Verzamelalbum vv Standaard

download Verzamelalbum vv Standaard

of 44

 • date post

  29-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  231
 • download

  10

Embed Size (px)

description

Dit is het verzamelalbum van de unieke voetbalplaatjes actie van vv Standaard bij PLUS Knols

Transcript of Verzamelalbum vv Standaard

 • V.V. STANDAARDSEIZOEN 2011 2012

 • Karvan Cvitam bevat nu maar liefst 75% puur

  fruit. Hiermee maak je in een handomdraai een

  lekkere, fruitige dorstlesser naar eigen smaak.

  Karvan Cvitam, natuurlijk de fruitigste.

  Brdevol fruit!

 • 333

  Concept & productieTomorrow, Rotterdam info@tomorrow-mss.nl

  Beste voetballiefhebber,

  Eindelijk! Voor je ligt het voetbalplaatjesalbum waar je zo lang naar hebt uitgekeken. Helemaal ingericht voor jouw club. Nu is het alleen nog zaak om zowel jezelf als al je medespelers bij elkaar te verzamelen in dit album.

  Bij jou PLUS supermarkt zijn al verschillende acties de revue gepasseerd, waarbij je alle spelers sparen kon uit de Eredivisie. Vanaf nu kun je sparen voor plaat-jes van spelers uit jouw eigen voetbalclub. Leuker kan het toch niet!

  Had jij ooit gedacht dat jij samen met jouw team in dit prachtige verzamelalbum zou komen te staan, en dat je voetbalplaatjes kunt sparen van je eigen voet-balteam en vereniging?

  Het wordt alleen nog maar leuker vanaf het moment dat je begint te verzamelen. Je zult toch wel enige moeite moeten doen om het album compleet te krijgen. Uiteraard zul je dubbele plaatjes gaan ruilen met je medespelers. Daarnaast wordt er aan het eind van de actie ook nog eens een ruilmiddag georgani-seerd. Dus mogelijkheden genoeg om je album com-pleet te maken!

  Dit voetbalplaatjesalbum is tevens een leuke herinne-ring voor later. Zo kun je heel gemakkelijk nog eens terugblikken op het team waar jij of je clubgenoten hebben gespeeld.

  Via deze weg willen wij iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan het organiseren van deze gewel-dige actie! Zonder medewerking van het bestuur van jouw voetbalvereniging, alsook de talloze vrijwilligers, was deze geweldige actie niet mogelijk geweest.

  Wij wensen iedereen heel veel spaarplezier!

  Directie en medewerkers PLUS Knols

  Beste voetbalvrienden van v.v. Standaard,

  Iedereen kent ze wel: de albums waarin je voet-bal plaatjes kunt sparen. Al tientallen jaren popu-lair. Het is natuurlijk een droom voor iedere voet-baller om op zon voetbalplaatje vereeuwigd te worden. Deze droom wordt nu werkelijkheid voor de spelers van v.v. Standaard. Op initiatief van PLUS Knols kan je vanaf maandag 7 november zes we-ken lang de plaatjes van v.v. Standaard sparen.

  Ik wil vanaf deze plaats Paul Knols bedanken dat hij v.v. Standaard deze mogelijkheid geboden heeft.

  Deze actie komt op een geschikt moment, daar wij op 9 september een geheel nieuw clublokaal hebben kunnen presenteren. Met als hoogtepunt de opening door onze bondscoach van ons Nederlands elftal Bert van Marwijk. Hierbij wil ik aanduiden dat wij als ver-eniging niet stil stillen staan, maar continue met ont-wikkelingen vooruit willen gaan.

  Het album was er echter niet gekomen zonder de medewerking van jullie, de spelers van v.v. Standaard. Daarom wil ik jullie ook bedanken voor jullie mede-werking om deze actie tot een succes te maken.

