Update #13 mei 2014

44
1 Bij Uptime Group zijn we in de wolken #13 | mei 2014 | uptime group update

description

 

Transcript of Update #13 mei 2014

Page 1: Update #13 mei 2014

1

Bij Uptime Groupzijn we in de wolken

#13 | mei 2014 | uptime group

update

Page 2: Update #13 mei 2014

2

COLOFON

DE REDACTIE

Ann Van den Sande - [email protected]

Lieze Stevens & Karlo Stirmer - [email protected]

Ann Van den Sande - [email protected]

Rita Verreydt - [email protected]

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER

Uptime Group nvVeldkant 35d2550 Kontich

CONTACT

Algemene [email protected]

[email protected]

ONLINE

Op onderstaande webpagina vind je alle edities terug:

http://issuu.com/uptime-group

Page 3: Update #13 mei 2014

3

Woordje van RitaWie is Xerdo? Uptime Group 911 | Samen sterkCertificaten | Congrats!Shortski | OostenrijkWist je dat...Recept | Pasta alla NormaLissabon | De toppers onder de citytripsDKVOp rondreis door ThailandWelkom bij Uptime GroupWelkom op onze wereldHoezo roze wolk?ING HackatonTrends Gazellen 2014 award Voor een klein prijsje naar RomeEMC2 bedankt Uptimers

568

1012171820252632343638404244

Page 4: Update #13 mei 2014

4

Page 5: Update #13 mei 2014

5

WOORDJE VAN RITA

Beste Uptimers

In mei legt elke vogel een ei. Wij leggen naar goede gewoonte een nieuwe UPdate voor u klaar.

Ongelooflijk hoe snel de tijd vliegt en bovendien hoe de business reageert op steeds nieuwe vragen van onze klanten, onze vendors en onze medewerkers om dit alles te kunnen blijven opvolgen.

Maar geen zorgen. Als ik zie hoe de Uptime Group in staat is om aan al deze veranderingen het hoofd te bieden, ben ik alleen maar heel fier op de groep die dit allemaal waarmaakt. En die groep dat zijn JULLIE: jullie gedrevenheid samen met jullie niet aflatende kwaliteitsdrang om steeds een doel te bereiken, na-melijk tevreden klanten. Daar doen we het voor, is een citaat dat jullie echt niet vreemd is.

Dit alles wordt gelukkig ook vertaald in een mooi re-sultaat. Op de talrijk bijgewoonde kick-off sessies, waarvoor dank, heb ik jullie het resultaat gepresen-teerd waar we in 2013 eindigden. De strategische keuze voor de toekomst werd hier eveneens toege-licht. Wel, ik kan jullie zeggen dat de richting die we hebben ingeslagen tot nu toe de juiste blijkt te zijn. Het eerste kwartaal hebben we de opgaande lijn van einde 2013 verder kunnen zetten. We hebben de eerste 3 maanden een mooi positief resultaat neergezet en ik zie geen aanwijzingen voor een drastische kentering in de volgende maanden. Dus we gaan er verder tegenaan en zullen onze klanten, die steeds meer op ons beroep doen, zeker niet teleurstellen. Daarom zijn er weer heel wat nieuwe

gezichten aangetrokken en zijn we ook altijd naarstig op zoek naar gedreven nieuwe collega’s.

Een waarde die bij ons hoog in het vaandel staat is respect. Ik heb veel respect voor wat jullie alle-maal doen om dit resultaat te behalen. Mag ik dan ook respect van jullie vragen, zodat iedereen binnen de groep zijn job goed en correct kan uitvoeren, ook de mensen van PDM en Sales Admin? Ik wil hierbij nogmaals een warme oproep lanceren om jullie time sheets correct in te vullen. Geen codes doorgeven aan elkaar, bij twijfel de PDM contacteren, als een klant je zelf contacteert om een dienst te vragen, geef dat dan aub door aan PDM, zodat we ook voor je geleverde dienst een juiste factuur kunnen sturen naar onze klant. Dit maakt het leven echt voor ie-dereen veel eenvoudiger en aangenamer. Alvast be-dankt voor jullie medewerking in deze.

Indien jullie nog met vragen zitten of voorstellen tot verbetering hebben, spring gerust eens binnen, mijn deur staat altijd open.

Geniet van de BBQ georganiseerd met de hulp van Ann & Dimitri en gesponsord door onze vrienden van EMC².

