Viessmann : Verwarmen met gas

of 56/56
Verwarmen met gas
 • date post

  08-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  248
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Verwarmen met gas – voor een schone toekomst. De condenserende gasketels Vitodens en Vitocrossal bieden een ongeëvenaarde energiebenutting en toch een zuinig verbruik. Meer kunt u niet besparen!

Transcript of Viessmann : Verwarmen met gas

 • Verwarmen met gas

 • 2/3

  Op de volgende bladzijden vindt u uitgebreide informatie over de verschillende technieken die momenteel beschikbaar zijn voor een comfortabele verwarming van uw huis of woning met aardgas.

  Met een condensatieketel levert u een actieve bijdrage aan de klimaat- en milieubescher-ming dankzij de efficintie en het onovertroffen rendement van 98 procent (Hs)* bij de omzetting van aardgas in warmte.

  In onze condenserende gasketels zit de toekomst reeds ingebouwd. Dankzij de Lambda Pro Control-regeling passen onze condenserende gasketels zich automatisch aan naargelang de gassoort ook bij toevoeging van biogas. Daarmee komen wij tegemoet aan de vraag naar verwarmingstechnieken die over de hele lijn het milieu sparen.

  Ook het argument dat u geen brandstofvoorraad hoeft aan te leggen, spreekt voor de keuze voor gasverwarming. Vooral wanneer u uw beschikbare ruimte anders wilt benutten.

  Maak voor uw verwarming ook gebruik van gratis zonne-energie! Alle verwarmingsketels zijn geschikt voor combinatie met de zonnetechniek van Viessmann - de Viessmann sys-teemtechniek garandeert een optimale samenwerking tussen alle componenten, inclusief een comfortabele regeling die aan al uw wensen tegemoetkomt.

  (*condensatie Hs = met betrekking tot de hoogste verbrandingswaarde)

  Verwarmen met gas voor een schone toekomst

 • Inhoud

 • 4/5

  Systeemtechniek - Energie opwekken met zonne-energie

  Zonneboilers zijn ideaal voor sanitair waterverwarming en ver-warmingsondersteuning. Dankzij de gratis beschikbare zonne-energie verdient u uw investering binnen enkele jaren terug door de aanzienlijke besparing op fossiele energie.

  Vitotronic alles perfect geregeld

  Met de digitale Vitotronic-regeling is uw verwarmingsketel van Viessmann bedienen zo eenvoudig als telefoneren.

  Inhoudstabel

  De gasketels van Viessmann beantwoorden aan alle eisen op het vlak van efficinte en zuinige verwarming. In deze brochure vindt u de belangrijkste informatie over de huidige toestellen van Viessmann.

  Gascondensatietechniek

  De condenserende gasketels Vitodens en Vitocrossal bieden een ongevenaarde energiebenutting en toch een zuinig verbruik. Meer kunt u niet besparen!

  Energie besparen en het klimaat beschermen

  Lees hier waarom het loont uw verwarming nu te vervangen en op die manier actief bij te dragen aan de klimaatbescherming en de vermindering van het verbruik van fossiele energie.

  vanaf pagina 14

  vanaf pagina 48

  vanaf pagina 6

  vanaf pagina 46

 • Inleiding

 • 6/7

  Energie besparen en het klimaat beschermen

  Viessmann is zich bewust van zijn verantwoordelijkheid voor een duurzame bescherming van het milieu. Daarop stemmen wij onze bedrijfsfilosofie en onze producten af.

  Viessmann biedt energie-

  besparende verwarmings-

  systemen op stookolie, gas,

  zonne-energie, biomassa en

  natuurlijke warmte. De picto-

  grammen maken het u gemak-

  kelijk zich te orinteren.

  "Niets is zo goed dat het niet kan worden verbeterd." Dit grondbeginsel is ook in onze ondernemingsprincipes verankerd. Als leider op kwaliteits- en technologisch vlak hebben wij binnen onze sector de taak en het doel steeds opnieuw de grenzen te verleggen.

  Dat geldt in het bijzonder voor ons product-aanbod, dat er steeds op gericht is het verbruik van fossiele brandstoffen beduidend te verlagen en geleidelijk door hernieuwbare energiebronnen te vervangen.

  De verwarmingsmarkt heeft met ongeveer 40 procent namelijk het grootste aandeel in het energieverbruik. Transport, Verkeer en Stroom nemen de rest voor hun rekening met telkens 20 procent. Deze waarden zijn bij benadering ook naar andere industrielan-den overdraagbaar. Op basis van de alsmaar stijgende energiekosten komt het er dus op aan het verbruik van fossiele energiebronnen zo snel mogelijk te reduceren.

  Condensatietechniek biedt het hoogste

  rendement

  Rekening houdend met de totale investering bij de huidige energieprijzen, is de condensa-tietechniek de goedkoopste optie. Conden-serende gasketels van Viessmann zetten het aardgas voor 98 procent (Hs) om in warmte. Bovendien is de condensatietechniek dankzij de mogelijkheid van toevoeging van biogene brandstoffen, bv. bio-aardgas, reeds klaar voor de toekomst.

  Investeer daarom nu in moderne condensa-tietechniek. De besparingen die u daarmee bereikt, zijn aanzienlijk. Bovendien levert u een effectieve bijdrage aan de duurzame bescherming van het klimaat door onnodige CO2-uitstoot te vermijden.

  Viessmann heeft ook voor u de juiste oplos-sing!

  Bij Viessmann wordt consequent gewerkt aan nieuwe

  milieuvriendelijke oplossingen. Het resultaat hiervan zijn

  kostenbesparende en efficinte verwarmingssystemen die

  het milieu ontzien.

 • 10 jaar garantieop alle roestvast stalen warmtewisse-

  laars voor olie-/gascondensatieketels

  tot 107 kW

  10 jaar garantie op lekken door

  corrosie voor alle roestvast stalen

  warmtewisselaars met leverdatum

  vanaf april 2012.

  Voorwaarden:

  1) Een bewijs van wettelijk verplicht

  onderhoud;

  2) Respecteren van de waterkwaliteit en

  zuivere verbrandingslucht en dit volgens

  de richtlijnen van Viessmann.

  Inleiding

  In Belgi alleen al zijn er nog zon 500.000 verwarmingsinstallaties in gebruik die ouder zijn dan 25 jaar. De eigenaars beseffen vaak niet hoeveel geld ze verspillen door energie die nutteloos wordt verbrand en als onbe-nutte warmte door de schoorsteen verdwijnt. Bovendien belasten deze oude installaties het klimaat door hun onnodige CO2-uitstoot en dragen ze bij aan de opwarming van de aarde.

  Door deze installaties meteen te vervangen door een condenserende HR-ketel en te combineren met zonne-energie, zou men tot 35 procent energie kunnen besparen.

  Gascondensatieketels van Viessmann zijn voorzien

  op het gebruik van biogas..

  Wat u moet weten

  Goede redenen om uw verwarmingsinstallatie te moderniseren en voor een efficinte gascondensatieketel te kiezen.

  Verwarmingsondersteuning met zonne-

  energie

  De gratis energie van de zon wordt nog altijd te weinig benut voor verwarmingsondersteu-ning en sanitair waterverwarming. Met name bij modernisering van de verwarming of ver-nieuwing van de ketel, zou u een combinatie met een zonneboiler in overweging moeten nemen.

  Zo bespaart u met een condensatieketel

  Met een condenserende ketel wordt niet alleen de warmte gebruikt die ontstaat bij de verbranding van gas, maar ook de warmte die bij een klassieke ketel onbenut door de schoorsteen verdwijnt.

  Condensatieketels onttrekken nagenoeg alle warmte die zich in de rookgassen bevindt en zetten deze eveneens om in verwarmings-warmte. Daarom zijn de condenserende ketels van Viessmann uitgerust met Inox-Radial warmtewisselaars in roestvast staal, die de rookgassen vr ze in de schoorsteen verdwij-nen zo ver afkoelen dat de waterdamp in deze rookgassen doelgericht condenseert en de vrijgekomen warmte wordt overgedragen aan het verwarmingssysteem.

  Met deze technologie halen condensatieketels een rendement van wel 98 procent (Hs) en zijn ze dus bijzonder energiebesparend. Dit wer-kingsprincipe bespaart niet alleen kostbare energie, maar spaart ook het milieu door de fors gereduceerde CO2-emissies.

 • 8/9

  98 %90 %

  2 %

  + 8 %

  Efficinter, zuiniger en emissiearmer moderne gascondensatietechniek van Viessmann

  Zo werkt de condensatietechniek

  Viessmann condenserende verwarmingsketels halen een rendement tot 98 procent (Hs). Door de condensatie van de waterdamp in de rookgassen wordt nog extra warmte onttrokken en teruggeleid naar het verwarmingssysteem. Dit verhoogt de efficintie en verlaagt uw verwarmingskosten en de belasting van het milieu.

 • Nuttige weetjes bij renovatie

  Ideaal warmtevermogen voor elke woonoppervlakte.

  Een investering die rendeert

  Wanneer u een nieuwbouw of renovatie plant, moet u er tijdig over nadenken welke verwar-mingsinstallatie bij uw behoefte past.

  U kunt veel geld besparen wanneer bij de keuze van de verwarmingsketel vooraf de rele behoefte berekend wordt. In het assorti-ment kleine ketels vindt men condenserende gasketels met een vermogen van 3,8 tot 142 kW. Van kleine flat tot appartementsgebouw, Viessmann heeft voor elke situatie de pas-sende oplossing.

