Raab Karcher Productnieuws 03 2013

25
PRODUCTNIEUWS 03 - 2013 DUURZAAM, GLAD, VORMVAST WEEKAMP DEUREN BETER EN DUNNER GEÏSOLEERD Adviesprijs € 5,95 VOORDEEL MET RAABCALC EN RAABMOBIEL WILLEM HELPT MONIER BOEIBOORD UNIVERSEEL EN VISUEEL AANTREKKELIJK PROSTELKO ® ISOLATIEFOLIE HOOGWAARDIG ISOLEREND VERMOGEN KINGSPAN INSULATION

description

 

Transcript of Raab Karcher Productnieuws 03 2013

Page 1: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

productnieuws 03 - 2013

DUURZAAM, GLAD, VORMVAST

WEEKAMP DEUREN

BETER EN DUNNER GEÏSOLEERD

Adviesprijs € 5,95

VOORDEEL MET RAABCALC EN RAABMOBIEL

WILLEM HELPT

MONIER BOEIBOORD UNIVERSEEL EN VISUEEL AANTREKKELIJK

PROSTELKO® ISOLATIEFOLIE HOOGWAARDIG ISOLEREND VERMOGEN

KINGSPAN INSULATION

Page 2: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

32 RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

werk is extra hoog doordat bij het ‘vol en zat’ gemetselde werk, de zichtzijde bij de meeste afwerkingsmethoden wordt verdicht. Er is minder mortel-verlies en hoge voeghardheden zijn realiseerbaar met weinig inspanning.

De unieke voordelen van Remix Doorstrijkmortels op een rijtje1. Uitbloeiingsarm; tot 90 % minder

witte kalkuitbloei op metselwerk.2. Mortel op maat; tot 80% hoger

stapeltempo door afstemming van de mortel op de steen en de projectomstandigheden.

3. Ook geschikt voor (knetterharde) metselstenen met een geringe wateropname.

4. Doormetselen bij vorst is geld verdienen. Met de Remix Frost methode kan zelfs worden doorgewerkt tot -6°C en is de mortel bestand tegen nachtvorst-pieken tot -15°C.

5. Metselen en voegen in één dag, dus een verkorting van de bouwtijd. Steigers kunnen eerder weg.

6. Duurzaam bouwen: Remix heeft als enige mortelfabrikant Dubokeur op het gehele assortiment Doorstrijkmortels, dat exclusief in Greenworks is opgenomen.

Economisch de meest voordelige keuzeOndanks de geringe meerkosten zijn Remix Uitbloeiingsarme (UA) Doorstrijkmortels door al deze unieke voordelen veruit de meest voordelige keuze, die ook nog bewezen duurzaam is. Informeer bij uw Raab Karcher adviseur naar het voor uw project meest geschikte type Remix Doorstrijkmortel volgens het Remix Mortel-op-maat systeem.

REMIx GREENwORKS MORTELS

In het buitenland is doorstrijken heel normaal, maar in Nederland worden voegen nog steeds op grote schaal uitgekrabd en weer gevuld met voegmortel.

Toch neemt ook in ons land de vraag naar doorstrijkmortels sterk toe, zeker nu doorstrijkmortels door Remix standaard in de succesvolle uitbloeiingsarme (UA) uitvoering worden geleverd en het gehele assortiment in Greenworks is opgenomen.

REMIx UITBLOEIINGSARME (UA)DOORSTRIjKMORTELS: DE ENIGE ECHTE

REmIx GREENWORkS mORTElSPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

Remix Uitbloeiingsarme(UA) Doorstrijkmortels.

LEVERINGSVORMEN: Silo’s 13 ton en 35 ton, bigbags 1000 kg en regendichte PE zakken 25 kg.

DUURzAAMHEID (MILIEU): Greenworks en Dubokeur.

ESTHETISCHE ASPECTEN: Mooie schone gevels zonder witte uitslag.

LEVERTIJD: Tot 5 dagen.

LOGISTIEKE BIJzONDERHEDEN: Silo’s kunnen op de bouwplaats weer worden volgeblazen.

TOEPASSING: Metselwerk volgens de doorstrijkmethode.

VERwERKING: In optimaal stapeltempo.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.remix.nl

Wat is doorstrijkenDoorstrijken is een techniek van metselen en voegen ineen die homogene, duurzame voegen oplevert, die er ook nog goed uitzien. Het

metselwerk wordt in één arbeidsgang afgewerkt en het metsel- en voegwerk is een monolithisch geheel, waardoor schade aan voegwerk nauwelijks voorkomt. De kwaliteit van doorstrijk-

13|03

Welke mogelijkheden biedt Raabmobiel?

De meest complete productcatalogusU kunt snel een product zoeken door een deel van de product-omschrijving in te geven of te filteren op productkenmerken. zo beschikt u waar en wanneer u dat wilt over de meeste actuele productinformatie.

Uw prijs en voorraadinformatieAls u het juiste product gevonden hebt, vindt u naast de afbeeldingen, kenmerken en verwerkingsinstructies ook

meteen uw nettoprijs en het voorraadniveau in uw Raab Karcher vestiging.

Digitaal bestellenVanuit de app kunt u daarna ook direct een bestelling plaatsen om vervolgens aan te geven op welke Raab Karcher vestiging u het wilt afhalen of waar u de producten wilt laten bezorgen.

Het laatste nieuwsRaab Karcher houdt u op de hoogte van het voor u interes-sante laatste nieuws en nieuwe innovatieve en/of duurzame producten. Ook ziet u in de app wie uw contactpersoon is en

kunt u daar direct telefonisch of per mail contact mee opnemen. Heeft u een klus verder weg? Dan vertelt de app u wat de dichtstbijzijnde Raab Karcher vestiging is. Ten slotte vindt u een overzicht van alle acties uit de Actiekrant, maar ook echte knallers die alleen via de app geldig zijn.

RaabMobiel is beschikbaar voor smartphones en tablets en is gratis beschikbaar in de vorm van een app voor alle Ios (Apple)iPhones en iPads en alle Android smartphones en tablets. Daarnaast is de app ook beschikbaar als een webapp

voor gebruik op smartphones en tablets van andere besturings-systemen.

Direct gebruik maken van RaabMobiel? Ga naar https://m.raabkarcher.nl/ installeer de app en vraag direct uw persoonlijke inlogcode aan.

EENVOUDIG BESTELLEN EN HET MEEST COMPLETE OVERzICHT, MET RAABMOBIEL

In dit geval wil ik het met u over Raabmobiel hebben. Tegenwoordig heeft toch iedereen een smartphone of tablet. Omdat er zoveel voordelen zitten aan het gebruik van deze apparaten, heeft Raab karcher onlangs een handige app geïntroduceerd: Raabmobiel. Hiermee kunt u op een hele eenvoudige manier efficiënter en effectiever werken.

actuele bouwinformatie, digitaal bestellen

WIllEm IS UWCOllEGA bIj

RAAb kARCHER

WILLEM HELPT!

Willem neemt u mee bijinteressante ontwikkelingen en nieuwsfeiten die voor u

van belang en nut kunnen zijn. Praktische hulp die u goed

van pas kan komen.

Page 3: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

Gecertificeerdweekamp Deuren is er trots op als eerste dit type deur met een KOMO certificaat en GND garantie te kunnen leveren. we zijn er van overtuigd datdit de nieuwe norm voor een vlakke, gladde deur wordt.

Kijk op www.weekamp-deuren.nl voor meer info.

4 13|03 5RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

wEEKAMP DEUREN

Weekamp Deuren introduceert een nieuwe standaard voor vlakke houten deuren: de TriComfort®. kenmerkend voor deze deuren is de dekplaat van

medite® Tricoya® welke zorgt voor een hogere vormstabiliteit en een zeer glad af te werken oppervlak. Verder beschikt de deur over een extra hoge isolatiewaarde, extreem hoge duurzaamheid en is deze standaard FSC gecertificeerd.

DUURZAME ZEER GLADDE, VORMVASTE HOUTEN DEUR

WEEkAmP DEURENPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

weekamp TriComfort®.AFMETINGEN:

Deurdiktes 39, 54 en 68 mm.BOUwTECHNISCHE ASPECTEN:

Hoge vormstabiliteit, deuren zijn voorzien van een geïntegreerde stabilisator.

DUURzAAMHEID (MILIEU): FSC gecertificeerd. Dekplaat van extreem duurzaam Medite® Tricoya®, geacetyleerde houtvezels, waardoor hout wel wat opneemt, maar niet opzwelt en beter bestand is tegen houtaantastende schimmels.

ESTHETISCHE ASPECTEN: Voorzien van supergladde Medite®Tricoya® dekplaat.

GEwICHT: Laag in gewicht.

ISOLATIEwAARDE: Hoge isolatiewaarde door voor van hoogwaardig geëxtrudeerd polystyreen.

LEVERTIJD: Leverbaar via maatwerk inclusief alle bewerkingen.

ONDERHOUD: Lagere onderhoudskosten.

TOEPASSING:Alle soorten buitendeuren.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.weekamp-deuren.nl

Het geheim van de medite® Tricoya® toplaagDeze toplaag bestaat uit samen-geperste houtvezels die zijn verduur-zaamd door middel van acetyleren zoals dat ook bij Accoya® het geval is. Het resultaat is zeer hoogwaardig MDF dat nagenoeg geen last heeft van uitzetten en krimpen. Bovendien vervormt het materiaal niet als het wordt blootgesteld aan vocht; het ‘bloemkool effect’ kan hierdoor niet meer ontstaan.

Een goede binnenkomerEen voordeur geeft het gezicht aan de woning. Trends in exterieur en interieur dienen vertaald te worden in het ontwerp van de voordeur. Er is een toenemende interesse voor gladde deuren met zo weinig mogelijk houtnerfstructuur. Al jarenlang brengen een aantal fabrikanten een

vlakke houten buitendeur met een MDF (vezelplaat) toplaag op de markt.

De oplossingDeze normale MDF toplaag geeft esthetische invulling aan de eis van een glad oppervlak, maar is gevoelig voor vocht. wanneer de verflaag van een MDF deur beschadigd raakt, zuigt het MDF zich vol water. zwakke punten zijn de randen en funest zijn de brievenbus- en glasopeningen. Het MDF zwelt op en er ontstaat een oneffenheid met de structuur van een bloemkool. Dit is natuurlijk niet wenselijk! Tot voor kort was er geen goed alternatief voor dit type gladde deuren. weekamp introduceert de perfect passende oplossing: een vlakke deur met een Tricoya® toplaag. weekamp Deuren is al drie jaar nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze plaat.

UNIPRIME SUPERLITE® DEURPANEEL

Voor buiten- en binnendeurtoepassing worden vaak 40 mm dikke multiplex panelen gebruikt. Deze panelen wegen al gauw zo’n 50 kg dus het plaatsen is geen

eenvoudige klus en kan zelfs voor ARbO problemen zorgen! Vanaf nu kan het ook anders, met UniPrime Superlite.

NIEUW: ULTRALICHT DUS MAKKELIjK TE PLAATSEN

licht en toch duurzaamUniPrime Superlite deurpanelen zijn, dankzij een unieke gepatenteerde opbouw, ruim 35% lichter dan een standaard (Okoumé) deurpaneel. Daarbij is geen enkele concessie gedaan aan de stabiliteit en duur-zaamheid.

Voldoet aan hoge kwaliteitUniPrime Superlite laat zich eenvoudig bewerken, heeft een bijzonder goede schroefvastheid en voldoet aan de hoge UniPrime kwaliteitseisen. Bovendien zijn de panelen dankzij die unieke opbouw niet alleen heel licht maar ook nog eens zeer stabiel.

UNIPRImE SUPERlITE® DEURPANEElPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

UniPrime SuperLite deurpaneel FSC®.AFMETINGEN:

40mm x 211,5 cm x 93 cm.40mm x 231,5 cm x 101,5 cm.40mm x 250 cm x 122 cm.

INHOUD: Lichtgewicht. Stabiel door unieke lichtgewicht constructie. wBP verlijmd. Duurzame fineren. Direct overschilderbaar. FSC® gecertificeerde fineerlagen. Hoge schroefvastheid. werkt kosten besparend (gronden, plamuren en schuren is niet nodig).

DUURzAAMHEID (MILIEU): Klasse 3.

GEwICHT: Ca 30% lichter dan een Okoumé deurpaneel.

ISOLATIEwAARDE: Afhankelijk van de gehele constructie.

LEVERTIJD: Uit voorraad.

ONDERHOUD: Onderhoud volgens schilderadvies van de verfleverancier.

TOEPASSING: Ontworpen als lichtgewicht deurpaneel.Verwerking: Direct schilderklaar.

ARBO EISEN: Licht van gewicht.

OVERIGE BIJzONDERHEDEN: 10 jaar garantie.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.fetimprofessional.nl

Voordelen• Ruim35%lichter• Eenvoudigeverwerking• Stabiel

En voor al het UniPrime geldt: • Arbeid&tijdbesparend-totwel

3x sneller dan standaard Okoumé• DuurzameFSCfineren• Geendoortekening• Optimaleverfhechting• 10jaargarantie

Page 4: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

6 13|03 7RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

Alfa schuifsysteemHet Alfa schuifsysteem wordt vaak toegepast in een kamer en-suite indeling, maar kan uiteraard ook in andere situaties toegepast worden, bijvoorbeeld tussen woonkamer en keuken. Het railsysteem kan afgedekt worden met een zogenaamde klikkap. Bovendien biedt de AGS 100 de mogelijkheid om bij dubbele schuif-deuren deze gelijktijdig te (laten) openen én sluiten.

SKANTRAE SCHUIFDEUREN

Iedereen kent ze wel. Traditionele schuifdeuren zoals we die nog steeds volop aantreffen in oude panden. De luxe van schuifdeuren wordt door steeds meer

consumenten herontdekt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we schuifdeuren steeds vaker tegenkomen in nieuw-bouwwoningen.

LUxUEUZE UITSTRALING IN ELKE WONING

NOVOFERM SECTIONAALDEUREN MET LOOPDEUR

Ideaal voor garages die te smal zijn voor een separate zijdeur, maar waar een loopdeurfunctie gewenst is. Geïntegreerde loopdeuren zijn verkrijgbaar in iso-45

sectionaaldeuren met woodgrain en glad dessin tot 5 meter breed. Ze bieden een netto doorloopbreedte van 85 centimeter en een perfecte warmte-isolatie door dubbelwandige panelen. De netto doorloophoogte van de geïntegreerde loopdeur is afhankelijk van de bestelmaathoogte en/of uitvoering.

Plaats loopdeurGeïntegreerde loopdeuren worden afhankelijk van de deurbreedte in het midden of assymetrisch geplaatst.

DIN richtingenGeïntegreerde loopdeuren zijn alleen naar buitendraaiend leverbaar.

Over de drempel Het stabiele deurbladframe zorgt ervoor dat de deur in open stand niet kan doorbuigen. De afgeplatte aluminium drempel is slechts 24 mm hoog.

SoftlineprofielDe loopdeuren zijn voorzien van een afgerond softlineprofiel met verborgen scharnieren. Het softlineprofiel wordt standaard geleverd in RAL 9016, optioneel kan dit echter in dezelfde kleur als de deur geleverd worden.

ALTIjD EEN GOEDE ENTREE

meerpuntsvergrendeling Voor de veiligheid kan de loopdeur uitgebreid worden met een meer-puntsvergrendeling of een veiligheids-set Politie Keurmerk Veilig wonen, weerstandsklasse 2.

NOVOFERm SECTIONAAlDEUREN mET lOOPDEURPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

ISO-45.AFMETINGEN:

Breedte van 2000 mm tot 5000 mm. Hoogte van 1875 mm tot 3125 mm.

INHOUD: Inclusief bevestigingsmateriaal.

ESTHETISCHE ASPECTEN: Profilering: horizontaal smal, horizontaal breed, vlak in woodgrain en glad.

GEwICHT: Afhankelijk van afmetingen.

ISOLATIEwAARDE: R=2w/m2K.

LEVERTIJD: Ca. 6 werkweken.

TOEPASSING: Garage woningbouw.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.novoferm.nl

SkANTRAE SCHUIFDEURENPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

Skantrae SKS binnendeuren en schuifsystemen.

AFMETINGEN: Deuren: Nederlandse standaardmaten volgens BRL 2211.*

INHOUD: Divers.

BOUwTECHNISCHE ASPECTEN:Passend in alle Nederlandse woningen.

