Schijnwerper oktober 2014

of 35 /35
Oktober 2014 SchijnWerper 1 Oktober 2014 SchijnWerper 6 Officieel cluborgaan van sportvereniging DSVP Oktober 2014 nummer

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Schijnwerper oktober 2014

Page 1: Schijnwerper oktober 2014

1Oktober 2014 SchijnWerper 1Oktober 2014 SchijnWerper

6O f f i c i e e l c l u b o r g a a n v a n s p o r t v e r e n i g i n g D S V P

Oktober 2014 nummer

Page 2: Schijnwerper oktober 2014

2 SchijnWerper Oktober 2014

PETER DE JONGVan de voorzitterHet is al weer begin oktober en we hebben er, als deze Schijnwerper uitkomt, een behoorlijk aantal wedstrijden opzitten. Eerst de beker en nu de competitie. De schoolvakanties waren dit jaar laat afgelopen dus voor velen begon direct na terugkomst weer het voetballen. Fijn dat we een mooie nazomer hebben gehad zodat het bij DSVP een leuk vertoeven was. Op de zater-dagen was het vaak een drukte van jewelste. In de ochtend de kleintjes met hun vader, moeder, opa en/of oma terwijl in de middag de oudere jeugd en senioren veel plezier aan het voetbal beleefden en hopelijk blijven beleven.

Het gaat dus goed met DSVP. Gelukkig wel. In aantal zijn er meer leden dan vorig jaar. Een behoorlijke stijging bij de meisjes en een lichte daling bij de jongens en heren. In totaal heeft DSVP ruim 1025 leden en donateurs. Hierbij is de badminton niet meegerekend. De kracht van DSVP ligt denk ik in de mix van sport en plezier. Dat kan in diverse vormen gemengd worden. Presteren met plezier, plezier hebben rond de wedstrijden en vrienden/vriendinnen hebben of maken waarmee je plezier hebt. Daarnaast is de mix van heren/jongens en vrouwen/meisjes een belangrijke factor en ook sfeerbepalend.

Na een moeizame start heeft heren 1 hun eer-ste wedstrijden gewonnen. Je ziet gewoon dat het plezier weer terug is. De selectie is ook weer een eenheid. Complimenten aan de leiding en de spelers natuurlijk. Ook is het geweldig te zien dat veel jeugd gewoon heren 1 instroomt. De gemiddelde leeftijd ligt meestal rond de 20 jaar. Vrouwen 1 begon heel goed, had het daarna wat moeilijker maar ik weet zeker dat het team de weg omhoog weer gaat vinden. Voor wat betreft de overige teams kan ik nog niet zoveel zeggen omdat de meeste teams net uit de beker komen waar de verschillen in kwaliteit erg groot zijn. Ik wens iedereen veel succes en plezier toe.

Zaterdag 27 september is ons nieuwe veld 9 door wethouder Peter van Haagen geopend. We zijn hier erg blij mee want we krijgen op de zaterdag nu meer lucht om onze wedstrijden te spelen. De omgeving waar gespeeld wordt is prachtig en als de hagen geplaatst zijn zal de bal minder vaak de sloten in rollen. Complimenten aan de Gemeente want het was niet gemakkelijk om de aanleg van dit veld te realiseren. Eerst moest het ‘landje van Brouwer’ aangekocht zien te worden, moest er ook nog grond van het Staatsbosbeheer gekocht worden en moest het land langere tijd voorbewerkt worden. Het veld zal de druk op onze trainingscapaciteit niet ver-lichten. Er wordt gelukkig steeds meer getraind. Niet dat de teams meer zijn gaan trainen. Nee, er trainen meer teams. Het bestuur is daarom continu is gesprek met de Gemeente dit trai-ningscapaciteitsprobleem opgelost te krijgen. Op dit moment helpen DSVP en Oliveo elkaar om op ieders drukke momenten velden uit te wisselen.

Page 3: Schijnwerper oktober 2014

3Oktober 2014 SchijnWerper

Ik heb eerder geschreven dat DSVP een Vertrou-wenscommissie heeft en druk doende is om een EHBO organisatie op te zetten. Ik kan nu ook schrijven dat er op dit moment gestart zijn om Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG) voor ons ka-der die met jeugd werken te verkrijgen. Nu nog alleen voor de hoofdtrainers maar gebaseerd op de ervaringen hopelijk ook voor de rest van het jeugdkader dit in te vullen. Met klem wil ik aan-geven dat er geen aanleiding geweest is om deze actie uit te voeren. Het bestuur vindt dat deze actie in deze tijd organisatorisch vereist is. Ook worden er stickers op de kleedkamerdeuren ge-plaatst dat het verboden is om foto’s in de kleed-kamers te maken. Het bestuur verzoekt iedereen zich hieraan te houden en elkaar hierop te wijzen. Samen zorgen we er voor dat DSVP een veilige omgeving is.

OPROEPJE!Wij zoeken jou, wil jij ons helpen de schijnwerper digitaal te maken!

Wat zoeken wij?Iemand die kan vormgeven mooie creacties kan maken bij de stukjes.

Of iemand die kan helpen de schijnwerper in elkaar te zetten.Of ben jij een fotograaf?

Mail ons: [email protected]

Foto voorzijde: Presentatiekrant Telstar

Page 4: Schijnwerper oktober 2014

4 SchijnWerper Oktober 20144

Ackershof 31 Pijnackertelefoon 015-3617448www.futuromannenmode.com

aandacht | stijl | waardevol | advies | modebewust | persoonlijk | kwaliteit | bijzonder

nwecollectie

Futuro op Facebook Altijd actueel! Mode, acties en ‘nieuw binnen’.

Veld 9 achter Veld 8

Page 5: Schijnwerper oktober 2014

5Oktober 2014 SchijnWerper

Wij hebben een wagen vol geladen vol met…………………………………………..

Op maandag 29 september heeft Ingrid van der Ende een aantal bezoekjes gebracht bij leden van DSVP die een blessure hebben opgelopen, ziek zijn of anders zins.Van de bijdrage die leden van de club van 100 jaarlijks doneren( € 50 ) wordt onder andere “lief en leed” betaald.Hoewel het niet iedere keer een auto vol is geeft dit wel het nut aan om lid te worden van de club van 100.Voor meer info: [email protected]

DE CLUB VAN 100

ALGEMEENBegin juli overleed Frits Hofma, hij was jarenlang lid van de Club van Honderd. Onze gedachten gaan uit naar zijn nabestaanden.

Tot nu toe hebben 121 leden hun contributie over 2014 voldaan, van enkele leden hopen wij hun contributie alsnog te ontvangen.

BIJDRAGENWij gaven een bijdrage aan de afsluitdag/fietstocht van de kantinemedewerkers. Daarnaast gaven wij bijdragen aan het (jongens) Jeugdkamp, het Meisjes Summercamp en het weekendtoernooi van de D-Jeugd. Tot slot namen wij de kosten van de aanschaf van 6 nieuwe statafels in de kan-tine voor onze rekening. Zaterdag 26 september jl. werden deze statafels in gebruik genomen.

LIEF EN LEEDWij bezorgden een aantal attenties om onze betrokkenheid te tonen bij een aantal zieken/gebles-seerden. Onze betrokkenheid werd zoals altijd zeer op prijs gesteld. Kandidaten voor een attentie voor onze lief en leed activiteiten kunt u aanmelden bij Ingrid van der Ende op het e-mailadres [email protected]

OVERIGVoor zover u het nog niet begrepen hebt, u kunt zich als lid van de Club van Honderd aanmelden bij Ingrid van der Ende, Henk-Jan de Haan, Kees Hazeu of Koos Stolk. Wij zoeken nog steeds een aantal nieuwe leden om het ledental op peil te houden, dus meldt u aan!Aanmeldingen kunnen tevens geschieden op ons e-mailadres [email protected]

NIEUWS VAN DE CLUB VAN 100

Page 6: Schijnwerper oktober 2014

6 SchijnWerper Oktober 2014

DE ACTIVITEITENCOMMISSIEactief voor het goede doel:

13 september 2014, de 12” race

Page 7: Schijnwerper oktober 2014

7Oktober 2014 SchijnWerper

31 oktober 26 november 20 december ?? januari 13 februari 07 maart 28 maart ?? mei 03 juni

F-overnachtingSinterklaasfeestKerstbingoZwemmenE-overnachtingnaar ADO - Heerenveen PaasbingoMudrun funAfsluitdag

NIEUWS VAN DE ACDit zijn de komende activiteiten voor:2014/2015

Page 8: Schijnwerper oktober 2014

8 SchijnWerper Oktober 2014

Ook dit seizoen worden de dames gesponsord door levensmiddelbedrijf PLUS van Ton Zondag uit Pijnacker en de mannen door NIFE energie-advies van Gerard van Antwerpen uit ‘s-Gravenzande.Naast de vele sponsors zijn ook andere teams in het nieuw gestoken en verwelkomen wij dit sei-zoen:

Jura Nederland(MC2)Piko plant(MC2)MSIT services BV(E4)Hvdparket(D4)Bazuin Komkommers(D3)Schildersbedrijf kaptein(MA1)Telstar-Online.nl(F9M)BHV Case(bord hoofdveld)Vriendenloterij(bord hoofdveld)

DSVP bedankt ook op deze wijze de sponsors die mede zorgen voor een mooie uitstraling van een eveneens mooie club.Met potentiële sponsors zijn op dit moment besprekingen gaande. Voor nadere informatie van de Businessclub leden en sponsors verwijzen wij u naar http://www.dsvp.nl/sponsoring/businessclub/bcinformatie/Voor aanvragen over sponsoring/lidmaatschap Businessclub en overige vragen, mail naar [email protected] of neem contact op met één van onderstaande commissieleden

In de sponsorcommissie zullen alle commissieleden zich bezig houden met de digitale adverten-ties, Banners, reclameborden alsmede met reclame bij de nieuwsbrief. Ook kan je de leden bena-deren voor teamsponsoring.