Rita

“Ik ben heel fier op de groep”

Page 6: Update #13 mei 2014

WIE IS XERDO?Uptime Group ontzorgt de klant

nu ook met Xerdo

6

Page 7: Update #13 mei 2014

7

Begin februari zag Xerdo, kersverse dochter van Uptime Group NV aan de Veldkant in Kontich, het levenslicht. Hiermee breiden we onze bestaande portfolio verder uit met Managed Print Services.

Rita vertelt: “Kort gezegd gaat Xerdo er binnen Uptime Group voor zorgen dat onze klant ten allen tijde kan printen en, bij uitbreiding, ook kan scannen. We nemen hierbij niet de traditionele insteek van ‘box movers’, want dat is niet wat ons aanspreekt. We willen een dienst aanbieden die onze klant tal van toegevoegde waarden aanbiedt. Onze Managed Print Services helpen bedrijven inzicht en controle te krijgen over print operaties en de positieve impact hiervan op de kosten.”

Xerdo heeft als strategische partners Xerox en HP uitgekozen, vanwaaruit een cross-brand ondersteu-ning van A to Z aangeboden wordt. Op die manier biedt Xerdo een Single Point of Contact (SPoC) aan voor zowel Xerox als niet-Xerox toestellen.

Dominic Barthelon, Managing Partner van Xerdo, preciseert: “De Xerdo MPS aanpak omvat aller-eerst een assessment. We willen begrijpen wat er

gebeurt en ook onze klant daar inzicht in geven. Dit in de breedste zin van het woord, dus niet alleen wat kosten betreft. Van hieruit formuleren we dan een voorstel tot potentiële verbeteringen. In een ideale omgeving feliciteren we de klant met haar aanpak. We zien echter vaak dat er ruimte voor optimalisa-tie over is, op tal van vlakken. Denken we maar aan het aantal toestellen op de werkvloer, welk type van toestel, de locatie van de toestellen, wat met mobiel en follow-me afdrukken, etc. Na het onderdeel ont-werp komen we tot een implementatie en - last but not least - het operationeel beheer van de omge-ving. Hierbij maken we gebruik van een toolset waar-mee we vanop afstand vinger aan de pols houden. Dit stelt ons in staat pro-actief te reageren.”

U vindt Dominic bij Xerdo aan de Veldkant 35d, op de eerste verdieping naast Caligo.

Tel. +32 (0)3 451 23 82 – Fax +32 (0)3 451 23 75www.xerdo.be – [email protected]

“We willen onze klant tal van toegevoegde waarden aanbieden.”

Page 8: Update #13 mei 2014

UPTIME GROUP 911Samen sterk!

8

In Januari hebben we binnen HESTIA-IT het proces “Problem Management” opgestart. De nood voor dit proces was al een tijdje voelbaar. Regelmatig hadden klanten incidenten die vrij complex waren (niet gerelateerd aan een specifieke technology) of een vrij lange doorlooptijd kenden. Het doel van dit proces is om naar de klanten toe een SPOC te hebben, waarachter zich een team van specialisten (van de betrokken technologieën) scharen om “samen” de juiste oplossing aan de klanten te bieden. Sinds de opstart van dit proces hebben we als team (Uptime Group en alle subs) enkele mooie succesverhalen neergeschreven bij onder andere GHDC, NMC, Taminco.

Page 9: Update #13 mei 2014

9

GHDC

Op maandag 20 januari is dit probleem gelogd als steeds te-rugkerende corruptie op Oracle. Na overleg met cc Oracle om de ware toedracht van de situatie te kennen, werd op 23 januari een eerste globale meeting opgezet. Diezelfde dag zijn er verschillende taken uitgeschreven voor de ver-schillende competence centers, om zo de situatie vanuit hun standpunt te analyseren. Op 24 januari hebben we deze troubleshooting in een ho-gere snelheid gezet door de zware impact voor de klant. Die avond zijn we erin geslaagd om de oorzaak van het probleem te vinden, uit te sluiten en de situatie te stabiliseren. Op 27 januari heeft de klant de de-fecte stukken laten vervangen.

Dankzij de prachtige samenwer-king tussen de verschillende teams (Oracle, storage, network, linux, etc.) zijn we erin geslaagd om op twee dagen tijd een zeer onstabiele situ-atie om te buigen naar een werkba-re stabiele omgeving.

De flexibiliteit van de betrokken engineers heeft ertoe bijgedragen dat de klant het weekend met een gerust gevoel kon beginnen en er vanaf maandag de nodige acties genomen werden om de defec-te hardware te laten vervangen. Aangezien er maar 1 applicatie hin-der ondervond, was het echt niet eenvoudig om het ware probleem te vinden.