BRANDVEILIGHEID: Niet specifiek getest.

DUURzAAMHEID (MILIEU): FSC, KOMO en Greenworks gecertificeerd (FSC C018899, KOMO 20822).*

ESTHETISCHE ASPECTEN:Deuren; wit voorbehandeld, gladde MDF toplaag.

GEwICHT: 30-45 kg, afhankelijk van maat en uitvoering.

LEVERTIJD: Uit voorraad leverbaar. Deuren met bewerkingen ongeveer 2-4 weken.

ONDERHOUD:Regelmatig onderhoud van verf en beglazingssysteem.

LOGISTIEKE BIJzONDERHEDEN: Individueel verpakt in krimpfolie.

TOEPASSING:Nederlandse woningbouw- en renovatie.

VERwERKING: In gangbare Nederlandse kozijnen geschikt voor 40 mm deuren in woningnieuw- en verbouw.

ARBO EISEN:Verwerking volgens Arbo eisen.

OVERIGE BIJzONDERHEDEN: Producten zijn voorzien van Greenworks certificaat. *

VOOR MEER INFORMATIE zIE:www.skantrae.com

* Niet van toepassing op schuifsystemen.

Voor elk type woningzo geven dubbele schuifdeuren in een kamer en-suite indeling een rijke uitstraling aan de woonkamer. De enkele schuifdeur wint ook sterk terrein, mede door de ruimtebesparing die deze oplevert. Skantrae speelt op deze ontwikkeling volop in door diverse schuifsystemen voor haar binnendeu-ren aan te bieden. zowel voor ‘op de wand’ montage als ‘in de wand’. Kortom: ook voor Skantrae schuif-deuren en -systemen bent u bij Raab Karcher aan het juiste adres.

Delta schuifsysteemHet Delta schuifsysteem is design in de meest pure vorm en verdient het dan ook om gezien te worden. Dit schuifsysteem is vooral bedoeld voor ‘op de wand’ montage en past perfect bij de moderne Cube-, Cube x- of Nano deurmodellen van Skantrae.

Page 5: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

8 13|03 9RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

Isolerende constructieDe ThermoPro Plus voordeur is uitgerust met een 65 millimeter dik stalen deurblad dat met PU-schuim is

opgevuld. Het aluminium kozijn is op drie niveaus afgedicht en beschikt over een meervoudige warmte-isolerende beglazing. Beide eigenschappen hebben een positief effect op het energiebesparende karakter van de voordeur. Het vleugelframeprofiel van composietmateriaal zorgt ervoor dat het deurblad ook op de lange termijn niet krom trekt.

Inbraakwerend

Ook over veiligheid heeft Hörmann intensief nagedacht. zo is ThermoPro Plus inbraakwerend, dankzij de meervoudige vergrendeling die standaard bij de voordeur geleverd

HöRMANN DEUREN

Het nieuwe voordeurenprogramma ThermoPro Plus van Hörmann bindt de strijd aan met stijgende energiekosten en een toenemend aantal inbraken.

Veel bewoners stellen hoge eisen aan hun voordeur, onder meer door uit de pan rijzende energiekosten en een groei-end aantal inbraken. met een uitstekende warmte-isolatie, hoge veiligheidsstandaards en een exclusief design heeft ThermoPro Plus van Hörmann alles in huis. De voordeuren bereiken een warmtedoorgangscoëfficiënt tot 0,8 W/(m2xk). Dat deze extreem lage waarde tot energiebesparing leidt, is evident. Warmte blijft waar het hoort.

NIEUWE VOORDEUREN: INBRAAKWEREND EN ISOLEREND

wordt. Desgewenst kan zelfs gekozen worden voor veiligheidsuitrusting RC2. De drievoudig splintervrije beglazing, waarmee de voordeur is uitgerust, is uitsluitend bij Hörmann verkrijgbaar. Deze beglazing beschermt tegen snijwonden bij glasschade. Doordat de deuren bovendien standaard over een softlock-systeem beschikken, sluiten ze bijna geruisloos.

DesignBehalve aan hoge technische specificaties beantwoordt ThermoPro Plus ook aan de laatste trends op het gebied van design. De voordeuren zijn

verkrijgbaar in zes motieven, tien voorkeurskleuren en vier Decograin-decors. Doordat het deurblad zowel buiten als binnen in hetzelfde vlak ligt, harmoniseren de deuren optimaal met de binnendeuren van het huis. Mochten voordeuren of garagedeuren dicht bij elkaar liggen, dan wordt er een partnerlook geadviseerd. Twee motieven van de ThermoPro Plus-voordeuren zijn met hetzelfde aanzicht verkrijgbaar als de garage-sectionaaldeur met M-profilering. Optioneel kan gekozen worden voor zijdelen en bovenlichten.

HöRmANN DEUREN PRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

Hörmann ThermoPro Plus.AFMETINGEN:

1.25 m b x 2.25 m hoog kozijnmaat.BOUwTECHNISCHE ASPECTEN:

Montage in de dag.DUURzAAMHEID (MILIEU):

Optimaal.ESTHETISCHE ASPECTEN:

Vleugeloverdekkende deur zowel binnen als buiten.

ISOLATIEwAARDE: hoog, 0,8 u-waarde. Meervoudige warmte-isolerende beglazing.

LEVERTIJD: 6-8 weken.

ONDERHOUD: Reinigen.

TOEPASSING: woning en berging.

AFwERKING: 65 mm stalen deurblad thermisch verzinkt staal, met PU-schuim opgevuld. Verkrijgbaar in 6 motieven, 10 voorkeurs-kleuren en 4 Decograin decors.

OVERIGE BIJzONDERHEDEN: - Inbraakwerend dankzij de meervoudige

vergrendeling. - Optioneel met veiligheidsuitruting RC2.

- 3-Voudige splintervrije beglazing, uitsluitend bij Hörmann.

- Softlock-systeem.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.hormann.nl

ACO SHOwERSTEP

Een inloopdouche kan heel mooi zijn. maar dat visuele aspect wordt vaak teniet gedaan doordat je de zijkant van de tegels ziet daar waar het afschot van de

doucheruimte zich bevindt. ACO heeft speciaal hiervoor de ACO ShowerStep ontwikkeld. Geen lelijke randen meer in de inloopdouche, maar een harmonieus geheel.

GEEN LELIjKE TEGELRANDEN MEER BIj INLOOPDOUCHES

vormt dé oplossing voor deze uitdagingen. Het is een RVS-strip die zorgt voor een fraaie en schone overgang voor dit niveauverschil. De strip is eenvoudig te installeren en beschermt ook de tegelrand. De ACO ShowerStep is gemaakt van RVSAISI 304 en kan in twee verschillende afwerkingen geleverd worden: geborsteld en elektrolytisch gepolijst.

ACO ShowerStep is een nieuw product in de ShowerDrain range. Hij is verkrijgbaar in drie hoogtes (10 mm, 12,5 mm en 15 mm) en twee lengtes (990 mm en 1490 mm), die ter plekke kunnen worden ingekort.Met de ACO ShowerStep lost ACO opnieuw een knelpunt in de afwateringsketen op.

ACO SHOWERSTEP PRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

ACO ShowerStep.AFMETINGEN:

Strip met een lengte van 1490 mm of 990 mm.

BOUwTECHNISCHE ASPECTEN:Beschermingsprofiel voor tegelrand.

BRANDVEILIGHEID: RVS niet brandbaar.

ESTHETISCHE ASPECTEN: Aanzien geslepen of gepolijst RVS.

LEVERTIJD: Uit voorraad leverbaar.

TOEPASSING: Sanitair.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.aco-showerdrain.nl

NiveauverschilInstallateurs gaven vaak hetzelfde probleem aan. wil je een inloopdouche maken, dan ontkom je niet aan hoogteverschil. Het douchewater moet tenslotte netjes de goot inlopen. Met een afschot is dat eenvoudig te realiseren, maar dat betekent wel dat er een hoogteverschil ontstaat op je vloer. Je kijkt dan tegen de zijkant van de tegels in de doucheruimte aan. ACO heeft nu een even simpele als unieke oplossing voor dit probleem. De ACO ShowerStep is een tegelstrip

die niveauverschillen in de badkamer overbrugt.

Fraai, beschermend en hygiënischDe ACO ShowerStep wordt toegepast aan de zijkanten van de inloopdouche en zorgt voor een visueel fraaie aansluiting met de rest van de badkamervloer. Maar er zijn meer voordelen dan alleen dit esthetische effect. De vaak ruwe en poreuze zijkant van tegels is lastig schoon te houden. Daarnaast is de tegelrand vatbaar voor beschadigingen. De ACO ShowerStep

Page 6: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

10 13|03 11RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

MASSIEF NT

Wilt u ook een stralende en intense kleurbeleving van uw gebouw? met massief NT kunt u nu uw gevel bekleden met panelen die voorzien zijn van een

exclusieve hoogglans coating. Een unieke optie, want massief NT is de enige gevelplaat op de markt met een dergelijke fraaie hoogglans afwerking.

GEEFT GLANS AAN UW GEVEL

Hoogglans en mat Door de weerkaatsing van het zonlicht geeft u extra finesse en klasse aan uw gevel. De hoogglans toplaag is lever-baar op de gehele kleurencollectie. zowel op de unikleuren, als op de fantasie- en houtdessins. En in combinatie met een matte uitvoering kunnen prachtige contrasten gecreëerd worden.

kleurechtAls vanzelfsprekend hebben de hoogglansplaten dezelfde kwalitatieve producteigenschappen die gelden voor alle Massief NT panelen. De gevelplaten zijn bijzonder duurzaam en blijven over de jaren heen uitstekend van kleur. ze hebben de hoogste score behaald op kleurechtheid volgens ISO 105-A02. Dit geeft absolute zekerheid dat de kleuren mooi blijven in de loop der tijd.

People, Planet, Profit… PlasticaHet plaatmateriaal van Plastica is te allen tijde duurzaam. Massief NT is standaard voorzien van een acrylaat toplaag, waardoor het slijtvast, krasvast, weers- en chemicaliën bestendig is. Maar ook onderhoudsarm en vuil-afstotend, waardoor het jaren mee gaat. De panelen worden standaard tweezijdig afgewerkt. Mocht er een kant tijdens het bouwproces bescha-

digd raken, dan hoeft de plaat niet te worden weggegooid. Plastica is niet voor niets de eerste bouwmaterialen leverancier die MVO gecertificeerd is.

Vraag nu GRATIS een monster aan in hoogglans of mat via www.massiefnt.nl/monster-aanvragen

mASSIEF NT PRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

Massief NTAFMETINGEN:

2140 x 1060 mm dikte 6, 8, 10,13 mm2800 x 1300 mm dikte 6, 8, 10,13 mm2800 x 1850 mm dikte 6, 8, 10,13 mm4100 x 1300 mm dikte 6, 8, 10,13 mm4100 x 1850 mm dikte 6, 8, 10,13 mm

PRODUCTEIGENSCHAPPEN:- Standaard brandklassificatie Euroklasse B.- Standaard dubbelzijdig decor.- Vijf standaard afmetingen.- Standaad acrylaat toplaag.- Bijbehorende bevestigingsmaterialen.

BOUwTECHNISCHE ASPECTEN:

BRANDVEILIGHEID: Euroklasse B - s2, d0.

DUURzAAMHEID: PEFC gecertificeerd.

ESTHETISCHE ASPECTEN: Kleuren:

Verkrijgbaar in - 52 Unikleuren.- 20 Fantasie dessins.- 20 Hout dessins. Kleurechtheid:Getest op kleurechteid volgens - ISO 105-A02 colour fastnessHet terugloop van het decor wordt aangegeven met een schaal van 1 tot 5, waarbij 5 de hoogst haalbare score is. De norm vanuit de test is een minimum van 3. Massief NT scoort tussen de 4 en 5.

LEVERTIJD: Uit voorraad leverbaar. Indien bestellen: 4 weken levertijd.

ONDERHOUD: Massief NT bestaat uit een niet-poreus oppervlak en heeft daardoor niet veel onderhoud nodig. Desondanks is reinigen onder omstandigheden noodzakelijk. Dit kan op eenvoudige wijze:- Schoon warm water- zachte borstel of schone poetsdoeken- PH-neutraal middel, bijvoorbeeld auto-

shampoo, (groene) zeep of afwasmiddel.

Let op: vermijdt het gebruik van schurende en agressieve schoonmaakmiddelen cq oplosmiddlen. Deze kunnen er voor zorgen dat het oppervlak van de plaat beschadigd of aangetast wordt.

Toepassingen: - Gevels.- Balkons.- Privacyschermen.- Dak- en gootranden.- Luifels.- Boei- en reclameborden.- Borstweringen.- Dakkapellen.- Sandwichpanelen.

VERwERKING: Het monteren van Massief NT gevelbekleding is eenvoudig. Plastica heeft vier bevestigingssystemen ontwikkeld voor een veilig en duurzaam resultaat: schroeven, lijmen, potdekselen, Modulo ME 05. Plastica geeft zelfs projectgarantie als u met deze montagemiddelen werkt en voldoet aan de gestelde voorwaarden.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.massiefnt.nl

Eenheid Waarde Mechanische eigenschappen Stootvastheid kg/m2 > 40Treksterkte / oppervlak kg/m2 > 80Buigsterkte n/mm2 > 90E-modulus n/mm2 > 9.500 Fysische eigenschappen warmtegeleidingscoëfficiënt w/mk 0,3warmteuitzettingcoëfficiënt 1/k 18 x 10-6waterdampdiffusieweerstand u 17.200Volumieke massa kg/m3 ca 1420 Licht- een weersbestendigheidKunstmatige verwering EN ISO 4892-2 3000 u EN 20105-A02 grijsschaal 4-5UV-bestendigheid EN ISO 4892-3 1500 u EN 20105-A02 grijsschaal 4-5 Maatverandering in klimaatwisseling bij verhoogde temperatuur6 mm lengterichting ≤ 0,15 6 mm breedterichting ≤ 0,25 Brandgedrag volgens EN 13501-1 Euroklasse B - s2, d0

Toepassing op houten vloer-constructiesVloerconstructies met houten balken komt de verwerker ook in badkamers tegen – ofwel bij renovatie van oude gebouwen ofwel bij nieuwbouw in de houtskeletbouw. Met de Fundo Ligno biedt wedi de vakman ook voor deze situatie het juiste systeem aan. Het vloerelement voor inloopdouches, dat aan de randen slechts 20 mm dik is, is speciaal voor toepassingen op houten vloerconstructies ontwikkeld. Dankzij zijn speciale, dunne constructie is er geen extra opbouwhoogte nodig en kan het eenvoudig in de vloer worden geïntegreerd. Het dikkere gedeelte van het element ter plaatse van de afvoer

kan probleemloos tussen de draagbalken worden geïnstalleerd.

UniverseelVijf verschillende afmetingen in combinatie met drie verschillende locaties van de afvoer zorgen voor veel ontwerpvrijheid en maken van de Fundo Ligno voor bijna alle balkafstanden een universeel toepasbare oplossing. Fundo Ligno is hiermee, na de succesvolle Fundo Plano (het complete inloop-douche-systeem met een minimale opbouwhoogte van maar 65 mm), een nieuwe probleemoplosser van wedi.

Gegarandeerde waterdichtheid van het systeem

zeker in vochtige ruimtes speelt de waterdichtheid van toegepaste bouwmaterialen een belangrijke rol. Erg interessant wordt deze eis als hierbij een houten vloerconstructie wordt betrokken. Hier zijn de voordelen van het Fundo Ligno-systeem bijzonder van nut. zoals alle Fundo-elementen is ook dit inloopdouche-vloerelement 100 procent waterdicht en beschikt het over een geïntegreerd, gelijkmatig en exact afschot. Deze bewezen systeemzekerheid hoort ook bij de Fundo afvoeren en de Fundo afdichtset, die een veilige waterdich-ting maakt tussen de overgangen van het douchevloerelement en de rest van de vloer en de wand.

wEDI FUNDO LIGNO

met Fundo ligno breidt wedi haar succesvolle productassortiment van inloopdouches uit en maakt hiermee zijn imago als probleemoplosser voor

betegelbare ondergronden weer waar. De jongste telg aan de Fundo-familie is ontwikkeld voor inbouw en op houten vloerconstructies en breidt daarmee de inbouwmogelijk-heden uit voor nieuwbouw en renovatie. Natuurlijk gelden voor de Fundo ligno de bekende kwaliteitscriteria. Zoals bijvoorbeeld de hoogwaardige waterdichte toplaag en de systeemzekerheid door de ideaal op elkaar afgestemde Fundo-onderdelen.