De business club heeft haar eerste activiteit gehouden op woensdagavond 3 september in ons clubgebouw samen met de selectie van DSVP. Onder het genot van een hapje en drankje dit een heel gezellig was. Elders in de schijnwerper een uitgebreid verslag van Jan Wenteler.

Sponsorcommissie:Rob Brandenburg ,voorzitter 06-51050063 Leo van de Maarel 06-51176789 Sylvia Hijdra 06-13451041 Michael Grootscholten 06-43060560 Jessica Rodenburg 06-21707581

BUSINESSCLUB EN SPONSORCOMMISSIE

Page 9: Schijnwerper oktober 2014

9Oktober 2014 SchijnWerper

Telstar Uitgeverij Agro Partners Goudstikker - de Vries bv Van Schie Kassenbouw

v.d. Berg Roses Accountantskantoor Brandenburg

Het Witte Huis Milieu Express

Jan Wenteler Grafia Media Groep

Heineken

Elger

Tout le Monde Krens & van Rij

AH Vrij Groenverzorging

Loodgieters. & Installatie bedrijfAad Valkenburg

Electro TechniekBouwbedrijf De Wilde

Beltona

Nife energieadvies

Onsweb

Aad van der Helm BVAutobedrijf van SchieAGRO partnersAutoschade Service NootdorpAuto & motor JanAutobedrijf HarteveldAutobedrijf NootenboomALE Engineering Delft AH Vrij GroenvoorzieningVan Atten kantoorboekhandelBazuin komkommersBloemendaal schoenenBloemendaal RuigrokBrandenburg AccountantsBeltonaBlijlevenBouwbedrijf Lispetde Bruyn Groenservicevan den Berg Infravan den Berg Machinesv.d. Berg RoseSCafé de GuyterCafe du MidiCastelein HeiwerkenDiesel service westvan DaalenDumidi restaurantESBI reclamebordenElger BV

EDRFrölings schoonmaakbedrijfFuturoFlynthFlaton Makelaars Goudstikker-de vriesGefken Graphicom Grafia Media GroepGerfriHandymen LamensHofman onderhoudImage2MediaJ&A FinanceTh. v.d. Helm HeinekenDe Hoog orchideeënHuis en HypotheekSlijterij de HelmHarreveld AannemingsbedrijfHatek Haagland Kozijnen Intertoys PijnackerJotronicsJan Groen TegelsJense de RuiterJuwelier HeemskerkGebr. JantschikKickin It Sports

Kivits SmacksKrebbekxKoolschijn BouwVan der Kooy PijnackerVan der KraanL.C. van Buytenev.d. Lee transportLunchroom de JokerLa MammaLT Global BVMonteraMilieu ExpressMJ Administraties‘t MoortjeMTC de ViergangMytonesNivo Keukens Onsweb OBS Constructie BVLoodgietersbedrijf van NielNotenboom BetonOptiek LeezerPannenkoek Saloon Howdy’sPrins en de VriesPost MakelaardijRabobankTegelzettersbedr. RensenRijnbeek broodRipplants

R van der Star Bouw en renovatieVan Ree GroenspecialistReichholdt BouwserviceReylon servicemanagementRecl. Ron DesignRob Kaptein, onderhoudsbedrijfPlus ZondagSchoonmaakbedrijf de langede Soete SuikerbolSchilder Anton PloegSport Instituut PijnackerStomerij PrimeurSmederij Bitter Sjaak Oudshoorn tekstenSoeterbroek SchildersbedrijfSternleaseToussaint schildersTransport KampsTransport M. Rip Thermo electra Telstar uitgeverij Toyota Pluym Treon Bouw Voort ParfumsVolareVerbakel gasservicev.d. Stoep assurantiën Waanzinnig Reklame Wijtman Tweewielers

RabobankLoodgietersbedrijf Van Niel

Rabo Dikke Banden Race

Rabobank. Een bankmet ideeën.

Fiets mee met de Rabo DikkeBanden Race. Dat is het idee.Schrijf je in voor één of meerdereRabo Dikke Banden Races:Nootdorp op donderdag 9 augustusBerkel en Rodenrijs op zaterdag 11 augustusPijnacker op zaterdag 18 augustusDelft op zondag 26 augustus

Een echte wielerwedstrijd op een echt parcours, opje eigen gewone fiets. Met gewoon bedoelen we ookmountainbikes en citybikes met een minimale band-dikte van 28 mm. Natuurlijk mag je fiets versnellingenhebben, maar met een racefiets of raceframe mag jeniet meedoen.

We zorgen ervoor dat het een gezellige en veiligewedstrijd wordt. De race voldoet namelijk aan alleeisen van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie(KNWU). Zo wordt het parcours afgezet en is het dra-gen van een helm verplicht. Heb je een helm? Neemdeze dan mee. Als je geen helm hebt, dan ligt er éénvoor je klaar. Als er toch wat gebeurt, is er een EHBO-ploeg aanwezig.

Zin ommee te doen?Schrijf je dan in voor de race:Nootdorp via www.wielerronde-nootdorp.nlBerkel en Rodenrijs via www.wielerrondeberkel.nlPijnacker via www.rondevanpijnacker.nlDelft via www.rondevandelft.nl

www.rabobankzuidhollandmidden.nl

Rabo

DikkeBandenRace

556 [A] Dikke banden race#3.indd 1 15-05-12 19:56

Meerbouw Pijnacker B.V. Business Centre SSC

De Leeuwenhoek

AANNEMERSBEDRIJF

Meerbouw Pijnacker BV

UW AANBOUW SPECIALIST

Sticker_60x55.indd 1 11-09-2009 14:15:48

AANNEMERSBEDRIJF

Meerbouw Pijnacker BV

UW AANBOUW SPECIALIST

Sticker_60x55.indd 1 11-09-2009 14:15:48

AANNEMERSBEDRIJF

Meerbouw Pijnacker BV

UW AANBOUW SPECIALIST

Sticker_60x55.indd 1 11-09-2009 14:15:48

DSVP wenst haar businessclubleden en sponsors een gezond en sportief 2013een fijne herfst toe.

Page 10: Schijnwerper oktober 2014

10 SchijnWerper Oktober 2014

PREDICAAT “ERKEND LEERBEDRIJF “ voor DSVPHet ROC Mondriaan college voor Welzijn en Sport en voetbalvereniging DSVP zijn samenwerking aangegaan voor het begeleiden van stagiairs tijdens hun opleiding. Sedert het seizoen/schooljaar 2006/2007 zijn de eerste stagiairs bij DSVP geplaatst en heeft dit geleidt tot het predicaat “Erkend leerbedrijf” voor DSVP. De ervaringen van beide partijen zijn zéér positief te noemen. Zij geven training op de woensdagmiddag bij de F teams, zowel jongens als meiden, bij E teams op dinsdag en donderdag alsmede op de maandagavond aan D en E meiden. Zij willen zich even aan de club voorstellen aan welk verzoek wij graag willen voldoen. Dit keer is Demi Lander die het voortouw neemt.

Stage bij DSVP

Mijn naam is Demi Lander en ik ben 16 jaar. Ik volg de opleiding Sport en Bewegen op het ROC Mondriaan in Delft.

Ik heb vrijwillig lesgegeven bij een dansschool waar ik zelf modern dans. Ik gaf les aan peuters en kleuters. Toen ik mijn stage ging uitkiezen wilde ik een andere richting proberen dus heb ik voor een voetbalvereniging gekozen.

Page 11: Schijnwerper oktober 2014

11Oktober 2014 SchijnWerper

Wat doet uw bankLangs de lijnWinnen is natuurlijk altijd leuker dan verliezen. Maar een goede sfeer is net zo belangrijk. En die maak je samen. Van het allerkleinste F-je tot de meest doorgewinterde veteraan. Van de trouwe vrijwilliger tot de fanatieke supporter. Plezier in je sport, daar gaat het om. RabobankNootdorp-Pijnacker onderstreept dat door betrokken te zijn bij DSVP.

