Verslag Fashion Weekend juli 2013

18
VERSLAG 6 -7 JULI 2013

description

 

Transcript of Verslag Fashion Weekend juli 2013

Page 1: Verslag Fashion Weekend juli 2013

VERSLAG

6 -7 JULI 2013

Page 2: Verslag Fashion Weekend juli 2013

FASHION WEEKEND JULI 2013

2

“AMSTERDAM FASHION WEEK BRENGT FASHION VAN DE CATWALK NAAR DE SIDEWALK”

VISIE

Amsterdam Fashion Week (AFW) vormt sinds 2004 het platform waar een dwarsdoorsnede van de Nederlandse mode wordt gepresenteerd. Al meer dan 350 ontwerpers toonden hun nieuwste collectie bij AFW op de catwalk. AFW behaalt per editie een PR waarde oplopend tot €8,1 miljoen. Naast het catwalk programma (B2B) heeft AFW een educatief programma gericht op ondernemerschap en een innovatieprogramma waarmee de ontwikkeling van modetalent en innovatie centraal staat. Tevens startte de modeweek in juli 2010 een duurzaamheidsprogramma waarmee het internationale bekendheid verworven heeft als ‘Best International Fashion Week 2011’ door de in Londen gevestigde Sublime magazine.

Sinds haar start coördineert AFW publiekstoegankelijke evenementen (B2C) onder de noemer Downtown. Per editie participeren gemiddeld 75 winkeliers en organisaties met het programma waarin zij gedurende tien dagen verschillende publiekstoegankelijke activiteiten verzorgen.

De organisatie van AFW is verheugd om vanaf de 18e editie een projectteam te kunnen wijden aan de ontwikkeling van het publieke programma. Met het concept Fashion Weekend dat in januari 2013 werd gelanceerd, heeft AFW een vernieuwde focus op de verbinding met de stad, ondernemers en de consument en ontwikkelt zij een strategie op lange termijn. In juli 2013 werd Fashion Weekend voor een tweede keer georganiseerd. Door het aangaan van langdurige samenwerkingen investeert AFW met haar partners in de kracht van de Nederlandse mode industrie.

Met dit verslag wordt een overzicht geboden van de georganiseerde activiteiten, de inzet op het gebied van communicatie en de resultaten van Fashoin Weekend op 6 & 7 juli 2013. Aan de hand van dit verslag en de terugkoppeling van de deelnemers aan Fashion Weekend, wordt het concept verder ontwikkeld en verbeterd voor het jubileum van Amsterdam Fashion Week in januari 2014.

CONCEPTFashion Weekend is een tweedaags, geheel voor het publiek toegankelijk evenement georganiseerd door Amsterdam Fashion Week, in samenwerking met ondernemers uit één gebied. Bij participerende winkels, hotels, restaurants, cafés en musea worden mode gerelateerde activiteiten georganiseerd uiteenlopend van exposities tot workshops en Pop-Up Catwalkshows. Naast gezamenlijke activiteiten, organiseert AFW zelf actief evenementen tijdens het weekend. Fashion Weekend is erop gericht om mode ‘van de catwalk naar de sidewalk’ te halen, de parels van de Nederlandse winkelstraten uit te lichten en het modebewustzijn in Nederland te vergroten.

Fashion Weekend vond op 6 & 7 juli 2013 voor de tweede keer plaats in de omgeving van het Fashion & Museum District en het Museumplein. Gedurende het weekend werden bijna 50 modeactiviteiten georganiseerd in het gebied. De helft van deze activiteiten werden door de participerende ondernemers georganiseerd. AFW heeft voorafgaande het modeweekend als matchmaker opgetreden en heeft zo de link gelegd tussen ontwerpers uit haar netwerk en de ondernemers uit de omgeving. AFW organiseerde zelf activiteiten tijdens Fashion Weekend om het nieuwe programma te ondersteunen en bezoekers naar het gebied te trekken.

AMSTERDAM FASHION WEEK OPEREERT VANUIT 3 PIJLERS

CONNECT Het samenbrengen en verbinden van diverse partijen binnen en buiten de mode industrie.

GROW Het stimuleren, ondersteunen en laten groeien van de Nederlandse mode industrie op alle vlakken, zowel nationaal als internationaal niveau

CELEBRATE Het vieren van alles wat de Nederlandse mode aan creativiteit en talent voortbrengt.

Page 3: Verslag Fashion Weekend juli 2013

3

ACTIVITEITEN AFW

Om het Fashion Weekend programma te ondersteunen organiseerde AFW zelf verschillende activiteiten en tools voor de consument. Daarnaast werden bijeenkomsten georganiseerd voor de participerende ondernemers.

