VDTD Juni 2014

20
KALKSTRAAT 26 • 9100 SINT-NIKLAAS • TEL. 03 760 41 00 FAX 03 760 41 17 • [email protected] • tbi.berkenboom.be JUNI 2014

description

 

Transcript of VDTD Juni 2014

Page 1: VDTD Juni 2014

KALKSTRAAT 26 • 9100 SINT-NIKLAAS • TEL. 03 760 41 00 FAX 03 760 41 17 • [email protected] • tbi.berkenboom.be

JUNI 2014

Page 2: VDTD Juni 2014

De afgelopen maand was boeiend en druk.

Op 10 en 11 mei waren er de opendeurdagen in onze school. Heel wat nieuwe gezichten kwamen alvast een kijkje nemen.Op maandag 12 mei hebben onze laatstejaarsstudenten van TSO/KSO en 6 BVK met trots hun geïntegreerde proeven verdedigd voor een eindjury. Voor alle leerlingen is mei ook traditioneel een maand waarin heel wat uitstappen zijn doorgegaan. De inspanning werd mooi afgewisseld met ontspanning.De leerlingen van BVL hebben tijdens zo’n bezoek aan Technopolis een pracht van een prijs weggekaapt. Een dikke pluim voor iedereen! Lees zeker hun verslag verder in deze brochure.

Onze leerbedrijven sloten de deuren. Eind juni stellen ze ons hopelijk met trots hun resultaten voor.Voor 5 BHZ, en onze 7de jaren breken nog enkele boeiende weken aan: zij bouwen nog ervaring op binnen hun stage.De klassen van 6 en 7 BSO presenteren in de loop van deze maand ook hun eindwerken. Hopelijk werpt het harde werken zijn vruchten af…

De meeste leerlingen staan nog voor een uitdagende maand. In sommige klassen wordt de leerstof stilaan afgerond. In andere klassen wordt de eindspurt naar de examens ingezet. Ieder van ons zet zich nog een laatste keer in dit schooljaar, maakt daarna plannen voor de zomermaanden, of mijmert nog even na bij het voorbije jaar…

We wensen aan jullie allemaal de energie voor nog een laatste inspanning. Met de juiste ingesteldheid resulteert die inzet dan in het verhoopte resultaat.

Als eind juni de deur voor enkele maanden wordt dichtgetrokken, wacht hopelijk een mooie vakantie…

Tot het zover is, wensen we iedereen nog veel succes!

Page 3: VDTD Juni 2014

STUDIEKEUZE VOOR SCHOOLJAAR 2014-2015Elke leerling is verplicht de school schriftelijk te melden naar welk jaar en welke studierichting hij/zij volgend schooljaar wil gaan. In de meeste gevallen is de keuze logisch en vanzelfsprekend, maar toch moet je dit aan de school nog eens uitdrukkelijk laten weten.Je hebt er alle voordeel bij dit zo vlug mogelijk te doen want bepaalde studierichtingen hebben een beperkt aantal plaatsen. Probeer dit te doen tijdens het oudercontact van 27 juni dan ga je gerust je vakantie in.

Leerlingen geslaagd na eerste zittijd moeten hun definitieve studiekeuze schriftelijk bevestigen vóór 11 augustus 2014. Daarna verliezen zij hun prioritair inschrijvingsrecht.

Leerlingen met uitgestelde proeven melden hun studiekeuze schriftelijk twee schooldagen na de deliberatie van augustus. Tot dan worden zij nog meegeteld als potentiële inschrijvers

TAALTIP

VraagSlaag je in of voor een examen?

AntwoordStandaardtaal is alleen voor een examen slagen (met de betekenis dat je een voldoende

hebt gehaald).

ToelichtingHet werkwoord slagen kan worden gecombineerd met twee vaste voorzetsels: in en voor.

Slagen in kan in de standaardtaal worden gecombineerd met een zaak of onderneming

waar men succes mee heeft. Het kan ook worden gevolgd door een (om) te-zin.