Delfgauw, Gouden Rijderplein 8 - Nootdorp, Dorpsplein 3

Pijnacker, Emmapark 84 - Telefoon: (015) 362 11 00

www.rabobank-nootdorp-pijnacker.nl /www.rabobank.nl

Email: [email protected]

Rabobank Nootdorp-Pijnacker

De Schijnwerper • pagina 17

DSVP SCHIJNWERPER NOVEMBER 05-02-2008 11:20 Pagina 17

Hoofdsponsor

Page 12: Schijnwerper oktober 2014

12 SchijnWerper Oktober 2014

DSVP JEUGDKAMP 2014Hallo allemaal, ik ben Sven Giezen en ik ben 12 jaar. Dit seizoen zit ik in DSVP D1. Ik ging dit jaar voor de 3e keer mee op kamp. Ik vond het kamp dit jaar heel erg leuk, de voorgaande jaren waren ook erg leuk. Elk jaar ga ik samen met teamgenoten en vrienden op kamp. Dit is altijd heel gezellig. Het jeugdkamp duurt een week, maar voor je gevoel zijn het maar een paar dagen, zo leuk is het altijd.

Tijdens het jeugdkamp doe je allemaal activiteiten, zoals naar een meer gaan, vossenjacht, drop-ping en heel veel spelletjes. Dit jaar zijn we ook naar het PSV stadion gegaan, omdat het jeugd-kamp 40 jaar bestond. Zaterdagmiddag zijn we met ouders, die ons wilden brengen, richting het kamphuis vertrokken. Het kamphuis ligt op een mooie locatie, namelijk vlakbij een klein bos en een meertje. Dit jaar was het erg warm, waardoor we veel naar het meer zijn gegaan.

Ik vind het bij het meer altijd leuk, je kan er voetballen en lekker in het water spelen.Toen we aankwamen hebben we eerst de volle vrachtwagen met onze fietsen, tassen, allemaal eten en drinken en andere spullen wat meeging, uitgelad-en. Daarna moesten we naar de slaapzalen om ons bed op te maken. Toen iedereen was aangekomen en zijn bed had opgemaakt gingen we slagbal (met onze voeten) spelen tegen de ouders die ons naar het kamphuis hadden gebracht. Na het slagballen gingen we hotdogs en een broodje hamburger eten. De oud-ers die ons hadden gebracht mochten mee-eten.

Na het eten gingen we ons aan elkaar voorstellen. We kregen wat tijd om iets voor onszelf te doen en ondertussen moesten we ons wel klaarmaken voor de dropping. Mijn groep werd op een zandplek gedropt en toen moesten we maar thuis zien te komen. Na de dropping kregen we nog iets lekkers te eten en toen moesten we de slaapzalen gaan opzoeken.Tijdens het jeugdkamp doen we heel veel spelletjes. Het leukste spel wat we tijdens het jeugd-kamp doen vind ik ‘Levend Stratego’, omdat je achterelkaar door kan rennen en op zoek kan gaan naar de vlag van de tegenpartij. Er is geen spel wat ik niet leuk vind. Ook kan je op het kamp 2 bekers winnen. De ene beker is de sportiviteitsprijs en de andere beker is de klassementsbeker.Je kunt de klassementsbeker winnen door zoveel mogelijk punten te halen tijdens de spellen.

Punten kun je halen door spelletjes te winnen of door anderen uit te dagen. We doen ook vaak in de avond spelletjes zoals op de casinoavond.Het jeugdkamp bestond dit jaar 40 jaar en dat betekent tijd voor iets bijzonders. Dit jaar gingen we met de bus naar het PSV stadion. Iedereen kreeg in de ochtend een speciaal kampshirt dat we alle-maal aantrokken. In het PSV stadion hebben we een rondleiding gekregen en mochten we in de kleed-kamers en in de persconferentiezaal zitten. Nadat we de rondleiding in het PSV stadion hadden gehad, zijn we met de bus naar het centrum van Eindhoven gereden. In het centrum van Eindhoven hebben we een vossenjacht gedaan.

Page 13: Schijnwerper oktober 2014

13Oktober 2014 SchijnWerper

We zijn weer met de bus naar het kamphuis gegaan en we hebben daar gevoetbald tegen de leiding en de vossen.We gaan altijd met de bus terug naar Pijnacker en dus niet met de auto. Dit was mijn verslag over het jeugdkamp 2014. De conclusie is dat het altijd een leuk kamp is en dat je zeker mee moet gaan volgend jaar.

Groetjes van Sven Giezen uit de D1

Eindelijk was het dan zover, de zomervakantie is begonnen, en we gaan weer op voetbalkamp. We werden weg gebracht met de auto. En toen we daar aankwamen gingen we eerst de spullen naar de slaapkamer brengen en toen voetballen op het veld. Die avond hadden we de dropping, spannend!!!!!!!De hele week hebben we veel gedaan: voetvolleyen, partijtjes voetbal, naar de speel- zwemvijver, trefbal, veel waterspelletjes en ook nog naar het PSV-stadion. In de avond hebben we ook nog casino gespeeld en natuurlijk de gezellige bonte avond.Alles bij elkaar was het weer een superweek, dus volgend jaar ga ik zeker weer mee!

Groetjes van Mathijs Zwinkels uit de E1

Page 15: Schijnwerper oktober 2014

15Oktober 2014 SchijnWerper

HET JEUGDKAMP BEDANKT:

De deelnemers van het 40e Jeugdkamp bedanken de Businessclub en de Club van 100 voor het leuke jubileumcadeau tijdens het kamp:

Een rondleiding door het PSV stadion en lunchen bij de Mc Donalds

Page 16: Schijnwerper oktober 2014

16 SchijnWerper Oktober 2014

In augustus verscheen het beleidsplan van de KNVB voor de jaren 2014 – 2018 onder de ti-tel ‘Voetbal om van te houden’. Aangezien het woord ‘homo’ op en rond de velden nog steeds vaak als scheldwoord wordt gebruikt is het goed eens te kijken wat de KNVB de komende jaren wil gaan doen aan het vergroten van de accep-tatie van homo’s. Het lijkt er op dat er in de voet-balwereld op dit punt nog een wereld te winnen is, ook al omdat op oud-zaalvoetballer John de Bever na er nog geen enkele Nederlandse top-voetballer uit de kast kwam.

Tijdens de Gay Pride in 2013 nam de KNVB deel aan de botenparade, het hoogtepunt van een van de drukste evenementen in de hoofdstad. Louis van Gaal, bondsvoorzitter Michael van Praag, Ronald de Boer, Patrick Kluivert en Pierre van Hooijdonk waren aan boord. De reacties wa-ren meest positief dus dit smaakte naar meer.

Maar helaas stelt het beleidsplan over het vergroten van de homoacceptatie teleur. Pas op één van de laatste pagina’s kun je er iets over vinden. Het beleidsplan zegt namelijk het actieplan homoacceptatie te gaan uitvoeren. Dit actieplan heet ‘Voetbal voor iedereen’ en de bond kwam er in oktober 2012 mee naar buiten. De belangrijkste erin genoemde acties gaan over het aanstellen van vertrouwenscontactpersonen als eerste aanspreekpunt bij seksuele intimidatie en over het bespreekbaar maken van en aandacht geven aan homoacceptatie in opleidingen en overleggen. Bespreekbaar maken binnen verenigingen kan bijvoorbeeld met een workshop van de John Blankenstein Foundation ‘Voetbal voor iedereen. Homoacceptatie in onze voetbalvereniging’.

Lees hier meer over de workshop

De prima actie van de KNVB tijdens de Gay Pride 2013 krijgt geen vervolg. Waarom zet de bond niet meer en vaker internationals, scheidsrech-ters, trainers en bondsbestuurders in bij activi-teiten gericht op het vergroten van het accep-teren van homo’s? Bij de vrouwen probeert de aanvoerster van het Nederlands elftal Daphne Koster als ambassadeur van het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’ het goede voor-beeld te geven, net als Adam Maher van PSV en scheidsrechter Kevin Blom. Maar van hun inzet op het gebied van homoacceptatie is in de media weinig te merken.

In Engeland pakt Arsenal het anders aan. Om homofobie uit het voetbal te weren heeft de club zich verbonden aan de ‘Rainbow Laces-campag-ne’. Dit is het initiatief van de Engelse organisa-tie Stonewall die strijdt tegen discriminatie van homo’s. In een videoboodschap vertellen onder andere Theo Walcott, Mikel Arteta en Olivier Gi-roud dat zij er niks aan kunnen doen dat ze zijn wie ze zijn, maar dat ze samen homofobie uit het voetbal kunnen verbannen. In het weekend van 13 en 14 september waren de schoenen van de Arsenal-spelers daarom getooid met speciale regenboogveters als protest tegen homohaat in de voetbalstadions.