MATCHMAKINGOp 17 mei 2013 organiseerde AFW met hulp van Isrid van Geuns (ISWORKS) een ‘Matchmaking’ bijeenkomst waarin concepten werden gepresenteerd die door AFW gemaakt zijn voor participerende ondernemers in samenwerking met creatieven uit het AFW netwerk. Aan de hand van de wensen van beide partijen maakte AFW koppelingen. Het aanleveren van kant en klare project ideeën was een aanvulling op de eerste editie van Fashion Weekend, naar behoefte van de ondernemers. Met de bijeenkomst streefde AFW ondersteuning te bieden in het ontwikkelen van creatieve (mode gerelateerde) concepten voor de ondernemer. De Matchmaking vond plaats bij de kantoor van ABN Amro en werd gefaciliteerd door ABN Amro.

TOTE-BAGAFW heeft design-duo Spijkers & Spijkers gevraagd om een ontwerp te maken voor de tweede Fashion Weekend ‘tote-bag’ ter promotie van Fashion Weekend. De eerste tas werd in januari 2013 door Bas Kosters ontworpen. De Spijkers & Spijkers Fashion Weekend tas werd aan alle deelnemende ondernemers van Fashion Weekend verstrekt en als gevulde ‘goodiebag’ uitgedeeld door promotie-dames tijdens de Pop-Up Catwalks.

PERS & PARTNERS LUNCHOm de Nederlandse media aan Fashion Weekend te verbinden en de essentie van het evenement goed over te dragen, heeft AFW een Pers & Partners lunch georganiseerd op vrijdag 5 juli 2013 in het Conservatorium Hotel. Tijdens de lunch presenteerden leden van het AFW team het nieuwe programma. Modeontwerper Anne de Grijff vertelde tijdens de bijeenkomst over haar catwalkpresentatie bij AFW en Patricia Linhard (winkel-eigenaresse en voorzitter van de Bestuurscommissie van het Fashion & Museum District) sprak over gebiedspositionering t.a.v. winkeldifferentatie. De bijeenkomst werd afgesloten met een tableau-vivant van modeontwerper Sjaak Hullekes in de penthouse van het Conservatorium Hotel.De Pers & Partners lunch werd bijgewoond door AFW partners en belangrijke journalisten.

POP-UP CATWALKS Om mode letterlijk van de catwalk naar de sidewalk te halen, organiseerde AFW tijdens Fashion Weekend acht Pop-Up Catwalks in de nabijheid van het Stedelijk museum, het Rijksmuseum, het Concertgebouw en het Van Gogh museum rondom Museumplein. Het Pop-Up Catwalk programma werd medemogelijk gemaakt door Sanoma en de bladen: Beau Monde, Grazia, Nouveau, Fab en Marie Claire. Acht van Nederlands meest getalenteerde ontwerpers presenteerden tijden het Pop-Up Catwalk programma, kleding dat al in de winkel te verkrijgen is. Zo kan de modeliefhebber mode-inspiratie opdoen en meteen de kledingstukken kopen! Hiermee onderscheidt het Pop-Up Catwalk programma zich van het B2B Catwalkprogramma van Amsterdam Fashion Week waar collecties een jaar voordat zij in de winkel verkrijgbaar zijn, worden vertoond.

POP UP BACKSTAGEOm het haar en make up te verzorgen voor de Pop-Up Catwalks werd een Officiële Pop-Up Backstage bij Pierôt Coiffures op de Van Baerlestraat ingericht. Tijdens Fashion Weekend was de salon een af en aan van modellen die door de ‘Fashion Week Volvo’s’ naar verschillende locaties werden vervoerd voor de Pop-Up Catwalks. De Pop-Up Backstage werd mede mogelijk gemaakt door L’Oréal Professionnel, Pierôt Coiffures & Inglot Cosmetics.

THE FASHION BAZAAROp zondag 7 juli 2013 organiseerde AFW in samenwerking met Jutka & Riska een modemarkt onder de luifel van het Stedelijk Museum. Op de markt konden ondernemers uit het gebied, ontwerpers en andere creatieven hun waren verkopen. Ook was er een catwalk waar mini catwalk shows gegeven werde met kleding dat ook op de markt te verkrijgen was. The Fashion Bazaar vormde een bruisend mode en lifestyle event met eten, drinken, muziek en mode!

