RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De...

46
RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering Uitkeringen Van toepassing vanaf 1 november2015 Professionele re-integratie: Hervorming van de administratieve procedure De adviserend geneesheer is de enige persoon die de noodzaak aan een re-integratietraject evalueert. De adviserend geneesheer identificeert de arbeid ongeschikt erkend gerechti den voor wie een traj ect van professionele re-integratie moet worden over ogen. Indie het voorgestelde traj ect verenigbaar is met de gezondheidstoestand, zou de gerechtigde die het wenst zo snel ogelijk ee traject moeten kun en starten, o dersteund door de adviserend geneesheer, het multidisciplinair team van het ziekenfo ds en alle geconventioneerde partners. De hervorming van het ad i istratief proces beoogt de vereenvoudiging, de snelheid en de efiicientie van de beha deling van de aan ragen van professio ele re-integratie om het werk van de adviserend geneesheren e de multidisciplinaire equipes te verlichten. De medische evaluatie en de kwalitatieve opvolging van het professionele re-integratietraject valt o der de volledige bevoegdheid van de adviserend geneesheer. Er is geen wettelijk vermoeden van arbeidsongeschiktheid als de Hoge Commissie van de GRI geen akkoord gegeven heeft over een opleidingstraj ect. Indien de sociaal verzekerde zelf initiatieven neemt zo der overleg met de adviserend geneesheer, kan deze laatste steeds een einde aan de arbeidsongeschiktheid betekenen. Tel.; Fax: WU 2.20.03.00 d-ervurenlaan21-1 B=445Q.-B[usseL

Transcript of RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De...

Page 1: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering

Uitkeringen

Van toepassing vanaf 1 november2015

Professionele re-integratie: Hervorming van de administratieve procedure

De adviserend geneesheer is de enige persoon die de noodzaak aan een re-integratietraject evalueert.De adviserend geneesheer identificeert de arbeid ongeschikt erkend gerechti den voor wie eentraj ect van professionele re-integratie moet worden over ogen. Indie het voorgestelde traj ectverenigbaar is met de gezondheidstoestand, zou de gerechtigde die het wenst zo snel ogelijk ee trajectmoeten kun en starten, o dersteund door de adviserend geneesheer, het multidisciplinair team van hetziekenfo ds en alle geconventioneerde partners.De hervorming van het ad i istratief proces beoogt de vereenvoudiging, de snelheid en de efiicientie vande beha deling van de aan ragen van professio ele re-integratie om het werk van de adviserendgeneesheren e de multidisciplinaire equipes te verlichten.De medische evaluatie en de kwalitatieve opvolging van het professionele re-integratietraject valt o derde volledige bevoegdheid van de adviserend geneesheer.Er is geen wettelijk vermoeden van arbeidsongeschiktheid als de Hoge Commissie van de GRI geenakkoord gegeven heeft over een opleidingstraj ect.Indien de sociaal verzekerde zelf initiatieven neemt zo der overleg met de adviserend geneesheer, kandeze laatste steeds een einde aan de arbeidsongeschiktheid betekenen.

Tel.; Fax:WU 2.20.03.00

d-ervurenlaan21-1 B=445Q.-B[usseL

nwillems
Markering
nwillems
Markering
Page 2: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

2

"De professionele re-inte ratie k n bestaan uit ee professionele herorientering (verwerving van

nieuwe competenties) of het opnieuw op peil brengen van de professionele competenties voor een

van de referentieberoepen (opleiding niet geactualiseerd in een steeds evoluerend domein),

indien de niet-uitoefctiinv van een beroepsactiviteit de langdurige verwiidering van de

arbeidsmarkt van de gerechtigde tot gevolg heeft." Omzendbrief VI2014/143

Hervorminps rocedu es van de professionele re-integratie

Op 31.10.2015 loopt de overgangsperiode ten einde. Hierna zullen alleen elektronische aanvragenorden aanvaard op volgend e-mailadres (zie omzendbrief VI2015/199):

[email protected]

Vanaf 1.11.2015 is de aanvraagprocedure de volgende:

1. Aanvragen buiten het kader van de samenwerkingsovereenkomst (Idassiek traject)

Deze aanvragen worden door de adviserend geneesheer elekferonisch ingediend.

2. Aa vragen in het kader va een samenwerkin sovereenko stNadat de adviserend geneesheer zijn advies gegeven heeft over de verenigbaarheid van deopleiding met de gezondheidstoestand van de verzekerde worden deze aanvragen door de

bemiddelaars of les conseillers referents per e-mail rechtstreeks bij het Riziv ingediend, met

kopie aan de adviserend geneesheer.

Uitzondering tot 31/12/2015: De aanvragen in het kader van de SWO VDAB en Actuisworden nog door de adviserend geneesheer ingediend.

Alle opleidingen (binnen of buiten het kader van een SWO) moeten verenigbaar zijn met degezondheidstoestand van de gerechtigde.

In het geval van een expliciete aanvraag voor een professionele re-integratie is de adviserend geneesheerverplicht deze aanvraag in te dienen bij de Hoge Commissie van de Geneeskundige Raad voor Invaliditeitdie als enige bevoegd is voor de beslissingen inzake de opleidingstrajecten voor professionele re-integratie.(Idassiek traject)

Indien de adviserend eneesheer een ongunstig advies eeft, moet dat advies worden emotiveerd op basisvan de onverenigbaarheid van de gezondheidstoestand met de gevraa de opleiding.

De klassieke trajecten (buiten het kader van de samen erkingsovereenkomst) in de opleidingscentra diedoor het AWIPH zijn erkend en gelijkgestelde centra (Prorienta), bestaan niet meer.

nwillems
Markering
nwillems
Markering
nwillems
Markering
Page 3: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

3

Hervorming van de professionele re-integratie in detail

Van toepassing vanaf 03/7/2015

De adviserend geneesheren moeten voorrang geven aan de trajecten binnen overeenkomst voor derechthebbenden die bun opleidingsproject widen bevestigen en diegenen voor wie nog geen enkel traject isuitgestippeld.

De klassieke trajecten (buiten het kader van de samenwerkingsovereenkomst) zijn bedoeld voor:• Het opleidingstraject waarvoor de verzekerde een ex liciete aanvraag van een duidelijk,

concreet project indient bij de adviserend geneesheer: aanvraag wordt ingediend door de

adviserend geneesheer.

• De opleidingen voorgesteld door de SWO partners die nit een klassieke opleiding voortvloeien(opleiding buiten het partnerschap): aanvraag wordt ingediend door de bemiddelaar

(conseiller referent).(De professionele orientering lean plants hebben in en buiten het kadervan de overeenkomst

en starten et een opleidingsvoorstel met een niet-geconventionneerde opleidingspersoon -

klassiek traject)

Klassieke, kwalificerende trajecten1 (buiten het kader van de samenwerkingsovereenkomst) voorgestelddoor een van de SWO partners:

• De trajecten volgen dezelfde procedure als voor de eerste aanvraag:

• Nadat de adviserend geneesheer zijn advies gegeven heeft over de verenigbaarheid van de

oplei in met de gezondheidstoestand van de verzekerde dient de bemiddelaar een eerste

aanvraag in bij het Riziv.demandeKP-aanvraagBH@,riziv.fgov.be

• na het akkoord van de HCGRI valt het traject onder de bevoegdheid van de adviserendgeneesheer en zijn multidisciplinair team (zie klassiek traject).Als er een geslaagde opleiding volgt entijdens de re-integratieperiode op de arbeidsmarkt(maximum 6 maanden na de le dag van de maand volgend op het einde van de opleiding) kande verzekerde, die ten laste genomen werd tijdens de professionele orienteringsperiode door

een van de SWO partners, hulp vragen aan de hemiddelaar, die een re-integratie aanvraag

indient (BH1).demandeRP-aanvraagBH@,riziv.fgov.be 1

1 Kwalificerende opleiding: bevestiging dat men een professionele competentie of een diploma verworven heeft

Page 4: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

Klassiek traiect (b iten het kader van de samemverkingsovereenkomst)

4

Nieuw: Het klassieke BH12 (buiten de SWO) zal voortaan gepaard gaan met een ijlage over de school- enberoepsloopbaan van verzekerde. Er is geen enkele andere wijziging te voorzien. (zie omzendbrief VI2015-199)

1. De adviserend geneesheer zal deze aanvragen steeds indienen bij het Riziv: het BHl3-formulier

sturen naar:

[email protected]

2. Het BHl-formulier omvat alle fasen van de professionele re-integratie (oricntering, opleiding en

re-integratieperiode). Deze bestaan nit:- Beroe sorientering: De adviserend geneesheer dient de aanvraag in voor de tenlasteneming

ten gevolge van de beroepsorientering en voegt als bijlage het verslag van hetorienteringsonderzoek toe.

- Eerste aa vraag opleiding: De advisere d geneesheer geeft zijn advies over deverenigbaarheid van de gezondheidstoestand van de gerechtigde met de gevraagde opleidingen met als bijlage de documenten4 over de school- en beroepsloopbaan. De adviserendgeneesheer kan alle documenten toevoegen die het mogelijk maken om het project van deverzekerde beter te begrijpen: de brochure over de opleiding, specifieke kosten, beoogdberoep ...).

_ Aanvraag verlenging (per module, semester, jaar - periode van maximaal twaalf maanden)met als bijlage het evaluatieverslag van de vorige periode.A nvra g wi zi ing: De motivering van de wijziging dient meegedeeld te orden met debijhorende documenten die de aanvraag van de wijziging toelichten.Evaluatie van de opleidin : De adviserend geneesheer bezorgt de evaluatie van het einde vande opleiding aan de HCGRI: geslaagd, niet-geslaagd, voortijdige stopzetting.

- Einde van de re-integratieperiode (6 maanden vanaf de eerste dag van de maand die volgt ophet einde van de opleiding): De adviserend geneesheer bezorgt het re-integratieresultaat aan de

HCGRI.- Aan het einde van de re-integratieperiode evalueert de adviserend geneesheer de

arbeidsongeschiktheid op basis van de nieuw verworven competenties.

