Tiebreak maart 2016

35
Tennisvereniging Haagse Beemden Sportpark ’t Hooghuijs’ Kantenbeemd 1, Breda

description

Clubblad van TVHB (Tennisvereniging Haagse Beemden in Breda)

Transcript of Tiebreak maart 2016

Tennisvereniging Haagse Beemden

Sportpark ’t Hooghuijs’ Kantenbeemd 1, Breda

Tiebreak maart 2016 1

PAGINA INDEX

Bladzijde titel

1 Pagina index

2 Welkomstwoord van de redactie

4 Woordje van de nieuwe voorzitter

6 Foto’s nieuwjaarsreceptie

7 De nieuwe sponsorcommissie van TVHB

11 De pen van de vrijwilliger

12 Nieuwe OTC

13 Competitie nieuwe stijl

19 Project MVKT

21 Foto’s maak kennis met tennis

22 Voorjaarscompetitie 2016

24 Overzicht thuiswedstrijden voorjaarscompetitie

26 Zomertraining

28 Bedankt Roel

30 Foto’s ALV

31 De pen van de vrijwilliger

32 Adressenlijst TVHB

Tennisvereniging Haagse Beemden

Sportpark ’t Hooghuys, Kantenbeemd 1, 4824 NB Breda

tel: 076-5414979 Secretariaat: Postbus 2131, 4800 CC Breda

www.tv-haagsebeemden.nl Banknr.: 52.00.16.351

Tiebreak maart 2016 2

WELKOMSTWOORD VAN DE REDACTIE Beste sportvrienden, Na een lange winterstop is hier dan eindelijk weer een nieuwe editie van de Tiebreak, de laatste dateert alweer van november 2015. Gelukkig zijn jullie allemaal op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen middels de digitale nieuwsbrief van de club, de facebookpagina en website van de club. Sinds de ALV hebben we een nieuwe voorzitter in de figuur van Rogier van den Boom, in zijn voorwoord stelt hij zich voor en legt hij uit hoe hij TVHB in een goed vaarwater probeert te krijgen, met zijn baan als adviseur van Rijkswaterstaat geeft dat zeker hoop voor de toekomst . Verder in dit blad alles over de competitie nieuwe stijl en de voorjaarscompetitie, enkele commissies die bemand zijn met nieuwe leden stellen zich voor. Arthur de trainer legt uit hoe je je kunt inschrijven voor de zomertraining en nemen we afscheid van Roel Baljon als bestuurslid. Guus Klitsie en Ank Adan zijn in de pen geklommen bij ‘de pen van de vrijwilliger’, een unieke kans om wat meer te weten te komen over deze markante clubleden. Ik wens iedereen een fijn en zonnig seizoen toe, helaas zijn de weersomstandigheden nu met Pasen wat minder. Een goed alternatief om het clubblad even te lezen. Tot de volgende editie! Emiel Pas (redacteur Tiebreak) Mocht je de volgende keer iets willen publiceren stuur dan een mailtje naar [email protected]

Tiebreak maart 2016 3

WOORDJE VAN NIEUWE VOORZITTER

Even Voorstellen. Sinds de Algemene Leden Vergadering (ALV) op 17 februari 2016 heeft TVHB weer een voorzitter. Vandaar een kort interview. Wie ben je? Mijn naam is Rogier van den Boom, getrouwd met Marjorie en vader van mijn dochters Maud en Tessel. Ik ben 36 jaar en woon nu 14 jaar in Breda. Hoelang ben je al lid? Pas sinds juli 2015 ben ik lid van TVHB en ik wilde mij naast het tennissen ook inzetten voor de vereniging. Daarom heb ik mij aangemeld voor de sponsorcommissie van het een kwam het ander. In januari werd ik gevraagd als neutrale voorzitter voor de ALV. Dit door de afwezigheid van een voorzitter. Eind januari was ik aan het werk in Oostenrijk als teammanager van de marathonploeg Skate4Air tijdens de alternatieve Elfstedentocht. Daar op de Weissensee in Oostenrijk werd het duidelijk voor mij. Ik krijg er energie van om alles goed georganiseerd te krijgen en wil dit ook graag doen voor TVHB. Tijdens de ALV werd ik (tot mijn verbazing en genoegen) gekozen tot voorzitter in plaats van interim voorzitter. Wat doe je in het dagelijks leven? In mijn dagelijks leven werk ik als adviseur bij Rijkswaterstaat. Ik ben verkeerskundige voor alle werkzaamheden op de wegen en vaarwegen in West-Brabant. Ik houd mij vooral bezig met het zorgen van een juiste afstemming met belanghebbenden en om te zorgen dat weggebruikers zo min mogelijk hinder ervaren tijdens onderhoudswerkzaamheden. Waarom tennis? Na jaren van alleen op de mountainbike te hebben gezeten was ik op zoek naar een hobby die ik met andere mensen kon delen en met een sportief element.

