vv De Heeg

download vv De Heeg

of 40

 • date post

  24-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  232
 • download

  5

Embed Size (px)

description

Dit is het verzamelalbum van de unieke voetbalplaatjes actie van vv de Heeg bij PLUS Starren en PLUS Schriever

Transcript of vv De Heeg

 • VV DE HEEGSEIZOEN 20112012

 • Karvan Cvitam bevat nu maar liefst 75% puur

  fruit. Hiermee maak je in een handomdraai een

  lekkere, fruitige dorstlesser naar eigen smaak.

  Karvan Cvitam, natuurlijk de fruitigste.

  Brdevol fruit!

 • 333

  Concept & productieTomorrow, Rotterdam info@tomorrow-mss.nl

  Beste leden,

  Toen ik voor de eerste keer hoorde van deze actie, moest ik meteen aan vroeger denken. Als kind was het ieder jaar weer uitkijken naar de voetbalplaatjes van de eredivisiespelers. Het boek kopen en zorgen dat je zo snel mogelijk je favoriete club bij elkaar had. Dat moest ten koste van alles, desnoods ruilde je 5 plaatjes voor dat ene, laatste plaatje, van jouw favo-riete club. Daarna ging je door met de andere clubs en wilde je het album vol krijgen. Je vader en moe-der, opa en oma en buren vragen om zoveel mogelijk boodschappen te doen bij de winkel waar de voet-balplaatjes verkrijgbaar waren. Ruilen, ruilen en nog eens ruilen met je vrienden en dan ja dan was je su-per gelukkig als het boek helemaal vol was. Vol trots liet je het dan aan iedereen zien.

  Na jaren als je moeder je kamer weer eens opruimde, kwamen de boeken weer te voorschijn. Toch nog even naar de plaatjes kijken, zeker die van je favoriete voetballers. De boeken zijn op den duur toch bij het oud papier gegaan. Met ons eigen voetbalplaatjes-boek van VV De Heeg zal dit anders zijn en dat is nu het leuke van deze actie. Over 20 jaar heb je dit album nog, je staat er immers zelf in en ook al je vrienden, er is geen sprake van vergane glorie, maar een boek waar iedereen die nu lid is van VV De Heeg, persoon-lijke herinneringen aan zal hebben.

  Het bestuur van VV De Heeg wenst dan ook ieder-een veel plezier en succes bij het verzamelen van de voetbalplaatjes en wij hopen dat een ieder dat laatste plaatje door het ruilen met clubgenoten weet te be-machtigen.

  Het bestuur van VV De Heeg

  Jij op een voetbalplaatjewie had dat ooit gedacht?

  Beste voetballiefhebber,

  In 2008 schreef Jan van Halst in het voorwoord van het Eredivisie spelersalbum: Als jonge voetballer had ik veel dromen. In de Eredivisie spelen, volle tribunes die me zouden toejuichen en .. mijn eigen voet-balplaatje. Zijn droom kwam uit, want Jan van Halst speelde bij verschillende verenigingen (FC Twente en Ajax) in de Eredivisie en er zijn ook voetbalplaatjes van hem verschenen.

  Had jij gedacht dat jijzelf, je vriendinnetje of vriendje ooit op een voetbalplaatje zou staan? Gedroomd heb je het misschien wel, maar dat het echt zou gebeuren? Waarschijnlijk niet. Een voetbalplaatje heeft iets ma-gisch! Iedere keer is het weer spannend welke plaat-jes in het pakje zitten. Zit jij er zelf in? Of is het n van je teamgenoten of misschien wel een speler van de eerste selectie? Je krijgt vast ook wel eens dubbele plaatjes en dan gaat het er natuurlijk om met wie je kunt ruilen en hoe snel jij je favoriete teams compleet hebt. Het resultaat is uiteindelijk een vol album en dat is een herinnering die je je hele leven bewaart.

  De hechte relatie tussen PLUS Starren, PLUS Schriever en diverse lokale verenigingen speelt al langer. Beide supermarkten hebben een rijk verleden als het gaat om lokale betrokkenheid. Voetbalplaatjes en sponso-racties zijn hier allemaal voorbeelden van. Daarom is het niet gek dat PLUS Starren en PLUS Schriever deze keer met jouw vereniging een fantastische actie aan-gaan: lokale voetbalplaatjes! Speciale dank willen wij graag uitspreken aan al die super enthousiaste men-sen binnen de voetbalvereniging, PLUS Starren en PLUS Schriever, die er samen voor hebben gezorgd dat deze unieke actie van de grond is gekomen.

  Ga nu maar snel aan de slag met dit prachtige al-bum en spaar hem vol. Wij van PLUS Starren en PLUS Schriever wensen iedereen bij het sparen heel veel succes.

  Met sportieve groet,

  Pascal Starren Joep Schriever PLUS Starren PLUS SchrieverMaastricht Maastricht

  Voorwoord

 • 444

  De eerste huizen in de wijk De Heeg werden eind 1979 opgeleverd en de wijk groeide gestaag. Op initiatief van Andre Maas werd er op 9 juni 1980 een advertentie geplaatst in het wijkblad om te kijken of er interesse was om een voetbalclub op te richten.

  Al heel snel kwamen er reacties op de advertentie en op 18 juni 1980 was de eerste bijeenkomst en na twee uur vergaderen waren ze eruit. Er moest een voetclub worden opgericht in de wijk De Heeg. Het eerste bestuur bestond uit de heer Bruijnen (voorzitter), de heer Houben (secretaris) en de heer Bulte (penning-meester). Andre Maas zou trainer worden.

