Sport in Nijmegen 2015-2016

36
Sport in Nijmegen 2015-2016

Transcript of Sport in Nijmegen 2015-2016

Page 1: Sport in Nijmegen 2015-2016

Sport in Nijmegen2015-2016

Page 2: Sport in Nijmegen 2015-2016
Page 3: Sport in Nijmegen 2015-2016

InhoudsopgaveVoorwoord directeur RSC 4Voorwoord NSSR 5Alpinisme NijSAC 6Atletiek ’t Haasje 6Badminton Stuban 7Basketbal Trajanum 7Boksen Virtus 8Bossaball BSCN 8Dans Dance Fever 9E-sports Dorans 9Frisbee BFrisBee2’s 10Golf NSGG 10Handbal Ha-Stu 11Hockey Apeliotes 11Honk-en Softbal Radboud Rangers 12IJshockey Radboud Saints 12Jiu-jitsu Zanshin 13Judo Fudoshin 13Korfbal SkunK 15Lacrosse Keizerstad Kannibalz 15 Mixed Martial Arts Kaizen 16Paaldansen Lasya 16NSSR 18Sportaanbod RSC 20Paardrijden Jolly Jumper 22Roeien Phocas 22Rugby Obelix 23 Schaatsen Lacustris 23Radboud Sportcentrum 24 Schermen Don Quichote 26Squash Boosters 26 Surfen Aeolus 27Survival F.E.L. 27Tafeltennis Akris 28 Tennis Slow 28Triathlon Trion 29 Turnen KUNST 29Unihockey Hot Shots 30Voetbal FC Kunde 30Volleybal Heyendaal 31Wielrennen/Mountainbiken Mercurius 31Zaalvoetbal/Futsal Morado CF 32Zweefvliegen Stabilo 32Zwemmen en Waterpolo Hydrofiel 33Zeilen De Loefbijter 33Groot Nederlands Studenten Kampioenschap 34Batavierenrace 34

Page 4: Sport in Nijmegen 2015-2016

Beste eerstejaars,

In Nijmegen vallen jullie wat sport betreft met jullie neus in de boter. Het mooiste Universitaire Sportcentrum van Nederland, het Radboud Sportcentrum (RSC) biedt de keuze uit wel 70 verschillende programmaonderdelen. De ervaring leert dat er zowel voor de beginnende sporter als voor de ervaren rot een programma op maat is. En de sportkaart die het mogelijk maakt om van al dit moois te genieten, kost maar € 102,- voor een heel jaar, of € 15,30 per maand, als je je niet voor een heel jaar wilt vastleggen. Voor deze bedragen kun je alles doen wat je hartje begeert. Je kunt trouw blijven aan één sport, je kunt naar hartenlust van sport wisselen en je kunt zelfs meerdere sporten tegelijk doen. Als je een sport heel in het bijzonder ziet zitten, kun je je eventueel aansluiten bij een van de bijna 40 studentensportverenigingen, die ook de mogelijkheid van wedstrijdsport bieden. Als lid van een vereniging betaal je naast de sportkaart ook contributie, maar die is over het algemeen flink lager dan bij een burgervereniging. De belangenbehartiger van de ruim 16.000 studenten, die bij ons sporten, is de Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR), die dit mooie informatieboekje heeft bedacht. Zij rekenen het net als het RSC zelf tot hun taken om elke student aan het bewegen te krijgen. Zij volgen daarbij het RSC kritisch, helpen het en organiseren zelf aansprekende evenementen. Laat alle informatie uit dit boekje tot je doordringen en besef dat je in je studententijd de unieke mogelijkheid krijgt om sport tot een vast bestanddeel van je leven te maken, zonder dat je dat noemenswaard in je portemonnee voelt. Gebruik deze mogelijkheid om als student een goede balans te creëren tussen lichaam en geest. En geniet simpelweg van het plezier dat sport en contacten in de sport kunnen bieden.

Ik wens jullie een prachtige studietijd toe in de oudste stad van Nederland en hoop jullie veelvuldig in het RSC te mogen verwelkomen.

Rob Cuppen,Directeur Radboud Sportcentrum

Voorwoord directeur RSC

4

Page 5: Sport in Nijmegen 2015-2016

Beste eerstejaars studenten,

Als voorzitter van de Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR) is aan mij de eer om dit jaar het voorwoord te schrijven in het Sport in Nijmegen boekje. Om de beginnende student op de hoogte te brengen van al het sportaanbod in Nijmegen heeft de NSSR dit boekje gemaakt. Dit boekje staat vol met informatie over studentensport in de gezelligste stad van Nederland. Voordat ik jullie iets over studentensport vertel zal ik eerst een korte introductie geven over de NSSR. Daarna zal ik iets vertellen over studentensport in Nijmegen en de faciliteiten. Tot slot zal ik het over het Radboud Sportcentrum (RSC) hebben.

De NSSR is de belangenbehartiger van alle sportende studenten in Nijmegen. Dit betekent dat wij ons inzetten op alle gebieden die met studentensport te maken hebben. Je kan hierbij denken aan het ondersteunen van studentensportverenigingen of bezig zijn met beleidsstukken die te maken hebben met studentensport. Op het moment hebben wij 39 studentensportverenigingen (SSV) die bij ons zijn aangesloten. Eén van onze hoofdtaken houdt dus ook in dat wij deze SSV’s proberen te ondersteunen op elk mogelijk gebied.

Nijmegen is op het moment dé studentensportstad van Nederland. Met de winst op het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap en de Batavierenrace van dit jaar laat Nijmegen zien dat het niveau van studentensport zeer hoog is. Maar naast sporten staan wij ook bekend om de gezelligheid. De SSV’s organiseren naast trainingen ook een variatie aan activiteiten. Je kan hierbij denken aan borrels, feestjes en excursies. Een SSV is daarom een echte aanwinst voor jouw studentenleven in de oudste stad van Nederland!

Het Radboud Sportcentrum (RSC) is onze partner in al onze handelingen. Door hun onvoorwaardelijke steun aan de studentensport, is het sportaanbod zeer divers en van zeer hoog niveau. Van cursussen tot ticketuren, van schermen tot paaldansen: het sportcentrum heeft het allemaal! Maar vooral goed om te weten is dat het vooral goedkoop is. Want als student moet je natuurlijk ook op je centjes passen.

Al met al kan ik zeggen dat je in Nijmegen qua sport (bijna) niks te missen hebt. Ga vooral sporten in je studietijd want dat bierbuikje loert om de hoek...

Ik wens jou veel sportplezier hier in Nijmegen!

Namens het dagelijks bestuur der Nijmeegse Studenten Sport Raad,Kim-Nhat PhamVoorzitter NSSR 2014-2015

Voorwoord NSSR

5

Page 6: Sport in Nijmegen 2015-2016

Ben je op zoek naar een sportvereniging waar sport én gezelligheid centraal staan? Zoek dan niet verder, want bij de NijSAC staan deze twee nooit los van elkaar. Klimmen doe je niet alleen. Je zult altijd omringd zijn door mensen die je fanatiek zekeren en aanmoedigen! Dit zorgt voor een gezellige sfeer in de hal of buiten op de rotsen. Buiten, rotsen? Jazeker! Hoewel wij veel in de klimhal of aan de klimtoren van het RSC te vinden zijn, gaat er niets boven een mini klimvakantie.

De NijSAC organiseert dan ook het hele jaar door (goedkope) weekenden naar klimoorden in België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. In de vakanties zijn we te vinden in de Alpen. Hier zijn we niet alleen om te sportklimmen, maar ook om te alpineren, klettersteigen en wandelen. Om dit allemaal goed en veilig te laten verlopen, organiseert de NijSAC de nodige cursussen voor beginners en gevorderden. Tijdens de maandelijkse caféavond kan je stoere klimverhalen uitwisselen en je klimpartners uitbreiden. Lijkt jou het outdoor leven wel wat of wil je fanatiek sporten in een gezellige sfeer? Kijk dan op onze website: www.nijsac.nl en kom een keer langs om te klimmen!

De moeder der sporten! Dat is waar wij bij studentenatletiekvereniging ’t Haasje goed in zijn. En wat het mooiste is aan ’t Haasje? Dat zijn vele dingen, maar drie springen er uit. 1. Atletiek is meer dan hardlopen, dus wij doen ook meer dan hardlopen! Wist je al dat je bij ons ook kunt verspringen? Discuswerpen? Hordelopen? Speerwerpen? Hoogspringen? Tja, zo kunnen we bezig blijven natuurlijk… Maar uiteraard hebben we ook een gezellige loopgroep.2. We zijn er voor de ervaren atleten, als voor beginnende sporters! Je traint ook nog eens met alleen maar studenten, dus genoeg gespreksstof tijdens de trainingen over dat prachtige studentenleven!3. Van al dat trainen ontstaat er zin in ontspanning. Ook dat wordt opgelost door ’t Haasje! Iedere maand is er een borrel en verder worden er leuke activiteiten georganiseerd. Hou jij van taart eten? Sluit dan aan bij het taartenfestijn en Kerstmis is voor onze Hazen niet compleet zonder een kerstdiner-rouler! Naast eten organiseren we ook andere activiteiten, zoals een pubquiz of een pool-avond. Ook op wedstrijdgebied laten we ons van onze beste kant zien: de Zevenheuvelenloop, Batavierenrace, ’t Haasje is er bij! Wil je eens mee komen trainen? Kijk dan op www.haasjeatletiek.nl.

Atletiek: ’t Haasje

Alpinisme: NijSAC

6

Page 7: Sport in Nijmegen 2015-2016

Of je nou nauwelijks een badmintonracket hebt aangeraakt, iedereen van de baan af smasht of alles er tussenin bent: bij de Nijmeegse Studenten Badminton Club Stuban is iedereen welkom! De club is opgericht op 30 september 1966 en telt ongeveer 70 leden. Leden kunnen afhankelijk van het niveau één of twee keer per week trainen. Daarnaast kan er op vrijdagavond vrij gespeeld worden. Behalve dat we studenten die geïnteresseerd zijn in badminton de mogelijkheid bieden om wekelijks te trainen, organiseren we ook maandelijks activiteiten. We proberen een zo groot mogelijke variëteit activiteiten aan te bieden aan onze leden waaronder kroegentochten, bowlen, spelletjesavond, interverenigingsactiviteiten, open feesten en een ledenweekend. Ook kun je bij ons op regionaal- en landelijk niveau competitie spelen variërend van 4e klasse tot 4e divisie. Verder doen onze leden ieder jaar mee aan verschillende toernooien door het hele land. Sportiviteit en gezelligheid staan bij ons hoog in het vaandel. Wil je meer informatie over onze vereniging of wil je vrijblijvend een keer mee komen trainen, neem dan een kijkje op onze website www.stuban.nl of stuur een mail naar [email protected]. We hopen je een keer te zien op onze training!