NU OOK INLOOPDOUCHES OP HOUTEN VLOERCONSTRUCTIES

WEDI FUNDO lIGNOPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

wedi Fundo Ligno.AFMETINGEN:

900 x 900 mm; 1200 x 1200 mm; 1500 x 1500 mm; dikte: 20/41 mm.

BOUwTECHNISCHE ASPECTEN: waterdicht systeem voor het maken van een betegelbare inloopdouche.

ESTHETISCHE ASPECTEN: Betegelbaar met tegels, natuursteen en mozaïek.

GEwICHT: 3,3 kg; 5,1 kg; 8,8 kg.

ISOLATIEwAARDE: Kern uit blauw isolerend xPS.

LEVERTIJD: Uit voorraad.

ONDERHOUD: Geen.

LOGISTIEKE BIJzONDERHEDEN: Verpakt in karton.

TOEPASSING: Als betegelbare inloopdouche.

VERwERKING: Eenvoudig te verlijmen op de ondergrond.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.wedi.eu

103

Page 7: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

12 13|03 13RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

MONIER KERAMISCH BOEIBOORD

bovendakse isolatie verhoogt het dak waardoor de gevelpan niet langer aansluit op de gevel. Als oplos-sing voor dit herkenbare probleem introduceert

mONIER het keramisch boeiboord. Dit speciale profiel overbrugt het hoogteverschil en zorgt voor de benodigde overlap op de gevelmuur. Het mONIER keramisch boeiboord is duurzaam, onderhoudsvrij en universeel toepasbaar onder vrijwel alle modellen keramische gevelpannen.

Visueel aantrekkelijkMONIER levert het keramisch boeiboord standaard in drie kleuren: natuurrood, zwart geëngobeerd en blauw gesmoord. Deze kleuren sluiten aan bij het grootste deel van het assortiment keramische dakpannen. Hierdoor integreert het keramisch boeiboord visueel mooi met het dak en is het zowel een effectieve alsook esthetische oplossing.

Universeel toepasbaarHet MONIER keramisch Boeiboord is universeel toepasbaar onder vrijwel alle modellen keramische gevelpannen. De werkende lengtemaat is 33 cm, de werkende hoogte ca 11,5 cm. Het profiel wordt mooi strak met een effectieve koude sluiting toegepast.

Montage is eenvoudig dankzij de standaard schroefgaten en de speciale MONIER RVS 40 mm Torx schroeven. De vermelde afmetingen kunnen onderhevig zijn aan toleranties zoals vermeld in de Norm EN 1304:2005.

ESTHETISCHE OVERBRUGGING VAN PAN EN GEVEL

In- en uitwendig hoekprofielDoor gebruik te maken van hetin- en uitwendig hoekprofiel worden de uiteinden van de panelen volledigzichtbaar, zoals bij houten gevelbetimmering.

Eindkap en connectorDoor het Keralit paneel te voorzien van de meegekleurde eindkap, ontstaat er een gesloten paneel. De eindkappen worden geklemd middels een connector en passen exact en naadloos op de panelen.

KERALIT INTRODUCEERT NIEUw HOEKSySTEEM

Naast het reeds jaren gevoerde traditionele hoekprofiel, brengt keralit als marktleider in kunst-stof gevelbekleding nu ook een nieuw hoeksysteem.

Dit hoeksysteem oogt als de traditionele toepassing in gevelbetimmering.

NIET VAN TRADITIONELE GEVELBETIMMERING TE ONDERSCHEIDEN

mONIER kERAmISCH bOEIbOORDPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

Keramisch Boeiboord.AFMETINGEN:

33 x 40 cm (l x b) en de werkende hoogte is ca. 11,5 cm.

BOUwTECHNISCHE ASPECTEN: Keramisch.

ESTHETISCHE ASPECTEN: Door bovendakse isolatie wordt het dak verhoogd en sluit de gevelpan niet meer aan op de gevel. Het MONIER Keramisch Boeiboord speciaal ontwikkelde profiel overbrugt het verschil in hoogte en zorgt voor de benodigde overlap op de gevelmuur. Een effectieve, duurzame en onderhoudsvrije oplossing!

GEwICHT: 2,1 kg.

LEVERTIJD: Uit voorraad leverbaar.

TOEPASSING: Randafwerking bij na-isolatie.

VERBRUIK: Ca. 3 stuks per meter.

VERwERKING: Verwerken met een houten randbalk en mechanisch bevestigen. Montage is eenvoudig dankzij de standaard schroefgaten en de speciale MONIER RVS 40 mm Torx schroeven.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.monier.nl

kERAlIT HOEkSySTEEmPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

Keralit hoeksysteem.AFMETINGEN:

25 mm x 25 mm x 4000 mm.INHOUD:

Verpakt per 2 stuks in beschermende folie.BOUwTECHNISCHE ASPECTEN:

zeer duurzaam, garantie 10 jaar. BRANDVEILIGHEID:

B2.

DUURzAAMHEID (MILIEU): Dubo / Greenworks Score 12.

ESTHETISCHE ASPECTEN: Strakke uitstraling, geen veroudering zichtbaar.

GEwICHT:7.4 kg pm2.

ISOLATIEwAARDE: Geen waarde door benodigde ventilatie.

LEVERTIJD: Alles uit voorraad leverbaar.

ONDERHOUD: Onderhoudsarm.

LOGISTIEKE BIJzONDERHEDEN: Kan direct op het werk geleverd worden.

TOEPASSING: Gevelhoek voor nieuwbouw en renovatie.

VERwERKING:Normale gereedschappen.

ARBO EISEN: Geen specifieke eisen.

OVERIGE BIJzONDERHEDEN: 2 mm verjongen.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: Montage voorschrift en gratis monsters; www.keralit.nl.

Page 8: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

14 13|03 15RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

LAUMANS DAKPANNEN

Sinds 1896 ontwikkelt en produceert Gebr. laumans GmbH & Co. kG in brüggen-bracht keramische dakpannen. met zijn innovatieve producten en

productieprocedés is de producent niet alleen altijd top-actueel, maar loopt hij vaak zelfs een stap voor op de markttrend. Het internationaal opererende familiebedrijf presenteert nu de nieuwste generatie van zijn succesvolle vlakke dakpannen uit de TIEFA-modelreeks: TIEFA xlTOPen TIEFA 2000TOP. Zij vervangen de voorgaande modellen TIEFA xlVARIAbEl en TIEFA 2000VARIAbEl en zullen vanaf september 2013 via de handel leverbaar zijn.

Gewoon TOPDe toevoeging TOP in de productnaam duidt er niet alleen op dat de nieuwe modellen in hun klasse vanuit technisch en optisch oogpunt nieuwe maatstaven zetten, maar staat voor TIEFA OPTIMALE PERFORMANCE. “Door de geoptimaliseerde vormgeving en nogmaals verbeterde producteigen-schappen kunnen de TOP-dakpannen volledig voldoen aan de aangescherpte eisen van de nieuwe Duitse branche-voorschriften”, licht Gerald Laumans, directeur van Laumans toe. “Het blijven echter wel onmiskenbaar telgen van de TIEFA-familie, de serie vlakke dakpannen die door Laumans begin

jaren 1930 werd geïntroduceerd en sindsdien voortdurend verder is ontwikkeld”, aldus Laumans.

Optimale waterafvoerDe regendichtheid kon ten opzichte van de voorlopers van de TIEFA-serie dankzij een geoptimaliseerde waterafvoer nogmaals worden verbeterd. In het felssysteem binnengedrongen regenwater wordt door middel van de zijfels rechtstreeks naar het oppervlak van de dakpan geleid. Van de hogere dakpanrijen stroomt het water via een speciale kopfels op de mulden van de volgende dakpannen. Dankzij de doordachte

NIEUWE GENERATIE VLAKKE DAKPANNEN: GEWOON TOP

waterafvoer krijgt de regen geen kans het dak binnen te dringen.

VoordelenDe nieuwste ontwikkelingen van Laumans zijn daarnaast niet alleen in technisch en ergonomisch opzicht, maar ook nog eens esthetisch gezien in TOP-vorm. “Maar de bij klanten en dakdekkers succesvolle en populaire proporties van de TIEFA-modellen voor wat betreft afmetingen en dakpancontour hebben we echter niet gewijzigd”, benadrukt Gerald Laumans. En dat is een voordeel voor eigenaars en uitvoerende bedrijven,

want de nieuwe modellen van de TIEFA-serie zijn absoluut compatibel met de oudere. En ook bij de daktoebehoren en het brede scala aan kleuren zijn er geen compromissen gedaan.

lAUmANS DAkPANNENPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

TIEFA xLTOP.AFMETINGEN:

420 x 280 mm.GEwICHT:

3,6 kg.VERBRUIK:

Vanaf 12,2 stuks per m².

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.laumans.de

PRODUCTNAAM/TyPENUMMER:TIEFA 2000TOP.

AFMETINGEN:420 x 255 mm.

GEwICHT:3,4 kg.

VERBRUIK:Vanaf 14,1 stuks per m².

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.laumans.de

DE NIEUWE GENERATIE VLAKKE BETON DAKPANNEN

NELSKAMP PLANUM

Nelskamp dakpannen blijft in ontwikkeling en heeft de betonnen dakpan op een hoger niveau gebracht. bij de luxere afwerkingen wordt gebruikt gemaakt

van een microafwerking waardoor de pan nauwelijks vuil aanneemt. Hechting wordt bemoeilijkt door de verdichting en kan vocht moeilijk binnen dringen. Testen hebben uitgewezen dat de factor zelfreiniging extreem hoog is en de slijtageweerstand is toegenomen, waardoor de nieuwe generatie longlife zich kan meten met de keramische dakpan. Uniek is Nelskamp door deze fijne afwerking ook aan de kopse kant te gebruiken en de longlife afwerking is beschikbaar met een matte en glanzende uitstraling.

NElSkAmP PlANUmPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

Planum dakpan.AFMETINGEN:

Lengte ~ 420 mm. Breedte ~ 332 mm.TECHNISCHE GEGEVENS:

Latafstand ~ 312 mm. tot 340 mm.Gemiddelde dekkende breedte ~ 300 mm ± 2,0 mm.Aantal per m2 min. ~ 9,7 st.Gewicht per stuk ~ 5,1 kg.Gewicht per m2 min. ~ 49,5 kg.Panhaken 409/019

KLEUREN:Oranjerood, zwart, donkergrijs en graniet.Op aanvraag: avondrood en rood rustiek.

VERwERKING: voor de verwerking van onze dakpannen gelden de;- Nelskamp verwerkingsvoorschriften.- Ontwerp- en uitvoeringsrichtlijnen voor

het indekken van keramische dakpannen volgens het BKB.

- Voorschriften Verbond van Dakdekkers/ Nedaco.

- Bouwbesluit/BRL-1513.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.nelskamp.nl

Esthetisch en voordeligDeze ontwikkeling wordt toegepast op de bestaande 4 gegolfde modellen en ook voor de nieuwste loot, de Planum. Een vlakke beton dakpan, zo zuiver en strak dat deze een absoluut onderscheidend vermogen heeft. Doordat er zowel hele als ook halve gevelpannen worden gemaakt, is direct vanaf de zijkant te starten met de verbanddekking. Esthetisch veel fraaier, maar er wordt enorm veel voordeel in prijs behaald omdat de gewone halve pannen nu overbodig zijn. Hiermee is de Planum de goedkoopste vlakke dakpan in aanschaf met een enorm hoog kwaliteitsniveau en beschikbaar in 4 chique kleuren.

DuurzaamDe voordelen om te werken met beton dakpannen heeft evenwel een technische als duurzame basis. Doordat de afmetingen van de Planum gelijk zijn aan alle andere beton dakpannen is de modulaire maat van 300 mm. te gebruiken met de ideale latafstand van 312 - 340 mm. In duurzaamheid onderscheidt zich de beton dakpan door 45% minder schadelijke emissie als CO2 in de omgeving te brengen t.o.v. de keramische dakpan, gemeten bij een oppervlakte van 160 m2.Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met Raab Karcher.

Page 9: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

16 13|03 17RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

FAKRO DAKRAMEN

meer natuurlijk licht is gezonder leven. Een feit dat al sinds jaar en dag centraal staat bij FAkRO dakramen. De FAkRO proSky serie is hier een lichtend voorbeeld

van en is nu ook standaard leverbaar in wit afgelakte versie.

OPTIMALE LICHTINVAL EN BEDIENINGSGEMAK

Optimale lichtinvalHet FDy-V/U U3 Duet proSky dakraam bestaat uit twee raamvleugels in één kozijn. Het bovenste gedeelte dient als tuimelraam en de benedenvleugel is vast. De tuimelas bevindt zich boven de helft van de raamhoogte en is daarom ook voor lange mensen gemakkelijk te bedienen. Door de unieke samenstelling van het raam,

zijn twee afzonderlijke ramen inclusief tussenstuk niet nodig. Dit betekent een groter glasoppervlak én meer natuurlijk licht.

GebruiksgemakAlle FAKRO dakramen zijn voorzien van een onderbediening met twee kierstanden. Dit is prettig, gebruiks-vriendelijk én dakramen kunnen

hierdoor hoger ingebouwd worden zonder af te doen aan het bedienings-gemak. Ook het hoger inbouwen zorgt ervoor dat er meer natuurlijk licht kan binnentreden. De FDy-V/U U3 Duet proSky is daarnaast voorzien van een schoonmaakstand bij 160º. Het raam wordt gemakkelijk gekanteld, zodat het ook aan de buitenkant gereinigd kan worden.

Afwerking & montageHet Duet proSky dakraam is standaard afgewerkt met twee lagen blank, ecologisch verantwoorde lak. Er kan ook gekozen worden voor een witte uitvoering. Het raam wordt dan voorzien van drie lagen witte polyurethaanlak, welke uitermate geschikt is voor toepassing in vochtige ruimtes, zoals badkamer en keuken. Het V40 ventilatiesysteem is verwerkt in de bovendorpel en is traploos regelbaar. Montage is mogelijk in dakhellingen met een hoek van 25 – 65º.

Volg ons op facebook www.facebook.com/fakronederland

FAkRO DAkRAmENPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

FDy-V U3 Duet proSky (blank grenen).FDy-V/U U3 Duet proSky (wit afgelakt).

AFMETINGEN (CM): 78x186, 78x206, 78x235, 78x255, 94x186, 94x206, 94x235, 94x255

ESTHETISCHE ASPECTEN: Standaard in blank afgelakt grenenhout. Ook mogelijk in wit (drie lagen polyurethaan lak) en andere RAL kleuren. Ventilatierooster esthetisch verwerkt in de bovendorpel.

ISOLATIEwAARDE: U glas: 1,1 w/m2K.U raam: 1,3 w/m2K.

LEVERTIJD: FDy-V U3 Duet proSky (blank grenen) - 3 werkdagen.FDy-V/U U3 Duet proSky (wit afgelakt) - 12 werkdagen.

TOEPASSING: In daken met een dakhelling van 25 – 65º.

OVERIGE BIJzONDERHEDEN: •Gemakkelijkeonderbedieningvoorzien

van twee kierstanden.•Hogekwaliteitverlijmdenvacuüm

geïmpregneerd grenenhout.•Standaardleverbaarinnaturelenwit

afgelakt.•Voorzienvanregelbaarventilatierooster

V40.•Verhoogdeweerstandtegeninbraakmet

het topSafe systeem.•Uittebreidenmethetuitgebreide

assortiment binnen- en buitenzonwering.•Uittebreidenmetelektrische

bedieningssystemen.•VoorzienvanthermoisolerendeU3

beglazing en L3 beglazing voor het benedenlicht.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.fakro.nl

ICOPAL UNIVERSAL

Het vertrouwde product Icopal Universal heeft een nieuw DUbOkeur ontvangen en is nu de beste, meest milieuvriendelijke keuze voor dakbedekking op platte

daken. Icopal Universal combineert alle dakwensen in één laag, al ruim 15 jaar lang! De juiste grondstoffen en een op maat gemaakt productieproces. Een combinatie die maakt dat één laag Icopal Universal volstaat voor een ijzersterk, flexibel en zeer stabiel éénlaags dakbedekkingsysteem.