(1) Ze is in die onderneming geslaagd (‘ze heeft er succes mee gehad’).

(2) De Koreanen zijn erin geslaagd (om) grote groepen van de bevolking te laten

meedelen.

In België wordt slagen in soms ook gebruikt in combinatie met een examen, om aan te

geven dat iemand een voldoende heeft behaald voor dat examen, maar het is er geen

standaardtaal.

(3a) Ze is geslaagd in het examen Frans. (in België, geen standaardtaal)

In de standaardtaal wordt voor die laatste betekenis het voorzetsel voor gebruikt.

(3b) Ze is geslaagd voor het examen Frans.

Mogelijk zijn voor sommige taalgebruikers in België de twee vormen van slagen, ‘bereiken

wat men zich ten doel heeft gesteld’ en ‘met succes examen doen’, samengevallen tot

‘succes hebben met iets’; vandaar slagen in een examen.

Bron: www.taaladvies.net

Page 4: VDTD Juni 2014

KALENDER

JUNI vervolg

2014

Ma 02 Juni 7 BHS: Jurydag

1 Ac: Medisch Onderzoek (NM)

Di 03 Juni 6 BPG: Jury

7 BMV: Jury (VM)

Woe 04 Juni 6 TSV + 6 KABIK: eerste examendag

6 BHZ: Jury Herenkappen (NM)

Strafstudie

Do 05 Juni 6 BMRV: Jury (VM)

6 KTBK + 6 KAV: eerste examendag

3 BVK: Bezoek JAC (9u-10u)

Vrij 06 Juni 7 BMV: Bezoek aan kinderwinkels (NM)

3 BVK en BVL : Make a wish cheque

6 TCM + 5 KSO + 5 TSV: Eerste examendag

Ma 09 juni PINKSTERMAANDAG

Di 10 Juni 7 BMV: Modecoupon (NM)

Woe 11 Juni 6 BVK: Bedrijfsbezoeken

5 TCM: Eerste examendag

3 BHZa: Bezoek JAC (9u-10u)

Do 12 Juni

Vrij 13 Juni

Ma 16 Juni

Di 17 Juni 7 BWE: Jury (VM)

Woe 18 Juni 6 TSO/KSO: Laatste examendag

Strafstudie

7 BPI: Jury (VM)

Do 19 Juni Alle andere TSO/KSO klassen: Laatste examendag

Syntra: Afsluiten leerbedrijven

Vrij 20 Juni

Page 5: VDTD Juni 2014

KALENDER

vervolg

Ma 23 Juni 6 KSO/ TSO + 7 BSO: Jaarrapport + GIP-advies

Promotie + Bal

Di 24 Juni

Woe 25 Juni

Do 26 Juni 6 BSO: Promotie met jaarrapport en GiP-advies

Oudercontacten met jaarrapporten

Vrij 27 Juni Boekenbeurs

TSO/KSO: Inkijken examens

10u20 13u 13u50

02/06 tot 06/06 4 TCM 1 Ba 4 BHZb

09/06 tot 13/06 4 BHZa 2 ACV 4 BHZc

16/06 tot 20/06 4 BVK 2 AAVa 4 BMRP

SCHOOLRAADAgendapunten vorige schoolraad:

- Goedkeuring vorig verslag agenda- Verslag van de leerlingenraad- Nascholingsbeleid- Overzicht aanmeldingen tijdens opendeur.- Aanpassingen schoolreglement- CLB 27/5 adviesraad ouders en directie- Tip: Info-avond voor ouders over sociale media- Varia

Alle ouders die graag het volledige verslag willen lezen, kunnen dit opvragen bij mevrouw D’hollander via [email protected] of telefonisch via 03 760 41 00.

ORDE OP DE SPEELPLAATS

Page 6: VDTD Juni 2014

De leerlingen van BSO nemen NIET deel aan het halve-dag systeem omdat zij vallen onder permanente evaluatie.