2 Zie bijlage 1: BHX klassiek traject3 Zie bijlage 1: BH1 - Klassiek traject4 Zie bijlage 1: BH1 - klassiek traject

Page 5: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

5

Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv:

A. SWO FOREM/AWJPH: 2 types toega gspoorten

1. FOREM: FIF + FIF25 (Functionele beperkingen)2. AWDPH - erkende ce tra: FIF+ FIF2 (Functionele beperkingen)6

Nieuw: elk centrum dat door het AWIPH is erkend of gelijkgesteld (Prorienta) ordt eentoegangspoort in de overeenkomst

Van toepassing vanaf 1/01/2016

B. SWO ACTIRIS: een toegangspoort, vanaf 01/01/2016:1. IFA + IFA 2 (Functionele beperkingen)7

C. SWO VDAB een toegangspoort, vanaf 01/01/2016:1. VDAB: Het aantneldingsformulier8

Administratieve procedure binnen de overeenko sten1. Indien er na afloop van de orientering een opleiding voorgesteld wordt, vraagt de bemiddelaar of

conseiller referent aan de adviserend geneesheer of de voorgestelde opleiding en het voorgesteld

heroep verenigbaar zijn met de gezondheidstoestand van de gerechtigde.

2. Indien het advies van de adviserend geneesheer gunstig is:Nieuw: de bemiddelaar dient de a nvraag in bij het Riziv per e-mail, met kopie aan de adviserendgeneesheer: BH19 + bijlagen:

[email protected] Riziv stuurt alle vragen over bijkomende inlichtingen over de aanvraag van professionele re-integratierechtstreeks aan de bemiddelaar.

3. Indien het advies van de adviserend geneesheer ongunstig is, stelt de bemiddelaar een nieuwe

opleiding voor na overleg met de adviserend geneesheer en gerechtigde.

5 Zie bijlage 2'. FIF+FIF26 Zie bijlage 2: FIF+FIF27 Zie bijlage 3: IFA+IFA28 Zie bijlage 4: Aanmeldin sformulier9 Zie bijlage 5: BH1 -SWO (FOREM-Awiph/Actiris)Zie bijlage 6: BFI1 (VDAB/GTB)

Page 6: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

6

Wanneer het om klassieke, kwalificerende opleidingen gaat voorgesteld door een van de SWO partners:• de bemiddelaar dient de BH1 in volgens de hierboven beschreven procedure

® na het akkoord van de HCGRI valt het traject onder de bevoegdheid van de adviserendgeneesheer en zijn multidisciplinair team (zie klassiek traject).

Opleidingstrajecten in het kader van desamenwerkingsovereenkomsten vanaf 1.11.2015

Overeenkomst tussen het RIZIV, de LANDSBONDEN, de FOREM en het AWIPH

I. FOREM

Doelgroep: De gerechtigden v n wie de functionele beperkinge gee persoonlijke follow-up vergen die voorpersonen met een beperking is voorbehouden.

Procedure:1. De adviserend geneesheer integreert de rechthebbende in de overeenkomst met behulp van het

FIF-formulier10 11.

2. De adviserend geneesheer en de gerechtigde vullen het FIF-formulier in en ondertekenen het.

3. De adviserend geneesheer informeert per e-mail de bemiddelaar en de coordinator van de Forem

(overdracht van INSZ-nummer van de gerechtigde en de gegevens van de contactpersoon van de

Landsbond).4. De gerechtigde schrijft zich in binnen de 30 dagen volgend op de datum van ontvangst van de e-

mail als vrijwillig werkzoekende bij de Forem.5. De Forem schrijft de gerechtigde in en informeert de adviserend geneesheer over de inschrijving

en stelt een bemiddelaar aan. De tussenpersoon deelt de naam van de bemiddelaar ee aan de

adviserend geneesheer.6. De Forem brengt de adviserend geneesheer op de hoogte, indien de rechthebbende zich niet

binnen de 30 dagen heeft aangemeld. De adviserend geneesheer neemt contact op met de

verzekerde om de redenen te kennen en de nodige maatregelen te nemen.

7. De bemiddelaar roept de rechthebbende op binnen 2 maanden volgend op de inschrijving eninformeert de adviserend geneesheer hierover (datum van eerste gesprek).

8. De bemiddelaar stelt een actieplan op: doelstellingen, acties, middelen, termijnen.

> Indien de gerechtigde geen beroepsproject heeft:- De projectbepalingsfase duurt maximaal zes kalendermaanden vanaf het le gesprek met de

bemiddelaar.- Uiterlijk 6 maanden na het eerste gesprek brengt de bemiddelaar de adviserend geneesheeren het Riziv via het BHl-formulier11 op de hoogte.NB: de ontvangst van het FIF + FIF212 door de Forem geldt het principieel akkoord van hetRiziv om met de "projectbepaling" te beginnen vanaf het le gesprek met de bemiddelaar.

10 Zie bijlage 2: FIF+FIF211 Zie bijlage 5: BH1-SWO (Forem-Awiph/Actiris)12 Zie bijlage 2: FIF+FIF2

nwillems
Markering
nwillems
Markering
nwillems
Markering
nwillems
Markering
nwillems
Markering
Page 7: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

7

> Indien de gerechtigde een beroepsproject heeft:De bemiddelaar verwijst de gerechtigde door naar het CEFO (Carrefour Emploi FormationOrientation).De gerechtigde gaat nadien met de verzamelde gegevens naar de bemiddelaar die de relevantievan het project verifieert.

9. Opleidings- of integratievoorstel op basis van het dienstenaanbod:

• De conclusies van de orienteringsperiode kunnen zijn:« De gerechtigde is momenteel niet in staat om de stappen richting werk te zetten. Eerst

moeten andere problemen worden opgelost.• Om de terugkeer naar de arbeidsmarkt te garanderen, moet de gerechtigde een opleiding

volgen. De Forem informeert de gerechtigde over de bestaande mogelijk eden en verwijsthem eventueel door naar de bevoegde actoren.

• De gerechtigde is opnieuw in staat om terug te keren naar de arbeidsmarkt.

In deze 3 gevallen informeert de bemiddelaar de adviserend geneesheer hierover.

In het eerste en het derde geval dient de bemiddelaar ook het Riziv te mformeren per e- ail en bezorgtde overzichtsperiode via het BHl-formulier13, met kopie aan de dviserend geneesheer.

[email protected]

I het 2e geval va een aanvraag tot opleiding:

Ten la tste 6 maanden na het eerste gesprek met de gerechtigde en als een opleiding voorgesteld werd, vraagt debemiddelaar aan de advsierend geneesheer of de voorgestelde opleiding en het voorgesteld beroep verenigbaarzijn met de gezondheidstoestand van de gerechtigde. De adviserend geneesheer moet zijn advies geven aan debemiddelaar ten laatste binnen een termijn van 30 dagen, die volgt o de datum van aanvraag door debemiddelaar.

demandeRP-aanvraagBH@,riziv.fgov.be

> Indien de opleiding of het beroep niet verenigbaar zijn met de gezondheidstoestand van degerechtigde defmeert de bemiddelaar in samenwerki g met de gerechtigde en de adviserendge eesheer een ander opleidingsvoorstel, dat hij volgens de al besch even procedure bij het

Riziv indient.

> De ingediende aanvraag moet het project van de professionele opleiding en het te bereikenberoep bepalen. Een gemotiveerd voorstel van vooropleiding (voorbereiding op een

beroepsgerichte opleiding) zal door het Riziv worden toegekend.

10. Na overleg met de gerechtigde en met goedkeuring van de adviserend geneesheer, dient debemiddelaar het BHl-formulier14 in bij het RIZIV:

demandeKP-aanvraagBH@,riziv.fgov.be

13 Zie bijlage 5: BH1 -SWO (FOREM-Awiph/Actiris)14Zie bijlage 5: BH1-SWO (FOREM-Awiph/Actiris)

Page 8: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

8

> Een eerste aanvraag (bijgevoegd HOF + FIF2 15+ verslag van de ondemomen acties+ BH1 6)Een aanvraag verlenging (per periode van maximaal 12 maa den), (als bijlage de evaluatievan de afgelopen periode)

> Een aanvraag wij ziging (met bewij sstuk)

Herinnering: Wanneer het om Idassieke, kwalificerende trajecten gaat (buiten het leader van desamenwerkingsovereenkomst) voorgesteld door het orienteringseentrum van de Forem:

e de kwalificerende opleidingstrajecten volgen dezelfde procedure als voor de eerste

aanvraag.

• de bemiddelaar dient een eerste aanvraag in bij het Riziv• na het akkoord van de HCGRI valt het traject onder de bevoegdheid van de adviserend

geneesheer en zijn multidisciplinair team (zie klassiek traject).

11. Opleiding:In geval van goedkeuring wordt de kennisgeving van de beslissing van het RIZIV aan deLandsbond meegedeeld, binnen de 3 werkdagen die op de beslissing volgen.

De Landsbond informeert het ziekenfonds die de beslissing aan de rechthebbende en de

adviserend geneesheer meedeelt.Bij weigering, wordt de kennisgeving van de beslissi g van het RIZIV ook genotificeerd aan de gerechtigde

via aangetekende zending. tt tHet RIZIV stuurt een tabel et beslissingen aan de FOREM met alle dossiers waarm de HCGRI een

beslissing genomen heeft.Na elke voltallige zitting van de HCGRI stuurt het RIZIV een tabel met alle beslissingen naar elkeLandsbond. Enkel de geschillendossiers orden nog voorgesteld o voltallige zitting.Het wettelijke vermoeden van arbeidsongeschiktheid bestaat slechts tijdens de door de HCGRIgoedgekeurde opleidingsperiode.

12. Na overleg tussen de adviserend geneesheer en de bemiddelaar kan worden beslist om het

actieplan te schorsen of op te zeggen, wanneer:• de gerechtigde werk vindt.• de gerechtigde het actieplan onmogelijk in werking kan stellen (ziekte, ongeval, andere...)

• de gerechtigde het actieplan niet naleeft.Via het BHl-formulier17 18 informeert de bemiddelaar het Riziv per mail met kopie aan de adviserend

geneesheer.demandeRP-aanvraagBH@,riziv.fgov.be

13. Einde van de opleiding:De bemiddelaar informeert het RIZIV over de resultaten van de actie via het BHl-formulier (evaluatie vande opleiding) met kopie aan de adviserend geneesheer.

[email protected]

15 Zie bijlage 2: FIF+FIF216 Zie bijlage 5: BH1-SW0 (FOREM-Awiph/Actiris)17 Zie bijlage 5: BH1 -SWO (FOREM-Awiph/Actiris)18 Zie bijlage 5: BHl-SWO (FOREM-Awiph/Actiris)

Page 9: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

9

14. Re-integratieperiode: (enkel van toepassing voor verzekerden die geslaagd zijn voor de opleiding:

maximum 6 maanden).De bemiddelaar bezorgt bet Riziv bet verslag van de acties tijdens de re-mtegratieperiode via bet BH1-formulier19, met kopie aan de adviserend geneesheer.

demandeRP-aanvraagBH@,riziv.fgov.be

De adviserend geneesheer evalueert de arbeidsongeschiktheid aan bet einde van de re-integratieperiode.