DE GROENSTE DAKBEDEKKING VAN NEDERLAND

ICOPAl UNIVERSAlESTHETISCHE ASPECTEN:

Icopal Universal. AFMETINGEN:

Icopal Universal 7,5 x 1 m, Icopal Universal SA (zelfklevend) 6,5 x 1 m, Icopal Universal wS (wortelstop) 7,5 x 1 m.

BRANDVEILIGHEID: De verwerking van Icopal Universal is veilig. Bij het aanbrengen van Icopal Universal is geen open vuur nodig. Brandveilig Icopal Universal SA is ideaal voor het brandvrij afdichten van details volgens NEN 6050.

DUURzAAMHEID (MILIEU): Icopal Universal is verkozen tot groenste dakbedekking van Nederland - DUBOkeur.

TOEPASSING: Nieuwbouw, renovatie of onderhoud, platte of hellende daken.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.icopal.nl

Goed verwerkbaarDe dakbedekking bestaat uit een POCB-compound (Polyolefine Copolymerisaat Bitumen) versterkt met glasvezel en polyester. Door de geringe laagdikte - slechts 3,2 millimeter - is het gebruik aan grondstoffen per m² minimaal. En door de combinatie van laagdikte, sterkte en flexibiliteit laat het zich heel goed in details verwerken. Met Icopal Universal is brandveilig ontwerpen volgens NEN 6050 mogelijk. Bij het aanbrengen is geen open vuur nodig.

DuurzaamIcopal Universal beschikt over een KOMO® attest-met-productcertificaat en voldoet aan de hoogste eisen. Voor nieuwbouw, renovatie of onderhoud, platte of hellende daken. Maar ook

voor duurzaam bouwen! Na de lange levensduur van circa 30 jaar is Icopal Universal volledig recyclebaar.Icopal Universal is opgenomen in het Greenworks assortiment.

Page 10: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

18 13|03 19RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

BESTE NA-ISOLATIE OP BESTAANDE SPORENKAP

UNIDEK RENO SPOREN

Unidek Reno Sporen is een isolerend sandwich-element met een kern van EPS Platinum. Aan de buitenzijde is het dakelement voorzien van een

sterke waterkerende damp-open groene folie voorzien van ruitmotief en overlap van 75 mm met plakstrip. De binnenzijde is afgewerkt met een harde stootvaste spaanplaat voorzien van een witte zichtzijde.

UNIDEk RENO SPOREN PRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

Unidek Reno Sporen.AFMETINGEN:

Standaardlengte: 1500 tot 8000 mm.Breedte: 1020 mm.

BOUwTECHNISCHE ASPECTEN: Thermische isolatie op sporen.

CERTIFICERING:KOMO-attest-met-productcertificaat I 452. Duurzaam Keurhout.

GEwICHT:4,3 kg/m2 (Rc 2.5) tot en met 5,2 kg/m2 (Rc 4.5).

ISOLATIEwAARDE: Rc 2.5 tot en met 4.5.

LEVERTIJD: 10 werkdagen.

TOEPASSING: Dakrenovatie op sporen.

VERwERKING: Kunststof LD-afdekprofiel (afwerkingsprofiel met verhoogde luchtdichtheid) aanbrengen, afschuifregel plaatsen, aftekenen positie sporen voor het bevestigen van de tengels, onderste dakelement vastzetten met schroeven, in verband leggen van de dakelementen, plakstrip op ondergelegen dakelement vastplakken, dakelementen vastzetten met schroeven, tengellat aan-brengen, montage dakelementen met zelf-borende schroeven door de tengel in elk spoor.

ARBO EISEN: Standaard eisen voor werken op hoogten.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.kingspanunidek.nl

Eenvoudige montage en verwerking Unidek Reno Sporen is speciaal ontwikkeld voor na-isolatie op een bestaande sporenkap. Tijdens verwerking zijn de dakelementen goed beloopbaar dankzij de sterke folie bestaande uit een damp-open 3-laags spinvliesmembraam. Hierdoor wordt

het dakoppervlak niet glad bij neerslag, waardoor uitglijden wordt voorkomen. Aan de binnenzijde geeft de witte zichtzijde van het dakelement de ruimte een mooie uitstraling. Het monteren van Unidek Reno Sporen is uiterst eenvoudig. Het is een kwestie van aanbrengen van de afschuifregel, in verband brengen van de dak-

elementen door deze tegen de reeds geplaatste elementen te schuiven en vastplakken van de folie-overlap op ondergelegen dakelementen. Met behulp van een schroefmachine worden de dakelementen door middel van zelfborende schroeven door de tengels heen in de sporen vastgezet.

Duurzaam en aantrekkelijk geprijsdDankzij de goede prijs-/kwaliteit-verhouding levert Unidek Reno Sporen hoogwaardige dakisolatie tegen een aantrekkelijke prijs. Het dakelement heeft dankzij haar folie een gunstigere prijsstelling ten opzichte van spaanplaat. Daarnaast is Unidek Reno Sporen op lengtemaat leverbaar. Hierdoor dienen de dakelementen niet onnodig extra op maat te worden gezaagd, wat leidt tot een minimale afvalstroom. EPS Platinum is

100% recyclebaar en heeft daardoor een zeer lange levensduur en mocht er afval ontstaan op bouw dan kan dit opgenomen worden in ons afvalretour-systeem.

VELUx LICHTKOEPELS

Daglicht, rust en ventilatie zijn essentieel voor ons welzijn. Tegelijkertijd moeten we ook letten op de energiereke-ning en veiligheid. VElUx biedt daarom een elektrisch te

openen lichtkoepel met een veel hogere energie-efficiëntie en regengeluidreductie dan de meeste andere producten op de markt. Daarnaast is de VElUx lichtkoepel zeer veilig.

Veiligheidsbeglazing en uitstekende isolatieDe VELUx lichtkoepels zijn standaard voorzien van HR++ beglazing en hebben een isolatiewaarde van maar liefst U=0,72 w/m²K. ze zijn boven-dien onderhoudsarm en hebben een lange levensduur.

Politiekeurmerk Veilig Wonen®

en kOmO Een bijkomend voordeel is het Politiekeurmerk Veilig wonen® waarover de VELUx lichtkoepels beschikken. wanneer een plat dak eenvoudig opklimbaar is, is het immers belangrijk dat de toegepaste lichtkoepel inbraakwerend is. Door het glaselement met HR++ veiligheids- beglazing direct onder de koepel, ontstaat een hybride opbouw.

Deze opbouw zorgt er mede voor dat alle VELUx lichtkoepels als eerste lichtkoepels in Nederland voldoen aan weerstandsklasse 2 en de eisen van het Bouwbesluit 2012. Daarnaast is de lichtkoepel voorzien van een verstevigde kunststof opstand die aan het dakbeschot wordt vastgeschroefd. Dat maakt de koepels inbraakveilig. VELUx lichtkoepels zijn bovendien de enige lichtkoepels die voorzien zijn van het KOMO certificaat.

NIEUWE KWALITEITSSTANDAARD: VEILIG EN ISOLEREND

Een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk voor alle bouwproducten.

Afstandsbediening en regensensorDe elektrisch te openen lichtkoepel is te bedienen met een programmeer-bare afstandsbediening en is standaard voorzien van een regensensor, waardoor de lichtkoepel sluit bij de eerste regendruppels. De lichtkoepel is elektrisch te openen door de superstille geïntegreerde, dus niet zichtbare, motor.

Raamdecoratie en buitenzonweringDe VELUx lichtkoepels zijn te voorzien van perfect passende plissé gordijnen en buitenzonwering.

DaktoegangskoepelDe VELUx daktoegangskoepel is nieuw in het assortiment. Deze lichtkoepel is zover uit te zetten en dankzij twee gasveren die bij maximale opening te vergrendelen, dat men eenvoudig langs de koepel het dak kan betreden. Ideaal voor het creëren van een dakterras!

VElUx lICHTkOEPElSPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

VELUx vaste lichtkoepel (CFP) en VELUx INTEGRA® (elektrisch te openen) lichtkoepel (CVP).

AFMETINGEN: Verkrijgbaar in de maten (cm): 60x60, 60x90, 80x80, 90x90, 90x120, 100x100, 100x150, 120x120 en 150x150.

INHOUD: Lichtkoepel incl. HR++ veiligheidsglasplaat, opstand en losse schaal. De schaal is verkrijgbaar in acrylaat en polycarbonaat en er kan gekozen worden voor opaal en transparant.

BOUwTECHNISCHE ASPECTEN: Toepasbaar op alle daken van 0 – 15 graden.

BRANDVEILIGHEID: De VELUx lichtkoepel is vliegvuurbestendig.

DUURzAAMHEID (MILIEU): G-waardes: transparant 0,52 w/(m2K) en opaal 0,19 w/(m2K).

ESTHETISCHE ASPECTEN: Goede aansluiting op het dak door de opstand voorzien van aftimmergroef, waardoor een strakke interieurafwerking kan worden gecreëerd.

GEwICHT: Maat en variant afhankelijk.

ISOLATIEwAARDE: 0,72 w/(m2K), 31 Rw geluidsisolatie dB.

LEVERTIJD: 3 werkdagen.

ONDERHOUD: Door de gebruikte materialen is het product onderhoudsarm.

TOEPASSING: Ruimtes onder het platte dak op een veilige manier voorzien van daglicht en ventilatie.Verwerking: Volgens de richtlijnen van Vebidak.

OVERIGE BIJzONDERHEDEN: De VELUx lichtkoepel komt standaard in aanmerking voor Politiekeurmerk Veilig wonen® en is voorzien het KOMO en CE certificaat. De VELUx INTEGRA lichtkoepel is elektrisch te openen met de programmeerbare afstandsbediening werkend op io-homecontrol®. Deze

lichtkoepels zijn standaard voorzien van een regensensor. Op de VELUx lichtkoepel wordt een schriftelijke fabrieksgarantie van 10 jaar gegeven. Voor de VELUx lichtkoepel is perfect passende raamdecoratie en buitenzonwering verkrijgbaar.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.velux.nl/lichtkoepel

Page 11: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

20 13|03 21RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

Voor elke situatieVerder biedt deze de mogelijkheid op een effectieve en niet-storende wijze een bepaalde sfeer in een ruimte te scheppen en zo exact aan de

persoonlijke eisen van de klant te voldoen. De bewezen profieltechniek vanSchlüter-Systems–hiervoorheteerst in combinatie met afzonderlijk afgestemde topproducten uit de

SCHLüTER®-LIPROTEC LichtProfielTechniek

Voor de sfeer in een ruimte is het gebruik van licht van doorslaggevende betekenis. met de moderne lichttechniek kan men ruimten niet alleen verlichten,

maar ook creatief en decoratief vormgeven. Of het nu gaat om zacht, ontspannend licht voor rustzones, neutraal licht voor werkplekken of getinte sfeerverlichting – met de moderne lED-lichttechniek van Schlüter®-lIPROTEC creëert u op elke plaats het juiste licht.

SCHAKEL DE VOORUITGANG IN

licht- en regeltechniek – zorgt voor een harmonieuze integratie van de draagprofielen in het woonlandschap.

Met de innovatieve lichtprofieltechniek kunnen talrijke inbouwsituaties naar eigen wens worden gerealiseerd:

• Randenvanplateausenkeuken-werkbladen

• Plintverlichting• Verlichteafsluitingenvanwand-

bekledingen en plinttegels • Verlichtingvanwandpanelen

en horizontale of verticale voorwandinstallaties

• Verlichteomlijstingvanvlakkedecoratieve elementen, randen, foto’s of spiegels

Hoogwaardig comfortDe LED-strips worden geïntegreerd in aantrekkelijke en hoogwaardige aluminiumprofielen. De lichtprofielen met beschermingsklasse IP 65 zijn ook bruikbaar in natte zones, dus ook in de badkamer. Voor een comfortabele en eenvoudige bediending beschikt het systeem over een uiterst moderne regeltechniek en een draadloze schakeling, waardoor ze vrij in de ruimte aangebracht kunnen worden. Hiermee kan de verlichting worden in- en uitgeschakeld en variabel worden gedimd. Met de zeven-kanaals schakelaaruitvoering is het mogelijk de kleurtemperatuur afzonderlijk te regelen. De hoogwaardige schakelaar-afdekkingen van hoogwaardig glas of RVS zorgen bovendien voor een stijlvolle uitstraling.

Efficiënt met lIPROTECKortom,metdeSchlüter®-LIPROTEC lichtprofielen kan in verschillende ruimtes op een eenvoudige wijze hoogwaardige en duurzame accentverlichting worden gecreëerd. Het complete toebehoren uit één hand zorgt voor een efficiënte en energie-besparende accentverlichting met perfect op elkaar afgestemde componenten. Voor de verlichting van randen en wandpanelen zijn naar individuele behoefte ook complete sets beschikbaar.

SCHlüTER®-lIPROTEC lichtProfielTechniek PRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

Schlüter®-LIPROTEC AFMETINGEN:

Het systeemgebruik is door een receiver en voeding begrensd (150w- 10% = 135w) LED-strips met RGB-kleuren max. 9 m Eénkleurige LED-strips (wit) max. 14 m

INHOUD: Ook verkrijgbaar in sets met profielen, toebehorende bekabeling, voedingen, recievers en schakelaars.

BOUwTECHNISCHE SPECIFICATIES: Hoogwaardige alumiumprofielen. Profielen met beschermingsklasse IP 65 kunnen ook in natte zones (vb.badkamer) gebruikt worden. Draadloze schakeling. Regelbare kleurtemperatuur door 7-kanaalsschakelaar. Variabel dimbaar.

DUURzAAMHEID: Levensduur LED-strips 30.000 tot 40.000 uren. Alle profielsystemen zijn omkeerbaar.

ESTHETISCHE ASPECTEN: Gelijkmatige verdeling van het licht.

LEVERTIJD: Beschikbaar in Nederland vanaf september 2013.

LOGISTIEKE BIJzONDERHEDEN: Verpakkingssystemen in lengte van 2,50 m.

VERBRUIK: Verbruik van de LED-strips tussen 9,6w/meter en 15w/meter. Stand-by verbruik receiver 0,48w.

VERwERKING: Individueel door tegelzetter en electricien

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.liprotec.de

TECHCOMLIGHT SOLATUBE® SMARTLED

Dé lichtoplossing voor gebouwen als scholen, kantoren, ziekenhuizen en winkelcentra. Solatube® SmartlED is de unieke combinatie van kosteloos

daglicht & ultrazuinige ledlichttechnologie. Overdag geniet u van de weldaad van gratis daglicht op praktisch elke plek onder het dak door het Solatube® daglichtsysteem. maar overdaglicht stopt ’s avonds. Dan schakelt SmartlED automatisch over op de duurzame ledverlichting. De energiekosten blijven minimaal en binnenruimtes zijn altijd goed verlicht.

Daglicht en lEDlichtDankzij deze unieke combinatie van de SmartLED en Solatube® ontstaat er een geïntegreerd dag- en ledlicht-systeem, waardoor slechts één armatuur aan het plafond nodig is. Uiteraard zijn de vele voordelen van

het Solatube® daglichtsysteem, zoals UV-werend, warmtewerend en snelle montage, ook van toepassing op de Solatube® SmartLED.

DE VERLICHTE OPLOSSING VOOR DAG EN AVOND

Slimme vondstDe SmartLED kan gebruik maken van een sensor om de hoeveelheid licht precies op de behoefte af te stemmen. De sensor meet zowel de daglichtin-tensiteit als beweging. Hierdoor schakelt de SmartLED enkel in wanneer het lichtniveau onder de minimale lichtinstelling komt én er daarnaast ook beweging wordt waargenomen. Enkel instelling op beweging of lichtniveau is natuurlijk mogelijk. Om te voorkomen dat de SmartLED ’s nachts gaat branden door bijvoorbeeld huisdieren, kan de verlichting compleet gedimd worden door middel van een schakelaar. Doordat de leds standaard zijn uitgerust met DALI is lichtbeheer op afstand geen probleem.

Advies op maatAan de hand van verschillende testen is de lumen output bepaald voor het Solatube® daglichtsysteem alsmede voor de SmartLED. Techcomlight kan hierdoor lichtadvies op locatie geven, u voorzien van complete lichtplannen of een heldere profit on investment berekening maken. Naast professionele ondersteuning bieden de daglicht-professionals van Techcomlight ook maatwerkoplossingen.

