Schakel juli 2015

68
De Schakel juli 2015

description

In deze editie: - F1 was vertegenwoordigd op NK F-pupillen - Melvin Bresser voelt zich thuis bij csv Apeldoorn - Oude glorie en echte vriendschap

Transcript of Schakel juli 2015

Page 1: Schakel juli 2015

De Schakel juli 2015

Page 2: Schakel juli 2015

De SchakelJaargang 64 editie 7

ColofonDe Schakel is een offici-eel communicatiemiddel van csv Apeldoorn.

OpmaakHoofdredacteur, Denise Veeneman (tijdelijk!)

AdvertentiesStichting Sponsoring & Sportpromotion csv Apeldoorn

FotografieWout van ZoerenOp alle foto’s in deze uit-gave rust copyright!

Secretariaat encorrespondentieGer DijkmanPostbus 4497300 AK [email protected]

RedactieledenLex OostermanHenk-Jan van BeekJeroen PolDenise VeenemanWibi VermeulenVacature

Tips voor de [email protected]

Het meest in het oog sprin-gende onderwerp tijdens de afgelopen Algemene Ledenvergadering, was het tekort aan vrijwilligers bij veel onderdelen binnen de vereniging.

In plaats van de negatie-ve kant van dit verhaal te belichten, kies ik voor een positieve insteek.

Hoe mooi is het dat je iets voor elkaar kan beteke-nen, zonder daar iets voor terug te verwachten? En juist dan levert het vaak meer op dan je vooraf ver-wacht had.

Ook voor mij bracht het meer dan verwacht. Een aantal jaar geleden begon ik met het (op dat moment) relatief onbekende Twitter. Tijdens wedstrijden van het eerste elftal Twitterde ik op persoonlijke titel om verslag te doen. Het aantal volgers viel op bij Jeroen Pol, destijds bestuurslid communicatie. Hij vroeg of ik namens de club wilde

Twitteren. Voor ik het wist zat ik ook in het internet-team en in de redactie van het clubblad.

Twee jaar terug volgde de vraag of ik in het bestuur plaats wilde nemen. On-dertussen ben ik officieel anderhalf jaar ‘in functie’. Tevens ben ik gestart met mijn eigen bedrijf.

De ontelbare connecties die ik heb opgedaan bij csv Apeldoorn, hebben er mede voor gezorgd dat mijn bedrijf goed draait. Ik heb ook veel dingen ge-leerd bij csv Apeldoorn, die ik voor mijn bedrijf goed kan gebruiken.

Kortom: geen moment spijt van mijn beslissing en hopelijk mag ik komend seizoen veel nieuwe ‘colle-ga’s’ begroeten.

Veel leesplezier!

Denise VeenemanBestuurslid publiciteit

1

Page 3: Schakel juli 2015

In deze editie

Voozitter Joost Poppe

Nieuws van de bestuurstafel

Nieuws van de Stichting

F1 op het Nederlands Kampioenschap

Joost Krijns speler van het jaar

Bijzonder afscheid van Jasper van Oorspronk

Fotopagina Red & Yellow slotdag

Fotopagina Eerste elftal

Sponsor van de maand: Kit’s Fotopagina Eerste elftal gedurende vijf wedstrijden

Melvin Bresser voelt zich thuis bij csv Apeldoorn

Fotopagina kampioenschap A1

Jeugdvoorzitter aan het woord

Supporter van het jaar: Diny Logtenberg

Oude glorie in de kantine

Ledenadministratie

Vacatures vrijwilligers

blz. 4

blz. 5

blz. 8

blz. 9

blz. 12

blz. 13

blz. 19

blz. 25

blz. 29

blz. 25

blz. 31

blz. 37

blz. 39

blz. 43

blz. 45

blz. 53

blz. 65

2

Page 4: Schakel juli 2015

3

Page 5: Schakel juli 2015

De blik vooruit!

Voorzitter Joost Poppe

4

Het seizoen 2014-2015 is ten einde en zoals ie-der seizoen levert de evaluatie een gemengd beeld op van prestaties en ontwikkelingen.

De mooiste sportieve pres-taties komen van onze A1 die naast het kampioen-schap ook de bekerfinale wist te halen. Een gou-den jeugdlichting, want de kampioenschappen die de basis van deze se-lectie over de jaren heeft behaald, vormen weer de basis voor de lichtingen die hier achteraan komen. Ook de C1 werd kampioen en promoveerde naar di-visie niveau, zodat de A1 t/m D1 op dit niveau uit-komen. Een mooi succes dat het gevolg is van een jarenlange inspanning van velen, maar vooral van Willem Kempe, de drij-vende kracht!

Eerste elftalOok de prestatie van het Eerste, met uiteinde-lijk een verdienstelijke 7e plaats is het noemen waard. Het seizoen ken-de een grillig beeld, maar uiteindelijk wisten Richard Karrenbelt en Niels Jansen

het team tot deze presta-tie te leiden. Beide heren zwaaien af. Richard is twee jaar hoofdtrainer geweest en Niels stond het laatste jaar aan zijn zijde. Beiden hebben vanuit hun visie een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van csv Apeldoorn, met als gevolg een herinrichting van de organisatie voor het ko-mende seizoen. Hierbij bedank ik Richard en Niels hartelijk voor hun inzet en wens ik hen veel suc-ces bij de voortzetting van hun sportieve carrières.

Nieuwe impulsOndertussen zijn de trai-ningen van de nieuwe A-selectie onder leiding van hoofdtrainer Peter Boeve en zijn assistent Mark Steur begonnen en de eerste resultaten doen de verwachtingen groei-en. Vanaf augustus begint het pas echt, met als ope-nings ouverture het Inter-sport Jonker Zomertoer-nooi met als deelnemers de best presterende clubs uit Apeldoorn. Tijdens de finaledag op zaterdag 15 augustus wordt ook nog eens het nieuwe kunstgras op veld 7 geopend! Niet

alleen een nieuwe hoofd-trainer en assistent, maar ook een nieuw bestuurs-lid technische zaken. Tie-men Hoekman neemt het stokje over van Gerard van der Haar. Tiemen was de afgelopen jaren sterk betrokken bij het techni-sche beleid als lid van de Technische Commissie en met zijn aanstelling als bestuurslid wordt de con-tinuering van dit beleid verstevigd. KunstgrasHet nieuwe kunstgras-veld behoort tot de laat-ste generatie, die er voor handen is en hiermee be-schikt csv Apeldoorn over een “state of the art” mat. Niet alleen de kleur, maar voor de technische spee-leigenschappen van deze mat zijn op dit moment het hoogst haalbare en dit is een extra impuls voor de vele sportieve ontwik-

Lees verder op de volgende pagina...

Page 6: Schakel juli 2015

5

Nu voor €69!

Nieuw:airco vullen

kelingen die er zijn. Graag noem ik hierbij de naam van Hero Meerveld, die met zijn doorzetting en vooral doortastende handelswijze het voor elkaar gekregen heeft om zowel de finan-ciering als deze unieke mat te realiseren.

HuishoudboekjeEen keerzijde van het af-gelopen seizoen waren de noodgrepen die nodig zijn geweest om het huishoud-boekje van onze vereni-ging weer op orde te krij-gen. Benno Schep, eerst als penningmeester a.i. en vanaf juli officieel op deze post, heeft de financiële stromingen weten om te buigen, zodat onze vereni-ging vanaf komend seizoen weer positieve cijfers gaat schrijven. Met zijn presen-taties tijdens de verschil-lende extra ledenvergade-ringen die het afgelopen seizoen nodig waren, heeft hij de rust weten te creë-ren die van belang is om orde op zaken te kunnen stellen.

En dan begint nu de vakan-tieperiode, waarin iedereen zich weer kan opladen voor het nieuwe seizoen. Wat u ook gaat doen en waar u

ook heen gaat, het bestuur van csv Apeldoorn wenst u een mooie tijd, zodat we vanaf augustus weer de blik vooruit naar nieuwe successen kunnen instel-len!

Van de bestuurstafelNieuwe bestuursleden benoemdTijdens de afgelopen Al-gemene Ledenvergade-ring werden drie nieuwe bestuursleden benoemd. Tiemen Hoekman (techni-sche zaken), Benno Schep (penningmeester) en Je-roen Pol (algemene maat-schappelijke en verbin-dende activiteiten). Onder applaus van de zaal werd goedkeuring gegeven aan de toetreding voor een periode van drie jaar.

Voor de positie hospitali-ty (kantine) is het bestuur op zoek naar een nieuwe invulling. Jan-Willem Ste-geman heeft zich wegens drukke werkzaamheden als meerscholendirecteur moeten terugtrekken. Ge-interesseerden kunnen zich melden bij een van de bestuursleden.

Herinvoering ledenpas vanaf komend seizoen

Vanaf komend seizoen krijgen alle leden een le-denpas. Daarmee ver-krijgen leden onder meer toegang tot wedstrijden van het eerste elftal en exclusieve aanbiedingen bij een aantal sponsors. Over de exacte invulling en de manier van distribu-tie wordt binnenkort meer bekendgemaakt.

Opleiding tot scheids-rechterZonder scheidsrechters geen voetbal. Daarom vinden we het belangrijk om toekomstige toppers in de arbitrage een de-gelijke opleiding aan te bieden. Voor komend sei-zoen zijn er wederom een aantal opleidingsplekken voor scheidsrechters en assistent-scheidsrechters van 14 jaar en ouder be-schikbaar. Heb je al erva-ring of begin je net aan je scheidsrechtersloopbaan? csv Apeldoorn helpt je graag verder.

Aanmelden kan bij Sibo van der Laan, [email protected].

Page 7: Schakel juli 2015

Nu voor €69!

Nieuw:airco vullen

Page 8: Schakel juli 2015

TeamworkNet als bij een bouwonderneming draaitbij een vereniging alles om teamwork,van de F-jes tot de veteranen, van vrij-williger tot supporter, van bestuurslidtot sponsor. Samen werken ze aan heteindresultaat, een vereniging waargezelligheid en prestaties samen gaan.En daar dragen wij graag ons steentjeaan bij.

BouwondernemingVeeneman b.v.wenst csv Apeldoornhet nieuwe seizoenveel succes!

Kayersdijk 817332 AL ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Bouwonderneming Veeneman b.v. is aangesloten bij BouwGarant.Dit betekent dat u kunt bouwen op zekerheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Wij brengen desgewenst veiligheids hang- en sluitwerk aan volgens Politiekeurmerk "Veilig Wonen".

Zutphensestraat 2997325 WT ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Omslag presgids 2010-2011 7 tot.qxd:omslag pres 2007-2008.qxd 11-08-2010 21:39 Pagina 4

Page 9: Schakel juli 2015

Nieuws van de Stichting

De stichting Sponso-ring en Sportpromoti-on van csv Apeldoorn heeft er een mooi sei-zoen op zitten. Leuke evenementen met de businessclub, een aan-tal nieuwe sponsors en veel contractverlengin-gen.

Het openingsoffensief, de haringparty, de golfdag bij de Scherpenbergh, een bedrijfsbezoek bij Bouw-onderneming Veeneman en Het Huis van Nu, een bedrijfsbezoek aan Ste-ven Jansen onderhoud en schilderwerk, de super sa-turday met een wedstrijd van PEC Zwolle, het prins-jesdagontbijt, de Net-werkvloer en de zakenlun-ches bij thuiswedstrijden. Kortom: een seizoen vol mooie activiteiten. Activi-teiten die onze business-clubleden in staat stellen om elkaar beter te leren kennen en zaken met el-kaar te doen.

Open dagNatuurlijk staan ook vol-gend seizoen weer een aantal mooie activiteiten op de planning. Te be-

ginnen met de open dag van csv Apeldoorn, op za-terdag 15 augustus. Een aantal van onze sponsors is daarbij aanwezig als standhouder. Zij presen-teren zichzelf en/of ver-kopen hun producten ter plaatse. Natuurlijk is ook de naamgever van het Intersport Jonker Zomer-toernooi daarbij aanwe-zig met een mooi aanbod voor onze leden.

Contractverlenging hoofdsponsors jeugdElke sponsor draagt bij aan de voortgang van onze vereniging. Daarom is het voor ons van belang om een langdurige band op te bouwen met spon-sors. Zo’n band heeft onze club met Meeùs, Bouwon-derneming Veeneman en Garage Veeneman. Daar-om zij wij verheugd dat deze sponsors hun aflo-pende contract als hoofd-sponsor jeugd met drie jaar hebben verlengd.

ReclamebordWist u dat u al vanaf €250,- per jaar een bord van 5 meter langs ons gloednieuwe kunstgras-

veld kunt plaatsen? Neem vooral eens contact met ons op voor de mogelijk-heden.

BeursvloerNaast het organiseren van Businessactiviteiten en de activiteiten rondom de thuiswedstrijden, zijn wij als businessclub voortdu-rend op zoek naar nieu-we sponsors c.q. busi-nessclubleden voor csv Apeldoorn.

Daarom deden wij dit jaar weer mee aan ‘De net-werkvloer’, op 9 juni j.l. in de Cantharel in Apeldoorn. We hebben mooie contac-ten opgedaan en hopen daar binnenkort de vruch-ten van te plukken.

Geslaagd bezoek aan Steven Jansen onder-houd en schilderwerkOp 24 juni was de businessclub van csv Apeldoorn te gast bij Ste-ven Jansen. Na een mooie presentatie over het fa-miliebedrijf, was er onder het genot van een aantal hapjes en drankjes alle ruimte om te netwerken. Een geslaagde dag!

8

Page 10: Schakel juli 2015

F1 op het Nederlands Kampioenschap

9

Door Johan Leliveld

Maanden hadden ze er naar uitgekeken, het Nederlands Kampioenschap F-pupillen. En hoe dichter 14 mei naderde, hoe onrustiger het team werd.

Het is natuurlijk niet niks als je mag uitkomen op het NK. Menig opa, oma, ooms, tantes, voetbal-vriendjes en school heeft uitge-breid gehoord waar de jongens op 14 mei zouden gaan voetballen. Om de reis wat te verkorten had-den een aantal ouders hun intrek genomen in één van de hotels in de omgeving van Castricum en de overige spelers en ouders vertrok-ken om 7.15 uur richting het NK.

Eenmaal aangekomen in Castri-cum werden alle teams voorge-steld aan de toeschouwers met een vlaggenparade. Na de parade zou het toernooi eindelijk begin-nen.

Onze eerste tegenstander was Koedijk en die was gelijk behoor-lijk pittig. Met moeite werd er ge-wonnen met 1-0 op een hard en hobbelig veld.

Het gevoel dat het tegen Walche-ren moest gebeuren om hoog op het NK te kunnen eindigen was zeker niet slecht. De eerste helft

Page 11: Schakel juli 2015

F1 op het Nederlands Kampioenschap

10

is de tegenstander niet op onze helft geweest en het was eigenlijk wachten op het verlossende doelpunt. In de tweede helft is het spelbeeld iets meer gelijkwaardig en Walcheren kan scoren uit een corner. De druk om te winnen blokkeert de benen van de jongens. Alsof het nog niet erg genoeg was, kunnen ze ook de 2-0 scoren uit een corner.

Om nog voor plaats 9 t/m 16 te mogen strijden, zou er met grote cijfers gewonnen moeten worden van PVCV die al 2 wedstrijden hadden gewonnen. Helaas ging deze wedstrijd verloren met 1-0 door een pechgevalletje in de achterhoede.

De teleurstelling was vrij groot en het crisisteam moest er dan ook aan te pas komen om weer een aan-tal glimlachjes op het ge-zicht te kunnen toveren. csv Apeldoorn restte nu nog de strijd om voor de titel te gaan in categorie 3. Ofwel voor plaats 17 t/m 24.

In de 8ste finale is onze te-genstander LAC Frisia. Ook nu begint de F1 weer gre-

tig en door wat pech wil het doelpunt niet vallen, maar natuurlijk wel voor de te-genstander: 1-0. De F1 weet even later na een mooie combinatie toch de 1-1 te scoren en allemaal denken we nu: ze gaan ze los. Het is Lac Frisia die meedogenloos 2 foutjes in de omschakeling afstraft en de wedstrijd ein-digt in een 3-2 verlies.

