Verzamelalbum vv Eijsden

download Verzamelalbum vv Eijsden

If you can't read please download the document

 • date post

  11-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  253
 • download

  10

Embed Size (px)

description

Dit is het verzamelalbum van de unieke voetbalplaatjes actie van vv Eijsden bij Plus van Thiel

Transcript of Verzamelalbum vv Eijsden

 • VV EIJSDENSEIZOEN 20112012

 • Dagelijks geopend vanaf 10.00 uurDiepstraat 6, 6245 BL Eijsden Tel 0434091639

  WWW.LECRAMIGNON.NL

 • 333

  Concept & productieTomorrow, Rotterdam info@tomorrow-mss.nl

  Jij op een voetbalplaatje wie had dat ooit gedacht?

  Beste voetballiefhebber,

  In 2008 schreef Jan van Halst in het voorwoord van het Eredivisie spelersalbum: Als jonge voetballer had ik veel dromen. In de Eredivisie spelen, volle tribunes die me zouden toejuichen en .. mijn eigen voet-balplaatje. Zijn droom kwam uit, want Jan van Halst speelde bij verschillende verenigingen (FC Twente en Ajax) in de Eredivisie en er zijn ook voetbalplaatjes van hem verschenen.

  Had jij gedacht dat jijzelf, je vriendinnetje of vriendje ooit op een voetbalplaatje zou staan? Gedroomd heb je het misschien wel, maar dat het echt zou gebeuren? Waarschijnlijk niet. Een voetbalplaatje heeft iets ma-gisch! Iedere keer is het weer spannend welke plaat-jes in het pakje zitten. Zit jij er zelf in? Of is het n van je teamgenoten of misschien wel een speler van de eerste selectie? Je krijgt vast ook wel eens dubbele plaatjes en dan gaat het er natuurlijk om met wie je kunt ruilen en hoe snel jij je favoriete teams compleet hebt. Het resultaat is uiteindelijk een vol album en dat is een herinnering die je je hele leven bewaart.

  De hechte relatie tussen PLUS van Thiel en diverse lokale verenigingen speelt al langer. PLUS van Thiel heeft een rijk verleden als het gaat om lokale betrok-kenheid. Voetbalplaatjes en sponsoracties zijn hier al-lemaal voorbeelden van. Daarom is het niet gek dat PLUS van Thiel deze keer met jouw vereniging een fantastische actie aangaat: lokale voetbalplaatjes! Speciale dank wil ik graag uitspreken aan al die super enthousiaste mensen binnen de voetbalvereniging en PLUS van Thiel die er samen voor hebben gezorgd dat deze unieke actie van de grond is gekomen.

  Ga nu maar snel aan de slag met dit prachtige album en spaar hem vol. Wij van PLUS van Thiel wensen iedereen bij het sparen heel veel succes.

  Met sportieve groet,

  Jef van Thiel PLUS van Thiel Eijsden

  Beste voetbalvrienden van VV Eijsden,

  Samen met PLUS van Thiel hebben we een spaar-album voor voetbalplaatjes gemaakt. Niet zomaar een spaaralbum, maar een spaaralbum van en voor onze eigen vereniging VV Eijsden.

  Bij deze unieke actie gaat het om het verzamelen van voetbalplaatjes van onze eigen leden, zoals jeugdle-den (meisjes en jongens), seniorenleden (dames en heren), begeleiders, vrijwilligers en bestuursleden. Kortom, van velen die nu bij onze vereniging betrok-ken zijn.

  Op deze manier wordt de kans geboden om voor iedereen die nu lid is van VV Eijsden een prachtig naslagwerk te verzamelen van het VV Eijsden van nu. Een fotoalbum dat met het verstrijken van de jaren steeds meer waarde zal krijgen. Het wordt als het eenmaal compleet is een blauwdruk van de voet-balvereniging VV Eijsden van het seizoen 20112012.

