Schakel april 2015

68
De Schakel maart/april 2015

description

In deze Schakel o.a.: - De stoelendans komt op gang - Businessclub uitje naar PEC Zwolle - F4: reclame voor de club!

Transcript of Schakel april 2015

Page 1: Schakel april 2015

De Schakel maart/april 2015

Page 2: Schakel april 2015

De SchakelJaargang 64 editie 6

ColofonDe Schakel is een officieel communicatiemiddel van csv Apeldoorn en verschijnt tien keer per seizoen.

OpmaakHoofdredacteur, Denise Veeneman (tijdelijk!)

AdvertentiesStichting Sponsoring & Sport-promotion csv Apeldoorn

FotografieWout van Zoeren. Op alle foto’s in deze uitgave is copyright van toepassing!

Secretariaat encorrespondentieGer DijkmanPostbus 4497300 AK [email protected]

Planning 2014-2015# Deadline kopij Uitkomst1 1 sept. 6 sept.2 10 okt. 18 okt.3 10 nov. 15 nov.4 15 dec. 20 dec.5 januari: bijzondere editie!6 23 mrt. 1 apr.7 11 apr. 18 apr.8 2 mei 9 mei9 1 juni 6 juni10 juli: bijzondere editie!

RedactieledenLex OostermanHenk-Jan van BeekJeroen PolDenise VeenemanWibi Vermeulen

Tips voor de [email protected]

Een aantal weken geleden viel bij alle leden van csv Apeldoorn een papieren versie van de Scha-kel op de deurmat. Ook een bijzonder moment voor de redactie van de Schakel. Zoals toege-zegd tijdens de ALV waarin we besloten over te gaan op een digitale Schakel, brengen we voort-aan eenmaal per seizoen iets op papier uit. Maar uiteraard mag u komende zomer ook weer een presentatiegids van ons verwachten. Hiervoor werden al in februari (!) de eerste voorbereidin-gen getroffen.

De onzichtbaarheid van sommige werkzaamhe-den maakt dat niet iedereen beseft hoeveel werk er omgaat in een club. Hoeveel uur vrijwilligers-werk zal bij elkaar opgeteld per per week wel niet worden gedaan? En hoeveel mensen mogen daar als lid van csv Apeldoorn van genieten? Inmid-dels bijna 1250 leden! Als dit moment aanbreekt, gaan we daar uiteraard bij stilstaan. Zoveel leden als csv Apeldoorn nu heeft, is een absoluut record in de clubhistorie. En dit hebben we mede te dan-ken aan alle vrijwilligers, op welk vlak dan ook.

Veel leesplezier!

Denise VeenemanBestuurslid publiciteit

1

Page 3: Schakel april 2015

In deze editie

Voozitter Joost Poppe

Nieuws van de bestuurstafel

Nieuws van de Stichting

De traditionele stoelendans komt weer op gang

Scheidsrechters bij csv Apeldoorn

Olivier Orderbos

F4: Reclame voor de club! Dames veteranen debuteert

Fotopagina eerste elftal

Sponsor van de maand: Christelijk Lyceum

csv Apeldoorn op bezoek bij PEC Zwolle - AZ

Fotoverslag businessclub uitje

Uit het archief.... Met ‘Pipi 9’ naar de Hoofdklasse

Even Apeldoorn bellen

NLdoet 2015

blz. 4

blz. 5

blz. 8

blz. 13

blz. 18

blz. 21

blz. 23

blz. 27

blz. 29

blz. 33

blz. 36

blz. 43

blz. 58

blz. 59

blz. 61

2

Page 4: Schakel april 2015

3

Page 5: Schakel april 2015

“Mee in de vaart der ontwikkeling!”

In 2010 werden de twee kunstgrasvelden 5 en 6 in gebruik genomen, wat vooral het gevolg was van de slechte staat van de grasvelden die hier lagen. Een goede investe-ring waarmee de kwaliteit en beschikbaarheid van de accommodatie sterk is gegroeid.

Landelijke tendensHet aantal kunstgras-velden dat wordt aan-gelegd, blijft landelijk groeien en dit is vooralook te merken bij de diverse clubs waar ons Eerste speelt in de hoofdklasse.

Er is een tijd geweest dat veld 7, ons hoofdveld, werd geroemd om de kwaliteit ten opzichte van andere natuurgras-velden, maar door de groeiende aanwezigheid van kunstgras is deze roem verdwenen en vormt ons hoofdveld zelfs een belemmering bij het doorzetten van de ambities die we hebbenten aanzien van de jeugd en senioren selectie-teams. Het was al duidelijk dat ons hoofd-veld gaat veranderen in kunstgras, alleen nog niet wanneer en dat is nu ook bekend.

En het gaat snel want gedurende de komende meimaand wordt er begonnen met de

aanleg van een state of the art kunstgrasveld pal tegenover ons clubhuis. De laatste innovatie van Act Global wordt aange-legd en ‘deze mat’ wordt de komende zomer ook gebruikt tijdens het FIFA WK voor dames in Canada.

De aannemer die dit gaat realiseren is de Salland-se Wegenbouw en bij de voortgang van dit proces mag de naam van Hero Meerveld niet ongenoemd blijven.

Hero is voorzitter van de Stichting Sportfacilitei-ten Apeldoorn, waarvan csv Apeldoorn de velden huurt, en hij wist niet alleen te bewerkstellingen dat deze allernieuwste en beste kunstgrasmat hier wordt neergelegd, hij wist ook het besluitvormings-proces in samenwerkingmet de gemeente Apeldoorn in een stroom-versnelling te brengen, zodat we al op zeer korte termijn hiervan gebruik kunnen maken. Een prachtige prestatie!

Voor iedereenHierboven staan onze ambities ten aanzien van de selectieteams ver-meld, maar dit betekentzeker niet dat de niet-geselecteerden van onze club tot natuurgras veroordeeld zijn. Onze club is groot door de

Voorzitter Joost Poppe

4

breedte en dit betekent dat de beschikbaarheid van kunstgras voor deze teams evenredig zal groeien met de selectie teams.

Leden die het reilen en zeilen van onze vereni-ging de afgelopen periode hebben gevolgd, hebben kunnen zien dat wij geen uitzondering zijn wanneer het gaat om het aanpassen van de koers ten aanzien van de A-se-lectie. Het teruglopen van beschikbare budgets als gevolg van de nieuwe economische werkelijk-heid hebben ertoe geleid dat de middelen voor de A-selectie het komende seizoen fors zijn terug-gebracht.

Lees verder op de volgende pagina...

Page 6: Schakel april 2015

Van de bestuurstafelBestuursleden a.i.Jan-Willem Stegeman en Jeroen Pol zijn bereid gevonden om toe te treden tot het bestuur. Jan-Willem neemt de portefeuille Hospitalityop zich, nadat Wilma Woudenberg eerder had aangegeven dat zij om persoonlijke redenen terugtreedt als bestuurs-lid ad-interim. Wilma blijft wel met veel plezier haar kantine werkzaam-heden, waaronder de coördinatie, planning en inkoop voorzetten.

Jeroen gaat de nieuwe portefeuille Algemene Maatschappelijke en Verbindende Activiteiten op zich nemen.

Met Jan-Willem en Jeroen worden twee ervaren bestuursleden aange-steld, die de club goed

5

Wissel tijdig uw winterbanden weer in voor zomerbanden!

Nieuw: Airco vullenal vanaf € 69,-

Trouw aan de clubHet is daarom mooi om te zien dat het overgrotedeel van onze huidige selectie meebeweegt met deze ontwikkeling en de club trouw blijft.

Een compliment voor deze heren, Peter Boeve onze hooftrainer voor het komende seizoen en de Technische Commissie is hierbij op zijn plaats en dit past prachtig in de vaart der ontwikkeling die we doormaken.

Vervolg Joost Poppe

kennen. Ze nemen hun taken op ad-interim basis op zich en zullen indien het van beide kanten bevalt in juni worden voorgedragen tijdens de Algemene Ledenvergade-ring. De komende weken gebruiken Jan-Willem en Jeroen om zich verder op de werkzaamheden te oriënteren en op zoek te gaan naar zoveel mo-gelijk ‘helpende handen’ binnen de club.

Nieuw lid kascontrole- commissie gezochtTijdens de financiële ledenvergadering heeft de kascontrolecommissie melding gemaakt dat er wordt gezocht naar een aanvulling op de perso-nele bezetting. Voor meer informatie over deze functie, neem contact op met Joost Poppe.

Jan-Willem Stegeman Jeroen Pol

Page 7: Schakel april 2015

Wissel tijdig uw winterbanden weer in voor zomerbanden!

Nieuw: Airco vullenal vanaf € 69,-

Page 9: Schakel april 2015

Nieuws van de Stichting

Op 7 maart beleefden wij onze tweede Super Saturday als businessclub van csv Apeldoorn.

Deze keer een combinatie van de (helaas met 5-1 verloren) uitwedstrijd van ons vlaggenschip tegen Harkemase Boys en de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Cambuur (6-1).

Luxe vervoer in de spelersbus van Zwolle, 13 doelpunten, optimaal gelegenheid tot net-werken en een hapje en drankje op zijn tijd, waren de belangrijkste ingrediënten van deze succesvolle business-clubactiviteit. Verderop in deze Schakel ziet u een foto-impressie van Wout van Zoeren.

SponsornieuwsWij zijn verheugd te mogen meedelen dat Dijkgraaf-Rijsdorp stersponsor is geworden bij csv Apeldoorn.

