Sjorring 4 2014 - 2015

22
SJORRING April 2015 291/04

description

Sjorring 4 van het scoutsjaar 2014 - 2015

Transcript of Sjorring 4 2014 - 2015

Page 1: Sjorring 4 2014 - 2015

SJORRING

April 2015 291/04

Page 2: Sjorring 4 2014 - 2015

EditoriaalBeste lezer,

Ik heb slechts weinig inspiratie over, omdat ik ze allemaal al in mijn tekst bij de JIN pompte. Ik kan het echter niet laten om een kort editoriaal toe te voegen, omdat het vermoedelijk mijn laatste zal zijn. Ik dank u alvast om enkele jaren mee te lezen.

Nog één maal: veel leesplezier,

Felix

InhoudstafelEditoriaal..............................................................................................................................................1Voorwoord............................................................................................................................................2Akabe....................................................................................................................................................5

Programma.......................................................................................................................................5Kapoenen..............................................................................................................................................6

Programma.......................................................................................................................................6Brief Zeedag.........................................................................................................................................8Welpen..................................................................................................................................................9

Programma.......................................................................................................................................9Druivelaarmoppen..............................................................................................................................11Jongverkenners...................................................................................................................................12

Programma.....................................................................................................................................12XKCD.................................................................................................................................................15Verkenners..........................................................................................................................................16

Programma.....................................................................................................................................16Sudoku................................................................................................................................................18JIN......................................................................................................................................................19Contact................................................................................................................................................21

1

Page 3: Sjorring 4 2014 - 2015

VoorwoordGegroet teergeliefde lezer,

Met tranen in de ogen begin ik aan ditvoorwoord. Het zal immers de laatste keerzijn dat ik u mag welkom heten in wat weereen prachtexemplaar is geworden van uwfavoriete driemaandsblad de Sjorring. 'Watbazelt die gekkerd nu toch weer?' zal uwellicht denken. Maar helaas, het is weldegelijk het laatste voorwoord van mijzelvein de hoedanigheid van groepsleider. Na 7jaar scoutsleider en 3 jaar groepsleider te zijn geweest is het nu welletjes. Het is dan ook met pijn in het hart dat ik deze woorden neerpen op de melancholische tonen van “there will be no next time” van the Kids.

Gelukkig kan ik terugblikken op 14 prachtige scoutsjaren en reken trouwens maar van yes dat ik me zal blijven moeien met het scoutsgebeuren. De voorbije jaren heb ik onze beminde scouts zien evolueren op wonderbaarlijke wijze. Het scoutshuis is eindelijk afgeraakt en is uitgegroeid tot de prachtige villa die het is, het pleinis gemetamorfoseerd tot een glooiend heuvellandschap waar naar lieve lust kan geravot worden, en binnenkort zullen ook de oude scoutslokalen een nieuwe bestemming hebben gekregen (maar daarover straks nog iets meer). Voorts kan ik vaststellen dat onze ledenaantallen traag maar gestaag zijn blijven groeien, waaruit ik enkel kan concluderen dat jullie je kleine sloebertjes maar al te graag een uurtje of 3 aan ons toevertrouwen. Ik hoop oprecht dat scouts d'Hand een plaats blijft waar mensen bijeen komen om zich samen te amuseren, eerst als lid, daarna als leider. Dat is immers de kern van de zaak, vriendschappen smeden en samen iets moois opbouwen. Zei Jezus niet dat liefde het allerbelangrijkste is in de wereld? Welnu ik volg hem hierin volledig – bij andere uitlatingen van hem heb ik eerder mijn bedenkingen, maar doet even niet ter zake. Al bij al kan ik met een gerust hart zeggen dat toetreden tot scouts Jan Berchmans zonder meer de beste beslissing was die ik inmijn leven genomen heb en ik raad het eenieder absoluut aan.

