SECTOR IN DE KIJKER - Intellifin · 2020. 11. 3. · € 1888.880 €45.847.559 €68992.148 €...

10
SECTOR IN DE KIJKER AUTOVERKOPERS: TUSSEN MERK EN KLANT Garages moeten dure investeringen doen om het steeds complexer onderhoud en reparaties te kunnen uitvoeren. Ook de showrooms zelf moeten piekfijn in orde zijn. Daarom beperken de producenten hun dealernet. De automobilist verwacht snelle en goede service en alleen goed uitgeruste garages kunnen die bieden. De techniekers moeten opgeleid en bijgeschoold worden en er worden steeds hogere competenties verwacht. Ook de verkopers van auto’s moeten meer kennis hebben dan vroeger. De potentiële klant informeert zich op het internet en komt meestal slechts één keer op bezoek. De garagist krijgt maar één kans om hem te overtuigen ... De fabrikanten, die zelf een krappe marge hebben, staan zo weinig mogelijk van hun marge af aan de dealers. De verkoopmarges zijn gemiddeld laag maar verschillen toch sterk. Op dure wagens zoals Porsche en Audi ligt de marge hoger dan op een Skoda. De nettowinstmarges zijn gemiddeld flinterdun, maar sommige garages doen veel beter dan gemiddeld. De verklaring ligt vaak bij het hogere personeelsrendement. Een blik op de cijfers:

Transcript of SECTOR IN DE KIJKER - Intellifin · 2020. 11. 3. · € 1888.880 €45.847.559 €68992.148 €...

  • SECTOR IN DE KIJKER

    AUTOVERKOPERS: TUSSEN MERK EN KLANT

    Garages moeten dure investeringen doen om het steeds complexer onderhoud en reparaties te kunnen uitvoeren. Ook de showrooms zelf moeten piekfijn in orde zijn. Daarom beperken de producenten hun dealernet. De automobilist verwacht snelle en goede service en alleen goed uitgeruste garages kunnen die bieden.

    De techniekers moeten opgeleid en bijgeschoold worden en er worden steeds hogere competenties verwacht. Ook de verkopers van auto’s moeten meer kennis hebben dan vroeger. De potentiële klant informeert zich op het internet en komt meestal slechts één keer op bezoek. De garagist krijgt maar één kans om hem te overtuigen ...

    De fabrikanten, die zelf een krappe marge hebben, staan zo weinig mogelijk van hun marge af aan de dealers. De verkoopmarges zijn gemiddeld laag maar verschillen toch sterk. Op dure wagens zoals Porsche en Audi ligt de marge hoger dan op een Skoda. De nettowinstmarges zijn gemiddeld flinterdun, maar sommige garages doen veel beter dan gemiddeld. De verklaring ligt vaak bij het hogere personeelsrendement.

    Een blik op de cijfers:

  • De intelligente Ondernemingsradar: uw partner voor advies

    Ga naar www.intellifin.be/eenmaand/ om de tool uit te proberen!

    Genkersteenweg 388 - 3500 Hasselt

    +32 (0) 11 45 44 15 - [email protected]

    www.intellifin.be

    http://www.intellifin.be/eenmaand/