15. Forem Formation stuurt bet Riziv maandelijks een tabel met de lopende opleidingsprogramma svan elke gerechtigde met de volgende informatie:

• bet aantal gevolgde en opleiding• voorziene einddatum

• de einddatum van de opleiding• bet resultant (geslaagd, niet geslaagd, voortijdige stopzetting)

16. Het Riziv verstuurt deze informatie maandelijks via een tabel aan elke Landsbond zodat depremies per gevolgd uur opleiding en de forfaitaire tegemoetkoming kunnen worden uitbetaald.

II. AWIPH20; erkende en geliikgestelde centra (Prorienta21):

Doelgroep: De gerechtigden, opgesteld door de adviserend geneesheren, van wie de functionele beperkingen eenpersoonlijke follow-up vergen die voor personen met een beperking is voorbehouden.Procedure:1. De adviserend geneesheer en de verzekerde vullen en het FIF-formulier + FIF2 (rooster

functionele beperkingen)22 in en ondertekenen het.

2. De adviserend geneesheer stuurt de rechthebbende met het FIF-formulier23 + FIF2 naar een erkend

AWDPH-centrum of een gelijkgesteld centrum (Prorienta) voor een beroepsorienteringsonderzoek.

Het centrum wordt geselecteerd op basis van de nabijbeid en toegankelijkheid voor de gerechtigde of despecificiteit van de georganiseerde opleidingen.

3. Het erkend A IPH-centrum of gelijkgesteld centrum (Prorienta) ontvangt binnen de 3 0 dagenvanaf het ontvangst van de aanvraag van de adviserend geneesheer en stelt een professioneel

orienteringsbilan op (volgens het lastenboek van de beroepsorientering opgesteld tussen de

orienteringscentra en het Riziv).

19Zie bijlage 5: BH1-SW0 (FOREM-Awiph/Actiris)20 Zie bijlage 11: Lijst van orienterende- en opleidingscentra an AWIPH en gelijkgestelde centra21 Prorienta maakt niet deel uit van de SWO met het AWIPH maar is gelij gesteld op het niveau van de administratieve procedure.

22 Zie bijlage 2: FIF+FIF223 Zie bijlage 2: FIF+FIF2

nwillems
Markering
nwillems
Markering
Page 10: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

4. Als de verzekerde zich niet binnen de 30 dagen aanbiedt, informeert de bemiddelaar de adviserendgeneesheer hierover. De adviserend geneesheer neemt contact op met de verzekerde om de

rede en te kenne en om de nodige maatregelen te nemen.

5. De AWIPH-bemiddelaar dient per mail een aanvraag beroepsorientering in bij bet Riziv met betBHl-formulier24 met als bijlage bet professionele orienteri gsbilan en met kopie aan deadviserend geneesheer. Het FIF225 + FIF-formulier die t met bet BHl26-formulier bijgevoegd te

worden:[email protected]

6. De proj ectbepalingsfase begint pas na het professioneel orienteringsbilanNR: on iaarbasis kunnen louter 20% van de orienteringen gevolgd worden door een trajectbepaling.De noodzaak moet in de aanvraa gemotiveerd worden door het erkende centrum Awiph of een

veliikgesteld centrum ( rorienta).

bidien de rechthebbende er in de loop van de beroepsorientering niet is in geslaagd om eenberoepstraject vast te stellen, wordt met een proj ectbepalingsfase van ma imum 214 uur gestart voor

een periode van maximaal 6 maanden.Ten laatste 6 maanden na het eerste gesprek met de rechthebbende en indien een opleiding wordtvoorgesteld, vraagt de bemiddelaar aan de adviserend geneesheer of de voorgestelde opleiding of hetvoorgesteld beroep verenigbaar zijn met de gezondheidstoestand van de gerechtigde. De adviserend

geneesheer moet zijn advies geven aan de bemiddelaar ten laatste binnen een termijn van 30 dagen, die

volgt op de datum van aanvraag door de bemiddelaar.

Indien de opleiding verenigbaar is met de gezondheidstoestand van de rechthebbende,dient de bemiddelaar de aanvraag via het BHl27-formulier per e-mail bij het Riziv in

met een kopie aan de adviserend geneesheer:

demandeRP-aanvraa [email protected] ov.be

7. Indien de opleiding niet verenigbaar is met de gezondheidstoestand van de gerechtigde, definieertde be iddelaar in samenwerking met de gerechtigde en de adviserend geneesheer een ander

opleidingsvoorstel, dat hij indient bij het RIZIV volgens de al beschreven procedure.

8. hi de ingediende aanvraag dient zowel de voorgestelde opleiding als het beoogd beroep vermeld teworden. Een gemotiveerd voorstel van vooropleiding (voorbereiding op een beroepsgerichte

opleiding) zal door het Riziv worden toegekend in het kader van een kwaliteitsvol

opleidingsproject.

9. De duur mag niet meer dan 6 maanden voor een vooropleiding en 1 jaar voor een opleiding

bedragen. De opleiding start niet zonder goedkeuring van het Riziv.

24 Zie bijlage 5: BH1-SWO (FOREM-Awiph/Actiris)25 Zie bijlage 2: FIF+FIF226 Zie bijlage 5: BH1-SWO (FOREM-Awiph/Actiris)27 Zie bijlage 5: BH1 - SWO (FOREM-Awiph/Actiris)

nwillems
Markering
nwillems
Markering
nwillems
Markering
Page 11: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

11

Herinnering: Wanneer het om klassieke, kwalificerende trajecten aat (buiten het kader van desamemverkingsovereenkomst) voor esteld door een orienterin scentrum erkend doorAwiph:

• Na de tenlasteneming van de gerechtigde en als een opleiding voorgesteld werd, bespreekt debemiddelaar met de adviserend geneesheer de verenigbaarheid van de opleiding met degezondheidstoestand van de gerechtigde.

« Als de opleiding verenigbaar is met de gezondheidstoestand van de gerechtigde, dient debemiddelaar een aanvraag (BH128) per e-mail in bij het Riziv met een kopie voor deadviserend geneesheer.

® Na het a koord van de HCGRI valt het traject onder de bevoegdheid van de adviserendgeneesheer en zijn multidisciplinair team (zie klassiek traject).

NB: Bii ontvangst van de individuele aanvraag, ingediend door de adviserend geneesheer, door heterkende centrum van het AWIPH of het geliikgestelde centrum (Proriental (FIF29) geldt hetorincineakkoord van het Riziv voor de tenlasteneming van de kosten van de beroepsorienterin en de

eventuele traiectbenaling vanaf het eerste gesprek met de bemiddelaar.

10. In geval van goedkeuring deelt het RIZIV de beslissing mee aan de Landsbond binnen de 3

werkdagen die op de beslissing volgen.De Landsbond informeert het ziekenfonds, die de beslissing aan de adviserend geneesheer en de

rechthebbende bezorgt.

In geval van weigeri g wordt de kennisgeving van de beslissing van het Riziv eveneens aan de

gerechtigde verstuurd per aangetekende zending.

Het RIZIV stuurt een label aan het erkend opleidingscentmm Awiph of gelijkgestelde centrum(Prorienta), waarin alle dossiers, die beslist zijn in de HCGRI, opgenomen zijn.

Het RIZIV stuurt na elke plenaire vergadering van de HCGRI een tabel met alle beslissingen over elkeLandsbond.Het wettelijke vermoeden van arbeidsongeschiktheid bestaat slecht tijdens de opleidingsperiode die deHCGRI heeft goedgekeurd.

11. Na overleg tussen de adviserend geneesheer en de bemiddelaar kan worden beslist om hetactieplan te schorsen of op te zeggen, bijvoorbeeld als:

• de gerechtigde werk vindt• de gerechtigde het actieplan onmogelijk in werking kan stellen (ziekte, ongeval,

andere...)

• de gerechtigde het actieplan niet naleeft

Via het BHl30-formulier informeert de bemiddelaar het Riziv per mail met kopie aan de adviserendgeneesheer (zelfde e-mailadres).

12. Einde van de opleiding:De bemiddelaar informeert het RIZIV over de resultaten van de actie via het BHl31-formulier

(evaluatie van de opleiding) met kopie aan de adviserend geneesheer (hetzelfde e-mailadres).

28 Zie bijlage 5: BH1-SWO (FOREM-Awiph/Actiris)29 Zie bijlage 2: FIF+FIF230 Zie bijlage 5: BH1 - SWO (FOREM-Awiph/Actiris)31 Zie bijlage 5: BH1-SWO (FOREM-Awiph/Actiris)

Page 12: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

12

13. Re-integratieperiode: (betreft cnkel rechthebbenden die bun opleiditig succesvol hebben afgerond:

maximum zes maanden).De bemiddelaar bezorgt bet Riziv bet overzicht van de acties tijdens de re-integratieperiode via betformulier BH132, met kopie aan de adviserend geneesheer (hetzelfde e-mailadres).

14. De adviserend geneesheer evalueert de arbeidsongeschiktheid aan bet einde van de re-

integratieperiode.

15. Het erkende AWIPH-centram of bet gelijkgesteld centrum (Prorienta) stuurt bet Riziv maandelijkseen tabel met de lopende opleidingsprogramma s van elke gerechtigde met de volgende

informatie:

• het aantal gevolgde uren opleiding• de voorziene einddatum

• De einddatum van de opleiding• Het resulta t (geslaagd, niet geslaagd, voortijdige stopzetting).

Het Riziv verstuurt die informatie in de vorm van een maandelijkse tabel aan elke Landsbond zod t depremie per gevolgd uur opleiding en de eventuele forfaitaire tegemoetkoming kan worden uitbetaald.

Zie bijlage 5: BH1-SWO (FOREM-Awiph/Actiris)

Page 13: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

13

Van toepassing vanaf 1/01/2016

OVEREENKOMST TUSSEN ACTIRIS, HEX RIZIV, DEVERZEKERINGSINSTELLINGEN, VDAB BRUSSEL, BRUXELLES FORMATION

EN PHARE

Doelgroep:De gerechtigden doorverwezen door de adviserend geneesheren.