Dijkgraaf-Rijsdorp is een familiebedrijf, opgericht in 1964. Zij zijn gespe-cialiseerd in kantoor-artikelen, kantoor-machines en projectinrichting. Daarnaast adviseren zij over werk-plekverbetering.

Tesamen met hun druk-kerij, waar zij digitaal printen, plotten en off-set drukken, zijn zij een

begrip in Apeldoorn en omstreken.

De klanten van Dijkgraaf Rijsdorp komen uit het bedrijfsleven, overheden en instellingen, waarbij verenigingen, stichtingen en particulieren hen ook weten te vinden.

BedrijfsbezoekOp 18 februari bracht de businessclub van csv Apeldoorn een bezoek aan onze hoofdsponsor Bouwonderneming Veeneman en Het Huis van Nu.

Deze avond stond in het teken van een nadere kennismaking met de hoofdsponsor, Bouw-onderneming Veeneman en Het Huis van NU,

8

vertegenwoordigd door 12 MNDN, BAB, DVMC,Impress3d en Windst in Bedrijf.

Daarnaast werden de leden van de business-club gefaciliteerd in het leggen van nauwere verbanden onderling. Wij kunnen terugblikken op een mooie en effectieve bijeenkomst.

LunchOp zaterdag 11 april 2015, voorafgaand aan de wedstrijd tegen WVF, bieden wij een lunch aan in de bestuurskamer/sponsorruimte voor onze sponsors. Gastspreker is Andries Dupont, mental coach en talent trainer. Daarover in de volgende Schakel meer.

Op bedrijfsbezoek bij Bouwonderneming Veeneman

Page 10: Schakel april 2015

11

Page 11: Schakel april 2015

10

csv Apeldoorn fanartikelenNieuwe artikelen!

T-shirt in kinder- en volwassen maten

€6,00Polo in volwassen maten S t/m XXL

€12,50

Muts in volwassen maten S t/m XL

€10,00

Spectaculaire aanbieding!

csv Apeldoorn jack maten S t/m XXL

Normaal €39,95

Nu voor €20,00!

-50%

Deze actie is mogelijk gemaakt

door:

Official supplier:

Page 12: Schakel april 2015

Co-sponsors

11

Page 13: Schakel april 2015

De JeugdOntspanningsCommissie organiseert vele leuke activiteiten voor de jeugd, zoals de sinterklaasavond, bowlen, dagje pretpark en zwemmen. Om dit te

kunnen bekostigen worden ieder jaar paaseitjes verkocht.

De zakjes kosten €2,50 per stuk en worden verkocht in de kantine t/m 4 april aanstaande. Steun de JOC en geniet van de heerlijke paaseitjes!

De enige echte

paaseitjes actie!

12

Page 14: Schakel april 2015

Zoals ieder jaar is het rondom de winterstop alles behalve tijd om rustig bij te komen voor de Technische Commissie van csv Apeldoorn. Juist dán is het tijd voor hard werk om de selectie voor het volgende seizoen op de rit te krijgen.

De traditionele stoelendans komt langzaam op gang

13

In de papieren Schakel las u al meer over wie er in de Technische commis-sie plaatsnemen en hoe het samenwerkingsproces eruit ziet. Nu gaan we kijken naar de stand van zaken richting het komende seizoen. Van wie is het zeker dat hij blijft? En wie vertrekt?

Dit chronologische overzicht is bijgewerkt tot en met 1 april en zal waarschijnlijk op zeer korte termijn worden bijgewerkt.

Aan het eind van dit seizoen neemt Jasper van Oorspronk afscheid. Hij gaat spelen voor NSC Nijkerk.

Page 15: Schakel april 2015

22 novemberHoofdtrainer Richard Karrenbelt heeft de club-leiding van csv Apeldoorn aangegeven dat hij wil gaan voor een nieuwe uitdaging. Inmiddels is bekend dat Richard vol-gend seizoen hoodtrainer is bij ONS Sneek.

4 januariTijdens de nieuwjaars-receptie wordt bekend dat Peter Boeve komend seizoen de hoofdtrainer is van csv Apeldoorn.

16 januariMark Steur is vanaf komend seizoen assistent trainer bij het eerste elftal. Hij komt over van het tweede elftal. Huidige assistent-trainer Niels Jansen had eerder aan de clubleiding aange-geven te zullen vertrek-ken na dit seizoen.

21 januariJasper Verstraten, Jeremy Jonker, Patrick Jansen, Joost Krijns, Rob Diderik en Richard van Schooten geven aan hun contract bij csv Apeldoorn met een seizoen te verlengen.

22 januariJasper van Oorspronk vertrekt aan het eind van dit seizoen. Zo komt er na negen seizoenen een eind aan een bijzonder succesvolle samenwer-king tussen speler en club. Inmiddels is bekend geworden dat Jasper ko-mend seizoen speelt voor NSC Nijkerk.

14

22 januariKeeperstrainer Ruud Dijkman verlengt zijn contract.

23 januariMaarten Boeve, Burak Tekay en Melvin Bresser verlengen hun contract.

26 januariGino Roelofs en Jesse Hartgers verlengen hun contract. Miguel Suarez Escalante was al eerder toegevoegd tot de A-se-lectie en ook hij blijft.

14 februariDe trainersstaf van de B-selectie is ingevuld. Jacco Beerthuizen volgt Mark Steur op bij het tweede elftal en Martin Langhenkel verlengt zijn contract bij het derde elftal.

16 februariSteven van Es verlengt zijn contract en speelt volgend seizoen voor de achtste jaargang op het Orderbos.

18 februariBram Holtman verlengt zijn contract. Al sinds de F-jeugd is Bram verbon-den aan csv Apeldoorn.

20 februariAanvoerder Marc Hoek-stra geeft zijn jawoord voor nog een seizoen csv Apeldoorn.

27 februariVoormalig international en wereldkampioen vrijetrappen Ugur Yildirim

verlengt zijn sportieveverbintenis bij csv Apeldoorn.

26 maartAanvaller Emir Balavac komt volgend seizoen over van FC Zutphen.

OverigRichard van Beek geeft aan te vertrekken na dit seizoen.

BlijvendJasper VerstratenJeremy JonkerPatrick JansenJoost KrijnsRob DiderikRichard van SchootenRuud Dijkman (keeperstrainer)Maarten BoeveBurak TekayMelvin BresserGino RoelofsJesse HartgersSteven van EsBram HoltmanMarc HoekstraUgur Yildirim

VertrekkendRichard Karrenbelt (ONS Sneek)Jasper van Oorspronk (NSC Nijkerk)Richard van Beek (Nog niet bekend)

NieuwPeter Boeve, hoofdtrainerMark Steur, assistent (B-selectie)Miguel Suarez Escalante (B-selectie)Emir Balavac (FC Zutphen)

Page 16: Schakel april 2015

Balkonside: Red & YellowNoteer de datum al-vast in je agenda, want je wil het toch niet missen: het Red & Yellow slottoernooi, dit jaar op zaterdag 30 mei!

Tijdens het Red & Yellow slottoernooi spelen seniorenteams tegen elkaar. Het gaat vooral om de lol, maar toch ook om de felbegeerde bokaal.

Een ander zeer belangrijk onderdeel van de Red & Yellowdag is het huldigen van de kampioenen. Alle teams die kampioen zijn geworden in het seizoen 2014-2015 worden in het zonnetje gezet.

Red & Yellow betekent ook het nemen van afscheid van spelers van

15

het eerste elftal. Zo weten we al dat we af-scheid gaan nemen van Jasper van Oorspronk, die na vele mooie jaren heeft gekozen voor een nieuwe uitdaging. Jasper gaat spelen voor NSC

Nijkerk. Ook ons ‘eigen’ jeugdexponent Richard van Beek neemt afscheid.

Kortom: zeer de moeite waard om de Red & Yel-low slotdag alvast in je agenda te noteren!

Page 17: Schakel april 2015

Eregallerij

ErevoorzitterDe heer G. Schoemaker*

ErelidDe heer K. de Graaf*De heer G. Pol*

Leden van verdiensteDe heer J. v/d BergDe heer J. Bodenstaff*De heer G.H. BoermanDe heer H. Brandenbarg*De heer J. Donkersloot*De heer C.J. van Duuren*De heer E. de Graaf*De heer G. van de HaarDe heer J. Jeths*De heer J. LogtenbergDe heer T. Luttikhuizen*De heer G.J. van Maaren sr.*De heer D.J. Modderkolk*De heer H. Mulder*De heer A. OostermanDe heer W.F. Reinders*De heer J. SijtsmaDe heer W.J. Wesselink*De heer F.W. van de Steeg*De heer H. van de ZandeDe heer W.A. TamboerDe heer H. HospersDe heer W. van Zoeren

* overleden

Fanartikelen csv Apeldoorn

Tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal staat een kraam met fanartikelen in de kantine of naast het huisje bij het hoofdveld. De verkoop start om 13.30 uur

Trainingsjack € 39,95Trui met capuchon € 22,50Trui met capuchon en eigen naam € 27,50Trainingsshirt € 20,00Trainingsshirt met eigen naam € 25,00Paraplu € 15,00Sjaal € 12,50Handdoek € 12,50Polo €12,5Minikit voor in de auto € 10,00Fotoboek Topklasse € 10,00Pet € 6,00T-shirt €6,0Tas € 5,00Etui € 3,00Mok € 3,00Sleutelhanger € 2,50Bierglas € 1,50Bierglazen 6 stuks € 7,50Pen € 1,00Aansteker € 0,50

16

en eindigt in de rust van de wedstrijd van het eerste. Rondom Sinterklaas zijn er extra verkoop-momenten. Houd hiervoor de website in de gaten.