  Voordelig verwarmen

  Met de efficinte gascondensatietechniek van Viessmann is verwarmen dankzij en het lage verbruik bijzonder voordelig.

  Bovendien adviseren wij de nieuwe verwar-ming aan te vullen met een zonneboiler voor verwarmingsondersteuning en warmwater-voorziening. Dankzij de Viessmann systeem-techniek vindt u alles onder n dak.

 • 10/11

  Renovatie met een condensatieketel op gas

  Bovendien bij plaatsing van een zonneboiler voor sanitair waterverwarming

  Energiebesparing

  26 %

  Bijkomende energiebesparing

  6 %

  CO2-besparing*

  27 t

  BijkomendeCO2-besparing*

  7,5 t

  Bovendien bij plaatsing van een zonneboiler voor sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning

  Bijkomende energiebesparing

  13 %

  BijkomendeCO2-besparing*

  17 t

  Vergelijkingsbasis: gebouw van 140 m2, bj. 1980 (huis + oude ketel, 27 kW).

  * Berekend op 15 jaar.

  Welke warmtebron u ook kiest - u bespaart hoe dan ook veel geld! De volgende voorbeel-den laten duidelijk zien welke mogelijkheden u hebt met een gascondensatieketel en de installatie van een zonneboiler van Viessmann:

  Renoveer uw verwarming

  Zo houdt u direct meer geld over.

 • Mijlpalen

 • 12/13

  Viessmann is van oudsher een voortrekker binnen de verwarmingssector. Door voortdu-rende innovaties werd het rendement van de omzetting van energie in warmte opgevoerd tot wat technisch haalbaar is. Tegelijk werden het energieverbruik en de CO2-uitstoot van onze verwarmingsketels drastisch verlaagd.

  Verwarmingsoppervlakken uit roestvast

  staal

  Alle condenserende gasketels van Viessmann worden tegenwoordig uitgerust met een Inox-Radial warmtewisselaar uit roestvast staal. Deze onverwoestbare techniek garandeert het hoge rendement van 98 procent (Hs) en onderscheidt zich door een lange levensduur en een betrouwbare en efficinte werking.

  Mijlpaal MatriX-brander

  Het Inox-Radial warmtewisselaar uit roestvast staal in combinatie met de MatriX-gasbrander garandeert een hoog rendement en een langdurig hoog warmtecomfort. Bovendien bespaart deze techniek verwarmingskosten en beperkt hij consequent de uitstoot van schadelijke stoffen.Dankzij de Lambda Pro Control-verbrandings-regeling zijn de condenserende gasketels van Viessmann reeds klaar voor de normen van de toekomst, doordat zij met verschillen-de gassoorten en met toevoeging van biogas kunnen worden gestookt. Bekroond design

  Spitstechnologie en een tijdloos design gaan bij Viessmann hand in hand. Wereldwijd ontving de onderneming de voorbije jaren voor haar producten meer dan 40 belangrijke designprijzen. Reeds zesmaal werden Viessmann verwarmingsketels bekroond met de befaamde red dot design award.

  Condenserende gaswandketels van Viessmann onderscheiden

  zich door hun functionele vorm.

  Een mijlpaal inzake verwarmingstechniek: de buitengewoon

  milieuvriendelijke MatriX-gasbrander.

  Viessmann verlegt de grenzen

  In zijn meer dan 90-jarige bedrijfsgeschiedenis heeft Viessmann regelmatig nieuwe mijlpalen neergezet in de ontwikkeling van de meest geavanceerde verwarmingstoestellen.

 • Een mijlpaal inzake innovatieve verwarmingstechniek: het

  gebruik van hooggelegeerd roestvast staal voor onze Inox-

  Radial-warmtewisselaar.

 • 14/15

  U kunt er lang over nadenken of uw verwarming klaar is voor de toekomst. Of ze gewoon omschakelen op de toekomst.

  Gascondensatietechniek

  Met de gascondensatiesystemen van Viess-mann is de verwarmingstechniek van morgen vandaag reeds beschikbaar. Dit is een van de zuinigste en schoonste technieken voor warmteproductie. Door de condensatie van de verwarmingsgassen wordt extra warmte gewonnen die bij klassieke ketels verloren gaat.

  Altijd de juiste keuze

  Met uw keuze voor een gascondensatieketel zit u altijd goed. En wel om verschillende redenen:

  Hoge betrouwbaarheid Lange levensduur Comfortabele verwarming en warmwater-

  bereiding Kostenbesparing door zuinig energiever-

  bruik Perfect op elkaar afgestemde combinatie

  met een zonnesysteem

  Vitodens 300-W

  Condenserende gaswandketel1,9 tot 35 kWPagina 20

  Vitodens 333-F

  Compacte gascondensatieketel met gentegreerde roestvast stalen laadboiler 3,8 tot 26 kWBoilerinhoud: 100 literPagina 28

  Vitodens 222-W

  Condenserende gaswandketel met gentegreerde en roestvast stalen laadboiler 4,8 tot 35 kWBoilerinhoud: 46 literPagina 24

  Vitodens 343-F/242F

  Compacte gascondensatieketel met gentegreerde zonneboiler3,8 tot 19 kWBoilerinhoud: 220 literPagina 36

  Vitodens 200-W

  Condenserende gaswandketelVerwarmingstoestel: 4,8 tot 105 kW, in cascade tot 840 kWCombitoestel: 6,5 tot 35 kWPagina 24

  Vitodens 222-F

  Compacte gascondensatieketel met gentegreerde laadboiler of spiraal-warmwaterboiler 4,8 tot 35 kWBoilerinhoud: 100 resp. 130 literPagina 32

  Vitocrossal 300

  Gascondensatieketel voor grotere vermogensPagina 16

  Vitosolar 300-F

  Compacte gascondensatieketel met gentegreerde zonneboiler en verwarmingsondersteuningMet Vitodens 300-W: 3,8 tot 35 kW, met Vitodens 200-W: 4,8 tot 35 kWPagina 40

 • Gascondensatietechniek Vitocrossal 300

 • 16/17

  Viessmann spitstechnologie zorgt over de hele lijn voor ongevenaard comfort en kwa-liteit. Van de emissiearme MatriX-gasbrander tot het corrosiebestendige Inox-Crossal-warmtewisselaar uit roestvast staal. Deze kwaliteit vindt u dankzij de complete Viessmann systeemtechniek terug tot in het kleinste detail van de verwarmingsinstallatie.

  Spitstechnologie voor topkwaliteit deze staande gascondensatieketel voldoet aan al uw wensen.

  VITOCROSSAL 300

  Condensatietechniek voor nieuwbouw

  en renovatie

  De keuze voor een condensatieketel is bij nieuwbouw tegenwoordig al bijna vanzelf-sprekend, aangezien verwarmingsketel en installatie dan vanaf het begin optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd: het groot-ste voordeel biedt een condensatieketel bij inbouw in verwarmingsinstallaties met lage verwarmingstemperaturen.

 • 65

  7

  4

  3

  2

  1

  Vitocrossal 300

  1 Digitale Vitotronic-regeling2 Watergekoelde verbrandingskamer uit

  roestvast staal3 Modulerende MatriX-gasbrander met

  Lambda Pro Control-verbrandingsregeling4 Inox-Crossal-warmtewisselaar uit roest-

  vast staal5 Hoogefficinte warmte-isolatie6 Rookgascollector met afvoer voor conden-

  satiewater7 Luchttoevoerleiding voor gesloten werking

  De Vitocrossal 300 gascondensatieketel is de perfecte oplossing voor elke toepassing ook voor het verwarmen van appartements-gebouwen, openbare gebouwen en industri-ele complexen.

  Geperfectioneerde condensatietechniek

  De inox-Crossal-warmtewisselaar uit roest-vast staal zorgt voor een maximale conden-satiebenutting. Het gladde roestvast stalen verwarmingsoppervlak zorgt ervoor dat het condensatiewater dat tijdens de verwarming ontstaat gewoon naar beneden wegvloeit. In combinatie met het gladde roestvast stalen oppervlak zorgt dit voor een permanent zelf-reinigend effect. De garantie voor een hoge condensatiebenutting, een lange levensduur en weinig onderhoud.

  Intensief gebruik van de rookgassen

  Dankzij de verticaal geplaatste verwarmings-oppervlakken maakt de Vitocrossal 300 optimaal gebruik van de condensatiewarmte van zijn eigen rookgassen. Dit resulteert in een rendement tot 98% (Hs).

  Praktische Vitotronic-regeling

  Zowel de installateur als de gebruiker profiteert van de eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling. Het besturingsmenu is logisch en begrijpelijk opgebouwd, goed verlicht, contrastrijk en gemakkelijk af te lezen. Bij twijfel geeft de helpfunctie meer informatie. De grafische gebruikersomgeving geeft ook de stooklijnen en het zonnerendement weer.

  Slimme verbrandingsregeling

  De beproefde MatriX-gasbrander met Lambda Pro Control-verbrandingsregeling past zich automatisch aan bij wisselende gaskwaliteiten en garandeert een constant hoog rendement van 98 procent (Hs), zowel voor aardgas als voor vloeibaar gas.

  Gesloten werking tot 60 kW

  Gesloten werking is mogelijk tot een vermo-gen van 60 kW, wat een flexibele plaatsing van de condensatieketel mogelijk maakt.

  De Vitocrossal 300 is voor grotere verwar-mingsvereisten ook verkrijgbaar.