Oké, dan maar voor plaats 21 t/m 24 en onze tegenstander is Eendracht Arnhem. Ook nu starten we weer goed en we weten zelfs op voorsprong te komen 1-0 en dit kunnen we lang volhouden tot ver in de tweede helft, totdat één van de spelers langs de bal heen maait door een van richting veranderende bal door een polletje. 1-1. Einde wedstrijd en strafschoppen. Hier had-

den we afgelopen week nog op geoefend en een aan-tal foefjes geleerd. Querijn stond bij de eerste straf-schop flink met zijn armen te zwaaien om de tegenstander af te leiden en ja hij weet zo de penalty te stoppen. Om-dat we zelf alle drie de pe-nalty’s erin knalden moch-ten we de laatste wedstrijd om de 21ste en 22ste plaats spelen. Onze tegenstander LSC 1890 kreeg nu te maken met een team waar de lach terug was en het spelplezier weer de boventoon voerde. Met een eindstand van 6-0 kon onze tegenstander wor-den verslagen.

Een 21ste plaats op het Ne-derlands Kampioen is uitein-delijk een geweldige presta-tie en we kunnen daar trots op terug kijken.

Page 12: Schakel juli 2015

www.stevenjansen.nl

055 - 542 40 79

Deze winter hebben weeen geweldige aanbieding voor u. Bij al uw binnen-schilderwerk betaalt u deze winter helemaal niets voor de verf, die nemen wij voor onze rekening.* Met de kwaliteit die u van ons gewend bent!

*Kijk voor de voorwaarden op onze nieuwe website, www.stevenjansen.nl

winteractiewij betalen de verf !

Co-sponsors

11

Page 13: Schakel juli 2015

In het seizoen 2014 - 2015 hebben meerdere personen scores gege-ven aan de spelers van het eerste elftal. Op ba-sis van het beste gemid-delde cijfer werd ver-volgens de speler van het jaar gekozen. Joost Krijns was de winnaar van het klassement. Bij-zonder is dat het voor Joost zijn derde uitver-kiezing is in drie jaar bij csv Apeldoorn.

Tijdens de Red & Yellow slotdag werd de winnaar

12

Krijns speler van het jaar

in het zonnetje gezet door voorzitter Joost Poppe. In het klassement bleek Maar-ten Boeve de runner-up en Melvin Bresser legde be-slag op de derde plek.

Komend seizoen wordt eveneens een bijzonder jaar voor Krijns, want dan gaat hij samen met zijn broer Sander de clubkleu-ren verdedigen.

Joost en Sander Krijns

Page 14: Schakel juli 2015

De laatste thuiswed-strijd van het seizoen betekende voor het eer-ste elftal meer dan al-leen het veiligstellen van lijfsbehoud. De wed-strijd stond ook in het te-ken van het nemen van afscheid van een aantal spelers en trainers.

Bijzondere aandacht ging daarbij uit naar Jasper van Oorspronk, die maar liefst 222 wedstrijden speelde in de hoofdmacht van csv Apeldoorn.

In zijn tijd bij csv Apeldoorn werd Jasper kampioen in de Eerste klasse en promo-

veerde hij vanuit de Hoofd-klasse naar de Topklasse. Absolute hoogtepunten in de clubhistorie, waar Jas-per een belangrijke bijdra-ge aan wist te leveren.

Met zijn snelheid wist hij menig tegenstander in de lure te leggen.

Een jongen van Teuge, die in zijn tijd bij csv Apeldoorn toch ook een echte rood-ge-le is geworden. Toe aan een nieuwe uitdaging en die heeft hij gevonden bij het NSC Nijkerk van voormalig csv Apeldoorn-trainer Jür-gen Schefczyk.

Supportersvereniging de Balkonside maakte speciaal voor Jasper een spandoek, dat tijdens zijn publiekswis-sel vanaf het clubhuis naar beneden werd uitgerold. Op het balkon werden fak-kels de lucht in gehouden. Medespelers namen Jasper op de schouders en droe-gen hem naar het Balkon.

Na de wedstrijd hadden ook zijn medespelers een ver-rassing voor hem in petto: een fotocollage, gemaakt door huisfotograaf Wout van Zoeren.

13

Bijzonder afscheid voor Jasper van Oorspronk

Page 15: Schakel juli 2015

14

Bijzonder afscheid voor Jasper van OorspronkEen waardig afscheid van een speler die vanwege zijn belangrijke bijdrage aan onze sportieve hoogtepun-ten voor altijd een bijzon-dere plek behoudt in de ge-schiedenisboeken van onze club.

Jasper, het ga je goed!

Page 16: Schakel juli 2015

Wij geven u graag advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen, pensioenen, lenen en vermogensbeheer.

Leden van csv Apeldoorn ontvangen een kortingscheque van € 250,- op ons bemiddelingstarief voor hypotheken en € 100,- op onze andere bemiddelingstarieven!

Anklaarseweg 977317 AS Apeldoorn

Tel. 055 - 579 16 [email protected]

Balkonside: korte terugblikAfgelopen seizoen ston-den er een paar mooie activiteiten op het pro-gramma vanuit de bal-konside. Een korte te-rugblik voordat we de zomer volop gaan vie-ren.

In oktober hebben we een fantastisch Oktoberfest ge-had. Gezelligheid alom en weinig ‘gedoe’.

De après-ski party was een

evenement waarop we met heel weinig plezier kunnen terugblikken, simpelweg omdat het niet doorging. Het team Handhaving van de Gemeente Apeldoorn stak er een stokje voor, on-danks (zo bleek later) dat we aan de voorwaarden voldeden. Laten we voor-alsnog na een goed gesprek aannemen dat het volgend seizoen een gelukkiger sa-menwerking wordt tussen team Handhaving en onze gezellige club. En team Handhaving is natuurlijk ook slechts de ‘handhaver’ en niet de kwade genius achter de nieuw opgestelde regels.

Red & Yellow was een fan-tastische afsluiting van het seizoen. Met prima om-

standigheden voor een paar mooie potjes voetbal en een gezellige sfeer heb-ben we ons weer mogen vermaken. Ook de kampi-oenenparade was een ge-zellige happening, waar-bij ‘we are the champions’ door de aanwezigen in de kantine uit volle borst werd meegezongen.

Iedereen die een bijdra-ge heeft geleverd aan de Balkonside: bedankt en tot volgend seizoen!

ONTVANG

KORTINGOP VERTOON VAN UW

KLANTENKAART

KORTINGOP VERTOON VAN UW

ONTVANGONTVANG

KORTINGOP VERTOON VAN UW

KLANTENKAART

KORTINGOP VERTOON VAN UW

KLANTENKAART

KORTINGOP VERTOON VAN UW

KLANTENKAART

KORTINGOP VERTOON VAN UW

ONTVANGONTVANG

OP VERTOON VAN UW

STATIONSSTRAAT 130 | 7311 MJ APELDOORN

055 - 522 29 92 | [email protected]

15

Page 17: Schakel juli 2015

Eregallerij

ErevoorzitterDe heer G. Schoemaker*

ErelidDe heer K. de Graaf*De heer G. Pol*

Leden van verdiensteDe heer J. v/d BergDe heer J. Bodenstaff*De heer G.H. BoermanDe heer H. Brandenbarg*De heer J. Donkersloot*De heer C.J. van Duuren*De heer E. de Graaf*De heer G. van de HaarDe heer J. Jeths*De heer J. LogtenbergDe heer T. Luttikhuizen*De heer G.J. van Maaren sr.*De heer D.J. Modderkolk*De heer H. Mulder*De heer A. OostermanDe heer W.F. Reinders*De heer J. SijtsmaDe heer W.J. Wesselink*De heer F.W. van de Steeg*De heer H. van de ZandeDe heer W.A. TamboerDe heer H. HospersDe heer W. van Zoeren

* overleden

Fanartikelen csv Apeldoorn

Tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal staat een kraam met fanartikelen vlakbij dehoofdingang. De verkoop start om 13.30 uur en eindigt in de rust van de wedstrijd van het eerste.

Trainingsjack € 39,95Trui met capuchon € 22,50Trui met capuchon en eigen naam € 27,50Trainingsshirt € 20,00Trainingsshirt met eigen naam € 25,00Paraplu € 15,00Sjaal € 12,50Handdoek € 12,50Minikit voor in de auto € 10,00Fotoboek Topklasse € 10,00Pet € 6,00Tas € 5,00Etui € 3,00Mok € 3,00Sleutelhanger € 2,50Bierglas € 1,50Bierglazen 6 stuks € 7,50Pen € 1,00Aansteker € 0,50

Uw gratis, persoonlijk betrokken en actieve

belangenbehartiger bij verhaalbare letselschade als gevolg van:

verkeersongevallen bedrijfsongevallen beroepsziekte medische fouten ongevallen bij recreatie, sport en spel ondeugdelijke producten of diensten

!!!Hoe gering uw letsel ook lijkt,

laat uw belangen altijd behartigen!!! www.bloemheuvelletselschade.nl

info@bloemheuvelletselschade M: 06-53353208

UW VERTROUWEN WAARD

toonaangevend IN beeld, geluid licht en video

VERH UU R EN VERKOOP VAN AU DIOVISU ELE APPARATUU R

WWW.NIEUWENHUIS.NET

Schumanpark 59, 7336 AS Apeldoorn, T 055 533 33 92, F 055 541 71 02, [email protected]

16

Page 18: Schakel juli 2015

AgendaZONDAG 12 JANUARI

X Nieuwjaarsreceptie BC Riant

• RestaurantFoyerRiant,Beekbergen

• Aanvang15:00uur

MAANDAG 13 JANUARI

X Doe-het-zelf-borrel

Apeldoornse Pinguïn

• ACEC-gebouw

• Aanvang20:00uur

DINSDAG 14 JANUARI

X Nieuwjaarsbijeenkomst BCA

• SociëteitApeldoorn

• Aanvang19:30uur

X Openingsavond netJEwerk

• Regentesselaan9

• Aanvang19:45uur

DONDERDAG 16 JANUARI

X Ontbijtsessie BNI Chapter Mozart

• RestaurantDeBrugwachter

• Aanvang06.30uur

X Bijeenkomst Zakenclub Apèl

• RestaurantJulesVerne

• Aanvang07:00uur

VRIJDAG 17 JANUARI

X Coffeepitch• ACEC-gebouw

• Aanvang09:45uur

X Stadsfeest XL• PodiumenFilmtheaterGigant

• Aanvang17:00uur

Meeragenda:

deondernemerapeldoorn.nl

LEUKE TIP VOOR

DE ONDERNEMER?

dagblad - weekkrant - website - nieuwsbrief - social media

AAN DE

SLAG IN DE

REGIO!

Ondernemers, bestuursleden en

ambtenaren uit Apeldoorn, bezoch-

ten woensdag 8 januari de nieuw-

jaarsreceptie van de Bedrijven Kring

Apeldoorn (BKA) in de showroom

van automobielbedrijf Coolen. “We

moeten bruggen slaan”, aldus BKA-

voorzitter Hans Hoogeveen.

Ronald van Wetering, directeur

Rabobank Apeldoorn en medebe-

stuurslid van de BKA, onderwierp

burgemeester John Berends en BKA-

voorzitter Hans Hogeveen aan een

kort interview. Samenwerking tus-

sen de gemeente en ondernemers

in het afgelopen jaar en dit nieuwe

jaar stonden hierin centraal. “Je kunt

niet zonder elkaar. Begrip over en

weer, een goede samenwerking, we

versterken elkaar”, vertelde de bur-

gemeester.

“De samenwerking met de gemeen-

te is erg goed”, aldus Hogeveen. “Als

voorbeeld ons project Apeldoorn

Draait Door, dit was afgelopen jaar

een succes en we gaan er vanuit dat

het dit nieuwe jaar weer een succes

zal zijn. Met saamhorigheid en sa-

menwerking is heel veel te bereiken.

We moeten bruggen slaan tussen de

verschillende sectoren, zoals zorg,

onderwijs en cultuur, dit doen we in

ons project het Ondernemersfonds

en het is mijn grote wens dat dit

fonds er gaat komen. Ik hoop dat ons

project Apeldoorn Scoort , succesvol

wordt en doe dan ook een dringende

oproep aan Apeldoornse onderne-

mers die mee willen doen”.

Sociale zekerheid gaat op de schop

en de pensioenleeftijd gaat naar 80

jaar. Ambachten hebben een grote

toekomst. Slimmeriken maken hun

fortuin tijdens de depressie maar de

middenklasse is de verliezer van de

toekomst. Uitspraken van trendwat-

cher Adjiedj Bakas. Deze en meer toe-

komstbeelden zal hij dinsdagavond 14

januari laten horen en zien tijdens het

trendseminar van het Apeldoornse

Buro van Oranje in het auditorium

in Hotel de Cantharel. Bakas geeft tij-

dens het seminar zijn kijk op de trends

voor 2014 op het gebied van onder

meer economie en marketing, arbeid,

samenleving en technologie. Opvat-

tingen die hij heeft verwoord in zijn

boek Trends 2014. Deelnemers aan

het seminar ontvangen dit boek tij-

dens de bijeenkomst. De avond begint

om 18.30 uur. Deelname aan het semi-

nar kost 75 euro. Aanmelden kan via

www.trendseminar.nl.

Bedrijvenkring: ”We moeten bruggen slaan”

Blik op de toekomst

mail de redactie:

[email protected]: Pieter Klaas Jagersma

Of ik, om toerbeurt met Nel Koot

van Restaurant de Brugwachter

een column wil schrijven.

Tuurlijk…! Had mezelf maar één

ding voorgenomen voor 2014,

namelijk zo min mogelijk stress

ervaren! En wat doe ik? Ik laat

mezelf om de week een dead-

line opleggen. En waarom? Om

mijn ego te strelen natuurlijk! Ik

weet niet eens of ik het wel kan,

een column schrijven… Maar

een eer dat ik ’t vind! Dus zal ik

u de komende tijd ongevraagd

mijn ervaringen voorschotelen.

Daar heb ik dan weer heel veel

ervaring in, in voorschotelen.

Want ik ben Astrid Vosselman,

samen met mijn man Henk ei-

genaar van Brasserie Martins en

ik heb, kan ik u vertellen, onze

gasten de afgelopen jaren al heel

wat voorgeschoteld… Inmiddels

ben ik ‘alleen nog maar’ achter

de schermen actief voor de zaak.

Fysiek heb ik wat klachten op-

gebouwd waardoor meewerken

op de werkvloer niet meer tot

de mogelijkheden behoort. Het

klinkt misschien logisch deze

switch, maar het was wel even

zoeken naar de knop in mijn

hoofd, die toestemming gaf om

vrijwel alles uit handen te geven.

Onze oudste dochter Lizzy heeft

de leiding op de werkvloer van

mij overgenomen. Samen met

haar partner Ben, onze chef in de

keuken, vormen zij de bedrijfs-

leiding. Onze jongste, nog stu-

derende dochter Juliette, werkt

parttime bij ons. Zoals u hoort,

een heus familiebedrijf waar-

bij privé en zakelijk altijd met

elkaar verweven zijn. Genoeg

stof om met u te delen dacht ik

zo. En laat delen nu, zoals Nel in

haar laatste column schreef, het

nieuwe hebben zijn. Heeft u dat

vast mooi in the pocket!

Astrid Vosselman

Voorschotelen

Ervaring krijg je wanneer je niet krijgt wat

je wilt.

@ONDERNEMERAPELD ONDERNEMERAPELDOORN

• Inspiratie

• Themasessies

• Netwerken

• Robert Swan

03 | 04 | FEB | 2014

CLEANTECH TOMORROWHét schone technologie event

Meer informatie en aanmelden

www.cleantechregio.nl

AAN DE

SLAG IN DE

rEGIo!

Meld u aan voor de

e-nieuwsbrief www.deondernemerdeventer.nl

Meld u aan voor de

e-nieuwsbriefwww.deondernemerapeldoorn.nl

commerciële pagina

40zaterdag 23 maart 2013

Y Afgelopen week

Somplus neemt kijkje bij

DrukwerkdealDit jaar realiseerde Drukwerkdeal

een omzetgroei van 27 miljoen

euro. Voor de netwerkclub Som-

plus (Stedendriehoek Onderne-

mende Mensen) een goede reden

om eens een kijkje in de keuken te

nemen van het Deventer bedrijf.