TECHCOmlIGHT SOlATUbE® SmARTlEDPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

Solatube® SmartLED.AFMETINGEN:

Geschikt voor plaatsing in Solatube® daglichtbuizen van Ø25 cm, Ø35 cm en Ø53 cm.

BOUwTECHNISCHE ASPECTEN: 230V aansluiting.

DUURzAAMHEID (MILIEU): De SmartLED is een combinatie van kosteloos daglicht en ultrazuinige leds.

ESTHETISCHE ASPECTEN: Gewenst lichtniveau in te stellen; Gehele dag licht uit één plafondplaat; Ra > 80.

LEVERTIJD: Uit voorraad.

ONDERHOUD: Levensduur tot 50.000 branduren.

TOEPASSING: woning- en utiliteitsbouw; Nieuwbouw en renovatie.

VERBRUIK: Nihil.

VERwERKING: Plug&play.

OVERIGE BIJzONDERHEDEN: DALI aanstuurbaar.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.solatube.nl/smartled

Page 12: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

22 13|03 23RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

BEKENDE ULTRASTERKE LIjMKRACHT, VERNIEUWD ZIjN UITERLIjK

SIMSON POwERTACK

Simson is vernieuwd! Niet alleen qua uiterlijk, maar nóg belangrijker: ook met innovatieve producten. Na jaren van stilte werd het tijd voor actie:

SImSON, THE blACk FORCE.

SImSON POWERTACkPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

Simson PowerTack.INHOUD:

290 ml.BOUwTECHNISCHE ASPECTEN:

Hoge aanvangshechting, snelle doorharding.DUURzAAMHEID (MILIEU):

Geen oplosmiddelen, isocyanatec, siliconen of PVC.

ESTHETISCHE ASPECTEN: Krachtige zwarte koker.

GEwICHT: 465 gram per koker.

LEVERTIJD: Uit voorraad.

ONDERHOUD: Koel, droog +5 - +35 °C opslaan.

LOGISTIEKE BIJzONDERHEDEN: Te bestellen via dealers.

TOEPASSING: Dorpels, vensterbanken, plinten, geluidsisolatie panelen, thermische isolatieplaten, plafondpanelen (universeel).

VERBRUIK: Afhankelijk van manier van verspuiten +/- 7,5 strekkende meter.

VERwERKING: Via kitpistool.

OVERIGE BIJzONDERHEDEN: Na Simson HighTack, de krachtigste lijm op de markt.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.simson.nl

lijmkracht voor elke toepassingHet nieuwe Simson pakket montage-lijmen staat voor kracht, innovatie en professionele topkwaliteit. De montagelijmen zijn herkenbaar dankzij de nieuwe zwarte uitstraling.

Simson garandeert de hoogste kwaliteit en ultieme lijmkracht voor iedere toepassing.

Nieuwe formuleAls grondlegger van de HighTack en 007 lijmkit brengt Simson een nieuwe formule: Simson PowerTack. Simson HighTack gebruikt u voor de aller-zwaarste en veeleisende opdrachten, de PowerTack voor alle reguliere tot zware verlijmingen. PowerTack combineert hoge aanvangshechting met een zeer prettige verwerking en ongekend snel behalen van de eindsterkte. Dankzij de MS technologie is PowerTack geschikt voor het verlijmen van onder andere dorpels, vensterbanken, plinten, afdeklijsten, wandbekledingselementen, plafond-panelen, houten, enzovoorts, zowel binnen als buiten.

Eigenschappen•Hogeaanvangshechting.•Veiligeverlijmingdoorsnelle

sterkteopbouw en snelle uitharding.•Praktischgeurloos.•Bevatgeenoplosmiddelen,

isocyanaten, siliconen of PVC.•GeenhechtingopPE,PP,Teflonen

siliconen.

ISOVER RENOVATIEwIJzER

met het na-isoleren van een huis kan jaarlijks veel geld worden bespaard. met een goed isolatie-advies kunt u dus veel betekenen voor bewoners die

onnodig veel geld betalen aan het verwarmen van hun matig of niet-geïsoleerde woning. Het verschil tussen een standaard isolatiepakket of een iets dikkere isolatie mét aandacht voor luchtdichtheid levert de bewoner al snel 200 m3 gas éxtra besparing per jaar op.

bepaal de beste renovatie-aanpak eenvoudig zelfMet de gratis online Renovatiewijzer van Isover kunt u zelf eenvoudig uitrekenen welke energiebesparende maatregelen het interessantst zijn om als eerste aan te pakken. zo kunt u uw klant een advies op maat geven. Met de rekentool kunt u bijvoorbeeld uitrekenen hoe u bij een rijwoning uit de periode 1946 – 1964 van energielabel E naar A kunt gaan. Dit bereikt u bijvoorbeeld door het dak te isoleren met Rollisol Plus 120 mm of Sonestrong Pro 100 mm, de gevel na te isoleren met een voorzetwand geïsoleerd met Comfortpanel 90 mm, de vloer met Comfortpanel 120 mm en toepassing van HR++ beglazing. Op deze manier bespaart een bewoner

gemiddeld € 925,00 per jaar! Reken dus maar dat uw opdrachtgever zo’n advies graag van u aanneemt.

Speciaal assorti-ment voor renovatieHoe klein of groot uw renovatieklus ook is, bij Isover vindt u alles wat u nodig heeft voor het effectief na-isoleren van elke woning. Het speciaal op de renovatie afgestemde Isover assortiment biedt altijd een geschikte oplossing: de universeel toepasbare isolatieplaat Comfortpanel, de met aluminium beklede Rollisol Plus, het

BETER ADVISEREN éN NA-ISOLEREN

complete en snel aan te brengen zolderisolatiesysteem Sonestrong Pro en het Vario assortiment voor luchtdicht bouwen. De Isover Renovatiewijzer laat de keuze aan u: gaat u voor goed, beter of best?

meer weten of meteen uitproberen?Kijk op isover.nl/renovatiewijzer én… vergroot uw renovatiekracht. U kunt hier ook het nieuwe Renovatiehand-boek van Isover aanvragen.

Page 13: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

13|03RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

GEMAK EN TIJDwINST MET RAABCALCGraag zien we onze klanten succesvol. Dat doet Raab karcher door haar klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. Niet alleen door het aanbieden van een breed assortiment tegen scherpe prijzen, gecombineerd met een perfecte logistiek, maar ook door diensten aan te bieden, die voor u het ondernemerschap effectiever en efficiënter maken. Daarom wil ik het met u hebben over RaabCalc. In samenwerking met 2jours Online bouwen is een calculatiepakket ontwikkeld dat aansluit bij uw behoeften en wensen.

6 75 1

5 99 8 7 6

2 5 1 6 4 4 0 2 4 1 3 5 6 4 984121856532121549641489798431651489

7984

31

665432164655460654641

67515998762516440241356498

4121

85

65321215496414897984 3

1 65 1

4 89 7 9

8 4 3 1 6 6 5 4 3 2 1 6 4 6 5 5 460654641

675159987625

1644

024135649841218565321 2

1 54 9

6 41 4 8 9

7 9 8 4 3 1 6 5 1 4 8 9 7 9 8431665432164655460654641

675159987625

1644

024135649841218565321 2

1 54 9

6 41 4 8 9

7 9 8 4 3 1 6 5 1 4 8 9 7 9 8431665432164655460654641

GROOT AANTAL VOORGEDEFINIEERDE BOUWDELEN

WEBBASED: OVERAL TOEGANKELIJK, GEEN INSTALLATIE EN ONDERHOUD

PROFESSIONELE OFFERTE INCLUSIEF BEGROTING

ACTUELE PRODUCT- EN VOORRAAD-INFORMATIE MET UW EIGEN PRIJZEN

Powered by:

1 2 3 4 5 6

HÉT CALCULATIEPROGRAMMA DAT DENKT VANUIT DE BOUWER

Wat is het?

Een offerte voor een bouw-project wordt vrijwel altijd bij meerdere partijen aangevraagd. Het leveren van vakwerk is de basis, maar u zult zich moeten onderscheiden om de opdracht binnen te halen. Een goede prijs is hierbij essentieel, maar een professionele aanpak is minstens zo belangrijk. Met RaabCalc kunt u webbased en met uw eigen prijzen de aanvraag scherp calculeren om te voorkomen dat u te veel vraagt, maar zeker om te voorkomen dat u te weinig vraagt. U hebt ook direct inzage in de meest actuele voorraad- en productinformatie. RaabCalc stelt u ook in staat om een zeer professionele, al dan niet gespecificeerde offerte te kunnen sturen, uiteraard met uw eigen logo en huisstijl.

zo krijgt u het vertrouwen van de opdrachtgever en verhoogt u uw kansen op de opdracht. RaabCalc is een zeer gebruiksvriendelijk en compleet pro-gramma, omdat het denkt vanuit de bouwer in plaats vanuit de techniek.

www.raabcalc.nl

1 2 3 4 5 6

Scherp calculeren

Basismodule en aanvullende modulesRaabCalc werkt met zogenaamde bouwdelen. Dit zijn combinatiesvan totale, voorgedefinieerde

projecten zoals de opdracht-gever deze aanvraagt. Denk hierbij aan het plaatsen van een erker, een uit- of aanbouw of een dakkapel. In de basis-module zitten de meest voorkomende aangevraagde

bouwdelen. Voor de vakmannen die zich op een vakbegied hebben gespecialiseerd of veel aanvragen krijgen rondom dezelfde toepassing komen nog aanvullende modules beschikbaar, zoals Renovatie Plus, Na-isolatie Plus, Afbouw Plus, Stallenbouw etc.

Professioneel offrerenHet belang van een goede en professionele offerte en een goede opvolging hierop wordt nog weleens onderschat. Met RaabCalc creëert u door een druk op de knop een professio-nele offerte met uw logo met daarin de prijzen voor de opdrachtgever. Deze prijzen zijn door u zelf automatisch te generen door een opslag te

bepalen op uw eigen inkoop-prijs. Ook ziet u of de door u geoffreerde materialen in voldoende mate op voorraad zijn. Meer weten? Neem contact op met uw vaste contactpersoon voor een demonstratie.

24 25

WIllEm IS UWCOllEGA bIj

RAAb kARCHER

WILLEM HELPT!

Willem neemt u mee bijinteressante ontwikkelingen en nieuwsfeiten die voor u

van belang en nut kunnen zijn. Praktische hulp die u goed

van pas kan komen.

Page 14: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

26 13|03 27RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

SIEMENS KEUKENAPPARATUUR

koken is één van onze belangrijkste creatieve bezig-heden. De keukenapparatuur van Siemens is perfect op elkaar afgestemd en blinkt uit in energiezuinigheid en

gebruiksgemak. In een handomdraai zet u de lekkerste ge-rechten op tafel. Zo kunt u heerlijk genieten van uw gerechten.

InductiekookplatenInductiekoken biedt behoorlijk wat voordelen. zo is inductiekoken razendsnel en kunt u de kookzones nauwkeurig instellen. Siemens inductiekoken is bovendien heel gemakkelijk. Van reinigen tot bedienen, over alles is nagedacht. Daarnaast is inductiekoken heel zuinig. Bij een inductie kookplaat wordt de warmte namelijk alleen opgewekt op de plek waar nodig is. De warmte-overdracht gaat direct over op de pan, waardoor u zich niet kunt verbranden aan het kookoppervlak. Deze efficiëntie levert u niet alleen meer snelheid op maar bespaart ook veel

energie. Na gebruik van de kookplaat koelt het warme gedeelte weer snel af. Met verbrede flexibele zones zijn de kookplaten een mooie aanvulling in uw keuken. zo is de rvs omranding vlakker en strakker en beschikken de kookplaten over een touchControl bediening. Ook wordt het energie-verbruik van de kooksessie voor gedurende een paar seconden weergegeven na het koken.

GEGARANDEERD VOLDOENING IN DE KEUKEN

SIEmENS AFZUIGkAP SIEmENS INDUCTIEkOOkPlAATPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

LF91BB550ALGEMENE INFORMATIE

•90cmEilandschouwkap•Voorplafondmontagebovenhet

kookeiland •Geschiktvoorluchtafvoerofrecirculatie

DESIGN •Box-design•Roestvrijstaal

COMFORT / zEKERHEID•Dubbelzijdigzuigendeventilator•Sensorautomaatmetdampherkenning•Dimfunctievoorverlichting•Softlight•Metaalfilters,uitwasbaar•Extreemstillewerking•Binnenframe

TECHNISCHE DATA•Afmetingenluchtafvoer(hxbxd):744-924x

900 x 600 mm

PRODUCTNAAM/TyPENUMMER: EH975Sz11E

ALGEMENE INFORMATIE•High-speedkeramischglas•touchSlider-bedieningvooriedere

kookzone •5Elektronischgeregelde

inductiekookzones •2flexibelekookzones•1Driekrings-kookzone•17Vermogensstanden

DESIGN •Facet-design•touchSlider-bediening

COMFORT / zEKERHEID•DigitaalLEDdisplaymetkookstanden•Timervoorallekookzones•powerManagementfunctie•Panherkenning(automatische

aanpassing van de kookzone aan de pan) •wipeGuard:wrijfbeveiliging20seconden•Kinderbeveiliging•Veiligheidsuitschakeling

TECHNISCHE DATA•Inbouwmaten(hxbxd):51x880x

500-490 mm

ILLBRUCK FM330 ELASTIC GUN FOAM

Een zeer flexibel isolerend purschuim voor het afdichten van lichte scheidingswanden en het eventueel luchtdicht maken van voegen in de gevel.

bewegingen en trillingen in dynamische voegen worden geabsorbeerd waardoor de afdichting duurzaam blijft functioneren. Omdat Elastic Gun Foam blijvend flexibel is, ontstaat een minimale drukopbouw in de voeg en is er nauwelijks sprake van na-expansie. Het schuim is indien nodig makkelijk af te snijdbaar.

FLExIBEL EN UITSTEKEND ISOLEREND

IllbRUCk Fm330 ElASTIC GUN FOAmPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

FM330.INHOUD:

750ml.BOUwTECHNISCHE ASPECTEN:

Thermisch isolerend.BRANDVEILIGHEID:

Brandbaarheidsklasse B3.DUURzAAMHEID (MILIEU):

CFK-, HCFK- en HFK-vrij (ozon-onschadelijk en draagt niet bij aan het broeikaseffect).

ESTHETISCHE ASPECTEN: wit.

GEwICHT: 15-20 kg/m3.

ISOLATIEwAARDE: 0.025-0.030 w/m.K .

LEVERTIJD: Uit voorraad.

LOGISTIEKE BIJzONDERHEDEN: “Limited Quantity” vermelding.

TOEPASSING: Thermisch isoleren van kieren/naden in de gevel en onder voorwaarden te gebruiken voor een duurzame luchtdichting.

VERBRUIK: +/- 35 Liter vrij geschuimd.

VERwERKING:Middels een PUR pistool.

ARBO EISEN: Verwerking in geventileerde ruimte en met handschoenen en veiligheidsbril.

OVERIGE BIJzONDERHEDEN: >35% Duurzame elastisch.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: TDS & SDS.

Overal te gebruikenIllbruck FM330 is bijzonder geschikt voor het afdichten van stelruimten, isoleren en vullen van aansluitingen van o.a.:- Houten, kunststof en aluminium

kozijnen en bouwkundig kader.- Scheidingswanden onderling en

plafonds. Verbetering van de thermische en akoestische isolatie tussen kozijn en bouwkundig kader.

- Luchtdicht maken van voegen die door thermische belasting veel kunnen bewegen.

Goed geïsoleerdIllbruck FM330 biedt een hoge isolatiewaarde (lambdawaarde is 0,036 w/m.K), goede geluidsisolatie (Rst;w tot 60dB) en een goede

luchtdichtheid (c-waarde is 0,0015 dm3/s.m) • GetestdoorSKGopluchtdichtheid

(rapport 03-245).• GetestdoorIFTopgeluidsdemping

(rapport 167 32940).• Maximaaltoelaatbarevervorming

tot 35%.• Expandeertnauwelijksna.• Bestandtegenwarmte,wateren

vele chemicaliën.• Overschilderbaarenaftewerken

met pleister.

• Lichtsnijdbaar.• Hoogherstellingsvermogen.