  Inox-Crossal-warmtewisselaar uit

  roestvast staal

  Gascondensatietechniek Vitocrossal 300van 26 tot 60 kW

 • 18/19

  De voordelen op een rij

  Compacte gascondensatieketel, 26 tot 60 kW Rendement tot 98 % (Hs) Inox-Crossal-warmtewisselaar uit roestvast staal voor een efficinte condensatiebenutting Zelfreinigend effect door gladde roestvast stalen oppervlakken Modulerende MatriX-gasbrander met groot modulatiebereik tot 20 % voor een bijzonder stille, economische en milieuvriendelijke werking Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor alle soorten gas Goede regeling en veilige uitwisseling van de warmte door de brede water- wanden en de grote waterinhoud Eenvoudig te bedienen Vitotronic 200-regeling met tekst- en grafisch display Gesloten en open werking Hoge opvoerdruk in de rookgasaansluiting maakt grote luchttoevoer- en rook- gasleidingen mogelijk

  Technische gegevens zie pagina 44/45.

  Vitotronic-regeling met overzichtelijke menus

  De Vitocrossal 300 in combinatie met de warmwaterboiler

  Vitocell 300-V.

 • Gascondensatietechniek Vitodens 300-W

 • 20/21

  Uw investering in de Vitodens 300-W verdient u al na enkele jaren terug: gewoon door de jaarlijkse besparing op aardgas, doordat onze verwarmingsketel door zijn hoge efficintie in vergelijking met een ouder keteltype minder verbruikt. De Vitodens 300-W is een techno-logisch hoogstandje. Dankzij de compacte modules is deze gascon-densatieketel bijzonder plaatsbesparend en kan hij ook in kleine nissen worden gemon-teerd. Zijdelingse serviceafstanden zijn niet nodig, alle aansluitingen zijn goed bereikbaar aan de voorzijde. Daardoor is hij ideaal voor de vernieuwing van een verwarming. Bij nieuw-bouw kan de bespaarde ruimte voor andere doelen worden ingepland.

  De condensatieketel die klaar is voor de

  toekomst

  De Vitodens 300-W kan nagenoeg overal worden gemonteerd. Hij werkt bijzonder stil, zodat hij ook geschikt is voor werking in de hal of in de keuken.

  De bijzonder efficinte condensatietechnolo-gie is geschikt voor gebruik met alle soorten aardgas. De Vitodens 300-W is klaar voor de toekomst: Zijn slimme Lambda Pro Control-verbrandingsregeling past de verbranding au-tomatisch aan bij een wisselende gaskwaliteit of veranderende bedrijfsomstandigheden.

  De topper onder de condenserende gaswandketels van Viessmann. Zijn efficinte werking en compacte afmetingen zullen u overtuigen!

  VITODENS 300-W

  Bij een moderne verwarmingsinstallatie hoort ook innovatieve zonnetechniek om gebruik te maken van gratis zonne-energie! Viessmann biedt daarvoor een systeem dat optimaal op de Vitodens 300-W is afgestemd.

  Krachtig en efficint

  Met beschikbare vermogens van 3,8 tot 35 kW kiest u de juiste gascondensatieketel voor uw woonruimte in een n- of tweegezins-woning. De modulerende MatriX-gasbrander zorgt voor een hoge bedrijfszekerheid en lage uitstoot van schadelijke stoffen.

  Zuinig stroomverbruik

  Naast het buitengewoon zuinige gasverbruik, springt de condenserende gaswandketel Vitodens 300-W ook zeer spaarzaam om met stroom: zijn toerentalgeregelde en zeer efficinte gelijkstroompomp reduceert het stroomverbruik in vergelijking met een klas-sieke pomp met 70 procent.

 • 41

  2

  3

  Gascondensatietechniek Vitodens 300-W3,8 tot 35 kW

  Hoogefficint verwarmingsoppervlak

  De corrosiebestendige Inox-Radial-warmte-wisselaar uit roestvast staal vormt het hart van de Vitodens 300-W gascondensatieketel. Hij zet de toegevoerde energie vrijwel zonder verliezen en efficint om in warmte. Het ren-dement bedraagt een nauwelijks nog te over-treffen 98 procent (Hs). Dit bijzonder zuinige verbruik van kostbaar aardgas resulteert ook in een lagere CO2-emissie. Zo levert u met de Vitodens 300-W meteen uw persoonlijke bijdrage aan een actieve klimaatbescherming.

  Door de constructie van de verwarmingsop-pervlakken en de condensatie ontstaat een zelfreinigend effect dat aanslag voorkomt en bijdraagt tot een lange levensduur van de verwarmingsketel. Langere onderhoudsintervallen en dus lagere servicekosten sparen uw portemonnee.

  Vitodens 300-W

  1 Inox-Radial-warmtewisselaar uit roestvast staal

  2 MatriX-gasbrander3 Zeer efficinte gelijkstroompomp4 Vitotronic-regeling

  Grote waterinhoud

  De Vitodens 300-W heeft een grote water-inhoud en is daardoor zeer geschikt voor de meest uiteenlopende verwarmingssystemen. Grote schommelingen in de vraag kunnen hem niet deren.

  Slimme verbrandingsregeling

  De Vitodens 300-W is in alle vermogens-categorien uitgerust met de automatische verbrandingsregeling Lambda Pro Control. Ook bij een schommeling van de gassa-menstelling blijft het rendement continu hoog. Zelfs bij verandering van het soort gas - bijvoorbeeld door toevoeging van biogas - hoeft de sproeier niet te worden vervangen. De Lambda Pro Control-verbrandingsregeling zorgt ervoor dat het toestel automatisch wordt aangepast aan de nieuwe omstandigheden.

  Zuinig, stil en emissiearm

  De toerentalgeregelde en zeer efficinte gelijkstroompomp in de Vitodens 300-W reduceert het stroomverbruik met meer dan 70 procent in vergelijking met een klassieke pomp, het lage ventilatortoerental zorgt voor een zacht verbrandingsgeluid, en de constant lage emissiewaarden leveren een actieve bij-drage aan een duurzame klimaatbescherming.

  Gentegreerd diagnosesysteem

  De Vitodens 300-W is uitgerust met het SMART diagnosesysteem (Self Monitoring And Reporting Technology), dat afwijkingen van de toelaatbare bedrijfstoestand registreert en vroegtijdig in tekstvorm meldt: hierdoor zijn onderhoud en service planbaar en worden storingen en onnodige reparatiekosten ver-meden.

  MatriX-gasbrander voor bijzonder

  schone verbranding

 • 22/23

  TestsiegerGUT (1,7)

  Im Test: 9 Gas-Brennwertkessel mit Solarspeicher 1 Testsieger

  Ausgabe 7/2010

  VITODENS 300-W

  De voordelen op een rij

  Condenserende gaswandketel (verwarmingsketel), 3,8 tot 35 kW Groot modulatiebereik Grote waterinhoud, lage in- en uitschakelfrequentie, ook bij geringe warmteaf-

  name Lange levensduur en efficint door Inox-Radial-warmtewisselaar MatriX-gasbrander met lange levensduur door roestvast stalen MatriX-weefsel

  bestand tegen hoge temperatuurbelasting Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display De bedieningseenheid van de regeling kan ook op een wand worden gemon-

  teerd Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor alle soorten gas Stroombesparende hoogefficinte gelijkstroompomp SMART: preventieve onderhoudsmelding - hoge beschikbaarheid van het toe-

  stel, gemakkelijk te plannen onderhoud Stille werking door laag ventilatortoerentalTechnische gegevens zie pagina 44/45.

  De compacte gascondensatieketel Vitodens 300-W hoeft

  zich niet te verbergen en komt in elke omgeving goed voor

  de dag.

  Inox-Radial-warmtewisselaar uit roestvast staal

 • Gascondensatietechniek Vitodens 222-WVitodens 200-W

 • 24/25

  Onze gascondensatieketels Vitodens 222-W en 200-W zijn efficinte en voordelige oplos-singen voor de kleine en grote warmtebehoefte.

  VITODENS 222-WVITODENS 200-W

  Vitodens 222-W:

  compact en comfortabel

  De gascondensatieketel Vitodens 222-W is ideaal voor een eengezinswoning. Hij kan pro-bleemloos in een nis in de badkamer of zelfs in de huiskamer tegen een wand worden gemon-teerd. Hij vindt daar ook boven het werkblad, de wasmachine of droogautomaat een plekje.

  Met name het hoge warmwatercomfort van de Vitodens 222-W moet worden benadrukt. De gascondensatieketel beschikt daarvoor over een ingebouwde roestvast stalen laad-boiler met een inhoud van 46 liter. Dit volume is tijdens het afnemen van warm water te vergelijken met een aparte warmwaterboiler van 150 liter.

  Vitodens 200-W: duurzaam efficint

  Wanneer het op zuinigheid en duurzaamheid aankomt, komt als materiaal alleen roestvast staal in aanmerking. Daarom is de Vitodens 200-W uitgerust met een Inox-Radial warm-tewisselaar uit roestvast staal, dat de nodige bedrijfszekerheid biedt en continu een hoge condensatiebenutting garandeert.

  Verkrijgbaar als verwarmings- en

  combiketel

  De condenserende gaswandketel Vitodens 200-W is naar keuze verkrijgbaar als verwar-mingstoestel met aparte warmwaterboiler, en tot een vermogen van 35 kW ook als combitoestel met een gentegreerde door-stroomverwarmer. Daardoor zijn verwarming en warmwaterbereiding beschikbaar op de kleinst mogelijke ruimte.

  Uitermate onderhouds- en service-

  vriendelijk

  Ook bij onderhoud en service zijn beide gas-condensatieketels uitermate tijdbesparend. Alle onderdelen zijn via de voorkant toeganke-lijk, er is geen zijdelingse toegang nodig voor onderhoud.