Drukwerkdeal heeft inmiddels 150

man personeel, waarvan de laatste

tachtig in het laatste half jaar zijn

aangenomen. Inmiddels wordt ook

de Belgische markt bestormd met

drukwerk dat vaak nog dezelfde

dag dat de order binnenkomt wordt

uitgeleverd. “Snelheid, klantvrien-

delijkheid en een enorme keuze

aan producten maken ons tot één

van de koplopers in Nederland qua

drukwerk voor het bedrijfsleven en

particulieren”, vertelt algemeen di-

recteur René de Heij. Na een rond-

leiding door het pand aan de So-

lingenstraat, konden de leden van

Somplus nog een blik werpen in het

tweede onderkomen aan de Maag-

denburgstraat. Drukwerkdeal kan

zijn werkzaamheden namelijk niet

meer bolwerken op één locatie.

Een teken dat het bedrijf groeit en

groeit.

vlnr. Rob Westerweel - Drukwerkdeal, Sylvia Vroklage - Drukwerkdeal

vlnr. Martin Snijder - ROC Aventus, Ingrid Keijmel - Ton Keijmel architectuur & Bouwmanagement, Susanne Keijmel - Ucility

vlnr. Roelof Timmer - AIM Timmer BV, Bianca Eggink - New Mission, Gerben Seevinck - SaveInc, Jan Kamphuis - Kamphuis schilderwerken BV

vlnr. Rogier de Haan - GUNYA, René de Heij - Drukwerkdeal

Het was weer een drukke week

voor ondernemend Deventer. Na

het werk toog de ondernemende

mens weer massaal richting de di-

verse events voor ondernemers. Zo

kregen de leden van Somplus een

exclusief kijkje in de keuken van

Drukwerkdeal. Eén van de snel-

groeiende bedrijven van Neder-

land. Op twee locaties konden de

leden kennis maken met banners,

reclameborden, mokken, relatie-

geschenken en noem maar op. Een

ander succesvol bedrijf van Deven-

ter is de baby- en kinderwebshop

IKenIK (onlangs bekroond met

de Thuiswinkel Award 2013 in de

categorie Baby & Kind). Zij kre-

gen bezoek van de leden van MKB

Deventer. Stefan Hazelhekke van

IKenIK gaf de do s en don´ts aan

van het online ondernemen. De

ontbijtworkshop werd door veel

ondernemers goed gewaardeerd.

Businesskring Deventer was uit-

genodigd bij Ongewoon Reclame-

bureau. Nico Jansen gaf tijdens

de avond een presentatie over zijn

bureau. Daarna werd er een hapje

gegeten bij restaurant Boas.Baby-, reclame-, en drukwerkpraatjes

[email protected]

Politiek CaféWat is de stand van zaken in Deventer?

Wilt u met ons in gesprek?

Iedereen is welkom!

8 april 2013, 20.00 uur

Deventer Schouwburg:

gratis entree

Thema:

‘Economische visie Deventer’

36zaterdag 9 maart 2013

commerciële pagina

Afgelopen week

Politiek CaféWat is de stand van zaken in Deventer?

Wilt u met ons in gesprek?

Iedereen is welkom!

11 maart 2013, 20.00 uur

Gratis entree

Thema:

‘Deventer moet opnieuw 4 miljoen

bezuinigen. Dat gaat niet zonder pijn.’

commerciële pagina

37zaterdag 2 maart 2013

AAnkomende week

Agenda

ZAterdAg 2 mAArt

Bathmen te Paard, Rabobank

Menavond

• Manage ’t Ruiterkamp, Bathmen

• Aanvang: 19.00 uur

mAAndAg 4 mAArt

MKB Deventer Ondernemersavond

• Sport- en Belevingscentrum

de Scheg • Aanvang: 19.00 uur

dinsdAg 5 mAArt

Opening Postillion,

‘Hotel op stelten’

• Postillion Hotel Deventer

Club 100, diner en voorstelling

LA The Voices

• Deventer Schouwburg

• Aanvang 17.30 uur

woensdAg 6 mAArt

VNO-NCW Stedendriehoek,

Social Media Experience

• Coda in Apeldoorn

• Aanvang 14.00 uur

donderdAg 7 mAArt

AFAS Tennisclassics Netwerksessie

• Theater Orpheus in Apeldoorn

• 16.00 - 19.00 uur

VrijdAg 8 mAArt

Ontbijtsessie BNI, Chapter Aquila

• Sociëteit De Hereeniging

• 7.00 tot 8.30 uur

After-Office borrel de Fabriek

• De Fabriek, stamtafel

• 16.30 tot 18.00 uur

Heb jij een LeUke tip

Voor de ondernemer?

mAiL de ondernemer:

Nadine Kolkman

[email protected]

fotografie: Moric van der Meer

Politiek CaféWat is de stand van zaken in Deventer?

Wilt u met ons in gesprek?

Iedereen is welkom!

11 maart 2013, 20.00 uur

Gratis entree

Thema:

‘Deventer moet opnieuw 4 miljoen

bezuinigen. Dat gaat niet zonder pijn.’

Adverterenop deze pagina’s?

Adverteer op deze pagina’s en bereik

naast ondernemers ook de reguliere

lezers van de Stentor!

Voor meer informatie kunt u contact

opnemen met Mark Gerstmeijer via

[email protected]

[email protected]

vlnr. Patrick Geurtsen - Machinefabriek Geurtsen, Christian Lorist - VNO-NCW

Stedendriehoek

vlnr. Sjaak van Ophem - Aannemersbedrijf De Combi, Alex Kühne - Deventer

Schouwburg, Talitha van den Elst - Sallcon

vlnr. Jeroen Kroese - Sallcon, Jan Jozef Schoemaker - Senzora

vlnr. Jeroen van der Loos - Inserva, Jeroen Prinsen - Smalbraak notarissen

Kirsten van der Kolk - Roeister in de

dubbeltwee lichtgewicht

Henk Scharp - Voorzitter MKB Deventer Aschwin Lankwarden - Directeur

van de Scheg

vlnr. Corry Klunder – Blauwe Stijl, Hilde van Ulden - Wijnkooperij Klosters,

Pauline Bloemsma - Actuarieel Rekenaar in opleiding

vlnr. Yolanda Degen-Kerkhoff - Verhuisbedrijf Witteveen B.V., Karen Grote

Ganseij - Brouwers Accountants, Annemarie Vlieg-Hendriks - Leren&Co,

Jacqueline Santbergen - @Sjaak

vlnr. Ruth Bruin - Multi Hygiëne Gorssel, Marleen Bouwhuis - Goede Tijden,

Esther Janssen - Het KleurKantoor, Simone Veld - Het Hoge Woord

vlnr. Floor Weijman - FloraIT, Monique van Meel - MeelvanMonique, Marloes Bouw-

meester - de Succesvolle Introvert, Simone van Kooten - Brouwers Accountants

werksessie dkw

vlnr. Liesbeth Franz – Allsurs, Evelien Rikkengaa - Image Hairline, Ingrid Boksebeld -

Rietdekkersbedrijf Boksenbeld

vlnr. Joris Staijen - Fievez Advocaten, Lilian Willemink - Bathmen te paard,

Paul van Gurp - Paul van Gurp fastfood&Catering bv

After-office borrel de fabriek

vlnr. Fred van Welsem - Welstone, Paul Selbach - Selbach HRM advies,

Peter van Dam - Foqis

vlnr. Jan Jaap Meendering - Mevo Reizen,

Fritzche Carlot - webwinkel Spelendwijzer

vlnr. Arold Lammertink - Linkfly

Webdesign, Yvonne Koning – startende

ondernemer

vlnr. Cathy Ververda - De gezonde Balans, Monique van Meel - Meel van Monique,

Floor Weijman - Flora

In de VIP-lounge van Bathmen te

Paard was het genieten. Vanuit een

prachtige locatie in Manege ‘t Rui-

terkamp konden de relaties van de

diverse sponsoren kijken naar hip-

pische toptalenten. Talenten waar

ondernemers zich ongetwijfeld

aan willen spiegelen. Ondertussen

werden ook nog eens de relaties

aangehaald. Dit laatste is ook het

doel bij Bites & Business Steden-

driehoek. De netwerkclub voor

vrouwen kwam bijeen bij brasserie

Anthony’s. Bites&Business Steden-

driehoek is onderdeel van een lan-

delijk netwerk en organiseert zake-

lijke netwerkdiners voor vrouwen

waar gebruikt wordt gemaakt van

de enveloppenmethode. Deze me-

thode levert tips en ideeën op voor

een actueel vraagstuk. Corry Klun-

der, die samen met Hilde van Ulden

en Pauline Bloemsma de coördina-

tie op zich heeft genomen, legt ver-

der uit: ,,Omdat de ondernemende

vrouwen zelf genoeg gespreksstof

hebben, hanteert Bites & Business

geen thema’s en sprekers. Dit levert

interessante gesprekken op en veel

plezier.’’ Heel anders ging het eraan

toe bij de werksessie van de Deven-

ter Kring van Werkgevers. Hier wer-

den de handen uit de mouwen ge-

stoken om een essentiële bijdrage

te leveren aan Economische visie

Deventer 2020. Gelukkig werd er

niet alleen gekeuveld over econo-

mische kansen voor de stad, maar

was er na afloop ook wat plezier

bij de borrel. Ook bij de After-Office

borrel van de Fabriek is dit van groot

belang. Na een drukke werkweek

kan er elke vrijdagmiddag bijge-

praat worden.

paardengetrappel en het gelach van dames

MKB Deventer houdt op maandag

4 maart een ondernemersavond.

Gastlocatie is Sport- en Belevings-

centrum De Scheg. De rode draad

van de avond is duurzaamheid.

Ondernemers zijn bezig om hun

bedrijf elke dag beter te maken.

Om goed in te kunnen spelen op

de ontwikkelingen op de arbeids-

markt is het zaak om tijdig te in-

vesteren in mensen, zowel jonge-

ren als ouderen, maar ook in de

onderneming zelf. Henk Scharp,

voorzitter van MKB Deventer, zal

de ondernemersavond openen.

Aschwin Lankwarden, directeur

van de Scheg, zal vervolgens een

boekje open doen over innovatief

ondernemen. Een ander inspire-

rend verhaal komt van Kirsten van

der Kolk, roeister in de dubbeltwee

lichtgewicht. In 2008 veroverde

zij een gouden medaille tijdens de

Olympische Spelen. Van der Kolk

zal haar weg naar succes belicht-

ten en een link leggen met onder-

nemerschap. Ook zal zij ingaan op

de campagne ElkeDagBeter.nu,

waarmee aandacht wordt gevraagd

voor duurzame inzetbaarheid van

werknemers.

AAN DESLAG IN

DEVENTER!bites & business stedendriehoek

36zaterdag 2 maart 2013 commerciële pagina commerciële pagina 37

zaterdag 2 maart 2013

AAnkomende week

Agenda

ZAterdAg 2 mAArt Bathmen te Paard, Rabobank Menavond • Manage ’t Ruiterkamp, Bathmen• Aanvang: 19.00 uurmAAndAg 4 mAArt MKB Deventer Ondernemersavond • Sport- en Belevingscentrum de Scheg • Aanvang: 19.00 uurdinsdAg 5 mAArt Opening Postillion,‘Hotel op stelten’ • Postillion Hotel Deventer Club 100, diner en voorstelling LA The Voices • Deventer Schouwburg• Aanvang 17.30 uurwoensdAg 6 mAArt VNO-NCW Stedendriehoek, Social Media Experience• Coda in Apeldoorn• Aanvang 14.00 uurdonderdAg 7 mAArt AFAS Tennisclassics Netwerksessie• Theater Orpheus in Apeldoorn• 16.00 - 19.00 uurVrijdAg 8 mAArt Ontbijtsessie BNI, Chapter Aquila• Sociëteit De Hereeniging• 7.00 tot 8.30 uur After-Office borrel de Fabriek• De Fabriek, stamtafel• 16.30 tot 18.00 uur

Heb jij een LeUke tip Voor de ondernemer? mAiL de ondernemer:Nadine [email protected]

fotografie: Moric van der Meer

AfgeLopen week

Politiek CaféWat is de stand van zaken in Deventer?

Wilt u met ons in gesprek?Iedereen is welkom!11 maart 2013, 20.00 uurGratis entreeThema: ‘Deventer moet opnieuw 4 miljoenbezuinigen. Dat gaat niet zonder pijn.’

Adverterenop deze pagina’s?

Adverteer op deze pagina’s en bereik naast ondernemers ook de reguliere lezers van de Stentor!Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark Gerstmeijer via [email protected]

[email protected]

vlnr. Patrick Geurtsen - Machinefabriek Geurtsen, Christian Lorist - VNO-NCW Stedendriehoek

vlnr. Sjaak van Ophem - Aannemersbedrijf De Combi, Alex Kühne - DeventerSchouwburg, Talitha van den Elst - Sallcon

vlnr. Jeroen Kroese - Sallcon, Jan Jozef Schoemaker - Senzora

vlnr. Jeroen van der Loos - Inserva, Jeroen Prinsen - Smalbraak notarissen

Kirsten van der Kolk - Roeister in dedubbeltwee lichtgewicht Henk Scharp - Voorzitter MKB Deventer Aschwin Lankwarden - Directeurvan de Scheg

vlnr. Corry Klunder – Blauwe Stijl, Hilde van Ulden - Wijnkooperij Klosters,Pauline Bloemsma - Actuarieel Rekenaar in opleiding

vlnr. Yolanda Degen-Kerkhoff - Verhuisbedrijf Witteveen B.V., Karen GroteGanseij - Brouwers Accountants, Annemarie Vlieg-Hendriks - Leren&Co,Jacqueline Santbergen - @Sjaak

vlnr. Ruth Bruin - Multi Hygiëne Gorssel, Marleen Bouwhuis - Goede Tijden,Esther Janssen - Het KleurKantoor, Simone Veld - Het Hoge Woord

vlnr. Floor Weijman - FloraIT, Monique van Meel - MeelvanMonique, Marloes Bouw-meester - de Succesvolle Introvert, Simone van Kooten - Brouwers Accountants

werksessie dkw

sportieve ondernemersavond in de scheg

genieten in Vip-loungebathmen te paardIn de VIP-lounge van Bathmen te Paard kwamen weer veel sponso-ren bijeen om, samen met hun re-laties, te genieten van het sporteve-nement. Vorige week vrijdag was de aftrap van Bathmen te Paard, dat is uitgegroeid tot een van de groot-ste hippische evenementen van de

regio. Afgelopen woensdag vond de GMB Derby Nationaal plaats. Ook toen was het genieten vanuit de VIP-lounge. Vandaag is er de laatste mogelijkheid om de hippische ta-lenten aan het werk te zien. Tijdens de Rabobank menavond komt de top van Nederland in actie.

vlnr. Liesbeth Franz – Allsurs, Evelien Rikkengaa - Image Hairline, Ingrid Boksebeld - Rietdekkersbedrijf Boksenbeld

vlnr. Joris Staijen - Fievez Advocaten, Lilian Willemink - Bathmen te paard,Paul van Gurp - Paul van Gurp fastfood&Catering bv

After-office borrel de fabriek

vlnr. Fred van Welsem - Welstone, Paul Selbach - Selbach HRM advies, Peter van Dam - Foqis

vlnr. Jan Jaap Meendering - Mevo Reizen, Fritzche Carlot - webwinkel Spelendwijzer

vlnr. Arold Lammertink - Linkfly Webdesign, Yvonne Koning – startende ondernemer

vlnr. Cathy Ververda - De gezonde Balans, Monique van Meel - Meel van Monique, Floor Weijman - Flora

In de VIP-lounge van Bathmen te Paard was het genieten. Vanuit een prachtige locatie in Manege ‘t Rui-terkamp konden de relaties van de diverse sponsoren kijken naar hip-pische toptalenten. Talenten waar ondernemers zich ongetwijfeld aan willen spiegelen. Ondertussen werden ook nog eens de relaties

aangehaald. Dit laatste is ook het doel bij Bites & Business Steden-driehoek. De netwerkclub voor vrouwen kwam bijeen bij brasserie Anthony’s. Bites&Business Steden-driehoek is onderdeel van een lan-delijk netwerk en organiseert zake-lijke netwerkdiners voor vrouwen waar gebruikt wordt gemaakt van

de enveloppenmethode. Deze me-thode levert tips en ideeën op voor een actueel vraagstuk. Corry Klun-der, die samen met Hilde van Ulden en Pauline Bloemsma de coördina-tie op zich heeft genomen, legt ver-der uit: ,,Omdat de ondernemende vrouwen zelf genoeg gespreksstof hebben, hanteert Bites & Business

geen thema’s en sprekers. Dit levert interessante gesprekken op en veel plezier.’’ Heel anders ging het eraan toe bij de werksessie van de Deven-ter Kring van Werkgevers. Hier wer-den de handen uit de mouwen ge-stoken om een essentiële bijdrage te leveren aan Economische visie Deventer 2020. Gelukkig werd er

niet alleen gekeuveld over econo-mische kansen voor de stad, maar was er na afloop ook wat plezier bij de borrel. Ook bij de After-Office borrel van de Fabriek is dit van groot belang. Na een drukke werkweek kan er elke vrijdagmiddag bijge-praat worden.

paardengetrappel en het gelach van dames

MKB Deventer houdt op maandag 4 maart een ondernemersavond. Gastlocatie is Sport- en Belevings-centrum De Scheg. De rode draad van de avond is duurzaamheid. Ondernemers zijn bezig om hun bedrijf elke dag beter te maken. Om goed in te kunnen spelen op de ontwikkelingen op de arbeids-markt is het zaak om tijdig te in-vesteren in mensen, zowel jonge-ren als ouderen, maar ook in de onderneming zelf. Henk Scharp, voorzitter van MKB Deventer, zal de ondernemersavond openen. Aschwin Lankwarden, directeur

van de Scheg, zal vervolgens een boekje open doen over innovatief ondernemen. Een ander inspire-rend verhaal komt van Kirsten van der Kolk, roeister in de dubbeltwee lichtgewicht. In 2008 veroverde zij een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen. Van der Kolk zal haar weg naar succes belicht-ten en een link leggen met onder-nemerschap. Ook zal zij ingaan op de campagne ElkeDagBeter.nu, waarmee aandacht wordt gevraagd voor duurzame inzetbaarheid van werknemers.