Ook voor het milieuIllbruck FM330 is leverbaar in 750 ml blikken bussen. Maar FM330 is ook verkrijgbaar in Rebus uitvoering. Dit statiegeld retoursysteem draagt bij aan de vermindering van uw afvalhoeveel-heid en voorkomt dat bussen in de verbrandingsoven belanden. De bussen worden volledig gerecycled.

AfzuigkappenMet een afzuigkap van Siemens heeft u altijd frisse lucht in uw keuken. Deze afzuigkappen verwijderen vetdeeltjes en geurtjes uit de keukenlucht. Hierdoor hoeft u minder vaak uw keuken te reinigen en komen de aroma’s van uw gerechten beter tot hun recht. Alle nieuwe Siemens afzuigkappen zijn voorzien van een

energiezuinige koolborstelloze iQdrive motor. Hiermee loopt Siemens voor op de markt.

Met de juiste afzuigkap heeft u zowel tijdens als na het koken een aangenaam keukenklimaat. De LED-verlichting van de Siemens afzuigkappen is een opvallend element in het design en een belangrijk lichtbron voor het fornuis.

Page 15: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

dakhellingen van 0°-55°Luchtdicht doorvoermanchetLuchtdichte afsluiting van met name geveldoorvoeren met diameters 60-80/100-131/150-186 mm.Luchtdicht kabel- en leidingdoorvoer-manchetLuchtdichte afsluiting van (elektra)kabel- en (water)leidingdoorvoeren met een diameter van 2-64 mm, geschikt voor dakhellingen van 0°-55°.Luchtdicht schroefprofielSluit met de ‘zachte’ uiteinden niet-luchtdicht aangesloten bouwdelen zoals nok, hoekkeper en muurplaat, alsnog luchtdicht af. Luchtdicht kitprofielVoor montage met high tack kit, dankzij de zachte uiteinden geschikt om in elke gewenste hoek een luchtdichte aansluiting te realiseren.Luchtdichte langsnaadtapeStevige, uv-bestendige tape voor het dichten van grote luchtlekken. Geeft een fraaie afwerking.Luchtdichte elastische butyltapeBiedt een oplossing waar gangbare toepassingen niet gebruikt kunnen worden.Dampremmende foliesVoorkomen het binnendringen van vochtige lucht in geïsoleerde dak- en gevelconstructies en verbeteren de luchtdichtheid.

Ventileren moetVentileren is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Een luchtdichte woning vraagt daarom om een goed ventilatiesysteem. Ook daarvoor bent u bij Ubbink aan het juiste adres!

28 13|03 29RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

UBBINK DOORVOERMANCHETTEN

luchtdicht bouwen lijkt misschien ingewikkeld, maar met de slimme luchtdichte doorvoermanchetten van Ubbink is dat een fluitje van een cent. makkelijk te

installeren en ook achteraf toepasbaar. Dankzij de bijgele-verde reparatieset is de dichting snel en simpel hersteld. Renovatie of nieuwbouw, u laat woningen heel eenvoudig voldoen aan de eisen van deze tijd!

LUCHTDICHT BOUWEN, EEN MAKKIE!

PROSTELKO® ISOLATIEFOLIE

Prostelko® isolatiefolie is een innovatieve, hoogwaar-dige isolatiefolie en bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie die door vlamdovende luchtkussens op

afstand worden gehouden. De unieke samenwerking ge-schiedt naast stilstaande lucht tevens op basis van thermische reflectie. Thermische reflectie is het vermogen om stralings-energie eenvoudig te weerkaatsen. Doordat de aluminiumfolie nooit de constructie zelf raakt, is het energieverlies via de oppervlakte minimaal. bovendien vervuilt het aluminium niet, waardoor het isolerende vermogen niet vermindert.

HOOGWAARDIG DOOR MINIMAAL ENERGIEVERLIES

Prostelko® isolatiefolie T4,0 heeft een Rc waarde van 4,0 m2.K/w (d=81 mm)Prostelko® isolatiefolie T4,5 heeft een Rc waarde van 4,5 m2.K/w (d=99 mm)

ToepassingProstelko® isolatiefolie is toepasbaar als dak-, gevel- en vloerisolatie. Dus één materiaalsoort toepasbaar in drie verschillende segmenten en voor zowel nieuwbouw als renovatie. De speciale bevestigingsmaterialen staan garant voor een perfecte en aantoon-bare snelle luchtdichte montage.

Onderdeel van luchtdicht systeemProstelko® isolatiefolie is onderdeel van een uniek slank bouwsysteem dat naast de folie bestaat uit het

Prostelko® spouwprofiel en de PPPM-51 koudebrugonderbreking inclusief bijbehorende bevestigings-producten. Het systeem is ontwikkeld met het oog op passief- en energie-neutraal bouwen. Naast aandacht voor bestaande- en toekomstige wet- en regelgeving ontwikkelt Prostelko® zijn producten met aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onze producten en processen worden voortdurend tegen het licht van het MVO keurmerk gehouden. Meer info en detail-tekeningen over onze producten vindt u op www.prostelko.com.

Uitstekend gecertificeerdHet uitzonderlijke aan onze folie is dat dit de enige folie-gebaseerde isolatie is met erkende ISSO accreditatie én hoge Rc-waarden, gecertificeerd voor

EPC-berekeningen en subsidies. Dit biedt de consument zekerheid over de productkenmerken van deze innovatieve isolatiefolies.

Raab karcher heeft de volgende types isolatiefolie op voorraad: Prostelko® isolatiefolie T2,5 heeft een Rc waarde van 2,5 m2.K/w (d=36 mm)Prostelko® isolatiefolie T3,5 heeft een Rc waarde van 3,5 m2.K/w (d=63 mm)

Tevens zijn de volgende types leverbaar:Prostelko® isolatiefolie T3,0 heeft een Rc waarde van 3,0 m2.K/w (d=54 mm)

UbbINk DOORVOERmANCHETTENPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

0188290 0188291 0188452 0188297 0188294 0188450 0188295AFMETINGEN (IN MM):

230 x 360 250 x 425 600 x 400 200 x 200 200 x 200 280 x 280 200 x 200DUURzAAMHEID (MILIEU):

Het gebruik van het luchtdicht doorvoermanchet zorgt voor een energiebesparende oplossing.ESTHETISCHE ASPECTEN:

Esthetisch betere oplossing vs traditioneel met PUR. GEwICHT:

0,27 kg 0,34 kg 0,44 kg 0,14 kg 0,14 kg 0,20 kg 0,14 kgISOLATIEwAARDE:

Draagt positief bij aan de isolatie van de schil van de woning.

LEVERTIJD: 2 dgn 2 dgn 2 dgn 2 dgn 2 dgn 2 dgn 2 dgn

LOGISTIEKE BIJzONDERHEDEN: 20 in doos 20 in doos 25 in doos 20 in doos 20 in doos 25 in doos 20 in doos

TOEPASSING: 0°-55° 0°-55° 0°-55° 0° 0° 0° 0°-55°

VERwERKING: Eenvoudig.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.ubbink.nl

Luchtdichtedakdoorvoermanchet

PROSTElkO® ISOlATIEFOlIE PRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

Prostelko® isolatiefolie T 2,5.Prostelko® isolatiefolie T 3,0.Prostelko® isolatiefolie T 3,5. Prostelko® isolatiefolie T 4,0. Prostelko® isolatiefolie T 4,5.

AFMETINGEN:Type m2 Dikte Lengte Breedte in mm in mm in mm Rc= T 2,5 15 36 12500 1200Rc= T 3,0 12 54 10000 1200Rc= T 3,5 10 63 8400 1200Rc= T 4,0 10 81 8400 1200

BOUwTECHNISCHE ASPECTEN: Hoogwaardige isolatiefolie toepasbaar als

dak-, gevel- en vloerisolatie voor zowel nieuwbouw als renovatie.

BRANDVEILIGHEID: Vlamdovende PE folie.

DUURzAAMHEID (MILIEU): Prostelko isolatiefolie, met de hoofdbestandsdelen: PE-folie en aluminium is een bewuste milieuklasse met voor PE-folie: 1A en aluminiumfolie: 1A-2C. Aangezien het aanwezige percentage aluminium per m² zo beperkt is (6 micrometer) is de milieuklasse van 2C verwaarloosbaar.

ESTHETISCHE ASPECTEN: zeer dun, licht en hoog reflecterend materiaal.

DICHTHEID:

6,5 – 7,0 kg/m3.ISOLATIEwAARDE:

T2,5 heeft een Rc waarde van 2,5 m2.K/w (d=36 mm).T3,5 heeft een Rc waarde van 3,5 m2.K/w (d=63 mm).T3,0 heeft een Rc waarde van 3,0 m2.K/w (d=54 mm).T4,0 heeft een Rc waarde van 4,0 m2.K/w (d=81 mm).T4,5 heeft een Rc waarde van 4,5 m2.K/w (d=99 mm).

LEVERTIJD: 1 week.

ONDERHOUD: Geen.

LOGISTIEKE BIJzONDERHEDEN: Op pallet verpakt.

TOEPASSING: Dak, gevel en vloer.

VERwERKING:Algemene richtlijnen zijn op aanvraag verkrijgbaar en te downloaden via website.

ARBO EISEN: Algemeen geldende Arbo eisen.

OVERIGE BIJzONDERHEDEN: Rc-waarden met erkende ISSO accreditatie, opgenomen in EPC-software Uniec2.0 en Vabi.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.prostelko.com

Prostelko ® isolatiefolie

Waarom luchtdicht bouwenLuchtdichting is een belangrijk onderdeel van het energiezuinig bouwproces. Helemaal nu de EPC-eis in het Bouwbesluit steeds verder wordt aangescherpt. Via kieren, spleten en naden verdwijnt opgewarmde binnenlucht naar buiten en dringt koude lucht naar binnen: dubbel energieverlies! Ook kunnen lucht-lekken tocht en vochtproblemen in de constructie veroorzaken.

lDD manchet in Greenbuild Selection Het Luchtdicht Doorvoer Manchet van Ubbink is verkozen tot een van de negen meest duurzame bouwproducten van de BouwBeurs 2013. Motivatie van de jury van de Greenbuild Expert’s Choice: deze manchetten vormen een luchtdichte afsluiting voor dak- en muurdoorvoeren en realiseren

energiebesparing, voorkomen vochtschade en verbeteren het klimaat. “Voordeel: het is gemakkelijk te verwerken en sluit goed af. Dat is een groot pluspunt voor luchtdicht bouwen en voorkomt dat je met PUR en kit in de weer moet.”

De voordelen op een rij:• Luchtdichteafsluitingvoor

dakdoorvoeren. • Energiebesparing-draagtbijaan

verbetering energielabel woning.• Verbeterthetbinnenklimaat.• Voorkomtvochtschade(houtrot/

schimmel).• Ookachteraftoetepassen!

Compleet productassortiment Luchtdichte dakdoorvoermanchetLuchtdichte afsluiting van dakdoor-voeren met diameters 100-131/150-186/180-250 mm, geschikt voor

Luchtdichtekabel- en leiding-doorvoer-manchet

Luchtdichte aansluiting doorvoer

Luchtdichte langsnaadtape wit

Luchtdichte elastische butyltape

Luchtdicht kitprofiel dakaansluiting wit

Luchtdicht schroefprofiel dakaansluiting wit

Page 16: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

30 13|03 31RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

RECTICEL INSULATION

Recticel Insulation maakt deel uit van Recticel, de Europese marktleider en al sinds de jaren ‘50 een wereldspeler in de ontwikkeling en productie van

polyurethaan (PU). Dit fantastische schuim wordt gebruikt voor de productie van hoogwaardige isolatieplaten en -systemen. Geen twijfel mogelijk: niemand heeft een grotere knowhow van en passie voor polyurethaan dan Recticel.

Gecertificeerde kwaliteitRecticel Insulation voert kwaliteit hoog in het vaandel. Maar dat is natuurlijk makkelijk gezegd. Daarom wordt het hele assortiment jaarlijks door uiterst strenge en onafhankelijke experts

gescreend. zo wordt Recticel continu doorgelicht en leveren ze steeds kwaliteit af. En met succes, want Recticel draagt al sinds 2003 als enige fabrikant van harde isolatieplaten in polyurethaan het door CEN erkende Europese kwaliteitslabel Keymark. Kortom: of u nu dak-, muur- of vloerisolatie nodig hebt, met Recticel Insulation kiest u voor kwaliteit en duurzaamheid. Recticel garandeert u trouwens ook een stabiele plaat en een blijvende λ-waarde.

U geniet van een uitstekende service

Technisch adviesEen team specialisten helpt u graag verder om u technisch advies te geven omtrent de isolatie voor uw bouw- of verbouwproject.

ISOLATIE VAN UITSTEKENDE KWALITEIT

AfschotplanVoor platte daken met afschotisolatie, zoals Eurothane® Bi3 A of Powerdeck® F A, maakt Recticel Insulation voor u gratis een volledig afschotplan en uittrekstaat. Dit bespaart u tijd en extra kosten: aan de hand van dit plan weet u exact hoeveel en welke afschot-isolatie u nodig heeft.

bouwfysische berekeningVoor bepaalde dakopbouwen en bij sommige thermische dakrenovatiesis het maken van een bouwfysische berekening verstandig. Recticel Insulation heeft de knowhow en middelen in huis om u hiervoor bij te staan.

kwaliteitslabel Recticel® Insulation Insidewie tenslotte met Recticel® Insulation isoleert, mag daar best trots op zijn. Vandaar ons kwaliteitslabel Recticel®

Insulation Inside. we zijn zo zeker van de kwaliteit van onze isolatie-producten, dat u wordt beloond met het Isolatiecertificaat en een kwaliteitslabel indien u voor onze oplossingen kiest. zo kunt u aantonen dat uw bouwproject aan de strengste isolatie-eisen voldoet. En dat de bewoners dus heel wat zullen besparen op hun energiekosten. Het Isolatiecertificaat verhoogt de waarde van de woning.

RECTICEl INSUlATIONPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

Powerwall® isolatie voor buitengevels.AFMETINGEN:

600 x 1200 mm.BOUwTECHNISCHE ASPECTEN:

Thermische isolatie.BRANDVEILIGHEID:

Euroclass D s2 d0 (product) volgens NEN-EN 13501-1.

DUURzAAMHEID (MILIEU): Energiebesparing tot 40.000 m³ gas per m³ Powerwall® isolatie in 75 jaar. Vermindering

CO2 uitstoot tot 60.000 kg per m³ Powerwall® isolatie in 75 jaar. Dunner en lichter, dus minder transport en opslagruimte.

GEwICHT: Volumegewicht in de kern circa 30 kg/m³.

ISOLATIEwAARDE:Dikte RD (m²K/w)60 mm 2,5070 mm 2,9080 mm 3,3090 mm 3,75

100 mm 4,15110 mm 4,60120 mm 5,00

LEVERTIJD: Uit voorraad.

ONDERHOUD: Geen.

TOEPASSING: Isolatie voor buitengevels.

VERwERKING: Eenvoudig stapelbaar door tand- en groef kliksysteem.

ARBO EISEN: Geen.

OVERIGE BIJzONDERHEDEN: Bekleding uit lichtgewafelde zuivere aluminiumfolie van circa 50µ met rastermaataanduiding.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.recticelinsulation.nl

MEUwISSEN MIOFOL® ACTIVE

ALTIjD HET jUISTE BINNENKLIMAAT

miofol® Active, de intelligente dampremmer van meuwissen, brengt uw woning naar een gezonder niveau. Het membraan heeft twee functies: in de

winter is het dampremmend en in de zomer laat het damp door. Hierdoor bent u altijd zeker van het juiste binnen-klimaat van uw woning.

ZomerIn de zomer bevat de lucht veel vocht, zowel binnen als buiten. Doordat het buiten warmer is dan binnen, zal de dampspanning vochtige lucht de constructie inbrengen en hier kunnen condenseren. Miofol® Active zorgt er in deze situatie voor dat de vochtige lucht de ruimte in kan drogen. Bij dikke isolatielagen is deze droging naar

2 kanten van groot belang. Bestaande dampremmende lagen, zoals de meest gebruikelijke PE-folies, hebben een constante dampremmende werking gedurende het hele jaar. Het droog-proces van de constructie zal hierdoor in de zomer slechts naar één kant kunnen waardoor droging wordt vertraagd. Door de dubbele werking van Miofol® Active krijgt het materiaal

in de zomer een ademende werking. De constructie droogt sneller, omdat het zowel naar buiten als naar binnen kan drogen.