  Ten slotte zijn alle installatiecomponenten zo-als laadboiler, verwarmingswaterexpansievat, pompen en veiligheidsarmaturen in de fabriek voorgemonteerd.

 • Vitodens 222-W Vitodens 200-W

  1

  2

  6

  4

  3 3

  5

  4

  2

  1

  Gascondensatietechniek Vitodens 222-W 4,8 tot 35 kWVitodens 200-W 4,8 tot 105 kW

  Vitodens 222-W:

  compacte condensatieketel met gente-

  greerde roestvast stalen laadboiler

  Met de Vitodens 222-W biedt Viessmann een bijzonder plaatsbesparende, compacte con-denserende gaswandketel voor hoge eisen inzake warmwatercomfort. De warmtecel bestaat uit de beproefde Inox-Radial-warmte-wisselaar in roestvast staal, de modulerende MatriX-cilinderbrander en de automatische verbrandingsregeling Lambda Pro Control. Dit toestel is vooral aan te bevelen voor instal-latie in nieuwbouw en vindt ook makkelijk een plaats in krappe omstandigheden.

  Werkingsprincipe van de laadboiler

  In vergelijking met een klassieke warmwater-boiler heeft een laadboiler beduidend minder waterinhoud nodig om dezelfde hoeveelheid warm water te leveren. Bij de laadboiler wordt het water dat in de warmtewisselaar (door-stroomverwarmer) op de gewenste tempera-tuur is gebracht, continu bijgevuld, zodat het bij verdere afname onmiddellijk ter beschik-king staat. Temperatuursensoren zorgen ervoor dat de vooraf ingestelde temperatuur wordt bereikt en aangehouden.

  Zo nodig schakelt bij de Vitodens 222-W automatisch de MatriX-cilinderbrander in, die dan voor de gewenste watertemperatuur zorgt. Met name bij het vullen van een bad of bij een lange douchebeurt bewijst dit principe zijn nut.

  Vitodens 200-W:

  efficint en aantrekkelijk - ook wat zijn

  prijs betreft

  Met de Vitodens 200-W biedt Viessmann een condenserende gaswandketel met een voorbeeldige prijs-kwaliteitverhouding, hoog verwarmings- en sanitair watercomfort, compacte afmetingen en een tijdloos, elegant design.

  Rendement tot 98 procent (Hs)

  De condenserende gaswandketel Vitodens 200-W verbruikt minder energie omdat hij ook de warmte uit de rookgassen benut. Resul-taat: een rendement tot 98 procent (Hs). Het spreekt vanzelf dat u hiermee uw verwar-mingskosten verlaagt en bovendien het milieu spaart.

  Robuuste brander met lange levensduur

  De door ons ontwikkelde en vervaardigde MatriX-cilinderbrander onderscheidt zich op basis van zijn roestvast stalen MatriX-weefsel door een lange levensduur. De gentegreerde Lambda Pro Control-ver bran dings regeling past de verbranding automatisch aan bij een wisselende gassoort. Dit garandeert een continu hoog rendement en biedt zekerheid voor de toekomst in de vrijgemaakte gasmarkten en bij toevoeging van biogas.

  Inox-Radial-warmtewisselaar

  1 Inox-Radial-warmtewisselaar van roestvast staal

  2 MatriX-cilinderbrander3 Vitotronic-regeling4 Expansievat5 Platenwarmtewisselaar in roestvast staal

  (combiketel)6 Roestvast stalen laadboiler

 • 26/27

  Voordeel van de Vitodens 222-W

  Bijzonder plaatsbesparend compact condensatietoestel op gas met gentegreerde laadboiler van roestvast staal

  Hoog warmwatercomfort Hoog continuvermogen aan warm water door boilerlading Alle installatiecomponenten zoals laadboiler, druk-expansievat

  (aan verwarmingszijde), pompen en veiligheidsarmaturen zijn kant-en-klaar gemonteerd

  Voordeel van de Vitodens 200-W

  Voorbeeldige prijs-kwaliteitverhouding Compacte afmetingen, slechts 450 mm breed (4,8 tot 35 kW) Naar keuze verkrijgbaar als combi- of verwarmingsketelHet voordeel van een combiketel

  Hoog warmwatercomfort door warmhoudfunctieHet voordeel van de verwarmingsketel

  Voordelige en plaatsbesparende oplossing voor hoge warmte-behoefte (tot 105 kW)

  Cascadeschakeling met maximaal 8 verwarmingsketels mo-gelijk bij een vermogen vanaf 45 kW tot 420 kW

  Technische gegevens zie pagina 44/45.

  De Vitodens 200-W is compact en kan ook in een nis worden ge-

  monteerd. Aan de zijkanten hoeft geen ruimte te worden gelaten,

  aangezien alle componenten via de voorzijde bereikbaar zijn.

  De voordelen op een rij

  Rendement tot 98 % (Hs) Lange levensduur en efficint door Inox-Radial-warmtewis-selaar

  Modulerende MatriX-cilinderbrander met lange levensduur door roestvast stalen MatriX-weefsel bestand tegen hoge temperatuurbelasting

  Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display

  De bedieningseenheid van de regeling kan ook op een wand worden gemonteerd

  Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor alle soorten gas Stille werking door laag ventilatortoerental

 • Gascondensatietechniek Vitodens 333-F

 • 28/29

  Met de Vitodens 333-F zit u altijd goed. Hij is zowel geschikt voor renovatie als voor nieuw-bouw. Deze staande gascondensatieketel valt op door zijn betrouwbare werking en zijn gentegreerde, laadboiler van 100 liter.

  Sanitair watercomfort inbegrepen

  De Vitodens 333-F is de ideale combinatie van efficinte gascondensatietechniek en betrouwbare warmwatervoorziening. Het compacte toestel onderscheidt zich door een buitengewone bedrijfszekerheid en lange levensduur. Behalve het zuinige aardgasver-bruik, blijven ook de onderhoudskosten aan de zeer lage kant.

  In het vermogenssegment tot 26 kW biedt de Vitodens 333-F een brede waaier aan toepas-singsmogelijkheden van flat tot n- en tweegezinswoningen.

  Combineer de voordelen van de Vitodens 300-W met het hoge warmwatercomfort van een gentegreerde warmwaterboiler in een compact staand toestel.

  VITODENS 333-F

  Compact gebouwd, compleet gemonteerd

  De standplaats die de Vitodens 333-F inneemt, is niet groter dan die van een koel-vriescombinatie voor een gezin. De condensa-tieketel wordt compleet gemonteerd geleverd, zodat de montagetijd aanzienlijk wordt verkort. Dit wordt bijzonder op prijs gesteld wanneer tijdens een renovatie de onderbreking van verwarming en warmwatervoorziening tot een minimum kan worden beperkt.

 • 12

  4

  3

  5

  6

  Gascondensatietechniek Vitodens 333-F3,8 tot 26 kW

  Compact en efficint

  De Vitodens 333-F is een compacte hoog-rendementgascondensatieketel. De roestvast stalen laadboiler van 100 liter zorgt voor een hoog sanitair watercomfort. De roestvast stalen uitvoering voldoet aan de strengste hyginische eisen. Het homogene roestvast stalen oppervlak blijft immers ook na vele jaren van gebruik nog steeds onberispelijk hyginisch en zuurbestendig.

  De beproefde MatriX-gasbrander met Lambda Pro Control-verbrandingsregeling past zich au-tomatisch aan bij een wisselende gaskwaliteit en garandeert een constant hoog rendement van 98 procent (Hs).

  Vitodens 333-F

  1 Inox-Radial-warmtewisselaar2 MatriX-gasbrander3 Vitotronic-regeling4 Expansievat5 Zeer efficinte gelijkstroompomp6 Roestvast stalen laadboiler

  MatriX-gasbrander

  Nieuwe regeling

  De Vitotronic-regeling laat zich intutief bedienen. Het goed leesbare en verlichte zwart-witdisplay is 70 procent groter dan bij vergelijkbare toestellen. Bovendien is het een grafisch scherm, zodat er ook stooklijnen kunnen worden afgebeeld. Bij twijfel volstaat een druk op de helptoets om meer uitleg te krijgen.

  Stroombesparende, hoogefficinte

  gelijkstroompomp

  De toerentalgeregelde en zeer efficinte gelijkstroompomp verbruikt in vergelijking met klassieke pompen tot 70 procent minder stroom en voldoet hiermee aan de eisen van energielabel A.

 • 30/31

  Warm water inbegrepen de Vitodens 333-F

  De voordelen op een rij

  Compacte gascondensatieketel met gentegreerde roestvast stalen laadboiler, 3,8 tot 26 kW

  Rendement: 98 % (Hs) Lange levensduur en efficint door Inox-Radial-warmtewisselaar MatriX-gasbrander met lange levensduur door roestvast stalen MatriX-weefsel

  bestand tegen hoge temperatuurbelasting Roestvast stalen laadboiler met een inhoud van 100 liter Stroombesparende hoogefficinte gelijkstroompomp (voldoet aan energielabel A) Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display De bedieningseenheid van de regeling kan ook op een wand worden gemon-

  teerd Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor alle soorten gas Universele aansluitsets voor individuele wandmontage Expansievat voor sanitair water en circulatiepomp kunnen in het toestel worden

  gentegreerd Opbouwkit in toestelafmetingen en -design voor de aansturing van gemengde

  verwarmingskringen

  Technische gegevens zie pagina 44/45.