Tiebreak maart 2016 4

Doordat mijn oudste dochter Maud mee deed met het project “maak kennis met tennis” kwam ik weer in aanraking met tennis. Als jongeman had ik namelijk ook al een paar jaar getennist. Vandaar dat ik al weer gauw mijn slag had te pakken en ik vind het heerlijk om weer het wedstrijdelement te ervaren. Je bent net lid. Waarom heb je gekozen voor TVHB? Het is de vereniging in mijn buurt en ik kende er een aantal mensen vanuit mijn straat. Het blijkt een echte gezellige Bredase vereniging te zijn met een Bourgondisch karakter. Ik ben heel blij dat ik TVHBér ben. Ik voel mij welkom en thuis. Wat is jou doel de aankomende tijd als voorzitter? Mijn doel is om van TVHB een vereniging te maken zonder zorgen en met voldoende leden om financieel gezond te zijn. Uiteraard kan ik dit niet alleen, we moeten dit met zijn allen doen. Ik hoop dat mijn enthousiasme anderen kan motiveren om zich ook (weer) voor de vereniging in te zetten. Met het uitgangspunt dat iemand wel plezier beleefd met het bijdragen van zijn of haar steentje. Tot slot. Waar kunnen we jou midden in de nacht voor wakker maken? Om te vertellen dat ik nog verder mag slapen. :-)

Tiebreak maart 2016 5

Tiebreak maart 2016 6

FOTO’S NIEUWJAARSRECEPTIE

Tiebreak maart 2016 7

DE NIEUWE SPONSORCOMMISSIE VAN TVHB Sinds oktober vorig jaar heeft TVHB weer een sponsorcommissie. Rogier van den Boom en Marco Vogelaar. Marco heeft hierin de leiding. Tijdens de ALV heeft Marco een korte presentatie gegeven over de stand van zaken. Nu is de ALV reeds een maand geleden geweest en was niet ieder lid aanwezig bij de ALV, dus hierbij een korte samenvatting van de huidige stand van zaken. - Inzage in huidige sponsorafspraken Met de hulp van Peter Verheijden, Wim van Hoof en Hanneke Oomen-Bastiaansen zijn alle huidige sponsorafspraken in kaart gebracht. - Opstellen van lijst met marktconforme tarieven Recentelijk zijn de sponsortarieven die andere (Bredase) tennisvereningen hanteren vergeleken met de sponsortarieven die TVHB in het verleden hanteerde en op basis hiervan is er een lijst met marktconforme sponsortarieven opgesteld. Met behulp van deze lijst zullen er potentiële sponsoren bezocht/aangeschreven worden. - Contact opnemen met huidige sponsoren Onze visie als sponsorcommissie is dat ook na het afsluiten van een sponsorovereenkomst er geregeld contact met de sponsoren dient te zijn. Dit is ook de reden dat we de komende tijd contact op gaan nemen met onze huidige sponsoren en ook gaan kijken of het de moeite loont om contact op te nemen oude sponsoren. - Benaderen potentiële sponsoren, o.a. voor het Open Toernooi 2016 Begin februari hebben we een aantal potentiële sponsoren op de bonnefooi bezocht en het ziet ernaar uit dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen. Indien de leden nog potentiële sponsoren kennen, dan horen we dit uiteraard graag.