Taminco

Voor de klant was er duidelijk een probleem: “alles is traag”. Technisch gezien was dit echter niet zo eenvoudig. Geen enkele error die maar enige aanwijzing kon geven. Behalve SAP was er ook geen enke-le applicatie die hinder ondervond. Bijna alle teams van Uptime Group werden erbij betrokken (OS, stora-ge, application, network, etc.) om te achterhalen waarom alles traag ging en er toch geen errors bleken te zijn. Doordat er geen duidelijke aanwijzing van het probleem was, werden verschillende pistes bewan-deld naar oorzaak en oplossing. Pas toen het vrijwel duidelijk was dat het probleem in geen enkel geval SAP gerelateerd was en dat er vanuit het oracle team enkele hints gege-ven werden, is het probleem ontdekt. Het lag in een klein hoekje verscho-len, namelijk in enkele parameters die invloed hadden op de verbinding tussen de server (OS) en de storage. Door het uitschakelen van een ca-che zijn we er als groep in geslaagd om de klant weer een positief ge-voel te geven en was de applicatie weer werkbaar. Zonder de verenigde krachten van al deze competence centers was dit niet mogelijk geweest. Ondanks de redelijk lange doorloop-tijd (2 maanden) kan men toch van een heus succes spreken. Het was echt niet makkelijk om zonder errors noch aanwijzingen dit probleem te identificeren.

NMC

Hier is een probleem geinitieerd van-uit het SAP-team omdat er heel wat “at random” onderbrekingen wa-ren tussen SAP en de databanken. De hele technologische keten (OS, applicatie, virtualisatie, storage, etc.) werd door de verschillende teams van Uptime Group onder de loep genomen. Uiteindelijk bleek het ontbreken van patching (win-dows updates) aan de basis van het probleem te liggen. De klant heeft onder onze begeleiding en volgens onze aanwijzingen zelf de nodige acties ondernomen.

Deze drie verhalen tonen duide-lijk de kracht van de groep aan. Zonder de flexibiliteit van de subs en vooral van de engineers waren deze successen nooit gehaald. Op deze korte termijn kan men nu al zeggen dat “Problem Management” een succesverhaal is, waarmee we extra scoren bij onze klanten.

Jurgen

Page 10: Update #13 mei 2014

Kristiaan Wouters: MobileIron V5 Platform Certified

Kristof Vangeenderhuysen:Sales Oracle Linux 6Presales Oracle Linux 6Oracle Linux 6 Implementation specialist

Natasja Hennen: ITIL® Intermediate Examination in Release Control and Validation

Lars Van Steenbergen: Oracle Linux 6 Implementation specialist

Carmen Lopez: Oracle Linux 6 Implementation Specialist

Ruben Van Nieuwenhove:CCNA

Davy Arcidiaco: Oracle Linux 6 Implementation specialist

Alessandro Infantino: Oracle Linux 6 Implementation Specialist

Joren Maurissen: Symantec Technical Specialist

Dries Moelans:Oracle Linux 6 Presales SpecialistOracle Linux 6 Sales Specialist

Yves Van Lierde: Citrix Certified Expert - Apps and Desktops

10

CERTIFICATENCONGRATS!!

Y O U R v S P O T

Page 11: Update #13 mei 2014

Etienne Buxin: Cisco CCNA Security

Wim Van Espen: Implementing Cisco Storage NetworkNetApp Certified Data Management Administrator NetApp Certified SAN Implementation EngineerNetApp FAS6200 / NetApp FAS3000NetApp FAS2000 / NetApp FAS3100NetApp FAS3200 / NetApp GS TroubleshootingNetApp Hardware and Down Storage

Rudy Van Driessche:Commvault Accredited Professional

Wannes Colman:Cisco CCNA Security

Geert Plessers: KEMP Certified Engineer

Jeroen Peters: Lync core 70-336

Steve De Peet: MCITP: Enterprise Administrator on Windows Server 2008

11

Frederik De Mild: Oracle Linux 6 Presales SpecialistOracle Linux 6 Sales Specialist Oracle Linux 6 Certified Implementation Specialist

Tim Verscheure: CCDA

Project Integration Architects

Page 12: Update #13 mei 2014

SKIREIS NAAROOSTENRIJK

Dries & Kristiaan

12

Chalet ZilversterObergasse 23

Wald am Arlberg

WEBSITE

Page 13: Update #13 mei 2014

13

Aangezien er in het verleden reeds fijne ervaringen waren opgedaan, was het ook dit jaar snel beslist: we huren de Cronos chalet

in Oostenrijk voor een paar dagen en vertrekken met een hoop Hestianen/Uptimers/familieleden/ex-collega’s en vrienden

om aan wintersport te doen!

