Samenvatting presentatie Tam Tam Dyung event 27 mei 2010

of 24 /24
Dynamics User Group CRM en SharePoint Tam Tam, Dave van Lier dd. 27 mei 2010

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Samenvatting presentatie Tam Tam Dyung event 27 mei 2010

 • 1. Dynamics User Group CRM en SharePoint Tam Tam, Dave van Lier dd. 27 mei 2010
 • 2. vragen? over ons vragen? case Verbond van Verzekeraars vragen? case Tam Tam vragen
 • 3. DRIVEN BY REALITY 3
 • 4. Oplossingen Eneco Oxxio Hypotheker Bouwfonds Meeus Desso Klanten van Oxxio kunnen inloggen op Mijn Oxxio via een pc of een smartphone. Daar Customer kunnen ze statistieken van hun verbruik zien en eventueel zelf hun abonnementsvorm Self Service aanpassen.
 • 5. Oplossingen TU Delft Royal Haskoning Rode Kruis NIBC Telegraaf Ministerie VWS Site van het NOC-NSF voor de Olympische Spelen. 99% van de content Online is user generated content en wordt met #os2010 uit bestaande (sociale) Communicatie platforms gehaald, zoals Twitter, Youtube, Flickr, etc. Bij het begin van de spelen is #os2010 de meest getweete hashtag in Nederland.
 • 6. Oplossingen Onze visie op portals: TwynstraGudde Een portal is onderdeel van een online service landschap. Tebodin Een portal staat niet op zichzelf als een functioneel eiland. Een Sodexho gebruiker switcht van Word en Excel naar Outlook, naar de portal en naar het web al naar gelang de informatie of de taak. Een stuk Vrije Universiteit informatie gaat makkelijk door alle platformen heen in een Holland Casino werkproces. Belangrijk is dat alles online is, maar juist ook offline (als men met een notebook in de trein zit), en altijd in-sync. Microsoft Organisaties worden opener en flexibeler: intranet vs extranet wordt een kwestie van autorisatie. Gescheiden intranetten en extranetten verdwijnen. Organisaties werken met veel externen (klanten, freelancers, commissieleden, experts, etc) samen in hun primaire proces waardoor deze scheiding niet meer in stand gehouden kan worden. Uiteindelijk worden het allemaal named accounts met een bepaalde rol en bijbehorende autorisatie. Portals & Samenwerking
 • 7. Verbond van Verzekeraars Verbond 2.0 Het Verbond van Verzekeraars (VvV) is een ledenorganisatie die 95% van de Verzekeraars in Nederland vertegenwoordigt. Het Verbond gaat toe naar een uniforme online omgeving op basis van MS Dynamisc CRM en MS SharePoint 2010. Alle doelgroepen van het Verbond waaronder leden, stakeholders en medewerkers maken gebruik van ditzelfde webplatform. De meeste bestaande websites van het Verbond worden hierin ondergebracht. Dit project is een samenwerking tussen CRM Partners en Tam Tam waarbij Tam Tam als hoofdaannemer optreedt.
 • 8. Debrief Een integrale, krachtige portal Gemak in gebruik en uitstraling Een ervaren bureau als partner Samenhang, interactie en op maat
 • 9. Een persoon kan meerdere rollen hebben, namens verschillende organisaties. Voor deze problematiek is een specifieke add-on ingezet van CRM Partners. Deze informatie ligt vast in CRM en vormt de basis voor de autorisatie en toegang tot de (SharePoint)portalen.
 • 10. OP MAAT Leden en stakeholders Medewerker Alle interne en externe informatiebronnen, zoals hierboven getoond, bevatten items die via een thesaurus voorzien zijn van de juiste metadata. De pagina wordt samengesteld op basis van permissies, metadata en rating van de onderliggende informatie. De blauwe blokken representeren informatie waar de gebruiker toegang tot heeft.
 • 11. Op maat: de nieuwe portal voorziet de users van de acties die aansluiten bij hun profiel en werkzaamheden: mijn documenten en mijn commisies, maar ook andere tools: bijvoorbeeld versturen van een mailing.
 • 12. Impressie van de website. Duidelijkheid in de doelgroep aanbrengen en een lijn trekken met de portal. Nieuws en artikelen zijn voorbeelden van gedeelde content die op de portal gemaakt worden en op meerdere plekken getoond kunnen worden.
 • 13. Interactief: Voorbeeld van een commissie waaraan een lid deelneemt; dossier letselschade. Onderdelen die je ziet: agenda, vergaderingen, documenten en noteboard.
 • 14. Samenhang Informatie toegankelijker Verbanden tussen informatie Uniforme interface
 • 15. De zoekfunctionaliteit haalt informatie naar boven uit alle onderdelen. Zie bijvoorbeeld ook de gevonden personen. Daarnaast kun je resultaten verfijnen en daardoor sneller vinden wat je zoekt.
 • 16. Klassieke waterval projectmethodiek Methodiek waarin je alles vooraf ontwerpt, dan realiseren en als je dan maanden later oplevert, hopen dat het is wat de gebruikers ervan verwachten. Meer dan 50% van de functionele eisen veranderen gedurende het traject door voortschrijdend inzicht. De klassieke watervalmethode laat hier geen ruimte voor. De kans op een succesvol project neemt hierdoor behoorlijk af.
 • 17. Toegepaste Agile projectmethodiek Voordeel : Je kunt de scope wijzigen en het biedt optimale ruimte voor voortschrijdend inzicht. Daarmee lever je dus een oplossing op die aansluit bij de wensen van de gebruikers.
