Tweede bezwaar Top Care 18 augustus 2011

3
Mevr BHA van Knippenberg Horsterweg 216 5928 NG Venlo- Blerick. College van Burgemeester en Wethouders, Projectorganisatie Kazernekwartier Venlo Mevr Mr. A Hartog Postbus 3434 5902 RK Venlo Blerick, 18 augustus 2011 Onderwerp: Werkzaamheden kazernestraat 12 Blerick. Geachte, mevrouw Mr. A Hartog en College van Burgemeester en Wethouders, Bij het passeren van het adres Kazernestraat 12 gistermorgen werd mijn aandacht getrokken door veel werkverkeer, twee grote diepleggers en een zandwagen die het kazerneterrein op gingen. Tot mijn verbazing zag ik en grote boorkraan staan achter het KMAR gebouw die net klaar was met zijn werkzaamheden. Er waren tientallen gaten geboord en volgestort met beton voor pijlers. Bij navraag bleken dit de pijlers te zijn voor de nieuwbouw van TopCare. Ontwerpbesluit omgevingsvergunning 2011-0454. U moet begrijpen dat ik hierdoor zeer ontstemd was en wel om het feit dat ik een uitnodiging heb voor een hoorzitting op 5 september 2011 in gebouw D op het kazerneterrein m.b.t. mijn bezwaarschrift aangaande deze nieuwbouw. Deze hoorzitting heeft tot doel dat ik mijn bezwaren t.o.v. Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning 2011-0454. d.d 15 juni. Met het verzoek de reeds verleende vergunning 2011-0454 in te trekken en om het ontwerpbesluit 2011-0454 opnieuw ter inzage te leggen. Bekendmaking verleende omgevingsvergunning reguliere procedure

description

Tweede bezwaar Top Care 18 augustus 2011

Transcript of Tweede bezwaar Top Care 18 augustus 2011

Page 1: Tweede bezwaar Top Care 18 augustus 2011

Mevr BHA van KnippenbergHorsterweg 2165928 NG Venlo- Blerick.

College van Burgemeester en Wethouders,Projectorganisatie Kazernekwartier VenloMevr Mr. A HartogPostbus 34345902 RK Venlo

Blerick, 18 augustus 2011

Onderwerp: Werkzaamheden kazernestraat 12 Blerick.

Geachte, mevrouw Mr. A Hartog en College van Burgemeester en Wethouders,

Bij het passeren van het adres Kazernestraat 12 gistermorgen werd mijn aandacht getrokken door veel werkverkeer, twee grote diepleggers en een zandwagen die het kazerneterrein op gingen.Tot mijn verbazing zag ik en grote boorkraan staan achter het KMAR gebouw die net klaar was met zijn werkzaamheden.Er waren tientallen gaten geboord en volgestort met beton voor pijlers.Bij navraag bleken dit de pijlers te zijn voor de nieuwbouw van TopCare.Ontwerpbesluit omgevingsvergunning 2011-0454.

U moet begrijpen dat ik hierdoor zeer ontstemd was en wel om het feit dat ik een uitnodiging heb voor een hoorzitting op 5 september 2011 in gebouw D op het kazerneterrein m.b.t. mijn bezwaarschrift aangaande deze nieuwbouw.Deze hoorzitting heeft tot doel dat ik mijn bezwaren t.o.v.

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning 2011-0454. d.d 15 juni.Met het verzoek de reeds verleende vergunning 2011-0454 in te trekken en om het ontwerpbesluit 2011-0454 opnieuw ter inzage te leggen.

Bekendmaking verleende omgevingsvergunning reguliere procedure Blerick, Kazernestraat 12, voor het oprichten van een medisch opleidingscentrum (2011-0454) van rechtswege 28 juni 2011

mondeling kan toelichten.

Momenteel liggen de stukken ter inzage maar nog steeds niet digitaal in te zien.Zoals u hier kunt lezen is het m.i. onmogelijk in dergelijk kort tijdbestek ( 11 dagen) een vergunning te verlenen terwijl de inspraakprocedure nog niet is afgerond op het ontwerpbesluit, laat staan dat er werkzaamheden uitgevoerd zouden kunnen worden.Zelfs geen voorbereidende werkzaamheden of archeologisch onderzoek omdat de Flora en Faunawet in deze niet is gerespecteerd.

Het feit dat nu bouwwerkzaamheden plaatsvinden die onomkeerbaar zijn maakt de afwijking van de heersende regels alleen maar groter.

Page 2: Tweede bezwaar Top Care 18 augustus 2011

Ik verzoek u dan ook om onmiddellijke stillegging van de werkzaamheden en de reguliere procedure te volgen.Eenieder de kans te geven om zijn of haar bezwaar te kunnen toelichten alvorens er wordt overgegaan tot uitvoering van bouwwerkzaamheden.Zeker nu bekend is wat de uitkomst is van het complete archeologisch onderzoek met vermoedens aangaande het terrein.Bovendien zijn bij andere onderzoekrapporten gerelateerd aan het toekomstig bestemmingsplan waarvan Kazernestraat 12 onderdeel uit maakt, te lezen dat men verzuimd heeft bodemonderzoeken te doen in het betreffende gebied omdat de KMAR hier geen toestemming voor gaf ondanks sterk vermoeden van vervuiling. Zie rapport bodemonderzoek inmiddels gesloopt gebouw M.

Het mag u duidelijk zijn dat de nu uitvoerende werkzaamheden voorbarig en ontoelaatbaar zijn.Op bovenstaande argumenten vraag ik u nogmaals nadrukkelijk om de werkzaamheden per direct neer te leggen in afwachting op de hoorzitting op 5 september.

Met vriendelijke groet en in afwachting op Uw antwoord,

Bernie van [email protected]