Tiptoptien jeugdboeken juni 2013

download Tiptoptien jeugdboeken juni 2013

of 3

Transcript of Tiptoptien jeugdboeken juni 2013

  • 7/28/2019 Tiptoptien jeugdboeken juni 2013

    1/3

    TipTopTien jeugdboeken Openbare bibliotheek Kortrijk juni 2013

    Juni 2013

    Hemel. Een onmogelijke liefde Alexandra AdornettoHet derde boek in de reeks over Bethany en Xavier is er! Het beloofd eenspannend vervolg te worden waarin de Zeven, een militaire engelenorde,Bethany op de hielen zit. Een zenuwslopend avontuur met nieuwe

    personages, het universiteitsleven en moeilijke keuzes. Want wat zou jijdoen mocht je kunnen kiezen tussen de liefde en onsterfelijkheid?

    Fantasyverhaal| Vanaf 14 jaar

    Oorlogskinderen William Osborne

    Otto en Leni leven in 1941 waar ze tijdens de oorlog uit Duitslandontsnapt zijn naar Engeland. Hun plan om daar in alle veiligheid te

    wachten tot de oorlog afgelopen is, gaat niet door. Ze wordenteruggestuurd naar Duitsland om een meisje te ontvoeren die voor deondergang van Hitler kan zorgen. Een spannend verhaal die je meteenwil uitlezen nog voor je eraan begonnen bent!

    Oorlogsverhaal | Vanaf 9 jaar

    De kleine Odessa. Het geheim van Lode A. Peter Van Olmen

    Odessa leeft nu voor het tweede jaar in een ideale wereld: de

    boekenwereld, waar alle mooiste verhalen en personages tot levenkomen. Van Shakespeare tot Oliver Twist! Maar het magische boekBoekus wordt gestolen en daar wordt Odessa van beschuldigd. Wil jijook zo graag weten hoe ze haar onschuld kan bewijzen?

    Fantasieverhaal | Vanaf 12 jaar

  • 7/28/2019 Tiptoptien jeugdboeken juni 2013

    2/3

    TipTopTien jeugdboeken Openbare bibliotheek Kortrijk juni 2013

    Daar heb je Anton Ole Knnecke

    Vijf verhaaltjes over Anton en zijn vriendjes in 1 boek! Deze kleinejongen maakt heel wat mee met onder andere zijn beste maatje Lukas.Zo leert hij toveren, speelt hij spelletjes en leert hij de meisjes Nina enGina kennen. Een leuk voorleesboek over een leuke jongen!

    Verhalenbundel | Vanaf 4 jaar

    Vijf papieren poppetjes Julia Donaldson

    Dit is het wondermooie verhaal van Lea. Haar lieve mama knutselt voorhaar vijf papieren poppetjes waar Lea heel wat avonturen mee beleeft.

    Tot een stout kindje in de buurt de poppetjes in stukjes knipt. Ookbenieuwd hoe Lea dit oplost?

    Een wondermooi verhaal | Vanaf 3 jaar

    Wees blij dat je geen geheim agent in de WO2 bent JohnMalamVan solliciteren tot vechten in de oorlog, in dit boek ontdek je hetallemaal. We volgen Pascal Blanchard die als geheim agent werkttijdens de tweede wereldoorlog. Zo leer je niet alleen de geschiedenisvan die periode, je leert er ook je Frans en Engels!

    Informatie over de WO2 | Vanaf 8 jaar

  • 7/28/2019 Tiptoptien jeugdboeken juni 2013

    3/3

    TipTopTien jeugdboeken Openbare bibliotheek Kortrijk juni 2013

    Koning Koen en de draak Oxenbury & BentlyKoen is vandaag een echte drakenvechter. Samen met broer Casper envriend Joris bouwen ze een kamp in de tuin waar ze spelen alsof zekoning en ridders zijn. Tot Casper moet gaan slapen en Joris weer naar

    huis moet durft Koen s nachts alleen in het kamp te blijven?

    Verhaal| Vanaf 3 jaar

    Scherven van de hemel Pieter van Oudheusden

    Scherven van de hemelvertelt het verhaal van een schilder en zijnleerling. Wanneer hij het volmaakte schilderij af heeft, denkt hij hetechte geluk te vinden. Maar niks is minder waar: volmaaktheid blijkt nietaltijd gelukkig te maken.

    Verhaal met morele boodschap | Vanaf 8 jaar

    De kok Liesbet SlegersIn het nieuwe boek van Liesbet Slegers leer je alles bij over het levenvan een echte kok. Welke kleren die draagt of welke groentjes hijgebruikt. En wie zorgt voor de vis of voor de afwas na het eten? Je komthet hier allemaal te weten!Informatie | Vanaf 3 jaar

    Feest! Met Nette en Korneel Lokke Dieltiens

    De twee poppen Nette en Korneel nemen je het hele jaar door mee vanfeest tot feest. Geen enkele gelegenheid wordt overgeslaan: Kerstmis,carnaval, Halloween, vakantie, Leer van Nette en Korneel hoe je eenfeestje kunt organiseren met leuke tips en liedjes!

    Informatie | Vanaf 5 jaarDe medewerkers van de jeugdbibliotheek van Kortrijk stellen elke maandde Jeugd TipTopTien samen. Deze leuke en interessante tips zijneen greep uit het grote aanbod en vind je terug in de jeugdafdelingvan de Centrale Bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk.

    Kijk hiervoor elke maand op de website www.kortrijk.be/bibliotheek.

    Openbare Bibliotheek KortrijkLeiestraat 30, 8500 Kortrijk056 27 75 [email protected]