Page 19: Schakel april 2015

Scheidsrechters bij csv Apeldoorn“He scheidsie, buiten-spel! He Scheids! Hoor je me niet? Buitenspel! … Nee joh, hij niet!”

Of je nu scheidsrechter, assistent-scheidsrechter, speler, trainer of toe-schouwer bent. We kunnen ons allemaal inleven in bovenstaande situatie. En het mooiste is, we weten allemaal wat buitenspel is. Tenminste, dat denken we.

Sinds het eerste vlag-signaal tot en met de dag van vandaag vinden er wijzigingen plaats in deze spelregel. Zelfs onlangs is er nog een wijziging doorgevoerd die weder-om zorgt voor een hoop discussie in en om het veld.

Daarom werd maandag 30 maart een thema-avond georganiseerd bij csv Apeldoorn, om het niveau en de kennis van onze leidsmannen te verhogen. Iedereen was welkom. Van trai-ners, spelers en ouders, maar natuurlijk ook onze clubscheidsrechters, die onmisbaar zijn voor onze vereniging. Zonder scheidsrechters is het voetbal immers niet mogelijk!

Gastspreker van deze avond was niemand minder dan Rutger Bekebrede. De 30-jarige

18

scheidsrechter afkomstig uit Apeldoorn is momen-teel te bewonderen in de hoogste regionen van het Nederlandse amateurvoetbal, de zaterdag Topklasse. Door een slepende bles-sure heeft hij eerder in zijn carrière een stapje terug moeten doen. Rutger was op dat mo-ment actief als scheids-rechter en assistent scheidsrechter in de Jupiler League.

Naast zijn werkzaam-heden als scheidsrechter is hij ook actief als KNVB docent en geeft momen-teel de Basisopleiding scheidsrechter.

Ben jij nou ook nieuws-gierig naar het vak van scheidsrechter? Meld je dan eens bij een van onze clubscheidsrechters. Wie weet zien we jou dan over een paar jaar wel fluiten in de absolute top!

Geslaagd!Na een maandenlang traject, waarin zij onder andere zijn begeleid door topscheidsrechter Rutger Bekebrede, zijn Wibi Vermeulen en Remko Leskens geslaagd voor hun KNVB BOS cursus ‘nieuwe stijl’, waarbij zij nu officieel ‘verenigings-scheidsrechter’ zijn.

Wibi en Remko, heel veel plezier en succes met het fluiten van wedstrijden!

Rutger Bekebrede

Page 20: Schakel april 2015

B4 en C4 in actie

Wout van Zoeren maakte 14 februari op verzoek van de B4 een fotoreportage van de oefenwedstrijd van csv Apeldoorn B4 tegen csv Apeldoorn C4.

Foto’s: Wout van Zoeren

19

Page 21: Schakel april 2015

20

Page 22: Schakel april 2015

Olivier OrderbosDat onze gemeente bezuinigt mag genoegzaam bekend zijn. En dat we dat niet zo leuk vinden is ook al geen ‘open deur’. Gelukkig leidt het tot creativiteit en dat is dan weer positief. De Balkon-side dacht met het organiseren van een heuse ‘Apres Ski’ extra centjes binnen te halen. Maar men had echter buiten de waard gerekend. De gemeente (?) stak er een stokje voor! Hoe kan dat?

In een grijs verleden wordt er door enkele Apeldoornse ‘kroegbazen’ bij de gemeente geklaagd dat de diverse clubhuizen veel te lang open zijn en zo omzet wegpakken. Kroegbazen zijn in dit verband die horecaondernemers die grote moeite hebben om mee te betalen aan algemene voorzieningen zoals bij-voorbeeld kerstverlichting of anderszins. Naar aanleiding van dit gejammer stelt de gemeente regels op. Op zich niets bijzonders, vooral niet omdat er in de meeste gevallen niet meer naar omge-keken wordt, er wordt niet gehandhaafd zogezegd. Maar nu is het plots anders. Er fietst zelfs een overijverige ambtenaar door Apeldoorn. Hij heeft een lijstje in de hand dat hij van Internet heeft geplukt met alle activiteiten die plaatsvinden in de diverse sportkantines. Hij treedt waar nodig zelfs op en verbiedt. Hij is in functie kortom, hij handhaaft!

21

Page 23: Schakel april 2015

22

Beetje flauw allemaal. We doen ons uiterste best om creatief met de bezui-nigingen om te gaan en dan gaat de gemeente er zelf voor liggen. Snel mee ophouden dus.

Tot slot moest ik de afgelopen maand nog even aan Jan van Speijk denken, die op 5 februari 1831, liggend met zijn ka-nonneerboot in de haven van Antwerpen, een peuk sigaar in de kruitkamer gooide en daarbij de onvergetelijke woorden sprak: ”dan liever de lucht in”.

Ik moest daar aan denken omdat de reserve doelman van ons eerste, Guy ten Kate, een baan bij de KLM als piloot heeft aanvaard en ook liever de lucht in gaat.

Liefst vijf jaar was hij de “tweede man”. Toen Patrick Jansen onlangs geschorst en geblesseerd was kwam ik erachter dat hij eigenlijk veel te goed was om als reserve doelwachter te fungeren. Jammer dat hij weggaat, maar hij gaat ‘liever de lucht’ in.

Page 24: Schakel april 2015

En dan nu...

de reclame!Door Marco van Gijssel

geschreven op zaterdag 28 februari

Reclame, dat is wat de spelers van F4 vandaag voor de club csv Apeldoorn hebben gemaakt! Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat niet altijd zo! ;-). Vandaag was het gewoon ongeloof-lijk mooi! Wederom complimenten gekre-gen van onze tegenstander vandaag. En dat is toch ook wat waard. En alle spelers hebben het verdiend ook! Maar ook het publiek is te allen tijde positief aanwezig. Ook daarvoor toch ook een keer onze complimenten.

Onze tegenstander van vandaag is Go Ahead Deventer F1. Wat onze spelers vooraf niet weten is, dat Go Ahead de winterkampioen van 2014 is geworden in hun klasse. Een pittige tegenstander dus. Vandaag moeten we het helaas nog één keer doen zonder onze topper Dinand. Gezien hetgeen wij vooraf wisten, is er bij ons als leiders ook enige gezonde spanning. Het is daarom goed om te zien, dat csv F4 gelijk in de aanval gaat met goed combinatievoetbal. De spelers zoeken elkaar op en werken als leeuwen. Voorin combineren de spitsen er samen flink op los wat direct de eerste kans oplevert. Houd dit vast mannen! Go Ahead heeft vooralsnog het nakijken als de bal na een sterke actie, en een knap schot, op de paal beland. De voorhoedespelers helpen mee met verdedigen waar nodig. Zelfs een pass over de volle breedte van het veld en

23

Page 25: Schakel april 2015

24

dat is erg knap gezien. Een oprukkend csv haalt nu een corner uit de strijd. De corner wordt goed genomen.....en.....en.....YES!!!!!...uitstekend binnengewerkt! De 1-0 voorsprong is een feit. Vreugde alom bij de spelers, leiders, supports en publiek. Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen.

Direct na deze corner wordt, met wederom erg goed spel, alweer de tweede corner afgedwongen door csv. Ook deze corner wordt weer uitstekend scherp vlak voor het doel voorgezet. De keeper wil de bal wegwerken, maar raakt de bal iets ver-keerd, waardoor de bal in zijn eigen doel verdwijnt, 0-2! We juichen iets minder uitbundig, maar we zijn zeker niet min-der blij. Go Ahead is duidelijk van de wijs. Overdonderd zo lijkt het.

csv demonstreert nog maar eens hoe het wel moet. Via een strakke pass wordt onze (gast)spits bereikt en hij maakt het heel rustig en bedeesd af, 0-3!!! Genieten met grote G vandaag. Ook de verdedigers van csv F4 laten zich vandaag wederom van hun sterkste kant zien. Geholpen door ons sterk spelende en hard werkende middenveld wordt iedere aanval van Go Ahead ongedaan gemaakt. Middels een aantal prachtige afstandsschoten laten onze verdedigers zien wat ze nog meer in huis hebben.

De rust nadert en Go Ahead is zegge en schrijven twee keer voor het doel van csv geweest. Twee keer lette onze keeper van dienst uitstekend op en werd ook goed bij-gestaan door diverse veldspelers, zoals het een echt team betaamt.

In de rust is het nu zaak om de spelers ervan te overtuigen dat er nog niets is gewonnen. Dit is gelukkig niet aan dovemansoren gericht, want direct na de aftrap wordt het spel van voor de rust weer opgepakt. De spelers van Go Ahead zijn in de rust streng toegesproken door hun coach.

Lees verder op de volgende pagina...

Page 26: Schakel april 2015

25

Het lag daarom ook in de lijn der ver-wachting dat de tegenstander feller de strijd aan zou gaan in deze tweede helft. Maar toch is het eerst weer csv dat de beste kansen creëert. Twee schoten van onze spitsen worden op het doel van de tegenstander afgevuurd. De eerste wordt gekeerd door de keeper en de tweede verdwijnt nipt naast het doel. Dat is pech. Maar ook Go Ahead lijkt nu toch ook niet voor één gat te vangen te zijn, want ook zij proberen met hard werken meer naar voren te komen. Het levert Go Ahead een vrije trap op voor het doel van csv.

