Vrijwilligers handleiding Welcome to The Village 2015

9
 Vrijwilligershandleiding 17-18-19 juli 2015

description

Een hele bups aan nuttige info voor vrijwilligers van Welcome to The Village 2015.

Transcript of Vrijwilligers handleiding Welcome to The Village 2015

  • Vrijwilligershandleiding17-18-19 juli 2015

  • Welkom als vrijwilliger op Welcome to The Village! Zonder vrijwilligers kan Welcome to The Village niet bestaan. We hebben een leger van zon 450 vrijwilligers dat er gezamenlijk voor zorgt dat het festival tot in de puntjes wordt vormgegeven en gebouwd, dat bezoekers een polsbandje krijgen, een biertje kunnen drinken, dat het terrein spik en span is en dat het gezellig en opgeruimd blijft op de camping. Dat, en nog veel meer. Hadden we al gezegd hoe ontzettend dankbaar we zijn dat je er dit weekend bij bent om ons uit de brand te helpen? Poeh.

    In deze handleiding staat een hele hoop praktische informatie. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk vragen te tackelen, maar mochten er toch nog onduidelijkheden zijn, mail dan vooral nog even naar [email protected] of schiet ons tijdens het festival aan in de backstage. In de kantine word je opgevangen door onze fijne vrijwilligersmamas en papas en wij zullen zelf ook geregeld ons gezicht laten zien. Kom dus vooral even kennismaken, dat vinden we leuk!Voor nu alvast een heel fijn festival gewenst. Laten we er met zijn allen een heel mooi feestje van maken!

    Namens het hele team van Welcome to The Village,

    Maire Haverkort en Thillie BremerCordinatie vrijwilligers & crew

    Ha held!

  • Algemeen over het festivalWelcome to the Village is drie dagen lang het mooiste kleine dorp van Nederland. In natuurgebied de Groene Ster vlak buiten Leeuwarden speln de tofste bands van Nederland en ver daarbuiten. Vette shows op het dorpsplein, in verschillende tenten en op bijzondere plekken.

    Het festivaldorp van Welcome to the Village wordt gebouwd in recreatiegebied de Groene Ster, vlak buiten Leeuwarden. De Groene Ster is een recreatiegebied, van circa 1000 hectare en ligt aan de oostzijde van Leeuwarden. Het gebied is vanaf de jaren 60 ontwikkeld tot een groot recreatiegebied, dat aanvankelijk gelegen was in de gemeente Tytsjerksteradiel en in 1984 bij Leeuwarden is gevoegd. In het gebied bevinden zich zonneweiden, stranden, waterplassen, bos en wandelpaden. De Groene Ster is bij velen bekend onder de naam de Kleine Wielen, genoemd naar het oorspronkelijke meertje in het recreatiegebied.

  • Deze tekst staat op de site. Alle kopers van kaartjes zijn met deze tekst akkoord gegaan. Volgens de wet moeten we een rijtje regels opnemen, dus dan doen we dat. Met het betreden van ons festivalterrein op het kopen van een kaartje ga je namelijk akkoord met deze huisregels. We hebben ze zo leuk mogelijk gemaakt.

    Op elkaar en jezelf passenEen te gek festival kunnen we alleen krijgen door goed met elkaar om te gaan. Feesten, gek doen en helemaal los gaan is de bedoeling, denk daarbij wel aan mensen om je heen. Houd ook rekening met de zon en alcohol. Smeer op tijd en drink niet tot je erbij neervalt, dan heeft niemand meer wat aan je. Drink vooral ook water zo nu en dan en eet op tijd. Nat worden is niet leuk, behalve als het heel warm is. Indien het regent, mag je een paraplu meenemen. Blijf lekker droog, maar houd wel rekening met mensen die achter je staan. Paraplus opsteken vlak voor het podium is dus niet lief. Bij overlast kunnen de watervangers worden ingenomen en helaas hebben we geen paraplu-park waar deze in bewaard worden.Ons festivalterrein is geen klimparadijs. Klim dus niet in stellingen of tenten, want wat we echt absoluut niet willen is een interview geven waarin we moeten vertellen dat het een zwarte dag is omdat er n of andere idioot uit de nok van een tent is gedonderd. We hebben daar met zn allen echt veel te hard voor gewerkt.