Interesse om je basketball-skills te gebruiken binnen een leuke studentenvereniging? Of heb je nog geen ervaring op het basketbalveld maar zou je deze wel graag op doen? Kom dan eens langs bij de trainingen van NSBV Trajanum, de studenten basketbalvereniging van Nijmegen. Trajanum is een bloeiende vereniging met meer dan 100 leden, verdeeld over mannen en vrouwenteams. Behalve fanatiek sporten staat gezelligheid bij ons hoog in het vaandel. Behalve trainingen en wedstrijden worden er dan ook jaarlijkse uitjes georganiseerd voor de hele vereniging. Onze verschillende commissies zetten zich vol enthousiasme in voor vele activiteiten, zoal clubborrels, het meedoen aan (inter)nationale toernooien en andere gezellige activiteiten. Daarnaast organiseert Trajanum elk jaar zelf een toernooi als afsluiting van het seizoen. Trajanum heeft op dit moment 4 dames en 3 heren teams, die uitkomen op zowel regionale als landelijke niveaus. Hierdoor is er voor iedereen plek in een leuk team op het juiste niveau. Wil je meer informatie over onze vereniging of wil je een keer meetrainen? Kijk dan op onze website www.trajanum.nl of stuur een mailtje naar [email protected].

Badminton: Stuban

Basketbal: Trajanum

7

Page 8: Sport in Nijmegen 2015-2016

Vorig jaar april is het idee ontstaan om een studenten boksvereniging op te zetten. Onder enkele boksers bestond de wens om onder meer begeleiding wedstrijd specifiek te trainen om zo het boksen naar een hoger niveau te brengen om vervolgens ook te kunnen deelnemen aan een NSK. Met hulp van de NSSR en het RSC is dan ook de studenten boksvereniging N.S.B.V. Virtus opgericht. Virtus staat voor moed en dapperheid. Met de oprichting van deze vereniging willen wij de bokssport onder Nijmeegse studenten bevorderen. Dit doen wij door middel van het organiseren van extra trainingen naast de reguliere boks cursus. Sinds vorig jaar hebben we een extra trainingsmoment op de vrijdagavonden van 19.00-20.30. Samen met onze toptrainer Willy van Haaren, die ons elke training weer tot het uiterste pusht, hopen wij op deze wijze veel prijzen in de wacht slepen op het NSK. Naast al het harde trainen willen we dat binnen N.S.B.V. Virtus natuurlijk ook plaats is voor ontspanning en gezelligheid. Door het organiseren van verschillende activiteiten zoals borrels, uitjes en clinics proberen we een vereniging te zijn voor alle studenten. Mocht je naar aanleiding van dit stuk interesse hebben gekregen om een keer mee te trainen, stuur dan gerust een mail naar [email protected].

Bossaball Student Connection Nijmegen is dé bossaball vereniging voor studenten. Heb je nog nooit van bossaball gehoord? Bossaball is een spectaculaire en vrij nieuwe sport, waarbij je voetbal, volleyball en turnen combineert op een springkussen in de vorm van een volleybalveld. Aan beide kanten van het net zit een trampoline, waardoor de trampolinespeler de bal kan smashen op het veld van de tegenstander! Tijdens onze trainingen leer je niet alleen hoe je een soccertouch (voetbalbeweging) kan spelen of hoe je het beste kan duiken om een bal op te vangen, maar ook hoe je het beste op een trampoline kan springen en backflips kan maken. Bossaball is voor iedereen toegankelijk, of je nu houdt van volleyball, voetbal, turnen of dit juist graag wil leren! Door lid te worden van de vereniging kan je naast het spelen van maandelijkse toernooien ook gezellig borrelen en meedoen aan andere activiteiten die door onze feestcommissie worden georganiseerd. Wil je een keer meetrainen en ervaren hoe het is om op een bossaballveld te spelen? Neem dan contact op via [email protected] of neem een kijkje op onze website www.bossaballnijmegen.nl. Hopelijk tot snel!

Boksen: Virtus

Bossaball: BSCN

8

Page 9: Sport in Nijmegen 2015-2016

Heb je vroeger altijd gedanst en vind je het weer tijd om je dansschoenen uit het stof te halen? Wil je gewoon eens uitproberen of jij in een dansles net zo de blits maakt als op de dansvloer in de kroeg? Of wil je gewoon een keer een andere stijl proberen? Dat kan bij S.D.V.N. Dance Fever! Tegen studenttarief kun je bij ons je dans-ei kwijt in veel verschillende stijlen: Jazz, Klassiek Ballet, Stijldansen (Latin, Ballroom, Techniek), Hiphop en Showdance. Iedereen is welkom, of je nou beginner bent of al jaren ervaring hebt. Bij elke stijl zijn verschillende niveaus. In september en februari kun je gratis en voor niks bij elke les proefdansen. Eén keer per jaar kun je alles wat je geleerd hebt laten zien in een heuse voorstelling, maar er zijn ook demoavonden, kleinere optredens en eventueel wedstrijden. Naast de lessen zijn we natuurlijk ook actief. Onze vele commissies zorgen voor veel gezelligheid: bijvoorbeeld borrels, workshops, een kamp, lasergamen en een wijnproeverij. Enthousiast geworden? Zin om de heupen los te gooien? (ja, ook de heren!) Zin in gezelligheid? Kijk dan op www.sdvndancefever.nl of mail naar [email protected].

Game jij wel eens in je vrije tijd en zou je dit graag met andere mensen samen doen, kom dan een keertje langs bij Dorans! Dorans is één van de eerste e-sport verenigingen in Nederland. Momenteel bieden we alleen de e-sport League of Legends aan, geinteresseerden kunnen zich zowel individueel als in teams inschrijven. We bieden wekelijkse training op locatie aan, deze trainingen worden door vaste coaches begeleid. Na deze training wordt er ook altijd nog gezellig een drankje gedronken. In het startjaar heeft onze vereniging al over de 100 enthousiaste leden geworven. Als je graag een keer de verenigingssfeer wilt proeven, kun je je ook inschrijven voor een proefperiode. Dit kan gewoon op onze site. Voor vragen kun je altijd een mail sturen naar ‘[email protected]’. Ook kun je voor informatie een kijkje nemen op onze facebook pagina ‘facebook.com/DoransEsports’ of op onze website dorans.ruhosting.nl.

Dans: Dance Fever

E-sports: Dorans

9

Page 10: Sport in Nijmegen 2015-2016

Ultimate Frisbee is een supersnelle, intensieve en tactische teamsport met een paar bijzondere kenmerken. De sport wordt gespeeld met gemengde teams en zonder scheidsrechter. Ultimate Frisbee wordt in Nijmegen gespeeld bij studentensportvereniging de BFrisBee2’s. Dit is een kleine, gezellige vereniging met ongeveer 40 enthousiaste leden. Er wordt twee keer per week getraind, op de maandag en de woensdag avond, zowel indoor als outdoor. Deze trainingen zijn gericht op werptechnieken, speltactieken en conditie opbouw. Als vereniging spelen we één keer per maand mee met de landelijke competitie en ook doen we regelmatig mee met toernooien in binnen- en buitenland. Naast de trainingen en wedstrijden organiseren we ook andere leuke activiteiten binnen de vereniging, zoals bijvoorbeeld borrels, bowlen, spelletjesavonden en eens per jaar een weekendje weg. Wil je eens wat anders proberen? Kom dan eens langs op de maandag training! Kijk op onze site voor meer informatie (www.frisbeenijmegen.nl).

Golfen te duur voor studenten?! Nee hoor! Het Nijmeegs Studenten Golf Genootschap maakt golf stukken goedkoper en gezelliger. Zo kun je voor maar 12,50 9 holes lopen tijdens de maandbeker op de golfbaan van Het Rijk van Nijmegen. Daarnaast organiseert het NSGG onder andere nog toernooien, gratis lesuurtjes, borrels en andere uitstapjes! Kom een keertje langs op een van onze borrels en word lid! Het is ook de ideale kans om op een goedkope manier je golfvaardigheidsbewijs te halen. Door aan de gratis lesuurtjes deel te nemen, waar ieder NSGG-lid zich voor kan inschrijven, leer je de basis van het golfspel vanzelf. Met wat eigen oefenen en het maken van een theorie-examen heb je alles in huis om je golfvaardigheidsbewijs te halen. Hiermee kan je de rest van je leven, overal op de wereld golfen! Niet snel zal je nog de kans krijgen om op deze goedkope manier aan je golfvaardigheidsbewijs te komen. Nog een reden om lid te worden! Mensen met sportkaart krijgen korting op hun lidmaatschap en zijn voor slechts 37,50 een jaar lang lid van onze vereniging! Voor meer informatie ga naar: www.nsgg.nl of stuur een mail naar: [email protected].

Frisbee: BFrisBee2’s

Golf: NSGG

10

Page 11: Sport in Nijmegen 2015-2016

Onze 36 jaar oude vereniging behoort tot één van de grotere studentensportverenigingen van Nijmegen en is tevens de enige handbalvereniging in Nijmegen. We hebben rond de 130 leden waarvan het merendeel student is. Met drie herenteams en drie damesteams wordt zowel landelijke als regionale competitie gespeeld. Ook is het mogelijk dat je alleen bij ons komt trainen en bij je eigen club competitie speelt. Wanneer je nog nooit hebt gehandbald en graag het spelletje wil leren kennen ben je ook van harte welkom bij Ha-Stu! Behalve aan de competitie doet Ha-Stu ook mee aan allerlei nationale en internationale toernooien. Zo zijn we zowel met de heren als dames Nederlands studentenkampioen. Onze beste prestatie op het Europees studentenkampioenschap was de 8e plek. Naast handballen is er ook tijd voor gezelligheid, daarom organiseert Ha-Stu regelmatig borrels en andere leuke activiteiten. Kortom Ha-Stu is een vereniging waar presteren en plezier gecombineerd worden. We trainen elke dinsdag- en vrijdagavond op het USC. Als je interesse hebt ben je van harte welkom om een keer met ons mee te trainen. Neem gerust een kijkje op de site www.hastu.nl of op onze Facebook pagina www.facebook.com/hastu.