Zij lijken hiervoor een specialist in huis te hebben, want via een knap schot verdwijnt de bal hard in de uiterste hoek in het doel van csv… 1-3. In vrijwel alle voorgaande wedstrijden zie je dan, dat de tegenstan-der na een doelpunt weer geloof krijgt in eigen kunnen. Hoe knap en hoe mooi is het dan om te zien, dat de spelers van csv gewoon hun eigen spel verder spelen. Ze combineren er weer vrolijk op los en wer-ken als leeuwen waar nodig. Dit resulteert wederom in een schietkans, maar deze verdwijnt net naast de goal. Jammer, het zou mooi zijn geweest om direct weer tegen te scorten.

Oeiiiii, Go Ahead krijgt nu de tweede serieuze kans na de rust, maar onze keeper let erg goed op en is eerder bij de bal dan de tegenstander. Blijven opletten dus! We bouwen vervolgens weer goed op en met sterk samenspel wordt de vrije speler gevonden voor de goal. Als een ervaren voetballer wordt de bal meege-nomen en....heel rustig afgerond…1-4!!! Handen in de lucht! Alle hiervoor bij elkaar geraapte moed van de Go Ahead spelers viel ineens weer uit hun handen. En dat is de verdienste van onze eigen spelers.

Er volgen nog enkele kansen, maar twee keer staat de keeper van Go Ahead daarbij ‘hinderlijk’ in weg. Hierdoor blijft de stand 1-4 in het voordeel van csv Apeldoorn. Door de verloren moed van de Go Ahead spelers en de drang naar voren van csv wordt er een volgende schot gelost op het doel van Go Ahead. De keeper van Go

Ahead weet de bal in eerste instantie nog te keren, maar door oplettendheid weet de volgende speler van csv keurig, en in alle rust, binnen te schieten…1-5!!! Prachtig om te zien hoe ook dit doelpunt gevierd wordt door alle spelers.

De wedstrijd loopt inmiddels op zijn einde, maar onze jongens lijken onvermoeibaar. Weer wordt er een schot gelost op het doel van Go Ahead, de keeper weet nogmaals de bal te stoppen, maar in de rebound en wordt heel erg knap de bal gericht binnen gekopt…1-6!!!!! Zegt het voort…..1-6!!!!!

Ook dit doelpunt wordt weer uitbundig door het hele team gevierd. Heerlijk! En als er dan nogmaals een schot is, welke door de keeper van Go Ahead wordt ge-keerd, vindt de scheidsrechter het ook wel mooi geweest en is 1-6 een terechte uit-slag. Ook de tegenstander kan leven met deze uitslag.

Trots is het gevoel wat vandaag voor ons allen overheerst. Een gevoel dat de familie Anvelink deze week eerder heeft meege-maakt. Want op dinsdag 3 maart moch-ten zij hun zoontje en broertje Mees in de armen sluiten. Gefeliciteerd namens alle spelers, leiders, trainers en supporters! wensen wij jullie een geweldige tijd toe samen!

Deze week danken wij uiteraard ook weer onze keepers Yort en Jesse. Erg knap ge-keept beiden. Een topprestatie mannen! Ook een groot compliment voor onze gast-speler, Tygo. Super gespeeld! Namens heel F4 dank daarvoor.

Tot volgende week allen! Nu eerst lekker (na)genieten.

Page 27: Schakel april 2015

26

Page 28: Schakel april 2015

Dames Veteranen debuteertHet dames veteranen-team heeft de eerste wedstrijd in haar ge-schiedenis winnend afgesloten. Met een klinkende 3-0 werd WWNA verslagen.

De doelpunten kwamen op naam van Marieke van Beek (2) en Elke Madern. John Burghout, interim coach, keek tevreden te-rug op de wedstrijd: ‘De dames hebben een mooi resultaat geboekt’. Vlak daarvoor werd het da-mes team al in het nieuw gestoken door Intersport Jonker en Slijterij Hamer. Dubbel feest!

27

De vrije trap van Ugur YildirimDat in het eerste elftal een voormalig wereld-kampioen te bewonde-ren is, weet misschien niet iedereen. Hij is tevens voormalig in-ternational van het Ne-derlands elftal. Dat dit nog altijd zorgt voor de nodige publiciteit bleek maar weer eens, toen Ugur in de wed-strijd tegen WHC tot tweemaal toe scoorde uit een vrije trap.

De vaste cameraman van het eerste elftal, Eric Spijker, had de twee rake vrije trappen uiteraard op beeld staan. Toen Henk-

Jan van Beek er een ver-korte versie van maakte via Vine en deze online zette, dook het filmpje in-eens overal op. Voetbal-primeur en Voetbalzone

pikten het filmpje open deelden hun herin-neringen aan Ugur met hun volgers. Duizenden views, honderden likes en vele reacties volgden.

Ugur Yildirim (links) viert zijn goal met Burak Tekay.

Page 29: Schakel april 2015

28

Page 30: Schakel april 2015

Het eerste elftal heeft in de afgelopen vier duels zes punten gepakt. Foto’s © Wout van Zoeren.

csv Apeldoorn - Drachtster Boys: 1-08. Ridouan Tabaouni 1-0

WHC - csv Apeldoorn: 3-611. Kevin Olaria 1-016. Maarten Boeve 1-125. Ugur Yildirim 1-249. Jasper Verstraten 1-357. Steven van Es 1-466. Jonathan van Marle 2-467. Steven van Es 2-574. Ugur Yildirim 2-690. Peter Drolenga 3-6

csv Apeldoorn - Excelsior ‘31: 0-412. Joran Pot 0-144. Hakim Ezafzafi 0-264. Patrick Gerritsen 0-389. Hakim Ezafzafi 0-4

Harkemase Boys - csv A’doorn: 5-111. Joram Smits 1-017. Heine Uuldriks 2-044. Robin Huisman de Jong 3-048. Jesse Renken 4-055. Ridouan Tabaouni 4-166. Heine Uuldriks 5-1

29

Page 31: Schakel april 2015

30

Page 32: Schakel april 2015

31

Page 34: Schakel april 2015

33

Sponsor van de maand

Iedere keer als ik het schoolplein vanaf de Vliegerlaan weer op loop, komen alle goede herinneringen boven; een mooie tijd gehad daar op het Christelijk Lyceum... vele jaren geleden.

Ik ben op weg naar Peter Bergambagt, rector van de school aan de Jachtlaan. Het is het einde van de middag, de meeste jon-geren zijn naar huis, een enkele loopt nog door de gang, maakt wat schoon of kletst gezellig met de con-ciërge. Piet Pol ontmoet ik daar en hij loopt even mee. Aan tafel bij Peter gaat het al gauw over de jeugd op deze school. Met plezier vertelt hij over de school, over de jeugd en hoe ze er alles aan doen om het maximale uit iede-re leerling te halen.

Het schoolgebouwBijna iedereen in Apeldoorn kent het school-gebouw aan de Jachtlaan wel. In ieder geval van

buiten. De meeste inwo-ners van Apeldoorn zijn hier echter pas komen wonen toen de school al bestond. De eerste les in dit gebouw werd immers al op 30 augustus 1930 gegeven. Het gebouw be-stond toen alleen uit het hoofdgebouw parallel aan de Jachtlaan en de beide zijvleugels. De school is gebouwd volgens de stijl van het Nieuwe Bouwen en kent van binnen en buiten veel details die herkenbaar zijn in de Amsterdamse Stijl en in bijvoorbeeld ontwerpen van Berlage in Amsterdam. In de school zijn details zichtbaar uit de Art Deco-periode met hier en daar in het glas in lood nog een vleugje Ju-gendstil. Mocht u dit eens willen bekijken dan bent u van harte welkom. In de jaren ‘60 zijn de drie vleu-gels aan de Vliegerlaan gebouwd. Al met al reden voor de gemeente om het gebouw tien jaar geleden op de monumentenlijst te plaatsen.

Het onderwijsIn 1930 droeg de school

Door Hans van Enck de naam ‘Christelijke HBS’. In de jaren ‘50 werd aan de school een MMS en een gymnasium toegevoegd en de naam veranderd in Christelijk Lyceum. In de jaren ‘90 tijdens de fu-siegolf in het voortgezet onderwijs werd de school onderdeel van de stichting CVO (Christelijk Voortge-zet Onderwijs). De scholen in dit deel van Apeldoorn zijn verdergegaan onder de naam ‘Sprengeloo’, met voor het Lyceum als toe-voeging: locatie Jachtlaan. In 2007 kreeg de school weer een eigen gezicht en de naam Christelijk Lyceum terug. Met de afdelingen mavo, havo, atheneum en gymnasium en verzorgt het onderwijs voor ruim 1100 leerlingen. Naast onderwijs van hoge kwaliteit profileert de school zich o.a. op het gebied van Kunst en Sport en kent vele activiteiten.