Tiebreak maart 2016 8

- Online initiatieven als SponsorKliks, Ik print voor mijn club, etc. Tegenwoordig zijn er de nodige online initiatieven waarbij leden TVHB kunnen sponsoren door online aankopen te doen. Het online initiatief SponsorKliks zullen we verderop in dit artikel nader toelichten. - Opzetten Vrienden Van THVB / Club van ... Er zijn een hoop verenigingen die een Club van ... hebben, waarbij er bedrijven en particulieren zijn die voor een bedrag van bijvoorbeeld 50 euro een naambord op een groot Club van 50 bord hebben hangen en waarvoor een speciale dag / middag / avond wordt georganiseerd. Wij zijn ook van plan om te kijken of we een Vrienden Van TVHB / Club van ... binnen TVHB op kunnen zetten. - Leden inzetten, denk aan Grote Clubactie Een ander idee is onze eigen leden in te zetten om bijvoorbeeld extra geld in te zamelen voor het pimpen van het clubhuis middels bijvoorbeeld de Grote Clubactie, maar ook andere mogelijkheden worden bekeken. - Opzetten sponsorportaal Een van de laatste ideeen is het opzetten van een sponsorportaal waarop onze sponsoren zich extra kunnen profileren. De domeinnaam, sponsorvantvhb.nl, die we hiervoor op het oog hadden is inmiddels geregistreerd. We zullen zo veel mogelijk proberen om onze leden te blijven informeren over de stand van zaken. Voor nu zullen we zodra er nieuws is dit via de website met onze leden delen. SponsorKliks Sinds begin dit jaar is TVHB aangesloten bij SponsorKliks. Via deze weg wordt onze vereniging door de leden gratis gesponsord. Toch hebben wij het idee dat er veel meer inkomsten mogelijk zijn dan tot nu toe. Want als ieder lid, supporter, familielid of vriend van onze vereniging, voordat zij een webwinkel bezoeken, naar onze website gaat en op de SponsorKliks banner klikt of direct http://www.sponsorvantvhb.nl/sponsorkliks bezoekt wordt het bedrag hoger.

Tiebreak maart 2016 9

In bovenstaande gevallen verschijnt een overzicht van webwinkels, waaronder bol.com, Booking.com, Coolblue, Media Markt, Thuisbezorgd.nl, Wehkamp en Zalando. Elke aankoop bij een van de webwinkels levert onze vereniging een commissie op, terwijl de leden zelf niets extra's betalen dan wanneer ze direct naar de webwinkel gaan en een aankoop doen. Er is een vereniging die bij SponsorKliks is aangesloten welke inmiddels al bijna 8.000 euro heeft binnen gehaald via hun SponsorKliks pagina. Daarnaast is er een vereniging geweest die 700 euro als commissie heeft ontvangen voor 1 enkele bestelling bij Booking.com. De teller van TVHB staat op dit moment op ongeveer 40 euro. Wij zijn van plan om informatie over de inkomsten die wij via SponsorKliks binnen halen in het clubhuis op te hangen en deze informatie op maandelijkse basis te verversen. Nogmaals en samenvattend, SponsorKliks werkt als volgt: Ga naar http://www.sponsorvantvhb.nl/sponsorkliks of klik op de SponsorKliks banner op de website van TVHB, klik hierna op het logo van de betreffende webshop (bijvoorbeeld bol.com), plaats je bestelling bij de betreffende webshop en er gaat automatisch een commissiebedrag naar TVHB. Geen registratie en maar één extra handeling nodig. Sportieve groeten, Rogier en Marco

Tiebreak maart 2016 10

Tiebreak maart 2016 11

DE PEN VAN DE VRIJWILLIGER… Wat een leuke verrassing dat ik de pen van je kreeg

Guy. Dank je. Wie is Guus?

Guus Klitsie is al vanaf 1974 met Nicolette Slot.

Vanaf 1979 heb ik mijn werk in de orthopedische

hulpmiddelen We woonden al in deze buurt voor

onze tennisbaan er was, en zijn in het begin enkele

jaren lid geweest tot onze dochters geboren

werden. Dat zijn Ireen uit 1984 en de bijna 2 jaar

jongere Sofie. Zij is nog niet zo lang ook enthousiast

lid van onze club.

Behalve van tennis houd ik ook van schaatsen (met wieltjes of glij-ijzers) fietsen,

muziek, winter-en watersport.

In 2003 zijn Nicolette en ik weer opnieuw gaan tennissen. Na een paar jaar

merkte ik dat tennistraining de enige manier voor mij was om tot een meer

constant spel te komen (had ik nooit eerder gehad) Heeft beslist vorderingen

opgeleverd.

Het was eigenlijk Nicolette die als vrijwilliger actief was in de barcommissie, mijn

inbreng was het invullen van losse activiteiten die nodig waren of eens een extra

bardienst. Niet zo’n hele lange lijst dus. Na een (meestal) drukke week heb ik

toch ook het liefst even tijd voor mezelf om weer bij te komen. Mijn loopbaan

duurt nog zo’n 3,5 jaar, dan gaan we weer goed aan dat lijstje werken. Het meest

geniet ik van een mooi tennisavondje met ons team (nog van team-tennis).