AAN DESLAG IN DEVENTER! bites & business stedendriehoek

36 37

AAnkomende week

AgendaAfgeLopen week

Politiek Café Adverterenop deze pagina’s?

werksessie dkw

sportieve ondernemersavond in de scheg

genieten in Vip-loungebathmen te paard After-office borrel de fabriek

paardengetrappel en het gelach van dames

AAN DESLAG IN DEVENTER! bites & business stedendriehoek

[email protected] en sportieve

avond MkB Deventer

in de SchegDe ondernemersavond van MKB

Deventer werd afgelopen maandag

gehouden in Sport- en Belevings-

centrum De Scheg. Het thema van

de avond was duurzaamheid. Een

onderwerp waar Aschwin Lank-

warden, directeur van De Scheg, van

alles over kon vertellen. De Scheg

heeft de ambitie om een duurzame

onderneming te zijn, door energie

in technische installaties terug te

dringen, gebruik te maken van zon-

nepanelen en door te investeren. In

de sportieve koepel van Deventer

mocht een sportief verhaal ech-

ter ook niet ontbreken. Dit verhaal

kwam van Kirsten van der Kolk, roei-

ster in de dubbeltwee lichtgewicht.

Zij vertegenwoordigde Nederland

met Marit van Eupen driemaal op

de Olympische Spelen. In 2008 ver-

overden zij Olympisch Goud. De le-

den van MKB Deventer kregen een

inspirerend verhaal voorgeschoteld

over haar weg naar succes en de link

met ondernemerschap.

vlnr . Máté Csik - TCR Tours, Aschwin Lankwarden - De Scheg

Op veel plaatsen in en rond Deven-

ter kwamen ondernemers deze

week weer bijeen om te netwerken,

maar ook vooral om te leren. Zo kre-

gen de leden van MKB Deventer een

kijkje in de duurzame keuken van De

Scheg. Hoe krijg je deze sporttempel

nu op een verantwoorde wijze warm

(en koud?). Kirsten van der Kolk,

Olympisch roeikampioen in de ca-

tegorie dubbeltwee lichtgewicht,

gaf ook nog een sportief tintje aan de

avond. Tijdens de creatieve netwer-

kavond Catch ging het er allemaal

wat wilder aan toe. Op de muziek

van een DJ van het Burgerweeshuis

gingen de voetjes van de vloer. Cat-

chy dus! Daarvoor kon er tijdens de

13e Catch geluisterd worden naar

Wouter Klein Velderman (beeldend

kunstenaar van de Deventer Beel-

denstorm), Bert ter Horst (zanger

van Wilhelm Freddie) en Annette

Harberink (boerin van de nieuwe

Natuurderij). De avond, die georga-

niseerd werd door het Kunstenlab en

Burgerweeshuis in samenwerking

met Dok H2o, werd op Twitter goed

ontvangen. “Deventer barst van het

creatief talent en het Havenkwartier

brengt dat bij elkaar’’, was een van de

reacties. Een goed voorbeeld van hoe

je netwerken en ondernemerschap

samen kunt brengen dankzij social

media. Iets waar de deelnemers aan

de Social Media Experience wellicht

van konden leren. Dankzij de initi-

atiefnemende partners VNO-NCW

Stedendriehoek, MKB Deventer,

Bedrijvenkring Apeldoorn en de

Vereniging WerkgeversKontakt

Zutphen konden ondernemende

mensen in het Apeldoornse Coda

ontdekken hoe je social media in kan

zetten om bijvoorbeeld meer klan-

ten te krijgen en geld te verdienen

met social media. De oortjes waren

vooral bij dit laatste punt gespitst,

want het blijkt in de praktijk nog

altijd moeilijk om geld te verdienen

met Twitter, Facebook of LinkedIn.

Duurzaam, sportief, sociaal en cathyvlnr. Hans Bakker - MKB Nederland, Kirsten van der Kolk - Olympisch kampioen roeien

vlnr. Priscilla Furrer - Rabobank, Herman Mossink - Rabobank,

Andrey Rouweler - verzuim servicedesk

vlnr. Hans Bakker - MKB Nederland, Kirsten van der Kolk -

Olympisch kampioen roeien

Catch-avond

vlnr. Janneke Donders - bezoeker, Harry Webers -

Witteveen&Bos, Mieke Conijn - Kunstenlab

vlnr. Marije van der Sande - Objektentheater, Brigitte de

Goeij - Noord Ned dans, Gerard Schiphorst - Objekten theater

vlnr. Jorit de Jong - bezoeker, Ingrid van Bergenhenegouwen - VB Communicatie

Adverteren op

deze pagina?

Adverteer op deze

pagina en bereik

naast ondernemers

ook de reguliere lezers

van de Stentor!

Voor meer informatie

kunt u contact

opnemen met

Judy van Tuijl,

tel. 06-51593048.

commerciëlepagina

37zaterdag11januari2014

www.deondernemerapeldoorn.nl

Adverterenin de Ondernemer ?Adverteer in de Ondernemer en bereik naast ondernemers ook de reguliere lezers vande Stentor! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judy van Tuijl, tel. 06-51593048.

X Doe-het-zelf-borrel

Apeldoornse Pinguïn

• ACEC-gebouw

• Aanvang 20:00 uur

DINSDAG 14 JANUARI

X Nieuwjaarsbijeenkomst BCA

• Sociëteit Apeldoorn

• Aanvang 19:30 uur

X Openingsavond netJEwerk

• Regentesselaan 9

• Aanvang 19:45 uur

DONDERDAG 16 JANUARI

kort interview. Samenwerking tus het dit nieuwe jaar weer een succes

zal zijn. Met saamhorigheid en saBedrijvenkring: ”We moeten bruggen slaan”

van Restaurant de Brugwachter

een column wil schrijven.

Tuurlijk…! Had mezelf maar één

ding voorgenomen voor 2014,

namelijk zo min mogelijk stress

ervaren! En wat doe ik? Ik laat

mezelf om de week een dead-

line opleggen. En waarom? Om

mijn ego te strelen natuurlijk! Ik

weet niet eens of ik het wel kan,

een column schrijven… Maar

een eer dat ik ’t vind! Dus zal ik

u de komende tijd ongevraagd

mijn ervaringen voorschotelen.

Daar heb ik dan weer heel veel

ervaring in, in voorschotelen.

Want ik ben Astrid Vosselman,

samen met mijn man Henk ei-

Zorgt altijd voor een goede

warming-upwww.schutinstallaties.nl

ELECTRA LOODGIETERSWERK SANITAIR VERWARMING

Schut Installaties - tweelingenlaan 111 - 7324 AR - Apeldoorn tel (055) 366 60 [email protected] - www.schutinstallaties.nl 055 578 55 40 menninkmakelaars.nl

GROOT, GROTER OF GROOTS?

*Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72 E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

*Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72 E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

Gewoon een 100% transparant en objectief advies!

HypothekenStarters HypothekenAankoopbegeleidingPensioen adviesVerzekeringenSparen en vermogensbeheerBedrijfsfinancieringen

www.huisenleven.nl0316 - 266220 *Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72

E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

*Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72 E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

Wij biedenaantrekkelijke

voordelen voor leden van csv Apeldoorn!

*Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72 E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

*Remigiusplein 9 6921 BL Duiven Tel. 0316 266 220 Fax 0316 266 284 Mobiel 06 54 34 81 72 E-mail [email protected] www.huisenleven.nl

Briefpapier_H&L.indd 1 19-10-2009 11:01:29

Raadhuisplein 8

7311 LK Apeldoorn

T (055) 522 20 91

E info@eetcafefi jn.nl

eetcafefi jn.nleetcafefi jn.nl17

Page 19: Schakel juli 2015

Kom naar de open dagop zaterdag 15 augustus!

Met op het programma:

- Officiële opening kunstgras- Sport en spel voor de jeugd- Marktkramen van sponsors

- Presentatie eerste elftal... en nog veel meer!

Mis het niet!

Houd de website in de gaten voor meer informatie:

www.csvapeldoorn.nl

Page 20: Schakel juli 2015

Red & Yellow slotdag

Het slottoernooi, de kampioenen-parade, een zangertje, de vrijwil-liger van het jaar en de speler van het jaar. Kortom: het was weer een ouderwets gezellige Red & Yellow slotdag bij csv Apeldoorn.

19

Page 21: Schakel juli 2015

20

Page 22: Schakel juli 2015

Afscheid in stijl voor Karrenbelt

W W W . V A N B N A A R B . N L

C O M M U N I C A T I E M E T E F F E C T

trainingen coaching boeken posters

verandertrajecten websites huisstijlen

(digitale) magazines folders brochures

campagnes bedrijfsfilms visitekaartjes

fotografie briefpapier multi-media

( 0 5 5 ) 5 7 8 9 5 8 3

21

Met zijn allerlaatse officiële wedstrijd in dienst van csv Apeldoorn heeft hoofd-trainer Richard Karrenbelt de Grolsch Beugel Cup gewonnen.

Een extra bijzonder aspect is dat dit feite-lijk tweemaal in één seizoen lukte, omdat de finale van 2013-2014 werd uitgesteld naar het seizoen 2014-2015. In amper een half jaar tijd, mocht csv Apeldoorn dus tweemaal de Grolsch trofee in ontvangst nemen.

Het strijdtoneel van deze editie was het veld van ZVV ‘56, alwaar de grasmat er meer dan uitstekend bij lag. De finale tegen AVV Columbia was alles behalve een makkie. De geel-zwarten, die eerder al landelijk nieuws werden na het ombuigen van een kansloze achterstand in de nacompetitie, lieten ook deze wedstrijd veel vechtlust zien.

Het was Michel Wijngaards die Columbia op voorsprong bracht. Stefan Derksen verdub-belde de voorsprong en gezien het spelbeeld was dit zeker niet onverdiend. Een stunt leek in de maak.

Dat een aansluitingstreffer vlak voor rust wel eens van belang kan zijn voor een kanteling, was bij Richard van Schooten goed doorge-drongen. Vijf minuten voor rust bracht hij csv Apeldoorn terug in de wedstrijd: 2-1.

In de rust voorspelden velen dat csv Apeldoorn na rust wel beter voor de dag zou komen. Columbia bleek echter niet voor één gat te vangen.

De prijzen werden vijf minuten voor tijd al

Page 23: Schakel juli 2015

Afscheid in stijl voor Karrenbelt

22

richting veld getild en ook de koude flessen Grolsch stonden klaar. Columbia was op een haar na verwijderd van de toernooiwinst.

In de negentigste minuut werd alsnog het gaatje in de defensie van Columbia gevon-den. Een briljante voorzet achter het stand-been langs van Jesse Hartgers vond het hoofd van Maarten Boeve: 2-2. Iedereen ging vervolgens uit van strafschoppen, want dat was de consequentie van een gelijke stand na 90 minuten.

De toeschouwers hadden daarbij even niet gerekend op ‘good old’ Jaap de Brouwer. Door Richard Karrenbelt bij de groep ge-haald door een aantal blessures en andere afwezigheidsredenen. Het bleek een gouden greep. In de 93ste minuut scoorde Jaap de 2-3!

Grote teleurstelling bij Columbia en grote euforie bij csv Apeldoorn waren het gevolg. Ook een (onterechte) discussie over de bij-getrokken speeltijd kon niet uitblijven.

De complimenten voor Columbia en de be-ker voor csv Apeldoorn. Zo hard kan het voetbal soms zijn. Het bracht in ieder geval een mooi afscheid voor Richard Karrenbelt en zijn assistent Niels Jansen.

Page 24: Schakel juli 2015

Peter Boeve, een blik op de cvKomend seizoen staat Peter Boeve als hoofdtrainer voor de groep bij het eerste elftal. Een korte blik op zijn cv is zeer de moeite waard. VoetbalcarrièreVitesse 1975-1979Ajax 1979-1988Beerschot (België) 1988Nederlands elftal 16x

Erelijst als spelerLandskampioen 4xKNVB beker 3xEuropacup II 1x

TrainerscarrièreSV Geinoord 1993-1994DOVO 1994 - 1995DVS ‘33 1995 - 1997RKC Waalwijk 1997 - 1999Willem II (assistent) 1999-2000Ajax (assistent) 2000-2001FC Zwolle 2002-2004FC Omniworld 2007-2009Zulte Waregem (België, assistent) 2011-2012AS Trencin (assistent) 2013

23

Peter Boeve (links) in duel met Adri Koster van PSV.

Page 25: Schakel juli 2015

Verzekeren?Pensioen regelen?

Hypotheek regelen?

Prima, maar kies eerst een goede adviseur!

(v/h Van Hal Adviseurs B.V.)

Prins Willem Alexanderlaan 727, 7311 ST Apeldoorn Tel. 055-3558555 fax 055-3558879E-mail: [email protected] Website: www.meeus.com

Maumu is een dorp in Kameroen. Een plek waar armoede, werkloosheid en verveling soms leiden tot criminaliteit. Door het oprichten van voetbalclub Maumu Youth FC krijgen devoetballers structuur in hun leven. Het geeft ook een gevoel van saamhorigheid in het dorp.

Ondertussen zijn de sportieve ambities toegenomen. Bij sportieve ambities horen ook goede faciliteiten en de kennis om spelers te ontwikkelen. csv Apeldoorn is benaderd om een bijdrage te leveren aan dit project. En dat doen we natuurlijk graag. Hoe we dat doen, dat leest u via www.goal-maumu-apeldoorn.org. Hier leest u ook hoe ú kunt bijdragen.

Maumu Youth FC & csv Apeldoorn slaan de handen ineen

24

Samen sterker. Dat is het idee vancoöperatief bankieren.

www.rabosport.nl

Daarom steunt de Rabobank de sporten waar we

allemaal graag naar kijken, maar ook de sport waar

iedereen aan mee kan doen.

Sport inspireert en verbindt.

door klein tebeginnen.

De topbereiken

Page 26: Schakel juli 2015

csv Apeldoorn wist zichzelf veilig te spe-len voor nog een jaar in de Hoofdklasse. Hoe dat tot stand kwam, dat ziet u aan de hand van een fotoserie van Wout van Zoeren.