De school wil specifiek aandacht en ruimte geven aan talenten van leerlin-gen en biedt hen naast het reguliere programma diverse keuzepakketten

Page 35: Schakel april 2015

34

aan. De school is aspirant cultuurschool en erkend als WON-akademie (We-tenschaps Orintatie Neder-land). Hierbij zijn 50 scho-len aangesloten. Doel is om atheneum- en gymna-siumleerlingen beter voor te bereiden op hun uni-versitaire studie en ze van brugklas tot eindexamen vertrouwd te maken met wetenschappelijk denken en werken in de alpha-, bèta- en gammavakken. Met begrippen als be-trouwbaarheid, validiteit, empirisch, schijnverband, a priori, werken de athe-neum en gymnasiumleer-lingen al vanaf de brugklas in de lessen en bij hun opdrachten. Leerlingen op een WON-Akademie wor-den gestimuleerd in hun ontwikkeling van kritisch denken, nieuwsgierigheid, creativiteit en open min-dedness.

In het gymnasium heeft het Christelijk Lyceum een aantal jaren geleden al een bij de WON-gedachte passende stap gemaakt met de Da Vinci-lessen. Het Hogere Orde denken staat centraal en worden leerlingen in de lessen en projecten uitgedaagd om te analyseren, te onder-

zoeken en vervolgens on-derbouwd te presenteren. Peter: “Zo bestaat al sinds begin jaren ‘50 een, he-laas niet bij iedereen be-kend, volwaardig Gymna-sium aan de Jachtlaan.”

De sportHet Lyceum heeft altijd veel aandacht voor sport gehad: vele toernooien zijn georganiseerd en zo-wel leerlingen als leraren zijn sportief ingesteld. Als je erg van sporten houdt, kies dan voor de Sport-klas!

Bij de Sportklas maak je kennis met allerlei spor-ten. Meestal ga je daar-voor op pad. Een greep uit se activiteiten: tram-polinespringen, mountain-biken, tennis, squash, golf, vechtsporten enz. Ook leer je samenwerken met an-deren. En ...in klas 3 ga je op sportkamp.

Voor leerlingen die minder met sport hebben is er overigens ook een Bèta+-klas, Kunstklas of Wereld-klas bijvoorbeeld. Zodat er voor ieder wat wils is en ieder zich kan ontwikkelen zoals het past.

Het Lyceum is al jaren be-

trokken bij csv Apeldoorn: de velden worden gebruikt voor lessen lichamelijke opvoeding, een aantal le-raren en groot aantal leer-lingen kent csv heel erg goed en het Lyceum (als onderdeel van het CVO Apeldoorn) heeft al jaren een warme sponsorrelatie met csv.

Tenslotte komt Peter Ber-gambagt nog even terug op de leerlingen en csv. Eén van de belangrijkste overeenkomsten is natuur-lijk dat ook csv en haar trainers het maximale uit de voetballers wil halen. Net als het Lyceum met haar leerlingen. En dat herken je in de aanpak en werkwijze van zowel school als vereniging: be-trokken, geduldig, duide-lijk en doelgericht.

Mocht jij of uw zoon of dochter na de zomer naar het Lyceum komen, van harte welkom! En als jij of uw kind het nog niet (zeker) weet, kijk dan ook nog eens rustig op www.cl-apeldoorn.nl wat er bij het Lyceum allemaal kan. En hoe ze er alles aan doen om er het maximale uit te halen!

Page 36: Schakel april 2015

35

Klaverjaskampioen Ingrid

Klaverjasmarathon 20 december 2014

Ook deze keer was de organisatie perfect. Er was een prima lunch met soep, broodjes, kroketten en frikandellen. Ook gingen er regelmatig schalen met hapjes rond. Er was voor mooie prijzen gezorgd en er was een leuke verloting.

Het streven van de Balkonside is om er een jaarlijkse happening van te maken. Bij zo’n evene-ment hoort eigenlijk ook een wisselbeker voor de winnaar.

Laat er nu nog een mooie wisselbeker aanwezig zijn. In het seizoen 1992/1993 werd namelijk door Henk Roelofs een wisselbeker beschikbaar gesteld voor de winnaar van de kla-verjas competitie. Twin-tig keer werd deze beker uitgereikt aan de winnaar van de jaarlijkse klaverjas competitie. De spelers die het vaakst als winnaar op de beker gegraveerd staan zijn Frank van der Meij (7x) en Rein Groters (4x).

De laatste winnaar was Steven van Es. Wim Tam-boer kwam met het idee om deze beker te gebrui-

ken als wisselbeker voor de marathon. De organi-satoren Dennis Logtenberg en Frits van der Leij vonden het een goed plan en de namen van de win-naars in 2013 en 2014 zijn nu in de beker gegraveerd. Dat zijn Gerard van Nun-speet en Ingrid Logten-berg.

Zaterdag 24 januari werd de beker officieel overhan-digd aan Gerard en Ingrid. Ingrid mag de beker tot medio december in haar bezit houden. Dan zal de 3e editie van de Balkon-side klaverjas marathon worden gehouden.

Page 37: Schakel april 2015

Een afvaardiging van het bestuur, sponsoren en niet te vergeten de speel-sters van het damesteam en de spelers van C7 hebben,ondanks de

winterse omstandigheden, genoten van een heerlijk avondje PEC Zwolle.

csv Apeldoorn op bezoek bij

PEC Zwolle - AZ

36

Page 38: Schakel april 2015

Speciaal was het zeker voor de junioren van C7 en de dames van csv Apeldoorn. Een deel van C7 mocht ‘optreden’ als ballenjongens.

De rest van het team was samen met ‘ons’ dames-team in onze eigen club-kleuren te bewonderen als dragers van het midden-stipdoek.

37

Op de tribune hadden daarnaast nog eens tien-tallen trainers en leiders van de jeugd plaatsgeno-men. Het was een heerlijk avondje, en dat was het...!

Hoe de wedstrijd verliep? AZ kwam al vroeg in de wedstrijd op 0-1 via Ne-manja Gudelj. Toen na een kwartier de 1-1 op het bord kwam via Jody Luko-ki, hoopten we natuurlijk

op een doelpuntrijk ver-volg, maar de 1-1 bleek teven de eindstand.

Een ware schaakwedstrijd op hoog niveau was wat we voorgeschoteld kregen. Een boeiende pot voetbal die zeker niet saai was en waarbij PEC de zege naar zich toe had kunnen trekken.

Page 39: Schakel april 2015

38

12MNDN: lagere energierekening!

‘’Eigenlijk zou ieder-een aan duurzaamheid moeten doen. En het mooie is, dat kan ook gewoon!’’

Businessclubleden Jorn Huiskamp en Hans van Enck zijn enthousiast over hun bedrijf en hun producten. Met 12MNDN Duurzaam helpen ze particulieren, bedrijven en instellingen om te verduurzamen. Vooral door het nastreven van ‘all electric’: de elektriciteit via zonnepanelen binnen- halen en deze elektriciteit zoveel mogelijk aanwen-den voor

verwarmen en appara-tuur in huis. Zodat je de elektriciteit zelf opwekt en steeds minder gas nodig hebt.“En, vooral samen met de klant!” voegt Jorn toe. Want hoewel voor de hand liggend, 12MNDN wil benadrukken dat ze bijvoorbeeld geen offertes via de mail levert. Nee, ze komen altijd bij de klant thuis, gaan exact na wat deze wil en zullen daar een passende oplossing voor aanbieden.

Duidelijke doelstelling is om ieders energierekening te verlagen. Of onafhanke-

lijk(er) te zijn van fossiele brandstoffen en daarmee van die leveranciers. Of om een bijdrage te leveren aan een duurzame maat-schappij.

Met zonnepanelen kan daarbij snel en concreet resultaat worden behaald. Nieuwsgierig? Bel ze voor een afspraak, kijk op de website (www.12mndn.nl) of…

kom op 18 april tussen 10.00 en 13.00 uur naar

de open dag aan de Zupthensestraat!

Page 40: Schakel april 2015

3739

Op maandagavond 30 maart heeft Michel Nomden uit handen van directievoorzitter van de Rabobank Arnold van Eijk en wethouder Nathan Stukker zijn diploma JeugdVoet-balStad (JVSA) mogen ontvan-gen. Er zijn nu a al 14 door JVSA opgeleide trainers bij de jeugd van csv Apeldoorn. Een ware verrijking voor het jeugdkader van csv Apeldoorn.

Over JVSAJeugdVoetbalStad Apeldoorn heeft zichzelf tot doel gesteld zodanige omstandigheden te creëren, dat elke jeugdsporter in staat wordt gesteld om een goede sportopleiding te volgen en daardoor kansen krijgt op een betere voortzetting vanaf zijn/haar start als sporter.

Onderdeel van de training is onder andere de sportkanjer training. Maar ook de Belgische

voetbaltrainer Michel Bruyninckx geeft met zijn ‘cogitraining’ een belangrijke input aan de inhoud van de cursus. Ook de Wiel Coerver methode wordt onder-wezen, evenals het positief coa-chen van (jeugd)voetballers.

Herman Hobert is een van de grondleggers van deze JVSA opleiding.

Momenteel is JVSA druk bezig om een volgende cursus op te starten. csv Apeldoorn hoopt dat het JVSA lukt om deze fan-tastische cursus voort te zetten. Onze jeugd profiteert er nog dagelijks van, o.a. bij de Voetbalacademie, onder leiding van JVSA-trainer John Burghout.

Foto’s: Wout van Zoeren

Meer info over JVSA:jeugdvoetbalstadapeldoorn.nl

Page 41: Schakel april 2015

3840

Page 42: Schakel april 2015

41

csv Apeldoorn op TwitterDe leukste en meest opmerkelijke tweets verzamelen we op deze pagina. Volg ons via @csv_apeldoorn en stuur ons ook jouw laatste csv Apeldoorn-nieuws.