  Nu maar hopen dat iedereen familie, vrienden en kennissen inschakelt om de albums vol te krijgen.Op deze manier is de actie zowel voor PLUS Knols als voor onze vereniging geslaagd te noemen. Zo blijkt maar weer dat ondernemers en v.v. Standaard hand in hand gaan!

  Jan WijnantsVoorzitter van v.v. Standaard

  Voorwoord

 • 444

  De v.v. Standaard werd opgericht op 19 oktober 1932. De plaats waar dit gebeurde was een beetje ongebruikelijk, namelijk de etsenstalling van de cinema Royal. Initiatiefnemers waren de heren R. Wijnands en H. Wijnands, eigenaren van de etsenstalling. In de etsenstalling werkte een jongeman; M. Ruiters. Hij was een welbekende speler in het Maastrichtse voetbal. Om tijdens het oppassen de tijd om te krijgen, was hij altijd bezig met een bal. Van het een kwam het ander en na nog wat mensen benaderd te hebben werd op 19 oktober 1932 de club v.v Royal opgericht (met de kleuren rood-wit).

  Helaas was de KNVB toen al een dwarsligger, want de naam v.v Royal mocht niet. Er moest dus een andere naam gevonden worden. De eigenaar van de cinema was de heer Putzeist afkomstig uit Luik. Deze heer was de eerste sponsor (ook toen bestonden derge-lijke guren al) en mocht daarom een nieuwe naam bedenken. Dit was niet al te lastig, de nieuwe club uit Maastricht werd genoemd naar de bekende club uit Luik Standard. Alleen kwam er een A bij omdat de Maastrichtenaren de woorden altijd langer trekken. De kleuren werden ook veranderd omdat M.V.V. en Kimbria ook al in rood-wit speelden.

  De eerste jarenOmdat inmiddels de meeste leden uit Blowdrp kwamen werden de kleuren blauw-wit gekozen. De eerste voorzitter werd de vader van R. Wijnands, maar na een week hield deze het al voor gezien en deed R. Wijnands het zelf maar en bleef aan tot in 1957.

  Het eerste voetbalterrein was gelegen tegenover het klooster aan de Brusselseweg. Hier ging men voort-varend van start, want in het eerste jaar in de tweede klasse L.V.B. werd direct al het eerste kampioenschap behaald. En promoveerde men naar de eerste klasse.Ook in deze klasse was Standaard veel te sterk, want ook in deze klasse werd het kampioenschap onge-slagen behaald. Waarna Standaard promoveerde naar de derde klasse KNVB. Helaas was ook de eerste tegenslag een feit. Standaard moest het terrein aan de Brusselseweg verlaten. Het nieuwe terrein van Standaard kwam aan de Brouwersweg waar het hui-dige justitile paleis is gevestigd. Hier ging Standaard op de oude voet verder en in het seizoen 35-36 werd weer een kampioenschap behaald. Jammer genoeg werd promotie niet behaald, waardoor men het een jaar diende over te doen.

  In het seizoen 38-39 was het goed raak. Na een on-geslagen kampioenschap was het geluk in de promo-tiewedstrijden ook aan Standaard zijde. Standaard was tweede klasser. Ook in de tweede klasse vond Standaard gauw haar draai en in het seizoen 40-41 werd Standaard kampioen. Helaas kon v.v. Standaard

  Een club om trots op te zijn

  1e rij van links naar rechts:R. Wijnands (voorzitter) - Jean Olders - Jules Ruijters - Frans de Hoed - Pieke Wynands - Jean van Beek - Ger Vermeeren - Herman Prince - Hubert Wynants (secretaris).2e rij van links naar rechts:Harrie Prince - Harrie Haaken - Jef Deckers.Zittend van links naar rechts:Joop Dreimuller - Pieke Vermeeren - Edmond Ryters.