    Wapensnou, dat lijkt ons niet. Niet doen dus. Mocht je wel die neiging hebben, dan is dit festival niks voor jou en jij niks voor ons.

    Rust, reinheid en regelmaatMet Welcome to The Village willen we er ook voor zorgen dat het prachtige natuur- en recreatiegebied de Groene Ster zo weinig mogelijk hinder ondervindt van het festival. Zo hebben we een aantal duurzaamheidsprojecten, zijn we voorzichtig met de omgeving tijdens het op- en afbouwen en halen we de ingredinten van The Village Salad uit onze eigen festivaltuin. Handig! Daarom vragen we onze bezoekers ook om mee te denken en te handelen: houd het terrein, de strandjes en het water netjes.

    Graffiti en vandalisme. Daar gaan we duidelijk mee om. Wie betrapt wordt zal door onze

    twee-bij-twee beveiligers worden overgedragen aan de politie. De boel onderkalken is niet lief. En ook stom. Flyeren en posteren vinden we niet leuk. We willen het terrein zowel vrij van rommel houden alsook van visueel verstorende elementen.

    Drank & drugsNog geen achttien jaar? Dan krijg je geen alcohol. Indien het barpersoneel twijfelt aan je leeftijd (en je bent wel oud genoeg) dan kun je een bandje ophalen bij de infobalie. Dat bandje krijg je op vertoon van je ID. Het meenemen van eigen drinken en eten is niet de bedoeling, water mag wel mee (in een plastic flesje). Er wordt gecontroleerd bij de ingang van het festivalterrein. Op de camping is iedere dag lekker ontbijt en goede (echt goede) koffie verkrijgbaar. Mjam! Alcohol drinken buiten het terrein mag helaas niet, tenzij je doorloopt tot over de Duitse grens. Daar mag t wel. Ook goed voor je conditie trouwens, een stukje lopen. Op de camping mag je wel drinken. De politie in Leeuwarden houdt regelmatig controle op drugs. Het bij je dragen van meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid softdrugs is verboden net als harddrugs in het algemeen. Wie wordt betrapt met harddrugs loopt het risico van het festival en de camping te worden verwijderd.

    PoekieNero, Fluffy en Poekie mogen helaas niet mee het terrein op. Ook huisdieren met een andere naam niet, trouwens. Ze houden toch niet van luide muziek.

    Dingen met technologieFotos en videos maken: prima! Plaats je de resultaten dan ook op onze facebook pagina? Dan is het extraprima! We zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, mocht die ontstaan. Wij maken ook fotos en gebruiken de fotos, waar jij dus mogelijk op staat, voor het verslag en latere promo. Kom je jezelf tegen en vind je dat cht niet leuk? Stuur even een mailtje, dan lossen we het op! Er zijn meerdere oplaadpunten voor telefoons op het festivalterein en op de camping. Daar moet je wel zelf bij blijven, als je dat ziet als een minivakantie dan gaat de tijd een stuk sneller. Het festival is niet verantwoordelijk voor eventuele schade of iets anders naars.Bovenstaande regels zijn bindend. Overtreders lopen het risico hun polsbandje te moeten inleveren en van het festival en/of de camping te worden verwijderd.

    Heb het leuk!

    AankomstZorg ervoor dat je een treinkaartje koopt, je auto volgooit met benzine en/ of de banden oppompt van je fiets. Een fiets is trouwens sowieso heel handig om te hebben tijdens het festival, om van de camping naar het festivalterrein te komen.

    BriefingDe briefings vinden plaats op donderdag 17 juli, om 21:00 uur op het festivalterrein. Je kunt die dag al vanaf 12:00 uur terecht op de camping. Alle tijd om je tentje op te zetten en kennis te maken met je buren, dus. Ook kun je vanaf 14:00 uur inchecken bij De Balie. Daar worden je gegevens gecheckt, waarna je je polsbandje, t-shirt en kadootje meekrijgt. Het polsbandje heb je nodig om op de camping te kunnen komen.

    Let op: legitimatie wordt om gevraagd!