Page 4: Verslag Fashion Weekend juli 2013

Fashion Weekend MapOverview evenementen & Pop-up Catwalks

4

Page 5: Verslag Fashion Weekend juli 2013

VOUCHERCLOUDOm het bezoek aan één van de participerende locaties verder te stimuleren, heeft AFW deelnemers de mogelijkheid gegeven om een meerwaarde of korting te koppelen aan Vouchercloud. Voorbeelden van acties die aan het ticket gekoppeld konden worden zijn: goodiebags, give-aways en kortingen. Vouchercloud heeft de samenwerking met AFW en de acties met de ondernemers uitgebreid gecommuniceerd via verschillende kanalen, waaronder meerdere keren in haar newsletter en één keer met een special Fashion Weekend newsletter. De newsletters gaan naar ruim 80.000 personen en worden gemiddeld 15.000 keer gelezen.

MODEFABRIEK & AFWOp maandag 15 juli 2013 werden alle participerende ondernemers in de gelegenheid gesteld om als VIP de Modefabriek te bezoeken. Modefabriek is de grootste modebeurs van de Benelux waar internationale en nationale mode labels hun nieuwe collecties vertonen voor de inkoop. Ook konden alle participanten van Fashion Weekend (2 personen per onderneming) naar een catwalkshow naar keuze als onderdeel van Amsterdam Fashion Week in de periode 12 t/m 16 juli 2013.

CELEBRATEOm de start van de modeweek te vieren organiseerde AFW op zaterdag 6 juli 2013, ‘Celebrate - Everyone’s Fashion Party’ in Club AIR. Tijdens het feest kwam mode en muziek samen met spetterende optredens, modieuze theater en live haar & make-up. Mode-icoon Aynouk Tan cureerde performances. Sofie Winterson opende de avond met haar band gepresenteerd door Deezer en de organisatie werd gerealiseerd in samenwerking met Mirik Milan, Nachtburgemeester van Amsterdam.

5

“FASHION WEEKEND IS VOOR DE ZICHTBAARHEID VAN DE MODE HEEL BELANGRIJK” Christiaan Maats, OAT shoes

Page 6: Verslag Fashion Weekend juli 2013

ACTIVITEITEN ONDERNEMERS

Om aan het Fashion Weekend programma deel te mogen nemen, dienden participanten een mode gerelateerde activiteit te organiseren op zaterdag 19 en zondag 20 januari 2013. Een aantal van de highlights zijn hierbij uitgelicht.

EDHA Interieur & Bas Kosters Bas Kosters playground at Edha interieurEdha interieur heeft tijdens Fashion Weekend het roer zelf in handen genomen van het organiseren voor een spectaculaire mode-activiteit. Edha interieur presenteerde de collectie van niemand minder dan Nederlandse mode ontwerper Bas Kosters. Speciaal voor Fashion Weekend heeft Edha interieur Bas Kosters gevraagd een design stoel te customizen en werd een groot gedeelte van de winkel en etalage in Bas Kosters stijl ingericht.

INGLOT & Maison Irem Get your Fashion hands DowntownTijdens de match making heeft AFW het nog jonge sieraden label Maison Irem gekoppeld aan Inglot Cosmetics om samen invulling te geven aan een modisch evenement. Het evenement ‘’Get your Fashion hands Downtown’’ontstond uit deze match. Gedurende Fashion Weekend konden bezoekers hun handen volgens de laatste trends laten stijlen met een gratis manicure en sieraden van Maison Irem.

Linhard & Marieke Hendriks Madmen vintage workshopAmbacht in de mode is weer helemaal terug. Wie heeft er anno 2013 nog geen zelfgemaakt kledingstuk? Om deze reden heeft Linhard in haar ruime en kleurrijke winkel op de Van Baerlestraat ruimte gemaakt om een podium te bieden aan creatief talent Marieke Hendriks van IEKSTEXTILES om gedurende Fashion Weekend naai workshops te organiseren.

WIJ DANKEN ALLE DEELNEMERS VAN HET PROGRAMMA VOOR HUN CREATIEVE, GEORGANISEERDE ACTIVITEITEN!

Oogappel & Armando Ello Fashion PhotoshootOogappel en Armando Ello waren tijdens Fashion Weekend ook een door AFW voorgestelde match. Voor aparte, vernieuwende en modieuze brillen ben je bij bril-speciaalzaak Oogappel aan het juiste adres. Om de bezoekers tijdens Fashion Weekend extra in de watten te leggen heeft Fashion fotograaf Armando Ello van iedere geïnteresseerde bezoeker van een bril of zonnebril een prachtige foto gemaakt.

People of the Labyrinths Mini Expo (make) BelieveHet ontwerpersduo Hans Démoed en Geert de Rooij zijn de heren achter het Nederlandse label The People Of The Labyrinths. Tijdens Fashion Weekend organiseerde zij een mini expo van ‘(make) Believe’ in hun inspirerende winkel op de Van Bearlestraat te Amsterdam. Bezoekers konden onder het genot van een verantwoord hapje en drankje genieten van de expo en profiteren van wel 50 % korting op de exclusieve kleding van het bekende ontwerpersduo.