De proefwerken worden in de voormiddag gegeven tot 12 u. Indien de leerlingen maar één examen hebben, wordt er tot 10.00 u. studie voorzien in de school.

De leerlingen van de 1e en 2e graad die examen hebben afgelegd, mogen de school niet verlaten vóór 11.30 uur. Als er twee examens zijn, dan wordt het 2e examen pas na de pauze gegeven.

StudiegelegenheidEr wordt studie voorzien van 13.00 u. tot 15.30 u. op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Leerlingen die op school studeren en normaal in de refter blijven, worden ook tijdens de examenperiode in de refter verwacht.Indien op de examenkalender een studienamiddag vermeld staat, dan eindigt de lesvoormiddag om 12 uur.

Let op volgende zaken• 1e en 2e graad verzamelt in rijen op de speelplaats.• Boekentassen laat men in de gang bij het examenlokaal of in het examenlokaal zelf, ordelijk

achter.• Er worden geen pennenzakken meegenomen in het lokaal.• Leerlingen gaan op vaste plaatsen zitten.• De leerlingen dienen op elk blad (vragen - net - klad) onmiddellijk hun naam te schrijven.

OneerlijkhedenAlle vormen van oneerlijkheid worden zeer streng bestraft. Indien men vaststelt dat een leerling(e) in het bezit is van één of andere aantekening of document, met betrekking tot het af te leggen proefwerk zal dit feit gesanctioneerd worden en de directie verwittigd. Het bewijsmateriaal wordt bij de kopie gevoegd. Alle punten worden afgetrokken. Ook GSM gebruik wordt gezien als intentie tot fraude. GSM blijft in de boekentas.

Mondelinge examensEr is eerst een schriftelijk examen:• na het schriftelijk examen wacht men onder toezicht in het aangeduide lokaal tot men aan

de beurt is• de leerlingen die met het mondeling examen klaar zijn mogen naar huis • leerlingen die pas in de namiddag aan de beurt zijn eten ofwel thuis, ofwel op school, zoals

ze gewoon zijn tijdens het schooljaar • voor de leerlingen die op school eten, is er na de middagpauze een wachtlokaal voorzien • de leerlingen die thuis eten komen terug tegen het uur dat zij aan de beurt zijn Er is geen voorafgaand schriftelijk examen:• men is aanwezig minstens 10 min. voor het afgesproken uur en gaat na afloop van het

mondeling examen terug naar huis

EXAMENREGLEMENT JUNI 2014

Page 7: VDTD Juni 2014

AfwezighedenVoor elke afwezigheid is een medisch attest van een dokter vereist. Ook voor 1 dag. Dit geldt ook voor de laatste dag voor de proefwerkenperiode.

* Ziekte dient ONMIDDELLIJK aan de school gemeld te worden d.w.z. vanaf de eerste dag van de afwezigheid vóór 10.00 u.

** Na de afwezigheid dient men zich allereerst terug te melden op het leerlingensecretariaat.

Een medisch attest dient ten laatste dan, ingediend te worden. Een bewijs dat men terug aan de proefwerken mag deelnemen, wordt door het leerlingensecretariaat uitgereikt. De leerling(e) draagt zelf de verantwoordelijkheid voor het afhalen van het

toelatingsbewijs.

Zolang geen medisch attest werd binnengebracht MAG NIET TERUG DEELGENOMEN WORDEN AAN DE PROEVEN.

Leerlingen die zich NIET hielden aan * en ** mogen ontbrekende proeven eventueel na overleg met de directie op het einde van het schooljaar inhalen. De leerling(e) dient dan de leerstof van het tri- of semester terug te studeren!!! Het rapport wordt weerhouden.

Voor leerlingen die zich strikt hielden aan * en ** moeten de ontbrekende proefwerken zo vlug mogelijk worden ingehaald op vrije momenten, dus niet tijdens de lessen. De leerling(e) die afwezig is geweest, neemt ZELF contact op met het leerlingensecretariaat voor de regeling van de inhaalproeven. Dit moet gebeuren voor het einde van de proefwerkenperiode.