Echte studenten hockeyen bij Apeliotes! De Nijmeegse Studenten Hockey Club Apeliotes is dé hockeyclub voor studenten die houden van de eerste, tweede én derde helft. Apeliotes beschikt over zowel prestatie- als recreatieteams. Met twintig teams is er altijd wel een team passend bij jouw niveau! De teams trainen, met uitzondering van de prestatieteams, één keer per week. Daarnaast is het mogelijk om nog een keer te trainen tijdens de wekelijkse open training op de vrijdagavond. Je kunt bij Apeliotes competitiespelend lid worden of kiezen voor alleen een trainingslidmaatschap. Gedurende de competitie wordt er iedere zondag gehockeyd op de velden van het sportcentrum. Na de wedstrijd kun je een drankje drinken in ons paviljoen en gezellig samen de wedstrijden van andere teams kijken. De derde helft kan ’s avonds worden voortgezet op de sociëteit van Apeliotes, de Villa van Schaeck. Elke competitiezondag vindt daar een borrel plaats die vaak doorgaat tot in de late uurtjes. Apeliotes organiseert daarnaast vele activiteiten zoals feesten, een wintersport en fantastische toernooien. Enthousiast geworden? Kijk dan eens op de website of onze Facebookpagina of mail het bestuur om gratis en vrijblijvend een keer mee te trainen met een van onze teams!Website: http://www.apeliotes.nlFacebook: http://www.facebook.nl/nshcapeliotes E-mail: [email protected]

Handbal: Ha-Stu

Hockey: Apeliotes

11

Page 12: Sport in Nijmegen 2015-2016

Honk- en softbal(st)ers gezocht! Ben jij al bekend met (legaal) stelen en onbeperkt hard mogen slaan, of lijkt dit je wel wat? Sport je graag met anderen maar wil je als individu ook je grenzen verleggen? Dan zijn de Radboud Rangers iets voor jou! Honk- en softbalvereniging Radboud Rangers is een vereniging voor studenten van de HAN en de RU en viert het aankomende studiejaar het 2e lustrum! Iedereen kan bij ons terecht; we bieden honkbal én softbal aan, voor de ervaren spelers en voor mensen die nog maar net zijn begonnen. Ons ervaren eerste honkbalteam is het afgelopen jaar met gemak gepromoveerd naar de 2e klasse, het tweede honkbalteam heeft als nieuw en enthousiast team heel veel geleerd en plezier gehad in de 4e klasse, en het softbalteam heeft als het tweede nieuwe team laten zien dat de Nijmeegse dames prima mee kunnen komen in de 4e klasse. Het fanatisme en het plezier van het afgelopen jaar zetten wij dit jaar natuurlijk gewoon voort, inclusief onze maandelijkse borrel, leuke activiteiten en alle extra feestjes vanwege het 10-jarige bestaan! Wil je daar deel van uitmaken, kijk dan op www.radboudrangers.nl of stuur een mailtje naar [email protected]. Tot snel!

Houd jij net als wij van ijshockey? Kom dan eens kijken bij de Nijmeegse Studenten IJshockey Vereniging Radboud Saints! Wij zijn één van de verschillende ijshockeyverenigingen in Nijmegen, maar wel de enige die zich richt op studenten. Wij bieden studenten de mogelijkheid om op wedstrijdniveau te spelen en te trainen. Van september tot en met maart trainen wij wekelijks op het ijs van het Triavium in Nijmegen Dukenburg, en gemiddeld spelen we iedere twee weken een wedstrijd. We spelen een landelijke competitie en strijden tegen andere studententeams uit Groningen, Amsterdam, Enschede, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Naast het sportieve aspect is natuurlijk ook het verenigingsaspect belangrijk, ook wanneer de ijsbaan gesloten is. Wij organiseren allerlei activiteiten, zoals borrels, het bezoeken van eredivisiewedstrijden in het binnen- en buitenland, weekendjes weg en nog veel meer. Heb je vroeger op de schaatsen gestaan maar is het lang geleden? Heb je altijd al willen hockeyen maar is het er nooit van gekomen? Of hoop je jouw ijshockey carrière op een leuk niveau in Nijmegen te kunnen voortzetten? Mail ons dan of kijk op onze website! [email protected] www.radboudsaints.nl.

Honk- en softbal: Radboud Rangers

IJshockey: Radboud Saints

12

Page 13: Sport in Nijmegen 2015-2016

Ben jij een student en op zoek naar een sport waarbij je mentaal en fysiek tot het uiterste kunt gaan? Dan is Jiu-Jitsu iets voor jou! Jiu Jitsu is baas en de oudste vorm van de Japanse vechtkunsten. Het is een zelfverdedigingssport waarbij je doormiddel van stoot-, trap-, werptechnieken en/of klemmen de aanval van tegenstander zo adequaat en effectief mogelijk countert. Jiu Jitsu is een methode die fysiek zwakke personen in staat stelt sterkere tegenstanders te overwinnen. Dit wordt bereikt door de aanvalskracht te ontwijken en mee te geven en wel zodanig dat men de tegenstander in een positie kan manoeuvreren dat hij door een van de vele technieken kan worden uitgeschakeld. De Nijmeegse Studenten Jiu-Jitsu Vereniging Zanshin organiseert voor al haar leden het hele jaar door Martial Arts-gerelateerde en niet sport-gerelateerde activiteiten. Ben je een ervaren vechtsportbeoefenaar of heb je altijd al eens willen weten of vechtsport iets voor jou is? Kom dan langs en train mee! We trainen elke donderdag om 19.30 uur in de dojo van het sportcentrum. Stuur ons een e-mail op [email protected].

NSJV Fudoshin is de Nijmeegse Studenten Judo Vereniging. Een gezellige en vriendelijke vereniging waar judo (natuurlijk), respect en vooral heel veel plezier centraal staat. Bij Fudoshin is iedereen welkom; van de beginnende judoka die het een keer wil proberen tot ervaren (oud) wedstrijdjudoka’s. Iedereen kan op zijn eigen tempo en niveau trainen bij ons! Discipline en respect voor elkaar staan hoog in het vaandel bij judo, en zo ook bij onze vereniging. Naast de reguliere trainingen op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag waar we de zweetdruppeltjes tellen, organiseert Fudoshin ook allerlei activiteiten. We hebben maandelijkse borrels, feestjes, spelletjesavonden, judo seminars, uitwisselingen en het beroemde judokamp naar een bijzondere bestemming. Door de goed verzorgde trainingen en gezellige activiteiten is NSJV Fudoshin een gezellige familie waar menig goede vriendschappen ontstaan. Voor de fanatiekelingen die van een beetje competitie houden, hebben we de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende toernooien. Judo is een te gekke sport, en dat zou iedereen eens moeten komen ontdekken! Wil je meer weten over onze vereniging? Kijk op onze site www.nsjvfudoshin.nl of op onze Facebook-pagina! Voor vragen of als je een keer wilt langskomen voor een proefles kun je altijd mailen via [email protected]. Tot snel op de mat!

Jiu-jitsu: Zanshin

Judo: Fudoshin

13

Page 14: Sport in Nijmegen 2015-2016

WWW.TOONENREIZEN.NL [email protected] / 024-3222235

Page 15: Sport in Nijmegen 2015-2016

Wanneer je hebt gekozen om te gaan studeren in Nijmegen ben je al goed bezig, want Nijmegen is een geweldige stad. Om je studententijd nog gezelliger te maken, kom je korfballen bij SkunK! Dit mooie roze clubje heeft namelijk zo veel leuks te bieden! De ideale manier om sport en gezelligheid te combineren. SkunK is een warme club die ieder nieuw lid met open armen ontvangt. Je zal je als snel helemaal thuis voelen! Bij SkunK zal je je nooit vervelen. Ten eerste omdat je in no-time veel leuke korfballers ontmoet. Ten tweede omdat er altijd wel wat te doen is. Vanuit allerlei commissies wordt er vaak wat leuks georganiseerd. Bovendien is SkunK niet de enige studentenkorfbalvereniging in Nederland. In bijna iedere universiteitsstad is er wel één. Iedere vereniging organiseert eenmaal per jaar een toernooi, waar alle verenigingen dan samen komen en een feestje maken om de volgende dag toch nog behoorlijke korfbalprestaties neer te zetten.Meedoen? We trainen 2x per week. Kijk voor de actuele trainingstijden en andere informatie op www.skunk-korfbal.nl. We beloven je dat je straks niet meer weg wilt!

Wij zijn de studenten lacrosse vereniging van Nijmegen. Lacrosse is een teamsport die gespeeld wordt door mannen en vrouwen, waarbij je kunt scoren door een rubberen bal met behulp van je stick in de goal van de tegenstander te schieten. Mannen lacrosse is een contactsport waar het er hard aan toe kan gaan, terwijl bij vrouwen fysiek contact verboden is en tactisch spelen dus erg belangrijk is. Op het moment hebben we 2 dames- en 2 herenteams, die wel wat versterking kunnen gebruiken! Ongeveer een keer in de drie weken vindt er een gameday plaats, en speel je een wedstrijd ergens in het land. Naast wedstrijden organiseren de Kannibalz ook veel leuke activiteiten, denk aan een uitje naar Bottrop, een dropping, een weekendje weg en nog veel meer. Verder hebben we maandelijks een borrel in onze stamkroeg Café de Fuik. Onze gezellige vereniging biedt je de mogelijkheid om een sport te beoefenen die uniek is in Nederland en wedstrijden tegen andere teams uit het hele land te spelen. Lijkt dit je iets en wil je komend jaar onze teams versterken? Kijk dan op www.kannibalz.nl.