6

Page 7: Verslag Fashion Weekend juli 2013

COMMUNICATIE

Om Fashion Weekend goed onder de aandacht te brengen heeft Amsterdam Fashion Week verschillende communicatie tools ingezet. Een overzicht van de resultaten van deze activiteiten wordt gegeven op pagina 9.

PRIn aanloop naar én tijdens het evenement zijn acht (vier in het Nederlands en vier Engelstalig) verschillende persberichten uitgestuurd over Fashion Weekend door het PR bureau Salon Waldorf waar AFW mee samenwerkt. De focus lag op het gebied waar Fashion Weekend zich af heeft gespeeld en natuurlijk alle georganiseerde activiteiten. In de berichten werden bijzondere activiteiten uitgelicht en werd het gehele programma weergeven. Ook heeft AFW een Pers & Partners lunch georganiseerd op vrijdag 5 juli 2013 in het Conservatorium Hotel. De 50 meest invloedrijke Nederlandse modejournalisten werden uitgenodigd om over de activiteiten van AFW geïnformeerd te worden. De Pers & Partners lunch eindigde met een modepresentatie van Sjaak Hullekes.

INSTOREHet communicatie materiaal voor Fashion Weekend is vormgegeven en verspreid door AFW. Een speciaal promotiepakket is ontwikkeld om de zichtbaarheid van deelnemers aan het programma te vergroten. Onderdeel van dit pakket was een grote raamsticker voor in de etalage, een showbordje voor op de toonbank, posters en flyers waarop de plattegrond en alle deelnemers werden weergeven, ballonen en Spijkers & Spijkers tote-bags.

OUTDOORIn de maand juli heeft AFW een landelijke campagne uitgezet met verschillende big boards, vensters, en muppies waarop het campagne beeld werd vertoond. Een duidelijke nadruk werd gelegd op het publieke programma en de kreet: JOIN US! In aanloop naar en tijdens Fashion Weekend heeft AFW banieren geplaatst in het Fashion & Museum District om het event zichtbaarheid te geven op straat. Tijdens Fashion Weekend werden tevens zes promotors ingezet die met fietsen door het gebeid gingen om voorbijgangers te betrekken bij het event en om goodies uit te delen.

ONLINEDe website van AFW geeft een duidelijk overzicht van het programma. Alle deelnemers worden gecommuniceerd met beeld, tekst, data en locatie. Daarnaast bood de website bezoekers een overzicht van de Pop-Up Catwalks en alle vouchercloud acties.

SOCIAL MEDIADe social media van Amsterdam Fashion Week wordt actief gevolgd door veel mode liefhebbers binnen en buiten Nederland. Voorafgaand aan Fashion Weekend is er vanuit de afdeling Communicatie een planning ontwikkeld voor het publiceren van posts zodat alle deelnemers en activiteiten van het AFW promotie platform konden profiteren. Tijdens Fashion Weekend hebben verschillende bloggers de evenementen verslagen.Vanuit de organisatie zijn twee personen full time op social media ingezet om zoveel mogelijk highlights te delen via de verschillende kanalen.

MOBILEVodafone heeft voor AFW een app ontwikkeld waarbij het programma uitgelicht wordt met een duidelijke evenementen lijst, per dag en tijdstip. Samen met partner Vouchercloud werden acties van deelnemers tevens onder de aandacht gebracht. Vouchercloud is het nieuwe mobiele ‘kortingsbonnenboekje’ met al 150.000 downloads! Eén van de acties van Fashion Weekend werd wel 1.500 keer bekeken.

TV RTL Lounge, XITE TV, SBS6 en AT5 hebben ter promotie van het publieke programma van AFW reports uitgezonden. RTL Lounge deed het hele weekend verslagen.

MUZIEK Streaming platform Deezer is partner van Celebrate en presenteerde tijdens het feest zangeres/model Sofie Winterson. In aanloop naar Fashion Weekend deelde Deezer muzieklijsten van bekenden uit de mode industrie om zo Celebrate te promoten.

“AMSTERDAM FASHION WEEK BIEDT DE GELEGENHEID AAN JONGE ONTWERPERS OM OP DE MANIER DE MODE NAAR HET PUBLIEK TE BRENGEN.”Paulien Wesselink, O My Bag

7

Page 8: Verslag Fashion Weekend juli 2013

PARTNERS

Fashion Weekend wordt mede mogelijk gemaakt door de Principal en Premium Partners van Amsterdam Fashion Week: Vodafone, L’Oréal Professionnel, Volvo, Sanoma en ABN Amro. Daarnaast werkt AFW met veel verschillende partners samen om inhoudelijke events te realiseren.