Hierin ben ik weer aan het terugkomen na een blessure van zo’n half jaar. Het

valt me nu weer op wat een bijzondere sfeer er op zo'n avond op ons park is. Dat

dit heel lang zo mag blijven! Het tennisjaar start nu weer, ik wens iedereen een

fijn tennisseizoen.

Als laatste nodig ik Angelique de Vries uit om ons via "de pen" wat te vertellen.

Groet van Guus.......tot op de baan

Tiebreak maart 2016 12

NIEUWE OTC

De open toernooi commissie heeft het de afgelopen jaren prima gedaan met het organiseren van ons TVHB open toernooi. De nieuwe OTC wil zich graag aan jullie voorstellen. Komend jaar bestaat die uit: Ronald Meulendijks, Angelique Smorenburg, Robin Aué en Joep Adan. Daarbij krijgen wij nog hulp van de (oude) commissie. Het toernooi is zoals afgelopen jaren in week 27 ( 4 tot 10 juli 2016 ). Info over inschrijven voor het open toernooi volgt op de TVHB site. We hebben er als nieuwe commissie erg veel zin in en we hopen jullie allen te zien in ons open toernooi! Langs deze weg willen we nogmaals de oude OTC bedanken voor hun jaren lange inzet tijdens dit toernooi.

Namens de commissie

Joep Adan

Wedstrijdleider

Tiebreak maart 2016 13

COMPETITIE NIEUWE STIJL De KNLTB is in 2015 gestart met het project Competitie Nieuwe Stijl (CNS). Op dit moment spelen ongeveer 200.000 van de 600.000 KNLTB-leden competitie, ofwel 1/3e deel. Doelstelling van de KNLTB is om over 10 jaar (in 2025) een verdubbeling te hebben van het aantal competitiespelers. Hieronder staat toelichting op het project en vind je ook resultaten van de enquêtes die hiertoe gehouden zijn onder de KNLTB-leden, zowel onder competitiespelers als niet-competitiespelers. Om te bepalen welke nieuwe competitievormen de KNLTB vanaf de voorjaarscompetitie 2017 gaat aanbieden, worden op korte termijn nieuwe competitievormen onderzocht. Dit wordt gedaan aan de hand van een dashboard, waarbij een nieuwe competitievariant in kaart gebracht wordt. Rond half maart zullen alle KNLTB-leden hierover geïnformeerd worden en krijgt iedereen de mogelijkheid om via dit dashboard zijn of haar ideale competitievorm in te dienen. Hierbij kan o.a. het aantal speeldagen, speeldag, aantal wedstrijden, leeftijdscategorie en niveau aangegeven worden. Achtergrond Met ruim 200.000 tennissers is de Nederlandse tenniscompetitie één van de grootste ter wereld. Spelen in teamverband zorgt voor een extra dimensie aan de sport en - niet onbelangrijk - geeft de sport ook op sociaal gebied een impuls. De KNLTB heeft een zeer divers competitieaanbod dat bestaat uit meer dan 300 vormen. Veel tennissers vinden wel een competitiesoort die bij hen past. De KNLTB wil het succes van de competitie graag uitbreiden en ervoor zorgen dat het overgrote deel van tennissend Nederland in de toekomst competitie speelt. Doel is een verdubbeling van het aantal competitiespelers in 2025. Hierbij zal het huidige aanbod in tact blijven en worden aangevuld met nieuwe vormen. Waarom Competitie Nieuwe Stijl? Uit onderzoek blijkt dat mensen die competitie spelen langer lid zijn van de tennisvereniging. Competitie spelen zorgt naast deze sterkere binding met de club ook voor een hoop gezelligheid.

