Van Oers Accountancy & Advies geeft groeistrategie vorm met AFAS Profit 2008

3
PERSBERICHT Van Oers Accountancy & Advies geeft groeistrategie vorm met AFAS Profit 2008 Leusden, 8 september 2009 - Van Oers Accountancy & Advies werkt sinds dit jaar organisatiebreed met de accountancy software van AFAS. Na een uitgebreide pakketselectie en verschillende conversietrajecten draait Van Oers nu met AFAS Profit 2008. De mogelijkheid die AFAS Profit biedt om volledig geïntegreerd en op een eenduidige manier gecentraliseerd te werken, gaf de doorslag te kiezen voor de Leusdense softwareleverancier. Na de fusie tussen Van Oers en RoelandsVreijsen Accountants en Adviseurs vond er een centralisatie van accountancy- en loonadviesdiensten plaats. Bij deze centralisatie van diensten ontstond ook een groot ICT-vraagstuk. Verschillende deelsystemen moesten vervangen worden door één nieuw softwarepakket. In het eerste halfjaar van 2008 vond hiervoor een pakketselectie plaats. Hier kwam AFAS Profit 2008 als meest geschikte softwarepakket uit de bus. In het najaar van 2008 zijn de verschillende conversieprojecten opgestart met als doel over te stappen op één centrale AFAS Profit omgeving. Voor de fusie werkte Van Oers al met AFAS Profit 2005 voor verschillende accountancydiensten. Eind 2008 is bij Van Oers de conversie naar AFAS Profit 2008 succesvol afgerond. Op de afdeling Loonadvies zorgt het onderdeel Profit HRM/Payroll inmiddels voor een verbeterde efficiency door onder andere de inzet van Profit CAO's. De keuze om Profit HRM/Payroll in combinatie met Profit CRM in te zetten heeft ook het geven van loonadvies aan de brede groep klanten vereenvoudigd en beheersbaar gemaakt.

Transcript of Van Oers Accountancy & Advies geeft groeistrategie vorm met AFAS Profit 2008

Page 1: Van Oers Accountancy & Advies geeft groeistrategie vorm met AFAS Profit 2008

PERSBERICHT

Van Oers Accountancy & Advies geeft groeistrategie vorm met AFAS Profit 2008

Leusden, 8 september 2009 - Van Oers Accountancy & Advies werkt sinds dit jaar organisatiebreed met de accountancy software van AFAS. Na een uitgebreide pakketselectie en verschillende conversietrajecten draait Van Oers nu met AFAS Profit 2008. De mogelijkheid die AFAS Profit biedt om volledig geïntegreerd en op een eenduidige manier gecentraliseerd te werken, gaf de doorslag te kiezen voor de Leusdense softwareleverancier.

Na de fusie tussen Van Oers en RoelandsVreijsen Accountants en Adviseurs vond er een centralisatie van accountancy- en loonadviesdiensten plaats. Bij deze centralisatie van diensten ontstond ook een groot ICT-vraagstuk. Verschillende deelsystemen moesten vervangen worden door één nieuw softwarepakket. In het eerste halfjaar van 2008 vond hiervoor een pakketselectie plaats. Hier kwam AFAS Profit 2008 als meest geschikte softwarepakket uit de bus. In het najaar van 2008 zijn de verschillende conversieprojecten opgestart met als doel over te stappen op één centrale AFAS Profit omgeving. Voor de fusie werkte Van Oers al met AFAS Profit 2005 voor verschillende accountancydiensten. Eind 2008 is bij Van Oers de conversie naar AFAS Profit 2008 succesvol afgerond.

Op de afdeling Loonadvies zorgt het onderdeel Profit HRM/Payroll inmiddels voor een verbeterde efficiency door onder andere de inzet van Profit CAO's. De keuze om Profit HRM/Payroll in combinatie met Profit CRM in te zetten heeft ook het geven van loonadvies aan de brede groep klanten vereenvoudigd en beheersbaar gemaakt.

Simon Spinder, partner bij Van Oers en eindverantwoordelijk voor de afdeling Loonadvies, licht de keuze voor AFAS toe: "Van Oers heeft een groeistrategie. Je moet echter wel eerst het stuur goed in handen hebben, voordat je gas geeft. Het relatiebeheer, moet goed op orde zijn voordat je verder gaat uitbreiden. Met de geïntegreerde software van AFAS hebben we de juiste middelen in handen om onze groeistrategie te realiseren." Op de afdeling Loonadvies is het voordeel van geïntegreerd werken met Profit reeds merkbaar. Spinder legt uit: "We verzorgen nu met minder FTE de verloning van een groeiend aantal loonstroken. Nu de basis goed is, gaan wij ons volledig richten op de

Page 2: Van Oers Accountancy & Advies geeft groeistrategie vorm met AFAS Profit 2008

groeimarkt van loonadvies. Met goede CRM zijn wij in staat om onze bestaande en nieuwe relaties op de juiste wijze en gestructureerd voor loonadvies te benaderen." De visie van AFAS op online samenwerken, samengevat in Profit 2gether, sluit ook aan bij de visie van Van Oers op de toekomstige accountancypraktijk. Van Oers en AFAS werken op dit moment aan de ontwikkeling van de klantportal waarmee van Oers op korte termijn via internet kan samenwerken met klanten. AFAS en Van Oers hebben de afgelopen maanden nauw samengewerkt om het project tot een succes te maken. "AFAS komt over als een goed georganiseerd bedrijf. Ze staan open voor kritiek en zorgen voor goede verslaglegging van openstaande zaken, zowel bij consultancy als support. Dit heeft zeker bijgedragen aan het resultaat wat er nu staat," aldus Spinder.

Over Van Oers Accountancy & AdviesVan Oers Accountancy & Advies is een middelgroot kantoor in West - Brabant dat gespecialiseerd is in accountancy, belastingadvies en administratieve en juridische dienstverlening. Vanuit vijf vestigingen met ongeveer 275 medewerkers bieden zij oplossingen aan klanten in uiteenlopende branches. Samen met Van Oers Corporate Finance, Van Oers Audit, Van Oers International, Van Oers Agro, Van Oers Loonadvies, Van Oers Academy en diverse samenwerkingsverbanden hebben we voor ieder bedrijf alles in huis om in elk levensloopvraagstuk te schakelen en te adviseren. Zowel nationaal als internationaal bieden we maatoplossingen. Zie voor meer informatie over Van Oers Accountancy & Advies www.vanoers.nl. Over AFAS ERP SoftwareAFAS ERP Software richt zich op de ontwikkeling, verkoop en implementatie van complete geïntegreerde ERP software. Daarnaast verzorgt AFAS support en consultancy. Kwaliteit en visie vormen de basis van het succes van AFAS. De visie die aan de producten ten grondslag ligt heeft AFAS Ondernemingsprocesbeheer (OPB®) genoemd. AFAS is een dynamisch, eigenzinnig en puur Nederlands bedrijf met 280 medewerkers en meer dan 10.000 klanten in Nederland, België, Luxemburg, de Nederlandse Antillen en Aruba. AFAS is opgericht in 1996 en gevestigd in Leusden. Zie voor meer informatie over AFAS www.afas.nl .