Procedure:1. De adviserend geneesheer voegt de gerechtigde toe in de SWO aan de hand van het FIA-formulier.

2. De adviserend geneesheer en de gerechtigde vullen het IFA33-formulier in en ondertekenen het.

3. De rechthebbende wordt in de overeenkomst opgenomen via de adviserend geneesheer die hem

een IFA34-formulier bezorgd.

4. Per mail informeert de adviserend geneesheer de contactpersoon van Actiris (verzending van het

INSZ van de rechthebbende en de gegevens van de contactpersoon van het ziekenfonds)

5. De gerechtigde meldt zich aan bij Actiris met het ingevulde IFA35-formulier binnen de 3 0 dagenvolgend op zijn gesprek met de adviserend geneesheer en de verzending van het IFA.

6. Actiris schrijft de gerechtigde in, informeert de adviserend geneesheer van de inschrijving en duidt

een bemiddelaar aan.7. De bemiddelaar van Actiris informeert de adviserend geneesheer per e-mail als de rechthebbende

zich niet binnen de 30 dagen vanaf de ontvangst van de e-mail heeft aangehoden. De adviserend

geneesheer neemt contact op met de verzekerde om de redenen te kennen en om de nodige

maatregelen te nemen.8. De bemiddelaar nodigt de gerechtigde nit voor een eerste gesprek bi nen de 2 maanden na de

inschrijving.9. De bemiddelaar stelt een actieplan op dat door de rechthebbende en de bemiddelaar wordt

ondertekend. Dit plan bevat: de beoogde doelstellingen, de acties die de rechthebbende wil

realiseren, de aangewende middelen, de termijnen.

10. Overzichtsperiode:Duur : maximum 6 kalendermaanden vanaf het eerste gesprek tussen de gerechtigde en de

bemiddelaar.

De conclusies van de overzichtsperiode kunnen de volgende zijn:

• De gerechtigde is momenteel niet in staat om de stappen te ondernemen om werk tevinden. Eerst moeten andere problemen worden opgelost.

• Om naar de arbeidsmarkt te kunnen terug te keren, moet de gerechtigde een opleidingvolgen. Actiris informeert de gerechtigde over de bestaande mogelijkheden enverwijst hem eventueel door naar de bevoegde actoren.

• de gerechtigde is in staat om terug te keren naar de arbeidsmarkt

33 Zie bijlage 3: IFA34Zie bijlage 3: IFA35 Zie bijlage 3: IFA

nwillems
Markering
nwillems
Markering
nwillems
Markering
nwillems
Markering
nwillems
Markering
nwillems
Markering
nwillems
Markering
Page 14: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

14

In het eerste en het derde geval dient de consulent het Riziv te informeren per mail met het BH136-formulier, met kopie aan de adviserend geneesheer.

demandeRP-aanvraagBH@,riziv.fgov.be

11. In geval van een aanvraag tot opleiding:

Uiterlijk 6 maanden na het eerste gesprek met de rec thebbende en indien er een opleidingwordt voorgesteld, vraagt de bemiddelaar aan de adviserend ge eesheer of de voorgestelde

opleiding en het voorgesteld beroep verenigbaar zijn met de gezondheidstoestand van degerechtigde. De advisere d geneesheer moet zijn advies geven aa de bemiddelaar ten laatste

30 dagen die volge op dat m van aa vraag door de bemiddelaar.De bemiddelaar die t ee aanvraag in bij het Riziv per e-mail met het BHl37-formulier (met in

bijlage IFA + IFA238), met kopie aan de adviserend geneesheer:

[email protected]

Is de opleidi g niet verenigbaar met de gezondheidstoesta d van de gerechtigde stippelt debemiddelaar in samenwerki g met de gerechtigde e de adviserend geneesheer een ander

opleidi gsvoorstel uit, dat hij volgens de al beschreven procedure bij het Riziv indient.' p)e vooropleidingen zij mogelijk voor een gekwalificeerd opleidingsproject dat een

noodzakelijke voorwaarde is en wezenlijk deel uitmaakt van het project

In de ingediende aanvraag moeten het project van de beroepsopleiding en het beoogde beroep wordenvastgesteld, alleen de behoorlijk gemotiveerde vooropleidingen (voorbereiding op een kwalificerendeopleiding met het oog op een beroep) zullen in het kader van een project van kwalificerende opleiding doorhet RIZIV orden toegekend.

Herinnering: Wanneer het om klassieke, kwalificerende trajecten gaat (buiten het kader van desamenwerkingsovereenkomst) voorgesteld door Actiris:• De trajecten volgen dezelfde procedure als voor de eerste aanvraag

• De bemiddelaar dient de aanvraag in bij het Riziv• Na het akkoord van de HCGRI valt het traject onder de bevoegdheid van de adviserend

geneesheer en zijn multidisciplinair team, (zie klassiek traject).

NB: Na ontvaimst van de indidviduele aanvraag. ingediend door de adviserend geneesheer via Actirjs(IFA+IFA2391 geldt het princineakkoord van het Riziv voor de tenlasteneming van de kosten voor hetbilan vanaf het eerste gesprek met de bemiddelaar.

36 Zie bijlage 5: BH1-SWO (FOREM-Awiph/Actiris)37 Zie bijlage 5: BH1 - SWO (FOREM-Awiph/Actiris)38 Zie bijlage 3: IFA+1FA239 Zie bijlage 3: IFA+IFA2

nwillems
Markering
Page 15: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

15

12. Opleiding:In geval van goedkeuring deelt het Riziv:

• binnen de 3 werkdagen die op de beslissing volgen, de beslissing mee aan de Landsbond

en aan de bemiddelaar.• De Landsbond informeert het ziekenfonds, die de beslissing aan de rechthebbende en de

adviserend geneesheer bezorgt.

® In geval van weigering wordt de kenisgeving van de beslissing van het RIZIV, eveneens

aan de rechthebbende gestuurd per aangetekend schrijven.

« Het RIZIV stuurt een tabel naar Actiris, waarin alle dossiers die op hen betrekking

hebben en waarover in de HCGRI is beslist.• Het RIZIV stuurt na elke plenaire vergadering van de HCGRI een tabel met daarin de

beslissingen naar elke Landsbond.Het wettelijke vermoeden van arbeidsongeschiktheid bestaat slechts tijdens de opleidingsperiode

die de HCGRI goedkeurt.

13. Na overleg tussen de adviserend geneesheer en de bemiddelaar kan worden beslist om het

actieplan te schorsen of op te zeggen, wanneer:• de gerechtigde werk vindt• de gerechtigde het actieplan onmogelijk kan uitvoeren (ziekte, ongeval, andere...)

• de gerechtigde leeft het actieplan niet na

De bemiddelaar informeert het RIZIV via het BHl40-formulier per mail (met kopie aa de adviserend

geneesheer).

14. Einde van de opleiding:De bemiddelaar informeert het RIZIV over de resultaten van de actie (evaluate van de opleiding) via LetBHl-formulier41 met kopie aan de adviserend geneesheer:

[email protected]

15. Re-integratieperiode: (enkel van toepassing voor verzekerden die geslaagd zijn voor de opleiding:

maximum 6 maanden)De bemiddelaar bezorgt het Riziv het overzicht van de acties tijdens de re-integratiefase via het formulierBH142, met kopie aan de adviserend geneesheer:

emandeBH-aanvraa BH@,riziv.f ov.be

De adviserend geneesheer evalueert de arbeidsongeschiktheid aan het einde van de re-integratieperiode.

40 Zie bijlage 5: BH1-SW0 (FOREM-Awiph/Actiris)41 Zie bijlage 5: BH1-SW0 (FOREM-Awiph/Actiris)

42 Zie bijlage 5: BH1-SW0 (FOREM-Awiph/Actiris)

nwillems
Markering
Page 16: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

16

16. De opleidingspartners Phare, VDAB Brussel en Bruxelles Fonnation sturen het Riziv een

maandelijkse label met de lopende opleidingsprogramma s waarin voor elke rechthebbende de

volgende mformatie is opgenomen:

• het aantal gevolgde uren opleiding

e de voorziene einddatum

® de einddatu van de opleiding• het resultaat (geslaagd, niet geslaagd, voortijdige stopzettmg)

Het Riziv verstuurt die informatie in de vorm van een maandelijkse label aan elke Landsbond zodat depremie per gevolgd uur opleiding en de eventuele forfaitaire tegemoetkoming kan worden uitbetaald.

Samenwerkingsovereenkomst tussen de VDAB - GTB - NIC en het RIZIV

Doelgroep:De gerechtigden doorverwezen door de adviserend geneesheer.

Procedure: 43 .1. De adviserend geneesheer vult sa en met de gerechtigden het aanmeldingsformulier in.

Dit moet ingevuld worden door alle gerechtigden die nood hehben aan begeleiding en/of opleidingmet het oog op het versterken van hun beroepscompetenties om te kunnen re-integreren op de

arheidsmarkt.De gerechtigde neemt het ingevulde aanmeldingsformulier* 44 mee naar de werkwinkel van de

VDAB.De VDAB schrijft de gerechtigde in (code 32) en duidt een bemiddelaar aan.De bemiddelaar nodigt de gerechtigde uit voor een eerste gesprek.

2. Daama start de orienterende module en ordt een vertrouwelijk luik aangemaakt in MijnLoophaan (individueel dossier VDAB). De bemiddelaar geeft de adviserend geneesheer toegangtot deze applicatie voor het dossier van de gerechtigde en informeert hem hierover via mail. Indiende gerechtigde zich niet aangeboden heeft binnen de 30 dagen vanaf de verzending van de mailvan de adviserend geneesheer. De adviserend geneesheer neemt contact op met de gerechtigde omde redenen te kennen en om de nodige maatregelen te nemen.

3. Op het einde van de orienteringsmodule informeert de bemiddelaar van de VDAB via mail deadviserend geneesheer over het resultaat. Indien een kwalificerende opleiding wordt voorgesteld,vraagt de bemiddelaar aan de adviserend geneesheer of de voorgestelde opleiding en hetvoorgestelde beroep verenigbaar zijn met de gezondheidstoestand van de gerechtigde.De adviserend geneesheer moet zijn advies geven aan de bemiddelaar ten laatste binnen eente mijn van 30 dagen volgend op de datum van aanvraag door de bemiddelaar.