Het beleidsplan van DSVP stelt dat een ieder bij onze vereniging welkom is. DSVP wil een open vereniging zijn die voor iedereen, ongeacht sek-suele voorkeur, toegankelijk is. Een vereniging waar het woord ‘homo’ geen scheldwoord is. Voel je je niet welkom dan kun je terecht bij de Vertrouwenscommissie. Kijk voor meer informa-tie op:

http://www.dsvp.nl/clubinformatie/vertrouwenscommissie

Worm

VOETBAL VOOR IEDEREEN

Page 17: Schijnwerper oktober 2014

17Oktober 2014 SchijnWerper

Ackershof 43, 2641 DR Pijnacker - Telefoon 015 - 369 3024

Officieel sponsor DSVP B3

Page 18: Schijnwerper oktober 2014

18 SchijnWerper Oktober 2014

DSVP-MEIDEN IN ACTIEbij wedstrijd ADO Den Haag VR - PEC zwolle VRVrijdag 3 oktober 2014 is het zover: met heel veel leden van de dames- en meidenafdeling van DSVP, speelsters en hun trainers en begeleiders en ook ouders, gaan we naar de wedstrijd van ADO vrouwen tegen de vrouwen van PEC Zwolle.De meiden van de E en F mogen als spelersescorte mee het veld op met de dames van ADO en PEC Zwolle.

Vlak voor vertrek naar het Kyocera-stadion

Maar voor het zover is: eerst verzamelen bij DSVP, daar zorgt Cisca van De Hippe Knip dat de meiden gele en groene gel in hun haren kunnen doen. Gerrit Jasperse brengt de meiden met de sponsorbus naar het stadion, als echte sterren . . .

De ME en MF meiden na hun optreden

Page 19: Schijnwerper oktober 2014

19Oktober 2014 SchijnWerper

In de kleedkamer kleden de meiden zich om in het bekende groen/gele ADO-tenue en het roze/zwart ADO-vrouwen tenue. Hier krijgen de meiden ook uitleg over wat er gaat gebeuren, zij zul-len met de 22 speelsters van ADO en PEC naar de middenstip lopen en daar voor de speelsters plaats nemen.Ook de meiden van de D afdeling, die ballenmeisje zullen zijn bij de wedstrijd, komen daar om zich om te kleden. Alsof ze zelf de wedstrijd gaan spelen, zo enthousiast zijn de jonge meiden! Van de totaal circa 450 aanwezigen zijn ruim 100 toeschouwers namens DSVP aanwezig. Zij zijn gekomen om de meiden, maar natuurlijk ook de ADO vrouwen toe te juichen.

De wedstrijd zelf is in het begin in het voor-deel van ADO Vrouwen, wat in de 14e min-uut resulteert in een voorsprong door een doelpunt van Lineth Beerensteyn. Eén aanval die werd afgefloten vanwege buitenspel kan helaas niet de gewenste 2-0 forceren. Daar-na gaat het spel van de ene naar de andere kant, maar doelpunten komen er niet. In de rust nemen de DSVP meiden penalty’s op het kunstgras van het stadion en kunnen de ook de ballenmeiden in het stadion een balletje trappen. Heel spannend allemaal!

De ME en MF meiden met de speelsters van ADO enPEC op weg naar de middencirkel

Na de rust probeert PEC Zwolle door meer druk te zetten de gelijkmaker te forceren en uitein-delijk lukt dat ook. Joyce Mijnheer scoort een mooi doelpunt. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd.Een winnend doelpunt komt niet, dus met een 1-1 op het scorebord eindigt de wedstrijd.

De MD ballenmeiden met de dames van ADO

Na het einde van de wedstrijd verzamelen de E en F meiden zich in de hal van het stadion en dan kan de bus worden opgezocht. In de bus nog een laatste verrassing: een drankje en een zakje chips van de chauffeur om de avond goed af te sluiten. Dus dat doen de spelers in een bus na een wedstrijd . . .Moe, maar wel ontzettend enthousiast gaan de meiden naar huis. Het was een mooie avond en voor herhaling vatbaar! Sommige meiden moeten de volgende dag weer vroeg voetballen. Het enthousiasme zit blijkbaar nog in de benen, want de wedstrijden gaan heel goed!

Monique de Koning

Page 20: Schijnwerper oktober 2014

20 SchijnWerper Oktober 2014

WIS

T U

DA

T?

Onderhoudsbedrijf Rob KapteinRob Kaptein geeft met ingang van heden een vergoeding van 50aan DSVP voor elke opdracht die hij van de leden van DSVP krijgt.

Dus heeft u reparaties,schilderwerkzaamheden of iets dergelijksneem dan contact op met het onderhoudsbedrijf van

Rob Kaptein. telefoon 06-40281559

VERBAKEL GAS SERVICEONDERHOUD VAN ALLE GASAPPARATEN - AANLEG CV-INSTALLATIES

Ambachtsweg 41 H - 2641 KT Pijnacker

015 369 53 58

Page 21: Schijnwerper oktober 2014

21Oktober 2014 SchijnWerper

WIS

T U

DA

T? ? - Met de sponsorfietstocht € 440,- bij elkaar is gefietst?

- Er maximaal € 500,- te verdienen viel en wij dit volgend jaar hopen te behalen?

- Er een nieuwe activiteit te beoefenen is bij DSVP?

- Deze activiteit is: ballen uit de sloot vissen bij veld nummer 9?

- Er binnenkort een haag langs het veld komt zodat deze activiteit iets minder vaak gedaan hoeft te worden?- Er weer een keukenmedewerkster is bijgekomen?

- Dit wederom door “wist u dat” is gerealiseerd?

- Ingrid (06-23243661)nog op zoek is naar verdere uitbreiding van de kantine-keukenbezetting?

- Aanmelding ook mogelijk is via onze site www.DSVP.nl/keukenmedewerkers/barmedewerker ?

- De Grote Club Actie inmiddels is gestart en loten zijn te bestellen/kopen? [email protected]

- In ons clubgebouw een prachtige presentatie staat opgesteld?

- Met de opbrengst van de GCA veel voor de jeugd mogelijk wordt gemaakt?

- Dat wij inmiddels 13 F teams hebben ingeschreven en de F14 aan het formeren zijn?

- De peuters( 2 en 3 jaar)de mini’s( 4 en 5 jaar)en het F9 team of hoger op woensdag van 14.45 tot 15.45 uur trainen?

- Als je belangstelling hebt voor sponsoring je kan richten tot [email protected] ? - Wij binnenkort starten met een actie om het hoofdveld, veld 6 en de zaal aan te kleden met rec-lame borden tegen een zéér aantrekkelijk aanbod. Binnenkort meer hierover?

- DSVP jullie tevens een aantrekkelijk aanbod gaat doen om deel te nemen aan een benzine/diesel/wasbeurt kortingsactie ?

- Deze actie vermoedelijk op 1 november gaat starten?

- Daar op korte termijn meer informatie over wordt verstrekt op de site e.d.?

- Veld 9 op 27 september officieel geopend is door wethouder Peter van Haagen?

- De D5M dit heeft ingezegend met een klinkende 6-0 overwinning op de boys van Forum Sport?

- Wij op dit moment 8 Mondriaan studenten begeleiden en 4 ID studenten uit Zoetermeer?

- Deze stagiairs op verschillende tijden trainers op voortreffelijke wijze assisteren?

- Ook MAS-vrijwilligers spoedig rond lopen bij DSVP met uiteenlopende werkzaamheden?

- Zij trainers en keukenmedewerkers assisteren en tevens op zaterdag jeugdwedstrijden zullen fluiten?

Page 22: Schijnwerper oktober 2014

22 SchijnWerper Oktober 2014

Wie is de teamleider

Hallo, ik ben Joey Wigt, 24 jaar oud en woonach-tig in Zoetermeer. Sinds de zomer ben ik afge-studeerd als Bachelor of Sports aan de Haagse Hogeschool. Ik heb daar met veel plezier de op-leiding sportmanagement gevolgd. Op dit mo-ment werk ik voor Ziggo op de afdeling inbound Sales. Gedurende mijn sportopleiding heb ik vele stages mogen volgen in het werkveld van de sport. Daarbij is voetbal natuurlijk altijd de basis geweest. Naast actief te zijn geweest voor de afdeling Schoolsport voor de gemeente Rot-terdam en het Palm Life Beachvolleybal circuit, ben ik ook actief geweest voor BVO’s als Feyen-oord en ADO Den Haag. Vervolgens ben ik afge-studeerd bij de KNSB, de Koninklijke Schaatsen-rijders Bond.

Daarnaast voetbal ik al sinds mijn veertiende bij DSVP. Eerst als keeper en tegenwoordig ben ik spits bij het derde. Naast dat ik zelf voetbal, ben ik sinds mijn zeventiende actief als trainer bij de club. Toen ben via Jos Verhoef bij de E-selectie beland, waar ik trainer werd van de E3. In de ja-ren daarna ben ik voornamelijk assistent trainer geweest van Ruud Nobbe en Hans de Kroon.

