Voorbeeld-klachtbrief zorgverzekeraars 2009

2
Voorbeeld-klachtbrief model contractvrije psychologen. Aan Zorgverzekering “Betalenbetalen” / afdeling klachtbehandeling Adres Plaats Betreft: onvrede met uw psychologenbeleid Plaats, datum Geachte heer / mevrouw, Sinds …….lopen er voor mijn gezin bij U … zorgverzekeringen. Het afgelopen jaar had ik voor mijn zoon/dochter …….. (geboren……./relatienummer….) een eerstelijnspsycholoog nodig. Mijn huisarts verwees mij naar kinderpsycholoog NIP, de heer drs. Job te Pas in Den Haag (http://psycholoogjob.web- log.nl/ ) . Deze maakte mij duidelijk geen contract met u te hebben afgesloten en adviseerde mij goed bij u na te gaan wat ik terug zou krijgen. Ik zal u besparen wat uw helpdesk mij aandeed door steeds verschillende informatie te geven, waardoor de behandeling pas later kon starten. Het bedrag dat ik uiteindelijk mocht terugontvangen bleek veel lager te liggen dan bij gecontracteerde eerstelijnspsychologen. Er is geen verschil in kwaliteit volgens mijn huisarts die mij expliciet verwees naar deze psycholoog. Hij voldoet bovendien aan alle eisen die u zelf aan eerstelijnspsychologen stelt, gezien de door u aan hem toegekende AGB/vektiscode zorgverleners. (registratienummer 94.007931) Ik begrijp niet dat ik dan toch meer moet betalen. Ik betaal dezelfde premie

description

De zorgverzekeraars in Nederland halen tegenover de zogenaamde "eerstelijnspsycholoog" sterk op discriminatie lijkende truuks uit.In hun erkenningsregistratie (zg. AGB/vektiscodes) maken zij geen verschil.Er is echter een categorie onder de psychologen die zich liet binden aan een contract, zg. 'contractpsychologen. In dit contract staan talloze eisen, waaraan zij dienen te voldoen. Vele eisen beïnvloeden hun wijze van werken, waardoor de zorgverzekeraar op hun stoel gaat zitten. Bijvoorbeeld druk op korte wachtlijsten, acceptatiedruk van door hen verwezen houders van "naturapolissen" etc. De kans dat de kwaliteit van werken onder deze 'time is money'-benadering te lijden zal hebben is groot.Om hen te belonen ontvangen zij voordelen van hogere uurbeloning en worden de niet-gecontracteerden geconfronteerd met lagere uurvergoedingen en beperkingen van vergoede hoeveelheid zittingen. En hun 'naturaclienten' worden met hogere bijbetalingen opgezadeld.Zowel naturaclienten als niet-gecontracteerde psycholologen worden zo benadeeld.Om deze clienten met een naturapolis, die toch in zee zijn gegaan met een contractvrije psycholoog, de gelegenheid te geven zich te uiten over deze onrechtvaardigheden werd deze voorbeeld-klachtbrief geconcipieerd.

Transcript of Voorbeeld-klachtbrief zorgverzekeraars 2009

Page 1: Voorbeeld-klachtbrief zorgverzekeraars 2009

Voorbeeld-klachtbrief model contractvrije psychologen.

Aan Zorgverzekering “Betalenbetalen” / afdeling klachtbehandeling

Adres

Plaats

Betreft: onvrede met uw psychologenbeleid

Plaats, datum

Geachte heer / mevrouw,

Sinds …….lopen er voor mijn gezin bij U … zorgverzekeringen. Het afgelopen jaar had ik voor mijn zoon/dochter ……..(geboren……./relatienummer….) een eerstelijnspsycholoog nodig. Mijn huisarts verwees mij naar kinderpsycholoog NIP, de heer drs. Job te Pas in Den Haag (http://psycholoogjob.web-log.nl/) . Deze maakte mij duidelijk geen contract met u te hebben afgesloten en adviseerde mij goed bij u na te gaan wat ik terug zou krijgen. Ik zal u besparen wat uw helpdesk mij aandeed door steeds verschillende informatie te geven, waardoor de behandeling pas later kon starten.

Het bedrag dat ik uiteindelijk mocht terugontvangen bleek veel lager te liggen dan bij gecontracteerde eerstelijnspsychologen. Er is geen verschil in kwaliteit volgens mijn huisarts die mij expliciet verwees naar deze psycholoog. Hij voldoet bovendien aan alle eisen die u zelf aan eerstelijnspsychologen stelt, gezien de door u aan hem toegekende AGB/vektiscode zorgverleners. (registratienummer 94.007931) Ik begrijp niet dat ik dan toch meer moet betalen. Ik betaal dezelfde premie als ieder ander. Er is immers in ons land een vrije artsenkeuze? En ondanks dat ik aanvullend verzekerd ben, wilde u niet meer zittingen vergoeden dan de 8 van de basisverzekering.

Dit nu vind ik absoluut geen service!

Ik bekijk nu voor mijn gezin de voorwaarden van de andere verzekeraars om een goede vergelijking te kunnen maken voor 2010.

Met vriendelijke groet,

………(klant)

Adres/plaats