  De uitdaging is dus om het album compleet te krijgen en daarvoor zal je met je collegas binnen VV Eijsden voetbalplaatjes moeten ruilen. Naast het verkrijgen van een prachtig naslagwerk, heeft dit als bijkomend voordeel dat door deze actie diverse con-tacten ontstaan die het clubgevoel binnen VV Eijsden alleen maar verder zullen versterken. Kortom, een gelegenheid waar wij als VV Eijsden graag aan mee willen werken.

  Ik wens dan ook iedereen veel plezier en succes bij het verzamelen van de voetbalplaatjes en hoop dat een ieder dat nog ene ontbrekende voetbalplaatje door ruilen met clubgenoten kan bemachtigen.

  Mede namens het bestuur heel veel plezier bij het verzamelen en ruilen van de voetbalplaatjes van het VV Eijsden van het seizoen 20112012.

  Kees Jansma Voorzitter VV Eijsden

  Voorwoord

  Jef van Thiel

 • 444

  VV Eijsden: verleden, heden & toekomst (19352011)Bladerend door enkele boekjes over het verleden van VV Eijsden kom je altijd wel een paar leuke passages tegen die het vermelden waard zijn. VV Eijsden - op-gericht op 12 juni 1935 - heeft al vanaf het prille begin een eigen clublied, waarvan de tekst als volgt is:

  Rood en blauw zijn onze kleurenJa dat schone rood en blauwWat er ook nog zal gebeurenOnze kleuren blijf ik trouwVoor VVE, voor VVEStaan wij pal in lief en weeKomt vrienden, laat Uwe leuze zijnIn Eijsden spelen is zo f ijnWees steeds blij en opgeruimd in t spelJa in Eijsden kennen ze het welWees steeds blij en opgeruimd in het spelJa in Eijsden kennen ze het wel

  Velen zullen dit clublied niet (meer) kennen, maar er steekt tot op de dag van vandaag nog steeds een kern van waarheid in dit lied; bij VV Eijsden kunnen we reke-nen op een honkvaste kern van aanhangers en leden, die samen VV Eijsden hebben gemaakt wat ze nu is, een voetbalclub die door de jaren heen een belang-rijke plaats in de Eijsdense gemeenschap, maar ook in de regio, heeft ingenomen en dat is tot op de dag van vandaag nog steeds van toepassing.

  Al voor 1935 waren er in Eijsden voetbalactiviteiten, maar niet echt georganiseerd. Zo was er een club vanuit de zinkwit, MSM (Maastrichtse Zinkwit Maat-schappij), langs de Maas was er een club HOK (Hals Over Kop) en minder buurtgebonden was er ook nog VAW (Van Alles Wat). Deze laatste met voetballers uit de diverse kernen van Eijsden. Ook kom je veel tegen over ESV (Eijsdense Sport Vereniging), die waarschijn-lijk al voor de Eerste Wereldoorlog bestond, maar rond 1934/1935 op leven na dood was. ESV speelde daar, waar VV Eijsden nu nog steeds speelt. De in 1935 opgerichte Handels- en Industrie-Vereniging Eysden (H.I.V.EY), heeft het initiatief genomen tot de oprich-ting van n voetbalclub voor Eijsden. Het tijdens de oprichtingsvergadering verkozen bestuur (o.a. school-meester Warnier) heeft toen besloten om met een schone lei te beginnen en niet verder te gaan onder de naam ESV. Er werd voor een nieuwe naam gekozen:

  Voetbal Vereniging Eijsden, oftewel VVE - de naam die we tot de dag van vandaag nog dragen. Leuk om te vermelden is dat de eerste competitiewedstrijd tegen het Maastrichtse Kimbria met 32 werd gewonnen, wat toen uitbundig werd gevierd op een bedrijfsex-positie van H.I.V.EY. In die tijd gingen het bedrijfsleven en VVE al hand in hand en waren er onderling goede banden.