  Op de tweede vergadering had de voorzitter al gezorgd voor een huisreglement via andere voetbal-clubs. Ook waren er al contacten gelegd met voetbal-clubs om vriendschappelijke wedstrijden te spelen. Op die avond werd besloten dat we met minimaal 4 elftallen zouden starten. 2 seniorenelftallen en 2 junioren elftallen. Door een bezoek aan de basis-school hadden zich al 35 jeugdleden gemeld en voor de senioren zou een nieuwe oproep in het wijkblad worden geplaatst.

  De woensdag na de tweede vergadering was de eerste training op het trapveldje aan de Haafkensborg. Er waren 12 kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar en een aantal ouders. Deze kinderen hebben geschiede-nis geschreven voor VV De Heeg, zonder hen was de voetbalclub nooit van de grond gekomen. De eerste ledenvergadering werd gehouden op 29 augustus 1980 en deze datum is de o cile oprichtingsdatum van VV De Heeg. In oktober werden de eerste vriend-schappelijke wedstrijden gespeeld voor de elftallen B1 en C1.

  In de tussentijd hadden zich ook senioren aangemeld en al gauw hadden we 2 seniorenelftallen, maar nog altijd geen voetbalveld. Tenues kwamen van andere voetbalclubs en getraind werd er op het trapveldje aan de Haafkensborg. Er was echter n probleem, het werd herfst en we hadden geen verlichting. Voor de spelers geen probleem: op alle vier de hoeken van het veld werd een auto geparkeerd met de lichten aan en zo kon er toch getraind worden. Op 27 januari 1981 leverde het gesprek met de toenmalige wethou-der van Maastricht niets op en een voetbalclub zon-der voetbalveld is geen club. Het toenmalige bestuur bleef zoeken naar oplossingen, anders was alle werk voor niets geweest. In Jekerdal lag een priv voet-balveld en n van de bestuursleden had in de buurt gewoond en kon de eigenaar. De stoute schoenen aangetrokken en naar de eigenaar gestapt met de vraag of VV De Heeg op zijn voetbalveld kon trainen en wedstrijden mocht voetballen. De eigenaar van het veld was ook voorzitter van Celios, de club die gebruik maakte van het veld. In overleg werd toen geregeld dat de ene week Celios thuis speelde en de andere week VV De Heeg het veld mocht gebruiken.

  Met de komst van de club werd De Heeg een complete wijk.

  In mei 1981 werd VV De Heeg lid van de KNVB en in het seizoen 1981/1982 werd voor de eerste keer aan de competitie deelgenomen. Eind 1982 kreeg VV De Heeg zijn eigen veld in De Heeg. Het was dan wel een noodveld, maar toch, we hadden een eigen veld aan de Bornedaal. Nu moesten er nog kleedruimtes komen en via het werk van de voorzitter werd een

  Een club om trots op te zijn

 • 5bouwkeet geleverd. Na de nodige vergunningen, werd de keet geplaatst, echter de grootste keet was op het voetbalveld zelf. VV De Heeg werd in haar eerste competitiejaar kampioen en promoveerde en herhaalde dat het jaar daarop. Met de komst van de club werd De Heeg een complete wijk.

  In april 1987 vonden de eerste gesprekken plaats voor de bouw van een modern kleed en kantinege-bouw aan de inmiddels nieuwe voetbalvelden aan de Maastrichterweg. Op 3 september 1989 werd door de toenmalige wethouder de eerste steen gelegd.

  Op zondag 27 april 1990 werd het nieuwe en huidige onderkomen o cieel geopend.

  Op 2 mei 1993 wordt er een sportief hoogtepunt bereikt. Voor het eerst in haar bestaan promoveert VV De Heeg uit de afdeling Limburg, naar de vierde klas KNVB. Onder leiding van de toenmalige trainer, John Vaessen, werd deze mijlpaal gehaald. Van de toenmalige selectie zijn er nog 2 spelers op dit mo-ment actief als speler op een lager senioren elftal. Dit zijn Patrick van Kessel (3e elftal) en Jo Dobbelsteijn (4e elftal) Tijdens de beslissende wedstrijd tegen Spcl Caberg waren de supporters in grote getallen aanwezig en zelfs de drumband was paraat om de spelers naar het kampioenschap te slaan.

  Het 15-jarig bestaan werd groots gevierd en het eer-ste elftal kwam destijds uit in de 4de klasse KNVB. De club telde op dat moment 320 leden en waren 5 seni-oren elftallen en 18 jeugdteams. De wijk De Heeg was inmiddels uitgegroeid tot n van de grootste wijken van Maastricht en had ruim 7.000 inwoners. De wijk bestond voornamelijk uit jonge gezinnen met kinde-ren, maar toch was en is het moeilijk om het vereni-gingsleven in De Heeg groot te maken. Vanaf 1995 liep het ledenaantal langzaam terug. Het eerste elf-tal haalde de 3de klasse KNVB, maar degradeerde in

  de jaren daarna weer naar de 4e en zelfs de 5e klasse KNVB. De jeugdteams werden steeds sterker en eind jaren 90 speelde de B1 en A1 in de landelijke com-petities. Het eerste elftal speelde op dat moment in de 5e klasse, maar de jeugd kwam er aan. Sommige jeugdspelers vertrokken naar andere grotere clubs, maar een groot aantal bleef en zij zorgde ervoor dat het eerste elftal in 2006 en 2007 twee keer achter elkaar kampioen werd en dus weer in de 3e klasse KNVB uitkwam.

  In het eerste jaar in de 3e klasse werd zelfs een periodetitel behaald, maar promotie naar de 2e klasse bleef uit. De jeugdspelers uit de beginjaren 2000,wa-ren inmiddels 25 jaar en gingen hun heil elders zoe-ken en kijken hoe hoog ze konden voetballen, en met succes. Op 29 augustus 2005 vierde de club zijn 25-jarig jubileum. Nu in 2011 speelt het eerste elftal i