    Tijdens het weekend wordt je aangestuurd door een chef. De briefing voor jouw team wordt gegeven door je chef en ook tijdens het weekend is hij of zij je eerste aanspreekpunt. Op het moment dat je vrijdagochtend pas aankomt vragen wij je om rekening te houden met de start van je eerste dienst. Je kunt je na het inchecken melden bij de grote kantine Daar is altijd een vrijwilligersmama of papa aanwezig om je te verwelkomen of je vragen te beantwoorden.

    Wat word er van jou verwachtAls vrijwilliger ben je eigenlijk ambassadeur van het festival. Samen met jou willen we ervoor zorgen dat iedereen in ons dorp het naar zijn zin heeft en met een grote glimlach en heel veel heimwee naar huis gaat naderhand. Dat betekent dat je vriendelijk bent tegen de bezoekers en hulp biedt waar nodig. Kom je er niet uit of loop je ergens tegenaan? Vraag dan je chef om hulp. Alcohol nuttigen tijdens je shift is niet toegestaan, en ook als je shift pas later op de dag begint wordt je geacht nuchter op je plek te verschijnen.Zorg er ook voor dat je de dag fris & fruitig begint. Op de camping kun je douchen, in de kantine haal je ontbijt en een kopje koffie of thee.

    T-shirtsJe krijgt van de organisatie een shirt bij aankomst. We vragen je om dit shirt tijdens je dienst te dragen, zodat iedereen weet dat je bij de organisatie hoort. Dit betekent dat je na je dienst je shirt

    ook uit doet, zodat wij je niet kunnen aanspreken en jij rustig je biertje kunt drinken.

    CampingWe hebben voor iedere vrijwilliger een campingplek gereserveerd. Met je vrijwilligersbandje kun je de camping opkomen. Het is dus niet mogelijk om met een algemeen bezoekersbandje de camping op te komen. Je kunt je eigen ontbijtje meenemen (let op dat je dit wel al in Leeuwarden gaat kopen want we slapen in een natuurgebied!) of een ontbijtje kopen bij het winkeltje van de camping (tostis!). Tevens zal er een mogelijkheid zijn om een plaksetje, zwembandjes of een schone handdoek te kopen bij festivalgoodies.

    VerzekeringMet zon groot aantal vrijwilligers is het van belang dat zij goed verzekerd zijn. Daarom is er een collectieve ongevallen en aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Let op: je bent alleen verzekerd op de momenten dat je aan het werk bent voor Welcome to the Village. Welcome to the Village stelt zich niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van eigendommen. Wil je er zeker van zijn dat je dierbare spullen die je meeneemt naar de Groene Ster verzekerd zijn, dan kan het verstandig zijn een reisverzekering af te sluiten. Das heel goedkoop, trouwens.

    Huisregels Welcome to the Village Algemene informatie voor jou als vrijwilliger

  • CateringDe honger kan gestild worden bij de kantine. Deze is te vinden bij de ingang van het festival terrein. Samen met de artiesten, vaste medewerkers en alle vrijwilligers geniet je hier van een heerlijke maaltijd. Uiteraard zijn er ook vegetarische maaltijden. Als je van tevoren doorgeeft dat je een speciaal dieet en/ of allergien hebt dan proberen we daar rekening mee te houden. Warm eten kan tijdens het festival van 17:30 uur tot 20:30 uur. Broodjes en fruit zijn de hele dag door te krijgen. Om toegang te krijgen tot de kantine dien je je vrijwilligersbandje te tonen. Om je warme maaltijd s avonds op te halen heb je een eetbon nodig. Je krijgt van je chef een eetbon voor de dagen waarop je werkt. Dat betekent dus dat wanneer je in de bouw werkt, je tijdens het weekend niet mee kan dineren. Broodjes en fruit daarentegen zijn de hele dag door vrij te verkrijgen, frisdrank ook. Meer trek in een biertje of wijntje? In de vrijwilligerstent kun je ook crewmuntjes kopen. Deze muntjes zijn een euro per stuk en zijn uitsluitend te besteden in de backstage.