Daar tussenin ben ik samen met Rick Ouds-hoorn trainer van de D2 geweest. Bij Hans de Kroon werd ik assistent trainer van de B1. In dit jaar heb ik ook mijn UEFA C / Trainer – Coach III Jeugd gehaald. Daarna ben ik een jaar geen trai-ner geweest om vervolgens weer te beginnen als trainer van de D2. Gedurende mijn trainersperiode ben ik ook nog actief als hoofd van de toernooicommissie binnen DSVP.

In deze rubriek laten wij elke editie een andere jeugdteamleider aan het woord om eens te kijken wie die teamleider is, wat hij doet, wat hij/zij leuk vindt aan het teamleiderschap of wat juist niet.

Het woord is aan de teamleiders van de D1

Page 23: Schijnwerper oktober 2014

23Oktober 2014 SchijnWerper

Sinds dit seizoen ben ik hoofdtrainer van de D. Een mooie uitdaging waar ik veel plezier uit haal. Ik ben naast de D1 ook verantwoordelijk voor de gehele D die rond de 80 spelers bestaat. Ik kan dat natuurlijk niet alleen en daarom heb ik een team om mij heen weten te verzamelen waar ik erg trots op ben. Zo richt ik mij persoonlijk meer op de D-selectie en is Chris Meijer, naast trai-ner van de D2, ook de coördinator bij de overi-ge D. Zo heeft de D1 bijvoorbeeld een assistent trainer, assistent trainer/leider en een leidster. Daarbij is er een aantal ouders die om de week een verslag schrijven en ook een vaste ouder die vlagt. En niet alleen bij de D1 is het goed ge-regeld. Bij alle teams ben ik trots op de vrijwilli-gers die daar voor de groep staan. De positieve energie die een ieder uitstraalt is een voorbeeld voor de hele club. Zo ben ik bijvoorbeeld heel blij met de jongens uit de B die op woensdag de training verzorgen voor de overige D. Maar ook op de trainer van de D4 die twee keer per week met de jongens traint en de leiders van de D6 en D7.Als staf van de D-afdeling van DSVP proberen we

plezier en prestatie met elkaar te combineren. Zo presteren we als we plezier hebben, maar halen we ook plezier uit het presteren. Deze ba-lans proberen wij altijd te houden. Ik ben van mening dat als die balans gevonden wordt, net als de balans tussen vaardigheden en uitdaging zodat spelers in een Flow komen, het alleen maar kan leiden tot goede resultaten en plezier bij de staf, spelers en ouders. Kortom genoeg teamleider zijn is hard werken maar ik haal er persoonlijk heel veel voldoening uit.

Joey Wigt

Hallo, ik ben Karin Ruigrok van de Werve en voor het tweede seizoen nu leidster bij hetsuper team D1. In het dagelijks leven werk ik in een huisartsen-praktijk in Keijzershof en ben ik sportmasseur aan huis. Mijn zoon Milan van Ingen speelt sinds zijn zesde met veel plezier bij DSVP. Hij is via een vriendje bij voetbal terecht gekomen.Omdat ik zelf altijd aan teamsport (Korfbal bij de Voorburgse vereniging VEO1, overgangsklasse veld en promotieklasse zaal ) gedaan heb was ik blij met deze keus, omdat ik zelf altijd genoten heb van buitensporten samen met vrienden en vriendinnen.Vorig seizoen ging Milan naar de D2 en werd Joey Wigt zijn nieuwe trainer. Joey verzamelde een mooie technische staf om zich heen die zich heel serieus en enthousiast met selectie voet-bal bezig houdt. Het allerbelangrijkste van spor-ten vind ik met plezier het beste uit je zelf en je teamgenoten halen en samen op een sportie-ve en strijdlustige manier een doel bereiken. Ik vond het daarom erg leuk dat Joey mij vroeg om leidster van het team te worden. In het begin moest ik wel een beetje wennen om mijn weg administratief binnen een voetbal organisatie te vinden en moest ik een beetje zoeken hoe ik mij

het meest nuttig kon maken naast al die man-nen die zich met de voetbalzaken bezig hielden. limonade verzorgen ben ik tijdens de wedstrijd ook verzorgster en aanspreekpunt voor de jon-gens.

Page 24: Schijnwerper oktober 2014

24 SchijnWerper Oktober 2014

Ik genoot altijd al van het kijken naar Milan zijn wedstrijden, de geur van (kunst)gras, ochtend-dauw, bakkie met de andere ouders en het ple-zier van de spelende kinderen en de spanning. Maar nu ik deel uit maak van het team geniet ik nog veel meer. Je ziet de jongens op zoveel vlak-ken groeien en genieten. De lol, de strijdlust, de emoties, de leergierigheid maar ook de discipli-ne die ze hebben om samen het beste er van te maken. Het is echt een super leuk stel jongens bij elkaar met een goede teamspirit. Naast het voetballen hebben we ook al een aantal andere leuke activiteiten gedaan als samen zwemmen, Sinterklaas taart na de training en als afsluiting naar Drievliet. Ook boffen we met een grote betrokkenheid van alle ouders. De vaders Rob, Leendert, Ro-nald en Roel schrijven om de beurt een wed-strijdverslag, vaders Robert en Pascal zijn naast Joey assistent trainer/coach. Vader Lex is onze vaste grensrechter, vader Harald fotografeert of filmt regelmatig. Moeder Rania doet bardienst, moeder Astrid helpt bij de promotie van het Jeugdkamp en zit in de redactie van de Schijn-

werper, vader Richard is bestuurslid en maakt ook deel uit van de Schijnwerper redactie, vader Ton zit in de toernooicommissie en alle ouders staan ieder zaterdag luid en sportief aanmoedi-gend aan de wedstijdlijn. Kortom voetbal is leuk bij DSVP!

Karin Ruigrok van de Werve

Hallo, ik ben Robert van der Elst, ik ben 46 jaar.Ik ben werkzaam als loodsbaas bij van Duijn transport in De Lier.Mijn hobby’s zijn squashen, hardlopen ( ja Teun) en lekker in de sportschool bewegen.Ik ben getrouwd met Heidy en heb 3 zonen, Ruben, Michel en Stephan.Ze voetballen alledrie bij DSVP. Ruben in de A2, Michel in de C1 en Stephan in de D1.Ik ben al lid van DSVP sinds mijn zesde, heb alle jeugd doorlopen en na een paar jaar B-selectie voor het plezier in een lager elftal gaan voetbal-len tot een jaar of 6 terug.Toen ben ik gaan helpen met het trainen van de F-selectie waar Michel inzat, daarna meegegaan naar de E-selectie en de D-selectie.Door het wisselen van baan had ik helaas geen tijd meer om te helpen met de trainingen.Na een jaar aan de zijlijn te hebben gestaan om te kijken naar de jongens ging het toch weer kriebelen.Begonnen met het fluiten van diverse elftallen en toen kwam Joey vorig jaar met de vraag of ik wilde helpen met het coachen van de D2 waar Stephan toen in zat.Was een heel leuk jaar met voornamelijk eerste-

jaars D spelers, hele leuke groep en je zag de jongens met de week groeien.Ook de ouders speelden hier een grote rol in, elke week volle bak en als extra de leuke wed-strijdverslagen.Dit jaar is bijna de volledige groep van vorig jaar doorgestroomd naar de D1 met aanvulling van een paar andere jongens die vorig jaar al in de D1 zaten.Dit seizoen zijn we goed begonnen en we hopen dat we deze lijn door kunnen zetten met leuk voetbal en vooral het belangrijkste: met veel PLEZIER.

Robert van der Elst

Page 25: Schijnwerper oktober 2014

25Oktober 2014 SchijnWerper

Page 26: Schijnwerper oktober 2014

26 SchijnWerper Oktober 2014

Met 2 bussen en een vrachtwagen volgeladen met kinderen, koffers en veel fruit gaan we met 57 kinderen en 16 leiding op weg naar de ‘Bra-ziliaanse Costa’ in Zeumeren. Het kamphuis ge-legen tussen bossen en aan een grote plas met rondom grasvlakten, maakt het kamphuis tot een ideaal speelterrein. Nadat de bedden zijn opgemaakt en er een broodje kip is gegeten, vertrekken we richting de plas voor de spellen. In het water liggen 15 plastic flessen met daarin de antwoorden op de quizvragen. De meiden worden getest op hun kennis over Brazilië. Vol overgave rennen de meiden het water in om zo snel mogelijk het juiste antwoord te bemachtigen. Het is een ware zeeslag. Daarna staat Limbodansen en Raad de Plaats op het programma. En uiteraard wordt er gevoetbald. Inmiddels is de zon onder gegaan en wordt het tijd voor het avondspel ‘Glow in the Dark Mastermind’. Het is zo donker dat je alleen de fluoriserende armbandjes over het veld ziet dansen.