Flevo Boys - csv Apeldoorn: 0-120. Maarten Boeve

csv Apeldoorn - ACV: 2-127. Maarten Boeve 1-033. Maarten Boeve 2-090. Erwin Buurmeijer 2-1

sv Urk - csv Apeldoorn: 1-221. Steven van Es 0-151. Ridouan Tabaouni 0-281. William de Boer 1-2

csv Apeldoorn - Staphorst: 1-430. Ferdi ter Avest 0-146. Frank Kuurman 0-277. Jasper van Oorspronk 1-279. Rob Mijnheer 1-383. Martijn van ‘t Ende 1-4

csv Apeldoorn - WVF: 0-118. Jasper Verstraten

csv Apeldoorn - SVZW: 1-218. Nigel Michels 0-152. Kevin Aman 0-269. Steven van Es 1-2

DVS ‘33 - csv Apeldoorn: 5-129. Maurice de Ruiter 1-044. Jorran van Santen 2-072. Christian van de Kamp 3-074. Maurice de Ruiter 4-0 (penalty)76. Jasper van Oorspronk 4-183. Daniël van Warven 5-1

csv Apeldoorn - AZSV: 1-072. Ugur Yildirim

VVOG - csv Apeldoorn: 2-137. Maarten Boeve 0-173. Richard Haklander 1-184. Jan Jurriën Hop 2-1

25

Page 27: Schakel juli 2015

26

Page 28: Schakel juli 2015

27

Page 29: Schakel juli 2015

Gelders Brandweringsbedrijf B.V.Kostverloren 41 7316 MN Apeldoorn

www.gbb-bv.nlTel. 055 - 522 25 66

Specialist in hetbrand- en rookwerend

afdichten vandoorvoeringen

GBB is gecertificeerd als officieel applicatiebedrijfvan brandwerende systemen van Flamepro B.V.

• Deskundige aanpak• Gecertificeerde medewerkers• Ruime ervaring• Gedegen kennis van leidingen,

kanalen en kabelgoten

28

Page 30: Schakel juli 2015

29

Sponsor van de maand: Kit’s van Kitty van ZwietenBinnen het bedrijf van Kitty van Zwieten, Kit’s, draait alles om kinderen en dieren. Dagelijks ko-men er bij haar kinderen over de vloer: kinderen die door haar opgevan-gen worden als gastou-der, en kinderen die ze begeleidt omdat ze bijvoorbeeld gedrags-problemen hebben, of concentratieproblemen, gepest worden of zelf pesten, problemen heb-ben op het sociale of emotionele vlak.

Er zijn veel dieren bij Kit-ty in huis aanwezig; een hond, cavia’s, konijnen, gerbils en, in een weiland in Lieren, 2 ezels en een paard. De dieren worden ingezet als hulpmiddel bij de opvang en begeleiding van de kinderen. Kinderen zijn vaak erg gemotiveerd om de dieren te verzorgen en wat met ze te onderne-men. Een dier veroordeelt een kind nooit, het maakt niet uit hoe je eruit ziet, maar het reageert wel op gedrag, houding en emo-ties. Hierdoor krijgt een kind inzicht in zijn eigen handelen, leert zijn eigen gevoelens beter herken-

wat de consequenties van zijn gedrag zijn, faalangst verminderen, leren om te gaan met zijn gevoelens en emoties. Een kind leert rekening te houden met een ander en respect te hebben voor een ander, of dat nou een dier of een mens is. Veel van deze vaardigheden komen ove-rigens ook op het voet-balveld van pas. Denk aan samenwerking in een team, respect en doorzet-tingsvermogen.

Kit’s begeleidt de kinde-ren individueel, als ook in groepjes van maximaal

nen en ook gevoelens van anderen, en kan leren hier beter mee om te gaan en zijn gedrag aan te passen.

Door het directe contact met het dier, komen er stoffen vrij in het lichaam, die stressverlagend en pijnstillend werken, die dus zorgen voor ontspan-ning, een voorwaarde om te kunnen leren. Zo kan een kind bijvoorbeeld le-ren zich beter te concen-treren, zijn frustratieto-lerantie verhogen, meer zelfvertrouwen krijgen, zijn gevoel van eigen-waarde verhogen, leren

Page 31: Schakel juli 2015

30

Sponsor van de maand: Kit’s van Kitty van Zwieten4 personen. En verzorgt ze, samen met haar die-ren, lessen of projecten op scholen voor het (speci-aal) basisonderwijs. Deze lessen kunnen een prima aanvulling zijn voor pro-gramma’s op het gebied van sociale vaardigheden en de emotionele ontwik-keling, en voor antipest-programma’s, zoals de kanjertraining.

Wilt u meer informatie? Kijk dan eens op de web-site:www.kits-begeleiden-met-dieren.nl

Page 32: Schakel juli 2015

31

Melvin Bresser voelt zich thuis bij csv ApeldoornDoor Henk-Jan van Beek, geschreven op 13 april

In zijn eerste seizoen op het Orderbos kwam Mel-vin Bresser tot 23 ba-sisplaatsen. In de overi-ge drie wedstrijden viel de middenvelder in. Dit seizoen maakte hoofd-trainer Richard Karren-belt vooral voor de win-terstop andere keuzes. De 27-jarige verscheen, in de tot nu toe 22 ge-speelde wedstrijden, slechts acht keer aan de aftrap en kwam hij tot elf invalbeurten. “Het is vervelend. In het eerste seizoen speel je bijna alles en nu niet, terwijl ik fit ben.”

Melvin begon met voetbal-len bij ZVV’56. Nadat hij aan de Anklaarseweg de pupillenelftallen had door-lopen, ging hij naar WSV om vervolgens te spelen voor AGOVV. “Ik ben bij de B-junioren gestart. Vanuit de jeugd ben ik doorge-stroomd naar het belof-tenteam. Daar speelde ik onder andere samen met Steven van Es en Marc Hoekstra.”

In de seizoenen 2006-

WHC Wezep, kwam Melvin bij csv Apeldoorn terecht.

“Ik heb bij beide vereni-gingen twee jaar gevoet-bald. SDC Putten is echt een leuke, gezellige club. Ik hoefde niet weg, echter hoopte ik dat WHC naar de topklasse zou promoveren. Ik kende daar een aantal jongens. Uiteindelijk miste ik de sfeer die er bij SDC wel was. Bij WHC ging het puur om het voetbal. Na

2007 en 2007-2008 speel-de Melvin bij de profs waar hij tot acht optredens kwam in de Jupiler Lea-gue. Uiteindelijk kreeg de Apeldoorner geen contract meer aangeboden bij het keurkorps van toenmalig hoofdtrainer John van den Brom en stapte hij over naar de amateurtak van ‘De Blauwen’. Via SDC Put-ten, waar Maarten Boeve een ploeggenoot en Kar-renbelt zijn trainer was, en

Page 33: Schakel juli 2015

Melvin Bresser:“Ik heb het echt naar mijn zin bij csv Apeldoorn”

32

Page 34: Schakel juli 2015

de wedstrijd gingen wei-nig spelers de kantine in.” In csv Apeldoorn vond hij een club dichterbij huis. “Van mij hoefde dat rei-zen niet echt meer. csv is een mooie club en heeft een leuke spelersgroep. Ik heb het echt naar mijn zin. Daarom heb ik ook bijgetekend.”

Naast het voetballen werkt Melvin als onderwij-sassistent bij basisschool De Diamant in Zuidbroek. “Ik heb daar een fulltime-baan. Het is erg afwisse-lend werk. In de toekomst wil ik nog wel doorleren

zodat ik als leerkracht aan de slag kan. Dat is nu wel lastig omdat ik drie keer

in de week train en over-dag werk.” Melvin woont samen met Judith. “Ja,

33

Page 35: Schakel juli 2015

het is wel huisje, boom-pje, beestje”, glimlacht de middenvelder die bij zijn komst naar SDC Putten door Karrenbelt omschre-ven werd als ‘winnaarsty-pe’.

Over dit seizoen is Melvin duidelijk. “We spelen niet altijd goed. We compen-seren dat met strijd. Jam-mer genoeg maken we weinig doelpunten.” Voor volgend seizoen heeft csv Apeldoorn met Sander Krijns en Emir Balavac twee aanvallers aange-trokken. “Ik ken ze niet

34

persoonlijk. Wel ga ik er-van uit dat de club goe-de spelers haalt. Scorend vermogen kunnen we ze-ker gebruiken.”

Na de zomer staat Peter Boeve voor de spelers-groep. “Ik ken hem niet als trainer, toch ik zie het positief in. Na een voor mij persoonlijk minder seizoen, is het weer een nieuwe kans. Ik ben ook blij met het kunstgras dat er gaat komen. Dat voet-balt een stuk lekkerder.”

Page 36: Schakel juli 2015

Afscheid van het natuurgras

Eind mei nam csv Apeldoorn afscheid van natuurgras op het hoofdveld. Onder lei-ding van de leverancier van het kunstgras (Sal-landse) en vrijwilligers van csv Apeldoorn wer-den de grassprieten omgewoeld.

Hier en daar enige teleur-stelling op het ‘moment suprème’, want de ken-ners zijn het er vaak over eens: mooi natuurgras is het allermooist. Maar mooi natuurgras bleek

al enige jaren een pro-bleem op het Orderbos. Een doorn in het oog van liefhebbers van verzorgd

voetbal. De schuld aan de mat geven, is er komend seizoen in ieder geval niet meer bij.

BeCo Europe b.v.

METAALRECYCLING FEDERATIE

Irene Vorrinkstraat 345 6535 NA Nijmegen

t +31 (0)24 357 29 04e [email protected]

www.becoeurope.nl

Voor al uw ferro en

non ferro gerelateerde

reststoffen!

35

Page 37: Schakel juli 2015

36

Wij realiseren koel- envriescellen voor:• koel- en vriestransporteurs• distributiecentra• kalver- en runderslachterijen• pluimveeslachterijen• varkensslachterijen• vleesverwerkende industrie• visverwerkende industrie• (consumptie-) ijsindustrie• snackindustrie• brood- en banketindustrie• kaas- en zuivelindustrie• fruitopslag• bloemensector• A.G.F.-sector• Ulo-bewaring• cleanrooms

Grenzen tussen graden

TWEELINGENLAAN 144 • 7324 BP APELDOORNTEL. 055 • 368 91 91 • FAX 055 • 368 91 99

WWW.KIM-NEDERLAND.NL • [email protected]

NEDERLAND

De Koelcelbouwers

csv Apeldoorn op TwitterDe leukste en meest opmerkelijke tweets verzamelen we op deze pagina. Volg ons via @csv_apeldoorn en stuur ons ook jouw laatste csv Apeldoorn-nieuws.

Page 38: Schakel juli 2015

A1 is kampioen geworden in de vierde di-visie. De beslissingswedstrijd tegen DOVO A1 werd met 3-4 gewonnen.

In een zinderende wedstrijd, gadege-slagen door heel veel supporters uit Apeldoorn, wist A1 een op het oog kans-loze 3-0 achterstand om te buigen naar een 3-3 gelijke stand. In en om het veld was het af en toe onrustig en zelfs on-vriendelijk. De frustratie bij DOVO liep op vanwege de weggegeven voorsprong. Een moment rondom een afgekeurde goal van DOVO (terechte beslissing) gooide nog wat meer olie op het vuur.

In de verlenging was het csv Apeldoorn dat aan het langste eind trok: 3-4.

Foto’s: Jan de Haan (DOVO)

37

Page 39: Schakel juli 2015

38

Page 40: Schakel juli 2015

Waar was de Jeugdvoorzitter nou…..?

Op onze scholen ben jij altijd

de nummer 1!

39

Tja, waar was de Jeugd-voorzitter nou? U ge-looft het niet, maar deze vraag wordt gesteld. Niet rechtstreeks aan mij, maar via een Facebook-pagina, alwaar te pas en te onpas dingen worden beweerd over mensen, zonder ook maar enigs-zins in acht te nemen dat deze mensen wel eens beschadigd kunnen ra-ken. Neen, “die” mening geldt en dat mogen alle “volgelingen” weten. O ja, en of ik ook aan ver-

kleedpartijtjes doe? Neen, daar doe ik niet aan. Ben weliswaar getogen in Maastricht en heb 10 jaar lang carnaval gevierd in de mooiste stad van Neder-land, met de meest gek-ke c.q. grappige creaties om mijn lichaam. Maar de voorgestelde verkleding? Nee, misschien wel een goed idee om mij zo voort-aan op te stellen. Misschien dat het werkt, misschien dat het helpt in mijn car-rièreplanning? Toch maar niet… ik ben ik.

Frits van der Leij

Ruim 1200 leden telt onze vereniging en kan ik het af-gelopen seizoen de revue

Page 41: Schakel juli 2015

Waar was de Jeugdvoorzitter nou…..?

40

laten passeren. Gelukkig bereik ik met dit medium iets meer mensen dan een gemiddelde Facebook- pa-gina. Het verschil tussen blaten en huilen in de rich-ting van de volle maan…

Goed, first things first; er zijn veel belangrijkere za-ken dan je bezig te houden met mensen die hun hobby en plichtsbetrachting (pro deo) zo serieus mogelijk nemen, hun hoofd boven het maaiveld durven uit te steken en constant onder een vergrootglas liggen. Mensen die (proberen) iets te betekenen voor een be-sloten gemeenschap en het anderen zo goed mo-gelijk naar de zin proberen te maken. Het is makke-lijk. “Langs de zijlijn” com-mentaar te leveren. Eerst langs het voetbalveld op alles wat er maar loopt en beweegt. Maar ook nog op wat er langs de kant zit aan trainers, leiders en wissel-spelers. Deze lijn “grappen en grollen” trekken we dan door de gehele vereniging, “houden even huis”, wrij-ven in de handen en gaan glimlachend naar huis. Lucht dat even op?!

Ik droom wel eens van zo’n leven, zo’n leven zonder

uitdagingen en mag rond-schreeuwen wat je maar wilt.

Toch maar niet, de uitda-ging daar gaat het om! Het brengt kleur in je leven. Samen naar iets moois toe-werken en alle commenta-ren, op- en/of aanmerkin-gen voor lief aannemen…Mijn kinderen zouden zeg-gen: “Get a Life”!

Het afgelopen seizoenHet Hoofd Jeugdopleidin-gen (Willem Kempe) en ik zitten te mijmeren. Te mijmeren over van alles en nog wat. Gaat het wel goed met de invulling van de trainers? Zijn er pro-bleemgevallen? Zijn er in-dividuen die we separaat moeten bespreken? Hoe zit het met de aansluiting van de pupillen naar de ju-nioren? De allerbelangrijk-ste vraag? Zitten de juiste “poppetjes” in en bij de verschillende elftallen?

Het hele seizoen wordt daarnaar gekeken en wor-den de elftallen gevolgd. Op prestatief-, maar ook op sociaal- maatschap-pelijk gebied. Net zo be-langrijk en misschien net iets belangrijker. Het ene versterkt het andere of is

een gevolg van het andere (“Cruijfferiaanser” kan het niet).

Gaandeweg het seizoen, niet veel problemen gehad als het gaat om het soci-aal- maatschappelijk as-pect gaat. Deze zaken zijn, naar mijn mening. goed opgelost. Wellicht dat er links en rechts water bij de wijn gedaan moest worden of dat er aan de ene kant meer tevredenheid heerst dan aan de andere kant. We hebben het naar eer en geweten proberen te be-handelen. Dat gaat niet al-tijd door eenieder tevreden te stellen. De kool en de geit sparen, dat gaat niet altijd. Helaas.

Op prestatief gebied valt er (gelukkig) meer te mel-den. Als we kijken naar de selectie- elftallen A1 t/m F1, kunnen we het volgen-de overzicht maken:

Reguliere competitiesA1: Kampioen in de 4e Di-visie F. Na een bloedstol-lende beslissingswedstrijd in Arnhem (die ook wer-kelijk alles bevatte) tegen DOVO A1 (4-3 winst) werd dit elftal kampioen. Grote klasse! Op naar de 3e Divi-sie. Een soms wisselvallig

Page 42: Schakel juli 2015

41

seizoen, maar trainer Hans van den Brink heeft de boel dezelfde richting op laten kijken en het voor elkaar gekregen. Het sprookje was nog niet uit: Ook de bekerfinale werd gehaald, maar helaas verloren met 1-3 van Trias A1. B1: Gedegradeerd uit de 3e Divisie C. Na een pit-tig seizoen resteerde enkel nog de nacompetitie. Zo-wel thuis als uit bleek IJs-selmeervogels B1 te sterk voor de ploeg van trainer Jeroen Berghuis (1-3 en 1-4). Even slikken en weer doorgaan. Volgend seizoen voetballen in de 4e Divisie.

C1: Kampioen in de Hoofd-klasse M. Het eerste jaar van de teruggekeerde trai-ner Menno Hof en direct een bulls eye. Al heel lang hing het in de lucht dat zijn equipe het kampioenschap in veilige haven zou bren-gen. Na een nerveuze kam-pioenswedstrijd (uit tegen DOS Kampen C1), die ove-rigens werd verloren met 1-4, kwam dan thuis de kampioenswedstrijd tegen DVS’33 C1 uit Ermelo. Een klinkende 7-2 overwinning bracht deze 13/14 jarigen de titel. Op naar de 3e Di-visie!