U denkt waarschijnlijk dat de scouts nu gedoemd is tot een triestig

2

Page 4: Sjorring 4 2014 - 2015

voortbestaan, maar niks is minder waar! Vanaf volgend scoutsjaar zult u begeleid worden door een team van deskundige en bijzonder gemotiveerde jonge snaken. Wie welke functie zal bekleden houdenwe liever nog geheim, kwestie van de fanmail nog even binnen de perken te houden.

Genoeg van dat sentimentele gedoe, over tot de orde van de dag. Beloofde ik u net niet nog een woordje uitleg omtrent de oude scoutslokalen? Jazeker! Welnu, enkele dagen terug hebben scouts en chiro (nog maar eens) samen de handen uit de mouwen gestoken. Wat vroeger “het scoutshuis” en “the old lemonade factory” werd genoemd is niet meer. Wat eens recht stond ligt nu neer (mannen van middelbare leeftijd begrijpen wat ik bedoel). Uit de as van dit voorhistorisch bouwwerk zal echter een nieuw etablissement rijzen, een moderne vestiging die onderdak zal bieden aan talrijke jonge chiropoezen en bronstige scoutshengsten (maar niet in 't zelfde lokaal uiteraard, chiro is vies). Binnen afzienbare tijd zal aannemer G-build de muren boetseren, en als alles goed gaat zijn we binnen een jaar klaar met dit project.

Iets anders nu. Het behoort ook tot mijn takenpakket om jullie als geïnteresseerde ouders in te lichten over belangrijke data. Welnu ditzijn ze voor de komende maanden:

9-10 mei: districtsweekend (JVK, VK), 9 mei districstdag (KAP, WELP). Meer info vindt u in de respectievelijke programma's.

23 mei: zeedag. Naar goeie jaarlijkse gewoonte trekken we op 't einde van het scoutsjaar wederom naar die heerlijke Belgische kust. Als de JIN flink is geweest vindt u de brief verderop in deze sjorring.

20-31 juli: kampperiode. Daar ik de precieze data per tak reedsvermeld heb in de vorige sjorring en ik weet dat jullie aandachtige lezers zijn schrijf ik ze hier niet opnieuw. Wat zegt u? U bent de vorige sjorring kwijt en heeft het nog niet in de agenda genoteerd? Foei foei! Nou dan, omdat jullie 't zijn: KAP 23-28/07, WELP 21-28/07, AKABE 21-28/07, JVK 21-31/07, VK 20-31/07, JIN 13-30/07. Ook de exotische locaties van deze plezierreisjes kan ik reeds mededelen. Klein kamp zal doorgaan in het charmante, bourgondische Lier. Groot kamp

3

Page 5: Sjorring 4 2014 - 2015

daarentegen zal geschieden in de wereldstad Rendeux, in de buurt van La Roche. U verneemt van de respectievelijke leidingtijdig meer informatie rond dit massagebeuren.

29 augustus: Scoutsbarbecue. Schrijf het alvast in uw agenda.

6 september: Startdag. Niet te missen!

19 semptember: Scoutsfuif. Jolijt verzekerd!

Ziezo vrienden. Hier eindigt mijn verhaal. Ik hoop dat u er iet of wat over te spreken bent. Binnen enkele maanden wacht jullie (een) gloednieuwe voorwoordauteur(s). Ik hoop dat u hem/hen kan smaken. Echter vergeet niet: de gustibus et coloribus non disputandum est, doch ik verwacht een overdonderende positieve unanimiteit in dit geval.

Een stevige linker en vaarwel!

Thijs Suy

(voorlopig nog) GRL

4

Page 6: Sjorring 4 2014 - 2015

Akabe

Programma

Zondag 26 april: Omgekeerde Vergadering

Zoals jullie wel weten, doen we graag een beetje anders. Dit zetten we nog eens extra in de verf met de omgekeerde vergadering! Het lijkt een vergadering zoals alle andere ...

!dreekegom nad raaM

Zondag 10 mei: Maak Je Vuil Dag !