Na het reguliere programma hebben de meiden hun eigen nachtprogramma georganiseerd. Dit programma is minstens zo goed in elkaar gezet als het reguliere programma. Waar de jongste meiden hun slaapkamer met de fluoriserende armbandjes omtoverde tot een ware lichtjungle, houden de oudste meiden op de beat van de muziek een kaartcompetitie.

Zaterdagochtend gaat van start met ‘Levend Tetris’. De puzzelstukken moeten het speel-veld overgesmokkeld worden, om vervolgens de puzzel in elkaar te zetten. De temperatuur

is tropisch. Gelukkig staat de keukenploeg altijd klaar met drinken en fruit. De watermeloen en ananas zijn niet aan te slepen. Het middagpro-gramma uit waterspelen. ‘Blij dat ik glij’ is een ware hit bij de jongste meiden. Waar de oudste meiden op hun voeten over de zeepbaan glijden om niet vies te worden, laten de jongste meiden zien hoe het echt moet. Vol overgave roetsjen zij op hun kont over de zeepbaan, zo het water in. Er wordt gedobberd en geroeid in het water en gechilld aan de waterkant.

Na de BBQ spelen we in de avond ‘Wedden dat’. Er worden record tijden neergezet, die in het Guinness Book of records niet zouden mis-staan. Klauwhamer tillen, handstand maken, zoveel mogelijk marshmallows in je mond stop-pen… Er werd flink geïmponeerd.

De zaterdagavond wordt traditioneel afgesloten met de spooktocht. De spooklijn moet gevolgd worden om de vossenklemmen in het bos te ontwijken. Het gegil en de hartslag stopt enkele seconden als de meiden merken dat het touw stopt en men alleen in het donkere bos staat

COSTA DEL BRASILSUMMERCAMP 2014

Page 27: Schijnwerper oktober 2014

27Oktober 2014 SchijnWerper

tussen de spoken. Gelukkig is er een aardig spook die de meiden naar het 2e deel van de spooklijn brengt. De volumeknop van het gegil gaat weer vol open.

Zondag sluiten we af met ‘Levend Bingo’. Bij ie-der cijfer moet een voorwerp gehaald worden uit het kamphuis. De koffers die al ingepakt wa-ren worden zonder moeite opengegooid om zo snel mogelijk deo, haarelastiekjes of een vieze sok tevoorschijn te halen. Na een frietjes met een snack rijden we met de bus terug naar huis. Het wordt al snel stil in de bus. De snaveltjes gaan dicht en de oogjes toe.

Het was een mooi weekend waar we als organi-satie trots op terug kijken. Voor komend seizoen gaan we de uitdaging wederom aan om deze prestatie te overtreffen.

We willen de sponsoren die hebben bijgedragen aan dit kamp van harte bedanken: Brandenburg Accountants, Allroundklusbedrijf Lakens, Wit-teburg Beheer B.V Ridderkerk, Gerrit van Schie, Jan Rodenburg, Martijn Aarts Stukbouw, DSVP Businessclub, DSVP Club van 100 en het jeugd-bestuur.

Daarnaast willen we Leonie Taal bedanken die een groot aantal jaren de administratieve kant van het Summercamp heeft geregeld. Leonie zal deze taak na afloop van dit kamp neerleggen. Leonie je energie en inbreng was goud. Rest ons om alle leiding te bedanken. Jullie waren weder-om top! Op naar volgend jaar!

Miranda Berkhout & Hester Brauer

Page 28: Schijnwerper oktober 2014

28 SchijnWerper Oktober 2014

DSVP MC2De redactie van de schijnwerper heeft begrepen dat afgelopen zomer er een compleet team met begeleiding en sponsoren zijn overgekomen van een andere vereniging. De Leider van het nieuwe DSVP MC2 team Si-mon van Hoorn hebben we benaderd voor wat achterliggende informatie

Het gebeurt niet elke dag dat er bij DSVP een compleet team met begeleiding zich aanmeldt, kun jij aangeven hoe het zo gekomen is?Vorig seizoen speelden de 11 meiden voor RK-DEO, waar we als team altijd met heel veel ple-zier hebben gevoetbald. Helaas heeft er een incident plaatsgevonden. Ik wil hier verder niet op ingaan, aangezien het voor ons een geslo-ten boek is en wij met bijna het zelfde team een overstap hebben gemaakt naar DSVP en met een positieve en een frisse start willen gaan voetballen bij DSVP.

Hoe reageerden de speelsters en ouders op het plan om over te stappen?Allereerst dit even, Het zijn niet alleen de 11mei-den en leider/trainers wie het plan hadden om over te gaan naar een andere vereniging, ook onze 3 sponsoren hebben de overstap gemaakt welke onze meiden er dit jaar piekfijn laten bijlo-pen in de MC2.Maar op de vraag van wie het initiatief uitkwam om over te stappen, dat waren de speelsters zelf. De overstap naar DSVP is niet over 1 nacht ijs gegaan aangezien het voor de meeste mei-den niet echt naast de deur ligt.Dus er moesten wel duidelijke afspraken ge-maakt worden tussen kinderen en ouders i.v.m. vervoer naar DSVP toe in de donkere dagen naar de trainingsavonden De ouders vonden het niet prettig dat er op

donkere dagen gefietst moest worden door de meiden naar DSVP.De oplossing was er al snel, een aantal ouders wierpen zich op om tijdens de donkere dagen naar DSVP de meiden te vervoeren tijdens de trainingsavonden.

Hadden jullie nog andere verenigingen op het oog om aan te sluiten?Ja, in eerste instantie was SV Nootdorp de op-tie omdat dat voor alle speelsters Centraal lag en makkelijk te bereiken was met de fiets op de donkere dagen. Alleen SV Nootdorp heeft (de laatste jaren) helemaal geen ervaring meer met meisjesteams.Daar kwam ook nog eens bij dat wij met 11 mei-den kwamen en SV Nootdorp kon ons niet de garantie geven dat zij er 2 of 3 meiden bij kon-den vinden.

Waarom is het DSVP geworden?Als wij met de vorige vereniging (RKDEO) een uitwedstrijd moesten spelen bij DSVP merkten we dat er goed werd omgegaan met ons mei-denteam bij DSVP( o.a. eigen kleedkamer waar alleen meisjes zich ophouden en de kleedkamer op slot kon etc.)

Wat zijn de indrukken van DSVP tot dusver, wat trof je aan?Na een kennismaking in juni tussen ons als (oud )leider/ trainers van RKDEO en het coördi-natieteam van DSVP, kregen we al snel een goe-de indruk over de vereniging.Het was voor ons doorslaggevend dat de mei-den bij deze vereniging mee tellen en niet alles maar om de selectie elftallen gaat binnen een vereniging, we zijn immers een recreatief team.Wat is jullie insteek wil je als team verder of gaat het team op den duur op in de DSVP gemeen-schap?De meeste meiden zitten nu gemiddeld 4 sei-zoenen in een team en wat ik al aangaf het is meer recreatief als prestatiegericht.Dus de grote wens van de meiden is om bij el-kaar te blijven, en zo het plezier in het team te behouden.

Page 29: Schijnwerper oktober 2014

29Oktober 2014 SchijnWerper

Zijn er inmiddels al andere meiden aangesloten bij jullie team?Ja, afgelopen juni speelden we onze eerste oefenwedstrijd voor DSVP en wel tegen een an-der meisjes team van DSVP.Aangezien wij een aantal meiden te kort hadden zorgde Herman van Rosmalen ervoor dat wij voor deze wedstrijd 4 meiden erbij kregen als aanvulling (Brittney, Cheyenne, Quinte en Vivian)Na deze wedstrijd waren deze 4 meiden zo en-thousiast over ons team dat ze ’s avonds al aan Herman van Rosmalen vroegen of ze alsjeblieft in dit team mochten spelen komend seizoen, omdat ze het zo gezellig vonden en zoveel ou-ders langs de lijn stonden als supporter en di-rect door de andere 11 meiden werden opge-nomen. Herman gaf aan dat hij 4 meiden wilden inmengen in dit team en dat zijn inderdaad de 4 genoemde meiden geworden, waar wij overi-gens erg blij mee zijn.

Zijn er doelen gesteld aan het team van MC2? Hoe ga je deze bereiken en zijn er nog andere doelen? Bijvoorbeeld willen er trainers zich nog ontwikkelen op basis van KNVB licenties?Ons doel is zoals ik al eerder aangaf het speel-plezier te behouden, maar zeker ook een be-paalde discipline bij te brengen om voor een vereniging te spelen, zo hebben we afgelopen seizoenen de meiden enthousiast gemaakt en gehouden.