D1: Het 1e jaar dat de

formatie van trainer John Burghout op divisie niveau uitkwam (2e Divisie E). Vele ogen waren op hem en zijn team gericht. Uit-eindelijk halen zijn pupil-len een verdienstelijke 5e plaats (van de 12) en dat is gewoon het “linkerrij-tje”. Ik vind dat een prima prestatie. Volgend seizoen wederom in de 2e Divisie. Leuke bijkomstigheid en ik ben daar altijd trots op om dat ergens te vertel-len: John heeft een aantal meisjes in zijn elftal die het niet onverdienstelijk de-den. Helemaal geweldig!

E1: De pupillen van Mar-cel Rump zijn kampioen geworden in de nieuw opgerichte 9:9 competi-tie Hoofdklasse 1. Op een iets kleiner veld werd deze ploeg kampioen, teams als SVI E1, Sparta Nij-kerk E1, Robur et Veloci-tas E1 en WHC E1 achter zich. Volgend jaar weder-om Hoofdklasse 9:9. Noe-menswaardig is ook dat de E1 najaars- kampioen is geworden in 2014. Dus, 2x in het seizoen 2014-2015.

F1: Op een haar na, missen de jongste selectie- spe-lers van trainer Johan Le-liveld het kampioenschap. Dit moeten zij laten aan Lelystad ’67 F1. Met een

verschil van 2 punten wor-den zij 2e en dat is zeker noemenswaardig. Volgend jaar wederom Hoofdklasse voetballen.

Van de overige elftallen is het zeker noemenswaardig dat de A2 zowel het kam-pioenschap als de beker heeft binnengehaald. Gro-te klasse. De mannen van trainer Marcel Coulier heb-ben dit klusje toch maar even geklaard.De C7 is najaars- kampioen geworden in 2014. Bij de pupillen werden de E9 (na-jaar 2014), F2 (voorjaar 2015), F3 (voorjaar 2015) kampioen in hun klasse.

BekerfinalesDit seizoen grossierde csv Apeldoorn in bekerfinales. Zowel de F1, de D2, de A2 en de A1 speelden de be-kerfinale. Alle finales wer-den op 16 mei op verschil-lende locaties gespeeld. De F1 speelde relatief dichtbij. Zij moesten het opnemen tegen geduchte tegenstan-der Lelystad ’67 F1. He-laas ging deze bekerfinale verloren met 1-5. De D2 speelde de finale tegen vv Trekvogels uit Nijmegen. Omdat deze finaledag te-gelijk was met het Euro-SportRing toernooi in Ha-mont, speelde een selectie van E1 en E2 deze finale.

Page 43: Schakel juli 2015

42

De finale werd verloren met 7-0 tegen de iets gro-tere jongens, maar om nou te zeggen dat ze van de mat werden afgespeeld? Integendeel, ze hebben zich kranig geweerd, ook al doet de uitslag iets an-ders vermoeden.In Dieren werd de finale csv Apeldoorn A2 tegen DIO’30 A1 afgewerkt. De A2 wint deze finale met 1-0 en pakt ook de beker. De dubbel is binnen!De A1 wist de dubbel niet te pakken, want het ver-loor met 1-3 van Trias A1.

Dus, waar was de Jeugd-voorzitter? Die was bij de bekerfinales en niet bij de degradatiewedstrijd van de B1. Soms wilde ik ook dat ik mij kon vierendelen. Dat gaat helaas niet. In dergelijke gevallen stel ik mijn eigen prioriteiten.

Voor het komende seizoen zijn de coördinatoren, sa-men met de (hoofd)trai-ners, leiders en alle ande-re betrokkenen druk bezig met het samenstellen van de nieuwe (selectie-) elf-tallen. Inmiddels zijn de uitnodigingen naar de ver-schillende spelers gestuurd om te komen proef-trai-nen, of aan hen medege-deeld in in welk team zij (voorlopig) zitten. Net zo-

als vorig jaar doen zij al-lemaal hun uiterste best om het kind in het juiste elftal te laten voetballen, gekoppeld aan de wensen en naar het vermogen van het kind. Dat kan wel eens teleurstellend zijn op het moment dat de verwach-ting iets anders uitpakt dan de realiteit.

Ik vertrouw op uw begrip. Ik vertrouw erop dat u de trainers (en alle kaderle-den eromheen) het ver-trouwen geeft met de ge-dachte dat zij te allen tijde het beste voorhebben met het kind. Het kind dat ple-zier moet hebben en graag naar csv Apeldoorn toe-komt.

Het seizoen 2014-2015 mag het archief in.Vanaf deze plek wil ik alle kaderleden en alle vrijwilli-gers die enigszins iets met

de jeugdafdeling te maken hebben gehad, mijn op-rechte dank en waardering overbrengen. Ik mag dan wel elke week met gepas-te trots door de vereni-ging lopen; het besef dat er zonder hen “geen me-ter” voetballen mogelijk is, is wel degelijk aanwezig. Voor hen een diepe bui-ging!

Rest mij u allen een fijne zomervakantie toe te wen-sen en wellicht zien wij el-kaar ergens in augustus weer terug op of langs de velden.

Er volgt nog een “Open Dag” en uiteraard bent u van harte welkom. Houd daarom de website in de gaten!

Nogmaals, een fijne va-kantie toegewenst!

Page 44: Schakel juli 2015

43

Supporter van het jaar: Diny Logtenberg!De supporter van het jaar. Hoe word je dat? Nou, bijvoorbeeld door veel wedstrijden te be-zoeken van een team van csv Apeldoorn. Daarbij op een positie-ve manier ondersteu-ning te bieden aan het team. En wanneer er vervolgens ook als vrij-williger de handjes uit de mouwen gestoken worden, maak je kans op deze eervolle be-noeming.

De supporter van het jaar seizoen 2014-2015 was niemand minder dan Diny Logtenberg. Trouwe sup-porter van het eerste elf-tal en tevens vrijwilliger in het koffiehuisje bij thuis-wedstrijden van het eerste elftal. En, niet te vergeten, de steun en toeverlaat in het gezin waarbij allen als vrijwilliger betrokken zijn bij onze club. Haar man Leo, dochter Ingrid en zoon Dennis zijn allen te vinden bij onze club als vrijwilliger.

Een echt rood-geel hart, zo-als zelden vertoond. Daar-om een zeer terechte be-noeming voor ‘onze’ Diny. Diny volgt met haar benoe-ming Fred Jurrjens op.

In de Schakel van decem-ber 2014 stond een uitge-breid interview met de fa-milie Logtenberg. Zeer de moeite waard om nog eens terug te lezen!

Diny met haar man Leo

Page 45: Schakel juli 2015

44

SterSponSorBij csv Apeldoorn

www.stedendriehoek.net

UITGEVERIJ

Informeer naar de mogelijkheden bij John Ruisch 06-25075585

Informeer naar de mogelijkheden bij John Ruisch 06-25075585

Alles

vormgeving

op

en

hetgebied

gedrukte

van

media

DORPSSTRAAT 82 VAASSEN Tegen inlevering van deze bon, krijgt u 15% korting op de totale collectie. Geldig t/m 31 mei 2015 Niet in combinatie met andere acties.

www.heiwegenmode.com

‘t Okshoofd wenstcsv Apeldoorn heelveel succes in dehoofdklasse van het zaterdagvoetbal!

Sprengenweg 26 - 7314 ET Apeldoorn - Tel: 055-521 79 47

Proost!INT_Advertenties_OKS_BLO_90x90.indd 1 06-06-14 16:26

Page 46: Schakel juli 2015

45

Oude glorie in de kantine. Leve het plezier. Leve de “sterke” verhalen.

Zo maar een woens-dagavond in de kantine van csv Apeldoorn. Aan een tafel zitten zeven (met alle respect) wat oudere heren gezellig met elkaar te praten. Op de tafel staan ge-vulde bierglazen en er ligt ook wat los geld. Een gezamenlijke pot noemen ze dat. Ieder-een nuttigt en iedereen betaalt.

Samen wat ouwehoe-ren en samen wat drin-ken. Kletsen over vroeger toen we nog jonge goden

waren, toen we de velden onveilig maakten en de te-genstanders al angst in-boezemden wanneer we de groene grasmat betraden. Dat waren nog eens tijden! Ik schuif aan en luister mee. Wat bindt deze mannen?

Hans Knol, Jos Beekman, Maarten van de Guchte, Joop Holtman, Herman Vee-neman, Ad Rigter en Rob Jansen praten voluit over vroeger. Het gaat voor-al over de tijd vanaf 1985 toen er besloten werd een veteranenteam te begin-nen. Eerst het vijfde, later

het tiende en tenslotte het roemruchte twaalfde.“Ja, we hebben allemaal wel aardig kunnen ballen”, zegt Joop Holtman. “Verschillen-de onder ons hebben regel-matig deel uitgemaakt van het vlaggenschip van csv Apeldoorn. Mijn zoon Bram speelt nu in het eerste elf-tal en dat maakt mij trots. Echter, de glorieuze spor-tieve hoogtepunten van ons zijn helaas voorbij.” ”In 2005 is het vetera-nenelftal gestopt”, ver-volgt Herman Veeneman. “Het ging op het laatst niet meer, langdurige blessu-

En toen werd het stil...

Wij zijn verslagen door het bericht dat Joop Holtman is overleden.

Joop was meer dan 52 jaar lid van onze vereniging. Hij voetbalde in ons eerste elftal en was jaren een van de gezichtsbepalende spelers van ons veteranenteam.

Als vader van Bram en Simone was Joop altijd langs de lijn te vinden. Er ging geen feestje voorbij of Joop was, als rood-gele in hart en nieren, van de partij.

We zullen zijn betrokkenheid enorm missen.

Als eerbetoon aan Joop Holtman, is besloten het interview dat onlangs met hem en zijn vriendengroep werd gehouden aan hem op te dragen. Dit

interview werd gehouden, net voordat bekend werd dat Joop ziek was.

Door Wout van Zoeren

Page 47: Schakel juli 2015

46

res, familieverplichtingen, verre uitwedstrijden en werkzaamheden gooiden roet in het eten. Het is uiteindelijk gestorven in schoonheid, we liepen op onze laatste benen. We konden op het laatst nau-welijks vanuit de 22 po-tentieel aanwezige spelers nog een representatief team op de been brengen en werden gedwongen er een punt achter te zetten. Gedurende die 20 jaar zijn we wel zeker negen keer kampioen geworden. Nu trainen we nog elke woensdagavond en drin-ken gezellig een biertje.”

Dat het een hecht team is blijkt uit de aanwezigheid van veel oud gedienden op zaterdagmiddag wan-neer het eerste team thuis speelt. Ze gaan soms zelfs samen op wintersport of een weekendje weg. Wan-neer één van de leden 50 jaar wordt is het de gewoonte dat `s nachts om twaalf uur aangebeld wordt en de jarige met een bezoek wordt vereerd. Veel bier, veel plezier en het wordt veelal (veel te) laat.

Maar ook voor de trainin-gen was het lastig in te schatten of er die woens-

dagavond wel voldoende spelers aanwezig zouden zijn. Het digitale tijdperk heeft hen gered. Via de site www.wolffensperger.eu/ik-komtrainen kan iedereen aangeven of hij er wel of niet zal zijn die avond. Al die jaren dat het vetera-nenteam actief was hebben ongeveer 35 verschillen-de spelers deel uitgemaakt van de selectie.

Helaas zijn er ook een paar ons ontvallen. “Vooral het verlies van Ben Snijder heeft er goed ingehakt bin-nen de groep. Dat zo`n fij-ne vent zo vroeg aan zijn einde moest komen ervaren we als onrechtvaardig,” laat Ad Rigter zich ontvallen. Het valt even stil aan tafel. Dan komen de plakboeken, krantenknipsels en foto`s van Herman Wessels, Hans Knol en Herman Veeneman op tafel. “Zie je wel? Het zijn niet altijd overdreven verhalen. Er zit wel degelijk

een kern van waarheid in,” zegt Maarten van de Guch-te. Oude zwart wit en kleu-renfoto`s gaan van hand tot hand.

Inderdaad herken ik op de eerste elftalfoto`s de kop-jes van onder meer Joop Holtman, Herman Wessels, Herman Veeneman, Ab Scherpenzeel, Piet Timmer. Fantastisch nostalgische beelden uit die tijd. Her-man Wessels heeft een heel plakboek met veel kranten-knipsels bewaard en Hans Knol heeft zelfs een heuse DVD, waarop verschillen-de kampioenswedstrijden staan, maar ook prachtige beelden van de eerste ver-bouwing van het clubhuis in 1999 en de tweede verbou-wing in 2005. Dit alles zou in het museum van Wim Tamboer niet misstaan. Hoort daar eigenlijk ge-woon thuis.

vervolg op volgende blz.

Page 48: Schakel juli 2015

47

Hoogtepunten/diepte-punten/anekdotesDe hoeveelheid verhalen en anekdotes zijn te veel om hier allemaal te ver-melden. Toch mogen er een paar niet onvermeld blijven.

Een hoogtepunt is zonder meer dat deze heren niet de faciliteiten van de ver-eniging alleen maar ge-consumeerd hebben. Nee zeker niet: Als er ergens ook iets maar moest ge-beuren stond deze groep op. “Ben Snijder was niet te beroerd om kantine coach te worden en zelf re-gelmatig achter de bar te gaan staan. Ab Scherpen-zeel maakt al jaren deel uit van de Stichting Spon-

soring & Sportpromotion. Maarten van de Guchte zit regelmatig in allerlei com-missies, Piet Pol heeft in het verenigingsbestuur ge-zeten. Jan Woltjer, Ad Rig-ter, Willem Slijkhuis, Koos Kros en Ton Bronsvoort hielpen vaak in de kanti-ne. Huib Mojet assisteert en adviseert regelmatig in de financiële commissie. En last but not least: Ze ston-den vrijwel allemaal klaar bij de twee verbouwingen. En dat onder leiding van de bouwdirectie: Hans Knol en Herman Veeneman. Fan-tastische inzet. Conclusie: csv Apeldoorn biedt ze veel maar ze betalen het in grote mate ook terug. Dat noem ik een echt hoogtepunt.Dat alles in volledige har-

monie verliep is teveel ge-zegd. Het gerucht gaat, de namen zullen om pri-vacy redenen niet worden genoemd, dat tijdens een wedstrijd in Dieren tegen Gazelle Nieuwland een me-ningsverschil tussen de aanvoerder en een speler zo hoog opliep dat de des-betreffende speler “bewust of onbewust dat is nauwe-lijks te achterhalen” niet mee is genomen/mee terug gereden naar Apeldoorn. Eenmaal terug in Apeldoorn begon de rest van het ge-zelschap zich toch onge-rust te maken. Diverse te-lefoontjes, zelfs naar zijn vrouw werden gepleegd. Een behoorlijke wandeling van Dieren naar Eerbeek en vervolgens een taxi hebben

Page 49: Schakel juli 2015

48

de persoon in kwestie vei-lig thuis gebracht.

In 2002 speelde het twaalfde de wedstrijd te-gen Westervoort. Na 20 minuten moet de wedstrijd worden gestaakt, bij een achterstand van 0-2. Een ongelukkige botsing lever-de een dubbele beenbreuk op voor doelman Hans Knol. Op 4 mei 2002 moest die wedstrijd alsnog wor-den uitgespeeld. De ironie was dat onze veteranen aan één punt genoeg zou-den hebben om kampioen te worden. Bij verlies zou het kampioenschap naar Westervoort gaan. Als ver in de tweede helft de ach-terstand oploopt naar 1-4 geeft niemand nog een stuiver voor de kansen van

csv Apeldoorn 12. Wester-voort had de bloemen al uit de auto gehaald. Vlak voor tijd wordt het echter nog 4-4 door een frommeldoel-punt van Piet Pol en in de allerlaatste seconde schiet good old Herman Wessels zijn team zelfs naar de overwinning. Een Houdini act in optima forma. Wes-tervoort verlaat het Order-bos woedend en neemt zijn bloemen weer mee, terwijl het een goed gebruik is die aan de kampioen te over-handigen. Ook dat is sport. In de kantine wordt het kampioensfeest uitbundig gevierd, want daar hoef je niet jong voor te zijn. Als dan Hans Knol met krukken ten tonele verschijnt lopen de emoties hoog op. Want ook “oude” mannen kunnen

huilen.