  Vitotronic-regeling - duidelijke aanduiding van de schakel-

  tijden

 • Gascondensatietechniek Vitodens 222-F

 • 32/33

  Wie zegt dat uw nieuwe verwarmingsketel niet in de keuken kan staan? Met de compac-te staande condensatieketel Vitodens 222-F is dat hoegenaamd geen probleem. Hij sluit perfect aan bij de maten van uw keukenmeu-belen, en valt daar nauwelijks op.

  De Matrix-cilinderbrander en Inox-Radial-warmtewisselaar uit roestvast staal zijn eigen fabrikaten.

  Laag gasverbruik

  De Vitodens 222-F wordt gekenmerkt door een continu laag gasverbruik en biedt met de Lambda Pro Control-verbrandingsregeling een hoge bedrijfszekerheid.

  De staande compacte condensatieketel met gentegreerde email laadboiler overtuigt door zijn uitstekende sanitair waterverwarming en het comfort van een intutieve instelling van het toestel.

  VITODENS 222-F

  Eenvoudige montage

  Met de aansluitsets en de wandgemonteerde uitvoering is het toepassingsgebied van dit compacte toestel bijzonder groot. Het toestel is grotendeels voorgemonteerd en kan snel worden genstalleerd. En door de vele identieke onderdelen uit andere compacte condensatieketels van Viessmann, kan uw verwarmingsspecialist eventuele onderhouds- en servicewerkzaamheden snel en voordelig uitvoeren.

 • 21

  3

  4

  5

  6

  4

  1

  2

  35

  7

  Gascondensatietechniek Vitodens 222-F4,8 tot 35 kW

  Aantrekkelijk geprijsd en compact

  De compacte gascondensatieketel Vitodens 222-F werd ontwikkeld voor de renovatie van een verwarmingssysteem en voor het vervan-gen van oude gasketels met ondergeplaatste boiler. Met een vermogen tot 35 kW is deze verwarmingsketel geschikt voor een hoog warmwatercomfort.

  Voor gebieden met hard water is ook een uitvoering met gemailleerde spiraal warmwa-terboiler van 130 liter verkrijgbaar.

  Net als alle compacte ketels neemt de gascondensatieketel Vitodens 222-F slechts weinig plaats in: breedte en diepte stemmen overeen met de gestandaardiseerde keuken-maten. De beproefde MatriX-cilinderbrander met Lambda Pro Control-verbrandingsregeling past zich automatisch aan bij een wisselende gaskwaliteit en garandeert een constant hoog rendement van 98 procent (Hs).

  Vitodens 222-F

  1 Inox-Radial-warmtewisselaar2 MatriX-cilinderbrander3 Expansievat4 Vitotronic-regeling5 Tweetrapspomp6 Spiraal warmwaterboiler7 Gemailleerde laadboiler

  MatriX-cilinderbrander

  Slimme verbrandingsregeling

  De Vitodens 222-F is in alle vermogens-categorien uitgerust met de automatische verbrandingsregeling Lambda Pro Control. Ook bij een schommeling van de gassa-menstelling blijft het rendement continu hoog. Zelfs bij verandering van het soort gas - bijvoorbeeld door toevoeging van biogas - hoeft de sproeier niet te worden vervangen. De Lambda Pro Control-verbrandingsregeling zorgt ervoor dat het toestel automatisch wordt aangepast aan de nieuwe omstandigheden.

  Comfortabele Vitotronic-regeling

  Zowel uw installateur als uzelf profiteren van de eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling: het bedieningsmenu is logisch en zeer ge-bruiksvriendelijk opgebouwd, goed verlicht, contrastrijk en makkelijk af te lezen. Bij twijfel geeft een helpfunctie meer informatie over wat u moet doen.

  Op het grafische bedieningspaneel worden ook stooklijnen weergegeven. Zo nodig kan de bedieningseenheid met een kabel maximaal vijf meter van de verwarmingscentrale verwij-derd op een wandsokkel worden gemonteerd.

 • 34/35

  De voordelen op een rij

  Compacte gascondensatieketel met gentegreerde, gemailleerde laadboiler, 4,8 tot 35 kW, of gemailleerde spiraalboiler, 4,8 tpt 26 kW

  Rendement: 98 % (Hs) Gemailleerde laadboiler met een inhoud van 100 liter of spiraalboiler van 130 liter

  Lange levensduur en efficint door Inox-Radial-warmtewisselaar Modulerende MatriX-cilinderbrander met lange levensduur door roestvast stalen

  MatriX-weefsel bestand tegen hoge temperatuurbelasting Eenvoudig te bedienen Vitotronic-regeling met tekst- en grafisch display De bedieningseenheid van de regeling kan ook op een wand worden gemon-

  teerd Naar keuze met stroombesparende zeer efficinte tweetrapspomp Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor alle soorten gas Universele aansluitsets voor individuele wandmontage Geen zijdelingse serviceafstand vereist Expansievat voor sanitair water en circulatiepomp kunnen in het toestel worden

  gentegreerd

  Technische gegevens zie pagina 44/45.

  Nieuwe Vitotronic-regeling eenvoudige bediening dankzij

  menugestuurde instructies en grafisch display, bv. voor

  weergave van de stooklijnen

  De Vitodens 222-F past perfect in uw keukenkast.

 • Gascondensatietechniek Vitodens 343-F / 242-F

 • 36/37

  De Vitodens 343-F / 242-F is een bijzonder energiezuinig, milieuvriendelijk en toekomst-gericht verwarmingssysteem voor een moderne verwarming met condensatie- en zonnetechniek in eengezinswoningen.

  Met een grondoppervlak van nauwelijks 0,4 m2 neemt deze all-in-one oplossing maar zeer weinig plaats in en past ze in elke nis. Boven-dien zijn alle componenten voor de installatie en het onderhoud aan de voorzijde bereik-baar. Tot slot werkt de gascondensatieketel Vitodens 343-F / 242-F uiterst stil en vooral buitengewoon efficint.

  Aansluitklare compacte ketel met gentegreerde met gentegreerde zonneboiler.

  VITODENS 343-F / 242-F

  De compacte Vitodens 343-F / 242-F ketel biedt: energiebesparende condensatietech-niek, krachtige sanitair waterverwarming door een boilerlaadsysteem en gebruiksklare aansluitingen voor een zonnesysteem in n behuizing.

  Toekomstgericht door zonne-integratie

  De Vitodens 343-F / 242-F is reeds aansluit-klaar voorbereid voor onmiddellijke of latere combinatie met de zonnecollector Vitosol. De regelmodule voor de aansturing van de zonne-installatie is reeds gentegreerd, de zonneop-brengst wordt grafisch weergegeven op het display. Alle functies zijn op elkaar afgestemd en in de fabriek getest.

 • 12

  3

  4

  5

  6 7

  Inox-Radial-warmtewisselaar

  deelbaar

  Gascondensatietechniek Vitodens 343-F / 242-F3,8 tot 19 kW / 4,8 tot 26 kW

  Hoog verwarmings- en sanitair watercom-

  fort plus zonne-integratie

  De compacte gascondensatieketel Vitodens 343-F / 242-F is ontwikkeld voor nieuwbouw en renovatie in eengezinswonin-gen. Reeds bij levering is de Vitodens 343-F / 242-F klaar voor directe aansluiting aan een zonne-installatie. Deze gaswandketel biedt een hoog sanitair watercomfort: de bivalente warm-waterboiler van roestvast staal heeft een volume van 220 liter (120 liter bij Vitodens 242-F). Het compacte toestel is deelbaar om het makkelijker naar binnen te brengen.

  Vitodens 343-F

  1 Inox-Radial- warmtewisselaar

  2 MatriX-gasbrander3 Vitotronic-regeling4 Expansievat5 Zeer efficinte

  gelijkstroompompen6 Roestvast stalen warm-

  waterboiler (email voor Vitodens 242-F)

  7 Vularmatuur zonnecircuit

  Nieuwe regeling

  De Vitotronic-regeling is uitgerust met een zeer voor de hand liggend keuzemenu. Bij twijfel volstaat een druk op de helptoets voor meer informatie over wat u moet doen. Op het grafische scherm worden ook stooklijnen en het zonnerendement weergegeven. De regelmodule voor de aansturing van de zonne-installatie is reeds gentegreerd. Voor de aansluiting van de temperatuursensor van de zonnecollector is een makkelijk toegankelijke interface voorzien.

  De uitneembare bedieningseenheid van de Vitotronic-regeling kan dankzij een vijf meter lange aansluitkabel op een comfortabel bereikbare plaats tegen een wand worden gemonteerd.

  Slimme verbrandingsregeling

  De Vitodens 343-F is in alle vermogencatego-rien uitgerust met de automatische verbran-dingsregeling Lambda Pro Control. Ook bij een schommeling van de gassamenstelling blijft het rendement continu hoog. Zelfs bij verandering van het soort gas - bijvoorbeeld door toevoeging van biogas - hoeft de sproeier niet te worden vervangen. De Lambda Pro Control-verbrandingsregeling zorgt ervoor dat het toestel automatisch wordt aangepast aan de nieuwe omstandigheden.

  Pompen met wel 70 procent minder

  stroomverbruik

  Ook nieuw zijn de zeer efficinte gelijkstroom-pompen voor de verwarmings- en zonnekring. De toerentalgeregelde hoogefficinte gelijk-stroompompen verbruiken tot 70 procent min-der stroom dan klassieke pompen. De CV- en solaire pomp van de Vitodens 343-F voldoen hiermee aan de eisen van energielabel A.