Page 43: Schakel april 2015

42

Page 44: Schakel april 2015

Uitje voor de businessclub

De Businessclub van csv Apeldoorn ging zaterdag 7 maart gezamenlijk op pad, en wel in de spelersbus van PEC Zwolle.Eerst naar Harkemase Boys - csv Apeldoorn (5-1) en vervolgens naar PEC Zwolle - Cambuur (6-1). Een gezellige en spectaculaire voetbaldag.

43

Page 45: Schakel april 2015

44

Page 46: Schakel april 2015

45

Page 47: Schakel april 2015

46

Page 48: Schakel april 2015

47

Page 49: Schakel april 2015

48

Page 50: Schakel april 2015

Nieuws uit de kantineDe donderdagavond is langzamerhand weer uit-gegroeid tot een soort clubavond bij onze vereniging. Gezelligheid met een drankje en een gehaktbal. En natuurlijk ondertussen vooruitblik-ken op de wedstrijden die onze teams op zaterdag te wachten staan.

De donderdag is mede dankzij de gezelligheid ook een vergaderavond bij uitstek. Om problemen te voorkomen, verzoeken we iedereen die een vergader-ruimte wil reserveren, dit tijdig kenbaar te maken bij Wilma Woudenberg via [email protected].

Wist je dat je tot en met zaterdag 4 april ook de paaseitjes van de Jeud-OntspanningsCommissie kan kopen in de kantine? Op de bar staat een mand vol met zakjes. Afrekenen kan gewoon aan de kassa.

Op het balkon staan sinds kort twee prachtige hou-ten tafels. Mede mogelijk gemaakt door Jan Zonder-geld, die zijn vakmanschap duidelijk heeft laten zien.

49

Page 51: Schakel april 2015

Het Hospitality team is op zoek naar enthou-siaste vrijwilligers dieeen steentje willen bij-dragen binnen onze club. Hiermee help je niet alleen de club, maar je leert er zelf ook van en het staat goed op je cv. Je werkt samen met een gezellige groep vrijwilli-gers en je komt incontact met clubleden met dezelfde passies: voetbal en gezelligheid. We zoeken niet alleen naar leden, maar ook ou-ders van leden ofpersonen die nog niet lid zijn verwelkomen wij graag in ons team.

Ben jij ouder dan 18 jaar en wil jij onderdeel uit-maken van ons team? Meld je dan nu aan via [email protected].

Ruimte reserveren?

Vrijwilligers en medewer-kers die gebruik willen maken van een ruimte in het clubhuis voorbijvoorbeeld vergaderin-gen, moeten dit vooraf reserveren. Dit omverwarring te voorkomen.

Stuur een mail naar [email protected] voor het reserveren van een ruimte.

Inzameling frituurvet

Onder de trap naar het balkon staat een inzamel-bak voor oud frituurvet. Voor het ingezamelde vet ontvangt de vereni-ging een vergoeding. Dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de clubkas.

Lever het oude frituurvet in een afgesloten kan of emmer in.

50

Page 52: Schakel april 2015

Jeugdpuzzel Club van HonderdMaak kans op een supportersartikel door het maken van de puzzel, mogelijk ge-maakt door de Club van Honderd. Weet jij het antwoord? Stuur deze dan in naar [email protected]. Zet in de mail je naam en het elftal waarin je speelt.

1. Achternaam van de trainer van onze B1. 2. De naam van de hoofdtrainer van het eerste elftal van volgend seizoen.3. Voornaam van de eerste elftalspeler die volgend jaar speelt voor NSC Nijkerk.4. Achternaam van de scheidsrechter uit Apeldoorn die topamateurvoetbal fluit.5. Naam van de cursus waaraan al 14 jeugdtrainers van csv Apeldoorn deelnamen.6. Achternaam van de spits die volgend seizoen overkomt van FC Zutphen.7. Naam van de trainer van onze C1.8. Naam van het bestuurslid a.i. Algemene Maatschappelijke en Verbindende Activiteiten.9. Bij dit zwembad gaat de JOC binnenkort zwemmen met de jeugd.

51

Page 53: Schakel april 2015

12

345

67

-->

52

Welk woord lees je vanuit de dik omlijnde vakjes?

89

Page 54: Schakel april 2015

53

Sociale aspecten en scheidsrechters, een leuke combinatieDe bal rolt, de bal rolt weer over de velden.

Gelukkig maar. Het gebrui-kelijke ritueel elke zater-dag tijdens de periode na de winterstop: Gaat het door of wordt er wat afgelast? Gelukkig zijn we dat voorbij, maar ik blik er toch nog even op terug.

Ondergetekende samen met de wedstrijdsecre-tarissen junioren (Henk van de Put) en pupillen (Dennis Logtenberg) en Ger Dijkman (algemeen wedstrijdsecretaris) in de jeugdkamer. De ont-wikkelingen op teletekst en buienradar volgend. De jeugdkamer stroomt langzaam vol. Sommige trainers keren onverrichter zake weer terug naar huis. Totale afgelasting bij csv Apeldoorn. Voor sommigen een reden om te gaan trainen, de ander vindt het wel prima en gunt de kinderen een dagje vrijaf.

Wat opvalt is, dat er een hoop trainers en leiders in de jeugdkamer blijft om een bakkie te doen en te praten over, juist ja, voetbal. De ene over “Apeldoorn”, de ander over AJAX, weer een ander over Feyenoord en een enkeling durft het over PSV te hebben. Discussies over en weer. Heerlijk!

Het sociale aspect is iets waar ik als jeugdvoorzitter enorm veel aan hecht. Het geeft erg veel meerwaarde aan dat stukje saamhorig-heid die we wekelijks met elkaar willen bereiken. Niet alleen via diverse groepsapp’s of e-mailverkeer, maar zeker ook uitjes die de band alleen nog maar meer verstevi-gen.

Deze saamhorigheid geeft een prettig warm gevoel die, als het haar uitwer-king heeft, doorwerkt naar uw kind. Dat was de uitgangsgedachte: Uw kind moet zich bij csv Apeldoorn “thuis voelen” en u moet het gevoel heb-ben dat uw kind veilig is in de tijd die hij/zij bij ons is.

Een van die sociale activi-teiten was op 24 januari j.l.. csv Apeldoorn was als

partnervereniging van PEC Zwolle uitgenodigd om aanwezig te mogen zijn bij de wedstrijd PEC Zwolle- AZ. Met de bus gevuld met trainers, leiders, scheidsrechters richting Zwolle. Elkaar onder andere omstandigheden leren kennen. De C7 leverde de ballenjongens. Dit team leverde ook een aantal middenstipdoek-dragers (Scrabble!!!) die samen met een aantal dames van VR1 het middenstipdoek naar de middenstip droegen voor aanvang van de wedstrijd.Een hele belevenis, gere-gisseerd door coördinator junioren, Henk van de Put. Henk, nogmaals bedankt voor je inspanning!

Een andere ontwikkeling binnen de jeugdafdeling van csv Apeldoorn is, dat op 9 februari j.l. de nieu-

“Uw kind moet zich bij ons thuis voelen en u moet het gevoel heb-ben dat uw kind veilig is bij ons.”

Jeugdvoorzitter Frits van der Leij

Page 55: Schakel april 2015

Sociale aspecten en scheidsrechters, een leuke combinatie

54

we scheidsrechterscom-missie van start is gegaan. Behalve het inplannen van leidsmannen bij de diverse wedstrijden, zal deze commissie zich ook gaan bezighouden met begeleiding, coaching en training van de (jonge) scheidsrechter. Ook zullen er workshops worden ge-organiseerd met gastspre-kers. Op 30 maart is de eerste workshop met als thema “Buitenspel” gehou-den. Gastspreker was Rutger Bekebrede. Rutger was actief als scheids-rechter in de Jupiler Lea-gue, fluit momenteel in de Topklasse zaterdag en is

werkzaam bij de KNVB als docent arbitrage.De scheidsrechterscom-missie bestaat uit: Ronald de Roo (planning), Sibo van de Laan (coaching, begeleiding en training) en Wibi Vermeulen (work-shops en seminars).Zin om ook te gaan flui-ten? Schiet een van deze mensen erop aan en zij zullen u verder helpen. Ook voor leerlingen die

een stage moeten volbren-gen, zijn deze mensen het aanspreekpunt.

Wat ook noemenswaar-dig is, is dat het Hoofd Jeugdopleidingen (Wil-lem Kempe) alle selectie- teams heeft voorzien van een trainer. Was ook niet zo moeilijk. Alle trainers van dit seizoen blijven op dezelfde plek voor het seizoen 2015-2016! Met uitzondering van de D2. Wibi Vermeulen heeft te kennen gegeven dat hij zich meer wil gaan richten op het scheidsrechter zijn. Jurrian Hoekman is bereid gevonden de D2 op zich te nemen en zal volgend jaar als trainer aan dit elftal verbonden zijn. Wibi, bedankt voor al je inspan-ningen en tijd die je in de D2 hebt gestoken. Jurrian, heel veel succes met het opleiden en bouwen aan jong talent!

Ik heb er alle vertrouwen in dat de overige teams ook de begeleiding krijgen waar ze recht op hebben. Daar wordt door de diver-se coördinatoren hard aan gewerkt.

