schakeltje 15 december 2011

8
- 4 - Daltonschool Jeanne d’Arc Blerckweg 5 8084 EX ’t Harde Directeur: Erwin Dekker T : 0525-651557 E : [email protected] W : www.kbsjeannedarc.nl www.twitter.com\jdtharde Hallo allemaal, Het laatste schakeltje van 2011 is een feit, maar gelukkig zal het schakeltje, in 2012, onveranderd door gaan. Onze school heeft in 2011 wel veel veranderingen mee gemaakt en zoals bij alle tv en radio programma’s, kijk ik toch even terug naar het afgelopen jaar. Voor mij waren de meest memorabele momenten toch wel het afscheid van groep 8, die na vele jaren eindelijk de basisschool mocht verlaten. Het afscheid van Juf Toos die heerlijk aan het genieten is van haar welverdiende pensioen. De verandering in de directie omdat meester Erwin zo goed is, dat hij op twee basisscholen directeur is. En de kinderen van groep 3, die zo hard hebben gewerkt, dat ze al bijna Harry Mulisch boeken aan het lezen zijn met de kerst. Een goed jaar voor de Jeanne d’Arc en wij gaan er vanuit dat 2012 nog beter gaat worden. Allereerst wil ik alle ouders bedanken die zich hebben ingezet voor onze school in 2011. Jullie hulp is erg belangrijk en ondanks dat er soms veel vrije tijd in gaat zitten, zijn jullie er wel. Dat wordt enorm gewaardeerd. Ten tweede wil ik alle kinderen bedanken, die het eerste halfjaar keihard gewerkt hebben. Jullie doen het super en blijf dit volhouden in 2012. Tot slot voor iedereen die dit schakeltje leest: Fijne kerstdagen en een leerzaam 2012 Meester Walter Agenda - Woensdag 21 december: Kerstviering - Donderdag 22 december: Continurooster 8.30 uur tot 14.30 uur - Maandag 9 januari: Nieuwjaarsborrel - Donderdag 15 december: Schakeltje In dit Schakeltje:

description

schakeltje 15 december 2011

Transcript of schakeltje 15 december 2011

Page 1: schakeltje 15 december 2011

- 4 -

Daltonschool Jeanne d’Arc Blerckweg 5 8084 EX ’t Harde Directeur: Erwin Dekker T : 0525-651557 E : [email protected]

W : www.kbsjeannedarc.nl www.twitter.com\jdtharde

Hallo allemaal,

Het laatste schakeltje van 2011 is een feit, maar gelukkig zal het schakeltje, in 2012, onveranderd door gaan. Onze school heeft in 2011 wel veel veranderingen mee gemaakt en zoals bij alle tv en radio programma’s, kijk ik toch even terug naar het afgelopen jaar. Voor mij waren de meest memorabele momenten toch wel het afscheid van groep 8, die na vele jaren eindelijk de basisschool mocht verlaten. Het afscheid van Juf Toos die heerlijk aan het genieten is van haar welverdiende pensioen. De verandering in de directie omdat meester Erwin zo goed is, dat hij op twee basisscholen directeur is. En de kinderen van groep 3, die zo hard hebben gewerkt, dat ze al bijna Harry Mulisch boeken aan het lezen zijn met de kerst. Een goed jaar voor de Jeanne d’Arc en wij gaan er vanuit dat 2012 nog beter gaat worden. Allereerst wil ik alle ouders bedanken die zich hebben ingezet voor onze school in 2011. Jullie hulp is erg belangrijk en ondanks dat er soms veel vrije tijd in gaat zitten, zijn jullie er wel. Dat wordt enorm gewaardeerd. Ten tweede wil ik alle kinderen bedanken, die het eerste halfjaar keihard gewerkt hebben. Jullie doen het super en blijf dit volhouden in 2012. Tot slot voor iedereen die dit schakeltje leest:

Fijne kerstdagen en een leerzaam 2012

Meester Walter

Agenda- Woensdag 21 december: Kerstviering- Donderdag 22 december: Continurooster 8.30 uur tot 14.30 uur- Maandag 9 januari: Nieuwjaarsborrel- Donderdag 15 december: Schakeltje

In dit Schakeltje:- Kerstviering 21 december- Kerstkaarten op school- Afscheid nemen- Opening van het jaar 2012 op school op 9 januari- Wijziging in schoolvakantie- Aankleden- Nieuwe informatie schermen- Verjaardagen- De avonturen van Pablo

Kerstviering 21 december.Na alle berichten over onze kerstviering alles nog even op een rijtje: De kerstviering is op woensdag 21 december in de Maranatha kerk.Vanaf 16.45 uur zijn de deuren open en dan zijn de kinderen, ouders, mogelijk broers/zussen/grootouders welkom. De kinderen zitten bij hun eigen groep en leerkracht voorin de kerk, op de hiervoor gereserveerde plaatsenWe beginnen de viering om 17.00 uur met de muziek/zanggroep en samenzang. Het thema van onze viering is: ”Gewoon bijzonder” m.m.v. pastor Jan Vernooij.