PARTNERSVodafone heeft speciaal voor Fashion Weekend een vernieuwde mobiele applicatie ontwikkeld waar alle activiteiten van Fashion Weekend in worden vertoond. Een handige gps gestuurde ‘kaart’ bood bezoekers inzicht in hun locatie en de nabijgelegen events gedurende het weekend. De ‘AFW App’ was een perfecte tool waarmee modeliefhebbers, Fashion Weekend konden bezoeken. De toegankelijkheid van AFW vergrotte Vodafone verder ook door het inzetten van zes promotors gedurende het weekend. De promotors fietsten door het gebied en lieten bezoekers de AFW app downloaden. Daarnaast deelden zij flyers / goodiebags en snoep uit! Partner van Vodafone, Vouchercloud werd tevens ingezet , als extra stimulans voor bezoekers om naar de winkels te gaan met hun kortingsacties. L’Oréal Professionnel maakte samen met Pierôt Coiffures en Inglot Cosmetics de Pop-Up Backstage mogelijk en daarmee de professionele haar en make-up verzorging voor de Pop-Up Catwalks. Volvo verzorgde tijdens Fashion Weekend met zes prachtige ‘AFW Volvo’s’ het vervoer voor de Pop-Up Catwalks. Modellen werden van de Pop-Up Backstage naar verschillende locaties gebracht om een Pop-Up Catwalk te verzorgen. Met haar uitgebreide assortiment aan bladen heeft Sanoma Fashion Weekend uitgebreid on- en offline ondersteund met de promotie en verslaggeving van Fashion Weekend. Zo werden volledige pagina’s gewijd aan de promotie van Fashion Weekend in de Beau Monde, Fab, Grazia, Nouveau en Marie Claire.

SUPPORTNaast de hoofdsponsor en premium partners van AFW, zijn er verschillende additionele samenwerkingen aangegaan ter gelegenheid van Fashion Weekend. Amsterdamse review gemeenschap ‘voor Amsterdammers, door Amsterdammers’ Yelp deed dagelijks verslag van heel AFW en stuurde reporters en modeminnaars af op de activiteiten van Fashion Weekend. Pierôt Coiffures & Inglot Cosmetics boden hen expertisen, tijd, creativiteit en enthousiaste crews om de Pop-Up

8

Backstage te bemannen en daarmee professioneel haar & make-up te verzorgen voor de Pop-Up Catwalks. Ook verzorgden deze teams ‘live’ haar & make-up tijdens Celebrate en droegen zij zo enorm bij aan de modebeleving in de club. Het Conservatorium Hotel was de locatie voor de Pers & Partners lunch, de presentatie van Sjaak Hullekes en de signeersessie met Spijkers en Spijkers.Daarnaast verzorgde het Conservatorium Hotel de ‘Official Late Night Lounge’ van AFW in haar prachtige Tunes Bar. Modebeurs de Modefabriek stelde AFW in de gelegenheid om alle participanten van Fashion Weekend als VIP uit te kunnen nodigen voor de beurs. Isrid van Geuns van IsWorks deelde haar expertise, enthousiasme en netwerk om het AFW team te ondersteunen met het leggen van connecties tussen ontwerpers en ondernemers in aanloop naar Fashion Weekend. Advieszaken speelde een grote rol in de ontwikkeling en coördinatie van Fashion Weekend. Jutka & Riska organiseerden The Fashion Bazaar in samenwerking met AFW en zorgden ervoor dat de markt een groot succes werd met veel deelnemers en een geweldige sfeer. Muziek tv-zender

Xite is een partner van Celebrate en heeft met bijzondere rapportages over de ontwikkeling van het feest bijgedragen aan de bekendheid van Celebrate en een diepgaandere connectie tussen mode, trends en muziek. Streaming partner

Deezer presenteerde tijdens Celebrate de prachtige Sofie Winterson en droeg bij aan het inhoudelijke programma en de promotie van Celebrate met muzieklijsten van mode ‘bekenden’.

AFW dankt al haar partners voor hun inzet, betrokkenheid en ondersteuning in Fashion Weekend.

Page 9: Verslag Fashion Weekend juli 2013

9

Page 10: Verslag Fashion Weekend juli 2013

10

“AMSTERDAM FASHION WEEK HULT AMSTERDAM IN MODE; GRATIS PUBLIEKSPROGRAMMA GERICHT OP INWONERS EN BEZOEKERS VAN AMSTERDAM” Salon Waldorf

PR/MEDIA WAARDE5,4 Miljoen <Door de inzet van Salon Waldorf, het PR bureau waar AFW mee samenwerkt, is een PR waarde van 5,4 miljoen euro behaald voor de juli 2013 editie van AFW. Dit is slechts een tussentijds resultaat. De totale waarde wordt geschat op ruim 7 miljoen euro. Alle dagbladen van Nederland hebben over de modeweek geschreven, er zijn talloze radio en tv reports gedaan in aanloop, na en tijdens de week. Daarnaast zijn er veel verslagen gedaan over de activiteiten tijdens AFW op websites en blogs en natuurlijk in Nederlandse modebladen. Een overzicht van de publicaties treft u op pagina 12 en 13.