Ten slotteZe trainen nog regelmatig, ze drinken zeker hun bier-tje en praten graag over vroeger en daar is helemaal niks mis mee. Ze spelen soms nog een partijtje golf, schaatsen samen, skiën en fietsen allemaal op hun eigen niveau. En de nage-dachtenis aan Ben Snijder is er elk jaar weer opnieuw. In het etablissement “Tap-marin” wordt jaarlijks het Ben Snijder biljart toernooi gehouden. Een hommage aan één van hun vrienden. Een mooi gezegde voor deze vrienden en het vete-ranen team is: “Verdwenen maar niet vergeten.”

Page 50: Schakel juli 2015

Nieuws van de kantine

ZomersluitingIn de zomermaanden is er weinig voetbalactiviteit bij csv Apeldoorn. Houd daarom de website in de gaten voor wanneer we

kantine weer geopend is.

Bestuurslid hospitality gezochtHet bestuur van csv Apeldoorn is op zoek naar

een bestuurslid hospita-lity. Dit betekent onder meer het aansturen van de kantine. Voor een in-houdelijke toelichting van het takenpakket, kunnen geïnteresseerden zich melden bij een van de be-stuursleden.

Wij hopen op korte ter-mijn een oplossing te kunnen bieden en zouden daarnaast nog graag wat helpende handjes willen inzetten in de kantine.

49

Prins Willem-Alexanderlaan 14377312 GB ApeldoornT 055 355 50 05E [email protected]

Betrouwbare occasions

Onderhoud en reparatie

APK en roetmeting

Camperonderhoud

Schadeherstel

Nieuwe auto’s

www.garageveeneman.nl

GarageF. Veeneman & zn.

Al 40 jaar een begrip in Apeldoorn en omstreken!

TeamworkNet als bij een bouwonderneming draaitbij een vereniging alles om teamwork,van de F-jes tot de veteranen, van vrij-williger tot supporter, van bestuurslidtot sponsor. Samen werken ze aan heteindresultaat, een vereniging waargezelligheid en prestaties samen gaan.En daar dragen wij graag ons steentjeaan bij.

BouwondernemingVeeneman b.v.wenst csv Apeldoornhet nieuwe seizoenveel succes!

Kayersdijk 817332 AL ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Bouwonderneming Veeneman b.v. is aangesloten bij BouwGarant.Dit betekent dat u kunt bouwen op zekerheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Wij brengen desgewenst veiligheids hang- en sluitwerk aan volgens Politiekeurmerk "Veilig Wonen".

Zutphensestraat 2997325 WT ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Omslag presgids 2010-2011 7 tot.qxd:omslag pres 2007-2008.qxd 11-08-2010 21:39 Pagina 4

Zutphensestraat 2997325 WT ApeldoornT 055 533 39 94F 055 542 23 79I www.veenemanbouw.nlE [email protected]

Page 51: Schakel juli 2015

Vrijwilligers gevraagdHet Hospitality team is op zoek naar vrijwilligers die een steentje willen bij-dragen binnen onze club. Hiermee help je niet alleen de club, maar je leert er zelf ook van en het staat goed op je cv.

Je werkt samen met een gezellige groep vrijwilli-gers en je komt in contact met clubleden met dezelf-de passies: voetbal en ge-zelligheid.

We zoeken niet alleen naar leden, maar ook ou-ders van leden of perso-nen die nog niet lid zijn verwelkomen wij graag in ons team.

Ben jij ouder dan 18 jaar en wil jij onderdeel uitma-ken van ons team? Meld je dan nu aan via [email protected].

Ruimte reserveren?Vrijwilligers en medewer-kers die gebruik willen maken van een ruimte in het clubhuis voor bijvoor-beeld vergaderingen, de-nen dit vooraf te reserve-ren. Dit om verwarring te voorkomen.

Stuur een mail naar [email protected] voor het reserveren van een ruimte.

Inzameling frituurvet

Onder de trap naar het balkon staat een inzamel-bak voor frituurvet. Voor het ingezamelde vet ont-vangt de vereniging een vergoeding. Dus niet al-leen goed voor het milieu, maar ook voor de clubkas.

Lever het oude frituurvet in een afgesloten kan of emmer in.

50

Bus nodig?

Connexxion Tours biedt busvervoer in heel Nederland

Snel, veilig, betrouwbaar

Bel 0900 - 400 8 400 (lok. tarief)

Page 52: Schakel juli 2015

51

Page 53: Schakel juli 2015

52

Page 54: Schakel juli 2015

Ledenadministratie

Bedankt als lidColin Vreeken (08-05-94) Sharon Okken (12-12-04) Ruben Kraai (06-08-08)Vinn Kotteman (10-06-06) Martijn Griemink (26-01-94)Chiel van Asselt (29-06-88) Pieter Buijs (23-07-01) Bas Haafkes (19-07-99)Tobia Holtrop (01-04-98) Tobias Huizing (11-06-87) Jos Kleiboer (15-11-69)Jamie Kraft (28-02-09) André Pluimers (12-04-64) Karsten Potman (24-06-08)Ilse Smit (17-01-97) Melvin Stuut (25-07-96) Yanaika Veens (23-02-82)Vivian Vreeken (30-01-98) Martijn Zaal (09-09-05) Gerrit Xhofleer (01-12-84)Ennes Akarkach (25-12-02) Thijs Sellies (24-05-02)

Laurens Zieck (28-04-01)Jesper ten Teije (27-09-00) Jacco van Rooijen (18-01-99) Jurrian Beeuwkes (19-04-95)Stefano Jansen (09-01-00) Jorrit Buitenhuis (29-01-92) Daan Westen (08-04-08)Maarten Hüner (21-05-98) Thomas Hüner (17-05-98) Jesse Heslinga (13-02-91)Jordy Harleman (01-05-93) Thomas v. Arendonk (07-03-95)Ersin Yildirim (08-04-02)Jip Dorsman (02-06-94) Colin Voetee (06-09-80) Jan Beeuwkes (13-11-61)Maarten Dijkgraaf (04-02-91) Bas Koster (08-07-97) Nico van Norel (04-04-91)Henk de Wit (10-08-60) Wilmar Fluit (23-11-99) Jasper Dijkgraaf (08-04-97)Brian Bogerd (29-08-97)

Ivan Mulderij (22-12-00) Stefan Huigen (23-07-00)Henri Bloem (04-12-86) Leandro Bosman (29-01-87) Marien ten Brinke (23-01-88)Joop van Dijk (08-03-71) Richard Ditzel (19-09-77) Peter Hazendonk (18-03-86)Alex de Jong (19-02-90) Henry v. Mossel (18-07-72) Martijn Mulder (22-01-81)Boy Nuesink (08-01-80) Frank van Osch (06-02-74) Marc v.d. Poel (30-12-76)Gerco Reijnders (07-03-85) Jeroen v. Schoonhoven (24-09-79) Bart Volkers (07-04-88)Mike Wassink (22-02-02) John Smit (14-08-84) Quincy Lash (06-01-94)Jason v.d. Molen (16-03-02) Gerard Florijn (02-01-05) Romai Coenders (24-10-03)

Nieuwe ledenNaam Adres Postcode woonpl. Geboortedatum TelefoonEnsar Aydinli Germanenlaan 242 7312 JE Apeldoorn 20-12-06 (pup) 055-3560905Lieme Bosscher Schuttersweg 83 7314 LE Apeldoorn 11-04-08 (pup) 06-54906258Ward Fenstra de Ruyterstraat 19 7311 MS Apeldoorn 05-12-05 (pup) 06-53263140Tim Draaijer Petrus Paulus Rubenstr.44 7312 MK Apeldoorn 18-04-01 (jun) 055-8431302Saul Wouters Huygenslaan 40 7314 LW Apeldoorn 20-07-00 (jun) 055-3551429Pieter Verhoek Bosweg 39 7314 HA Apeldoorn 04-12-06 (pup) 055-3552967Tom Verhoek Bosweg 39 7314 HA Apeldoorn 05-07-08 (mini) 055-3552967Bram Rutte Wagenstraat 50 7331 AM Apeldoorn 29-09-09 (mini) 06-83225860Skip Harleman Jachthoornlaan 11 7312 CD Apeldoorn 23-03-09 (mini) 055-8436252Tristan van der Beurtvaartstraat 103 7311 MS Apeldoorn 14-05-09 (mini) 055-8448907 Stouwe Fabian Logt Sterrenlaan 10 7314 KJ Apeldoorn 30-11-05 (pup) 06-51224681Benjamin Logt Sterrenlaan 10 7314 KJ Apeldoorn 18-07-08 (mini) 06-51224681Rachel Burggraaf Veldekster 27 7339 EG Ugchelen 01-06-02 (pup m.) 055-5340516Erik van de Hel 1e Johannastraat 55 7331 CB Apeldoorn 28-08-09 (mini) 055-5400114Milan Otten Anklaarseweg 380 7323 AD Apeldoorn 27-04-10 (mini) 06-18683377Luca van Roon Adelaarslaan 241 7331 GC Apeldoorn 06-08-09 (mini) 06-13711514Niels Zintel Kooikersdreef 329 7328 BJ Apeldoorn 05-06-75 (sen) 055-3563366Marco van Gijssel Bartelsweg 87 7311 DJ Apeldoorn 15-08-71 (ns) 055-5790388Bert de Ruiter Anklaarseweg 280 7316 MH Apeldoorn 17-07-57 (ns) 055-5220249Théje van den Berg Saksenlaan 14 7312 TN Apeldoorn 21-01-02 (pup) 055-3559276Oguz Can Eburonenstraat 202 7312 JZ Apeldoorn 30-12-07 (pup) 06-87162520Manuel Zegwaart Kruisakkerweg 5 7312 ET Apeldoorn 20-12-06 (pup) 06-33349818Rutger Wilbrink Planetenlaan 87 7314 KC Apeldoorn 11-11-02 (jun) 055-5400765Pip Keijser Laan van Kerschoten 48 7316 EV Apeldoorn 24-12-08 (mini) 055-5212174Oeri Hameleers Griftstraat 7 7311 MA Apeldoorn 30-06-07 (pup) 06-49129960Evalin Dijkgraaf De Heze 44 7335 BD Apeldoorn 02-05-06 (pup m.) 055-5431757Noor Degen Jacob Catslaan 25 7314 LX Apeldoorn 08-01-06 (pup m.) 06-48405684Lynn Velders Hogeweg 8B 7315 CG Apeldoorn 21-06-07 (pup) 055-3606232Guido van Asselt Planetenlaan 91 7314 KC Apeldoorn 18-02-06 (pup) 055-3564144Manvel Suárez Kobaltstraat 28 7334 AS Apeldoorn 04-01-07 (pup) 055-5345353 Palencia Marnix Labeur Arnhemseweg 315 7333 ND Apeldoorn 22-03-70 (ns) 055-5348540

53

Page 55: Schakel juli 2015

VerhuisdMark Baas van v. Oldebarneveltstraat 88 naar Ravenweg 8, 7333 AA ApeldoornDiego Klein van Krijgmansveld 302 naar Griffiersveld 410, 7327 DX ApeldoornJenny Tamboer van Kayersdijk 28 naar De Ploeg 24, 7335 LC ApeldoornSonja Gerritsen van Chamavenlaan 220 naar Goeman Borgesiusstraat 41, 7331 RV ApeldoornPatrick Jansen van Rustenburgstraat 80 naar Vuurvlinder 28, 7323 VJ ApeldoornDaniel Nijssen van Sprengenweg 94 naar Ritbroekstraat 32, 7311 GD ApeldoornMutatiesRandy Lenzun (25-11-82) wordt niet spelend lidStephan Nuessink (12-07-74) wordt niet spelend lidNico Smedes gaat veldvoetballenWibi Vermeulen (12-05-81) wordt niet spelend lidArno Voskamp wordt niet spelend lidJeroen Geurtz (29-05-80) wordt niet spelend lidArjan Groters (12-10-83) wordt niet spelend lidNico Wagenaar gaat alleen zaalvoetballenArjan Groters wordt niet spelend lidEmiel v.d. Laan stopt met zaalvoetbal gaat veldvoetballenWinrik Dommerholt wordt niet spelend lidPeter de Waal gaat veldvoetballenDemian Kipp wordt niet spelend lid

54

Maarten van Asselt (27-11-87) Tim Jansen (12-04-96) Wouter van Arendonk (28-01-88)Stan van Dijk (04-09-98) Jasper Dik (31-03-94) Sander Treep (10-01-97)Mathijs Groothuis (20-03-97) Casper Trots (22-09-05) Daniël Roorda (25-01-02)

Joël Nuesink (19-08-00) Simon Film (12-11-07) Bas Dijkhuis (23-02-97)Marieke van Beek (15-03-83) Koen Wuite (29-03-97) Niek van Rijn (06-01-04)Onur Duman (17-08-07)

Overschrijvingen van

Apeldoornse BoysReno Linthorst Schiestraat 51 7333 MX Apeldoorn 18-04-00 (jun) 06-41844567Tim Schol Dintel 8 7333 MC Apeldoorn 11-07-00 (jun) 055-5417195Matthias van Arnhemseweg 127 7331 BE Apeldoorn 20-06-01 (jun) 06-13294754 Meulen Ghatab Tashin Goeman Borgesius- 7331 RN Apeldoorn 14-02-02 (jun) 06-55011112 straat 23 Justin ter Velde Veenhuizerweg 41 7321 CV Apeldoorn 22-03-98 (jun) 06-36440489Timon van Bruggen Mozartlaan 14 7333 CM Apeldoorn 07-09-98 (jun) 06-21447574

Page 56: Schakel juli 2015

55

Page 57: Schakel juli 2015

56

Overschrijvingen van vervolg

Groen Wit’62Kylian Kuitert Looiersdreef 708 7328 HX Apeldoorn 28-12-04 (pup) 06-46408241

Victoria Boys Elias Hakimzada Gerard Terboch- 7312 PP Apeldoorn 12-05-07 (pup) 06-27395401 straat 18 Mark Schuijt Ribeslaan 3A 7313 GT Apeldoorn 01-07-03 (pup) 06-21935969Loyce Speelman De Mathaak 9 7335 AG Apeldoorn 05-03-01 (jun) 055-5787387Jasmijn van der Bariumstraat 12 7334 AK Apeldoorn 06-10-02 (pup) 055-5427459 Pavert Bart van Vliet Bernhardhof 3 7315 CD Apeldoorn 19-04-98 (jun) 06-52676719Pin Hollweg Jachtlaan 231 7312 GW Apeldoorn 22-01-98 (jun) 06-37339819Niels Eggen Korteweg 5 7315 CJ Apeldoorn 30-01-98 (jun) 055-5220412

Robur et VelocitasWesley van Wijk Het Kasteel 367 7325 PG Apeldoorn 03-05-04 (pup) 06-51126206

WSVMarco Koldenhof Deventerstraat 127 7322 JN Apeldoorn 15-01-90 (sen) 06-46280780Ayoub Botaarourt Schrijnwerkers- 7328 PH Apeldoorn 04-05-97 (jun) 055-7851954 horst 330 Djamila van den Lupineweg 65 7325 AH Apeldoorn 12-06-97 (dames) 055-3601448 Belt Nathalie van Hal Stationsstraat 206 7311 MJ Apeldoorn 20-12-88 (dames) 06-30377497Wytze Tuinstra Pluviusstraat 29 7321 EM Apeldoorn 03-06-05 (pup) 055-3660026Celestin Spijkers Nieuwstraat 265 7311 BH Apeldoorn 05-06-98 (jun) Baba Martis Voldersdreef 229 7328 BZ Apeldoorn 04-01-97 (jun)Bianca van Gurp Dennenkamp 17 7321 DA Apeldoorn 20-09-94 (dames)Stephanie Roodink Zwolseweg 331 7345 AA Wenum-W. 04-04-95 (dames)

KCVOWilly van Dam Laan van Zodiak 109 7324 BB Apeldoorn 05-12-03 (pup) 06-51560760Lammert Roossien De Haere 173 7435 EM Wenum W. 13-09-01 (jun) 06-53223261Lodewijk Schild Laan van Lodick 133 7324 BB Apeldoorn 02-01-99 (jun) 06-55201268Jampie Schild Laan van Lodick 133 7324 BB Apeldoorn 02-04-03 (pup) 06-55201268