Page 14: Update #13 mei 2014

Catherine Lekeux nam, als mama van Hestia, de volledige planning onder haar vleugels: regelen van slaapplaatsen, oplijsten wat er aan voedsel en drank gekocht diende te worden, iedereen samenkrij-gen in meetings, kortom het hele PM gedeelte van de trip op zich, waardoor alles vlotjes verliep. Na lang uitkijken, dromen van sneeuw, eindeloos beluisteren en dan downloaden van schlager muziek voor onderweg, was het dan zo ver: time to go!

Efficiënt en praktisch als we zijn, reden we met een paar mensen per auto: bij sommigen ging dit in een vlotte lijn (8 à 9u onderweg), bij anderen iets minder rechtlijnig (16u onderweg!).

Daar aangekomen was het een kwestie van ontdekken hoe we binnen moesten raken en hoe alles (lees: verwarming e.d.) werkte aan de hand van de Duitse handleidingen. En dan ons bedje in om de volgen-de dag fris op de piste te staan.

Na een stevig ontbijt gingen we in groepjes naar Sonnenkopf, het dichtstbijzijnde station. Na het hu-ren van materiaal voor degenen, die dit nog niet hadden, en het aankopen van onze skipassen

(172€ voor 4 dagen ski- en board-plezier) konden we eindelijk starten.

In de buurt van de chalet zijn ver-schillende stations:

• Sonnenkopf, op een paar minuten met de auto waar- door we deze dan ook de eerste dag deden• Zürs-Lech op een 20-tal minuten rijden• Sankt-Anton op een kwartiertje rijden

Op Sonnenkopf zijn er vooral blauwe en rode pistes, wat niet zo makkelijk was voor de beginners. Maar na een goede halve dag oe-fenen waren Peter en Siege al in staat om zelf wat pistes te doen!

“schlager muziek voor onderweg:time to go!”

14

Page 15: Update #13 mei 2014

15

Op de berg was er animatie voor-zien tijdens de halve liter bier (ook wel lunch genoemd): een lokale DJ gaf het beste van zichzelf met een mix van schlagers, Franse, Oostenrijkse en Duitse popmuziek en grijsgedraaide hits van een tien-tal jaar geleden, kortom: ambiance!

De dagen hierna werden ook de andere skistations uitgetest, wat vooral de meer ervaren skiërs/sters bekoorde: er zijn veel meer pistes en je kan ook moeilijkere pistes kiezen dan op Sonnenkopf.

Verder was daar ook meer keu-ze in restaurants om ‘s middags iets te gaan eten, wat resulteer-de in Pieter die (record holding) 2 knödels naar binnen speelde en

daarna nog vlot mee boardde met de rest!

Na al dat harde skiën/boarden was het ’s namiddags altijd tijd om langs de lokale après-skibar te gaan: de Kelo-Bar. Deze bevond zich handig op de weg vlak langs het station om naar boven te gaan. Ook hier was de ambiance compleet: dagelijks dezelfde soort muziek als de live DJ wist te brengen en meer mensen

“Kortom: ambiance!”

“Er was wat tijd voor een bloeiende romance”

Page 16: Update #13 mei 2014

dan er eigenlijk in de bar pasten. Een van de namiddagen was er zelfs een live band die kwam. ‘s Avonds waren er beurtrollen voorzien om te koken/op te rui-men/af te wassen. Dit verliep vrij vlot, maar we dienen toch Ann en Veronique te bedanken, die hier super veel effort in hebben ge-stoken tussen hun wandelingen door :). Het resultaat was dat er ‘s avonds altijd overvloedig en lek-ker eten was.

Na het eten was het dan tijd om wat te relaxen, even met man/vrouw/lief/kindjes aan het thuisfront te bellen en een gezellige avond door te brengen met kaar-ten, babbelen, gezelschapspelle-tjes, gelach, muziek en een glas wijn of een gin-tonic. Of ook 2.