WinterBuiten is het koud. De woning is binnen warm. warme lucht bevat meer waterdamp waardoor er dampspanning van binnen naar buiten wordt opgebouwd. waterdamp wordt daardoor constant, door de wand en het dak, van binnen uit naar buiten gedrukt. Afhankelijk van de werking

van de aangebrachte dampremmende laag zal een deel van dit vocht in de constructie terecht komen. Als dit vocht niet weg kan, ontstaat condens en daardoor schimmel en houtrot. Miofol® Active zorgt in de winter voor een gedegen dampremmende werking. Op deze wijze zal de constructie optimaal beschermd worden tegen het gebruikersvocht van binnenuit de woning.

mEUWISSEN mIOFOl® ACTIVEPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

Miofol® Active.AFMETINGEN:

1.50 x 30m¹/ 3.00 x 50m¹.INHOUD:

45m²/ 150m².BOUwTECHNISCHE ASPECTEN:

Miofol® Active wordt toegepast als dampremmende laag in gevel en dakconstructies. De folie wordt toegepast aan de warme zijde (veelal de binnenzijde) van de constructie. Miofol® Active is geschikt voor constructies die tot klimaatklasse 2 en 3 behoren, zoals woningen, kantoren, scholen e.d. De folie is

tevens geschikt voor platte daken en maakt het mogelijk om platte daken goed te isoleren zonder risico op condens in het isolatiepakket. Miofol® Active wordt toegepast in combinatie met zachte isolatiematerialen zoals minerale wol, schapenwol of cellulose. U behaalt een optimaal resultaat wanneer u Miofol® Active voorziet van een dampopen afwerking.

BRANDVEILIGHEID: Brandklasse E.

DUURzAAMHEID (MILIEU): Lagere energiekosten - eenvoudige verwerking – duurzame constructie.Esthetische aspecten: Comfort verhogend.

GEwICHT: Ca. 85 gram per m².

LEVERTIJD: Uit voorraad leverbaar.

LOGISTIEKE BIJzONDERHEDEN: Op werkdagen voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag geleverd.

VERwERKING: Miofol® Active aan de warme zijde toepassen en altijd in combinatie met een zacht isolatie materiaal. Naden en overlappen afwerken met Folietape Transparant.

ARBO EISEN: Nvt (Licht, sterk, elastisch en flexibel).

OVERIGE BIJzONDERHEDEN: Eenvoudige verwerking, duurzame constructie, voorkomt bouwschade en verminderd faalkosten, draagt bij aan een gezond woonklimaat, belijvende optimale werking van de isolatie, bouwvocht droogt sneller uit de constructie, lagere energiekosten, lost condensvorming op, ’s winters hoge bescherming tegen vochtigheid, zomers extreem hoge droging, luchtdicht.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.meuwissen.nl

Page 17: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

32 13|03 33RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

xTRATHERM SPOUwPIR PLUS

ENERGIEZUINIGER MET DUNNERE SPOUWISOLATIE!

De EPC eis wordt alsmaar scherper, het Passief bouwen neemt hand over hand toe. Voor het milieu is dit een zeer gunstige ontwikkeling. Om aan deze

eisen te voldoen heeft xtratherm een zeer dunne PIR isolatieplaat, met de hoogste isolatiewaarde per dikte, op de markt gebracht.

Hogere isolatiewaardeDe xtratherm Spouwplaat Plus heeft een Lambda van 0,021 m2.K/w. Dit vertaalt zich in dunnere platen met een hogere isolatiewaarde. weston Isolatie, de distributeur van xtratherm in Nederland, levert hierbij de xtratherm SpouwPir Plus hoekplaat. Hiermee kunnen hoeken van 90 graden perfect isolerend aangesloten worden zonder dat deze de gangbare kwetsbare koudebruggen en zwakke plekken opleveren.

makkelijk te verwerkenxtratherm levert een tand en groef afwerking die resulteert in een robuuste, doorgaande spouwmuur isolatie. Met xtratherm SpouwPir Plus dikte 100 mm kan een Rc van 5,0 gehaald worden, met 120 mm kan een Rc van 6,0 gehaald worden in een conventionele spouwconstructie.

xtratherm SpouwPir Plus in 100 en 120 mm dikte ligt inmiddels voor u op voorraad.

xTRATHERm SPOUWPIR PlUSPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

xtratherm SpouwPir Plus.AFMETINGEN:

1200 x 600 mm of 1200 x 450 mm.INHOUD:

Afhankelijk van de dikte.BRANDVEILIGHEID:

Euroklasse E.DUURzAAMHEID (MILIEU):

xtratherm PIR Plus isolatieplaten voor bouwtoepassingen zijn stabiel, zero Carbon fabric standard, zero ODP, ISSO, Passief

huis Breeam (A+) Global warming potential < 5, rottingsbestendig en behouden hun eigenschappen gedurende de levensduur van het gebouw, afhankelijk van specificatie en installatie.

ESTHETISCHE ASPECTEN: Twee zijden Laag emissieve Alufolie cachering.

ISOLATIEwAARDE: Lambda 0,021 w/m.k.

LEVERTIJD: In overleg.

TOEPASSING: Op of in spouwmuren.

VERwERKING:xtratherm isolatieplaten kunnen direct verzaagd worden met behulp van een fijn getande zaag of een scherp mes. De isolatieplaten goed aaneensluitend en in halfsteensverband verwerken conform de nationale Praktijk richtlijnen.

OVERIGE BIJzONDERHEDEN: Hoogste isolatiewaarde per dikte PIR isolatieplaat.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.weston.nl

IN LAMBDA VERLAAGD; NU NóG BETER, SLANKER EN SLIMMER

KINGSPAN KOOLTHERM

kooltherm® hardschuim isolatie van kingspan Insulation was al uniek in zijn soort, maar is nu ook nog eens verbeterd. kingspan is erin geslaagd de

lambdawaarde nog verder terug te dringen: van 0,021 naar 0,020. Hierdoor isoleert u met kooltherm nóg beter, dunner en slimmer.

kINGSPAN kOOlTHERm PRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

Kooltherm K8 Spouwplaat.AFMETINGEN:

1200 x 600 (mm), in verschillende diktes verkrijgbaar.

INHOUD: Resol hardschuim.

BRANDVEILIGHEID:Euroklasse Bs1d0 in applicatie.

DUURzAAMHEID (MILIEU): NIBE gecertificeerd (Dubo keurmerk).

ISOLATIEwAARDE: 0,021 w/m.K (< 45 mm), 0,020 w/m.K (≥ 45 mm), 0,021 w/m.K (> 120 mm).

TOEPASSING: Spouwmuur isolatie.

VERwERKING: De isolatieplaten dienen droog te worden verwerkt en opgeslagen. Er dienen bovendien zodanige maatregelen te worden getroffen dat vochtinsluiting voor, tijdens en na verwerking is uitgesloten.

OVERIGE BIJzONDERHEDEN: De Kooltherm K8 Spouwplaat wordt standaard met sponning rondom geleverd.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.kingspaninsulation.nl

Zo kunt u:• Bouwenofrenoverenmeteen

smallere constructie, terwijl u dezelfde RC-waardes behaalt als bij bredere constructies met dikkere isolatiematerialen;

• Binnenbestaandeconstructieseenhogere isolatiewaarde behalen;

• Durebouwkundigeaanpassingenvoorkomen die nodig zijn bij dikkere isolatiematerialen.

kooltherm® k8, de ultieme spouwisolatieDoor zijn slankheid in combinatie met de hoge isolatiewaarde is Kooltherm K8 Spouwplaat bij uitstek geschikt als spouwisolatie. Er is geen ander hardschuim isolatiemateriaal waarmee u slanker bouwt! zo behaalt u al bij een dikte van 63 mm een RC-waarde van ruim 3,5 m²·K/w, en met een dikte van 117 mm zelfs een RC-waarde van 6,0 m²·K/w.

Andere voordelen van kooltherm k8 zijn:• Duurzaamenmilieuvriendelijk,

voorzien van DuboKeur;• Eenvoudigteverwerken;• Zeergoedebrandklasse;Euroklasse

BS1d0 in applicatie• Geenkansopverzakken.

meer informatieVernieuwde Kooltherm biedt

uitstekende mogelijkheden om slanker, duurzamer en kosteneffectiever te isoleren. wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op of kijk op www.kingspaninsulation.nl.

Over kingspan InsulationKingspan Insulation produceert en verkoopt PIR en Resol hardschuim isolatieplaten voor de woning- en utiliteitsbouw en overige industriële toepassingen. Deze vinden afname in heel Europa onder de merknamen Kooltherm®, Therma™, iSoEasy™ en Selthaan®. Door te kiezen voor isolatie-materiaal van Kingspan Insulation is de hele bouwkolom verzekerd van duurzame hoogwaardige isolatie. Kingspan Insulation is onderdeel van de Kingspan Group plc, die haar basis heeft in Ierland.

Page 18: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

34 13|03 35RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

VIllEROy & bOCH UNIT TWOPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

Unit Two.AFMETINGEN:

15x15cm, 15x20cm, 20x20cm, 20x25cm, 20x60cm en 25x35cm.

INHOUD:zie catalogus.

GEwICHT:zie catalogus.

LEVERTIJD:Op voorraad.

ONDERHOUD:Normale schoonmaakmiddelen en hulpmiddelen.

TOEPASSING:woning en Utiliteitsbouw.

VERwERKING: zie architectencatalogus.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.villeroy-boch.com

VILLEROy&BOCHUnITTwO

NIEUWE KLEUREN VOOR EEN BEPROEFDE TEGEL

De wandtegel serie Unit Two van Villeroy & boch is vanaf nu verkrijgbaar in de kleuren wit en creme, in een matte en glanzende uitvoering. Ook zijn de

beschikbare modulaire maatvoeringen uitgebreid; 15x15cm, 15x20cm, 20x20cm, 20x25cm, 20x60cm en 25x30cm. Alle formaten zijn voorzien van een geglazuurde zijkant (zie hiervoor ook de catalogus).

Toepassing in de natte celDe serie Unit Two is met name geschikt voor toepassing in badmakers, toilet en sanitaire ruimten in de seriematige en sociale woning- en utiliteitsbouw. Gecombineerd met de vloertegel series Granifloor of Crossover ontstaat

een harmonieus geheel.

Gunstig geprijsdDe wandtegel serie Unit Two is opgenomen in de vier Erkalinea tegelpakketten en tegen zeer gunstige m2 prijzen verkrijgbaar.

MOSA TERRA TONES

Op basis van de gerenommeerde Terra maestricht® tegels ontwikkelde mosa een innovatief en prijs-winnend tegelconcept dat uniek is in zijn soort:

Terra Tones. Geen tegelserie in de klassieke zin, maar een vernieuwend en subtiel tegelvlak in afgewogen keramische tinten. Het resultaat: een levendige gevel, vloer of wand met natuurlijke uitstraling. Voor binnen en buiten.

SLIjTVAST EN WEERBESTENDIG DESIGN

mOSA TERRA TONESPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

Mosa Terra TonesAFMETINGEN:

Standaard 60 x 60 en 60 x 120 cm. Stroken 5 x 60, 10 x 60, 15 x 60 en 30 x 60 cm. Overige afmetingen op aanvraag.

DUURzAAMHEID (MILIEU): C2C Silver gecertificeerd. Keurmerken LEED en BREEAM. 45 % Recycling.

ONDERHOUD: zie onderhoudsadvies op www.mosa.nl

TOEPASSING: Vloer.

OVERIGE BIJzONDERHEDEN: KOMO gecertificeerd 1a.

MEER INFORMATIE: www.mosa.nl

keramische vlakkenTerra Tones is een set van drie tegels in een kleurgroep. De kleurgroepen zijn middengrijs (206), antraciet (216) en koel zwart (203). Per set wordt een

lichte toon (x), een middentoon (y) en een donkere toon (z) in steeds gelijke hoeveelheden(in m2) geleverd. Door het mixen van deze tonen ontstaan verrassende keramische vlakken.

Ter inspiratie ontwikkelde het Mosa Design Team verschillende tegel-patronen waarbij het Terra Tones-effect optimaal tot zijn recht komt.

SterkTerra Tones heeft een subtiel poederachtig vlak oppervlak (V). De ongeglazuurde tegels zijn slijtvast,vorstbestand, weerbestendig en sterk. ze zijn standaard leverbaar in de formaten 60 x 60 en 60 x 120 cm. De stroken in 5 x 60, 10 x 60, 15 x 60 en 30 x 60 cm. Op aanvraag zijn andere formaten leverbaar. Terra Tones is gerectificeerd en maatvast, hetgeen

een smalle voeg (≥ 2 mm) mogelijk maakt. De collectie heeft het Cradle to Cradle® Silver certificaat.

Page 19: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

13|03

RAAB KARCHER

Ondernemen met aandacht voor mens en milieu vinden we bij Raab karcher erg belangrijk. We laten dan ook graag zien welke stappen we hebben gemaakt met maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (mVO). Niet omdat wij op eigen houtje de wereld willen verbeteren, maar omdat we trots zijn op onze bijdrage aan een betere, schonere en eerlijkere toekomst.

OOK VOOR MENS, MILIEU, EN TOEKOMST

Verkopen en leveren van bouwmaterialen met respect voor mens en milieuRaab Karcher is onderdeel van het beursgenoteerde Saint-Gobain, een Franse multinational met een geschiedenis die teruggaat tot in de 17e eeuw. Met ongeveer 193.000 medewerkers en activiteiten in 64 landen kan het met recht een wereldwijde speler genoemd worden. Saint-Gobain heeft de ambitie om dé referentie te zijn op het gebied van duurzame ontwikkeling in de bouwindustrie.

De fundering voor gedrag en handelenRaab Karcher draagt haar steentje bij

om deze ambitie te verwezenlijken door een sterk MVO-beleid te voeren dat aansluit op de Gedrags- en Handelings-richtlijnen van Saint-Gobain. Enkele voorbeelden van activiteiten die we hiervoor ondernemen zijn:

lean and Green AwardRaab Karcher is in 2012 beloond met de Lean and Green Award. Deze exclusieve onderscheiding wordt uitgereikt aan ondernemingen die zich actief inzetten om hun logistieke proces te verduurzamen. Raab Karcher heeft zich als doel gesteld om in 2015 een CO2-reductie te bewerkstelligen van minimaal 20% op uitgaand én intern transport.

Groene stroom uit windenergieRaab Karcher maakt gebruik van groene stroom. Er is voor windenergie gekozen, aangezien dit de laagste emissie per kwh stroom heeft. In 2011 en 2012 maakte het elektraverbruik 30% van de totale CO2-footprint uit, waardoor het één van de grootste emissies was. De overstap naar windenergie levert een reductie van circa 3.300 ton CO2 per jaar op. Elektra maakt daardoor nog maar 2% van de totale CO2-footprint uit.

FSC en PEFC CertificeringAl het door Raab Karcher aangekochte hout voldoet aan de FLEGT wet en is dus afkomstig van een legale bron. Raab Karcher is gecertificeerd voor de verkoop van FSC- en PEFC-keurmerk houtproducten. Deze keurmerken staan voor verantwoord bosbeheer en brengen sociale, milieu en economi-sche belangen in balans. De certifica-ten geven u de garantie dat de houtproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen.

• ons milieumanagementsysteem ISO14001 gecertificeerd is?

• de Greenworks Academy sinds november 2012 hét kenniscentrum voor duurzaam bouwen is?

• in 2012 24% van de omzet uit Greenworks producten bestond?

• wij ons afvalscheidingspercentage aan de bron in 2012 met 11% wisten te verhogen tot 71% en daarmee daadwerkelijke besparingen realiseren?

• wij dubbelzijdig printen en steeds meer digitaal werken?

Ook u kunt uw facturen per pdf of xml ontvangen.

• Raab Karcher actief een succesvol ziekteverzuim-beleid voert?

• in 2012 18.000 uur aan opleidingen is besteed?

En wist u dat...

3736 RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

DE jUISTE WEG IN NATUURSTEEN

ARDEx NATUURSTEENPROGRAMMA

ARDEx NATUURSTEENPROGRAmmAPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

ARDEx S 28 NIEUw, MICROTEC grootformaat lijm.

INHOUD:zak met 25 kg.

BRANDVEILIGHEID: E.

DUURzAAMHEID: Getest volgens EN 12004 C2 / FTE S1.GEV-Emicode – EC1 R PLUS – zeer emissiearm.