De favoriete vergadering van enkeleleiding onder ons ;) We mogen ons weerlekker vuil maken! Doe zeker aangepastekledij aan. Hiermee bedoelen we kledijwaar serieus op geknoeid mag worden.

Wij hebben hier alvast reuzeveel zin in!

Zaterdag 23 mei: Zeedag

23 mei is het weer zover! De zeedag is 1 van de activiteiten waar we elk jaar weer reikhalzend naar uitkijken. Helaas betekend dit ookhet einde van ons scoutsjaar…

Meer informatie omtrent dit heuglijke uitstapje, ontvangt u een dezer vergaderingen in briefvorm. Hierin zal uur van vertrek en aankomst, kostprijs en een lijstje met mee te nemen spullen te vinden zijn. Let er wel al op dat u uw rakker(s) een hele dag zal moeten missen.

5

Page 7: Sjorring 4 2014 - 2015

KapoenenDag Kapoenen!

De vorige 7 maanden zijn voorbij gevlogen!We hebben ondertussen enkele supertoffeactiviteiten en een onvergetelijk weekendachter de rug. De komende activiteitenbeloven ook weer ongelooflijk leuk te worden. Na de zeedag zal het even geen scouts meer zijn, maar dan hebben jullie veel tijd om uit te kijken naar het hoogtepunt van het jaar: het kamp!

Een stevige linker,

Jetske, Ryan en Bert

ProgrammaWat staat er op ons programma?

Zondag 19 april: Verrassingsvergadering

We hebben het programma voor vandaag een beetje gewijzigd, want misschien staat er jullie vandaag een superleuke verrassing tewachten! Spannend!

Zondag 26 april: Schattenjacht

Vandaag halen we deontdekkingsreiziger in onszelf naarboven! We gaan op zoek naar eenechte schat!

Zondag 3 mei: Waterspelletjes

Hopelijk is het vandaag goed weer, want deleiding heeft zin in waterspelletjes! Jullie ook? Breng dan een handdoek, eventueel warme reservekledij en een goed humeur mee!

6

Page 8: Sjorring 4 2014 - 2015

Zondag 10 mei: Districtsdag

Een district is een verzameling van allemaal scoutsgroepen die dichtbij onze stad liggen. Eigenlijk is een districtsdag dus een dag waarop we allemaal superleuke spelletjes met alle kapoenen van ons district (district durme) spelen! Meer info volgt.

Zondag 17 mei: Ruiltocht

Vandaag gaan we ons vieruurtje updaten! Liever een taart dan een suikerwafel? Of kinderchampagne bij je vieruurtje? Toon dan dat jij de allerbeste ruiler bent op onze ruiltocht!

Zaterdag 23 mei: Zeedag

Het is weer tijd voor de langverwachte jaarlijkse zeedag! Deze laatste kapoenenvergadering van het jaar mag je zeker niet missen.Meer info vinden jullie in de zeedagbrief.

Gelieve massaal te duimen voor mooi en warm weer.

7

Page 9: Sjorring 4 2014 - 2015

Zeedag

Beste leden en ouders,

Naar jaarlijkse gewoonte komt ook dit jaar de brief van de knotsgekke en megatoffe

überzalige ZEEDAG! Het zonnetje is ook al een paar weken van de partij, dus hopelijk brengt

de weerman ook dan de zon mee. De zeedag zal doorgaan op zaterdag 23 mei 2015. Dit jaar

trekken we met de scouts naar het warme zand en de spattende golven van Blankenberge.

Even de praktische kant:

Vertrek: We verzamelen allemaal tegen 08u15 aan de voorkant van het station te Lokeren.

Wees zeker op tijd!

Aankomst: De terugkomst in Lokeren is rond 18u13 voorzien indien geen vertraging.