Zie bijlage 4: Aanmeldingsformulier

Zie bijlage 4: Aanmeldingsformulier

nwillems
Markering
nwillems
Markering
Page 17: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

17

a. Niet kwalificerende opleidingen, basistrajecten, sollicitatietrainingen, andere acties buiten dekwalificerende opleidingen zijn ten laste van de VDAB en zullen dus niet gefactureerd woidenaan bet RIZIV, behalve de kosten verbonden aan de orienteringsmodule.

b. De kwalificerende opleidingen, georganiseerd door de VDAB, GTB of een van bun partnerszijn ten laste van bet Riziv zoals overeengekomen in de afgesloten

samenwerkingsovereenkomst.

c. De klassieke, kwalificerende trajecten (buiten bet leader van de samenwerkingsovereenkomst)

voorgesteld door de VDAB:• Volgen dezelfde procedures als voor de eerste aanvraag

• De bemiddelaar dient de aanvraag in bij bet Riziv• Na bet akkoord van de HCGRI vallen de trajecten onder de bevoegdheid van de

adviserend geneesheer en zijn multidisciplinab team (zie klassiek traject).

4. Als de opleiding verenigbaar is, dient de bemiddelaar een BHl45-formulier en bijlagen in bij bet

RIZIV, met kopie aan de adviserend [email protected]

Als de opleiding niet verenigbaar is, stelt de bemiddelaar, indien mogelijk, samen met deverzekerde een nieuw voorstel voor aan de adviserend geneesheer. Bij verlenging of wijziging

moet de bemiddelaar een aanvraag et bet document BH146 en bijlagen sturen aan bet Riziv met

kopie aan de adviserend [email protected] ov.be

5. Wanneer de aanvraag wordt ingediend bij bet Riziv, geeft de bemiddelaar toegang tot betindividueel dossier van de gerechtigde (Mijn Loopbaan) aan de sociaal deskundigen van bet Riziv.

6. De kwalificerende opleiding ordt ingediend bij de HCGRI voor akkoord.• Na akkoord van de HCGRI, stuurt bet RIZIV de beslissing aan de Landsbond binnen de

drie werkdagen die volgen op de beslissing.• De Landsbond informeert bet ziekenfonds, die de beslissing overmaakt aan de gerechtigde

en aan de adviserend geneesheer.• Bij weigering wordt de betekening van de beslissing van bet RIZIV ook verstuurd aan de

gerechtigde per aangetekend schrijven.• Het Riziv stuurt n elke voltalli e HCGRI een tabel met alle beslissingen naar elke

Landsbond.• Het Riziv stuurt de VDAB maandelijks een lij st met de goedgekeurde opleidingstraj ecten.• De VDAB stuurt maandelijks een globale factuur aan de Landsbond over de vastgelegde

kosten voor de opleidingstraj ecten die ofwel beeindigd zijn, ofwel minstens zes maanden

lopend.• De Landsbond betaalt de factuur, na controle.

45 Zie bijlage 6: BH1 (VDAB/GTB)46 Zie bijlage 6:BH1 (VDAB/GTB)

Page 18: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

18

Het wettelijk vermoeden van arbeidsongeschiktheid bestaat enkel tijdens de goedgekeurde opleidingsperiodedoor de Hoge Commissie van de Geneeslcundige Raad voor Invaliditeit.

7. De VDAB stuurt het iziv maandelijks een label met de lopende opleidingstrajecten, waarin voorelke rechthebbende de volgende informatie is opgenomen:

• het aantal geregistreerde opleidingsuren« de eventuele uitbetaalde premies van 1 €• de einddatum, indien de opleiding beeindigd is• het resultaat (geslaagd, niet geslaagd, voortijdige stopzetting).

8. Na het einde van de opleiding deelt de bemiddelaar de opleidingsresultaten mee aan de hand vanhet docume t BH1 met de resultaten als bijlage (geslaag, niet geslaagd, voortijdige stopzetting).

demandeBH-aanvraagBH@,riziv.fgov.be

Het Riziv stuurt die informatie in de vorm van een maandtabel aan el e Landsbond, zodat de premie per uuren de eventuele forfaitaire tegemoetkoming kan worden betaald.

9. De adviserend geneesheer volgt de verzekerde verder op in de re-integratiefase en maakt na 6maanden een beoordeling van de arbeidsongeschiktheid t.o.v. het nieuw aangeleerde beroep.

Page 19: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

19

OVEREENKOMSTEN: FACTURERING EN KOSTEN

T. T) CTURERING47 48

1.1 Orientering

Traiect in het kader van een samen erldngsovereenkomst:

Allp. fnsten worden rechtstreeks door de dienst Uitkeringen va elke Landsbond betaald (en niet door

iet zickenfonds): _ .j)e partner van de samenwerldngsovereenkomst, bezorgt net Rrziv een

maandelijkse tabel voor de VDAB en een driemaandelijkse tabel voor de SWOActiris en Forem/Awiph van de gestarte orienteringsfase.

Het Riziv bezorgt een driemaandelijkse tabel aan de coordinator van de

factureringsdienst van de Landsbond.

De Landsbond betaalt de facturen van de partner van de

samenwerkingsovereenkomst. Het forfaitair bedrag per gerechtigde bedraagt 1000euro voor FOREM en Actiris, 740 euro voor AWH(orienteringsonderzoeken),3600 euro voor (AWEPH: orientering + projectbepaling) en 2500 € voor de VDAB.

> De landsbond betaalt de reiskosten aan de gerechtigde voor desamenswerkingsovereenkomst Actiris en Forem Awiph. De VDAB neemt de

reiskosten ten laste voor de SWO-VDAB.> Uitzondering: Voor de landsbond 3 00: de fmanciele dienst van de landsbond betaalt

momenteel enkel de facturen voor de SWO VDAB. Alle andere: klassiek, Forem,

Actiris, AWIPH worden betaald door de fmanciele dienst van elk ziekenfonds.

yiassifik traiect Ibuit n het kader van een samenwerldngsovereenkomst :

Alls n IpiiHinpskosten worden door het ziekenfonds betaald,

1.2 Onleiding

Traiect in het kader van de samenwerldngsovereenkomst:

Alle kosten orden rechtstreeks door de dienst Uitkeringen van elke Landsbond beta ld> het Riziv stuurt een maandelijkse tabel aan elke Landsbond met de goedkeuringen

van de HCGRI.> de partner van de samenwerkingsovereenkomst stuurt zijn facturen rechtstreeks aan

de betrokken Landsbond.

47 Zie volgende tabel48 Zie bijlage 7: Schema facturatie Fore Zie bijlage 8:nieuw parcours AWIPHZie bijlage 9 Schema facturatie AWIPHZie bijlage 10: Sche a facturatie ActirisZie bijlage 11: Schema facturatie VDAB

Page 20: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

20

de partner van de samenwerkingsovereenkomst stuurt het Riziv maandelijks de lijstvan de verzekerde in opleidi g met de volgende informatie:

• het aantal gevolgde uren voor een bepaalde maand

• de einddatum van de opleiding• het resultaat (geslaagd, niet geslaagd, voortijdige stopzetti g).• De premies van 1 euro die eventueel aan de rechthebbenden worden

betaald (VDAB).> Het RlZdV bezorgt die tabel aan de betrokken verzekeringsinstellingen.

DeLandsbond betaalt de premie van 5 euro per gevolgd uur (en trekt 1 euro af voor

de betrokken rechthebbenden van de VDAB) en de forfaitaire tegemoetkoming van500 euro als de opleiding succesvol wordt afgerond.

> De Landsbond betaalt de reiskosten aan de gerechtigde voor de SWO Actiris enForem Awiph. De VDAB neemt de reiskosten ten laste voor de SWO-VDAB.

Klassiek traiect (buiten het leader van de samenwerkingsovereenkomsf):Alle kosten worden betaald door het ziekeufonds.

1.3 Re-integratiefase

Traiect in het kader van de samenwerkingsovereenkomst:

Alle kosten worden rechtstree s door de dienst Uitkeringen van elke Landsbond betaald:> De partner van de samenwerkingsovereenkomst stuurt het Riziv een

driemaandelijkse tabel van de verzekerden die him opleiding succesvol hebben

afgerond.> Het Riziv bezorgt die tabel driemaandelijks aan de betrokken

verzekeringsinstellingen.

> De Landsbond betaalt de facturen aan de partner van de

samenwerkingsovereenkomst. Het forfait per gerechtigde bedraagt 500 euro

(FOREM en Actiris) en maximaal 1.064,8 euro (AWIPH = maximaal 80 uren x ,

13.31 euro).> De Landsbond betaalt de reiskosten aan de gerechtigde voor de SWO Actiris en

Forem Awiph. De VDAB neemt de reiskosten ten laste voor de SWO-VDAB.

Het materiaal, voorzien door de opleidingspartners wordt onmiddellijk gefactureerdaan de verzekeringsinstellingen, geen elke materiaalkost wordt direct betaald aan de

gerechtigde.> Voor Actiris die geen opleidingspartner is, mogen de premies en forfaitaire

tegemoetkomingen niet betaald worden aan de gerechtigde (tijdens deorienteringsfase en de re-integratiefase).

Klassiek traiect (buiten het kader van de samen erkingsovereenkomsf):Alle kosten met betrekking tot de opleidingsfase worden bet ald door het ziekenfonds

Page 21: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

klassiekCriteria HCGR1 Criteria HCGRI gevai pergeval

maandelijks

abonnement in fonctie van de

regio

0,25€/km25€/maand

Criteria HCGRI Criteria HCGRI

in500 €

cas/cas

dienstenaanbod (conventie)

Awiph

740 €

2860C/ max

dienstenaanbod (conventie)

geval pergeval

maandelijks abonnement

TEC E

inrMo

!