Tiebreak maart 2016 14

Wedstrijden spelen in teamverband is erg populair onder de huidige competitiespelers. Deze tennissers willen we graag behouden. Daarnaast spelen zo’n 400.000 mensen geen competitie. Op welke manier kan de KNLTB deze mensen verleiden om mee te doen? Wat zijn hun wensen? Voldoet het competitieaanbod nog wel aan de eisen van de huidige tijd? Om dit verder te onderzoeken en van de competitie een nog groter succes te maken, is het project Competitie Nieuwe Stijl opgezet. De KNLTB voert dit project uit in samenwerking met onafhankelijk onderzoeksbureau Hypercube. In onderstaande plaatjes is per leeftijd en speelsterkte zichtbaar wel percentage van de leden momenteel deelneemt aan de competitie:

Hierin is duidelijk zichtbaar dat er meer competitie gespeeld wordt naarmate het niveau van de spelers hoger is. Spelers met niveau 8 en 9 (het grootste deel van alle tennissers heeft dit niveau) doen veel minder aan de competitie mee. Wat zijn de belangrijkste inzichten tot nu toe? Hypercube deed in opdracht van de KNLTB een analyse op basis van een enquête onder alle doelgroepen en data uit MijnKNLTB/ServIT. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten:

Het aanpassen van het competitieaanbod kan leiden tot verhoogde deelname aan de competitie.

Het huidige competitieaanbod slaagt er niet in om de recreatieve speler te laten beginnen.

Een goed competitieaanbod ontbreekt voor jong volwassenen (16-27 jaar).

Spreiding van zowel de speelsterkte als de leeftijd heeft een negatief effect op de competitiedeelname.

Tiebreak maart 2016 15

Een competitiespeler staat relatief kort op de baan in verhouding tot de tijd dat hij/zij van huis is.

Goede spelers hechten meer waarde aan uniformiteit van speelondergrond dan recreatieve spelers.

Tennissers, die momenteel competitie spelen, voelen niets voor nieuwe wedstrijdvarianten zoals beslissend punt systeem, korte sets, wedstrijdtiebreak en spelen op tijd.

Gezelligheid en sociale contacten zijn voor recreatieve spelers de belangrijkste redenen om aan de competitie deel te nemen.

Eén van de belangrijkste conclusies is dat de bestaande competitiespelers geen behoefte hebben aan aanpassingen in het huidige aanbod en dat ze vooral niet zitten te wachten of varianten om de tijd te verkorten. Onder niet-competitiespelers is hier meer behoefte aan; voor deze groep licht er dus een uitdaging om met een nieuw, aanvullend aanbod te komen dat wel of beter past bij hun behoeften.

Foto: discussiëren over de toekomst van TVHB

Tiebreak maart 2016 16

In onderstaande resultaten uit de enquête is inzichtelijk gemaakt hoe de 2 groepen wel en niet competitiespelers aankijken tegen nieuwe wedstrijdvarianten:

Tiebreak maart 2016 17

Hierin is zichtbaar dat het merendeel van de huidige competitiespelers geen voorstander is van nieuwe varianten. De KNLTB zal het bestaande competitie-aanbod dan ook niet gaan aanpassen, omdat dan het risico bestaat dan een deel van de huidige competitiespelers gaat afhaken. Onder de niet-competitiespelers is er ook een relatief groot deel van de leden die de nieuwe wedstrijdvarianten minder aantrekkelijk vindt. Echter, er is ook een relatief grote groep die deze varianten aantrekkelijker vind of hier neutraal tegenover staat. Dit betreft de groep met potentieel nieuwe competitiespelers, waar de KNLTB nu de focus op gelegd heeft. Dashboard nieuwe competitievormen Om te bepalen welke nieuwe competitievormen de KNLTB vanaf de voorjaarscompetitie 2017 gaat aanbieden, gaat onderzoeksbureau Hypercube nieuwe vormen onderzoeken en hierbij de slagingskans berekenen. Dit wordt

Tiebreak maart 2016 18

gedaan aan de hand van een dashboard, waarbij een nieuwe competitievariant in kaart gebracht wordt. Hieronder is het dashboard weergegeven, met een mogelijke nieuwe variant voor beginners.

Een

belangrijk aandachtspunt, zowel voor de KNLTB als de verenigingen, is uiteraard ook de capaciteit van parken. Op sommige dagen zijn er nu al geen banen beschikbaar, waardoor het lastig is extra varianten aan te bieden. Hierdoor zal goed gekeken worden naar de periode en dagen waarop nieuwe varianten aangeboden worden. Daarnaast wordt ook naar mogelijkheden gekeken waarbij er bij een “host vereniging” gespeeld wordt. Hierbij spelen alle teams (net als nu bij de World Tour voor de jeugd) per speeldag op één park (waar wel voldoende capaciteit is). Met dit nieuwe competitieaanbod hopen we ook dat er voor TVHB meer (beginnende) leden competitie gaan spelen! Sportieve groeten, Patrick Jansen