Prijs:

- Leden jonger dan 12 jaar: €5

- Leden vanaf 12 jaar : €10

Wat nemen we allemaal mee:

- Je lunchpakket voor ’s middags + drankje

- zonnecrème

- Een petje of hoedje tegen de zon

- strandhanddoek ( eventueel zwembroek bij goed weer)

- wat je nog denkt nodig te hebben aan de zee!

Tijdens de zeedag kan je de leiding van je kind bereiken per gsm

Zanderige groeten en een stevige linker,

de JIN en de leiding van scouts Jan Berchmans

Page 10: Sjorring 4 2014 - 2015

Welpen

Programma

Zondag 19 april: Piratenvergadering

Schip ahoi kameraden jullie kennen ze allemaal welvan Piet Piraat en Jack Sparrow, ze schuimen de zeven zeeën af op zoek naar

schatten en plunderen elk schip dat ze tegenkomen. Moest je het nog niet door hebben vandaag doen we de grote Piratenvergadering dus haal je ooglapje, pratende papegaai en zwaard maar al van

onder het stof.

Zondag 26 april: Olympische Spelen

Vandaag gaan de olympische spelen van d’hand van start. Benieuwd wie met de goudenmedailles gaat lopen.

Zondag 03 mei:Ouballenvergadering

Jong geleerd is oude gedaan zeionze opa wel eens. We beginnenalvast te oefenen voor als we oppensioen gaan. Kom verkleed!

Zondag 10 mei: Districtsdag

We gaan op locatie samen met andere scouts maatjes uit de buurt de boel onveilig maken. Meer hierover krijg later nog.

9

Page 11: Sjorring 4 2014 - 2015

Zondag 17 mei: Waterspelen

De titel verklaart het helemaal, deze dag staat volledig in het teken van water! De leiding heeft alvast bij Frank Deboosere goed weer besteld.

Zaterdag 23 mei: Zeedag

Hoera! Naar jaarlijkse gewoonte trekken we weer richting zee voor een onvergetelijk dag schelpjes rapen en putten graven! Info omtrent deze dag vind je in een aparte brief bij deze sjorring.

10

Page 12: Sjorring 4 2014 - 2015

Druivelaarmoppen

BACILLENDRAGER

Een soldaat moest uitzonderlijk lang in het hospitaal blijven en de sergeant wou weten wat hem precies scheelde. Hij kreeg ten antwoord dat de soldaat nog zo lang in het ziekenhuis moest blijven, omdat hij bacillendrager was. Verontwaardigd nam de sergeant de pen ter hand en schreef een boze brief terg, waarin hij zei dat hij zijn mannetjes zelf nodig had en dat ze voor die ziekenhuisbaantjes maar hospitaalsoldaten moesten nemen.

Zij: Ach, waar is de tijd gebleven toen we verloofd waren en jij mijn handen urenlang in de jouwe held?Hij: Ja, maar dat was alleen om te beletten dat je piano zou spelen.

Een vertegenwoordiger op reis heeft een ongelukje en kneust daarbij zijn hand zo erg dat er een dokter aan te pas moet komen, die een gipsverband aanbrengt. De volgende morgen kan de man zich maar met véél moeite aankleden. Hij loopt naar beneden een vraagt aan een andere hotelgast of die zijn das even wil knopen.– Zeker, antwoordt de hotelgast, maar dan moet u wel even op uwrug gaan liggen.De man vindt dat vreemd, maar gaat liggen omdat hij haast heeft. De hotelgast knielt naast hem nee en knoopt de das zeer behendig.– Maar waarom moest ik daarvoor gaan liggen? vraagt de vertegenwoordiger achteraf.– Ik kan het niet anders… ik ben begrafenisondernemer.

11

Page 13: Sjorring 4 2014 - 2015

Jongverkenners

ProgrammaJazeker jongverkenners, hier zijn we dan weer met delaatste Sjorring van dit jaar! Ditmaal hebben we kostennog moeite gespaard om een volledig correcte editie vanjewelste af te leveren. Na de zeedag moeten we jammergenoeg afscheid nemen tot en met het begin van het kamp waarnaar jullie zeker al uitkijken!