Wat betreft trainers (vaders van dochters uit de MC2), daar hebben wij er 3 van wie in een soort van roosterdienst draaien.Dit aangezien de trainers zelf onregelmatig wer-ken hebben zij hun werkrooster aangepast op de trainingsavonden, zo hebben we altijd mini-maal 1 trainer op de 15 meiden staan.De meeste vaders hebben een voetbalverleden en zijn daarom ook gedreven om de meiden wat te leren om lekker te kunnen voetballen.De vaders hebben op dit moment geen behoef-te om zich te ontwikkelen op basis van de KNVB licenties.

Kan DSVP vanuit jullie perspectief gezien verbete-ren? En op welke wijze?De ruimte op de trainingsvelden op maandag en woensdagavond laat iets te wensen over, daar is net te weinig ruimte aangezien je met veel teams op de velden staat.Wel is het zo dat de trainers van de meiden-teams onderling een verdeling hebben gemaakt op de trainingsavonden, maar op één avond is het dan voor één van de teams nog steeds krap trainen op een kwart veld.

Zijn er wezenlijke verschillen tussen de vereniging waar jullie vandaan komen en DSVP? Voelt men zich al thuis of is het daar nog te vroeg voor?Ja, zoals ik al eerder aangaf het voelt goed hier, bij de eerste wedstrijd werden wij al gelijk ’s-Morgens voor de wedstrijd voorzien van sleu-tels en andere benodigdheden.Ook het contact met het wedstrijdsecr. (Henk Troost) is voor ons vernieuwend Dit alles was bij onze vorige vereniging wel even iets anders.Je merkt dat de meidenteams hier voor vol wor-den aangezien en niet bijna standaard op de slechte velden hun wedstrijden en trainingen moeten spelen.De lijnen zijn hier kort en op het mailverkeer wordt snel gereageerd, een van de dingen waar ik zelf van houdt, ook dit liet in het verleden te wensen over.Buiten de prestaties wil je vooral dat de speel-sters plezier hebben in deze hobby, hoe bereik je dit.Door niet teveel druk bij de meiden te leggen en dat het plezier bovenaan staat en het resultaat altijd is meegenomen.

Sponsoren van MC2 zijn:shirtsponsor PIKO Plant uit Nootdorp met een prachtig kleuren logo op de borstTrainingspakken sponsor is Jura koffiemachines. Sportassen worden gesponsord doorAutobedrijf Steeneveld.Trainingsshirt wordt gesponsord door Kapsalon ‘’Bij mij Thuis ,,.

Page 30: Schijnwerper oktober 2014

30 SchijnWerper Oktober 2014

Autobedrijf HarteveldTelefoon: 015-2565100

Al meer dan 50 jaar een begripwww.saabharteveld.nl www.harteveld.subaru.nl

‘t MoortjeN. Hofman

Stationstraat 31015-369 2225

Het speciale adres voor• Droge sigaren• Sigaretten en shag• Lotto- en Toto-adres DSVP• Tevens Staatsloterij

OPROEPJE!Hier kan volgende keer uw/jouw stukje staan!

Wat zoeken wij?Heb je een bijzondere hobby(naast het voetballen),

of fokt je vader een bijzonder dier, of heb je een bijzondere verzameling?Vertel het ons, dan kiezen we u/jou misschien wel uit om

met je verhaal en foto in de volgende Schijnwerper te staan.

Mail ons: [email protected]

Page 31: Schijnwerper oktober 2014

31Oktober 2014 SchijnWerper

SPORT KNOWHOWMisbruik van sociale media bij sportverenigingen wordt aangepakt

door: Rins van Kouwen | 12 juni 2014

Met de campagne ‘Sportief met Sociale Media’ starten de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en Mijn Kind Online een initiatief om misbruik van sociale media bij sportverenigingen aan te pakken. Een toolkit geeft bestuurders, coaches en kinderen advies hoe je het beste met digitale agressie op de sportvereniging om kunt gaan.

Een voetbalscheidsrechter die via Twitter wordt bedreigd, een hockeyer die op Facebook met het online verspreiden van beeldmateriaal of filmpjes wordt gechanteerd of de voetbalster die in de WhatsApp-groep van haar voetbalteam wordt uitgescholden. Het zijn voorbeelden van digitaal pesten, voorbeelden waar sociale media op sportverenigingen wordt misbruikt.

“Tussen pesten op school en pesten op de sportvereniging is veel overlap, maar over het alge-meen lopen de emoties in de sport sneller op,” zegt Remco Pijpers van Mijn Kind Online, een kennisorganisatie die onderzoek doet naar het digitale mediagebruik van kinderen en daarin adviezen geeft aan ouders. “Digitaal pesten merk je minder snel. Niet alles op de smartphone van een kind wordt gedeeld. Ook op een sportvereniging heb je pesters, slachtoffers en meelopers. Daarnaast heb je in de sport met vrijwilligers te maken die niet allemaal pedagogisch zijn opge-leid om met pesten om te gaan.”

Uit onderzoek van de School & Innovatiegroep blijkt dat één op de vijf kinderen in 2012 te maken had met digitaal pesten, zoals scheldpartijen, bedreiging of chantage op sociale media, seksuele intimidatie of het ongewild verspreiden van foto’s of filmpjes. Volgens onderzoek van Paul Baar - sociaal wetenschapper aan de Universiteit Utrecht - gebeurt pesten en cyberpesten net zoveel op de sportvereniging als op school. “We hebben ervoor gekozen om dit thema proactief te be-naderen,” legt Pijpers uit. “Wij willen zoveel mogelijk verenigingen goed voorlichten en ingrijpen voordat het goed misgaat.”

GrenzenDe campagne ‘Sportief met Sociale Media’ - door KNHB en Mijn Kind Online ontwikkeld - is be-doeld om de grenzen van sociale media op sportverenigingen duidelijker aan te geven. “De zoon van een goede bekende werd via Snapchat door een hockeyteamgenoot bedreigd. Zo kwam digitaal pesten voor ons heel dichtbij,” vertelt Pijpers over de aanzet tot het initiatief. “Wij kwamen daarbij tot de conclusie dat over digitaal pesten op sportverenigingen nauwelijks informatie bestond.”

Pijpers peilde de ervaringen van de KNHB, die op dat moment van verenigingen steeds vaker te horen kreeg dat ze moeite hadden om met problemen op sociale media om te gaan. “Zij gaven bijvoorbeeld aan dat binnen teams digitaal wordt gepest, maar ook dat de tegenstanders of scheidsrechter voor of na de wedstrijd online wordt uitgedaagd,” vertelt Guido Davio, manager verenigingszaken van de hockeybond.

De twee organisaties gingen om de tafel en betrokken het programma ‘Naar een Veilig Sport Klimaat (VSK) bij het initiatief waardoor ook het ministerie van VWS, de sportbonden en sport-koepel NOC*NSF aan het project zijn verbonden. “We hadden bij de KNHB al een protocol hoe je met pesten om kon gaan, maar de paragraaf van sociale media was nog in ontwikkeling,” zegt

Page 32: Schijnwerper oktober 2014

32 SchijnWerper Oktober 2014

Davio. “Sociale media is voor veel mensen in de vereniging nog een relatief nieuw fenomeen. Het is goed om handvaten te kunnen bieden zodat verenigingen weten wat ze kunnen doen als ze op problemen stuiten.”

Toolkit Op de site van Mijn Kind Online is eind augustus voor alle sportverenigingen de toolkit ‘Sportief met Sociale media’ gratis beschikbaar. Op dit moment biedt de site al voorlichtingsmateriaal voor jongeren, begeleiders, coaches, bestuurders en tuchtcommissies over hoe je sociale media op de sportvereniging het beste kunt gebruiken. “We hebben de informatie zo neutraal mogelijk gehouden zodat het voor alle sporten te gebruiken is,” zegt Pijpers, die er op wijst dat het bij het oplossen van digitaal pesten belangrijk is om de dialoog aan te gaan. “Het is belangrijk om af-spraken te maken en duidelijk te zijn dat je bepaalde zaken niet accepteert.” Davio: “In de toolkit worden praktische oplossingen aangedragen. Als trainer of begeleider kun je bijvoorbeeld de be-heerder worden van de WhatsApp-groep van het team. Dan kun je afspraken maken en ingrijpen als je iets niet toelaatbaar vindt.”Het belangrijkste doel van de campagne is sportverenigingen erop wijzen dat digitaal pesten op sociale media aanwezig is. “Digitaal pesten onttrekt zich vaak aan het zicht van ouders of coach-es. Het is daarom belangrijk om hierover bewustwording te creëren,” zegt Davio. “Wij verwachten dat we met deze campagne een dialoog kunnen aangaan. Digitale agressie zal niet meteen uit de wereld zijn, maar deze campagne is wel een belangrijke aanzet tot een collectief besef dat het probleem aanwezig is.”

