppen en de mogelijkheid om de leidingen te reinigen.

U bent uw dag wellicht gestart in de douche

7

Lokale gemeenschap

Het hele Water for All-team was onder de indruk van de werkzaamheden die iedereen heeft verricht met de beschikbare middelen die voor handen zijn in het gebied. Alle werken werden uitgevoerd door de lokale bevolking met een lokale meestergast en onder lokale supervisie. Daardoor bezorgde het project in de voorbije drie jaar heel wat tewerkstelling bij de bevolking en hebben zij ook de kennis ontwikkeld die nodig is voor het onderhoud! Bovendien kon er zo veel efficinter worden gewerkt met het budget. Een gespecialiseerde firma had gemakkelijk het viervoudige gekost.

U bent uw dag wellicht gestart in de douche

8

Huiswaarts

Na het geslaagd bezoek, keerde het hele team met een goed gevoel langs de hobbelige wegen van de prachtige heuvels rond Kigala terug huiswaarts.Murabeho.

U bent uw dag wellicht gestart in de douche

COMMITTED TOSUSTAINABLE PRODUCTIVITY.