Een stevige linker van Thomas, Juno en Zjef!

Zondag 26 april: Oscar®-waardig cinematografisch hoogstandje van D’hand Filmstudios.

Vandaag gaan we geen tamzakken zijn die inspiratieloos naar een film kijken bij het aprilse prachtweer, wel integendeel! Vandaag doen we het tegenovergestelde door zelf een film te maken. We beginnen alvast met het schrijven van het scenario dat we dan volgende vergadering vereeuwigen. Rom-com, Musical, Thriller, Actie, Horror? Dat ligt aan de input die jullie ons vandaag bezorgen!

Zondag 3 mei: “We maken een film” – vergadering

Het verlangen om beelden en voorstellingen voor de eeuwigheid vast te leggen zit diep in de mens ingebakken. Al van in het stenen tijdperk tracht hij om via allerlei beeldhouwwerken en schilderingen de wereld om zich heen vast te leggen. Foto’s zeggen immers meer dan duizend woorden en bijgevolg begon men iets minder dan 200 jaar geleden te experimenteren met fotografie, jarenlang werd er gefoeterd en gesukkeld met allerlei soorten lichtgevoelige plaatjes met ronkende namen als Dageurreotypie, Ferrotypie en Tintypie en glasplaatnegatieven. Na het uitvinden van de rolfilm kon men ook beter beginnen experimenteren met filmopnames, waardoor vroegeexperimenten al kort na 1900 kleurenopnames opleverden. Hierna ging het pijlsnel: Langspeelfilms, TV, Kleurenlangspeelfilms, Betamax, VCC, VHS, Laserdisc, Digitale filmopnames, DVD en Blu-Ray en ten slotte IMAX 3D! Vandaag, 03/05/2015, maken ook dejongverkenners hun eigen film aan de hand van het script van de vorige vergadering. Hoewel wij niet in staat zijn om in 4K en aan

12

Page 14: Sjorring 4 2014 - 2015

60 FPS te filmen, zijn we er desalniettemin met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van overtuigd dat dit een cinematografisch hoogstandje zal zijn dat de tand des tijds zal doorstaan!

Zaterdag 9 & Zondag 10 mei: Districtsweekend.

Dit weekend verbroederen we met andere scoutsgroepen van het district Durme. Dit jaar zakt iedereen af naar ons land van d’Hand om van zaterdagmiddag tot zondagmiddag elkaar beter te leren kennen bij enkele scouteske activiteiten.

Vrijdag 15 tot en met zondag 17 mei: WEEKEND!

“Wanneer is het weekend?” vroeg de jongverkenner aan zijn leiders.“Dat komt allemaal in orde gasten!” antwoordde de leider. En zie, de leiding heeft woord gehouden! Vrijdagavond vertrekken we naar een nog strikt geheime locatie die zo geheim is dat verdere info zelfs nog niet in deze Sjorring staat! Wel kunnen we al verklappen dat ook de verkenners meegaan, gewoon zomaar. Maar vooral omdat zij anders met heel weinig zijn ;-) .

Zaterdag 23 mei: Zeedag

Vandaag trekken we naar de Vlaamse kustlijn om naar aloude traditie op zeedag te gaan. Wat doet een mens anders aan zee, niet? Of het Oostende, Heist, Bredene, De Haan, De Panne of wat dan ook zal zijn weten we nog niet. We weten wel dat de JIN zoals ieder jaar verantwoordelijk is en ons ten gepaste tijde alle informatie via brief zal bezorgen.

13

Page 15: Sjorring 4 2014 - 2015

Zet dit alvast ook in jullie agenda:

Grootkamp: 21-31 juli

BBQ: 29 augustus

Startdag: 6 september

Scoutsfuif: 19 september

14

Page 16: Sjorring 4 2014 - 2015

XKCDHet kunnen niet altijd raadseltjes zijn, dus krijgen jullie ditmaal enkele cartoons waar je natuurlijk ook altijd bij mag nadenken.

