Uitnodiging Koestersafari 2012

2
koester safari GLU R EN BI J DE KOES T ER BU R EN Samen op stap De provinciale biodiversiteitscampagne ‘Je hebt meer buren dan je denkt’ draait op volle toeren. Een ideaal moment om enkele gerealiseerde projecten ter plekke te gaan bekijken. Ongeacht voor welke koesterburen u zich engageerde zal deze uitstap u ongetwijfeld de nodige inspiratie geven om verdere ac- ties uit te werken. Blink uw stapschoenen alvast op! Met de verrekijker in de hand toeren we binnenkort weer rond in het Vlaams-Bra- bantse koesterland! Vrijdag 8 juni 2012 (halve dag)

description

Uitnodiging Koestersafari 2012

Transcript of Uitnodiging Koestersafari 2012

koester safari

GLUREN BIJ DE koEstERBUREN

Samen op stapDe provinciale biodiversiteitscampagne ‘Je hebt meer buren dan je denkt’ draait op volle toeren. Een ideaal moment om enkele gerealiseerde projecten ter plekke te gaan bekijken.

Ongeacht voor welke koesterburen u zich engageerde zal deze uitstap u ongetwijfeld de nodige inspiratie geven om verdere ac-ties uit te werken.

Blink uw stapschoenen alvast op! Met de verrekijker in de hand toeren we

binnenkort weer rond in het Vlaams-Bra-bantse koesterland!

Vrijdag 8 juni 2012(halve dag)

programma9 uur Vertrek met de bus aan het provinciehuis, Provincieplein 1, 3010 Leuven

9.20 uur Tweede opstapplaats aan de kerk van Roosbeek, Lubbeeksestraat 13, 3370 Boutersem

Ecologisch bermbeheer te TienenIn 2011 werd in de bermen van Kumtich de zeldzame bokkenorchis waargenomen. Een waardevolle beloning voor de jarenlange volgehouden inspanningen. We nemen dan ook graag het bermbeleid van de stad Tienen onder de loep dat in nauwe samenwerking met Natuurpunt wordt gerealiseerd.

Akkervogelmaatregelen te BunsbeekWe bekijken de verschillende projecten in dit gebied rond akkervogels. Het begon er met het pioniersproject ‘Graan voor Gorzen’ van Natuurpunt Velpe-Mene. Nadien groeide er het ‘gebiedsproject Moutsborn’, met de beheerovereen-komsten akkervogels van de VLM, in samenwerking met landbouwers en jagers. Dit voorjaar werd het Plan Geelgors opgestart, waarbinnen de gemeente Glabbeek - samen met Natuurpunt en RLZH - heggen aanplant op gemeentelijke wegbermen.

Koesterburen rondom de kerk en de pastorietuin van roosbeekEen samenwerkingsproject tussen de kerkfabriek, de gemeente Boutersem, de school en Natuurpunt. Bij de renovatie van de kerk werden maatregelen genomen ten voordele van vleermuizen en gierzwaluwen. De pastorietuin werd vol-ledig hersteld volgens de richtlijnen van Harmonisch Park- en Groenbeheer en met de subsidies ‘Natuur op school’ legde de Vrije Basisschool van Roosbeek een moestuin aan.

13.00 - 14.00 uur Picknick in de pastorietuin van Roosbeek met persmoment, toespraak door gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts

14.30 uur Aankomst te Leuven

Inschrijven:www.vlaamsbrabant.be/koestersafari

Meer informatie:Dienst Leefmilieu: Ann Thienpont tel. 016-26 74 [email protected]

BeleidsverantwoordelijkeJean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor leefmilieu, tel. 016-26 70 22, [email protected]

STATIONPROVINCIEHUIS

JUSTUS LI

PSIUSSTRAAT

PROVINCIEHUIS VLAAMS-BRABANT

routebeSchrijving

Opstapplaats bus