  Ook die geschiedenis herhaalt zich, want tot op de dag van vandaag heeft VVE nog steeds zeer goede ban-den met de ondernemers binnen Eijsden. Overigens zonder wie VVE nooit was uitgegroeid tot wat ze nu is. Mede dankzij de steun van de ondernemers heeft VVE haar succes(sen) kunnen behalen.

  ClubkleurenDe clubkleuren van VV Eijsden zijn vanaf het begin het karakteristieke rood/blauw en naar verluid zit hier een verhaal achter, namelijk om de neutraliteit ten opzich-te van de rivaliserende harmonien te onderstrepen.

  Het voetballen van toen was heel anders dan het voet-ballen van nu; omkleden op het voetbalveld was er niet bij - dit werd thuis gedaan. Uitwedstrijden wer-den al lopend of op de ets bezocht, douchen na de wedstrijd was er ook niet bij; een teiltje met water voor de spelers was het enige wat voorhanden was. In de Tweede Wereldoorlog werd gewoon door gevoetbald en heeft VV Eijsden ook enkele successen gekend. Ze is in die periode namelijk 3 keer kampioen geworden op rij, in welke klasse is niet bekend; waarschijnlijk was er in die tijd maar n klasse.

  Kameraadschap en eensgezindheidOok werden er toen feestavonden gehouden. Uit een verslag van een feestavond van 10 oktober 1946 komt duidelijk naar voren dat de doelstellingen toen eigen-lijk gelijk waren aan die van nu; letterlijk staat er: Deze avond is geworden een reclame voor kameraadschap en eensgezindheid, iets wat wij heden ten dage ook nog steeds nastreven met feestavonden. De toeschou-wersaantallen van wedstrijden van toen, zijn van die omvang dat we daar nu alleen maar jaloers op kunnen zijn; 1.000 man langs de lijn was in die tijd geen uitzon-dering.

  Voor de vijftiger jaren wordt er alleen gesproken over seniorenvoetbal; het jeugdvoetbal bij VV Eijsden moet eind jaren vijftig begonnen zijn met de oprichting van een A-jeugd elftal. Dit is ook de tijd dat VV Eijsden aan

  Een club om trots op te zijn

 • 5aantrekkingskracht begon te winnen en de betere voetballers uit de buurt bij zich kon inlijven. Kartrek-kers in die periode zijn de heer Kreemers en George Purnot, welke in de jaren zestig hulp krijgen van wijlen Wim Bonnemayer en Jo Debeij.

  Uitbreiding en succesIn de zestiger jaren is er dan een uitbreiding van de jeugd door de oprichting van een B-jeugd elftal en hobbelt de vereniging met wisselend succes door de jaren 60/70 heen, met vooral wedstrijden tegen clubs uit de directe omgeving. Hoogtepunt is wel de promo-tie in 1968 naar de 1e klasse F - in die tijd de hoogste amateurklasse (met 5 andere 1e klassen) van Neder-land. Helaas degradeerde Eijsden in 1969 na twee zeer spannende beslissingswedstrijden in Beek tegen Voerendaal.

  In de jaren 80 werd door ons eerste elftal voorname-lijk in de 2e klasse gevoetbald. In 1991 - het tweede jaar van het succesvolle trainers-duo Beijers/Sneepers

  - promoveerde VV Eijsden naar de eerste klasse.

  VV Eijsden blijft hierna met haar eerste elftal een lange tijd in de 1e klasse opereren en speelt zelfs een seizoen (1998) in de hoofdklasse (Louis Willigers was er in die tijd al bij). Echter, dit niveau is niet houdbaar voor onze club en spelen we daardoor een jaar later weer in de 1e klasse en zakken we door diverse omstandigheden verder af naar de 2e klasse (2005) en zelfs naar de 3e klasse (2010), een klasse die gezien de omvang van de vereniging niet past bij VV Eijsden.

  Ook wint VV Eijsden tweemaal de KNVB beker district Zuid 2 in deze periode; de 1e keer in Hoensbroek tegen Venlo in een geweldige spectaculaire wedstrijd en een aantal jaren later wordt van Blerick