Squirrel Plan Ontological Argument

Opportunity

15

Page 17: Sjorring 4 2014 - 2015

Verkenners

Programma

Zondag 26 april: Beste Verkenner

Je mag vandaag bewijzen wie zich een all-roundverkenner mag noemen. Niet alleen fysieke kracht, ookandere dingen zoals denken is belangrijk. Bereid je al maar voor omde beste verkenner te worden.

Zondag 03 mei: Ouballenvergadering

Wat doen grootvaders en grootmoeders de hele tijd? Wel het rustig aandoen en zich amuseren met de kleine dingen in het leven. Kom in kledij die onze grootouders zouden dragen. Het is ouballenvergadering op D'Hand vandaag!

Zaterdag 09 mei: Districtsweekend

Het langverwachte districtsweekend volgt hier. We gaan een tweetal dagen met andere verkenners en gidsen van ons district toffe dingen spelen. Tot dan.

Meer informatie volgt in een aparte brief.

Vrijdag 15 mei: Weekend

Deze week weeral een weekend, maar deze keer met enkel onze scouts. We nemen er een andere tak mee - rarara dewelke - zodat we met meer zijn. Want, hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Meer informatie volgt in een aparte brief.

Zaterdag 23 mei: Zeedag

Spetter spieter pater, lekker in het water … We gaan vandaag de Belgische kust onveilig maken. Hopelijk is het vandaag dan ook mooi weer. We spreken af aan het station van Lokeren.

Meer informatie volgt in een aparte brief.

16

Page 18: Sjorring 4 2014 - 2015

Zondag 31 mei: Vuile Vergadering

We gaan ons eens goed vuilmaken vandaag. Afspraak om 14h op D'Hand. Dit is de voorlaatste vergadering van dit scoutsjaar.

Zondag 07 juni: Waterspelen

Om goed af te sluiten, dient dit in stijl te gebeuren. We zorgen er ook voor dat je na vorige week erg proper zult zijn. Breng een handdoek mee en wat droge reservekledij. Dit is helaas de voorlopig laatste vergadering van dit jaar.

Maar niet getreurd, want in juli zal een alweer ongelooflijk leuk zomerkamp volgen. Tot dan!

Jullie leiding, Bram, Lennart en Mathias.

17

Page 19: Sjorring 4 2014 - 2015

Sudoku

18

Page 20: Sjorring 4 2014 - 2015

JINZit je aan je raam? Sta dan even recht en kijk naarbuiten. Als de zon in je ogen zit, gluur dan door jewimpers heen. Moest ons Belgenland niet helemaalvolgebouwd zijn, zou je nu de horizon kunnen zien.Laat ons, omwille van de tekst, even veronderstellendat je effectief de horizon kan zien.

De horizon dus. Ondanks zijn veelvuldig gebruik en zelfs overgebruik als analogie, zou ik hem hier ook willen gebruiken. Waren wij namelijk geen stevige jongens met onze voeten op de grond en voldoende wetenschappelijke kennis, zouden we onvermijdelijk in de horizon het einde van de wereld zien. Een grensdie niet overschreden kan worden. De rand van een plat vlak waar je af kan vallen, om eindeloos door te tollen in de diepten van onze uitdijend heelal.

Wij weten echter dat met elke stap die we richting de horizon zetten, deze fictieve grens zich zal verplaatsen om een stukje meer van de wereld te onthullen. Hoe kan je het dan nalaten om de vergelijking te maken met JIN zijn en leiding worden? Net zoals de horizon ligt het leiding geven niet meer zo ver (behalve misschien bekeken vanop die toren van puberale trots). In tegenstelling tot de horizon echter, blijft 6 september (startdag 2015) dichterbij komen met rasse schreden. Gelukkig kunnen we wel stellen dat jullie steeds meer te weten komen over leiding geven (en bijgevolg een wereld aan jullie onthuld wordt).