Lacrosse: Keizerstad Kannibalz

Korfbal: SkunK

15

Page 16: Sport in Nijmegen 2015-2016

Kaizen is een gezellige, enthousiaste studentenvereniging die de vechtsport Mixed Martial Arts (MMA) beoefent. MMA combineert effectieve technieken uit verschillende disciplines van de vechtkunst. Dit maakt het een effectieve en gevarieerde vechtsport. Bij onze vereniging kun je niet alleen twee keer in de week trainen, maar ook meedoen met gezellige activiteiten. Zo zorgen fanatieke leden voor extra trainingen, gaan we na de training regelmatig wat drinken in het sportcafé en worden er vanuit de vereniging seminars en andere leuke uitjes georganiseerd! Zin om een keer mee te doen? Je bent altijd welkom om een proefles te volgen! Stuur ons een mail op: [email protected]. Het is geen probleem als je nog geen vechtsportervaring hebt. Bij ons trainen zowel grote als kleine mannen en vrouwen. Iedereen past zich aan aan het niveau van zijn tegenstander. Wij trainen twee keer in de week, op dinsdag en donderdag om 21.00. Je kunt ons vinden in de dojo van het Radboud Sportcentrum. Voor meer informatie over Kaizen kun je kijken op onze website (mma.ruhosting.nl) of op onze Facebook (MMA-vereniging Kaizen). Hopelijk tot snel op de mat!

Ben je altijd al benieuwd geweest naar hoe het is om ondersteboven in een danspaal te hangen? Heb je al veel over paaldansen gehoord maar heb je nog niet de stap durven te zetten om het te proberen, omdat je bang was wat je ouders, buurman of oma ervan zouden zeggen? Dan dagen wij jou uit om bij ons eens langs te komen om de wereld van het (artistiek) paaldansen te ontdekken! De Nijmeegse Studenten Paaldansvereniging Lasya bestaat pas één jaar en is nu al niet meer weg te denken uit het Nijmeegse studentensportleven. Bij paaldansen komen kracht en lenigheid samen tot spannende trucs, combinaties en dans in en rondom een paal. Via het RSC kun je lessen volgen in paaldansen en NSPV Lasya sluit hierop aan door het aanbieden van extra trainingen en activiteiten, zoals workshops, wedstrijden, shownights en street-pole-play. Natuurlijk mag het gezelligheidsaspect niet ontbreken: er zijn regelmatig borrels en andere sociale activiteiten om elkaar buiten de sportschool beter te leren kennen. Nieuwsgierig? Kom eens kijken op onze training of check onze website: www.lasya.com of Facebookpagina: www.facebook.com/NSPVLasya. Tot ziens! P.S. Denk je dat paaldansen niks voor jou is omdat je een man bent? Niets is minder waar!

MMA: Kaizen

Paaldansen: Lasya

16

Page 17: Sport in Nijmegen 2015-2016
Page 18: Sport in Nijmegen 2015-2016

Nijmeegse Studenten Sport RaadDe NSSR (Nijmeegse Studenten Sport Raad) is de sportkoepel van de 35 Nijmeegse studenten-sportverenigingen. Onze voornaamste bezigheid is dat wij studentensport in Nijmegen willen stimul-eren. Dit proberen we te bereiken door de belangen te behartigen van onze studentensportverenig-ingen en die van 15.000 individuele sportkaarthouders. Dit doen wij door zelf sportevenementen te organiseren en subsidies te verstrekken aan studentensportverenigingen. Tevens hebben wij een zetel in de Universitaire Studentenraad van de Radboud Universiteit. De Universitaire Studenten-raad is het hoogste medezeggenschapsorgaan van de universiteit, die probeert problemen waar studenten tegenaan lopen, aan te pakken. Ook zitten we maandelijks aan tafel met de directeur van het sportcentrum, zodat we mogelijke problemen omtrent sport direct aan de kaak kunnen stellen. Het dagelijks bestuur is verantwoordelijk voor het vormen en uitvoeren van het beleid van de NSSR. Voor het gevoerde beleid dient het Dagelijks Bestuur verantwoording af te leggen aan de Algemene Leden Vergadering en het SNUF. Dit gebeurt onder andere door het voorleggen van een jaarverslag, ons beleidsplan en het financiële jaarverslag. Het bestuur van de NSSR bestaat uit zes enthousiaste studenten die zich een jaar lang inzetten voor het Nijmeegs studentensportleven.

De NSSR organiseert jaarlijks een vijf sporttoernooien en het Sportgala en is mede-organisatie van Studentenwintersport. De toernooien zijn allemaal nagenoeg gratis en een sportkaart is niet vereist. De evenementen van de NSSR op een rijtje:

• RackettoernooiBij dit toernooi wordt er gestreden in vier racketsporten, namelijk: tennis, squash, badminton en tafel-tennis. Op dit toernooi zul je samen met een teamgenoot strijden in de verschillende racketsporten tegen andere studententeams. Op de tennis- en badmintonvelden wordt er in dubbels gespeeld, terwijl je op de squashbanen en bij de tafeltennistafels individueel je vaardigheden kan laten zien.

• TeamtoernooibinnenTijdens dit toernooi wordt er gestreden in drie tot vijf verschillende binnensporten. Grijp je kans en doe mee aan dit competitieve toernooi, waarbij je het samen met je team zal opnemen tegen stu-

Nijmeegse Studenten Sport RaadDe NSSR (Nijmeegse Studenten Sport Raad) is de sportkoepel van de 39 Nijmeegse studenten-sportverenigingen. Onze voornaamste bezigheid is dat wij studentensport in Nijmegen willen stimul-eren. Dit proberen we te bereiken door de belangen te behartigen van onze studentensportverenig-ingen en die van 15.000 individuele sportkaarthouders. Dit doen wij door zelf sportevenementen te organiseren en subsidies te verstrekken aan studentensportverenigingen. Tevens hebben wij een zetel in de Universitaire Studentenraad van de Radboud Universiteit. De Universitaire Studenten-raad is het hoogste medezeggenschapsorgaan van de universiteit, die probeert problemen waar studenten tegenaan lopen, aan te pakken. Ook zitten we maandelijks aan tafel met de directeur van het sportcentrum, zodat we mogelijke problemen omtrent sport direct aan de kaak kunnen stellen. Het dagelijks bestuur is verantwoordelijk voor het vormen en uitvoeren van het beleid van de NSSR. Voor het gevoerde beleid dient het Dagelijks Bestuur verantwoording af te leggen aan de Algemene Leden Vergadering en het SNUF. Dit gebeurt onder andere door het voorleggen van een jaarverslag, ons beleidsplan en het financiële jaarverslag. Het bestuur van de NSSR bestaat uit zes enthousiaste studenten die zich een jaar lang inzetten voor het Nijmeegse studentensportleven.

De NSSR organiseert jaarlijks vijf sporttoernooien en het Sportgala en is vaak mede-organisator van Studentenwintersport. De toernooien zijn allemaal nagenoeg gratis en een sportkaart is niet vereist. De evenementen van de NSSR op een rijtje:

• RackettoernooiBij dit toernooi wordt er gestreden in vier racketsporten, namelijk: tennis, squash, badminton en tafel-tennis. Op dit toernooi zul je samen met een teamgenoot strijden in de verschillende racketsporten tegen andere studententeams. Op de tennis- en badmintonvelden wordt er in dubbels gespeeld, terwijl je op de squashbanen en bij de tafeltennistafels individueel je vaardigheden kan laten zien.

• WieWintertoernooiTijdens dit toernooi wordt er gestreden in drie tot vijf verschillende binnensporten. Grijp je kans en doe mee aan dit competitieve toernooi, waarbij je het samen met je team zal opnemen tegen studen-ten uit heel Nijmegen! Er zal onder andere basketbal, unihockey en zaalvoetbal worden gespeeld.

Page 19: Sport in Nijmegen 2015-2016

Nijmeegse Studenten Sport Raad• SportsnightHeb je altijd al een keer willen basketballen met blacklights? Of durf jij te klimmen in het donker? Dan is dit je kans! Beleef sport op een compleet nieuwe manier tijdens de Sportsnight! Het Universitair Sportcentrum zal gevuld zijn met blacklights, discolampen, sporters, maar vooral ook duisternis. Het wordt een nacht waarin beleving en gezelligheid centraal staan. Iedere student kan meedoen met een team van 5-8 personen en de kosten zijn €10 per team.

• BacktoSchoolTournamentGa terug naar je schooltijd met trefbal, tamponhockey, bankenvoetbal enzovoort. De NSSR organi-seert dit toernooi jaarlijks ten behoeve van de RAGweek. Het inschrijfgeld van twee euro per persoon komt volledig ten goede aan de goede doelen van de RAGweek. Teams mogen tussen de vijf tot acht personen bevatten.

• AmericanSportsTournamentDe NSSR gaat de andere kant van de oceaan verkennen! Omdat we toch graag binnen de gren-zen van ons kleine landje willen blijven halen we Amerika hierheen! Tijdens het American Sports Tournament maak je kennis met verschillende sporten met een Amerikaanse inslag zoals honkbal, lacrosse, ultimate frisbee, rugby, beachvolleybal en basketbal. Na een aantal korte oefeningen speel je een “echte” wedstrijd. Elk team bestaat uit 7 tot 11 personen, maar het is mogelijk om je met minder mensen in te schrijven.

• Sportgalaen‘SportervanhetJaar’-verkiezingElk jaar vindt in december het Sportgala plaats. Dit gala heeft een feestelijk tintje, wat betekent dat er een feest met DJ zal zijn. Daarnaast vindt de ‘Sporter van het Jaar’-verkiezing plaats, waarbij succesvolle studentensporters in het zonnetje gezet. Het Sportgala was afgelopen jaar een groots succes met bijna 300 aanwezigen.

• StudentenwintersportDe StudentenWintersport, ook bekend onder de afkorting StuWi, is het grootste studentenwintersport evenement van Nederland. Jaarlijks reizen er honderden studenten af naar een wisselend winter-sportgebied om daar een superweek te hebben met een combinatie van wintersporten en feesten. Deze reis wordt volledig georganiseerd door studenten en de slogan luidt dan ook; ‘wintersport voor studenten, door studenten’. Ook vanuit Nijmegen gaan er jaarlijks veel mensen mee. Meer infor-matie? Zie www.studentenwintersport.nl voor meer informatie.