 • 38/39

  De voordelen op een rij

  Compacte gascondensatieketel met gentegreerde sanitaire waterverwarming op zonne-energie, 3,8 tot 19 kW (4,8 tot 26 kW)

  Rendement: 98 % (Hs) Lange levensduur en efficint door Inox-Radial-warmtewisselaar MatriX-gasbrander met lange levensduur door roestvast stalen MatriX-weefsel

  bestand tegen hoge temperatuurbelasting Hoog warmwatercomfort door roestvast stalen warmwaterboiler van 220 liter

  (of 170 liter) en zonnewarmtewisselaar Stroombesparende hoogefficinte gelijkstroompompen voor verwarmings- en

  zonnekring (energielabel A) in combinatie met een zonne-installatie (eventueel voor Vitodens 343-F)

  Eenvoudig te bedienen regeling met tekst- en grafisch display De bedieningseenheid van de regeling kan ook op een wand worden gemon-

  teerd Lambda Pro Control-verbrandingsregeling voor alle soorten gas Universele aansluitsets voor montage tegen een wand Deelbaar en daardoor makkelijk naar binnen te brengen Zonnedekking hoger dan 60 % Technische gegevens zie pagina 44/45.

  De Vitodens 343-F is een bijzonder energiezuinig, milieuvrien-

  delijk en toekomstgericht verwarmingssysteem voor een

  moderne verwarming met condensatie- en zonnetechniek in

  eengezinswoningen.

  Vitotronic-regeling makkelijk te bedienen dankzij eenvou-

  dige navigatie en grafisch display, bv. voor de weergave van

  de zonneopbrengst.

 • Gascondensatietechniek Vitosolar 300-F

 • 40/41

  Dankzij de hoogwaardige warmte-isolatie en de aantrekkelijke behuizing kan de Vitosolar 300-F ook in een bijkeuken geplaatst worden, bv. bij nieuwbouw zonder kelder.

  Krachtige en compacte verwarmingscentrale incl. zonneboiler - met gascondensatieketel

  VITOSOLAR 300-F

  De Vitosolar 300-F neemt slechts 1,5 mplaats in en kan hierdoor de plaats innemen van een oudere gasverwarmingsketel met ondergeplaatste boiler.

  De krachtige centrale voor solaire verwar-mingsondersteuning en sanitair waterver-warming Vitosolar 300-F bestaat uit een combiboiler met een inhoud van 750 liter en een gascondensatieketel voor wandmontage Vitodens 300-W resp. Vitodens 200-W.

 • 64

  7

  Vitosolar 300-F

  1 Multivalent buffervat2 Gascondensatieketel voor wandmontage3 Roestvaststalen geribde buizen voor

  sanitair waterverwarming4 Vitotronic 200-regeling 5 Zonneboiler6 Divicon-verwarmingskringverdeling7 Componenten solaire kring8 Aansluitingen aan systeemzijde

  Gascondensatietechniek Vitosolar 300-F3,8 (4,8) tot 35 kW

  Bijzonder spaarzaam

  In vergelijking met traditionele pompen leve-ren de toerentalgeregelde circulatiepompen(energieklasse A) voor cv- en solaire kringeen stroombesparing op tot 70 procent.

  Inox-Radial-warmtewisselaar

  Installatievriendelijk en volledig

  Voor een gemakkelijke en tijdbesparende montage is de Vitosolar 300-F volledig voor-gemonteerd.De montageconsole is uitgerust met cv-kring-verdeling, zonnekringcomponenten, warmte-gesoleerde buisleidingen en afsluitkleppen. Ook de integratie van een circulatieleiding is voorzien. De aansluiting van een tweede cv-kringverdeling of een tweede warmteop-wekker zoals bv. een houtsketel is mogelijk. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kunnen de aansluitingen rechts of links van het toe-stel uitgevoerd worden.

  1

  2

  3

  5

  8

 • 42/43

  De voordelen op een rij

  Combiboiler met een inhoud van 750 liter voor solaire verwarmingsondersteu-ning met ingebouwde warmtebron

  Combinatie van gascondensatieketel voor wandmontage Vitodens 300-W of Vitodens 200-W mogelijk

  Praktische Vitotronic 200-regeling voor de volledige energiecentrale, incl. zon-nesysteem

  Stroombesparende circulatiepompen voor solaire kring en cv-kring (energie-klasse A)

  Compact - ideaal bij nieuwbouw en renovatie Uniform en hoogwaardig design Aansluitmogelijkheden voor andere warmtebronnen (bv. houtketel)

  Technische gegevens zie pagina 44/45

  Compacte gascondensatieketel Vitosolar 300-F met zon-

  neboieler en verwarmingsondersteuning

  Display van de Vitotronic 200-regeling

 • Technische gegevens

  Gascondensatietechniek

  Gascondensatieketel Vitocrossal 300*

  Nominaal warmtevermogen (50/30 C) kW 5,2 26 7 35 12 45 12 60

  Nominaal warmtevermogen (80/60 C) kW 4,7 23,5 6,3 31,7 10,9 40,8 10,9 54,3

  Afmetingenlengtebreedtehoogte

  mm mm mm

  684660

  1562

  684660

  1562

  801660

  1562

  801660

  1562

  Gewicht kg 122 125 155 160

  Inhoud ketelwater liter 51 49 86 82* beschikbaar tot 142 kW, technische gegevens op www.viessmann.be

  Condenserende gaswandketel Vitodens 222-W

  Nominaal warmtevermogen (50/30 C) kW 4,8 19 6,5 26 8,8 35

  Nominaal warmtevermogen (80/60 C) kW 4,3 17,2 5,9 23,7* 8 31,7**

  Afmetingenlengtebreedtehoogte mm mm

  mm

  480600900

  480600900

  480600900

  Gewicht kg 60 63 67

  Inhoud warmtewisselaar Liter 1,8 2,4 2,8

  Laadboiler voor sanitair water liter 46 46 46

  * 29,3 kW bij sanitair waterverwarming

  ** 35 kW bij sanitair waterverwarming

  Condenserende gaswandketel Vitodens 200-W

  Type CV

  Nominaal warmtevermogen (50/30 C) kW 3,2 19 6,5 26 8,8 35 17 45 17-60 30-80 30-100

  Nominaal warmtevermogen (80/60 C) kW 2 17,2 5,9 23,7 8 31,7 15,4 40,7 15,4 54,4 27 72,6 27 91

  Afmetingenlengtebreedtehoogte

  mm mm mm

  360450850

  360450850

  360450850

  380480850

  380480850

  530480850

  530480850

  Gewicht kg 41 43 47 65 65 83 83

  Inhoud warmtewisselaar liter 1,8 2,4 2,8 7,0 7,0 12,8 12,8

  Condenserende gaswandketel Vitodens 300-W

  Nominaal warmtevermogen (50/30 C) kW 3,8 13 3,8 19 5,2 26 7,0 35

  Nominaal warmtevermogen (80/60 C) kW 3,5 11,8* 3,5 17,2 4,7 23,7 6,4 32

  Afmetingenlengtebreedtehoogte

  mm mm mm

  360450850

  360450850

  380480850

  380480850

  Gewicht kg 50 50 48 50

  Inhoud ketelwater liter 3,8 3,8 5,0 5,6* 16 kW bij sanitair waterverwarming

  Type CV

  Nominaal warmtevermogen (50/30 C) kW 6,5 26 8,8 35

  Nominaal warmtevermogen (80/60 C) kW 5,9 23,7* 8 31,7**

  Afmetingenlengtebreedtehoogte

  mm mm mm

  360450850

  360450850

  Gewicht kg 46 48

  Inhoud warmtewisselaar liter 2,4 2,8

  * 29,3 kW bij sanitair waterverwarming** 35 kW bij sanitair waterverwarming

 • 44/45

  Compacte gascondensatieketel Vitodens 343-F

  Nominaal warmtevermogen (50/30 C) kW 3,8 13 3,8 19

  Nominaal warmtevermogen (80/60 C) kW 3,5 11,8* 3,5 17,2

  Afmetingenlengte x breedte x hoogte mm 595 x 600 x 2075**

  Gewicht kg 162** 162**

  Inhoud warmtewisselaar liter 3,8 3,8

  Roestvaststalen laadboiler met zonnewarmtewisselaar liter 220 220 * 16 kW bij sanitair waterverwarming

  ** Vitodens 343-F is deelbaar

  Compacte gascondensatieketel Vitodens 333-F

  Nominaal warmtevermogen (50/30 C) kW 3,8 13 3,8 19 5,2 26

  Nominaal warmtevermogen (80/60 C) kW 3,5 11,8* 3,5 17,2 4,7 23,7

  Afmetingenlengte x breedte x hoogte mm 595 x 600 x 1425

  Gewicht kg 110 110 113

  Inhoud warmtewisselaar liter 3,8 3,8 5,0

  Roestvaststalen laadboiler liter 100 100 100* 16 kW bij sanitair waterverwarming

  Gascondensatietechniek

  Compacte gascondensatieketel Vitodens 222-F

  Compacte gascondensatieketel Vitosolar 300-F

  Type FS2B FS2B FS2B FR2B FR2B

  Nominaal warmtevermogen (50/30 C) kW 4,8 19 6,5 26 8,8 35 4,8 19 6,5 26

  Nominaal warmtevermogen (80/60 C) kW 4,3 17,2 5,9 23,7* 8 31,7** 4,3 17,2 5,9 23,7