Tiebreak maart 2016 19

PROJECT MVKT – MEER VRIJWILLIGERS IN KORTERE TIJD In de 2e helft van 2016 is het project MVKT opgestart. Petra Cohen, Robin van Raak en Migchiel van Diggelen zaten in de projectgroep die begeleid werd door Breda Actief. Hieronder vind je meer informatie over het project, de opzet en aanpak van het project en ook de vervolgstappen die op korte termijn uitgevoerd worden. Wat was de aanleiding

Een club floreert door de inzet van vrijwilligers

Maar… het vinden van (nieuwe) vrijwilligers is erg lastig

Iedereen heeft het druk – zowel sociaal als met werk Aanpak

Vooral focus op taken en projecten, niet op (alleen) vinden van nieuwe commissieleden

Leden zijn m.b.t. vrijwilligerswerk op zoek naar “what’s in it for me “. Bij het werven gaan we dus op zoek naar een optimale ‘ruil’: win-win-situatie voor de club en de nieuwe vrijwilligers

Voorbeelden

Houd je van koken -> Verzorgen hapjes tijdens activiteiten?

Puzzelaar -> Verzorgen planning voor (open) toernooi?

Digitaal creatief -> Website, posters, foto’s voor toernooi?

Schrijven = ultieme ontspanning -> Stukjes voor website/krant Oorspronkelijke aanpak

Bijeenkomsten met Breda Actief met instructies en begeleiding

Wervingscampagne (o.a. via Facebook)

Korte-termijn actie: Werven vrijwilligers voor nieuwe OTC

Belactie Analyse huidige situatie

Vrijwilligers voor een aantal commissies = Topprioriteit (o.a. vrijwilligerscommissie, commissie voor ledenwerving/behoud, barcommissie, communicatie)

Tiebreak maart 2016 20

Een aantal commissies is prima bezet, maar sommige commissies hebben te weinig vrijwilligers of ontbreken

Vanuit huidige/bestaande kaders is het lastig om gericht vrijwilligers te vinden en werven

Resultaten en vervolgaanpak

Korte termijn-actie: Gericht werven voor OTC Er is een nieuwe Open Toernooi Commissie!!

Lange(re) termijn: in kaart brengen en categoriseren van alle taken van (niet) bestaande commissies.

Vervolgstappen (komende 2 maanden)

Samenstellen belteam om samen met de projectgroep-leden de belactie uit te voeren voor het zoeken naar en werven van nieuwe vrijwilligers

Uitvoeren wervings/belactie o.b.v. categorieën/taken, om gericht te zoeken en werven

Gewenste resultaten

(Groot) aantal nieuwe vrijwilligers

Aanleggen van een ‘pool’ met vrijwilligers voor verschillende taken (o.b.v. kwaliteiten/interesses)

Vrijwilligersbeleid: niet per commissie, maar per taak Projectgroep MVKT

Tiebreak maart 2016 21

FOTO’S MAAK KENNIS MET TENNIS (22 MAART)

Tiebreak maart 2016 22

VOORJAARSCOMPETITIE 2016

Beste leden,

Het voorjaar staat al te trappelen en samen hiermee komt ook de

voorjaarscompetitie er aan.

Voor velen weer een gezellige en/of competitieve uitdaging.

Dit voorjaar hebben we twee teams op de vrijdagavond, 1 team op de zondag en

de zaterdag zit helemaal vol met 10 teams. Gelukkig kon de KNLTB ons van te

voren garanderen dat er nooit meer dan 5 teams thuis zouden spelen. Dus alle

teams die aangegeven hadden om op de zaterdag te willen spelen, hebben we

kunnen indelen.

Het eerste gemengd team op de zaterdag welke vorig jaar zijn gepromoveerd

naar de ere divisie spelen 4 keer thuis. De samenstelling is iets veranderd, ze

hebben versterking van Michelle Hazenberg gekregen.

Bijgevoegd is een overzicht van de wedstrijden die thuis worden gespeeld. Kom

vooral de teams aanmoedigen.

Nog enkele punten van aandacht betreffende de voorjaarscompetitie:

- De competitiemappen en –ballen worden op zaterdag 2 april (bij de

competitietraining/het openingstoernooi) uitgedeeld. Vanaf 12.00 kan iedereen

de spullen komen ophalen. Net als vorig jaar en als bij de wintercompetitie dient

de competitiebijdrage voorafgaand aan het ophalen van de competitiemap en –

ballen betaald te zijn.