OUTDOOR CAMPAGNE38 Abri’s, 29 billboards, 20 vensters,AFW heeft een, in aanloop naar AFW, gedurende twee weken een outdoor campagne uitgezet, ter promotie van Amsterdam Fashion Week. In de campagne werd de nadruk gelegd op het publieke programma, met de kreet: JOIN US! Landelijk zijn 38 Abri’s ingezet, 29 billboards & 20 vensters. AFW heeft reclame gemaakt voor Fashion Weekend met een aankondigingsfilmpje. Deze werd twee weken lang vertoond op de grote schermen op Leidseplein, Station Zuid WTC, Station Bijlmer en Station Utrecht Centraal. Per week is de film 11.000 keer afgespeeld, 2,2 miljoen bezoekers bereikt en 270.000 contact momenten gecreëerd.

TVSBS6, RTL Lounge, AT5, AFW reports hebben elke dag reports gemaakt en werden elke dag uitgezonden. De commercial die RTL Lounge heeft uitgezonden van 15-07-2013 tot en met 07-07-2013 is totaal 102 keer op tv geweest. Dit heeft als resultaat een mediawaarde van maar liefst €215.160,- .

RADIORTL Lounge heeft ook op de radio promotie gemaakt voor Fashion Weekend met ruim 100 ingesproken commercials waarin bezoekers opgeroepen werden om ook onderdeel van het modeweekend te worden. Dit heeft geleid tot een media waarde van €2.550,- .

SANOMA77.000 GRAZIA’S / 71.000 Marie Claire’s / 81.000 Beau Monde’s / 53.000 NOUVEAU ‘s / 32.000 FAB’sSanoma is een partner van AFW. Ter gelegenheid van Fashion Weekend heeft zij in vijf van haar best gelezen modebladen aandacht gegeven aan Fashion Weekend. Dit betekent een oplage van 314.000 bladen waar Fashion Weekend onder de aandacht is gebracht!

TRAFFIC SOCIAL MEDIA 20.000< LikesDe Facebook pagina van AFW had na de juli ’13 editie ruim 20.000 likes. Gedurende het hele jaar worden partners en deelnemers aan AFW uitgelicht op social media. Gedurende de modeweken zelf zet AFW een ervaren ‘social media crew’ in om de activiteiten te promoten en live verslag te doen. Daarnaast zijn er dagelijks verslagen gedaan door bloggers over de verschillende activiteiten. Deze verslagen zijn terug te zien op www.amsterdamfashionweek.com/en/afw-live/blogging. Ook Twitter en Instagram zijn als tools ingezet om op allerlei verschillende manieren het publiek zowel visueel als in tekst te betrekken bij het evenement.

APP6.000 DownloadsDe AFW app is ingezet om de Nederlandse modeliefhebber overal en ten alle tijden te informeren over het programma van Amsterdam Fashion Week en met name van Fashion Weekend. Met de app wordt het makkelijk om door het aanbod aan events te scrollen, wordt elke activiteit uitgelicht en zijn de locatie en tijden genoemd met een bruikbare GPS-gedreven kaart waarmee je een eigen route kan maken.

TRAFFIC WEBSITE 50.000 BezoekersIn de periode van 6 t/m 16 juli behaalde www.amste rdamfash ionweek .com 50.000 unieke bezoekers. Het vernieuwde online platform wordt ingezet om zoveel mogelijk mode geïnteresseerden te bereiken en te betrekken bij de activiteiten van Amsterdam Fashion Week. Modeliefhebbers kunnen op de website lid worden van de publieke community: My Frontrow. Alle programma’s en activiteiten tijdens de modeweek zijn te zien en de catwalkshows worden tevens op de livestream vertoond. Met de website worden elke editie duizenden volgers bereikt, geïnformeerd en geïnspireerd.

COMMUNITY AANMELDINGEN 4.000 LEDENDoor via facebook in te loggen konden modeliefhebbers gemakkelijk opgenomen worden in ‘My Frontrow’ online community. Daarmee maakten zij kans op kaarten voor shows tijdens AFW en werden zij op de hoogte gehouden van alle publieke activiteiten.