Nijmeegse Studenten Sport Raad• SportsnightDe Sportsnight is ons grootste toernooi! Heb je altijd al een keer willen basketballen met blacklights? Of durf jij te klimmen in het donker? Dan is dit je kans! Beleef sport op een compleet nieuwe manier tijdens de Sportsnight! Het Radboud Sportcentrum zal gevuld zijn met blacklights, discolampen, sporters, maar vooral ook duisternis. Het wordt een nacht waarin beleving en gezelligheid centraal staan. Iedere student kan meedoen met een team van 5-8 personen en de kosten zijn €15 per team.

• BacktoSchoolTournamentGa terug naar je schooltijd met trefbal, slingertikkertje, blokjesvoetbal enzovoort. De NSSR organi-seert dit toernooi jaarlijks ten behoeve van de RAGweek. Het inschrijfgeld van twee euro per persoon komt volledig ten goede aan de goede doelen van de RAGweek. Teams bestaan uit vijf tot acht per-sonen.

• AmericanSportsTournamentDe NSSR gaat de andere kant van de oceaan verkennen! Omdat we toch graag binnen de gren-zen van ons kleine landje willen blijven halen we Amerika hierheen! Tijdens het American Sports Tournament maak je kennis met verschillende sporten met een Amerikaanse inslag zoals honkbal, lacrosse, ultimate frisbee, rugby, beachvolleybal en basketbal. Na een aantal korte oefeningen speel je een “echte” wedstrijd. Elk team bestaat uit 7 tot 11 personen, maar het is mogelijk om je met minder mensen in te schrijven.

• Sportgalaen‘SportervanhetJaar’-verkiezingElk jaar vindt in december het Sportgala plaats. Dit gala heeft een feestelijk tintje, wat betekent dat er een feest met DJ zal zijn. Daarnaast vindt de ‘Sporter van het Jaar’-verkiezing plaats, waarbij succesvolle studentensporters in het zonnetje worden gezet. Het Sportgala was afgelopen jaar een groots succes met 300 aanwezigen.

• StudentenwintersportDe StudentenWintersport, ook bekend onder de afkorting StuWi, is het grootste studentenwintersport evenement van Nederland. Jaarlijks reizen er honderden studenten af naar een wisselend winter-sportgebied om daar een superweek te hebben met een combinatie van wintersporten en feesten. Deze reis wordt volledig georganiseerd door studenten en de slogan luidt dan ook; ‘wintersport voor studenten, door studenten’. Ook vanuit Nijmegen gaan er jaarlijks veel mensen mee. Meer infor-matie? Zie www.studentenwintersport.nl voor meer informatie.

Page 20: Sport in Nijmegen 2015-2016

Radboud Sportcentrum

Radboud SportcentrumHeyendaalseweg 141, 6525 AJ Nijmegen

Studenten sporten een jaar lang voor maar € 102,-of € 15,30 per maand Year-round Sports for students for just € 102.- or €15,30 a month

» Onbeperkte keuze uit 70 verschillende sporten Unlimited choice of 70 different sports» Voor inschrijven en meer info kijk op www.ru.nl/sportcentrum For registration and more information go to www.ru.nl/sportscentre

w a t j e o o k b e w e e g t

Aikido » Aquabom » Badminton » Basketbal » Beachvolleybal » Bevallen en Opstaan » Bewegen op Muziek » Body Workout » Boksen » Bootcamp » Bosu » Capoeira » Fitness » Groepsfi tness » Intensity workout » Jazzdance » Jiu Jitsu » Judo » Karate » Korfbal » Kickboksen » KickFit » Krachttraining » Kettlebell » Looptraining » Nek-schouder-rug » Paaldansen » Pilates » Power Workout » Rugby » Schaatsen » Schermen » Skeeleren » Slank en fi t » Softbal » Spinning » Sportklimmen » Squash » Steps » Streetdance » Taijiquan » Tennis » Total Workout » Triathlon » TRX » Turnen » Voetbal » Volleybal » Yoga » Zelfverdediging vrouwen » Zumba » ZwangerFit » Zwemmen » 55+ Fitness » w a t j e o o k b e w e e g tw a t j e o o k b e w e e g tw a t j e o o k b e w e e g t

www.ru.nl/sportcentrum

Page 21: Sport in Nijmegen 2015-2016

Radboud Sportcentrum • www.ru.nl/sportcentrum

Grootste sportaanbod in Nijmegen!

Aikido

Aquabom

Atletiek

Badminton

Barre workout

Basketbal

Beachvolleybal

Bekkenbodemproof trainen

Bevallen en Opstaan

Bewegen als medicijn

Bewegen Op Muziek

Body Workout

Boksen

Bootcamp

Bossabal

Bosu

Burlesque

Capoeira

Conditietraining en spel

Dance Workout

Dans

E-sport

Fitness

Floorball/Unihockey

Golf

Groepsfitness

Handbal

High Intensity Interval Training

Hockey

Honkbal

Hoopdance

IJshockey

Intensity workout

Jazzdance

Jiu Jitsu

Judo

Kano

Karate

Kettlebell

Kickboksen

Kickfit

Korfbal

Krachttraining

Lacrosse

Looptraining

Meditatie

Mixed Martial Arts

Mountainbiken

Nek-schouder-rug

Next level outdoor

Paaldansen

Paardrijden

Pilates

Power Workout

Power Yoga

Qigong

Roeien

Rugby

Schaatsen

Schermen

Skeeleren/skaten

Slank en Fit

Softbal

Spinning

Sportklimmen

Squash

Steps

Streetdance

Surfen

Survival

Tafeltennis

Taijiquan

Tennis

Total workout

Triathlon

TRX

Turnen/Trampoline

Ultimate Frisbee

Voetbal

Volleybal

Waterpolo

Wielrennen

Winter spinning

XCO

Yoga 30-

Yoga 30+

Zaalvoetbal

Zeilen

Zelfverdediging vrouwen

Zumba

Zwanger Fit

Zweefvliegen

Zwemmen

60+ Body Workout

60+ Bootcamp

60+ Fitness

60+ Nek schouder rug

60+ Pilates

60+ Spinning

60+ Zumba

cursus ticketuur

studentensportvereniging vrij sporten

Page 22: Sport in Nijmegen 2015-2016

Op zoek naar paardrijden én gezelligheid? Dan ben je bij de Nijmeegse studenten rij vereniging aan het goede adres. Al 38 jaar organiseert Jolly Jumper diverse activiteiten. Naast de tweewekelijkse verenigingsles bij Hippisch Centrum Groesbeek zijn er maandelijks verschillende andere paardrijactiviteiten, maar ook sociale activiteiten zoals borrels. Je bent tenslotte niet voor niets student! Jolly Jumper wil haar leden van alle takken van de paardensport laten proeven door telkens vernieuwende activiteiten aan te bieden. De ene keer sta je op de rug van je paard tijdens voltige en de andere keer geniet je van de wind door je haren tijdens een renpaardenrit of een strandrit. Het is ook mogelijk om via ons deel te nemen aan zowel nationale als internationale studentenwedstrijden. Om paardrijden voor studenten betaalbaar te maken, geeft Jolly Jumper subsidie aan haar leden op paardrijactiviteiten. Daarnaast kost het lidmaatschap slechts €20,- per jaar! Interesse? Geef je vrijblijvend op voor een proefles door een mailtje te sturen naar: [email protected] Voor meer informatie check onze website www.ru.nl/jj of vind NSRV Jolly Jumper op Facebook.

N.S.R.V. Phocas is sinds 1 mei 1947 aanwezig in het studentenleven en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste en actiefste studentensportvereniging van Nijmegen. Roeien is bij uitstek de studentensport van Nederland waarbij door hard trainen binnen enkele jaren de wereldtop te bereiken is. In je eerste jaar zal je met een ploeg fanatiek gaan roeien waardoor je snel nieuwe mensen leert kennen waarmee je samen wedstrijden door heel Nederland zal starten. Met de keuze tussen de competitie- of de wedstrijdafdeling is er voor elk wat wils. De roeiers van de wedstrijdafdeling wijden zich volledig aan het roeien en met minimaal zeven trainingen per week streven zij naar de Nederlandse en internationale top. Met je ploeg vorm je een band waardoor je je snel thuis voelt binnen de vereniging. Naast het trainen kan je ook met je ploeggenoten genieten van al het andere dat de vereniging te bieden heeft zoals commissies, borrels en activiteiten. Tijdens onze eigen introductie leer je in vier weken alle facetten van Phocas kennen, waarbij het roeien centraal staat. Dit wordt afgesloten met een weekend waar je officieel lid wordt. Kijk voor meer informatie over onze vereniging en hoe je lid kan worden op www.phocasnijmegen.nl!

Paardrijden: Jolly Jumper

Roeien: Phocas

22

Page 23: Sport in Nijmegen 2015-2016

NSRV Obelix bestaat al sinds 1970 en is daarmee een van de oudere verenigingen in Nijmegen. Het is een relatief kleine, hechte vereniging met liefde voor de rugbysport. Het is een vereniging die op de eerste plaats de sport rugby aanbiedt. Gezelligheid is ook een belangrijk aspect van de vereniging. De traditionele ‘Derde helft’, het samen met de tegenstander rugbyliederen zingen onder het genot van een biertje, wordt door Obelix zelden verloren. De diversiteit onder de leden zorgt er mede voor dat de vereniging binnen de gehele Nijmeegse studentenwereld een graag geziene gast is. Ook voor de dames is NSRV Obelix een uitstekende vereniging om kennis te maken met de rugbysport. Zij hebben inmiddels een eigen damesteam gevormd en komen uit in de eerste klasse van de Nederlandse competitie. Kijk voor meer informatie eens op onze website! www.nsrvobelix.nl.