ZVV’56Rick Memelink Roodborstweg 21 7331 EE Apeldoorn 04-03-99 (jun) 055-8430748

VIOS VaassenMika Kroon Oude Zwolseweg 65 7345 BC Wenun Wiesel 18-11-02 (jun) 06-10806746Nathan van der Ereprijs 1 7322 AT Apeldoorn 05-07-94 (sen) 06-52736596 Hoek

AlbatrossErik van Leeuwen Klein Hattem 51 7339 HL Ugchelen 12-06-91 (sen) 06-42266025

HeliosSander Krijns Aletta Jacobstraat 26 7421 HP Deventer 04-12-90 (sen) 06-14155040

FC ZutphenEmir Balavac Rene van Chalonslaan 6 7242 CG Lochem 18-05-90 (sen) 06-24224465

Turkse Kracht DeventerMuhammed Kaya Zwarte Waterstraat 1 7417 XK Deventer 20-07-96 (sen) 06-10758604

Page 58: Schakel juli 2015

57

AGOVVThomas Visscher Zwolseweg 491 7345 AG Wenun W. 12-09-05 (pup) 06-53303109Deniz Kücük Griftstraat 35 7311 MA Apeldoorn 25-10-99 (jun) 06-14611321Dain Bonhof Loodweg 11 7335 DK Apeldoorn 07-09-08 (pup) 06-19818300Ruben Hamstra Zanderijweg 48 7312 LG Apeldoorn 29-06-05 (pup) 055-5345462Stijn Hamstra Zanderijweg 48 7312 LG Apeldoorn 26-03-08 (pup) 055-5345462

BeatrixNick Barbis De Krim 10 7351 BL Hoenderloo 25-12-96 (sen) 06-27406713Wouter Borneman Muntersdonk 5 7326 BD Apeldoorn 28-08-90 (sen) 055-5402781

Be Quick ZutphenHussein Uwimana Regentesselaan 29 7316 AB Apeldoorn 20-12-00) (jun) 06-27295095

sv OrderbosKendrick Vlasblom Ooiweg 38 7312 AM Apeldoorn 11-02-08 (pup) 055-8436219

BeekbergenJaap Bijsterbosch Schiestraat 16 7333 MX Apeldoorn 28-01-00 (jun) 055-5342006

Overschrijvingen naar

sc Hoevelaken WSV Robur et V. Levi Akkenaar (27-04-04) Giovanna Jansen (09-11-96) Bas Tuinier (07-05-02) Regy Roelofs (05-07-01) Rémon Koster (11-06-95) Chris Liefers (12-02-96) Gino Roelofs (20-03-95)

sp Teuge V en L WWNAAlex Koster (27-03-98) Mark Noortman (05-07-02) Melvin Baak (04-03-97)Chris Koetsier (28-08-97)Niels Jansen (04-10-77)

Apeld. Boys Go Ahead Eagles VIOS Vaassen Owen Snijder (05-12-05) Tijmen Luttkholt (08-03-02) Arend Jan Noortman (22-10-97)Ali Bocu (27-08-93) Quiermo Dumay (10-02-01) Dennis Gerritsen (23-03-93) Ilgin Toygar (28-01-01) Richard van Beek (16-05-89)

AGOVV Beekbergen Eerb. BoysZorro Ganbat (16-03-96) Sven Willemsen (24-01-97) Rasit Bozkurt (17-07-99)Demetz Rutten (05-01-96)Yaser Harif (26-06-96)Shurandell Martis (18-02-96)

Vict. Boys Columbia FC ZutphenJesper ten Teije (27-09-00) Yannick van Dijk (02-07-96) Aldo Joaquim (01-05-87)Ties Timmersmans (02-10-00) Orlando van Zeist (02-03-98)Martijn Klok (18-10-02) Nick Manuhuttu (21-07-95)

NSC Nijkerk Alexandria Odysseus’91Jasper van Oorspronk (04-06-83) Léon v.d. Brink (25-03-96) Sven Berenschot (11-06-93)

Kick’88 Montana (zaal) Sparta Nijkerk USV Hercules (Utrecht)Eric Wingender (12-01-84) Ridoun Tabaouni (10-11-89) Guy ten Kate (30-06-90)

Mededelingen:Leden die willen bedanken moeten dit altijd doorgeven aan de ledenadministratie, ook voor een adreswijziging en andere mutaties, zenden naar:

Ger Dijkman, Laan van Zonnehoeve 75, 7325 AV Apeldoorn ([email protected])

Page 59: Schakel juli 2015

58

Page 60: Schakel juli 2015

Even Apeldoorn bellen...

59

BestuurVoorzitter, accommodatie Joost Poppe055 - 355 14 20

Secretaris, Ger Dijkman06 - 23 11 21 45

Jeugdvoorzitter, Frits van der Leij06 - 50 51 03 23

Technische Zaken, Tiemen Hoek-man06 - 52 43 31 15

Publiciteit, Denise Veeneman06 - 21 90 48 27

Penningmeester, Benno Schep055 - 533 00 08

Maatschappelijke activiteitn, Jeroen Pol06 - 53 51 92 74

Hospitality, vacant

Stichting Sponsoring &SportpromotionVoorzitter, Hans van Enck06 - 20 36 52 69

WedstrijdsecretariaatGer Dijkman06 - 23 11 21 45

Coördinator VrijwilligersGerrit Boerman055 - 542 22 32

Coördinator AccommodatieJan Karman055 - 356 0371

Stichting Sportfaciliteiten ApeldoornHero Meerveld055 - 542 1421

Technisch coördinator jeugdWillem Kempe055 - 533 8765

Wedstrijdsecretaris jeugdHans Hospers055 - 366 1442

Pupillencoördinator / D-pup.Jaap van Kooten055 - 355 2539

Wedstrijdcoördinator pupillenDennis Logtenberg06 - 53 20 14 90

Wedstrijdcoördinator juniorenHenk van de PutTel.nr. volgt

MaterialenLeo Logtenberg055 - 533 55 19

Contributie-inningGer Dijkman06 - 23 11 21 45

Club van 100Voorzitter, Jan Karman055 - 356 0371

JOCVoozitter, Hans Baan055 - 521 8121

BalkonsideVoorzitter, Jeffrey Pul06 - 28 55 56 29

45+ voetbalEric Klein Goldewijk06 - 21 14 20 95 Joop van den Berg055 - 533 44 95

InternetteamVoorzitter, Marcel Groothuis06 - 45 19 25 58

Eerste elftalHoofdtrainer, Peter Boevetel. volgt

Tweede elftalJacco BeerthuizenTel.nr. volgt

Derde elftalMartin LanghenkelTel.nr. volgt

VierdeStefan Straatman 06-50830828

VijfdePieter Sytsma 06-52427327

ZesdeJeroen Steunenberg 06-30197760

ZevendeBert ter Beeke 06-44269461

AchtsteNico Wagenaar, tel. volgt

NegendeJan-Willem van Hal 06-51640402

TiendeCarel van Dam 06-10153607

ElfdeKevin v. Yperenburg 06-51817542

TwaalfdeHan v/d Heuvel 06-43787874

DertiendeJeffrey Pul 06-28555629

Dames 1Wibi Vermeulen 06-47582263

Dames VeteranenMaartje Vondeling, 06-23020334Josefien Gerritse, 06-19350336

ZaalafdelingZaal 1Stephan Nuesink 06-53882014

Zaal 2Roald Hertog 055-3552097

Zaal 3Luc Bernard 06-44357080

Zaal 4Ralph Regterschot 06-43040386

Zaal 5Siebren Mojet 055-5419559

Zaal 6Rogier van Geerenstein 06-39223277

Zaal 7Patrick Keijzer 06-4534024

Zaal 8Mark Baas 06-28733819

Zaal 9Christiaan Denekamp 06-44025230

Zaal 10André Pluimers 06-22553137

Zaal 11Jochem van Veldhuizen 06-29369541

Zaal 12Jos Wiersma 055-3602683

Zaal 13Alex de Jong 06-24928998

JeugdA1Hans van den Brink 06-29244631

Page 61: Schakel juli 2015

60

D1John Burghout 06-46372344

D2Wibi Vermeulen 06-47582263

D3Leon Broekhuis 06-13323530

D4Thomas Timmer 06-37193801

D5Raymon Kolk 06-12059999

D6 is teruggetrokken uit de compe-titie t/m de winterstop wegens te weinig spelers.

D7Louis Hensen, tel. volgt

D8 Kees Kok, 06-11314579

D9Rob van Straaten, 055-5217540

D10Mark van Uffelen, tel. volgtBurak Tekay 06-24116688

E1Marcel Rump 06-51050342

E2William Knoeff 055-3550331

E3Henk ter Haar 06-53169019

E4David Wagenvoorde 06-42105661

E5Jeroen Jansen, 06-21206184

E6

A2Marcel Coulier 06-34969720

A3José van der Zande 06-18884619

A4Jan Derk Koetsier 055-5341050

B1Jeroen Berghuis 06-23325274

B2Gert van Zuuk 06-41908537

B3Linze Rutting 06-40211306

B4Jan Kroon 06-53424455Gert Lichtenberg 055-3555870

B5Mike van der Wal 06 - 1104 7612

C1Menno Hof 06-13021770

C2Leen van Zwieten 055-5343567

C3Gerrit Rouwenhorst 055-3559777

C4Jos Wiersma 055-3602683

C5Mehmet Kaya 06 – 5436 6654

C6Julia Boere 06 – 2477 7933

C7Adrie Schreuderr, tel. volgt

Ronald Bresser , 06-20863366

E7Angelo den Doop, 06-51894472

E8 Gerard Kalkema, tel. volgt

E9Niek Bessels, tel. volgt

E10 Gert Denekamp, 06-14948095

F1 en F2Johan Leliveld, 06-22236932

F3Hans Carras , tel. volgt

F4Hans Carras, tel. volgtBert Anvelink, 06-14121536

F5Arjen Braad, 06-34922975Niels Barto, 06-17415580

F6Rick Maneschijn 055-5216156

F7Alwin Lotterman 055-3014047Sven Rouwenhorst 055-8449074

F8Michel Boeve 055-5220188Winrik Dommerholt 06-17660351

F9Danny Janssen, tel. volgtJan Dijkerman, 06-27009332

F10Joost van Duijn 055-5223289

F11Arno Groen, 06-25297282Ritsert Film, 06-41816798

F-LeagueWerner van As, 06-41366331Pieter Bas Kofman, 055-5422361Ramon Krans, 055 - 5762932Johan Leliveld, 06-22236932

KeeperstrainersD1/D2 + E1/E2Marco Sepp, 06-10780648

D3-D9 en E3-E11Frits Wassink, 06-46198563Dennis Logtenberg, 06-53201490

F-keepersSiebe Wiersma, tel. volgtBouke Jeeninga, tel. volgt

VertrouwenscontactpersoonMevr. H. Warmink, 055-533 1607

Page 62: Schakel juli 2015

Fysiotherapie | Manuele Therapie | Sportfysiotherapie | Fysiotraining

T O P Z O R Gbij u in de buurt

T : 0 5 5 - 5 2 2 5 5 5 3 E : [email protected]: www.fysionu.nl

61

één-tweetje

&boon

Christiaan Geurtsweg 1Postbus 175, 7300 AD ApeldoornT. (055) 54 98 500 - www.boon.nl

Onze accountants staan in hun sterkste opstelling.Onze belastingadviseurs weten uw zaken op

fiscaal gebied te tackelen en kansrijke posities te benutten. Laat u het ons weten als u

samen met Boon wilt scoren?

Page 63: Schakel juli 2015

MAANDAG: 20.00-21.00 UUR IN DE MASSAGERUIMTE VAN HET EERSTE

BLESSURE INLOOPSPREEKUUR

DOOR TAMAR DIJKSTRA (FYSIOTHERAPEUT EN SPEELSTER CSV DAMES 1)

055-5225553 [email protected]

Blessure spreekuur voor iedere voetballer of trainer:adviesscreening afspraak maken voor een behandeling/sportrevalidatie

62

Page 64: Schakel juli 2015

63

Tweede blok voorbereidingDatum Tijd ActiviteitMaandag 3 augustus n.n.b. Eerste training Zaterdag 8 augustus Teambuildingsdag Dinsdag 11 augustus 19.30 uur WSV – avv Columbia IJZT*1Woensdag 12 augustus19.30 uur csv Apeldoorn – vv Beekbergen IJZTZaterdag 15 augustus 14.30 uur Wedstrijd 3e / 4e plaats IJZTZaterdag 15 augustus 16.30 uur Wedstrijd 1e / 2e plaats IJZTZaterdag 22 augustus n.n.b. Tegenstander n.n.b. DistrictsbekerDinsdag 25 augustus n.n.b. Tegenstander n.n.b. DistrictsbekerZaterdag 29 augustus n.n.b. Tegenstander n.n.b. DistrictsbekerZaterdag 5 september n.n.b. Tegenstander n.n.b. Competitie

TrainingenHet eerste elftal traint op maandag, dinsdag en donderdag.In het eerste blok beginnen de trainingen om 19.30 uur.Voor het tweede blok is de aanvangstijd nog niet bekend.In de week van het Intersport Jonker Zomertoernooi vervalt de donderdagtraining.

Alle bovenstaande data onder voorbehoud. Zodra er wijzigingen zijn, wordt dit via de website bekendgemaakt.

TalentenIn het eerste blok trainen er negen talentvolle spelers mee. Gedurende het sei-zoen zal moeten blijken of Peter Boeve vaker van hun diensten gebruikmaakt.Nino van den Berg, Frank Boers, Ruben Fremouw, Charlie van der Hulst, Sven Kamstra, Mohammed Kaya, Mels Nagtzaam, Job Pothof en Fedde Timmer.

Voorbereiding A-selectie

Page 65: Schakel juli 2015

64

Page 66: Schakel juli 2015

65

Vacatures vrijwilligersScheidsrechterscsv Apeldoorn heeft een groot aantal voetbal-teams in de verschillende competities. Om deze wedstrijden in goede banen te leiden hebben we scheidsrechters nodig. Door de groei van csv Apeldoorn, is het jeugd-bestuur op zoek naar mensen die deze wedstrijden willenbegeleiden. Vanuit csv Apeldoorn zijde zal er begeleiding zijn voor de mensen die interesse hebben, maar nog geenervaring hebben met het fluiten.Aanmelden kan via Johan te Loo of Sibo van der Laan. Voor meer informatie:Na 17.30 uur 06-14526843 of 06-27426606

Verkoper fanartikelen kraamDe fanartikelen kraam van csv Apeldoorn wordt tijdens iedere thuis-wedstrijd van het eerste elftal ingezet. Er worden onder andere sjaals, pet-ten, handdoeken, pen-nen en glazen met csv Apeldoorn opdruk ver-kocht.

In de weken voor Sinter-klaas en Kerst worden er extra verkoopmomenten ingepland. Daarom zoeken wij iemand die ons wil helpen door de kraam op zaterdag te bemannen. Bij slecht weer staat de kraam bin-nen. Meer informatie of aanmelden als vrijwilliger kan bij Denise Veeneman via 06-21904827.

Vrijwilliger zijn levert meer op dan alleen zinvolle tijdsbesteding. Het levert je nieuwe contacten op, evenals een mooie toevoeging op je cv.

Op ieder vakgebied kan csv Apeldoorn nog wel wat extra handjes gebruiken. Op deze pagina worden een aantal specifieke oproepen gepresen-teerd.

Page 67: Schakel juli 2015

66

Page 68: Schakel juli 2015

Een hart van rood en geelis alles wat ik wil

Het geel van de zonen het rood van ons bloed

Mijn leven langzet ik mij in voor deze club

Zelfs zonder wedstrijddoe ik mee

We leerden teamverbandop vroege leeftijd goedEn dat is de reden dat

de club het zo goed doet

c-s-vmeer dan een club

meer dan voetbal alleenOh oh c-s-v

Wat je ook wildoe je hier niet alleen

We gaan nog jaren doorelk weekend een begin

Voetbal op éénnet iets na het gezin

Bij een verliesis iedereen het zichtbaar eens

Blik weer naar vorenrecht de rug

We geven alles omte winnen keer op keer

Tegenslag maakt sterkercsv wint weer

c-s-vmeer dan een club

meer dan voetbal alleenOh oh c-s-v

Wat je ook wildoe je hier niet alleen

Clublied

csv Apeldoorn