Mijn Kind Online vult aan dat het gebruik van sociale media op sportverenigingen niet altijd negatief hoeft te zijn. Het kan juist ook het clubgevoel versterken. “Wij willen er niet op wijzen op wat niet mag, maar juist op wat mogelijk is,” zegt Pijpers. “In een Facebookgroep kun je ook de prestaties van je team delen of in een YouTube-filmpje kun je aan je team je nieuwste trucje laten zien. Ik geloof dat sport een grote voorbeeldfunctie functie heeft. Sport verbroedert en geeft plezier. Het is belangrijk dat sportieve gedrag dat op het veld wordt benadrukt, ook op internet een gevolg krijgt.”

Voor meer informatie: Mijnkindonline.nl/sportief

Page 33: Schijnwerper oktober 2014

33Oktober 2014 SchijnWerper

VETERANENWEEKENDHet regent dat het Giethoorn en knutjes, knijten, mietsen en mampierenAlweer de 4e editie van het veteranenweekend van DSVP. Dit keer werd het van 3 t/m 7 juli een zomers onderonsje in de kop van Overijsel. In Paaslo wel te verstaan. Voor eenieder die me-teen denkt “Daar wil ik nog niet dood gevonden worden”, toch maar eerst even verder lezen en googelen alvorens te oordelen. Een prachtige locatie en dito onderkomen waar, het bij DSVP al reeds lang bekende, Totale Mensprincipe een nieuwe dimensie kreeg. Vanaf vrijdagmiddag 15.00 uur konden we deze locatie betrekken. Dat degenen die het eerst komen ook het eerst malen bleek ook nu weer. De vroegkomers kon-den meteen een tweepersoonskamer bezetten, die nogal varieerden in luxe en grootte. De la-tere deelnemers moesten genoegen nemen met een plekje in het Lager, waarbij toch wel erg veel stapelbedden in een kleine ruimte waren opgesteld. Gelukkig maar dat we niet de volle-dige bedcapaciteit nodig hadden. Dat mocht de pret echter niet drukken en na de traditionele Nieuwjaarsborrel, waarbij we nog heel even stil-stonden bij het feit dat ook in het seizoen 2013-2014 geen schaal verdiend was konden we aan tafel.

Het Luuks Weerribben diner was er een om van te watertanden en je vingers bij af te likken en kosten noch moeite waren gespaard om een culinair hoogstandje op tafel te toveren. Dat was des te opmerkelijker, omdat de keuken-brigade er al snel achter kwam dat er toch wel e.e.a. ontbrak aan het nieuwe keukengerei en de pannetjes toch wel een beetje klein waren voor zulke grote pitten. Hij die zich niet gauw er-gens aan brandt, stelde proefondervindelijk vast dat ook de steeltjes van de pannen heel heet werden op deze grote pitten. Dat nam echter niet weg dat het diner een ware sensatie voor de smaakpapillen van de lucullus was. Uiteraard omlijst met de nodige spiritualiën. Tussentijds kwamen er wat verhalen over het gevaar van kleine knutjes op gang. Dat is ook niet verwon-derlijk als je in een vochtig gebied zit. En nee, dit zijn geen aan alcoholgebruik gelieerde spraak-verbasteringen, maar zijn daadwerkelijk voorko-mende natuurfenomenen, zoals ook verderop

uit dit verslag zal blijken. Knutjes worden ook wel mietsen, knijten en mampieren genoemd. Ook hier zou je kunnen denken dat e.e.a. niet duidelijk uitgesproken wordt, maar niets is min-der waar. In een tijd waar internet de boventoon voert, hoeft geen verdere beschrijving opgeno-men te worden van wat het nu eigenlijk precies zijn. Oh ja, tussendoor en achteraf werden de eerste twee kwartfinales bekeken. Na een voor sommigen heel kort nachtje werd zaterdagochtend eerst genoten van een uitge-breid ontbijt. Nadat eenieder zijn lunchpakketje had samengesteld gingen we, Oranje gekleed en gezind, richting Giethoorn voor de eerste activiteit. De jaren gaan bij de meesten al een beetje tellen en dan is het altijd wel aardig terug te gaan naar de kindertijd. Het mag dan ook niet verwonderlijk zijn dat de eerste activiteit een steptocht van een kleine 15 kilometer was.

Niet aan een stuk door, daar worden de lede-maten van velen te stram voor, maar met twee tussenstops, waarbij we een punterbouwerij en een Giethoorns Heimatmuseum bezochten. Het steppen van de eerste etappe ging soepel en we arriveerden ook ‘mooi op tiet’ bij de pun-terbouwerij. Na een informatieve rondleiding pakte iedereen de step weer en via een mooie tocht door Giethoorn kwamen we bij het ‘Olde maathuus’. Net op tijd, want Pluvius had besloten de hemel-sluizen deels open te zetten. De diavoorstelling was zo rustgevend dat menigeen al snel een oogje toedeed voor een powernapje. De ver-dere rondleiding was kort, maar krachtig en de

Page 34: Schijnwerper oktober 2014

34 SchijnWerper Oktober 2014

laatste stepkilometers werden voortvarend, het was tenslotte in Giethoorn, afgelegd richting de verhuur. Daar een eigen broodje gegeten en op naar de volgende activiteit.

Kloatscheet’n op het water. Althans dat was de benaming die de organisatie er aan had gege-ven. Klootschieten is geen spel dat je uit de titel kunt afleiden. Het is een balspel met stalen ko-gels. Voor de geïnteresseerden in de spelregels wordt ook nu weer naar google verwezen. De oplettende lezer zal zich direct afvragen hoe dat dan gaat met stalen kogels op het water. Zeker als je ook nog eens de 1 à 1,5 meter bag-ger in ogenschouw neemt die we op sommige plaatsen tegenkwamen. De oplossing was heel simpel hiervoor gebruikten we een drijvende rubber ring of bal. De bedoeling is een uitgezet parcours al werpend en punterend zo snel mo-gelijk af te leggen. We waren koud in de warmte begonnen of de lucht werd zwart, de wind trok aan tot stormachtig en de hemelsluizen werden volledig opengezet.

Het werd nu klootschieten in het water en de organisatie was genoodzaakt de wedstrijd voor-tijdig af te blazen. Voordeel hiervan was, geheel DSVP eigen, dat er alleen maar winnaars wa-ren. Snel werd een veilig heenkomen gezocht, waarbij verschillende punters gemotoriseerde additionele hulp kregen en naar veilig vaarwater werden gesleept. Iedereen was tot op zijn hemd toe nat, maar de punterterugweg door het Hol-lands Venetië was er een van groot vermaak. Jammer was alleen dat de Oranje outfits voor de kwartfinale van die avond ook door- en doornat waren. Doorweekt de terugweg aanvaard, waar we iets van de eerste kwartfinale misten. Na een heerlijke barbecue schoven we met z’n allen om de tv om de wedstrijd Nederland – Costa Rica te bekijken. Het werden twee emotionele uurtjes waarbij we gelukkig als winnaar uit de bus kwa-men. Al met al een goed einde van een actieve dag.

Na een voor velen goede nachtrust en alweer een overvloedig ontbijt stond er ’s morgens een puzzelpuntertocht op het programma. In een geblindeerde boot werden we ergens in een zijsloot in punters gedropt waarbij we dan maar terug moesten zien te komen naar het vertrek-punt. De meningen over de te volgen route wa-ren verdeeld en twee punters gingen rechtdoor en een keerde om en ging de andere richting op. Dat was qua tijdsduur de beste keuze en al voor twaalven bereikte deze boot, waarin een juiste mix aanwezig was van planners, (be)stuurders, een koninklijke afgevaardigde en uitvoerders, het vertrekpunt. Daar werd op het terras geno-ten van koffie en andere drankjes. De twee over-gebleven punters arriveerden een stiefkwartier-tje later en terug op onze woonlocatie werd een uitgebreide lunch genuttigd. Na deze lunch vertrokken de eerste koppels richting Pijnacker. De overgeblevenen maakten, tijdens de wandel-tocht door de Weerribbben, persoonlijk kennis met de eerder in dit verslag genoemde knutjes. Hele kleine knutmuggen, nu wel een spraakver-bastering, die hele grote, dagenlang jeukende, bulten veroorzaken. Zelfs de muggenspray hield ze niet tegen. Na een heerlijk kliekjesdiner ver-trok nog een aantal koppels richting Pijnacker. De rest vertrok maandagochtend na het ontbijt, waarmee het vierde, geslaagde, veteranenweek-end 2014 officieel ten einde kwam.

Theo Krens

Page 35: Schijnwerper oktober 2014

35Oktober 2014 SchijnWerper

Redactie Bestuur Astrid Cilon CommunicatieRichard de Niet Richard de [email protected] [email protected]

AdvertentiesRob Brandenburg06 5105 0063

Ledenadministratie en contributie Website DSVPWilma van Viegen [email protected]

[email protected]

Marc Cilon bedankt voor je hulp bij het tot stand komen van deze uitgave!

Deadline voor de Schijnwerper no. 7 is 21 december 2014.Stuur je Schijnwerper idee of verslag naar [email protected]

COLOFONDE SCHIJNWERPER