Heb jij altijd al willen leren schaatsen of kun je al schaatsen en wil je dit graag blijven doen? Dit kan in Nijmegen bij NSSSV Lacustris. Op onze thuisbaan, Triavium in Dukenburg, schaatsen wij jaarlijks talloze rondjes linksom. Ook kun je bij ons terecht voor shorttrack of marathontrainingen in de winter. In de wintermaanden rijden we ook wedstrijden op alle niveaus van beginner tot gevorderd. In de zomermaanden zitten we natuurlijk niet stil. Er wordt niet geschaatst maar er wordt wel een basis gelegd voor het komende seizoen. Dit doen we door te skeeleren, te fietsen en onze core te trainen. Zo blijven we samen in conditie. Maar we doen meer dan alleen sporten. We organiseren maandelijkse borrels, diverse andere activiteiten en zo nu en dan een feestje samen met andere schaatsverenigingen uit heel Nederland. Daarnaast organiseren we ook verschillende trainingskampen, bijvoorbeeld een week naar Collalbo (Italië), een schaatsweekend in het noorden van Nederland, een paar dagen fietsen in de Ardennen maar ook een zeilkamp. Lijkt het je leuk om een keer (gratis en vrijblijvend) mee te doen of wil je je aanmelden of wat meer informatie. Neem dan een kijkje op onze website www.lacustris.nl of stuur een mail naar [email protected].

Rugby: Obelix

Schaatsen: Lacustris

23

Page 24: Sport in Nijmegen 2015-2016

Radboud SportcentrumGek op sport? Behoefte aan ontspanning? Kom dan naar het RadboudSportcentrum (RSC). Met een studentensportkaart kun jeonbeperkt deelnemen aan ruim 70 verschillende sporten. Deze sportenworden aangeboden als cursus, ticketuur, interne competitie en vrije sport.

39StudentensportverenigingenDe keuze is enorm! Kom kijken en kies de sport die bij jou past! Als je lid wilt worden van een studentensportvereniging heb je een geldige sportkaart nodig.

CursussenDocenten van het RSC verzorgen gedurende vier periodes verschillende cursussen, van Yoga tot Rugby en van Hoopdance tot Boksen. Iedere periode kun je hiervoor inschrijven via de website. In de week voorafgaand aan de start van cursussen kun je je inschrijven voor één cursus naar keuze. Een week later kun je inschrijven voor de tweede cursus, enzovoorts.

TicketurenDiverse sporten op het RSC worden aangeboden als ticketuur.Van Aquabom tot Kickfit en van Pilates tot Zumba, je kunt het allemaaluitproberen. Je kunt voor deze verschillende sporten op ieder gewenstmoment via internet of het computerplein op het RSC tickets reserveren.Dit ticket vormt samen met je sportkaart het toegangsbewijs voor hetticketuur.

FitnessIn de moderne fitnessruimtes kun je vrij trainen. Docenten kunnen samen met jou een trainingsprogramma maken, gebaseerd op je eigen doelen.

BewegenOpMuziekKom meedoen met het altijd populaire Bewegen Op Muziek (Bommen). Te midden van een van grote groep mensen, ben je actief op lekker opzwepende muziek. Hiervoor hoef je vooraf niet in te schrijven, op vertoon van je sportkaart kun je deelnemen.

ZwemmenSportkaarthouders mogen in het Erica Terpstra zwembad gratis baantjes trekken tijdens nagenoeg alle openingstijden. Kijk op de website voor meer informatie en reserveringen.

24

Page 25: Sport in Nijmegen 2015-2016

Radboud Sportcentrum

Tennis,SquashAls sportkaarthouder kun je gebruik maken van de accommodatie van het RSC. Je kunt via internet een squash- of tennisbaan reserveren.

AccommodatiehurenAls sportkaarthouder kun je ook gebruik maken van de accommodatie van het RSC. Je kunt een veld en/of zaal reserveren via de website.

InterneCompetitiesSportkaarthouders kunnen ook deelnemen aan door het RSC georganiseerde interne competities (zaal)voetbal. Kosten zijn € 25,- per team.

ServicesHet RSC biedt sportkaarthouders een gratis conditietest/fietstest,FMS-test en meting lichaamssamenstelling. Je kunt tevens gebruik makenvan gratis sportadvies, voedingsadvies en fysiotherapeutisch advies viaYsveld Fysio.

SportabonnementDe jaarkaart kost € 102,- per jaar en kan worden aangeschaft tot één jaar na afstuderen. Het aanvragen of verlengen van een sportkaart kan via de website. HAN studenten kunnen hun nieuwe sportkaart maximaal 5 werkdagen na ontvangst van de aanvraag ophalen aan de balie van het RSC. Vergeet niet een pasfoto mee te nemen. Bij verlenging wordt de geldigheid van je huidige sportkaart verlengd. RU studenten krijgen geen aparte sportkaart, omdat deze wordt gekoppeld aan de Studentenkaart. Na aanmelding wordt je Studentenkaart direct opgewaardeerd met een sportabonnement.

Ben je slechts tijdelijk in Nijmegen of ga je stage lopen? Of wil je je nietvastleggen voor een jaar? Je kunt ook een maandabonnement nemen.De kosten zijn dan € 15,30 per maand, met een minimum van twee maanden.De maandkaart kun je aanvragen bij de balie van het RSC.

AlgemeneOpeningstijdenMaandag t/m vrijdag: 07.00-23.30 uurZaterdag en zondag: 08.00-21.00 uurwww.ru.nl/sportcentrum

25

Page 26: Sport in Nijmegen 2015-2016

Bij schermvereniging Don Quichote kun je op elk niveau sporten. Van introductiecursussen tot nationale wedstrijden, Don Quichote geeft alles. We hebben schermers die op verschillende niveau’s sporten, van beginners tot nationale en internationale wedstrijdschermers.Onder begeleiding van gedreven en enthousiaste trainers krijg je de middelen om je tegenstander te verslaan en je niveau door te laten groeien. Tijdens de trainingen krijg je oefeningen die je finesse, kracht en algehele spel verbeteren. Schermen heeft naast een goede fysiek ook een mentaal aspect. Een tegenstander laat zich uiteraard niet zomaar steken dus je zal slim en behendig moeten zijn om je punt te kunnen landen. Naast intensieve trainingen en wedstrijden zijn er ook genoeg studentenactiviteiten zoals drankjes na de training, borrels en andere activiteiten. Interesse om een keertje te komen schermen? Mail dan naar [email protected] en we treffen elkaar snel op de loper.

Hou je net als ons van squash of wil je graag een supersnelle racketsport uitproberen? Kom dan een keertje langs bij S.S.V. De Boosters! Iedere tweede woensdag van de maand houden we een Open Club Avond en kan iedereen bij ons langs komen om korte wedstrijdjes tegen onze leden en andere nieuwelingen te spelen. Zo kun je makkelijk achter komen of squash iets voor jou is. Ken je de sport al? Wij zorgen ervoor dat je snel en makkelijk nieuwe tegenspelers vindt! Bij de Boosters kun je twee keer in de week trainen. De maandagtraining is voor competitiespelers en wordt verzorgd door topsquasher Tatu Murronmaa. De woensdagtraining is voor recreanten van alle niveaus en wordt gegeven door onze competitiespelers. Naast de trainingen is er dus ook de mogelijkheid om je in een competitieteam te meten met andere squashverenigingen uit de regio. Natuurlijk draait het bij de Boosters niet alleen maar om hard trainen. Door het jaar heen vermaken we ons ook met borrelen, barbecueën, een Boostersweekend en nog veel meer activiteiten. Lijkt het je wat om een keer met ons de squashbaan op te gaan? Kom langs op de Open Club Avond, kijk op www.deboosters.nl of mail naar [email protected].

Squash: De Boosters

Schermen: Don Quichote

26

Page 27: Sport in Nijmegen 2015-2016

Zie jij jezelf al op een surfplank staan, een strakgespannen zeil in je handen, je haren wapperend in de wind en een zonnetje op je gezicht? Dan is windsurfen wat voor jou! Dat kan bij de Nijmeegse Studenten Surfvereniging Aeolus! We hebben ons eigen clubhuis aan de Kraaijenbergse Plassen, waar ervaren fanatiekelingen, stuntelige beginners en alles wat daar tussen ligt bij elkaar komen om te genieten van de beste watersport die er is: windsurfen! Aeolus surft niet alleen op haar eigen stekkie, maar gaat ook regelmatig naar Zeeland, Friesland of een winderige plek in het buitenland (Frankrijk, Spanje, Tenerife). Naast surfen biedt Aeolus ook gezelligheid: elke twee weken is er een borrel in café van Rijn en worden er activiteiten zoals schaatsen, spelletjesavonden, wintersport, liftwedstrijden, kerstdiners, bier proeven, BBQ’s en nieuwjaarsduiken georganiseerd. Elk voor- en najaar wordt er een beginnerscursus gegeven. Deelnemers leren in 4 lesmiddagen onder begeleiding van onze eigen ervaren surfers de basics van het windsurfen. Daarna zijn cursisten dan ook nog eens meteen een half jaar lid. De cursus geeft een goed beeld van surfen en wat het specifiek inhoudt bij Aeolus. Kijk voor meer informatie op www.nssvaeolus.nl of zoek onze groep ‘Aeolus’ op op Facebook!

Een strijd tegen de elementen van de natuur, een strijd tegen je eigen lichaam, een duurloop over allerlei ondergronden behalve de verharde weg, gecombineerd met zware en uitdagende hindernissen. Dat is de survivalsport, een van de meest veelzijdige vormen van duursport. Een survivalrun vraagt het uiterste van je uithoudingsvermogen en zowel je fysieke als je mentale kracht, waarbij techniek en souplesse onmisbare facetten zijn om een survivalrun tot een goed einde te brengen. Maar de survivalsport is vooral heel erg leuk en toegankelijk voor iedereen! Een individuele sport waarbij je lekker fanatiek kunt trainen met een groep maar wel ieder op zijn eigen niveau. De gezelligheid van het trainen in een groep gecombineerd met het vrijblijvende karakter van een individuele sport. Een survivaltraining bestaat uit het trainen van je duur vermogen door het lopen te combineren met hindernissen die uiteenlopen van (touw)klimmen, touwbruggen, ballastlopen, houthakken, boogschieten, kanovaren en meer. Kom eens meetrainen met de Nijmeegse Studenten Survival Vereniging: Fortis et Liber (kracht en vrijheid, afgekort F.E.L.) en sta versteld waartoe je in staat bent. Mail naar [email protected] voor meer info en/of aanmelden en bezoek ook eens onze website www.nssvfel.nl of facebookpagina www.facebook.com/nssvfel Tot in ‘t touw!

Surfen: Aeolus

Survival: F.E.L.