Uiteraard was het allemaal weer veel te snel afgelopen en moes-ten we terug richting België. Onderweg dienden we uiteraard

wel nog even aan een Burger King te stoppen (waarom hebben we deze nog niet in Belgïe? Mogelijk een voorstel voor een nieuwe Cronos franchise?) waarna we allemaal licht uitgeput, maar he-lemaal opgeladen terug in België aankwamen.

Dries en KristiaanHestia

16

Page 17: Update #13 mei 2014

WIST JE DAT...

Voortaan kunnen Cronosieten bioscooptickets kopen aan B2B-tarieven en hierdoor bespaar je snel € 2/ticket. Tickets zijn op voorraad aan de Cronos receptie en kunnen afgehaald worden

mits cash betaling.

Veel plezier!

Prijs 2D-ticket: € 7,75

Prijs 3D-ticket: € 9,75

17

Page 18: Update #13 mei 2014

18

PASTA ALLA NORMA

Klassieke Siciliaanse keuken

‘Norma’ is een tragedia lirica, een opera in twee bedrijven van Vincenzo Bellini. De eerste uitvoe-ring vond plaats in La Scala op 26 december 1831. Deze opera wordt algemeen beschouwd als een klassiek voorbeeld van de Belcanto traditie.

Pasta alla Norma is een klassiek pastage-recht uit de Siciliaanse keuken van Catania, een Italiaanse stad aan de oostkust van Sicilië en geboortestad van Vincenzo Bellini. Het wordt bereid met tomaten, gebakken au-bergines, geraspte ricotta ‘salata’ en basilicum.

Page 19: Update #13 mei 2014

19

Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakjes. Leg ze laag voor laag in een vergiet en strooi wat grof zout op elke laag. Laat minimaal een uur rus-ten. Spoel de aubergines daarna goed af en droog de plakken voorzichtig af met keukenpapier.

Breek de kaas met een vork in kleine brokjes. Breng de tomaten,de knoflook, de peper en de olijfolie in een grote braadpan aan de kook en laat 30 minuten sudderen. Pers de tomaten daarna door een zeef of gebruik de staafmixer of een blender om er een homogene massa van te maken.

Houd het geheel warm op een klein vuur. Breng intussen een grote pan gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Frituur de au-bergines in hete olijfolie en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

Laat de gekookte pasta uitlekken en schep de tomatensaus, de helft van de kaas en de basi-licum er doorheen. Dien op met de gefrituurde aubergine en het restant van de kaas.

INGREDIËNTEN(4 À 6 PERSONEN)

3 middelgrote auberginesGrof zout

150g gezouten ricotta of niet te harde pecorino500g tomaten in blokjes

1 grote teen geperste knoflook 6 eetlepels olijfolie400g penne rigate

Een handvol basilicumVers gemalen peper

BEREIDING

Page 20: Update #13 mei 2014

LISSABON,DE TOPPER ONDER

DE CITYTRIPSGenieten in de hoofdstad

van Portugal

20

Lissabon is met het vliegtuig snel te bereiken (ong. 2u45min). Daarbij heb je als voordeel dat de luchthaven slechts 7 km van het stadscentrum gelegen is, een korte transfer dus!

Je neemt hiervoor best de Aerobus (ca 30min): een ticket kost ongeveer 4 euro.

Openbaar vervoer van Carris (ca 20min) is ook een optie: een ticket kost ongeveer 2 euro. Of je neemt een taxi natuurlijk.

Page 21: Update #13 mei 2014

21

3 BLIKVANGERS IN LISSABON

CATEDRAL SÉEen prachtig stukje architectuur.

Page 22: Update #13 mei 2014

22

CASTELO DE SAO JORGEHet mooie uitzicht over de stad is de klim naar het kasteel meer dan waard!

BAIRRO ALTOHier vind je talloze pubs en restaurants,

en geniet je als een echte Portugees van de Fado.

Page 23: Update #13 mei 2014

23

- Proef de Pasteis de Belém: romige taartjes bestrooid met kaneel en poedersuiker -- Voetballiefhebbers bezoek het legendarische Estadio da Luz, thuisbasis van Benfica -

- Het uitgaanscentrum aan de Taag, oude pakhuizen omgetoverd tot trendy bars -- Neem een pauze in de groene stadsparken of aan het strand van Estoril -

- Bezoek Sintra met het mooie paleis Pena -

ONZE AANRADERS

PASTEIS DE BELÉM

PALEIS PENA

Page 24: Update #13 mei 2014

- Vintage Lisboa: recent kleinschalig hotel met schitterende ligging -- Corinthia Lisbon: tophotel met groot wellnesscentrum -

- Hotel Ouro: nieuw hotel op 100m van het bekende Rossioplein -- Duas Nacoes: voor de budgetreiziger, kamers basic maar netjes/modern -

- NH Liberdade: ruime kamers met koffiefaciliteiten, strakke inkleding -

Vraag vrijblijvend een offerte aan, de hotels hebben ook meermaals promoties zoals 2 nachten boeken + 1 nacht gratis!