    BackstageBackstage is er ruimte om te eten maar ook om lekker bij te kletsen, lachen met je collegas of uithuilen bij je chef. Ook is er een bar aanwezig waar je non alcoholische dranken kosteloos kunt krijgen. Liever een biertje of wijntje? In de tent koop je crewmuntjes voor een euro per stuk. Deze zijn uitsluitend te besteden in de backstage. Deze drankjes kun je dan weer niet meenemen het terrein op. Wanneer je een biertje wilt drinken dan kun je dit doen op het festivalterrein zelf. De munten hiervoor worden verkocht bij de muntenkassa. Het tarief is hetzelfde als voor de bezoekers.

    Als het goed is heb je al te horen gekregen in welk team je bent ingedeeld en heb je inmiddels ook al contact gehad met je chef of iemand anders van het team. Wanneer je nog niet helemaal weet wat er van je wordt verwacht hebben we in het kort een kleine werkomschrijving gemaakt.

    Bouw & breekVoor Welcome to the Village is er allereerst een grote groep vrijwilligers nodig die mee helpen met het opbouwen van het festivalterrein. Voor deze functie zijn enthousiasme, creativiteit en een gezonde werklust gewenst. Daarnaast is het fijn als je enigszins met gereedschap om kan gaan. Je werkt in een hecht team en je ziet het festival groeien. We werken met twee verschillende teams, te weten: Vroege bouw: In dit team werk je van maandag 13 juli t/m vrijdag(ochtend) 17 juli. Late bouw & breek: Als je in dit team zit kom je de bouwploeg op donderdag 16 en vrijdag(ochtend) 17 juli versterken n help je na het festival mee met de breek. Taken bestaan hoofdzakelijk uit: decor opbouwen, tenten opzetten, bordjes schilderen en laden en lossen. En na het festival dus het afbreken en opruimen van alles wat we hebben neergezet op De Groene Ster.

    Als je komt op- of afbouwen en je beschikt over een paar stevige schoenen en oude kleren, neem die dan mee. Altijd handig. Net als goede regenkleding. We hebben schitterende ponchos, maar die zijn niet geheel opgewassen tegen een hele dag flink bouwen.

    We beginnen de ochtend op het festival terrein met een verse bak koffie. Wanneer de taken zijn verdeeld gaan we op pad. Rond lunchtijd wordt er een lunch geregeld in het backstage gebied. s Avonds zullen wij er ook voor zorgen dat we een warme hap krijgen zodat we eventueel nog een paar uur door kunnen trekken.

    BeveiligingAls beveiliger sta je bij een van de vele doorgangen en waak je ervoor dat mensen zonder backstage bandje toch stiekem de backstage in glippen, of dat mensen zonder festivalbandje via een achteruitgang het festivalterrein proberen te bereiken. Je wordt aangestuurd door Hoofd Veiligheid en staat via een porto in direct contact met hem. Ter afwisseling proberen we je tijdens het weekend steeds weer op een verschillende positie in te delen, om het een beetje dynamisch te houden.

    CampingWanneer je op de camping werkt wijs je mensen de weg, help je ze uit de brand wanneer ze vragen hebben uit en spreek je dagelijks dingen door met het campinghoofd. Verder ben je ook verantwoordelijk voor het schoon en netjes houden van het terrein en houd je toezicht op het naleven van de regels.

    EntreeHeel belangrijk, want je bent een van de eerste die de bezoekers zien! We zoeken hiervoor dus mensen die goedlachs zijn, maar die ook hard kunnen werken; op sommige momenten zal het erg druk zijn bij de entree. De taken bestaan uit: Kaartjes verkopen aan de kassa Tickets scannen Polsbandjes omdoen

    HorecaTijdens het festival worden er op het festivalterrein barren gebouwd. Voor deze barren zoeken wij mensen die bij voorkeur horeca-ervaring hebben, klantgericht zijn en een voldoende voor hoofdrekenen op school haalden. Elke vrijwilliger die achter de bar terecht komt krijgt een korte tapcursus. De opbrengsten van de bar komen geheel ten goede aan het festival en de fooien ko-men via een leuke manier terecht bij al onze vrijwilligers. Binnen de horeca hebben we verschillende functies:

    Barhoofd (deze zijn van tevoren aangewezen) Het barhoofd draagt zorg voor het algeheel functioneren van de aangewezen bar Is aanspreekpunt voor tappers, uitgevers en runners Is verantwoordelijk voor het beheer van de voorraad van de bar Stuurt de tappers, uitgevers en runners aan Houdt controle op het soepel verlopen van shiftwisselingen en pauzes van de barvrijwilligers Vangt eventuele problemen op en overlegt oplossingen met de horecacordinator Bij voorkeur is het barhoofd in het bezig van het certificaat Sociale Hygine Beschikt over goede sociale vaardigheden en is bekend met leiding geven

    Functieomschrijving

  • Tapper/Schenker Heeft aantoonbare ervaring met het tappen van bier Is verantwoordelijk voor het uitvoeren van bestellingen op aanvraag van de uitgevers Draagt zorg voor het soepel verlopen van de bestellingen Meldt eventuele problemen bij het barhoofd Draagt zorg voor het schoonhouden van de tapbladen en frisbladen Meldt tijdig de benodigde bijvullingen aan het barhoofd Schenkt frisdranken, wijnen en andere dranken in (de verdeling hiervan wordt bepaald door het barhoofd)

    Uitgever Neemt bestellingen aan van de gasten en vraagt de bestelling uit aan de tappers Neemt de muntjes aan van de gasten, die corresponderen met de bestelling Draagt zorg voor het schoonhouden van de uitgiftepunten Meldt eventuele problemen bij het barhoofd

    Runner Vult op aangeven van het barhoofd voorraden aan in de koelkasten Verwisseld bierfusten op het aangegeven moment Draagt zorg voor het schoon en werkzaam houden van de bar en de ruimte daar omheen (vuilniszakken etc. controleren) Meldt eventuele problemen bij het barhoofd Verricht overige taken die opgegeven worden door het barhoofd

    Backstage cateringDe backstage vrijwilligers verzorgen het ontbijt, lunch maar helpen ook de koks bij het bereiden en opscheppen van het eten voor de medewerkers/ artiesten/ vrijwilligers. Hierbij heb je dus niets te maken met publiek, maar werk je lekker door met je team

    De taken zullen hoofdzakelijk bestaan uit: Het klaarzetten en bijhouden van het ontbijt en lunch buffet Assisteren bij het voorbereiden van de maaltijden Opscheppen van het diner Onderhouden van de kantine

    Merchandise/InfoHalverwege het festivalterrein wordt tijdens het festival merchan-dise verkocht. Allerlei artikelen die met Welcome to the Village en alle bands te maken hebben, denk hierbij aan kleding, posters, cds, boekjes etc. Verder kunnen alle bezoekers informatie over het festival halen bij de stand. Taken bestaan hoofdzakelijk uit: Informatie verschaffen over het festival Verkopen van merchandise Publiciteitsmateriaal verschaffen

    StagecrewOnder de Stagecrew vallen alle functies die iets te maken hebben met artiesten en/of backstage. De verschillende functies zijn:zz

    Backstage/Podium hospitalityJe bent in deze functie altijd vrolijk en geduldig, zorgt ervoor dat de backstage opgeruimd blijft en dat artiesten zich op hun gemak voelen en met een glimlach het podium opgaan.

    Chauffeurs Voor, tijdens en na het festival moeten er enorme hoeveelheden mensen en goederen naar het festivalterrein vervoerd worden. Als chauffeur vind je het leuk om voor het festival te werken. Je moet een aantal jaren je rijbewijs hebben, goed kunnen rijden en ook voor deze functie geldt dat het erg handig is als je een beetje de weg kent in Leeuwarden. Rondrijden van mensen en materiaal Gasten ophalen en wegbrengen van en naar Schiphol Lossen en laden van de busjes Snel inspringen op nieuwe klussen

    StagehandJe bent assistent van de stagemanager. Belangrijkste taak is het helpen op- en afbouwen van de backline van de bands.

    SchoonmaakIn team Schoonmaak zorg je ervoor dat het festivalterrein en de omgeving daarbuiten schoon en netjes blijft. Je raapt bekertjes en verwisseld vuilniszakken. Je zit in een klein, hecht team en zit daarnaast midden in het feestgedruis. Fijn om te weten: het schoonmaken van toiletten behoort niet tot je werkzaamheden!