27

Page 28: Sport in Nijmegen 2015-2016

Akris is dé studenten-tafeltennisvereniging van Nijmegen, zowel voor beginners als voor gevorderden. Sommige van onze leden hebben hier hun eerste balletje geslagen, anderen spelen al sinds hun jeugd. Akris traint éénmaal per week op het USC op woensdagavond van half 8 tot half 10 in hal 2A. Na de training wordt er altijd nog gezellig wat gedronken in het sportcafé of bij de sponsor. Daarnaast wordt er actief deelgenomen aan de NTTB competitie regio Gelderland met diverse teams in diverse klassen. Ook nemen de leden van Akris regelmatig deel aan diverse toernooien en organiseren we zelf een jaarlijks toernooi. Maar Akris is meer! We hebben een enthousiaste activiteitencommissie, die ervoor zorgt dat er het hele jaar door leuke evenementen plaatsvinden: poolen, bowlen, dropping, spelletjesavond, kroegentochten en nog veel meer. Heb je interesse kom dan een keer langs! Of stuur ons een mailtje. Voor meer informatie kan je ook kijken op onze Facebook en website. Hopelijk tot snel!E-mail: [email protected] Website: www.akris.nlFacebook: https://www.facebook.com/NSTTVAkris

N.S.L.T.C. Slow is dé studententennisvereniging van Nijmegen. Met haar 350 leden mag zij zich één van de grootste studentensportverenigingen van Nijmegen noemen! Slow heeft op elk tennisniveau veel te bieden. Dinsdagavond is voor ons de clubavond (van 19 tot 23 uur) waarna er gezellig nageborreld kan worden in de Nijmeegse binnenstad. Op donderdagavond bieden we training aan op alle niveaus. Daarnaast geeft Slow in de maanden september, oktober en november ook aparte beginnerstrainingen, waardoor ook beginnende tennissers zich snel bij ons thuis zullen voelen. Voor de fanatiekste leden heeft de vereniging ook conditie- en krachttrainingen. Ook is het bij Slow mogelijk om op zaterdag of zondag voorjaars- en najaarscompetitie te spelen. Daarnaast organiseert Slow tal van (kleine) toernooitjes door het jaar heen. Ook in het studentenleven is Slow vrij actief. Zo organiseert de vereniging Slow in the Dark, een gala, veel wisselende activiteiten en een wekelijkse borrel. Er is zelfs een introductieweekend voor de eerstejaars in november!Bij Slow gaan gezelligheid en sportiviteit hand in hand. Dus ben jij dus op zoek naar een sportieve en gezellige aanvulling op je studentenleven, maar heb je geen zin in een wekelijkse verplichting?! Dan is SLOW écht iets voor jou!

Tennis: Slow

Tafeltennis: Akris

28

Page 29: Sport in Nijmegen 2015-2016

Zin in een uitdaging? Altijd al je sportieve grenzen willen verleggen? Of kun je niet kiezen tussen zwemmen, fietsen en hardlopen? Dan is NSTV Trion, de gezelligste triathlon vereniging van het land, iets voor jou! Een vereniging bestaande uit ruim 50 leden; van groentje tot doorgewinterde triatleet, van bloedfanatiekeling tot gezelligheidssporter. Wat je niveau of ambitie ook is, iedereen is en voelt zich welkom bij Trion. Onder enthousiaste en deskundige begeleiding van onze trainers trainen we drie keer in de week: een zwemtraining, een fietstraining en een hardlooptraining. Zijn de borstcrawl en jij nog geen beste vrienden? Zijn hardlopen en jij nog geen perfect match? Of is de liefde tussen jou en fietsen nog pril? Niet gevreesd, alle trainingen worden afgestemd op jouw niveau. Niets moet, (bijna) alles mag. Naast het trainen besteden we ook gezamenlijk veel tijd aan ontspanning. Een niet te onderschatte onderdeel binnen de triatlonsport. Maandelijkse borrels, jaarlijkse themafeesten, trainingsweekend, enz.. Gezelligheid kent geen tijd! Ook benieuwd naar de triatlonsport en/of naar NSTV Trion? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en kom een keer geheel vrijblijvend met ons meetrainen! Of wil je eerst meer informatie over Trion? Check dan onze website www.nstvtrion.nl. It’s Tri-on!!

KUNST is dé studententurnvereniging van Nijmegen! Ons clubje bestaat uit ruim 70 enthousiaste leden, zowel jongens als meiden. Er wordt geturnd op alle niveaus, van beginners tot vergevorderden. De onmisbare schakel binnen KUNST is onze trainer, Marc van Beurden. Hij helpt je met alle plezier je grenzen te verleggen, of die nu liggen bij een radslag of een dubbele salto. We vertonen onze kunsten onder andere op studententurnwedstrijden en demo’s. Een kleine greep uit onze overige activiteiten: maandelijks organiseren we een borrel, we doen ieder jaar mee aan de Batavierenrace en begin oktober vindt het beroemde KUNST-weekend plaats. Nog even voor de duidelijkheid: je hoeft heus geen iel meisje van 1,50 meter of zwaargespierde Tarzan te zijn om te turnen. En geen probleem als je nog nooit geturnd hebt... je zult zien: oefening baart KUNST! We trainen op maandag van 20.30 tot 22.15 in de Hazenkamp (Ploegstraat 5) en op donderdag van 20.00 tot 21.30 uur in sporthal 1C van het Radboud Sportcentrum. Wil je een keer meedoen of wil je meer informatie? Neem een kijkje op onze website www.turnverenigingkunst.nl of stuur een mailtje naar: [email protected]. We hopen je snel een keer te zien!

Triathlon: Trion

Turnen: KUNST

29

Page 30: Sport in Nijmegen 2015-2016

SUFV Hot Shots is dé studenten Unihockey/Floorball vereniging van Nijmegen! We combineren sportiviteit graag met gezelligheid. Voor wie de sport niet zo goed kent: floorball is ontstaan in Scandinavië en een van de snelst groeiende sporten van Europa. Het is een snelle, dynamische teamsport die het midden houdt tussen ijshockey en zaalhockey. Floorball ontleent de regels deels aan ijshockey, maar wordt gespeeld in een sportzaal, met gewone sportschoenen, kunststof sticks en een zachte plastic ‘gaten’ bal. Je mag zowel stick als lichaam gebruiken om de bal te spelen en af te schermen. Zolang het fair is mag bijna alles. Floorball is snel en dynamisch. Dankzij de boarding en de eenvoudige regels zijn er weinig onderbrekingen en is de sport heel toegankelijk. Een prima manier om je lekker uit te leven en je conditie te verbeteren. Met de hele vereniging trainen we twee keer per week in het Radboud Sportcentrum. Daarnaast zijn we regelmatig te vinden in café de Fuik voor een borrel en vinden er diverse andere activiteiten plaats door het hele jaar heen. Wil je meer weten of een keertje komen trainen? Check de website www.hotshotsnijmegen.nl en Facebook, of stuur een mailtje naar [email protected], we zien je graag bij onze vereniging!

FC Kunde is dé studentenvoetbalvereniging van Nijmegen. Op allerlei uiteenlopende niveaus worden door zes heren- en drie damesteams wedstrijden gespeeld. Daarnaast is het bij FC Kunde mogelijk om doordeweeks een balletje te trappen in een van de vijf trainingselftallen (drie dames- en twee herenteams). Maar FC Kunde is meer dan voetbal! Veel Kundenaren duiken na hun wedstrijden ons gezellige clubhuis in, om vervolgens door te gaan naar Café Daen, waar FC Kunde met een heerlijk bord eten op schoot samen naar de Eredivisie-samenvattingen kijkt. Naast de ontzettend leuke zondagen kunnen de leden van FC Kunde zich ook doordeweeks goed vermaken. Woensdagavond is bijvoorbeeld onze vaste Kunde-avond in Café de Fuik, waarbij je tot in de late uurtjes goedkope biertjes kunt drinken en kunt feesten met je mede Kundenaren. Elke maand organiseert de activiteitencommissie leuke activiteiten, zoals een pubquiz, bowlen en een Kunde-cantus! Verder heeft iedere maand een ander team de eer om een fantastisch themafeest te organiseren. Heb je passie voor voetbal en lijkt het je leuk om bij deze ontzettend betrokken en gezellige studentenvoetbalvereniging te komen voetballen? Of heb je nog nooit gevoetbald en wil je het graag leren? Neem dan eens een kijkje op onze website www.fckunde.nl!

Unihockey: Hot Shots

Voetbal: FC Kunde

30

Page 31: Sport in Nijmegen 2015-2016

Volleybal: Heyendaal

NSVV Heyendaal is dé studentenvolleybalvereniging van Nijmegen. De vereniging is opgericht in 1970 en telt nu ongeveer 200 leden. Momenteel bestaat de vereniging uit maar liefst 12 damesteams en 5 herenteams, met een niveau dat varieert van de 4e klasse t/m promotieklasse. Alle teams trainen op maandagavond in het RSC of de Jan Massinkhal. Daarnaast trainen onze Dames 1, Dames 2 en Heren 1 ook nog op woensdagavond in het RSC. De wedstrijden worden gespeeld op donderdagavond en zaterdagmiddag. Na de wedstrijden is er altijd tijd voor een drankje in ons stamcafé Café Daen aan de Grote Markt. Naast volleybal is er bij Heyendaal ook plaats voor gezelligheid; in de vorm van borrels, een kroegentocht, Diner Rouler en (buiten)toernooien. Dus ben je geïnteresseerd in onze vereniging en ben je naast een fanatieke volleyballer ook op zoek naar een boel gezelligheid? Ga dan naar www.nsvvheyendaal.nl voor meer informatie of stuur een mailtje naar [email protected].

De Nijmeegse Studenten Wielervereniging Mercurius is een wielervereniging speciaal voor studenten. Binnen de vereniging worden er wekelijks verschillende wielrentrainingen en mountainbiketrainingen aangeboden, waar iedereen ongeacht niveau welkom is. Gedurende het jaar worden er ook verschillende clubwedstrijden georganiseerd, waar je je kunt meten met de andere Mercurianen. Ook gaan veel Mercurianen buiten de trainingen om samen trainen, naar wedstrijden of doen ze mee aan een leuke toertocht. Natuurlijk kun je bij N.S.W.V. Mercurius ook terecht voor de gezelligheid. Mercurius organiseert elke maand een leuke activiteit, zoals het intro-eten, bowlen en deelname aan de Batavierenrace. Daarnaast worden er elk jaar twee Mercuriusweekenden georganiseerd: het Ardennenweekend in september en het Voorjaarsweekend. Deze weekenden staan garant voor veel fietskilometers voor zowel de wielrenners als de mountainbikers en natuurlijk veel gezelligheid. Verder is er elke eerste woensdag van de maand een borrel, zodat je de mensen achter de snelle helmen en brillen eens kunt zien en spreken. Lijkt het je leuk om lid te worden, of wil je een keer mee trainen om te kijken hoe het is? Stuur dan een mailtje naar [email protected] of neem een kijkje op onze website: www.nswv-mercurius.nl.