0 € o o in OOi

1.064 €

dienstenaanbod (conventie)

Forem

1.000 €

dienstenaanbod (conventie)

geval pergeval

maandelijks abonnement

TEC E3*

( O

O o o<

in

500 € 500 €

dienstenaanbod (conventie)

PhareOffre de

service de laconvention maandelijks abonnement

Stib E

o

M O

t J

o o4 m oo

i

dienstenaanbod (conventie)

2CDV)w3

CDC <a>

Offre de

service de laconvention maandelijks abonnement

Stib E

in(No"

o o 0 €i

500 €

dienstenaanbod (conventie)

-HQ-+3TOE0+-(A£

5X3

Offre de

service de laconvention maandelijks abonnement

Stib E

in<No'

oVo 0 € 4

i

500 €

dienstenaanbod (conventie)

Actiris i

1.000 €

dienstenaanbod (conventie)

geval pergeval

maandelij ks abonnement

Stib

0,25€/km

0 € 0 € 0 € oM O

500 €

dienstenaanbod (conventie)

CQ<a>

2.500 € 10.000 €

(0>)

<DQro>CDW

Pris en chargeoarleVDAB ondersteund

doorVDABondersteund

doorVDABondersteund

doorVDABondersteund

doorVDAB

5 €

500 €o

dienstenaanbod (conventie)

.h a

£

V5 c. -3

Code 1: Ro me nsori entati e Code 1: nrni rthpnaline

j

1jicc(Na

l c

+J(/)

w

2srr

) 0.} T) C) code 4: verplaatsingskost 1 n\f /Pri\/<=4

0

W) T- £ S

J3 TO =

flj c¦o fr S

> 3 Code 5: basis n -t ai isa! (

roo'¦H

i- «+-

1 «

j <u aJ 3 +¦2 o «: u £ Code 5: professioneel mat riaal

)

£.

Gi.==l£a1L

B w¦S .E•s £l <2 cit x0 * >4 a

E

8 I

i2

&01

1aa«

?? Code 9: Begeleiding

Page 22: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

III. GESPECIALISEERDE BEGELEIDING

22

1. Doel: financiering voor de begeleiding van de gerechtigden in arbeidsongeschiktheid(loontrekkenden, zelfstandigen) die een individuele en gespecialiseerde multidisciplinairefollow-up nodig hebben, omdat zij ernstig geestesziek, chronisch ziek of verslaafd zijn, ...

2. Enkel geldig voor partners die met het Riziv een overeenkomst hebben gesloten.

3. Gespecialiseerde begeleiding voor elke fase van professionele re-integratie:

> Fase 1: bepaling van de orientering: maximum 6 maanden> Fase 2: zoeken naar een opleidingscentrum en follow-up tijdens de opleiding

> Fase 3: actief erk zoeken: maximum 6 maanden> Fase 4: follow-up tijdens de tewerkstelling: maxi um 24 maanden

4. Gespecialiseerde begeleiding met het oog voor het behoud van werk tijdens een deeltijdsewerkhervatting met toestemming van de adviserend geneesheer: ma imum 24 maanden.

De uitgaven van elke verzekeringsinstelling moeten worden opgenomen in de boe houdige documentenH voor professionele re-integratie onder code 9: Gespecialiseerde begeleiding.

Code 9 bevat alle kosten van de gespecialiseerde begeleidingen (45 € per uur), vrijgesteld voor departners die een samen erkingsovereenkomst met het Riziv hebben afgesloten voor dit type begeleiding.

De volgende 4 fasen zijn:- Fase 1: Bepaling van het beroepsproject: 45 € 16 uur/maand 6 maanden- Fase 2: Follo -up bij de opleiding: 45 € x 16 uur/maand x aantal maanden opleiding- Fase 3: Follo -up tijdens de tewer stelling: 45 6 x 16u/maand x 6 maanden- Fase 4: Follow-up na de tewerkstelling (jobbehoud tijdens een deeltijdse erkhervatting mettoelating van de adviserend geneesheer): 45 € x 8 uur/maandx 24 maanden

Page 23: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

23

Bijlage 1 : Aanvraag beroepsherscholing buiten het kader van desamenwerkingsovereenkomstBH1 - Klassiek traject

Bijlage 2 Formulaire d introduction au Forem et a I AWIPFI (FIF)

Bijlage 3 Introductieformulier bij ACTIRIS (IFA)Samenwerking RIZIV-NIC-ACTIRIS-PHARE-VDAB-BRUXELLESFORMATION

Bijlage 4 Aanmeldingsformulier

Bijlage 5 : Aanvraag voor professionele re-integratieBPI1 - Samenwerkingsovereenkomst

Bijlage 6 : Aanvraag herscholing in het kader van desamenwerkingsovereenkomstVDAB/GTB-NIC-RIZIVBH1

Bijlage 7 : Parcours Convention FOREM-AWIPH- FOREMFacturation au niveau du service de paiementde chaqueI Union nationale;Pour quel code de coQt ?

Bijlage 8 : Nouveau Parcours Awiph

Bijlage 9 : Parcours Convention FOREM-AWIPHCentre d orientation et centres de formation AWIPH et centresAssimilesFacturation au niveau du service de paiement de chaqueOrganisme Assureur:Pour quel code de cout ?

Bijlage 10 : Traject Overeenkomst ACTIRISFacturatie op het niveau van de uitbetalingsdienst van elkeverzekeringsinstelling :Voor welke kostencode ?

Bijlage 11 Traject samenwerkingsovereenkomst VDABFacturatie op het niveau van de dienst facturatie van elkeverzekeringsinstelling :Welke ostenpost?

Bijlage 12 Centre d'orientation et centre de formation AWIPH.

Page 24: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

De leidend ambtenaar,

F. Perldirecteur-generaal.

Bijlagen:Biilaqe 1Biilaqe 2Biilaqe 3Biilaqe 4Biilaqe 5Biilaqe 6Biilaqe 7Biilaqe 8Biilaqe 9Biilaqe 10Biilaqe 11Biilaqe 12

Page 25: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

AANVRAAG BEROEPSHERSCHOLING - KLASSIEK TRAJECT

RIZIV-INAMI

BH1 1

Per email: demandeRP-aanvraagBHOinami.feov.be

. Aanvraagvoor professionelerehabilitatie of herorientering

Q Beroepsorientering

Q Eerste aanvraag opleiding

FI Verlenging

Wijziging

Evaluatie van de opleiding

Evaluatie na beeindiging van de re'integratieperiodeH

0)+3nju£

Naam en voornaam van de sociaal verzekerde :

INSZ:

Naam en voornaam van de adviserend geneesheer:c)

2 Telefoon:

( E-mailadres:

Ziekenfonds: 0 O Q

3. Arbeidson- geschiktheid

Begindatum arbeidsongeschiktheid:

4. Advies adviserend geneesheer

gunstig ONGUNSTIG1

1 OngunstigIndien de opleiding niet verenigbaar is met de gezondheidstoestand van de erzekerde.

Bijlage 1Exemplaar 2

Page 26: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

Alleen op het einde van de fase, indien geen Iste aanvraag is ingediend:l) w>Q. ,E) 1-o $

Begindatum: Einddatum:

, CLO o

Verslag(en) en conclusie(s) de beroepsorientering bijvoegen

Benaming van de opleiding:

c3

*a3Beoogde kwalificatie:

ob£)ro

Voorziene duur (in uren): Voorziene einddatum:

>croro

Begindatum: Einddatum:

a)+-«00-

Identificatie van het opleidingscentrum :

LU

u5 Verslag en conclusies van de beroepsorientering bijvoegen

tiOBegindatum nieuwe periode:

CuOc0) Einddatum nieuwe periode:(D> Evaluatie van de voorbije periode bijvoegen

bJDc

Aard van de wijziging (periode, duur, opleidingscentrum, kosten, onderbreking, andere) :

bp't l Reden::5

00Bewijsstukken bijvoegenOpleiding (kostprijs per uur)/inschrijving:Materiaal (details):

cQJ Verblijf:coO Verplaatsing: 0 Openbaar vervoer of eigen vervoer om niet-medische redenen

c Eigen vervoer om medische redenen (medisch attest)

Bewijsstukken bijvoegenWD 1 1 Geslaagd

<D .E+3 O 1 I Niet geslaagd2 (D

Q.5 o

Q Vroegtijdige stopzetting

LU (L). O

2 C Datum effectief gepresteerde periode (begin-en einddatum):m> Bewijsstukken bijvoegen

| | Werk.2 , 5!¦S i JS 1 I Werkloos-3 - )= J I | Arbeidsongeschikt!? j ro

. CO gj1 > +-J Begin en einddatum van de re-integratiefase:

Bewijsstukken bijvoegen

Page 27: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

RIZIV-INAMI

Biilage BH1 - Klassiek traiectOpleiding

Hoogst behaaldediploma/getuigschrift:

Beschrijving + jaar Ja/Neen

1 1 Geen

1 1 Lager onderwijs/Buitengewoon lager onderwijs

1 1 Lager secundair onderwijs (2de

graad (<4de jaar ASO/TSO/BSO /KSO)

1 1 Hoger secundair onderwijs 3de graad

(ASO/TSO/BSO/KSO)

1 1 Specialisatiejaar (7de jaar-TSO/BSO)1 1 Buitengewoon secondaire onderwijs

(BUSO)

1 1 Professionele bachelor

1 1 Universitair onderwijs

1 1 Andere

Beroepsloopbaan

Beroep Periode

Page 28: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

COLLEGE INTERMUTAUSTEAlliance Nationale desj» «W| PH Teliennes Union

futualite Sdcialistij e des uffl Irjgs g

Uiily Nationale desj l utualites Libresi sfeApyttral Ssu ance Maladie Invalidite

Agenee Wallonnepour I'lot gratfondes Personnes Haodicap es

Formulaire d introduction au Forem et a I AWIPH (FIF)

Forem Parcours mixte Centre agree AWIPH Centre assimile

Dans le cadre de la readaptation professionnelle a charge de INAMI, Monsieur/Madamea ete oriente(e) vers le Forem ou un centre agrees AWIPH aux fins

de:determiner son projet professionnel;evaluer la pertinence de son projet professionnel;evaluer la necessite d un accompagnement vers I emploi apres une formation

en fonction des donnees personne s et medicales precisees ci-dessous.

DONNEES PERSONNELLES

NISS: Nom /prenom Adresse + telephone L assure(e) autorise I INAMI, les Organismes Assureu s, I AWIPH et le Forem a echanger les informations strictementnecessaires pour la reorientation et! accompagnement vers I emploi. Cela concerne egalement les informations medicales,conformement a la Loi du 8 decembre 1992 relative a la protection de la vie privee a I'egard des traitements de donnees acaractere personnel. L'INAMI, via la readaptation professionnelle proposee a l'assure(e), vise a soutenir celui-ci dans ledeveloppement de competences en vue de sa reinsertion sur le marche de I'emploi.