Om helemaal uit de bol te gaan in onze poëtische proza kunnen we stellen dat we nog enkele hindernissen, bijvoorbeeld de omheining rondom ons lintbebouwde weg naar de horizon, moeten overkomen.Weldegelijk, voor het begin van een nieuw scoutsjaar komt natuurlijk het einde van het vorig scoutsjaar, meer specifiek voor ons geval, de JIN-reis. De hindernissen zijn dan natuurlijk de financiële acties die we zullen verrichten. Het ligt trouwens ook aan het karakter van deze vergaderingen en de planning ervan dat u in plaats van uw gebruikelijke programma het gebrabbel van uw takleider aan moet horen. Financiële vergadering zijn namelijk van nature onvoorspelbaar en dus niet te plannen.

Na dit zeer kort intermezzo van gezever door tekst met nuttige informatie, nemen we snel terug onze vergelijking op. Terug naar

19

Page 21: Sjorring 4 2014 - 2015

jullie raam en de horizon dus. Laat ons er een derde object bij betrekken, namelijk de zon. Afhankelijk van de oriëntatie van jullie raam kunnen we nu 4 paden op gaan. Stel eerst dat je raam op het westen uit kijkt. Je bent vrij saai, want in die richting ligt de ondergaande zon. Naar het westen stappen verwijst naar de toekomst – we achtervolgen de zon – maar de toekomst zat al in deze vergelijking.

Het zou veel beter zijn moest je raam het ochtendlicht opvangen. Een opkomende zon symboliseert een nieuw begin, en dat is leidingworden ook wel een beetje. Daar komt ook nog eens bij dat we natuurlijk naar het oosten zullen reizen.

Om precies te zijn reizen we echter naar het zuidoosten, en met hetZuiden kunnen we ook mooie praatjes verkopen. Een zon aan het hoogtepunt van zijn baan zou voor het hoogtepunt van jullie leven kunnen staan, en jullie aanraden om je maar goed te amuseren op de JIN-reis.

Tenslotte eindig ik met het noorden, en je hebt pech als je raam het noorden weergeeft, want daar heb je geen zon. Met het noorden eindig ik meteen ook deze tekst. Ondanks het gebrek aan nuttige informatie om mee te delen heb ik gelukkig toch deze sjorring mooi kunnen vullen en, niet onbelangrijk, een flauwe woordspeling over ruimtevaart kunnen maken in het begin van mijn vierde paragraaf.

Bij deze, nog veel plezier in het jaar en op het kamp.

Uw JIN-leiding,

Tone, Thomas, Thijs, Sam en Felix

TL;DR: Programma op facebook.

20

Page 22: Sjorring 4 2014 - 2015

ContactMoest u soms de leiding eens willen contacteren, vind u hieronder diverse email-adressen en telefoonnummers.

Moest u andere dan takken willen bereiken, er zijn ook enkele algemene adressen:

• Alle leiding: [email protected]

• Groepsleiding: [email protected]

• Sjorringredactie: [email protected]

Akabe – [email protected] – 0493 79 76 81

Marijn Aper, Jannes De Mey, Annemie De Vijlder, Simke Ongena, Koen Verstuyft (takleider), Pauline Weyers, Marie-Ange van Avermaet.

Kapoenen – [email protected]

Jetske Ongena (takleidster), Ryan Daeyaert, Bert De Maesschalck

Welpen – [email protected]

Wout Braet, Ben Van Driessche, Thijs Suy, Benneth Mathees (takleider)

Jongverkenners – [email protected]

Juno De Hauwere, Thomas Saey-Van Peteghem (takleider), Zjef Suy

Verkenners – [email protected]

Lennart Van Kerckhove, Bram Denhaerinck (takleider), Mathias Turzynski

JIN – [email protected]

Thomas De Rudder, Tone Suy, Felix Van der Jeugt (takleider), Sam Van Laere, Thijs De Keukeleire

21