Wielrennen/Mountainbiken: Mercurius

31

Page 32: Sport in Nijmegen 2015-2016

Heb jij een passie voor voetbal en/of zoek je een sport die je doordeweeks kan doen waar je gelijk een compleet gezellig team bij krijgt? Dan is studentenzaalvoetbalvereniging N.S.F.V. Morado CF de vereniging voor jou! Het eerste herenteam speelt topklasse (derde niveau van Nederland) en het eerste damesteam gaat dit komende jaar zelfs eredivisie spelen. Daarnaast heeft Morado nog negen herenteams en vier damesteams die variëren van het laagste niveau tot echt prestatief zaalvoetbal. Er is dus voor ieder wat wils! Naast de sportieve kant is er bij Morado ook veel plaats voor gezelligheid. Zo wordt er elke eerste donderdag van de maand een activiteit georganiseerd. Ook vindt er jaarlijks een ledenweekend plaats, worden er twee toernooien georganiseerd en doet Morado mee met de Batavierenrace. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de vele commissies binnen Morado, waar je je altijd bij kan aansluiten. Daarnaast kan er na iedere overwinning een gratis overwinningspitcher worden gedronken in Bascafé, de stamkroeg van Morado, waar altijd wel Morado-leden te vinden zijn. Denk jij een versterking te zijn in de zaal of in de kroeg? Kom dan vrijblijvend langs om een training mee te doen en de sfeer te proeven! Kijk voor meer informatie op www.moradocf.nl of mail naar [email protected].

Let’s get high! Zweefvliegen is een fantastische, uitdagende en veelzijdige sport. Van ’s avonds rustig vliegen bij zonsondergang tot wedstrijdvliegen op wereldniveau. En dat alles zonder motor, overgeleverd aan de natuur. Geen ver-van-je-bed-show, maar gewoon om de hoek: bij NSA Stabilo! Nijmegen en de campus een keer van boven bekijken? Dat kan! Stabilo organiseert een paar keer per jaar een meevliegdag, waar je voor het speciale studententarief van €35,- wordt rondgevlogen door een ervaren piloot! Kijk voor de data even op onze website of Facebookpagina. Mocht je het nou zo leuk vinden en denken: “Dat wil ik ook!”, dan is de beginnerscursus misschien iets voor jou! In de zomer organiseert Stabilo een 3-daagse cursus waarbij je meteen al zelf de stuurknuppel in handen neemt! Tijdens deze cursus leer je de basis van het zweefvliegen en proef je de gezellige sfeer van de club. Daarnaast biedt Stabilo, i.s.m. de Nijmeegse Aeroclub, een volledig verzorgde zweefvliegopleiding aan. Kijk voor meer informatie over de beginnerscursus op: www.nsastabilo.nl.

Zaalvoetbal/Futsal: Morado

Zweefvliegen: Stabilo

32

Page 33: Sport in Nijmegen 2015-2016

De zwemtak van Hydrofiel bestaat uit enthousiaste zwemmers van alle niveaus: van beginners tot ervaren competitiezwemmers. Vier keer in het jaar wordt er een NSZK (Nederlands Studenten Zwem Kampioenschap) gehouden, waar alle Nederlandse studentenzwemverenigingen aan mee doen. De waterpolotak van Hydrofiel bestaat uit twee herenteams en een damesteam die actief zijn in de KNZB competitie. Heren 1 speelt eerste klasse district, Heren 2 speelt derde klasse district en Dames 1 speelt tweede klasse district. Daarnaast worden er elk jaar verschillende (buiten)toernooien gespeeld, toegankelijk voor zowel de ervaren als de recreatieve waterpoloërs. Dus ook als je alleen wilt trainen, ben je welkom! Ook op het droge is Hydrofiel actief. Elke maand is er iets buiten het bad te doen, waarbij je kunt denken aan bowlen, barbecueën of bierproeven! Interesse? Zowel de zwemmers als waterpoloërs trainen op dinsdag- en donderdagavond onder leiding van professionele trainers. Voor de actuele trainingstijden en –baden kun je op de website kijken: www.hydrofiel.nl.

Raak verzeild in je studentenleven met de Nijmeegse studentenzeilvereniging de Loefbijter! Zeil je al fanatiek, wil je het graag leren, houd je van lekker chillen op een bootje in de zon en ben je op zoek naar een gezellige ongedwongen studentenvereniging? Dan is de Loefbijter perfect voor jou! Onze vloot bestaat uit een aantal valken, een kajuitjacht en een paar zwaardboten. Deze liggen in Mook, vlakbij Nijmegen en in Friesland. Het is geen vereiste dat je al kan zeilen, veel leden leren zeilen bij ons. Zo hebben we in de winter theorielessen, maar ook is er een 4-weekse cursus en speciale opleidingstrajecten. Daarnaast is er voor ervaren zeilers genoeg te doen, zo doen we mee met verschillende wedstrijden, zoals het NSK, ZOK, De Leidse Onderlinge, het SLAK, The Race of The Classics en onze eigen CaféRace. In het zeilseizoen worden ook meerdere gezelligheidszeilweekenden georganiseerd in Friesland. Maar: De Loefbijter is ook een gezelligheidsvereniging! Zo borrelen we elke dinsdagavond in de Villa van Schaeck. Daarnaast worden er ook nog vele activiteiten georganiseerd, zoals het mannenweekend, themaborrels, de Batavierenrace, kerstdiner, gala en een winterweekend in binnen- of buitenland. Kijk op www.Loefbijter.nl en kom met ons borrelen!

Zwemmen en Waterpolo: Hydrofiel

Zeilen: De Loefbijter

33

Page 34: Sport in Nijmegen 2015-2016

Elk jaar, in het laatste weekend van april, gaat de Batavierenrace om middernacht van start in Nijmegen. De Batavierenrace is met 8.000 deelnemers ’s werelds grootste estafetteloop. Na de race is er een enorm feest op de campus in Enschede, waar zo’n 15.000 studenten op afkomen. Kenmerkende begrippen voor de Batavierenrace zijn teamgevoel, saamhorigheid, sfeer en feest. Het is echt een evenement dat je als student meegemaakt moet hebben. De start van de Bata vindt plaats op de Radboud Universiteit en vervolgens wordt er in 177 kilometer naar Enschede gelopen. Er zijn 17 mannen- en 8 vrouwenetappes, variërend tussen de 2.9 en 11.2 kilometer: er is dus voor ieder wat wils. Naast de vele breedteteams, is er ook een echt topsportonderdeel; de Universiteitscompetitie. Elke universiteit mag één team afvaardigen die zal strijden voor de felbegeerde wisselbeker. Vorig jaar werd Nijmegen tweede en dit jaar hebben we de Batavierenrace gewonnen! Voor meer informatie kun je eens een kijkje nemen op www.batavierenrace.nl

Het GNSK (Groot Nederlands Studenten Kampioenschap) is een landelijkevenement waar alle Nederlandse studentensteden aan meedoen. In éénweekend worden de Nederlandse Studenten Kampioenschappen in acht vaste en een aantal keuzesporten georganiseerd. De vaste sporten zijn: Voetbal, Tennis, Basketbal, Badminton, Handbal, Schermen, Volleybal en Squash. De keuzesporten zijn door de commissie zelf te bepalen. Dit zorgt voor een deelnemersaantal van 2000 studentensporters. Het GNSK is dan ook de grootste krachtmeting tussen de verschillende Universiteiten in Nederland en kan daarom met recht een prestigestrijd genoemd worden. De winnaars van het GNSK mogen meedoen aan de Europese Studentenkampioenschappen en worden vaak officieel erkend als Nederlands Studenten Kampioen. Normaal gesproken wordt het GNSK gewonnen door de stad waar het georganiseerd wordt. Vorig jaar won Nijmegen echter de beker tijdens het GNSK in Tilburg en dit jaar hebben we ook in Amsterdam gewonnen! Met de overwinning die we in 2013 in ons eigen Nijmegen boekten, betekent dat dat we het GNSK nu drie keer op rij hebben gewonnen! Volgend jaar gaan we voor de vierde overwinning op rij in Groningen! Kijk voor meer informatie op www.gnsk.nl.

Batavierenrace

Groot Nederlands Studenten Kampioenschap

34

Page 35: Sport in Nijmegen 2015-2016

advies en

cursussen

bestuurskamer

stage in Zuid-Afrika noodfonds

bestuurskamerstudieverenigingen

belangen-

vereniging

studieverenigingenstudieverenigingenstudieverenigingenstudieverenigingen

belangen-

belangen-

belangen-

studieverenigingenstudieverenigingenstudieverenigingen

co-schap Aruba

belangen-

belangen-

belangen-

belangen-

studentensport vereniging

vereniging

verenigingsruimte

studentenorkest

studentensport

studentensportstudentensportstudentensportstudentensportstudentensportstudentensportstudentensportstudentensportstudentensportstudentensport

toneelvereniging

studentenorkest

studentenorkest

studentenorkest

studentenorkest

studentensportstudentensportstudentensportstudentensportstudiereis

Marokko

onderzoek in Texas

www.snuf.nl

Het Nijmeegs Universiteitsfonds helpt studenten op weg…

Wat ga jij doen?RU1201003 SNUF advertentie A5.indd 1 11-01-12 10:56

Page 36: Sport in Nijmegen 2015-2016

Heyendaalseweg 1416525 AJ NijmegenKamer N -1.310

A

(024) 361 23 [email protected]

TWE

Uitgave: Nijmeegse Studenten Sport Raad Samenstelling: Robbert Burm Eindredactie: Robbert Burm

Like de NSSR op Facebook om op de hoogte te blijven van de studentensport in Nijmegen!