Date : Signature de l assure(e):

INFORMATIONS RELATIVES AU PROJET PROFESSIONNEL Projet professionnel identifie:

Oui, lequel :Non

Piste(s) ou proposition(s) eventuelle(s):

Restriction(s) ou condition(s) particuliere(s) au(x)quelle(s) l assure(e) ne peut etre soumis(e) pendantla reorientation et I exercice ulterieur de sa/ses profession(s) (voir Annexe 2):

Professions que l assure(e) ne peut plus exercer et aspects dont il fauttenir compte lors de la

determination de/des profession(s):

Date d entree en incapacite de travail: Le medecin conventionne avec le Forem et I AWIPH peut, sur requete ecrite et avec le consentement de

l'assure(e), demander et/ou echanger des informations medicales avec le Medecin Conseil de

I'Organisme assureur.

Date:Medecin Conseil:° de la mutualite : I II II I

Tel:E-mails :Signature Medecin Conseil:

Bijlage 2Exemplaar 2

Page 29: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

FIF2 - Grille de limitations fonctionneiies L interesse(e) presente des limitations fonctionneiies. Precisez : 0 = PAS de probieme (aucun, absent, negligeable); 1 = Probleme LEGER (minime, faibie); 2 = Problems MODFRE fassez imoortant): 3 = Probleme GRAVE (eleve, fort, considerable); 4 = Probleme ENTIER (total); 9 = Sans objet.

0)wo

'Q)i C

"eooC

zoHQ_D oC IIIQ

•oooLLO

)N AUX EXIGENCES D ENVIRONNEWIENT PHYSIQUE - FACTEURS EXTERNES

_1LUZzoDCLUa.i-zLUSLU

LilZ)a

( LUDDHHH<

Rester couche 1 Rester accrouDi 1 Etre aaenouille 1

(/>'</)( TOi_0tf)

cl:

-t ZJo

3

0TOa: Autre maintien orecise de la position du corps: garder ie corps en rotation etfiechi I

ip

am<z> Se rienlacer dans differents lieux I Se deolacer en utiiisant des equipements speciaux I

ZocQ

CO Changer i attitude de base: autre changement precise de la position du corps : tourner, rotation I Jtilisation des mains et des bras I Utilisation des mains et des bras, specifies autrement: travail au dessus de I epaule I Activite motrice fine Ii Soulever et porter des obiets I

Autre maintien ou changement de la position du corps, preciser: tenir la tete dans une cartaine position pendant le travail (limite a I articuiation de la tete et du cou).I TemperatureI Humidite

TO073>

TOZJa

I Son

TOo

£Si>

5 D ENVIRONNEWIENT - HORA1RE DE TRAVAIL

TOOa.E0Esz

373C-t- CtoETO0' TOO*£aTO02c' O)TOO0U

0TOSIo

<TOTO2<

0c

JoODO'0c30TO

01itLU

1 Gerer le stres et autres exiaences psvcholoqiques 1 Fonctions du temperament et de la personnalite 1 Prendre des decisions

-J<oo<0HZLUsL z 1 Interactions complexes avec autrui 1 Relations formelles 1 Autres relations formelles precisees: travailler seul

olO

*a d4151

< uo

¦o d4153lO

r

00lO

5O

L GDHh-L-<

OCO70

L O

r d4105

COo

3

LOt

73 d4458

O

3

oCO73 d429

CJI-

20.<Q< e2250

LO< CNJ e260 e250

LOLO(Nj

UiozLi!

XL l d298

oC 7

go§LL

oCM73

CDC ¦r-3

h-h-7

zoHOzoL d720

o•M-

73 d74081 Tous les items doivent etre remplis

Page 30: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

RIZIV-1NAMI

COLLEGE INTERIMUTAUSTE,- Alliance NationalsdesfeJut Wtfefiehnes- UniCTiNaHgnalfrUnion wt e N utualil iSiUnjpf at npjeggs jufuSlijes

n Nationals des Mutuali s Ubresai feAmrittan Ssgjfance Maladie Invalid te

Au cceur de I'emplolD vveg naar werk

B ffi VDABIntroductieformulier bii Actiris fIFA)

Samenwerkine RIZIV-IMIC-ACTIRIS-PHARE-VDAB-BRUXELLES FORMATIONIndividuele aanvraag voor tegemoet oming en informatie-uitwisseling in het

kader van de professioneie herorientering

In het kader van de professioneie herorientering lastens het RIZIV, is mijnheer/mevrouwnaar Actiris1 verwezen teneinde ofwel:

een opleidingsprojectte bepalen;de haalbaarheid van een opleidingsproject te onderzoeken;de behoefte aan begeleiding naar werk te bepalen (na opleiding);

PERSOONLIJKE GEGEVENS

INSZ:Naam /voornaam:

Adres + telephone:De verzekerde machtigt het RIZIV, de verzekeringsinstellingen en Actiris de informatie uit te wisselen die strikt noodzakelijk isvoor de herorientering en de begeleiding naar werk. Het betreft tevens medische informatie, overeenkomstig de wet van 8december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens. Het RIZIVwilt via de professioneie re-integratie die aan de verzekerde wordt voorgesteld, laatstgenoemde ondersteunen bij deontwikkelina van competenties met het oog op zijn herinschakeling in de arbeidsmarkt.

Datum: Handtekening van de verzekerde:

GEGEVENS BETREFFENDE HET OPLEIDINGSTRAJECT Identificatie van het opleidingstraject:

Ja, welk:Neen:

Eventuele piste(s) of voorstel(len):

Bijzondere beperking(en) of voorwaa de(n) waaraan de verzekerde niet kan worden onderworpentijdens de he orientering en de latere uitoefening van zijn/haar beroep(en) (zie rooster functionelebeperkingen in bijlage):

Beroepen die de verzekerde niet meer kan uitoefenen en aspecten aarmee rekening moet worden

gehouden bij de vaststelling van het (de) beroep(en):

De geneesheer die een overeenkomst heeft met Actiris, kan via een schriftelijk verzoek en mitsgoedkeuring van de verzekerde, medische informatie vragen aan en/of uitwisselen met de adviserend

geneesheer van de verzekeringsinstelling.

Begindatum arbeidsongeschiktheid : Datum:Adviserend geneesheer:

Ziekenfonds: I II II ITel.:E-mail:Handtekening adviserend geneesheer:

1 Adres Actiris : Anspachlaan 65,1000 Brussel.Begeleiding Actief Zoeken Naar erk

Bijlage 3e emplaar 2

Page 31: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

Q.0

o

w

•*- o: . ~ cja.

<0 V).CO (0) a

in q

cI IP£ "a <u > ZD) 11N 05<D i§ COCO Oc S<u<u c3 Sc J2C oCD -))20Z LUUJ 1UJ 7iC 0 o

OU)- M-IS C L. <D oQ.ft=a> g

Q.00)

£OO < cnc Q. O

(DO.3 x> :

< p-¦g E

(U

o O

1!3 a

o I- Xo W o

«>0C0

LI!

0 <

CO

0 (D

: a

(X LUCO N N N

10 03 ¦o

A O _

CU -o

c *0C

E5-o O

§

ro>

0 .28S

3o ,2t&®0 ¦

ri) ,2 0

0E D 5

O0

0> c

i_ 0 00 x: 3T3 ~_

c oco :<D w

E,5> 0

c G c £0 0 t- « JQ000O > N

L a

0<Li.L Za:LU><L

10

0

LU

3_!X335ZLUaz<

0u>

c0

<0z00Si.i

*g3

0 \

oCOCNJ

ZLU

3XLU£izLUH

5 LU£LU>

,0 .0Z

o

cooCfl

0

LUO LUZgHOz

0£00£L-o

OO

c Alle punten moeten worden ingevuld

Page 32: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

VDABAanmeldingsformulier samen sterk voor werk

Dit formulier is bedoeld voor de VDAB. Op dit formulier vult u een aantal gegevens over uzelf in (uwnaam, adres, telefoonnummer, ...). Ook de adviserend geneesheer vult gegevens over u in. Wijdragen zorg voor deze gegevens en gaan er correct mee om.

De VDAB geeft de gegevens ook dooraan haar partners (de organisaties die met de VDABsamenwerken). Dat gebeurt met de bedoeling u te ondersteunen in uw stappen naar werk.

Aile medewerkers die met uw gegevens werken, moeten zich houden aan bet zomvuldigheidsprincipe.Dat betekent dat ze nauwkeurig moeten omspringen met uw gegevens: medewerkers mogen ze nietzomaar doorgeven en ze mogen uw gegevens niet voor andere doeleinden gebruiken. Het zijnimmers vertrouwelijke en persoonlijke gegevens.

Identificatiegegeyens

NaamRRNWonende te

TelefoonE-mail

Modish luikBegindat m arbeidsongeschiktheid :

Akkoord Ik ga akkoord dat de noodzakelijke en relevante (ook medische/psychische/psychologische)informatie tussen VDAB/GTB en ZF wordt uitgewisseld met het oog op mijn socio-professionele re'integratie.

Handtekening

Vraa stellin

Contact egevens (naam, telefoonnummer en e-mail-adres)VDAB/GTB

Zie enfondsAdviserendgeneesheer

ZiekenfondsMaatschappelijkwerk

4 in tweevoud afdrukken a.u.b. (een exemplaar meegeven aan betrokkene) Pagina 1 van 2Bijlage 4

Exemplaar 2

Page 33: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

Naam:RRN:

\

Medische inschatting door adviserend geneesheer:

Naam adviserend geneesheer:

Specialisatie :Geneesheer-specialist in de verzekeringsgeneeskunde en de medische expertise.

De aanvrager/bovengenoemde klant heeft ( ruis aan wat van toepassing is)

o seen be erkins op de arbeidsmarkt omwille van medische/psychische/psychologischereden

o wel een be erkins op de arbeidsmarkt omwille vanmediscbe/psychische/psychologische reden

Indien een beperking vul dan onderstaa de rubrieken verder aan :

Vul (indien mogelijk) de juiste code in aan de hand van de lijst problematieken voorindicatie van een arbeidshandicap en toekenning recht op BTOM (bijzonderetewerkstellingsondersteunende maatregelen) zie volgende linkhttp ://vdab .be/arbeidshandicap/codelii st. shtml.

Code: U,bv.H906Gediagnosticeerd door: (discipline en naam geneesheer-specialist vermelden)

Beschrijf de problematiek die zich stelt bij het uitvoeren van de job :

Er kunnen meerdere codes vermeld worden.

Voor vragen kan u contact opnemen met de servicelijn op het gratis nummer 0800/30 700of bij de Dienst Arbeidshandicap van uw regio.