ONZE HOTELS

VINTAGE LISBOA

CORINTHIA LISBON24

Page 25: Update #13 mei 2014

Bij een opname in het buitenland dien je DKV binnen de 24 uur op de hoogte te brengen

via het assistance nummer +32 (0)2 230 31 32.(vermeld op de achterkant van elke medi-card)

Zij zullen in eerste instantie helpen bij de afwikkeling van de opname. Wanneer je bij terugkeer in België

nog documenten/rekeningen ontvangt, mag je die aan Kris Eeckhout bezorgen.

25

Page 26: Update #13 mei 2014

OP RONDREISDOOR THAILAND

Het land van de glimlach

26

Page 27: Update #13 mei 2014

27

Page 28: Update #13 mei 2014

28

Thailand, een van de belangrijkste en mooiste toeristische

bestemmingen van Zuidoost-Azië.

Een warm land met een vriendelijke bevolking, zonnige stranden in het zuiden en typische bergdorpjes in het noorden. Het omvat een aan-trekkelijke mengeling van to-do’s tegen een uiterst vriendelijk budget. Hieronder enkele voorbeelden van de leuke trips in Thailand!

Wij zijn onze rondreis gestart in de metropool Bangkok, een indruk-wekkende stad vol contrasten. Je hebt er mooie tempels, chique winkelcentra, kanalen met drij-vende markten en een bruisend nachtleven.

Een absolute aanrader in Bangkok is een fietstocht door de straten en achterwijken van de hoofdstad. Het is een uniek avontuur door een doolhof van smalle steegjes, waar zelfs Tuktuks niet doorheen geraken. Je ontmoet er het dagelijks leven van de stad, je bezoekt er tempels en

Page 29: Update #13 mei 2014

steekt er de Chao Phraya-rivier over op een long-boat om dan terecht te komen in de longen van Bangkok (ook wel het Venetië van het oosten genoemd). Een volledig andere we-reld en onvergetelijke ervaring.

Na een tweetal dagen hebben we Bangkok achter ons gelaten en zijn we op zoek gegaan naar wat frisse lucht en natuur.

Hiervoor namen we de nachttrein naar het zuiden. Reizen met de nacht-trein is zeker de moeite waard en het is een voordelige manier van reizen. Je zit meestal een tiental uur in de trein en je tovert je stoeltje om tot een klein bedje om te slapen. Een gordijn-tje zorgt voor wat privacy en een ven-tilator voor de nodige verfrissing.

Je hebt op de trein zelfs een bar-wa-gon waar je geniet van een fris pintje en kijkt naar alles wat passeert.

Onze bestemming in het zuiden was het Nationaal Park “Khao Sok”, een indrukwekkend oerwoud met een boeiende fauna en flora. In het park heb je ook een groot stuw-meer met honderden spectaculai-re eilandjes van kalksteenrotsen. We bleven er een drietal dagen en logeerden er in boomhutten, zalig! Heel basic, maar midden in de ge-weldige natuur. In het park namen we deel aan verschillende activitei-ten: een nachtwandeling door de jungle op zoek naar het nachtleven, tubing op een rivier door het oer-woud en ook een geweldige jungle walk door modder met oversteken van verschillende beekjes en wa-tervalletjes en kruipen/klimmen/zwemmen door grotten, etc.

Let op: je mag er soms wel niet te lang blijven stilstaan, want er zitten nog al veel bloedzuigers.

Vanuit Khao Sok vlogen we richting de bergen in het noorden. Via een budgetvriendelijke binnenvlucht reisden we af naar het levendige Chiang Mai. Hier logeerden we iets langer dan een week bij een su-pervriendelijk Vlaams/Thais gezin: zij is afkomstig uit Antwerpen en hij is afkomstig uit een Noord-Thais bergdorpje. Samen hebben ze een kleine B&B net buiten het centrum van Chiang Mai. Zijn naam is Loi en een geboren gids, hij neemt je een week lang mee op avontuur door het noorden van Thailand. Je be-zoekt Chiang Mai, gaat erna drie da-gen trekken in de bergen, waar je er o.a. een olifantentocht maakt, en je keert terug op een eigen gesjord vlot. Je slaapt bij een bergstam en zingt samen liedjes aan het kampvuur. Je beklimt een waterval, je be-zoekt Chiang Rai en reist naar de

“We logeerden er in boomhutten,

zalig!”