Voor langdurig zieken kunnen uitzonderingen gemaakt worden. Men bespreekt in dit verband elke leerling afzonderlijk met de adjunct-directeur.

Page 8: VDTD Juni 2014

TWEEDEHANDSBOEKENMARKTDe school biedt u de gelegenheid elkaar op volgende tijdstippen te ontmoeten om boeken door te verkopen:

Waar: Op de overdekte speelplaats in de A-BlokWanneer: Vrijdag 27 juni 2014Uurregeling: Iedereen wordt verwacht tussen 9u30-10u30.

Respecteer de uurregeling. Zo ontloop je als verkoper de kopers niet. Houdt u aan eventueel vooraf gemaakte afspraken.Voor de BSO-klassen is het echt wel nuttig op voorhand na te kijken op je nieuwe boekenlijst of het wel de moeite waard is om naar de boekenmarkt te komen. In de BSO-klassen worden meestal leerwerkboeken gebruikt.

Waar dien je als koper op te letten! Koop geen kat in de zak!

1. Kijk na op je nieuwe lijst of er geen verandering van boeken is voor bepaalde vakken. Vergelijk dus goed de titel, het deel en uitgeverij.

2. Controleer zeker het ISBN-nummer, zodat je geen verouderde boeken aankoopt.

3. Er mag geen enkel boek verkocht worden zonder klever in het kaft vooraan. De verkoper moet hiervoor zorgen.

4. Breng contant geld mee en zorg dat het in kleine munt verdeeld is om te kunnen passen.

Waar dien je als verkoper op te letten! Wees een eerlijke zakenvrouw of –man en verkoop geen kat in de zak!

1. Verkoop geen boeken die nog een volgend jaar door uzelf kunnen gebruikt worden. Kijk dus ook uw nieuwe boekenlijst na.

2. Jij zorgt als verkoper dat je boeken geprijsd zijn op de daarvoor bestemde klever in de binnenkant van de kaften. Uw vakleerkrachten hebben deze klevers ter beschikking van bij Mr. Herremans en zij moeten toezien op de juiste prijsbepaling.

Je moet uiteraard de oude aankoopprijs respecteren en niet diegene die op de nieuwe lijst staat. Hiervoor zijn oude lijsten ter beschikking.

3. Maak met uw koper eventueel afspraken indien je een bepaald boek nog nodig hebt om een vakantietaak te maken of een herexamen te leren.

Wissel je adres uit.

Page 9: VDTD Juni 2014

FASHION @ STROMBEEK-BEVERMet 5BMRV zijn we van de bus gestapt aan De Bleser Fashion. Daar hebben we uitleg gekregen over wat deze winkel precies doet. Eigenlijk is het helemaal geen winkel. Zij zijn een agentuur, een soort van tussenpersoon. Winkels kunnen er hun collectie samenstellen. Ter plaatse hebben we een aantal outfits moeten samenstellen met een budget van 3000 euro. De kleren moesten we combineren in een soort stijl, bv. klassieke of sportieve kledij. De zaak is gericht op vrouwen met een maatje meer.

Dan zijn we vertrokken naar Brussel. Daar waren we eerst een uurtje vrij om daarna te voet te vertrekken naar Le Chien Vert. Dat is echt één van de mooiste interieurzaken die we ooit al gezien hadden. De binnenkant leek op een enorme schuur. In de lucht hingen oude boten! Een bezoek aan Le Chien Vert is zeker de moeite waard. Het was een interessante en geslaagde dag.

Eda, Emilie, Rabab & Rhani

Page 10: VDTD Juni 2014

Het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap

en technologie Technopolis heeft gisteren zijn

4 miljoenste bezoeker mogen verwelkomen.

De eer ging naar het tweede jaar van het

Technisch Berkenboom-Instituut in Sint-

Niklaas. Leerlinge Sule Nur mocht de felicitaties

en kussen van een stevig toegejuichte en

massaal gefilmde Vlaams minister-president

Kris Peeters en Technopolisvoorzitter Luc Van

den Brande in ontvangst nemen. “Leuk en

spannend”, lachte ze achteraf. Technopolis

beloont de school door ze voor een dag om

te bouwen tot een pop-up science centre.