RESULTATEN

Page 11: Verslag Fashion Weekend juli 2013

51.666

unieke bezoekers

Website bezoekers periode 5 t/m 20 juli 2013

6.143

4.641

1.502

App downloads

Contactmomenten aankondigingsfilm stadsschermen.

269.508120.649

148.859

android

iOS

Utrecht

Amsterdam

70.374

385GEBRUIKERS

VOUCHERCLOUD bereik Facebook posts 11

30.564

215.160tv

2.550 radio

RTL Lounge mediawaarde commercial tv & radio

5,4 < miljoen

(tussenstand)

Mediawaarde tussen reportage print & online 19e editie AFW

217.710

Page 12: Verslag Fashion Weekend juli 2013

MEDIA

Publiciteitswaarde: € 23.438

Publiciteitswaarde: € 113.404

Selectie pers online en print. Het volledige overzicht kunt u opvragen bij Florence Mes, via:[email protected]

12

Publicatie : Beau Monde Regio : NederlandDatum : 2 jul 2013 Pagina : 30 Frequentie : 17x per jaarcm2 : 567 Advertentiewaarde : € 9.375,00 Oplage : 91.090

AMSTERDAM - IVM (INTERNATIONAL) FASHION WEEK NIET TERLOOPS

alleen voor intern/eigen gebruik

Publiciteitswaarde: € 446.113

Page 13: Verslag Fashion Weekend juli 2013

Publiciteitswaarde: € 23.438

Publiciteitswaarde: € 29.023

Publiciteitswaarde: € 9.833

13

promotie

Fashion Weekend is een tweedaags evenement georganiseerd door Amsterdam Fashion Week op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2013 in Amsterdam. in het weekend worden meer dan 60 mode-evenementen georganiseerd bij participerende winkels, hotels, restau-rants, cafés en musea in en rondom het Fashion & museum District. en onze lezeressen zijn natuurlijk van harte welkom!

pop-up Catwalks ‘Van de catwalk naar de sidewalk’Jullie kunnen frontrow bij bijzondere pop-up presentaties op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2013 zijn. De mooiste modellen van Amsterdam Fashion Week paraderen letterlijk door de straat en tonen de collecties van Nederlands meest getalenteerde jonge ontwerpers.

Fashion Weekend

Frontrow ClubWord gratis lid van de Frontrow Club van Amsterdam Fashion Week via amsterdamfashionweek.com om op de hoogte te blijven van alle events van AFW!

AFW App, your guide to Amsterdam Fashion WeekSpeciaal voor Amsterdam Fashion Week is er een App ontwikkeld met daarin opgenomen alle activiteiten die plaats zullen vinden. Met de AFW App zit iederen frontrow omdat alle shows van AFW via de App live te bekijken zijn!

Kom ooK! 6/7 juli in Amster-

dAm!

zaterdag 6 juli 2013 tijdslot show magazine designer status

11:00 Catwalk 1 Fab Studio Jux bEVEStiGd

13:00 Catwalk 2 MariE-ClairE o My baG bEVEStiGd

15:00 Catwalk 3 Grazia Marije HellwiCH BeVeStiGD

17:00 Catwalk 4 Grazia Oat SHOeS BeVeStiGD

zondag 7 juli 2013 tijdslot show magazine designer status

11:00 Catwalk 5 bEau MondE dorhout MEES bEVEStiGd

13:00 Catwalk 6 bEau MondE EliSE kiM bEVEStiGd

15:00 Catwalk 7 nouVEau roya hESaM bEVEStiGd

17:00 Catwalk 8 MariE-ClairE tESSa waGEnVoort bEVEStiGd

Publiciteitswaarde: € 23.000

Publiciteitswaarde: € 29.023

Page 14: Verslag Fashion Weekend juli 2013

Patricia Linhard, voorzitter bestuurscommisie Fashion & Museum district

“Waar mode en ondernemerschap samenkomen tijdens Fashion Weekend ontstaan spectaculaire ontwikkelingen. Die ontmoetingen zijn inspirerend, creatief, mooi, maar vooral ook kansrijk. Dat is representatief voor het Amsterdams ondernemerschap dat we vandaag, meer dan in lange tijd, nodig hebben en op deze manier fors stimuleren.”

Elles Kamphuis, Rijksmuseum

“Het is fantastisch om te zien hoezeer het Rijksmuseum met z’n openbare tuinen een centrale culturele plek in de stad geworden is voor kunstenaars, artiesten en de hedendaagse modewereld tijdens Fashion Weekend.”