29

Page 30: Update #13 mei 2014

30

grensstreek met Birma. We werkten er zelfs een dag als olifantenver-zorger (Mahut) en als dank kregen we een olifantenmassage + kus! Als afsluiter probeerden we een ritje te maken op een struisvogel. Kortom een intense week met leuke lokale ontmoetingen om nooit te vergeten!

Met nachttrein keerden we te-rug richting Bangkok. Onderweg stopten we nog langs een paar in-teressante plekjes, zoals Erawan NP met prachtige watervallen, het verhaal van de Birmaspoorweg en

the Bridge over The River Kwai in Kanchanaburi, en ook de spectacu-laire ruïnes van Ayutthaya.

Thailand bezit ook een paar prach-tige eilanden, waar je zàlig relaxt na al je avonturen. Wij hadden geko-zen voor het eiland Ko Chang in het Oosten van Thailand, vlabij de grens met Cambodja. Het bergachtige Ko Chang, dat ‘Olifanteneiland’ bete-kent, is een paradijselijk eiland en iets minder bekend dan de andere. Vroeger was het meer een back-packer eiland, maar nu wint het toch

meer en meer aan bekendheid bij de toeristen. Het heeft een leuke mix van jungle en prachtige stranden. Je kan er duiken, snorkelen, re-laxen, wandelen, shoppen en lekker eten op het strand.

Thailand is een prachtig land om door te reizen en het zal je zeker niet teleurstellen. Je hebt er voor elk wat wils, de mensen zijn er su-pervriendelijk en je behelpt je er goed in het Engels. Een must-do!

Jelle

Page 31: Update #13 mei 2014

“Thailand is een prachtig land om

door te reizen.Een must-do!”

31

Page 32: Update #13 mei 2014

WELKOM BIJ UPTIMEGROUP

Dem De Bruyn

ThomasCatthoor

EvgueniaIzioumova

Niels Penne

Kurt De Wit

Mitch Van Loo

32

Page 33: Update #13 mei 2014

Carmen Lopez

Fredj Yassine

JeroenMonnens

JorenMaurissen

RoxanneVandeberg

Roel De Graeve

Kenny Van Hoylandt

33

Page 34: Update #13 mei 2014

3434

Lukas MaesKobe Geudens

Page 35: Update #13 mei 2014

3535

Noah Arcidiaco Kato Schevernels

Page 36: Update #13 mei 2014

HOEZO ROZE

WOLK?!

Hoera, je wordt moeder! Die negen maanden en de be-valling zijn even doorbijten, maar je krijgt er iets prachtigs voor terug. Op het moment dat je baby er is, zit je samen met je kindje en je partner heerlijk op een roze wolk…

Maar vaak is de realiteit anders en lijkt die roze wolk eerder op een grijze wolk. Er zijn bv. complicaties bij de bevalling,de borstvoeding komt niet op gang, je baby huilt veel, etc. Je voelt je machteloos, onzeker, ge-frustreerd of ongeschikt als moeder. Dit boek geeft je herkenning, erkenning en houvast als je je niet meteen ‘happy’ voelt als moeder. Het biedt een realistische kijk op het moederschap en helpt je ervan te genieten, net als het anders loopt dan verwacht. Een steun in de rug bij de grootste verandering in je leven, die van vrouw naar moeder, en het vinden van een nieuwe balans.

Renske Tjoelker heeft twee dochters en toen ze moe-der werd, had ze allesbehalve een roze wolk. Dit resul-teerde in de oprichting van haar eigen praktijk Mamas-coach, waar Renske moeders begeleidt die geen roze wolk ervaren of een betere balans willen tussen hun werk en gezin.

‘Prachtig steunend boek over een onderwerp dat vaak onbesproken blijft maar zo herkenbaar is voor veel jonge ouders. Warm en betrokken geschreven.’ – Janine Lazet, verloskundige en bestuurslid van Eerstelijns Verloskundigen Coöperatie Midden Nederland.

‘Dit boek belicht de andere kant van het moederschap: de grijze wolk is een wezenlijk probleem in het leven van de moeders van nu. Het boek is vlot en beeldend geschreven en bevat veel bruikbare tips. Daarnaast is het niet alleen toepasbaar voor je eerste maanden als moeder, maar ook als je kinderen al wat ouder zijn.’

