Schakeltje 17062010

5
- 1 - Agenda: Vrijdag 18 juni rapporten mee Dinsdag 22 juni Gesprekken op verzoek Maandag 28 juni Afscheidsavond gr. 8. Woensdag 30 juni Doordraaiochtend Donderdag 1 juli Eindfeest + Schakeltje Daltonschool Jeanne d’Arc Blerckweg 5 8084 EX ’t Harde Directeur: Erwin Dekker T : 0525-651557 E : [email protected] W : www.kbsjeannedarc.nl Hallo allemaal, Het een na laatste schakeltje van dit schooljaar. Nog twee weken en dan is het schooljaar alweer voorbij. In deze twee weken staat er nog veel te gebeuren. Gisteren hebben we met ons team gesproken over de toekomst van ons onderwijs. Hoe kunnen we onderwijs nog beter maken? Halen we het beste uit de kinderen? De uitkomsten van deze dag zullen tezamen met de uitkomsten van het tevredenheidonderzoek ten grondslag liggen aan onze verbeterplannen voor de komende jaren. Een ander onderdeel van onze studiedag was de overdracht van de leerlingen. Alle leerlingen zijn “overgedragen” aan de leerkrachten van volgend jaar. Dat betekent dat de leerkrachten van volgend jaar op de hoogte zijn van de informatie over de kinderen, die ze volgend jaar mogen begeleiden. Als start hebben we gekeken naar een “Talk” van Ken Robinson genaamd: “schools kill creativity”. U kunt deze presentatie vinden op: http://www.ted.com/talks/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html . Ik ben benieuwd wat u er van vindt. We hebben de studiedag afgesloten met een “lelijke eendentour” door het mooie Dalfsen In dit schakeltje:

description

Schakeltje 17062010

Transcript of Schakeltje 17062010

Page 1: Schakeltje 17062010

- 1 -

Agenda:Vrijdag 18 junirapporten meeDinsdag 22 juni

Gesprekken op verzoekMaandag 28 juniAfscheidsavond gr. 8.Woensdag 30 juniDoordraaiochtendDonderdag 1 juli Eindfeest + Schakeltje

Daltonschool Jeanne d’Arc Blerckweg 5 8084 EX ’t Harde Directeur: Erwin Dekker T : 0525-651557 E : [email protected]

W : www.kbsjeannedarc.nl

Hallo allemaal,

Het een na laatste schakeltje van dit schooljaar. Nog twee weken en dan is het schooljaar alweer voorbij. In deze twee weken staat er nog veel te gebeuren. Gisteren hebben we met ons team gesproken over de toekomst van ons onderwijs. Hoe kunnen we onderwijs nog beter maken? Halen we het beste uit de kinderen? De uitkomsten van deze dag zullen tezamen met de uitkomsten van het tevredenheidonderzoek ten grondslag liggen aan onze verbeterplannen voor de komende jaren. Een ander onderdeel van onze studiedag was de overdracht van de leerlingen. Alle leerlingen zijn “overgedragen” aan de leerkrachten van volgend jaar. Dat betekent dat de leerkrachten van volgend jaar op de hoogte zijn van de informatie over de kinderen, die ze volgend jaar mogen begeleiden. Als start hebben we gekeken naar een “Talk” van Ken Robinson genaamd: “schools kill creativity”. U kunt deze presentatie vinden op: http://www.ted.com/talks/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html. Ik ben benieuwd wat u er van vindt.

We hebben de studiedag afgesloten met een “lelijke eendentour” door het mooie Dalfsen

In dit schakeltje:

- Gesprekken op verzoek- Vakantierooster- Eindfeest- Schoolplein- Uitkomst tevredenheidonderzoek - Sollicitatieprocedure

Veel leesplezier gewenst,Erwin Dekker

Gesprekken op verzoekVandaag heeft uw kind zijn/haar rapport meegekregen. Zoals u van ons gewend bent, staan aankomende week de gesprekken op verzoek gepland. Het kan zijn dat u een uitnodiging van ons heeft ontvangen. Dat hoeft niet het geval te zijn, het zijn immers gesprekken op verzoek. Mochten wij u niet hebben uitgenodigd en u hebt toch de behoefte aan een gesprek met de leerkracht, wilt u dit dan even doorgeven? Vanzelfsprekend is dit geen probleem, maar dan kunnen we u inplannen.

VakantieroosterHerfstvakantie 18 t/m 22 oktoberKerstvakantie 24 t/m 7 januariVoorjaarsvakantie 21 t/m 25 februari

Page 2: Schakeltje 17062010

- 1 -

Daltonschool Jeanne d’Arc Blerckweg 5 8084 EX ’t Harde Directeur: Erwin Dekker T : 0525-651557 E : [email protected]

W : www.kbsjeannedarc.nl April- / meivakantie 22 april t/m 6 meiHemelvaartsdag 2 en 3 juniZomervakantie 4 juli t/m 14 augustus

Naast deze vakanties zijn er nog een aantal studiedagen, deze dagen zullen aan het begin van het volgend schooljaar bekend zijn.

EindfeestDe kinderen hebben gisteren of vandaag onderstaande uitnodiging ontvangen. Tijdens de avond wordt de exacte bedoeling van het spel uitgelegd, mochten er over de tijden vragen zijn, spreek gerust iemand van de oudervereniging aan of loop gewoon even binnen.

SchoolpleinInmiddels is de offerte voor de inrichting van het schoolplein getekend. We hebben gekozen voor een mooie zandbak en een tweetal “pleinplakkers”.Een aantal ouders hebben het aanbod gedaan mee te willen helpen of onderdelen te willen verven. Het lijkt ons leuk om een aantal gekleurde knikkertegels te verdelen over het plein. Wellicht een goed idee om dit aan het begin van aankomend schooljaar op te pakken. Zoals het nu lijkt, is het plein zo goed als klaar voordat we aankomend schooljaar beginnen. Wel hebben we nog een aantal handen nodig om ruimte te maken voor de zandbak. Bent u in de week voordat we weer beginnen in de buurt en wilt u een handje meehelpen? Dan horen we het graag! Uitkomst tevredenheidonderzoekInmiddels is de enquête gesloten. De resultaten zijn vanaf volgende week terug te lezen op onze website. Tijdens de koffieochtend, in het aankomende schooljaar, zullen deze resultaten besproken worden.

SollicitatieprocedureWe hebben afgelopen week sollicitatiegesprekken gevoerd met een aantal kandidaten. Vanuit deze gesprekken hebben we 2 kandidaten geselecteerd om een proefles te geven. Volgende week woensdag en donderdag worden er proeflessen gegeven in de groep 3/4.

Page 3: Schakeltje 17062010

- 1 -

Daltonschool Jeanne d’Arc Blerckweg 5 8084 EX ’t Harde Directeur: Erwin Dekker T : 0525-651557 E : [email protected]

W : www.kbsjeannedarc.nl