Page 2: schakeltje 15 december 2011

- 4 -

Daltonschool Jeanne d’Arc Blerckweg 5 8084 EX ’t Harde Directeur: Erwin Dekker T : 0525-651557 E : [email protected]

W : www.kbsjeannedarc.nl www.twitter.com\jdtharde

Dit jaar hebben we geen papieren liturgie, maar worden de teksten geprojecteerd op de muur.Na de viering, rondom 18.00 uur, komen de kinderen naar de ouders toe, ze worden door de ouders naar school en hun eigen lokaal gebracht. Hier krijgen de kinderen een diner, start om 18.15 uur, en voor de ouders ,broers/zussen/grootouders is er ook iets te eten en drinken.Om 19.00 uur komen de kinderen weer naar buiten en dan sluiten we gezamenlijk op het plein sfeervol af, waarna iedereen huiswaarts gaat.Wilt u, indien nodig, nog denken aan de kleding/lappen/pruiken die we nodig hebben voor de viering?De kleuters en hun ouders nemen hun witte kleding zelf mee naar de kerk en trekken het daar over de eigen kleding aan.U hoeft tijdens de viering niet zelf te fotograferen want wij hebben iemand die dit verzorgd.Heeft u nog vragen over de viering, kom ze gerust stellen bij juf Marlies en/of juf Anneke.Heeft u nog vragen over het eten, stel ze gerust bij de ouders van de OV.

Kerstkaarten op school

We waarderen het enorm dat de kinderen de kerstgedachte, door middel van kerstkaarten, met andere willen delen. Toch veroorzaak dit toch veel commotie in de groepen. Wij hebben daarom dit probleem aan de kinderen voor gelegd en samen besloten om de kerstkaarten buiten, voor of na schooltijd, aan elkaar uit te delen.

Continurooster 22 december

De laatste donderdag voor de vakantie staat er ook een continurooster gepland. Omdat er soms nog wat onduidelijkheid bestaat over wat dit nu precies inhoudt gelden de volgende afspraken:

Schooltijd is van 08:30 tot 14:00 Kinderen lunchen gezamenlijk in de klas van 12:00 tot 12:30

Lunchpakket dient meegenomen te worden door leerling

Afscheid nemen bij de onderbouw

Beste ouders/verzorgers,

Wij vinden het erg fijn u regelmatig in de klas te zien. Een moment samen met uw kind om wat werk te bekijken, of wat te vertellen aan de leerkracht. Toch willen we graag benadrukken dat wij om 8.30 en 13.15 met de lessen willen beginnen. We hebben nu 24 kinderen in de groep en wellicht heeft u het gemerkt, het wordt erg vol in de kring met ouders en kinderen. Het samen een boekje lezen is zo niet meer haalbaar. We willen u daarom vragen het afscheid kort te houden, zowel in de klas als het zwaaien voor het raam: zeker als uw kind al langer dan 4 weken op school is. Ze kunnen al goed zelf kiezen bij het digibord en een boekje pakken.

Vindt u het fijn om ruim de tijd te hebben? Om 8.15 en om 13.00 gaat de deur open en bent u van harte welkom. Is de eerste bel al gegaan (8.25 en 13.10)? Neemt u dan afscheid in de hal, zodat uw kind direct in de kring kan gaan zitten.

Page 3: schakeltje 15 december 2011

- 4 -

Daltonschool Jeanne d’Arc Blerckweg 5 8084 EX ’t Harde Directeur: Erwin Dekker T : 0525-651557 E : [email protected]

W : www.kbsjeannedarc.nl www.twitter.com\jdtharde

Uiteraard mag u na schooltijd altijd met uw kind binnenlopen om werkjes te bekijken of met ons iets te bespreken.