  Afmetingenlengtebreedtehoogte

  mmmmmm

  595600

  1425

  595600

  1425

  595600

  1625

  595600

  1625

  595600

  1625

  Gewicht kg 129 132 141 139 142

  Inhoud warmtewisselaar liter 1,8 2,4 2,8 1,8 2,4

  Gemailleerde laadboiler liter 100 100 130

  Buisspiraal-warmwaterboiler liter 130 130

  * 29,3 kW bij sanitair waterverwarming** 35 kW bij sanitair waterverwarming

  Met Vitodens 300-W Met Vitodens 200-W

  Nominaal warmtevermogen (50/30 C) kW 3,8 13 3,8 19 5,2 26 7 35 4,8 19 6,5 26 8,8 35

  Nominaal warmtevermogen (80/60 C) kW 3,5 11,8 3,5 17,2 4,7 23,7 6,4 32 4,3 17,2 5,9 23,7 8 31,7

  Afmetingenlengte x breedte x hoogte mm 1550 x 990 x 1875*

  Gewicht kg 347 348 346 348 341 343 345

  Inhoud combiboiler liter 750 750 750 750 750 750 750* afmetingen zonder rookgasaansluiting

  Gascondensatieketel Vitodens 242-FNominaal warmtevermogen (50/30 C) kW 4,8-19 6,5-26Nominaal warmtevermogen (80/60 C) kW 4,3-17,2 5,9-23,7*1

  Afmetingen (totaal)lengte breedte hoogte

  mm mm mm

  595600

  1 875

  595600

  1 875

  Gewicht (totaal)WarmtecelmoduleLaadboilermodule

  kgkgkg

  1614295

  1654695

  Gemailleerde laadboiler met solaire warmtewisselaar

  litres 170 170

  *1 29,3 kW bij sanitair waterverwarming

 • 1 Vitovolt fotovoltasche module2 Vitosol-zonnecollectoren3 DC-aansluiting4 Gelijkstroomomvormer5 Verbruiks- en teruggavemeter6 Hoofdzekering

  7 Openbaar elektriciteitsnet8 Condensatieverwarming met multivalente

  combiboiler voor sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning

  9 Pompstation Solar-Divicon

  Systeemtechniek Energie opwekken met zonne-energie

  1

  2

  3

  4

  5 6

  7

  8 9

 • 46/47

  In principe is het mogelijk zonne-energie te gebruiken voor sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning. De besparing op stookolie of gas is in elk geval aanzienlijk: u verbruikt ruim 60 procent minder energie per jaar, die anders nodig zou zijn voor de warmwaterbereiding voor dagelijks gebruik. Wanneer u de verwarming van sanitair- en verwarmingswater combineert, kan de jaar-lijkse besparing tot 35 procent van de in totaal benodigde energie bedragen.

  Zonnesysteem met bivalente warmwater-

  boiler

  Het hart van deze oplossing is de bivalente warmwaterboiler. Bij voldoende invallend zonlicht verwarmt het solaire medium in het zonnesysteem via de onderste warmtewisse-laar het water in de warmwaterboiler.

  Wanneer de temperatuur daalt door de waterafname, bijvoorbeeld tijdens het baden of douchen, schakelt zo nodig de verwar-mingsketel aan voor extra verwarming via de tweede kring.

  Zonneboilers voor warmwater en verwarmingsondersteuning

  Bij Viessmann is de volledige verwarmings- en zonne-

  techniek van n merk. Alle componenten zijn perfect op

  elkaar afgestemd.

  Zonneboilers zijn ideaal voor sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning. Dankzij de gratis energie van de zon sparen ze fossiele brandstoffen en is de investering al na enkele jaren terugverdiend.

  Solaire sanitair waterverwarming

  Solaire sanitair waterverwarming en

  verwarmingsondersteuning

  Zonnesysteem voor sanitair waterverwar-

  ming en verwarmingsondersteuning

  Het in de zonnecollectoren verhitte solaire medium kan niet alleen voor sanitair waterver-warming maar ook voor extra verwarming van het verwarmingswater worden gebruikt. De cv-kring gebruikt daarvoor, via een warmte-wisselaar, het continu door de zonnecollecto-ren verwarmde water in de zonneboiler. De regeling controleert of de gewenste kamer-temperatuur kan worden bereikt. Wanneer de temperatuur beneden de instelwaarde ligt, schakelt ook de verwarmingsketel in.

 • Systeemtechniek Regeling

  Vitotronic-regeling van gasconden-

  satieketels voor wandmontage en

  compacte gascondensatieketelsDe Vitotronic-regeling werd al bekroond met een designprijs.

  Vitotronic alles perfect geregeld

  Met de digitale Vitotronic-regeling is uw verwarmingsketel van Viessmann bedienen zo eenvoudig als telefoneren.

  Vitotronic Techniek die meedenkt

  Vitotronic-regelingen bieden u alle mogelijk-heden voor een hoog warmtecomfort, gere-geld volgens uw wensen. Zodra uw installatie naar wens is ingesteld, vervult de Vitotronic veel functies automatisch en spaart heel wat energie. Indien u individuele instellingen wilt ingeven, maakt het overzichtelijke Vitotronic bedieningspaneel het u gemakkelijk: met verlichte toetsen en duidelijke tekstweergave op een groot display.

  Opties voor de toekomst

  De Vitotronic-regeling is voorzien op toekomsti-ge veranderingen. Om het even of u binnen af-zienbare tijd wil bijbouwen of uw verwarmings-

  systeem wil uitbreiden met een zonneboiler. Op de Vitotronic-regeling kunt u rekenen.

  Energie sparen gemakkelijk gemaakt

  De Vitotronic-regeling zorgt voor een auto-matische omschakeling van winter- naar zomer-uur en reageert als weersafhankelijke regeling op schommelingen van de buiten temperatuur. Alle comfortfuncties, zoals bv. de partytoets om de energiebesparings functies voor s nachts uit te schakelen en het spaar- en vakantieprogramma, kunt u heel snel en eenvoudig oproepen met een druk op de toets, hetzij rechtstreeks op de verwarmingsketel, hetzij vanuit de woonkamer via een optionele afstandsbediening met een identiek bedieningspaneel.

 • 48/49

  Alle functies op een rij Vitotronic 100 Vitotronic 200

  Reageert op wijzigingen van de kamertemperatuur

  Reageert op wijzigingen van de buitentemperatuur

  Schakeltijden voor verwarming en sanitair waterverwarming

  Schakeltijden enkel voor verwarming *

  Automatische omschakeling tussen zomer- en wintertijd

  Partytoets (verlenging van verwarmingstijd) *

  Spaartoets (kortstondige temperatuurdaling) *

  Vakantieprogramma (langdurige temperatuurdaling) *

  Klein display met symbolen

  Groot display met tekstweergave

  Energiespaarfuncties

  * Enkel in combinatie met afzonderlijke klokthermostaat Vitotrol 100 (in de woonkamer)

  Vitotrol 200-A

  Vitotrol 200-RF

  Vitotrol 300-A

  Vitotrol 300-RF

  Een intelligente regeling: de VitotronicVitotrol 300-A

  De Vitotrol 300-A is uitgerust met een schermpje met achtergrondverlichting en tekstondersteuning. Via dat display worden belangrijke gegevens opgevraagd en eventueel gewijzigd. De Vitotrol maakt het mogelijk om voor n verwarmingscircuit de gewenste temperaturen voor de normale en de ver-laagde werking van het bedrijfsprogramma evenals de schakeltijden in te stellen. Er is bovendien een party- en spaartoets evenals een vakantiefunctie.

  Vitotrol 200-A

  Aan de Vitotrol 200-A wordt voor n verwar-mingscircuit de gewenste temperatuur voor de normale werking (de dagtemperatuur) inge-steld vanuit een kamer naar keuze. Voor elk verwarmingscircuit kan slechts n afstands-bediening worden aangesloten. Daarnaast is er de mogelijkheid om via de Vitotrol 200-A de party- en spaarfunctie te activeren.

  Vitotrol 200-RF

  De Vitotrol 200-RF is een eenvoudige bediening op afstand voor wandmontage. Ze is ideaal voor installatie achteraf aangezien er geen bijkomende kabels gelegd moeten worden. Een basis, die verkrijgbaar is als toebehoren, is vereist.

  Met zijn grote display geeft de Vitotrol 200-RF een duidelijk overzicht van alle actuele gegevens, zoals de kamer- en buitentemperatuur en het werkingsprogramma. De bediening beschikt over aparte toetsen voor party- en spaarwerking. De ingestelde kamertemperatuur of het werkingsprogramma kunnen gewijzigd worden met behulp van de kruistoetsen.

  De Vitotrol 200-RF is geschikt voor de bediening op afstand van n verwarmingskring. Het systeem kan optioneel uitgebreid worden met een buitentemperatuursensor die werkt op basis van de hoeveelheid licht.

  Vitotrol 300-RF

  Met de nieuwe bediening op afstand Vitotrol 300-RF heeft de gebruiker de regeling van zijn verwarmingsinstallatie volledig in eigen handen. Met haar groot touchscreen met kleurendis-play en de overzichtelijke functievelden is deze bediening nog eenvoudiger dan de Vitotronic 200-regeling op de ketel zelf. De Vitotrol 300-RF wordt in een oplaadstation in de woonkamer geplaatst en kan uit het station genomen worden om de installatie te bedienen. De basis wordt meegeleverd met de Vitotronic 200 (enkel bij Vitodens 300-W, 11 kW). Dit maakt de bediening bijzonder geschikt voor installatie achteraf, aangezien geen bijkomende kabels vereist zijn.

  Via het touchscreen kan de Vitotrol 300-RF gebruikt worden om tot drie verwarmingskringen met werkingsprogramma, ingestelde kamertemperatuur, party- en spaarprogramma, vakan-tieprogramma en schakeltijden te bedienen. Bij integratie van een zonnesysteem wordt ook de zonneopbrengst grafisch weergegeven.