 • 18. SCRUM projectaanpak Bij de Agile SCRUM aanpak staan de tijd en het budget, maar de scope is variabel. Voordelen: Snel resultaat. Je krijgt elke 2 tot 4 weken een werkend product opgeleverd en kan dus snel de eerste resultaten zien. Hiermee zijn de verwachtingen beter te sturen en eventueel aan te passen. Optimale snelheid in realisatie. Dedicated team dat tijdens een sprint samenwerkt zonder onderbrekingenen interrupties.
 • 19. Case/Tam Tam Samenwerking en kennisdeling met klanten en Tam Tam medewerkers. Tam Tam vernieuwde in 2009 haar klantenportal. De klant van Tam Tam krijgt daarmee een plek waar een totaaloverzicht gepresenteerd wordt van alle lopende en afgeronde (service)projecten. Veel klanten van Tam Tam hebben een groeiende verzameling projecten die vaak van verschillende aard zijn (website, intranet portal, kwaliteitssysteem, self Organisatie X Klant Site service site), uitgevoerd worden door verschillende adviesgroepen en zich bovendien in verschillende stadia bevinden. Omdat elk project Contact A Automatisch binnen Tam Tam zijn eigen teamsite heeft voor het delen van de toegang: projectinformatie met de de klant, was het eenvoudig om het overzicht Klant Site over alle documenten, issues en personen te verliezen. De nieuwe Project Site A klantenportal biedt hier nu een oplossing voor. Project Site B De op SharePoint 2007 gebaseerde omgeving bevat naast het totaaloverzicht over de projectinformatie nieuwe templates voor samenwerksites. De gestructureerde opbouw (per klant) en een uitgekiende onderliggende informatiestructuur zorgen ervoor dat deze samenwerkomgeving voor de Tam Tam medewerkers direct een waardevolle kennisdeelomgeving wordt. De Tam Tam klantenportal is gentegreerd met zowel Microsoft Dynamics CRM als met de project- en accountadministratie. Voor de klanten van Tam Tam begint de nieuwe functionaliteit al direct bij het inloggen: voortaan zal het e-mailadres fungeren als gebruikersnaam. Makkelijk te onthouden, en er is geen invoer van het domein meer nodig.
 • 20. [email protected]
 • 21. Tam Tam cases Integratie van MS Dynamics CRM met . SharePoint webomgevingen Solimas Groep Woonbron Solimas Groep is een holding die bestaat uit de drie bedrijven Agile Met ruim 50.000 woningen in Rotterdam, Spijkenisse, Delft en Dordrecht Software, Groene IT en Infra Control. Ze hebben alle drie hun eigen biedt Woonbron een brede klantengroep een thuis. We realiseren een klanten, leveranciers, partners en medewerkers. We definieerden virtuele Woonbron omgeving voor iedere doelgroep waarmee zij verbeterpunten t.o.v. hun bestaande intranet en realiseren na een interacteren. De eerste fase hiervan bestaat een eerste release van het redesign op dit moment hun nieuwe intranet op basis van SharePoint medewerkerportaal en de websites van Woonbron en Triant. 2010 en leggen een koppeling met hun bestaande Dynamics CRM Op het medewerkerportaal wordt de eindgebruiker ondersteund in zijn oplossing. We ontsluiten de volgende CRM entiteiten die als dagelijkse werk en geleid door het gehele werkproces. De gebruiker metadatavelden binnen de portal beschikbaar komen: Klanten interacteert uitsluitend via n gebruiksvriendelijke interface, waarin Prospects Leveranciers Partners. Deze metadatavelden kunnen gerelateerde data en informatie over huizen, onderhoud, bewoners en vervolgens gebruikt worden om aan documenten te hangen of de eigenaren wordt gepresenteerd die afkomstig is uit een variteit aan zoekopdracht te verfijnen. Ze zijn overal in de portal te gebruiken. Verder bedrijfskritische systemen en applicaties. Vanuit deze interface, die is is in een klantdossier een link beschikbaar naar de betreffende CRM gebouwd in SharePoint, heeft de gebruiker via een Service Bus account pagina. In een latere fase krijgen ook klanten toegang tot de oplossing op basis van Microsoft BizTalk, toegang tot informatie uit omgeving, zodat zij hun eigen dossiers met documetnen kunnen inzien. diverse applicaties zoals Microsoft Dynamics NAV (Empire), Microsoft Url niet beschikbaar Dynamics CRM, Twinq, Dis/Kis, Pharos en K2 Blackpearl. Van hieruit wordt de gebruiker door het proces geleid en waar nodig met deeplinks naar een achterliggende applicatie geleid, indien transactionele verwerking van data in dat betreffende systeem vereist is. Url niet beschikbaar
 • 22. Tam Tam cases Integratie van MS Dynamics CRM met webomgevingen (niet SharePoint). Bouwfonds Ontwikkeling Blik op Werk Voor Bouwfonds realiseerde Tam Tam de website met het landelijk Blik op Werk bevordert via het Blik op Werk keurmerk de kwaliteit van woningaanbod en de integratie met het Dynamics CRM systeem. honderden dienstverleners op het gebied van re-integratiebedrijven, arbodiensten, outplacementbureaus, opleidingsinstituten en Centrale doelstelling was het doormeten van de gehele verkooptrechter loopbaancoaches. van Lead tot Koper en het creren van een 360 graden klantbeeld. Tam Tam realiseerde voor Blik op Werk een volledig met het Dynamics Door de website te integreren met het CRM systeem, financile back- CRM gentegreerde self-service webomgeving. Centrale doelstelling was office en email marketing software is een closed-loop oplossing het centraliseren van het contact met de dienstverleners op een gerealiseerd. gebruiksvriendelijke wijze om klanttevredenheid te verhogen, kwaliteit van informatie te verbeteren en kosten te reduceren. http://nieuwbouw.bouwfonds.nl http://www.blikopwerk.nl