    VerkeerMet zoveel bezoekers is het fijn als alles bij aankomst in goede banen wordt geleidt. Dit doe je in team Verkeer. Je ondersteunt ervaren verkeersbegeleiders en zorgt ervoor dat de bezoekers weten welke kant ze op moeten lopen, fietsen of rijden en waar ze hun auto kunnen parkeren.

    Vliegende keepJe bent de vliegende keep van het festival en alle klusjes die opeens moeten worden opgelost komen bij het flexteam binnen. Uiteraard hoef je niet de hele dag stand-by te staan, maar dat mag natuurlijk wel.. Je zal tijdens het weekend worden aangestuurd door de vrijwilligerscordinatoren.

    Voorafgaand aan het festival Voordat het festival begint ontvang je je rooster, deze handleiding en nog een bulp aan handige info. Let op: je rooster is altijd nog een beetje onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

    Taak van chefsDe chefs van dit jaar gaan er weer voor zorgen dat alle vrijwilligers een leuke tijd hebben op het festival. Zij zullen informeren naar hoe het jullie allemaal vergaat als hardwerkende vrijwilligers en proberen groepsmomenten in te plannen. De taak van de chefs tijdens het festival is om er voor te zorgen dat jullie goed op de hoogte zijn van de werkomschrijvingen die zij jullie kunnen geven. Je chef is tijdens het festival jouw aanspreekpunt. Heb je problemen met je werk/ taak, op de camping of wat voor problemen dan ook? Bespreek dit met je chef. Heb je het allemaal naar je zin en verloopt alles vlekkeloos? Bespreek het ook met je chef!

  • VertrouwenspersoonVoor vragen, klachten of pijntjes kun je in eerste instantie terecht bij onze vrijwilligersmamas en -papas in de kantine. Is het allemaal wat heftiger, zit je er helemaal doorheen of kom je er niet uit met je chef? Dan kun je bellen op onze vrijwilligerstelefoon 06-13488090

    TekenHet festival vindt plaats midden in een natuurgebied. Maar al die natuur betekent wel dat we er ook last hebben van teken. Teken lijken op kleine spinnetjes. Een teek is erg klein, 1 tot 3 millimeter. Door het bloed zuigen zwelt hij op tot een soort bolletje. Een volgezogen teek kan soms wel een doorsnede van 1 centimeter hebben. Ze leven in hoog gras en struikgewas van bossen, duinen, weilanden, heidegebieden, park en en tuinen. Vooral in struiken en grassen tot ongeveer anderhalve meter boven de grond. Van daaruit hechten ze zich aan passerende dieren en soms op mensen.

    Je kunt op een aantal manieren de kans op een beet van een teek verminderen: Vermijd zo mogelijk dichte begroeiing en struikgewas, want hier bevinden zich de teken meestal voordat ze zich hechten aan mens of dier Draag tijdens het werk gesloten en huid bedekkende kleding van een lichte kleur Smeer de onbedekte huid in met anti-insectenmiddel Controleer na werkzaamheden of een uitstapje in bos en natuur je lichaam iedere avond op een teek

    Teken verwijderaars zijn altijd beschikbaar bij de EHBO-post.

    Wanneer je gebeten bent door een teek, verwijder de teek dan zo snel mogelijk. Binnen 20 uur, dit is het allerbelangrijkste! Gebruik geen alcohol, jodium, olie of andere middelen voordat je de teek verwijderd. Dit heeft geen effect op het verwijderen Pak de teek zo dicht mogelijk bij de huid beet, bij voorkeur met een puntig pincet of speciaal tekenpincet. Trek de teek er langzaam uit en let op dat je de teek hierbij niet fijnknijpt. Als er een stukje van de monddelen van de teek in de huid achter blijft, is dit ongevaarlijk. Dat komt er vanzelf weer uit, net als een splinter Ontsmet het beetwondje met 70% alcohol of jodium

    Extra informatie

    Noteer de datum waarop je bent gebeten in je agenda Houd daarna tot 3 maanden na de tekenbeet de huid rondom de beet in de gaten

    De teek kan alleen iemand besmetten als deze zelf besmet is met een bacterie die een ziekte kan veroorzaken. Die besmetting wordt overgedragen als de teek lang genoeg heeft vastgezeten in de huid. In Nederland dragen teken vooral de Borreliabacterie bij zich, die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Als de teek binnen 20 uur wordt verwijderd, is de kans dat hij de bacterie overdraagt zeer klein.