 • Het volledige gamma van Viessmann

  Individuele oplossingen met efficinte systemen

  Het volledige gamma van Viessmann

  Het volledige gamma van Viessmann biedt oplossingen op maat met efficinte systemen voor alle toepassingsgebieden en energie-dragers. Als milieubewuste pionier levert de onderneming al decennialang bijzonder effici-ente en schone verwarmingssystemen voor stookolie en gas, zonnesystemen, verwar-mingssystemen voor hernieuwbare grondstof-fen en warmtepompen.

  Het gamma van Viessmann biedt toptechnolo-gie en zet de norm.

  Individueel en energiezuinig

  Viessmann heeft voor elke behoefte het passende verwarmingssysteem, hangend of staand, individueel combineerbaar, toekomst-gericht en energiezuinig. Of het nu gaat om systemen voor n- of meergezinswoningen, grote appartementsgebouwen, commercile of industrile complexen, buurtverwarmings-netwerken, renovatie of nieuwbouw: Viessmann heeft het in huis.

  Eengezinswoningen

  Appartementsge-bouwen

  Bedrijven/Industrie

  Buurtverwarmings-netwerken

  Zonnewarmte enfotovoltasche syste-men

  Lagetemperatuurketels en condensatieketels op olie

  13 20 000 kW

  Lagetemperatuurketels en condensatieketels op gas

  4 20 000 kW

 • Het volledige gamma van Viessmann: individuele oplos-

  singen met efficinte systemen voor alle energiedragers en

  toepassingsgebieden

  Viessmann is topspecialist in al deze markt-segmenten en heeft in vergelijking met gespecialiseerde aanbieders n groot voordeel: Viessmann ziet verwarmingstech-niek als een systematisch geheel en geeft objectief en neutraal advies over verschillende technologien en energiedragers. U krijgt gegarandeerd de juiste oplossing voor elke toepassing.

  De vermogensdragers

  Viessmann Groep is de technologische trendsetter in de verwarmingssector. Hiervoor staat de naam Viessmann en hiervoor staan binnen de groep de namen van alle dochteron-dernemingen die allemaal dezelfde pioniers-geest en dezelfde innovatiekracht bezitten.

  Het vermogensspectrum omvat:

  Condensatietechniek voor stookolie en gas Zonneboilers Warmtepompen Houtstookinstallaties Warmtekrachtkoppelingsmodules Biogasinstallaties Klimaatregelingstechniek Systeemcomponenten Diensten

  Klimaatregelings-techniek

  SysteemcomponentenWarmtepompen voorgrond, water en lucht

  1,5 2000 kW

  Houtstookinstallaties,warmtekrachtkoppelingsmo-dules en biogasproductie4 13 000 kW

  50/51

 • Het volledige gamma van Viessmann

  Het volledige gamma van Viessmann: individuele oplossingen dankzij

  efficinte systemen voor alle energiedragers en toepassingsgebieden

  Eengezinswoningen Appartementsgebouwen Bedrijven / industrie Buurtverwarmingsnetwerken

  HafenCity Hamburg,

  Duitsland

  City of tomorrow Malm,

  Zweden

  Palm Jumeirah,

  Dubai

  Heliotrop Freiburg, Duitsland

  Zonnewarmte en

  fotovoltasche

  systemen

  Wooncomplex "Zi Wei Garden"

  Xian, China

  Ameco A380 hangar Peking,

  China

  Europees Parlement Straats-

  burg, Frankrijk

  Architectenhuis Bad Fssing,

  Duitsland

  Lagetemperatuurke-

  tels en condensatieke-

  tels op olie

  13 20 000 kW

  Appartementsgebouw "Wohno-

  ase" Regensburg, Duitsland

  Porsche Leipzig, Duitsland Europees Parlement Brussel,

  Belgi

  Eengezinswoning Kevelaer,

  Duitsland

  Lagetemperatuurketels

  en condensatieketels

  op gas

  4 20 000 kW

  Hotel Lagorai Cavalese,

  Itali

  Congrescentrum Brunstad,

  Noorwegen

  Klooster St.-Ottilien,

  Duitsland

  Eengezinswoning Wiesloch,

  Duitsland

  Houtstookinstallaties,

  warmtekrachtkop-

  pelingsmodules en

  biogasproductie

  4 13 000 kW

  Atelierwoningen Brandenburg,

  Duitsland

  Universiteitsbibliotheek Bamberg,

  Duitsland

  Woonwijk Pfffikon, Zwit-

  serland

  Loftcube tuinbeurs Neu-Ulm,

  Duitsland

  Warmtepompen

  voor grond, water

  en lucht

  1,5 2000 kW

 • 52/53

  City of tomorrow Malm, Zweden

  Toekomstgerichte verwarmingstechniek die aan alle vereisten beantwoordt

  Het wereldwijde energieverbruik is sinds 1970 verdubbeld en zal in 2030 verdriedubbeld zijn. Het gevolg: de fossiele brandstoffen olie en gas raken uitgeput, de energieprijzen stijgen en de hoge CO2-uitstoot benvloedt ons kli-maat. Energie-efficintie is onvermijdelijk als we onze toekomst zeker willen stellen.

  In bijna alle industrielanden heeft de warmte-voorziening van woon- en industriegebieden het grootste aandeel in het energieverbruik en biedt dus ook het grootste potentieel voor besparingen. De moderne, energie-efficinte verwarmingssystemen van Viessmann wor-den wereldwijd niet enkel gebruikt in heel wat huishoudens, maar ook in tal van grote internationale projecten en dragen op die manier bij tot het spaarzaam omspringen met onze energievoorraden.

  Met zijn innovatieve oplossingen beantwoordt Viessmann telkens weer aan de meest uiteenlopende vereisten voor een efficinte verwarmingstechniek van historische monu-menten over moderne industriecomplexen tot grootschalige woon- en werkgebieden.

 • De onderneming

 • 54/55

  Viessmann - climate of innovation

  In 2009 werd Viessmann voor zijn

  inzet op het vlak van milieubescher-

  ming en een efficinte omgang met

  grondstoffen onderscheiden met de

  Duitse duurzaamheidsprijs.

  Viessmann kreeg voor zijn bijzonder

  efficinte omgang met energie

  door de warmteterugwincentrale in

  zijn hoofdzetel in Allendorf/Eder de

  Energy Efficiency Award 2010.

  'Climate of innovation' drukt het potentieel van de onderneming uit. Het is de centrale merkboodschap en in combinatie met ons handelsmerk een wereldwijd herkenningsken-merk. "Climate of innovation" is van toepas-sing op drie vlakken. Het is een getuigenis van een cultuur van innovatie. Het is een belofte van een nuttig product en tegelijk van een verplichting om het klimaat te beschermen.

  Volledig gamma voor alle energiedragers

  Op internationaal vlak is Viessmann een van de toonaangevende fabrikanten van verwar-mingssystemen en biedt met zijn volledig gamma individuele oplossingen en efficinte systemen voor alle toepassingsgebieden en energiedragers. Als milieubewuste pionier levert de onderneming al decennialang bijzonder efficinte en schone verwarmings-systemen.

  Duurzaam ondernemen

  Verantwoordelijkheid nemen betekent voor Viessmann duurzaam ondernemen. Dit wil zeggen: ecologie, economie en sociale aspec-ten zo op elkaar afstemmen dat de huidige noden vervuld worden zonder de toekomst van de volgende generaties te hypothekeren.

  Efficintie Plus

  Met het duurzaamheidsproject "Efficintie Plus" bewijst Viessmann in zijn vestiging in Allendorf dat de energie- en klimaatdoelstel-lingen van 2020 nu al gehaald kunnen worden.

  Dit project staat voor: Klimaatbescherming Efficint gebruik van grondstoffen en werkzekerheid

  Als resultaat wordt bijna 40 % fossiele brand-stoffen bespaard en daalt de CO2 -uitstoot met een derde.

  Vermogensspectrum

  Condensatietechniek voor olie en gas Zonnesystemen Warmtepompen Houtstookinstallaties Warmtekrachtkoppelingsmodules Biogasinstallaties Klimaatregelingstechniek Systeemcomponenten DienstenHet volledig gamma dekt het totale vermo-gensspectrum. Met vermogens van 2 kW tot 20 MW.

  Over Viessmann

  Opgericht in: 1917 Aantal werknemers: 9400 Omzet Viessmann Groep: 1,7 miljard

  euro Buitenlands aandeel: 56 procent Productie en installatiebouw in tien

  landen met 22 vestigingen in Duitsland, Frankrijk, de VS, Itali, Canada, Polen, Hongarije, Oostenrijk, Zwitserland en China

  Verkooporganisaties in 74 landen met 32 eigen vestigingen

  Wereldwijd 120 verkoopkantoren 3 servicebedrijven

  Viessmann Werke GmbH & Co. KG

 • 9449 806-5 Be Fl 02/2013

  Inhoud auteursrechtelijk beschermd.

  Kopiren en ander gebruik enkel met voorafgaande goedkeuring.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Uw installateur:

  Viessmann Nederland B.V.Lisbaan 82908 LN Capelle a/d IjsselPostbus 3222900 AH Capelle a/d IjsselTel.: 010-458 44 44Fax: 010-458 70 72E-mail : [email protected]

  Viessmann Belgi bvbaHermesstraat 141930 Zaventem (Nossegem)Tel.: 0800/999 40Fax: 02/7251239 [email protected]