  Het eerste elftal van v.v. Standaard 1932-1933 ongeslagen kampioen

  Wedstrijd gespeeld tegen de scheidsrechters van Maastricht bij het 25-jarig jubileum van v.v. Standaard

  1e rij van links naar rechts:R. Wijnands (voorzitter) - Jean Olders - Jules Ruijters - Arthuur Jacobs - Pieke Wynands - Jean v. Beek - Harrie Prince - Hubert Wynants (secretaris).2e rij van links naar rechts:Jef Pletzers - Harrie HaakenKnielend van links naar rechts:Joop Dreimuller - Pieke Vermeeren - Edmond Ryters.

 • 5in de promotiewedstrijden tegen Limburgie-Mi-randa-Picus (uit Eindhoven) en RBC het niet redden en bleef tweede klasser. Tot het seizoen 49-50 zou Standaard met wisselend succes spelen in de tweede klasse.

  Alleen in 1947 was een belangrijk jaar voor de club, ze moesten hun terrein aan de brouwersweg verlaten en een nieuw veld aan de Ravelijn werd in gebruik genomen. Hier kwam het eerste grote succes: in het seizoen 49-50 gelijk geindigd met Blerick en Wilhel-mina. Beslissingswedstrijden moesten de kampioen aanwijzen en Standaard was de gelukkigste! Helaas kon Standaard in de promotiewedstrijd tegen Che-vremont en Juliana niet beschikken over B. Corten-rade, H. Brands en W. Vrancken (wegens blessures). Standaard eindigde hierdoor in de promotiecompeti-tie op de laatste plaats en de kans om tegen het grote M.V.V. te spelen was voorbij.

  In het seizoen 50-51 kwam de tegenslag. Door allerlei oorzaken eindigde Standaard met Heerlen onderaan en in de beslissingswedstrijd tegen Heer-len in het Mauritsstadion verloor Standaard met 1-0. Standaard degradeerde naar de derde klasse. Stan-daard versaagde niet en op 16 maart 1952 werd het kampioenschap wederom behaald. Maar in de pro-motiewedstrijd bleef de poort naar de tweede klasse gesloten. In 1953 werd Standaard weer kampioen, maar helaas was Minor uit Nuth in de promotiewed-strijden te sterk.

  De aanhouder wintOnder het motto de aanhouder wint begon men aan de nieuwe competitie en ondanks het feit dat Jeu Kraft, de goaltjesdief en beste speler van het team, halverwege het seizoen zijn been blesseerde. n wedstrijd werd er verloren en Standaard was weer kampioen. Promotie werd ook behaald en Standaard was weer tweede klasser. Inmiddels had het betaalde voetbal zijn intrede gedaan en was de belangstel-ling van pers en publiek een stuk minder geworden.

  Voor Standaard betekende dit dat men met afwisse-lend succes in de tweede klasse van de KNVB speelde.

  Tot het seizoen 59-60, toen eindigde Standaard met W.V.V. bovenaan. Hier moest wederom een beslis-singswedstrijd de kampioen aanwijzen. De wedstrijd vond plaats op het oude M.V.V.-terrein aan de Bosch-poort. De eerste wedstrijd voor 7.000 toeschouwers werd gelijk. Een tweede wedstrijd was noodzakelijk. Deze vond onder dezelfde omstandigheden plaats op het zelfde terrein. Maar nu toonde W.V.V. zich de sterkste en won. Standaard had voor de derde keer achter het net gevist. Het spreekwoord alle goede dingen in drien ging dus niet op.

  Eindelijk 1e klasse In het seizoen daarop speelde Standaard voor pro-motie tegen Venray. De eerste wedstrijd ging met 4-1 verloren en veel spelers raakten geblesseerd. Hierdoor zag het er voor de thuiswedstrijd niet roos-kleurig uit. Wonder boven wonder werd de wedstrijd thuis gewonnen met 3-2. In Roermond speelde de twee teams tegen elkaar de laatste en beslissende wedstrijd. Standaard won met 5-1 en de promotie naar de eerste klasse was een feit.

  Ook in de eerste klas ging het Standaard voor de wind, want in het eerste jaar eindigde Standaard ge