Alvast bedankt voor uw medewerking!Juf Alma en juf Anneke

Opening Nieuwjaar 9 januari: Nieuwjaarsborrel

~meer sporten~, ~beter mijn huiswerk maken~ of ~wat minder snoepen~Nog een aantal weken en we mogen al onze goede voornemens voor 2012 gaan uitvoeren. Ook op school hebben we een aantal goede voornemens voor het nieuwe kalenderjaar. Hierbij willen wij iedereen graag uitnodigen voor de Nieuwjaarsborrel op maandag 9 januari.Deze eerste schooldag van 2012 start gewoon om 8.30u, maar dit keer op het schoolplein met een gepast drankje en een oliebol. Ook zullen wij deze ochtend wat meer ‘licht’ gaan geven en zullen de leerkrachten kenbaar maken wat de goede voornemens voor school zal zijn.

Tot bij de Nieuwjaarsborrel!

Wijziging in schoolvakantie

In de schoolkalender is de datum van de eerste schooldag na de zomervakantie onjuist. Om onduidelijkheden te voorkomen hieronder de juiste data voor de schoolvakanties:

Kerstvakantie: vrijdag 23 december 2011 tot en met vrijdag 6 januari 2012Voorjaarsvakantie: maandag 20 februari tot en met vrijdag 24 februari 2012Pasen: vrijdag 6 april en maandag 9 april 2012Meivakantie: maandag 30 april 2011 tot en met vrijdag 4 mei 2012Hemelvaart: donderdag 17 en vrijdag 18 mei 2012Pinksteren: maandag 28 mei 2012Zomervakantie maandag 2 juli 2012 tot en met vrijdag 17 augustus 2012

Aankleden

Kan uw kind zich al helemaal zelfstandig aankleden?

We gymmen regelmatig en dan moeten de kinderen zich zelf uit- en aankleden. Het ene kind kan dit goed en vlug (soms in 2 minuten klaar, met gymschoenen aan!), anderen hebben hier meer moeite mee. Na 15 minuten zijn de laatste kinderen (met wat hulp) ook omgekleed.

Kinderen hebben vooral moeite met een trui, shirt of jurk met lange mouwen. Het lukt ze niet om eerst de armen uit de mouwen te halen en dan het kledingstuk over hun hoofd te

Page 4: schakeltje 15 december 2011

- 4 -

Daltonschool Jeanne d’Arc Blerckweg 5 8084 EX ’t Harde Directeur: Erwin Dekker T : 0525-651557 E : [email protected]

W : www.kbsjeannedarc.nl www.twitter.com\jdtharde

trekken. Soms komt dit ook doordat de kleding wat aan de strakke kant is of dat er 2 lagen kleding zijn. De trui, shirt, legging of sokken weer binnenstebuiten trekken, vinden ze ook vaak lastig. Eerst je hand erin naar het randje, deze vastpakken en terug trekken.

Kinderen weten precies hoe fijn het is als het vlug voor hen gedaan wordt. Dat is heel begrijpelijk. En soms doen wij dat als juffen ook. Maar met een goed voorbeeld en veel oefenen kunnen ze dit vrij snel leren. Zou u daar thuis mee willen oefenen? En natuurlijk: als het uw kind echt nog niet lukt, helpen wij graag, of de kinderen van groep 2 helpen mee.

We willen u vragen of u in de kerstvakantie het volgende met uw kind wilt oefenen:- Schoenen aandoen. Wij leren ze hierbij op de grond te gaan zitten zodat ze beide handen

kunnen gebruiken.- Zelf de broek/legging/maillot aandoen. Ook hierbij laten we hen op de grond zitten.- Zelf de kleding weer binnenstebuiten te doen.- Zelf de knopen van hun blouse open en dicht te doen. (Sommige knoopjes zijn soms nog wel klein

voor de kleutermotoriek, maar oefenen kan geen kwaad.)- Jas goed dicht kunnen doen en eventueel zelf de sjaal om kunnen doen.

Alvast bedankt!

Juf Alma en juf Anneke

Nieuwe informatie schermen

Op de Jeanne d’Arc zijn wij constant vernieuwend bezig en vanaf januari kunt u, op onze nieuwe led schermen, actuele mededelingen zien. Deze informatie schermen zullen wekelijks aangevuld worden met nieuwe mededelingen, nieuws en ook foto’s/filmpjes van wat er allemaal in school gebeurt. Zowel in de onderbouw als in de bovenbouw is er een informatie scherm met gezamenlijke informatie maar ook met onderwerpen die per bouw verschillend zijn. Mocht u hier nog vragen over hebben, neem dan contact op met meester Walter

Verjaardagen

20 december Victor van der Wees26 december Vincent Nagelhout31 december Hugo Oomens31 december Lisa Bruggeman

De avonturen van Pablo