Lonneke Smeenk - huisarts.

Renske Tjoelker

“een onderwerp dat vaak onbesproken blijft maar

zo herkenbaar is“

36

Page 37: Update #13 mei 2014

37

Page 38: Update #13 mei 2014

Are you a student in design, web development or UX? Then this opportunity will be hard to ignore.

March 28 to 30 ING Belgium organizes a full scale Hackaton at its headquarters in Brussels, Belgium. Maximum 20 teams of 4 will battle for their chance to win an epic week

in Silicon Valley, California. IPads and professional software are also at stake.

Don't have a team yet? No worries. Just register and start looking among friends and classmates for a good match. We've invited some high profile jury members too. Think thought leader in tech, think conversation manager, think C-level banker. We'll reveal their names in the coming weeks.

SmartTime en DC2B slaan de handen in elkaar.

Drie weken vóór de lancering van bovenstaand event werd ik bij Rita geroepen. ING had dringend een wi-reless internet infrastructuur nodig voor hun Hackaton 2014. De WIFI diende in elke vergaderruimte foutloos te functioneren. Wat onmogelijk leek op zo’n korte termijn, werd toch mogelijk gemaakt dankzij de hechte samen-werking van 2 subs binnen Uptime Group.

Mijn eerste afspraak bij ING was op 14 maart. De Hackaton zelf zou op 28 maart van start gaan. Ik had dus nog 2 weken. Tijdens de meeting belde ik meteen DC2B op, om na het weekend samen tot bij ING te gaan. Sacha boekte meteen 2 mensen van z’n team en ik boekte Roeland in.

Het was een heuse rat race, maar we lieten ons niet af-schrikken. Er mocht bovendien geen gebruik gemaakt worden van de interne infrastructuur. Daarom werden alle kabels via het plafond bevestigd. Op 1 week tijd werd alles voorbereid. De configuratie van de wire-less controller werd bij Netgear in Gouda voorbereid. Op 27 maart zijn we bij ING alles beginnen installe-ren. Twee dagen lang werd full speed doorgewerkt. Vrijdagmiddag om 15.00 was alles rond.

Yes, we can!

Erik De MaeyerSmartTime

ING Hackathon: So You Think You Can Code?

Page 39: Update #13 mei 2014
Page 40: Update #13 mei 2014

40

Page 41: Update #13 mei 2014

41

Uptime Group krijgt ‘Trends Gazellen

2014’ award

De 'Gazellen' zijn een integraal onderdeel van het econo-mische landschap en betreffen snelgroeiende bedrijven.

Deze bedrijven worden gekozen uit drie categorieën:

Bij de 'kleine ondernemingen' rekent Trends bedrijven die in 2012 een brutomarge van 1 miljoen euro of min-der boekten (het omzetcijfer wordt hier niet gehanteerd omdat vele kleinere vennootschappen geen omzetcijfer bekendmaken in de resultatenrekening).

De 'middelgrote ondernemingen' zijn ondernemingen die een omzet tussen 1 en 10 miljoen euro kunnen voorleggen.

In de categorie 'grote ondernemingen' staan de organi-saties die een omzet van 10 miljoen euro of meer halen.

Door ons imago van sterk en competitief bedrijf werd ook Uptime Group dit jaar opgenomen in de ranking ‘Trends Gazellen 2014’.

Applaus voor onszelf!

Page 42: Update #13 mei 2014

42

Voor een klein prijsje naar

ROME

Page 43: Update #13 mei 2014

Hotel Kennedy03/08/2014 - 05/09/2014

3 nachten kamer met ontbijtFamiliehotel (53 kamers) gelegen nabij het station Termini,

ca 15min te voet van het Colosseum.€ 89 - per persoon

H10 Roma Citta16/07/2014 - 07/09/2014

3 nachten kamer met ontbijtHotel gelegen in de Marconiwijk met goede

verbinding naar het centrum van Rome.Uitgebreid ontbijtbuffet, openlucht-zwembad, bubbelbad en fitness.

€126 - per persoon

Page 44: Update #13 mei 2014

EMC2 wil graag het hele team van Uptime Group bedanken voor de leuke samenwerking.

Wij wensen jullie nog veel succes met alle toekomstige plannen en hopen uiteraard

op een blijvende goede business relatie!

BEDANKT UPTIMERS!

www.belgium.emc.com