Datum Handtekening en stempel adviserend geneesheer

Page 34: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

RIZIV-INAMI

DEMANDE DE REINSERTION PROFESSIONNELLE - DOCUMENT D ECHANGE ENTRE LES CONSEILLERSREFERENTS DES CONVENTIONS REGIONALES ET L INA I 1

RP1

Par email: demandeRP-aanvraagBH(5)inami.fgov.be

1-Demande de rehabilitation ou dereorientation professionnelle

Bilan (Examen d Orientation professionnelle) Prolongation de I orientation apres 6 mois

FI Premiere demande de formation

I | Prolongation de la formation

[~1 Modification concernant la formation

Q Evaluation de la formation

Evaluation de la phase de reintegration

o*

COu+-»

No et prenom de I assure social:

NISS:

No et prenom du medecin conseil:

Telephone:

c<u

(

Email:

utualite : 1 II II 1

No et prenom du Conseiller referent:

Telephone:

Email:

3-Donnee d incapacite de travail

Date de debut de I incapacite de travail:

4- Avis medecin conseil

FAVORABLE1

1 Si I avis du medecin conseil sur la compatibilite de I etat de sante avec le trajet de formation ou la profession estdefavorable. Le conseiller referent propose un nouveau projet de formation.

Bijlage 5

Page 35: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

c _ )o " 3

>c

c o)

)o UJs-i O

L ) Q.

o

<u3

03E<D3)

<D

E<uL-ClI« >

C co o4-> -Jru 03W)c £o no 4-

03CL

OJ

c _03o -»

c(T3 3U cS- L_'-a uo c

Uniquement en fin de phase, si aucune lere demande formation n est introduite :

Date de debut: Date defin:

Annexes : Rapport et conclusions de la periode de bilan (FIF + annexe au FIF ou FIA+ Rapport)

Intitule de !a pr formation:

Duree prevue (en heures): Date de debut:

Coordonn6es du centre de preformation :

Date defin pre ue:

Intitul de ia for ation:

Qualification visee:

Duree prevue (en heures):

Date de debut de la premiere periode :

Coordonnees du centre de formation :

Annexes : Rapport et conclusions de la periode de bilan

Date defin prevue:

Datedefindela premi re periode:

Date de debut de la nouvelle periode :

Date de fin de la nouveiie periode

Annexes: valuation de la pEriode precEdente

Nature de la modification (pEriode, dur e, coGts, centre de formation, suspension, autres...) Raison :

Annexes: justificatifs

ou

< oU

Formation (cotit/heure, inscription):

Annexes: justificatifs

co

ro <u

cojro

.E £< - i-o<4

S<va

REussiteQ Echec

Cessation prEmaturee

PEriode rEellement prestEe (ler et dernier jou ):Annexes ustificatifs

o(0

feb

3 1*81 W£

h

Q TravailChomage

|~~1 Incapacite de travail[ Autres

Date de debut et de fin de la phase de reintegration :Annexes: apport

Page 36: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

RIZIV-iNAMI

AANVRAAG VOOR PROFESSIONELE RE-INTEGRATIE IN HET KADER VAN DESAMENWERKINGSOVEREENKOMST VDAB-GTB-NIC-RIZIV 1

BH1

Per e-mail naar: demandeRP-aanvraagBH(®riziv.fgov.be

1. Aanvraag voor professionele rehabilitatie of herorientering

[~~| Eerste aanvraag opleiding

[U Verlenging

Wijziging

|~~1 Evaluatie van de opleiding

Naam en voornaam van de sociaal verzekerde:

INSZ:

Naam en voornaam van de adviserend geneesheer:

2. Identificatie

Telefoon:

E-mailadres:

Ziekenfonds: 1 II II 1

aam en voornaam van de bemiddelaar:

Telefoon:

E-mailadres:

3. Arbeidson- geschiktheid

Begindatum arbeidsongeschiktheid:

4. Advies van deadviserend geneesheer

gunstig1

1 Indian het advies van de adviserend geneesheer over de verenigbaarheid van de gezondheidstoestand etopleidingstraject of het beroep ongunstig is, stelt de bemiddelaar een nieuw opleidingsproject voor.

Bijlage 6Exemplaar 2

Page 37: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

5. Herste aanvraag opleiding

I | door de VDAB erkende opleiding

Benaming van de opleiding:

Beoogde kwalificatie:

Voorziene duur (in uren):

Begindatum eerste periode:

Gegevens van het opleidingscentrum:

| | door de VDAB niet erkende opleiding

Voorziene einddatum:

Einddatum eerste periode:

tuOC

Begindatum nieuwe periode:

'5bc<D.

Einddatum nieuwe periode:<D>to

Evaluatie van de vorige periode bijvoegen

Aard van de wijziging (periode, duur, opleidingscentrum, kosten, onderbreking, andere):

tUDC[bp

Reden:

5 Bewijsstukken bijvoegen

c03>V geslaagd

.E 1 I niet geslaagd(D

) I | vroegtijdige stopzetting Datum stopzetting:• Q.ro O

<u03 "a Bewijsstukken bijvoegen>LU

CO

Page 38: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

Parcours Convention FOREM - AWIPH

FOREM

+ Frais de sejoursur base des couts reels (code 3)

Page 39: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

Convention FOREM - AWIPH AWIPH et centres assimiles

Page 40: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

Q.

<i

c oco+->

cu>cool L-3oJ

03Q-

£'c

<c CDc_•(- CQJO

+->(U

Q_

<Co+->ro£% o

M )

TJ

)

c)o

+->cuco03+->c

3•s_

O

coCU

ccuu

E H

; -o ti »

J J

c 3 T E

re 5J11

| BE c

• «! '

S s

C •

; > -5

c E

- -J ?: X TO (u>£ |5 E S I'03 £ h rn ;

E .

.2 Ei 3

E0 'x

EI gS S

m jt-«a'i5 .to coo C 5 < TO c-C 3E S 3u < o

03 •=*5 I

E £

.2 £

E4)tJ

S £E 4*

u E¦£

3 CL .

S 10 0 OE i2~ <U 03 C£ J o

O S s gS S O mJ U Q. 5

03 (0¦2 5r, w0) 0 TO I

Z s> £S E< -5 iJ

- 42 t .

(NTOcn _to

xm cu

+ Frais de sejour sur base des couts rgeis (code 3)

Page 41: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

<S)

I U<4->IS)

Occu)

cu>ou

cuI H

oc<DCUi_C >o

cu¦ 3SI

c ¦ (Jcu

oo>ccuCO"Dco4-ccuQJNCUD

( 3>3T3

CU.>'c

4-»C :

Q-O

Bijlage 10 Exemplaar2

Page 42: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

Traject samenwerkingsovereenkomst VDAB

Facturatie op het niveau van de dienstfacturatie van elke verzekeringsinstelling: welke kostenpost?

Page 43: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

ICentres c orientation et centres de formation AWIPH

+¦>re+-•ccu

nsE

5 °O u-

(Uco

JZaSQJs<U

m

uc£ B

Oc

s<D

£o

(/)(/>Q)

TJ< CD

LU:

LUu

<N

OCO

00o

TO 4)

8 o a §

<D•8

.a -s

i (2 6 •§

o 23 ©CT4 *C 1 PQ

o>

I

<0o•£tj<D

.faQ

<

.

SoQ

§§doa

8 g•C oO fn

o ONin i o o CO n

C nj> in0 ooo o

J

u'S

<D gB .39 Qp w

w<0

V 3o oO Oo

p

t oin >3<n ,y

<u'O

5 <! oo

o¦8 2 edJ 3q <n cd

p c

cn ooo r-«CO vo0 O 01 oC VOO Onvo VOo o

<D B

8 &H On « O

o4 "S3 S>§oo

S3[>O>3

0

1Q

«U

S go pS

oV ocn

CNcs00o

< O§1 1osao

c

i

« OC

CD

'gSa

Spp o

mm wp

VO og co y?

o

Bijlage 12 Exemplaar 1

Page 44: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

0

1£oo

s

s

ot CO* i ovin ooI o <N C M C

fO O

GJ J 0

<Do

o>1

o

a S S o.s >P4 >

wswhJ

o .2 o$ '¦§

s §* o

o

Oc CMc

ooo

B §, S 3

3 >ooo

< *C0

>

oG)C O

ov• o

Directrice Coordinatrice de la

convention

< &c3s i

oB1

(~ 0cd

s «(JS O

<u

CMv COCO

VOM

o

&0

Go

«5

w

oc M-

CMCOoo0\¦ to

¦i jali 0S o O a

.S

O

0

0 o W c S 2 "S 'S¦Q) S O

ffi

~< OrH OO VOrH t (v vd» o->

VO VOo o

0h cm « g

g •§ •§ g .§ §$ s g Ow P W

> 1

e§Ph

CJo

c c5

1 „O fS

CO¦

OM

0o%

<Dr£l

% 0

%

5 pT3 <D0 :

<§»ax

f§3o

O f-T-l O

in

Bijiage 12 Exemplaar 1

Page 45: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

* ,P

4)

<DO

cnV

<N(NC i i00o

<D

4)<4H

bi0C C

1T3

.taP

<

¦SI§m

<N OO

a) .2 *o-d

cd cd Q.d, aw R W O W

H

o .2 os '¦§

s I•c OO Ph

001

C cn

oo

So

ooO0

1h

<U3JU

L cuco4-»ccu>coo

CUDo-J

a0E' _0

_C4-»roU

o•8'I (D

5 I wCOoVO

4)c 2P

>P

00t 0_ a* U@jto_ "a)

>'c

Q

m aiSi6

0u<DD

Q. Ei 3 U-

c CO 0o 0 CL to

to+-» 0 003 »0c !>_ DOS o

opCD

toto 0

o(J

t-'0 C <¦

OCD Q. 0 CD-J O to (J

§<

paliP

0CO

_ atj©

(NOCDC to

CDCD• fO

C D

Bijlage 12 Exemplaar 1

Page 46: RijksinstituutvoorZiekte- en Invaliditeitsverzekering · Van toepassing vanaf 1/11/2015 De adviserend geneesheer dient een aanvraag voor tenlasteneming in door het Riziv: A. SWO FOREM/AWJPH:

{ o ao

•fi oO

< COCOCO

(No

<L>

<Da'

<D.fcjQ

Ct3

s

>

w<0

C - O S=lin o oo s a

PQ

.SP?33 '3M m

Oj

t t fDCD! _+->

cCDU

-< oc f wo(NG 00VP wot> t

o o

<i 4->

!i aS S,S3{gP

o0

1p pp

I «J 00 S

5 SCO>

w t

( 3o

Bijlage 12 Exemplaar 1