    GehoorbeschadigingHet oor is een uiterst gevoelig zintuig dat zowel fijne geluiden als geweldig lawaai waarneemt. In het oor zitten veel haarcellen die het geluid waarnemen en de geluiden doorsturen naar de hersenen. Bij langdurige blootstelling aan lawaai worden deze haarcellen beschadigd.

    Gehoorbeschadiging kenmerkt zich door een aantal symptomen: men kan last krijgen van oorsuizing (tuiten, piepen, brommen). Oorsuizing kan variren van een lichte vorm, die alleen in een stille omgeving hoorbaar is en nog kan verdwijnen, tot een sterk, constant hoorbaar oorsuizen dat kan lijden tot uitputting en concentratie problemen. Een tweede symptoom kan zijn dat je het geluid in het getroffen frequentiegebied al snel als te hard ervaart. Dus te zacht is vaak te zacht en het geluid harder maken helpt niet; het wordt al gauw te hard. Wanneer je oor voor een lange tijd wordt bloot gesteld aan lawaai dan treed er ook nog een verschuiving van de hoor drempel op. Het oor past zich aan op het harde geluidsniveau door ongevoeliger te worden. Zachte geluiden zullen niet meer waargenomen worden.

    Een gezond oor herstelt zich na lawaai en zal na rust weer dezelfde geluiden horen als voorheen. Wanneer het oor eenmaal beschadigd is duurt het veel langer om zich te herstellen. Op den duur is dat zelfs niet meer mogelijk. Wij willen natuurlijk wel dat jullie ook na Welcome to the Village nog kunnen genieten van muziek, vandaar dat wij het verplicht stellen om oordoppen te dragen bij het barwerk. Oordoppen zijn verkrijgbaar bij de bar, vraag hienaar bij de barhoofden. Ze zitten ook in je Vrijwilligerstasje.

  • Verzorging Om jezelf zo goed mogelijk inzetbaar te houden en daarnaast jezelf, je collegas en de bezoekers blij te houden is het goed om rekening te houden met de volgende punten

    Draag gympen, of andere fijn zittende schoenen. Wanneer er slecht weer is voorspeld is het ook goed om rekening te houden met waterdichte schoenen.Onderschat de kracht niet van een paar verse sokken als je de hele dag staat en loopt. Is ook goed om blaren te voorkomen. Onderschat daarnaast ook niet de kracht van een schone onderbroek. Daar voel je je cht veel frisser door en dat straalt er vast vanaf. Zonnebrand. We hopen natuurlijk op heel mooi weer, maar verbranden is nooit leuk. Er is ook zonnebrand te verkrijgen in de kantine. Muggenspray. De Groene Ster is een natuurgebied. Heel mooi, met veel water. Maar dat betekent ook: muggen! Wees er op voorbereid dat het s avonds flink kan afkoelen, en vergeet niet om een warm vest of jasje mee te nemen voor s avonds.

    ContactinformatieAls je tijdens het weekend vragen hebt kun je terecht bij je chef, bij de vrijwilligersmamas en -papas in de tent of bij n van ons.

    In de kantine vind je een contactlijst en een smoelenboek. Daarin kun je direct zien naar wie je eigenlijk op zoek bent. Als iets niet kan wachten kun je Thillie of Maire bereiken op de vrijwilligers pokkie met nummer 06-13488090. Dit nummer is in gebruik van donderdag 16 t/m zondag 19 juli, van 08:00 tot 03:00 uur. In geval van echte calamiteiten of nood kun je bellen met het noodnummer 06-48061418. Dit nummer is 24/7 bereikbaar, van donderdag 16 juli 12:00 uur t/m maandag 20 juli 12:00 uur. Onder calamiteiten verstaan we situaties waar directe hulpverlening bij moet komen in de vorm van beveiliging, politie, ambulance en/of brandweer.