Technopolis opende in 2000 de deuren en

ontvangt jaarlijks 300.000 bezoekers.

(WWK) Bron: http://www.hln.be

BVL WINT WEDSTRIJD 4 MILJOENSTE BEZOEKER TECHNOPOLISVandaag ontvingen we onze 4 miljoenste bezoeker! Vlaams minister-president Kris Peeters en Luc van den Brande (Voorzitter raad van Bestuurd Technopolis) reikten een speciale prijs uit aan Technisch Berkenboom-Instituut uit Sint-Niklaas. Zij winnen een pop-up doe-centrum. De school wordt een tweede Technopolis voor een dag!

Page 11: VDTD Juni 2014

Met de bus naar Brussel.Aangekomen op de VRT! De Ketnet-studio en Studio Brussel achter de schermen, dat was interessant. In de namiddag lekker gegeten en de stad verkend. Voor het huis van de koning aten we een ijsje in de zon! Silke en Eline 4BHZb

We zijn op 13 mei naar Brussel geweest met de bus. We hebben

de VRT bezocht: veel studio’s zoals Sporza, Terzake, … We

hebben veel uitleg gekregen van een goede gids. Ook de decor-

straat en de studio van Studio Brussel ontbraken niet! Het was

heel interessant en we hebben ons niet verveeld. In de namid-

dag deden we een zoektocht in Brussel, in groepjes. Jammer

van de regen en van de afstand die we moesten stappen, maar

het was een leuke dag!

Luna, Joyce en Doranda 4BHZb

Het was een superleuke dag in Technopolis! We

hebben veel activiteiten gedaan, zoals een auto

besturen, fietsen, werken met de hartslagmeter

en nog veel meer.

We vonden de auto heel leuk. Spijtig genoeg

was het slecht weer en zijn we niet naar de stad

Mechelen geweest.

Kortom, we hadden heel veel plezier en we willen

dit zeker nog eens doen!

Imane, Elisa en Rania 2BMO

In Technopolis was het echt leuk, we moesten allerlei opdrachten doen, zoals je eigen weerbericht maken! We deden zot en we maakten de hele dag plezier!Demy 2BMO

BEZOEK VAN 4BSO AAN BRUSSEL/DE VRT

Page 12: VDTD Juni 2014

Het was supertof, vooral het autorijden en het spijkerbed! Dat lag eigenlijk heel gemakkelijk.Caro, 2 BMO

Eerst dacht ik dat de uitstap naar Technopolis saai zou zijn, maar mijn mening veranderde al snel toen we het gebouw binnenwandelden. Ik zei tegen mezelf: “Het wordt een keileuke dag!”Spannend was het toen Kris Peeters ons de prijs overhandigde! Nu mag onze school voor 1 dag pop-up science centre zijn!Sule Nur

Dinsdag 13 mei was het zover: we gingen naar Technopolis. We zaten eerst een halfuurtje op de bus. Toen we ter plaatse onze bandjes kregen, konden we daarmee allerlei dingen uitproberen. Het leukste vond ik de auto en de fiets. Met de auto moest je gewoon sturen en dat resultaat zag je dan op een groot scherm vóór je. Met de fiets moest je op een lange smalle kabel fietsen. Dat was leuk! Helena Swartelé 2 BMO

Technopolis

Page 13: VDTD Juni 2014

2SLEEP4ART:TOONMOMENT EINDEJAARSWERKEN

Van 18 mei tot en met1 juni aanstaande stellen de laatstejaarsstudenten ‘Architecturale Vorming’ uit het Technisch Berkenboom-Instituut in Sint-Niklaas hun eindwerk voor.