BELEVING

Amsterdam Fashion Week organiseerde voor de tweede keer Fashion Weekend op 6 & 7 juli 2013. Om het project verder te ontwikkelen en te verbeteren doet de organisatie uitgebreid onderzoek naar de belevingen van betrokkenen. Zo is er onder de participanten een vragenlijst verzonden en zijn er inhoudelijke interviews aangegaan met prominente modefiguren, journalisten, ondernemers en leden van de Gemeente. Een aantal quotes die al uit deze onderzoeken zijn voortgekomen zijn hierbij weergeven.

Sander Boef, Restaurant

Stedelijk. “Wij zijn met Restaurant Stedelijk voortdurend aan het kijken welke nieuwe doelgroepen we kunnen bedienen. Tijdens de Fashion Bazaar hebben we een hoop mooie, nieuwe gezichten gezien!”

Hans van der Linden, directeur AFW

“De visie van Amsterdam Fashion Week is om het gehele jaar en door het hele land het modebewustzijn te prikkelen met tweemaal per jaar als hoogtepunt een programma voor de modeprofessionals. Met het Downtown Programme wordt gestalte gegeven aan onze visie en wordt de uiteindelijke eindge-bruiker van mode ‘de consument’ bij Amsterdam Fashion Week betrokken.”

14

Page 15: Verslag Fashion Weekend juli 2013

15

Charlotte Roland, Het Koninklijk Concertgebouw

“Wij zijn verheugd dat de Pop-Up Catwalk van de tweede editie van Fashion Weekend op het Museumplein plaats heeft gevonden, waarbij het Koninklijk Concertgebouw als “decor” gefungeerd heeft en waarmee er veel extra bezoek naar het Museumplein is gegenereerd.”

Maurice Pierot, Pierot

Coiffures “Het is fantastisch dat mode nu echt op straat zichtbaar is tijdens Fashion Weekend”

Didi Yland, ontwerpster

“Het is voor iedereen zo toegankelijk, iedereen die hier rondloopt ziet opeens een echte mode show”

Esther Dorhout Mees, ontwerpster

“Mooi om een show op straat te doen, brengt een hele andere context en sfeer met zich mee”

Charlotte Roland, Het Koninklijk Concertgebouw

“Goed idee dat andere mensen een Pop Up Catwalk van dichtbij kunnen bekijken en niet alleen mensen uit de mode wereld maar ook het publiek.”

Page 16: Verslag Fashion Weekend juli 2013

16

Page 17: Verslag Fashion Weekend juli 2013

HOLLY SYRETT, AMSTERDAM FASHION WEEK:

“HET TWEEDE FASHION WEEKEND LIET GOED ZIEN WAAR DE KRACHTEN VAN AMSTERDAM FASHION WEEK LIGGEN EN HOE WIJ IN SAMENWERKING MET VEEL VERSCHILLENDE PARTIJEN, DE NEDERLANDSE MODE TOEGANKELIJKER KUNNEN MAKEN. HET WAS EEN STRALEND WEEKEND WAAR LIFESTYLE EN MODE OP EEN LAAGDREMPELIG MAAR TOCH KWALITATIEVE MANIER GEPRESENTEERD WERD. VEEL VAN DE CONNECTIES DIE WIJ IN JANUARI 2013 HADDEN GELEGD, ZIJN IN JULI 2013 VERDER VERSTERKT. NIEUWE CONNECTIES MET WAARDEVOLLE MEDE-ORGANISATOREN HEBBEN ERAAN BIJGEDRAGEN DAT HET PROGRAMMA EN ALLE ACTIVITEITEN VLEKKELOOS VERLIEPEN. HOEWEL HET PROGRAMMA GECONCENTREERDER WAS DAN DE EERSTE KEER, WAS DE IMPACT GROTER. WIJ HEBBEN GELEERD DAT VEEL PARTIJEN MET NAME DE BEHOEFTE HEBBEN OM AAN TE SLUITEN BIJ EVENTS DIE WIJ ZELF ORGANISEREN EN GAAN KIJKEN HOE DIT MEER GEINTEGREERD MOET WORDEN VOOR DE VOLGENDE KEER. WIJ KIJKEN ENORM UIT NAAR DE VIERING VAN ONS JUBILEUM IN JANUARI 2014 EN GAAN AAN DE HAND VAN DE BEVINDINGEN VAN DEZE EDITIE HET VERDER VERSTERKEN EN VERBREDEN ZODAT WIJ DIT OP SPECTACULAIRE WIJZE KUNNEN DOEN.”

CONCLUSIE

17

CONTACT

Holly SyrettManager Business, Consumer & Sustainability [email protected]

Florence Mes Coordinator Business, Consumer & Sustainability [email protected]

Amsterdam Fashion WeekKeizersgracht 174 - 1761016 DW Amsterdamwww.amsterdamfashionweek.comtel: 020 6842878

Page 18: Verslag Fashion Weekend juli 2013