- De voorjaarscompetitie moet nog beginnen, maar de afsluitende barbecue van

de voorjaarscompetitie staat al wel gepland op zaterdag 4 juni (zoals ook al staat

aangegeven in de activiteiten kalender). Zet de datum dus vast in jullie agenda.

- 19 maart, 26 maart en 2 april zijn de competitie oefenochtenden georganiseerd

met dank aan Lisette van Ierssel, Bart Christiaens en Tobias Spoor.

Tiebreak maart 2016 23

- Er staan nog een aantal bardiensten open op competitiedagen. Het zou goed

zijn richting de bezoekende teams dat er een bardienst is. Hierbij een oproep,

indien je nog een dag moet opgeven, om te kijken of je niet op een

competitiedag een bardienst kunt vervullen. Voor de competitiedagen zie ook

bijgevoegd overzicht.

Wij wensen iedereen een goede voorbereiding van en veel plezier bij de

voorjaarscompetitie.

Met sportieve groet,

Machiel en Albert

P.S.: Daarop volgend doen wij nogmaals oproep aan degene die interesse en tijd

heeft om het CWT-team te komen versterken. De tijdsbesteding per persoon valt

reuze mee, aangezien de werkzaamheden over de CWT-leden worden verdeeld.

Mocht je interesse hebben, neem dan contact met ons op.

Training competitiespelers

Tiebreak maart 2016 24

OVERZICHT THUISWEDSTRIJDEN VOORJAARSCOMPETITIE

Tiebreak maart 2016 25

Tiebreak maart 2016 26

ZOMERTRAINING

Beste leden van TVHB, In het komend zomerseizoen van 2016 kun je weer meedoen aan een nieuwe tennislescursus. Om alle leden de mogelijkheid te bieden les te kunnen volgen zal er op alle weekdagen (ma-vrij) les worden gegeven. Indien nodig wordt er een 2e trainer ingezet om dit te faciliteren. Hoe inschrijven? U kunt inschrijven voor de verschillende lestypen via www.mijntennisles.nl. Klik op het TVHB-logo en vul het juiste inschrijfformulier in. Om een goede planning te kunnen maken en alle leerlingen te kunnen plaatsen op tijden die voor iedereen uitkomt raad ik aan om zoveel mogelijk middagen (jeugd) / avonden (senioren) aan te vinken. Wil je samen met een bekende in de lesgroep geplaatst worden, kun je dit natuurlijk aanvragen. Vermeld de betreffende persoon in ‘opmerkingen’, en ik zal kijken of het niveau en de opgegeven voorkeurstijden het toelaten. Jeugdlessen Voor kinderen die kennis willen maken met tennis, biedt TVHB de mogelijkheid om gebruik te maken van het "Maak-Kennis-Met-Tennis" abonnement. Hier kan je gebruik van maken zonder lid van TVHB te zijn. Als vervolg hierop kunnen kinderen lid worden van TVHB, waarbij een jeugd lidmaatschap voor een geheel jaar van toepassing is. In bijgevoegd document zijn de mogelijkheden uitgewerkt.

Tiebreak maart 2016 27

Jeugdlessen reguliere programma Natuurlijk kunnen bestaande jeugdleden ook weer de lessen volgen. Als je nog vragen hebt, laat het dan weten via [email protected] of 06-27064622. Met sportieve groet, Arthur Tennistrainer TVHB

Tiebreak maart 2016 28

BEDANKT ROEL Na ongeveer 9 bestuursjaren is Roel Baljon gestopt als bestuurslid. Hij zal zich nog wel blijven inzetten voor de bar- en parkcommissie. We willen Roel nogmaals heel erg danken voor zijn grote inzet en inspanningen voor het bestuur: Roel, hartelijk dank!!

Tiebreak maart 2016 29

Tiebreak maart 2016 30

FOTO’S ALV

Meer dan 35 jaar lid

Bestuur TVHB

Tiebreak maart 2016 31

DE PEN VAN DE VRIJWILLIGER… Mijn naam is Ank Adan en ben zo ongeveer 25

jaar lid van de TVHB. Getrouwd met Guy en

samen hebben wij een tweeling Joep en Jade.