De studenten werden uitgedaagd om een ontwerp te maken voor een overnachtingsplaats voor de bezoekers aan de site van Verbeke Foundation (www.verbekefoundation.com). Elke leerling koos hierbij zijn eigen plek uit in een straal van 10 km rond de site. Hiervoor gingen ze een boeiende architecturale dialoog aan met de omgeving, de kunst en het tentoonstellingsprogramma binnen de site.

Vanuit wiskunde, wetenschappen en de verschillende kunstvakken werden de leerlingen een schooljaar lang begeleid.De eindresultaten zijn zeer divers en de moeite waard om te komen bewonderen.

De studierichting Architecturale Vorming zelf bestaat inmiddels 5 jaar. Naast een algemeen vormend karakter met de nadruk op wiskunde (6u), wetenschappen en taalkunde leren deze studenten nadenken en handelen over architectuur in beeld en vorm maar ook in schoonheid en functionaliteit.

De tijdelijke expo ‘2sleep4art’ kan bezocht worden van donderdag tot en met zaterdag van 11 tot 18u op de site van Verbeke Foundation, Westakker in 9190 Kemzeke.

Technopolis

Page 14: VDTD Juni 2014

FIETSTWEEDAAGSE 7BSO

Op 15 mei zijn we met alle 7dejaars op fietstocht naar de Hoge Rielen vertrokken. De helft ging met de fiets, de andere helft met de trein.

Nadat alles ingeladen was, vertrokken we met de fiets richting Kruibeke voor de overzet naar Hoboken. Eens aan de overkant van het water fietsten we verder richting Hoge Rielen. We hebben verschillende tussenstops gemaakt omdat het in het totaal een fietstocht van maar liefst 72 kilometer was! Om 16u30 kwamen we eindelijk aan op het terrein. Op het einde was het voor sommige leerlingen wel zwaar. Anderen vonden de fietstocht gewoon heel leuk. Het weer was super! Achteraf gezien was iedereen wel tevreden omdat ze dit hadden meegemaakt.

De andere leerlingen die met de trein naar de Hoge Rielen reisden, waren ’s middags al op het kampeerterrein. Zij hadden een eigen smosje kunnen maken en erna hebben ze een groot gps-spel gespeeld. Het was een lange en moeilijke tocht naar de schat, maar ze hebben die toch gevonden.

Toen wij, de fietsers, aankwamen hebben we onze tenten opgezet en zijn we hout gaan sprokkelen voor het kampvuur. Het ging er hard aan toe. Elke klas wou winnen door het meest dikke, droge, lange, ... hout te vinden. Nadien hebben we samen met de leerkrachten de groentjes gekuist en fruit gesneden voor in onze heerlijke sangria. Hierbij hebben we veel gelachen. Daarna hebben sommige leerlingen zich even afgezonderd en gewoon even op hun kampeermatje gerust. We kunnen jullie verzekeren dat dit deugd deed! We hoorden en roken de geur van de BBQ. Iedereen was hongerig. De leerkrachten waren het vlees aan het bakken en wij? Wij zagen dat het goed was ☺. Toen het donker werd hebben we het kampvuur aangestoken en nadat alle gezelligheid op zijn eind liep zijn we gaan slapen, wat voor sommigen gelijk stond aan liggen bevriezen in hun tent... ’s Morgens was er warme chocomelk, wat zeer goed was voor het ontdooiingsproces en gelukkig was de zon opnieuw volop van de partij.

Tussendoor hebben we ook nog highlandgames gespeeld met katapult slingeren en boomstam werpen, waarbij we als klasgroep goed moesten samenwerken en grote volksspelen waarbij we de leerkrachten en elkaar konden uitdagen. Uiteindelijk waren we allemaal winnaars en kregen we een gouden medaille.

Het was zalig. Voor herhaling vatbaar! We waren samen één groep 7BSO.

Ook de leerkrachten willen via deze weg hun zevendejaars nog even een ‘dikke duim’ geven. We zijn bijzonder trots dat jullie er samen zo’n gezellige tweedaagse van gemaakt hebben!