Last but not least: Op 27 februari is de Hoofdtrainer van de D-pupillen (John Burghout) weer begonnen met de “Voetbalacademie”. Alle E- en F-pupillen zijn van harte welkom op de vrijdagavond van 17.45

uur tot 19.15 uur. De kinderen wordt op een speelse wijze het voetbal-len bijgebracht, maar er wordt ook serieus getraind. Voorts krijgen de trainers inzicht wat een individuele speler kan. Ook zullen er looptrainingen worden gegeven. Deze trainingen zullen eraan bijdragen dat uw kind op een juiste manier loopt tijdens het voetbalspel en niet alleen maar achter een bal aanrent.

Vaak moet ik denken aan geestesvader van deze academie, John Burghout, die mij ooit op de 3 P’s van het voetballen atten-deerde: Plezier, Passie en Prestatie. Ik houd me daar ook aan vast. Ook in die volgorde. Het blijkt te werken.

De tweede seizoenshelft is onderweg en alle teams gaan weer volle bak. Lang-zamerhand naderen we de ontknopingen. Welk elftal volgt de E1, E9 en C7?

Houd de homepage in de gaten!

Vriendelijke sportgroeten,

Frits van der LeijBestuurslid Jeugdzaken

“Alle selectieteams zijn inmiddels voorzien van een trainer.”

Page 56: Schakel april 2015

Ledenadministratie

Bedankt als lidChantal Groen (11-07-84) Floris Huntink (05-06-05) Rik Kornman (19-10-00)Eva van Burkum (04-07-86) Erwin van Dijk (04-02-74) Peter Haasjes (16-05-82)Mas Koster (13-12-61) Cas Krijt (04-02-98) Jacco Fekkes (22-11-79)Matthijn de Boer (08-03-80) Sebastiaan de Boer (30-10-86) Fabian Logt (30-11-05)Bob Duller (20-07-08) Noud Barto (13-10-08) Rorije Wensink (20-08-84)Stefan Rethmeijer (03-05-96)

VerhuisdJacques van Cittert van Korte Hezeweg 22 naar Frisolaan 11, 7316 DA ApeldoornClaudia Maters van John F. Kennedylaan 2 naar Schepersweg 75, 7312 BR ApeldoornJesper ter Haar van Kleine Vos 76 naar Laan van de Charleston 23, 7323 RT ApeldoornDorian Anosowitsch van Hoofdstraat 216 naar Textielweg 29, 7311 GD ApeldoornMaurits v.d. Hel van Icarusblauwtje 68 naar Arbeidsstraat 20, 7311 CT ApeldoornPeter de Waal van Melkweg 5 naar Casper Fagelstraat 51, 7331 NV ApeldoornPeter ten Napel van Boomblauwtje 82 naar Kruizemuntstraat 128, 7322 MX ApeldoornNiels Hollaender van Kopermolenweg 48 naar Wieselse Enkweg 12, 7345 CM Wenum Wiesel

MutatiesClaudia Maters wordt niet spelend lid. Luitzen Jan Luik wordt niet spelend lid.Mark Jolly wordt niet spelend lid. Tristan Clarinda gaat weer veld voetballen.

MededelingenLeden die willen bedanken moeten dit altijd doorgeven aan de ledenadministratie. Ook adreswijzigingen en andere mutaties zenden naar:Ger Dijkman, Laan van Zonnehoeve 75, 7325 AV Apeldoorn ([email protected])

Nieuwe ledenNaam Adres Postcode woonpl. Geboortedatum TelefoonBinyamin Boerhout Dovenetel 28 7322 DR Apeldoorn 18-04-10 (mini) 06-21554022Tim van Loon Schuttersweg 66 7314 LH Apeldoorn 04-12-03 (pup) 06-41627220Nathaniel Lekstraat 109 7333 KV Apeldoorn 28-09-90 (sen) 06-84949516 Ukachukwu Marnix Meulenbelt Oude Beekbergerweg 248 7333 AM Apeldoorn 04-04-07 (pup) 06-15136621Dyon Slijkhuis Apollolaan 28 7311 EZ Apeldoorn 09-09-08 (mini) 06-26621908Richard Ditzel Ganzeboomsweg 8 7433 ET Schalkhaar 19-09-77 (zaal) 06-44664144Milo Kobas Chris Wegerifstraat 1 7311 RE Apeldoorn 28-02-08 (mini) 06-53169567Milan Kobas Chris Wegerifstraat 1 7311 RE Apeldoorn 28-02-08 (mini) 06-53169567Jip Hachmang Chamavenlaan 17 7312 HE Apeldoorn 04-04-09 (mini) 06-48467382Boaz Galliard De Wielerbaan 34 7312 ZX Apeldoorn 26-09-08 (mini) 06-53781010Thomas Neef Zwolseweg 201 7315 GJ Apeldoorn 21-07-08 (mini) 06-81058098Ayden Kodden 2e Beukenlaan 8 7313 AN Apeldoorn 28-08-07 (pup) 06-31676970Stephan Mercuriuslaan 74 7314 KV Apeldoorn 29-01-70 (45+) 055-3556066 Steunenberg Gerrit Akster Turandotstraat 29 7323 TM Apeldoorn 09-05-49 (ns lid) 055-3667925Dirk Akster Hoenderparkweg 20 7335 GT Apeldoorn 14-12-62 (ns lid) 06-31927500Koen Zwartbol Jagersweg 46 7311 DS Apeldoorn 15-04-10 (mini) 06-21510256Christiaan Rijken Tuinmanslaan 9 7315 HE Apeldoorn 25-01-95 (jun D) 055-5221845 van Olst Pieter van Boxtel Boerhaavestraat 96 7316 LH Apeldoorn 04-08-55 (ns lid) 06-21487757Jorn Groen H ogeweg 4A 7315 CG Apeldoorn 12-06-04 (pup) 06-81564962

55

Overschrijvingen vanAlbatrossWilmar Fluit Krimweg 14 7351 AX Hoenderloo 23-11-99 (jun) 055-5341243

Overschrijving naarLoenermark Kevin Rutgers (26-05-99)

Page 57: Schakel april 2015

56

Zwemmen bij de Sprenkelaar

Het traditionele zwemavondje met de JeugdOntspanningsCom-missie wordt dit jaar gehouden op 4 april van 18.00 tot 20.00 uur. Dit jaar zijn we te gast in zwembad de Sprenkelaar.

De hele accommodatie is exclusief voor de Jeug-dOntspanningsCommis-sie JOC gereserveerd en entree is gratis. Bij de Sprenkelaar is voldoende parkeerruimte en er is een gezellige gelegenheid waar ouders kunnen verblijven.

Broertjes, zusjes, papa’s en mama’s zijn ook weer van harte welkom. De JeugdOntspanningsCom-missie zorgt weer voor iets lekkers.

AdresZwembad de SprenkelaarLaan van Zevenhuizen 381

7323 AW Apeldoorn

De JeugdOntspannings-Commissie betaalt dit leuke uitje onder ande-re door het verkopen van lootjes bij thuiswedstrij-den van het eerste elftal en door de verkoop van paaseitjes.

Wil jij ook graag meehelpen?Wil jij nou ook onder-deel uitmaken van ons enthousiaste team van vrijwilligers bij de Jeugd-OntspanningsCommissie? Dan nodigen wij je van harte uit om je bij ons te melden. In overleg kijken we wat je leuk vindt om te doen en hoeveel tijd je eraan kan en wil besteden. Zo maken we samen met vele handen licht werk en kunnen we de jeugd van csv Apeldoorn blijven ple-zieren met leuke activitei-

ten. Want er is toch niets leuker dan kunnen bijdra-gen aan het plezier van de jeugd?!

Page 59: Schakel april 2015

58

Uit het archief... Pipi BrouwerPeter ‘Pipi’ Brouwer schoot csv Apeldoorn vanaf de penaltystip naar de Hoofd-klasse in 2001 tegen Lunte-ren. De kale spits was een ware cultheld en werd vanaf het balkon luidkeels toege-juichd. Het kampioenschap van 2001 werd gevierd op het bordes van het oude raadhuis en Peter Brouwer vergaarde eeuwige roem in de clubhistorie.

Foto’s: Wout van Zoeren.