Ik ben werkzaam in het Amphia ziekenhuis op

de afdeling Interventie cardiologie als

gespecialiseerd laborante. Ik doe mijn werk

met veel plezier en werk parttime 27 uur

p/week. In de afgelopen 25 jaar heb ik in vele

commissies meegedraaid, zoals bestuur,

jeugdcommissie, en 2x in de opentoernooi

commissie voor vele jaren. Ook speel ik

competitie, in het verleden in een mix en

daarna in een damesteam, zowel op de

zondag als de dinsdag. Komend jaar ga ik naar vele jaren geen competitie

gespeeld te hebben, dit mede door een kruisband operatie het weer proberen.

We spelen een mixcompetitie 35+, dus alleen dubbelspel, ik ben heel benieuwd

hoe het niveau is hoe het zal gaan, ik heb er in ieder geval veel zin in. Mijn

hobby’s zijn: op vakantie gaan naar onze stacaravan in O’rijk en skiën, tennissen,

wandelen en als ik tijd heb lezen. Verder zijn wij erg druk met het

bezoeken/volgen van de sporten van onze kinderen, Jade voetbalt ( keept ) bij

dames FC Twente 1 en speelt eredivisie. We proberen hier bijna wekelijks naar

toe te gaan en Joep voetbalt ook, bij de Gunners 1 en tennist bij de TVHB, mix

zat 17+ eredivisie en zondag 3e klas bij de Lobbelaer.

Ik geef de pen graag door aan Cor van der Meeren.

Gr Ank Adan.

Tiebreak maart 2016 32

ADRESSENLIJST TVHB

BESTUUR

Rogier van der Boom (voorzitter) [email protected] 06-41225475

Hanneke Oomen (penningm.) [email protected] 076-5415886

Mieke Maijers (secretaris) [email protected] 076-5421514

Tobias Spoor (algemeen lid) [email protected] 06-27896705

Patrick Jansen (tenniszaken) [email protected] 06-17884389

LEDENADMINISTRATIE

Guy Adan (ledenadministratie) [email protected] 076-5417661

TRAINER

Arthur Bosman Jansen [email protected] 06-27064622

CWT

Algemene contact adres: [email protected]

Albert Dreher (lid) [email protected] 06-21284789

Machiel van der Wijk (lid) [email protected] 076-5428622

Tobias Spoor (prestatief tennis) [email protected] 06-27896705

OPEN TOERNOOI COMMISSIE

Algemene contact adres [email protected]

Joep Adan (wedstrijdleider) [email protected] 076-5417661

Angelique de Vries (penningm.) [email protected] 076-5411323

Robin Aué (voorzitter) [email protected] 06-24811098

Ronald Meulendijks (planning) [email protected] 076-5877185

Marco Vogelaar (communicatie) [email protected] 06-21574852

BAR EN PARKCOMMISSIE

Roel Baljon (voorzitter) [email protected] 076-5421614

Arnold van Egmond (bar/bestel) [email protected] 076-5414734

Peter Pas (bar/bestel) [email protected] 076-5420469

Nicolette Klitsie (bar/planning) [email protected] 076-5415994

Connie Sonder (bar/food) [email protected] 076-5498926

Ruud Waterreus (park) [email protected] 076-5410353

Chris van Dijk (park) [email protected] 076-5417300

Cees Verwijmeren (park) [email protected] 076-5416199

Tiebreak maart 2016 33

(Vervolg) ADRESSENLIJST TVHB

BREJAART 45+ DUBBELTOERNOOICOMMISSIE

Algemene contactadres [email protected]

Ad van der Burgt [email protected] 076-5138236

Marianne Slot (penningmeester) [email protected] 076-5419099

Martin Schakelaar [email protected] 076-5425260

Huub van Meersbergen (westrijdleider) [email protected] 06-15895156

TVHBOULES

Peter Verheijden [email protected] 06-22586888

PR & COMMUNICATIE

Emiel Pas (clubblad) [email protected] 06-37662783

Rogier van den Boom (sponsorcom.) [email protected] 06-41225475

Marco Vogelaar (sponsorcom.) [email protected] 06-21574852

RECREATIEF TENNIS

Algemene contactadres [email protected]

Joep Verheijden (voorzitter) [email protected] 06-24202481

Esmee Broerse (lid) [email protected] 06-28742767

Angelique de Vries-Smorenburg (lid) [email protected] 076-5411323

Marloes van Well (lid) [email protected] 06-41915659

Tiebreak maart 2016 34