Page 15: VDTD Juni 2014
Page 16: VDTD Juni 2014

Boottocht … (Kylie) - Ik sta er niet op :( ( Lars) - Ik hou van Kylie (Sarah)

Gloria en Nini zijn zo mooi !(Gloria) - Leuke dag en lekker weertje (3 BVK)

Het MIAT: De Tijd van Toen (Davina & Ellen)

FUN IN DE BOOT !!!!

3 BSO OP UITSTAP NAAR GENT Bezoek Miat, middagpauze op de Vrijdagsmarkt en daarna een boottochtje.

Page 17: VDTD Juni 2014

‘s Middags mochten we een terraske doen en iets gaan eten (Amber, Hebe, Nathalie en …)

MET 3 BSO OP UITSTAP, ALTIJD EEN AVONTUUR (MEVR. COCKELBERGH)

Wat ligt daar op de grond? Iets vies? (Hebe)

Wachten op de trein is leuk (Raluca)Fien, wat een vettig lachje (Davina)

3 OP EEN RIJ (3 BMRP)

Page 18: VDTD Juni 2014

STOEPKRIJTACTIE

Straatkinderen zijn kinderen die trachten op straat te overleven zonder enige bescherming

van volwassenen. De banden met hun gezin zijn los of helemaal verbroken. Ze moeten

vaak helemaal voor zichzelf zorgen. Tragisch genoeg blijkt ook de maatschappij hen de

rug toe te keren en reageert zij niet enkel met onverschilligheid maar ook met fysisch en

psychisch geweld op deze kinderen… Gelukkig zijn er mensen die zich wel om het lot van

deze kinderen bekommeren zoals de vzw mobile school. Dit is een Belgische organisatie

die zich inzet voor straatkinderen wereldwijd. Onder het motto ‘Breng de school naar de

straat’ ontwikkelt de organisatie mobiele schoolkarretjes en verzorgt ze de opleiding van

plaatselijke straathoekwerkers.

Ten voordele van de mobiele school doet onze school al 5 jaar mee met de stoepkrijtactie! Een

medewerker van de mobiele school kwam de leerlingen van het eerste jaar op school uitleg

geven en ook tijdens enkele godsdienstlessen leerden de leerlingen meer over het leven van

straatkinderen. Met zelfgemaakte sandwichborden trokken ze op een donderdagmorgen

naar de grote markt om er namen te verzamelen van mensen die dit project een warm hart

toedragen. Elke naam werd gesponsord met een kleine bijdrage van 1 euro. De ingezamelde

namen werden tijdens het slotmoment met stoepkrijt op de speelplaats geschreven…

We haalden in totaal € 1171,22euro op! Hartelijk dank voor alle leerlingen die zich hier goed

voor hebben ingezet!!!!

Page 19: VDTD Juni 2014
Page 20: VDTD Juni 2014

BEZOEK AAN EPC-LOKEREN - 6 PUB

Eco Print Center Lokeren is een drukkerij die hoort bij de Persgroep. Zij drukken De Morgen, Het Laatste NIeuws, De Student, CULT, ZONE 03, ...

Wat maakt EPC zo belangrijk?Ze zijn de grootste drukkerij in Europa die volledig ecologisch werkt. Ze genereren zelf hun energie, werken met milieuvriendelijke inkten en drukken waterloos.

Bij het begin van ons bezoek kregen we klaar en duidelijk een presentatie te zien waarin het ontstaan en de structuur van de drukkerij duidelijk was.

Daarna volgde een rondleiding in het bedrijf. We hadden het geluk de volautomatische drukkerij te bezoeken met een gepensioneerd werknemer van EPC. We zagen robots die papierrollen vervingen, kilometers rails met drukwerk (hoofdzakelijk verkiezingsdrukwerk dat in de krant wordt bevestigd) en ingenieuze systemen om het drukwerk klaar te maken voor verdeling.

Als afscheidscadeau ontvingen we allemaal een leuk geschenkpakket dat bestond uit kranten en tijdschriften.

De moeite waard!