Page 60: Schakel april 2015

Even Apeldoorn bellen...BestuurVoorzitter, accommodatie Joost Poppe055 - 355 14 20

Secretaris, Ger Dijkman06 - 23 11 21 45

Jeugdvoorzitter, Frits van der Leij06 - 50 51 03 23

Technische Zaken, Gerard van de Haar06 - 15 87 19 93

Publiciteit, Denise Veeneman06 - 21 90 48 27

Hospitality a.i., Wilma Woudenberg06 - 48 85 27 11

Penningmeester a.i., Benno Schep055 - 533 00 08

Stichting Sponsoring &SportpromotionVoorzitter, Hans van Enck06 - 20 36 52 69

WedstrijdsecretariaatGer Dijkman06 - 23 11 21 45

Coördinator VrijwilligersGerrit Boerman055 - 542 22 32

Coördinator AccommodatieJan Karman055 - 356 0371

Stichting Sportfaciliteiten ApeldoornHero Meerveld055 - 542 1421

Technisch coördinator jeugdWillem Kempe055 - 533 8765

Wedstrijdsecretaris jeugdHans Hospers055 - 366 1442

Pupillencoördinator / D-pup.Jaap van Kooten055 - 355 2539

Wedstrijdcoördinator pupillenDennis Logtenberg06 - 53 20 14 90

Wedstrijdcoördinator juniorenHenk van de Put

Tel.nr. volgt

MaterialenLeo Logtenberg055 - 533 55 19

Contributie-inningGer Dijkman06 - 23 11 21 45

Club van 100Voorzitter, Jan Karman055 - 356 0371

JOCVoozitter, Hans Baan055 - 521 8121

BalkonsideVoorzitter, Jeffrey Pul06 - 28 55 56 29

45+ voetbalEric Klein Goldewijk06 - 21 14 20 95 Joop van den Berg055 - 533 44 95

InternetteamVoorzitter, Marcel Groothuis06 - 45 19 25 58

Eerste elftalHoofdtrainer, Richard Karrenbelt06 28 88 36 42

Tweede elftalMark Steur06 - 121 48 716

Derde elftalMartin LanghenkelTel.nr. volgtVierdeStefan Straatman 06-50830828

VijfdePieter Sytsma 06-52427327

ZesdeJeroen Steunenberg 06-30197760

ZevendeBert ter Beeke 06-44269461

AchtsteNico Wagenaar, tel. volgt

NegendeJan-Willem van Hal 06-51640402

TiendeCarel van Dam 06-10153607

Elfde

59

Kevin v. Yperenburg 06-51817542

TwaalfdeHan v/d Heuvel 06-43787874

DertiendeJeffrey Pul 06-28555629

Dames 1Wibi Vermeulen 06-47582263

Dames VeteranenMaartje Vondeling, 06-23020334Josefien Gerritse, 06-19350336

ZaalafdelingZaal 1Stephan Nuesink 06-53882014

Zaal 2Roald Hertog 055-3552097

Zaal 3Luc Bernard 06-44357080

Zaal 4Ralph Regterschot 06-43040386

Zaal 5Siebren Mojet 055-5419559

Zaal 6Rogier van Geerenstein 06-39223277

Zaal 7Patrick Keijzer 06-4534024

Zaal 8Mark Baas 06-28733819

Zaal 9Christiaan Denekamp 06-44025230

Zaal 10André Pluimers 06-22553137

Zaal 11Jochem van Veldhuizen 06-29369541

Zaal 12Jos Wiersma 055-3602683

Zaal 13Alex de Jong 06-24928998

JeugdA1Hans van den Brink 06-29244631

A2Marcel Coulier 06-34969720

Page 61: Schakel april 2015

60

D10Mark van Uffelen, tel. volgtBurak Tekay 06-24116688

E1Marcel Rump 06-51050342

E2William Knoeff 055-3550331

E3Henk ter Haar 06-53169019

E4David Wagenvoorde 06-42105661

E5Jeroen Jansen, 06-21206184

E6 Ronald Bresser , 06-20863366

E7Angelo den Doop, 06-51894472

E8 Gerard Kalkema, tel. volgt

E9Niek Bessels, tel. volgt

E10 Gert Denekamp, 06-14948095

F1 en F2Johan Leliveld, 06-22236932

F3Hans Carras , tel. volgt

F4Hans Carras, tel. volgtBert Anvelink, 06-14121536

F5

A3José van der Zande 06-18884619

A4Jan Derk Koetsier 055-5341050

B1Jeroen Berghuis 06-23325274

B2Gert van Zuuk 06-41908537

B3Linze Rutting 06-40211306

B4Jan Kroon 06-53424455Gert Lichtenberg 055-3555870

B5Mike van der Wal 06 - 1104 7612

C1Menno Hof 06-13021770

C2Leen van Zwieten 055-5343567

C3Gerrit Rouwenhorst 055-3559777

C4Jos Wiersma 055-3602683

C5Mehmet Kaya 06 – 5436 6654

C6Julia Boere 06 – 2477 7933

C7Adrie Schreuderr, tel. volgt

D1John Burghout 06-46372344

D2Wibi Vermeulen 06-47582263

D3Leon Broekhuis 06-13323530

D4Thomas Timmer 06-37193801

D5Raymon Kolk 06-12059999

D6 is teruggetrokken uit de compe-titie t/m de winterstop wegens te weinig spelers.

D7Louis Hensen, tel. volgt

D8 Kees Kok, 06-11314579

D9Rob van Straaten, 055-5217540

Arjen Braad, 06-34922975Niels Barto, 06-17415580

F6Rick Maneschijn 055-5216156

F7Alwin Lotterman 055-3014047Sven Rouwenhorst 055-8449074

F8Michel Boeve 055-5220188Winrik Dommerholt 06-17660351

F9Danny Janssen, tel. volgtJan Dijkerman, 06-27009332

F10Joost van Duijn 055-5223289

F11Arno Groen, 06-25297282Ritsert Film, 06-41816798

F-LeagueWerner van As, 06-41366331Pieter Bas Kofman, 055-5422361Ramon Krans, 055 - 5762932Johan Leliveld, 06-22236932

KeeperstrainersD1/D2 + E1/E2Marco Sepp, 06-10780648

D3-D9 en E3-E11Frits Wassink, 06-46198563Dennis Logtenberg, 06-53201490

F-keepersSiebe Wiersma, tel. volgtBouke Jeeninga, tel. volgt

VertrouwenscontactpersoonMevr. H. Warmink, 055-533 1607

Page 62: Schakel april 2015

NLdoet 2015Zes leerlingen van het Hoornbeeck Col-lege in Apeldoorn en zes leerlingen van De Ambelt hebben vrijdag 20 maart gehoplpen bij het aanleggen van voet-golf-holes op ons complex. Ze deden dat in het kader van NLdoet. Het Oran-jefonds heeft subsidie gegeven voor het project.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert ie-dereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen men-sen deelgenomen.

Het was voor het eerst dat csv Apeldoorn een klus heeft aangeboden.

61

Page 63: Schakel april 2015

62

Page 64: Schakel april 2015

63

Page 65: Schakel april 2015

64

Page 66: Schakel april 2015

65

Vacatures vrijwilligers

SPOED: Kantine-penningmeester(s) gezocht!

Als kantinepenningmees-ter ben je verantwoor-delijk voor het tellen van de (dagelijkse) kantine-omzet. Je doet het niet alleen maar in een team van 4 personen. Elke kantinepenningmeester telt twee weken. Je bent dus twee van de acht we-ken aan de beurt om de omzet te tellen.Naast het tellen van de

omzet is de kantinepen-ningmeester ook verant-woordelijk voor het aan-leveren van wisselgeld. Dit betreft wisselgeld voor de doordeweekse kassa’s en de kassa’s op zaterdag.Je staat hierbij in nauw contact met de kantine-planning die je informeert over de openingstijden van de kantine en even-tueel extra aan te leveren wisselgeld.Heb je interesse? Neem dan contact op met de redactie van de Schakel of het bestuurslid Hos-pitality. Zij verwijzen je door naar één van de kantinepenningmeesters.

Vrijwilligers media-teamHet mediateam van csv Apeldoorn is op zoek naar vrijwilligers. Specifiek naar vrijwilligers die kun-nen helpen met één of meerdere van de volgen-de activiteiten:- eindredactie van het clubblad- het schrijven van bij-dragen voor clubblad De Schakel- het schrijven van nieuwsberichten voor de website- het maken van rappor-tages voor csv Apeldoorn TV- het editen van film-opnamen en het publi-ceren hiervan voor csv

Vrijwilliger zijn levert meer op dan alleen zinvolle tijdsbesteding. Het levert je nieuwe contacten op, evenals een mooie toevoeging op je cv.

Op ieder vakgebied kan csv Apeldoorn nog wel wat extra handjes gebruiken. Op deze pagina worden een aantal specifieke oproepen gepresen-teerd.

Apeldoorn TV - het inspreken van commentaar bij de samenvattingen voor csv Apeldoorn TV- het inspreken van reclamespots die wij maken voor onze spon-sors om geld te werven voor de vereniging - het filmen of fotografe-ren van wedstrijden van diverse teams

Je wordt begeleid door bestuurslid publiciteit Denise Veeneman. Sa-men met het mediateam werk je aan de externe en een deel van de in-terne communicatie van de vereniging. Met bijna 1250 leden, 300 vrijwil-ligers en veel externe belangstellenden een mooie uitdaging, die ook nog eens heel goed staat op je cv.

Een vrijblijvend gesprek om te kijken of we jou een leuke uitdaging kun-nen bieden? Dat kan altijd. Neem hiervoor contact op met Denise Veeneman via 06 - 2190 4827 of [email protected].

Page 67: Schakel april 2015

66

Page 68: Schakel april 2015

Een hart van rood en geelis alles wat ik wil

Het geel van de zonen het rood van ons bloed

Mijn leven langzet ik mij in voor deze club

Zelfs zonder wedstrijddoe ik mee

We leerden teamverbandop vroege leeftijd goedEn dat is de reden dat

de club het zo goed doet

c-s-vmeer dan een club

meer dan voetbal alleenOh oh c-s-v

Wat je ook wildoe je hier niet alleen

We gaan nog jaren doorelk weekend een begin

Voetbal op éénnet iets na het gezin

Bij een verliesis iedereen het zichtbaar eens

Blik weer naar vorenrecht de rug

We geven alles omte winnen keer op keer

Tegenslag maakt sterkercsv wint weer

c-s-vmeer dan een club

meer dan voetbal alleenOh oh c-s-v

Wat je ook wildoe je hier niet alleen

Clublied

csv Apeldoorn