GEwICHT: Vers gewicht van de mortel circa 1,4 kg/l.

TOEPASSING: Voor binnen. Vloer en wand. Verkleurings-, vervormings- en uitbloeiingsvrij leggen van natuursteen- en natuurwerksteenplaten. Voor het leggen van gres- en volkeramische tegels. Ideaal geschikt voor het leggen van grote en dunne tegels op vochtongevoelige ondergronden (bijvoorbeeld calciumsulfaat dekvloeren).

VERBRUIK:- Bij gladde ondergrond circa 1,2 kg/m2 poeder.- Bij vertanding 3 x 3 x 3 mm circa 1,9 kg/m2 poeder.- Bij vertanding 6 x 6 x 6 mm circa 2,4 kg/m2 poeder.

- Bij vertanding 8 x 8 x 8 mm circa 2,9 kg/m2 poeder.- Bij vertanding 10 x 10 x 10 mm circa 3,4 kg/m2 poeder.- Bij vertanding 12 x 12 x 12 mm circa 4,5 kg/m2 poeder. voor MICROTEC-lijmkam. VERwERKING: ln een schone mengkuip giet men schoon water en voegt zoveel ARDEx S 28 NIEUw- poeder toe, dat er een klontvrije, soepele zachtplastische mortel ontstaat. Voor de verbetering van de soepelheid moet de mortel voor het opbrengen op de ondergrond nog eens kort worden doorgeslagen. Voor het leggen op vloeren

wordt voor het aanmengen van 25 kg ARDEx S 28 NIEUw-poeder circa 7,5 – 9,0 l water gebruikt. Op wanden circa 7,0 – 8,0 l water. De mortelconsistentie kan naar aard, grootte en gewicht van de te leggen bedekkingen gevarieerd worden.

OVERIGE BIJzONDERHEDEN: zie het technisch informatieblad op onze website www.ardex.eu.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.ardex.eu

Nieuwe producten:• ARDEXS28nIEUwMICROTEC

Grootformaat tegellijm• ARDEXn23MICROTECnatuur-

steenlijm• ARDEXn23wMICROTEC

Natuursteenlijm, wit• ARDEXn25Flexibelemiddel-en

dikbedmortel• ARDEXX30Legmortel

En nog steeds:ARDEx x 32 Flexibele legmortel

PERFECT AFGESTEmDE PRODUCTEN VOOR ElkE TOEPASSING• Verkleuringsvrijenuitbloeiingsvrij

leggen van natuursteen• Voorhetleggenindun-,middel-en

dikbed methode• Voorbinnenenbuiten,wandenvloer

Natuursteen als materiaal voor de bekleding van wanden, vloeren, trappen en gevels wordt steeds populairder. De veelvoudige toepas-sings- en vormgevingsmogelijkheden, het edele verschijningsbeeld en niet op de laatste plaats ook de betekenis als ecologisch bouwmateriaal zijn slechts enkele redenen hiervoor.Enkele natuursteensoorten bevatten minerale of fossiele bestanddelen, die bij contact met het vocht uit de legmaterialen ongewenste reacties en verkleuringen kunnen veroorzaken.Met de ARDEx natuursteen-systeem-producten bent u altijd van een goed resultaat verzekerd. want het ARDURAPID®-effect zorgt ervoor, dat

het aanmaakwater volledig en snel wordt gebonden en er daardoor geen vocht in de natuursteenbedekking kan binnendringen. Het overtuigende resultaat: een verkleurings-, uitbloeiings- en vervormingsvrije natuursteenbedekking.

ARDEx S 28 NIEUW, mICROTEC grootformaat lijm• Voorbinnen.Vloerenwand.

• Verkleurings-,vervormings-enuitbloeiingsvrij leggen van natuursteen- en natuurwerksteen-platen.

• Voorhetleggenvangres-envolkeramische tegels.

• Ideaalgeschiktvoorhetleggenvangrote en dunne tegels op vocht-gevoelige ondergronden (bijvoor-beeld calciumsulfaat dekvloeren).

Page 20: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

13|03 3938 RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

GEEF VOCHT EN SCHIMMEL GEEN KANS

PRéGywAB GIPSPLAAT

PrégyWAb is de eerste uitmuntende gipsplaat in de benelux, en uitermate geschikt als ondergrond voor tegelwerk of ruimtes met een extreem hoge lucht-

vochtigheid. Ontworpen als hét alternatief op de traditionele cementgebonden platen, biedt PrégyWAb u vele voordelen, zowel in de woning- als utiliteitsbouw. PrégyWAb is de ideale plaat voor ruimtes met een lage tot extreem hoge blootstelling aan luchtvochtigheid, zoals badkamers en natte ruimtes in de woningbouw maar ook zwembaden en collectieve douches. bovendien is het de eerste gipsplaat voor buitenplafonds.

PRéGyWAb GIPSPlAATPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

PrégywAB.AFMETINGEN:

12,5x1200x2400/2600/3000mm, AK-kant.

BOUwTECHNISCHE ASPECTEN: De eerste gipsplaat geschikt in extreem vochtige ruimten en voor buitenplafonds.

BRANDVEILIGHEID: Klasse A2, s1, do.

DUURzAAMHEID (MILIEU): Gips is een natuurlijk product.

ESTHETISCHE ASPECTEN: Oranje gipsplaat.

GEwICHT: Ca. 10,8kg/m2.

LEVERTIJD: Voorraad product.

LOGISTIEKE BIJzONDERHEDEN: Te combineren met standaard gipsleveringen.

TOEPASSING: Extreem vochtbestendige, schimmelwerende gipsplaat voor wanden en plafonds in zeer vochtige ruimten (zwembaden, proffesionele keukens, collectieve douches, etc). Unieke toepassing naadloze buitenplafonds.

VERwERKING: Als een gewone gipskartonplaat.

ARBO EISEN: Lichter als andere platen in hetzelfde toepassingsgebied.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: Bij technische vragen verwijzen we u naar uw Raab Karcher vestiging of de Technische Service Desk van Siniat: 0596 - 649 333.

Meer weten over PrégywAB en haar vele kwaliteiten? Download meer info via www.siniat.nl of vraag een monster, brochure en technische informatie aan via [email protected]

De voordelen van PrégyWAb: •waterwerenddusbestandtegen

grote vochtigheid.

•Schimmelwerend.•Akoestischeenthermischeisolatie.•Schok-envuurbestendig.•BrandreactieklasseA2,s1,d0.•Ookteverkrijgen:PrégywAB

profielen, schroeven en voegmiddelen.•Ookteverkrijgen:PrégywAB

kimband en coating.

Eenvoudig en licht te verwerkenMet een universeelmes kan men de platen in elk gewenst formaat snijden. De plaat kan direct geschroefd worden, voorboren van schroefgaten is niet nodig zoals bij andere producten, waardoor werken met Siniat tijdsbesparend is. De PrégywAB-plaat is lichter dan de waterwerende

cementplaten (gewicht < 11 kg/m2), handig om te verwerken. Voor de voegen tussen de platen biedt Siniat een extra waterwerend voegmiddel aan. De PrégywAB-plaat kan eenvoudig afgewerkt worden: schilderen en betegelen kan rechtstreeks op de plaat, een primer is niet nodig.

OlGAOntdek op www.olga-siniat.nl de uitgebreide persoonlijke OnLine Gips Adviseur genaamd OLGA. ze biedt u 24 uur op 24 de meest up-to-date informatie van verwerkingsadviezen, systeemprestaties, detailleringen en bestekteksten.

EEN STERK STAALTjE BRANDWERENDHEID

PROMATECT® -200

met PROmATECT® -200 voegt Promat bV een nieuwe brandwerende plaat toe aan het bestaande assortiment. PROmATECT® -200 is dé voordelige

oplossing voor het brandwerend bekleden van stalen draagconstructies. met name in de projectbouw biedt PROmATECT® -200 grote voordelen. Een onbrandbare plaat (A1) volgens de EN 13501-1 norm, uitstekend geschikt voor zichtwerk door een mooi glad oppervlak.

PROmATECT® -200PRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

PROMATECT® -200AFMETINGEN:

Lengte * breedte:2500 * 12003000 * 1200

DIKTE:15, 18, 20, 22, 25, 30

BOUwTECHNISCHE ASPECTEN: PROMATECT® -200 is een mineraal gebonden, vezelversterkte, calciumsilicaat plaat, gebaseerd op de PROMAxON® -technologie. Geschikt voor het brandwerend bekleden van stalen kolommen.

BRANDVEILIGHEID: Onbrandbaar volgens EN ISO 1182 en geklasseerd volgens EN 13501-1: A1. Geteste constructies tot 90 minuten brandwerend.

DUURzAAMHEID (MILIEU): Geproduceerd onder ISO 14001.

ESTHETISCHE ASPECTEN: Perfect glad en strak oppervlak, prima af te werken voor een mooi eindresultaat.Gewicht: Volumieke massa: λ 750 kg/m3.Isolatiewaarde: warmtegeleidingcoëfficiënt, λ 0,189 (w/mK).

LEVERTIJD: 3 werkdagen indien op voorraad.

TOEPASSING: Brandwerende bekleding van stalen kolommen en liggers.

VERwERKING: Voor de bewerking wordt de voorkeur gegeven aan houtverwerkingsmachines met snijdgereedschap voorzien van wIDIA snijtanden. Verzagen kan zowel met de hand als machinaal gebeuren. Voor kleinere aanpassingen gebruikt men een decoupeerzaag of handcirkelzaag met stofafzuiging.

ARBO EISEN: Bij machinale verwerking, vermijd inademen van het vrijgekomen stof en neem de wettelijke MAC waardes voor totaal en inadembaar stof in acht. Draag gepaste handschoenen. Vermijd contact met de huid en/of met de ogen. Vraag voor meer informatie het Safety Data sheet.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.promat.nl (na 2 september 2013)

De voordelenPROMATECT® -200 is meer dan een assortimentsuitbreiding, het is een innovatie waar u uw voordeel mee kunt doen. Naast de zeer concurrerende prijsstelling, is PROMATECT® -200

een topper als het gaat om gebruiks-gemak, zowel met de hand als machinaal. Het oppervlak is off-white en super glad. De plaat is geschikt voor afwerking met verf of stucwerk na behandeling met een voorstrijkmiddel.

PROMATECT® -200 is getest volgens de nieuwste Europese EN norm (prEN 13381-4:2010) en daarmee de absolute voorloper in zijn klasse.

Creatief én brandveilig bouwen met staalKolommen en liggers van gebouwen moeten bij brand voldoende lang hun functie behouden. In Nederland wordt veel gebouwd met staalconstructies. Staal is licht en leent zich voor creatief bouwen, maar vooral staalconstructies moeten tegen brand beschermd worden. De diverse onderdelen van de draagconstructie van een gebouw hebben elk hun eigen eisen. Met de Promat plaatmaterialen: PROMATECT® -H, PROMATECT® -200 en PROMAPyR® kan aan al deze eisen tegemoet worden gekomen. Vochtbestendigheid, stootvastheid, snelle montage, afwerkmogelijkheden en natuurlijk uitgebreide testrapporten!

Geteste zekerheidOm de kwaliteit van wat u bouwt aan te kunnen tonen, moet die constructie door een onafhankelijk instituut worden getest. Er zijn dan slechts twee uitkomsten mogelijk: goed of fout! Promat voert deze testen voor u uit en ontwikkelt slimme constructies waarmee u direct aan de gang kunt.

Promat: meer dan 30 jaar kennisPromat is al meer dan 30 jaar de expert als het om brandveilig bouwen gaat. Promat levert een compleet

assortiment plaatmaterialen, spuitpleister, verf en afdichtings-producten en is toonaangevend inde markt. Heeft u behoefte aan ondersteuning met betrekking tot uw brandveiligheidsvraagstukken, dan biedt Promat kosteloos advies. Vraag bij uw Raab Karcher vestiging naar de mogelijkheden.

Page 21: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

13|03 4140 RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

ECHT BESTAND TEGEN VOCHT!

FERMACELL POwERPANEL H2O

Fermacell uit Wijchen heeft als eerste fabrikant in Nederland een cementgebonden plaat met afgeschuinde kant geproduceerd. De nieuwe variant

van de Powerpanel H2O heeft een facetkant van circa 40 mm, die net als de plaat ongevoelig is voor vocht en dus zeer geschikt voor de afwerking van binnenwanden, plafonds en aftimmeringen van zwembaden, sauna’s, industriële keukens en douches van sporthallen.

FERmACEll POWERPANEl H2OPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

FERMACELL Powerpanel H2O.AFMETINGEN:

Breedte: 1200 mm. Lengtes: 1000, 2000, 2600 en 3010 mm. Dikte 12,5 mm.Lengtes 2600 en 3010 mm ook leverbaar met tweezijdig afgeschuinde kant.

INHOUD: Bij lengte 1000 en 2000 mm: 50 st./pallet. Bij lengte 2600 en 3010 mm: 30 st./pallet.

BOUwTECHNISCHE ASPECTEN: wand- en plafondconstructies met hoge vochtbelasting.

BRANDVEILIGHEID: Brandklasse A1 (niet brandbaar).

DUURzAAMHEID (MILIEU): Getest en aanbevolen door het IBR (instituut voor bouwbiologie) en gecertificeerd als emissiearm product door het Eco-instituut.

ESTHETISCHE ASPECTEN: Look van beton met een gladde bekisting (onbewerkt zichtbeton). Kleur cementgrijs.

GEwICHT: Ca. 12,5 kg/m2.

ISOLATIEwAARDE:warmtedoorgangsweerstand R = 0,07 m² K/w.

LEVERTIJD: Voorraadartikel.

ONDERHOUD: Onderhoudsvrij.

LOGISTIEKE BIJzONDERHEDEN: Horizontaal op een vlakke ondergrond opslaan. Opslag in buitenlucht mogelijk (folieafdekking aanbevolen voor het voorkomen van bevuiling). Max. 3 pallets op elkaar stapelen.

TOEPASSING: Binnentoepassingen voor wanden en plafonds; buitentoepassingen voor plafonds en gevels.

VERBRUIK: Een- of meerlaags, naar gelang de bouweisen.

VERwERKING: Met algemeen gebruikelijke houtverwerkingsgereedschap. Bij het zagen

moeten hardmetalen zaagbladen gebruikt worden.

ARBO EISEN: Geen.

OVERIGE BIJzONDERHEDEN: Perfecte ondergrond voor afwerkmortel, verf, tegels, pleisterwerk, behang etc. Nu ook met afgeschuinde kant leverbaar voor een snellere, stotende montage met vlakker resultaat.

VOOR MEER INFORMATIE: Complete productinformatie

Afgeschuind: makkelijk te monterenDe afgeschuinde panelen zorgen voor een gemakkelijke en stotende montage waarmee snel een vlakke wand is op te trekken. Technisch adviseur Larson van Dijk bij Fermacell : “Rechte wanden bouwen is precisie-werk. De Powerpanel H2O-platen worden koud tegen elkaar gezet. Bij het verbinden van rechte platen bestaat de kans dat naden tussen platen net niet op elkaar aansluiten, het zogenaamde wisselen van de platen, en weggesmeerd moeten worden. De afgeschuinde kant zorgt ervoor dat de voegen snel en seriematig afgesmeerd kunnen worden waardoor een naadloze

overbrugging ontstaat tussen de vlakke delen van een wand”.

Nu ook voor buitenNatte en extreem vochtige ruimten vragen om stabiele wanden die volledig bestand moeten zijn tegen een permanente en hoge vochtbelasting. De cementgebonden Fermacell Powerpanel H2O platen zijn volledig ongevoelig voor water- en schimmel, slijtvast en licht in gewicht. Deze panelen werden tot voor kort voornamelijk gebruikt als wand- en plafondbeplating in vochtige binnenruimten. Recentelijk kunnen deze platen ook in een buitenomgeving worden toegepast bij gebouwen met een maximale hoogte van 12 meter of bij weg- en waterbouw zoals tunnels, viaducten en stations voor openbaar vervoer. De panelen dienen dan als onderplaat voor allerlei soorten afwerkingen zoals pleisterwerk en steenstrips in geventileerde vliesgevels en als verlaagd plafond, beschut tegen rechtstreekse weersinvloeden. ze zijn een perfecte ondergrond voor

afwerkmortel, verflagen, tegels en pleisterwerk.

Geslaagde toepassingVoor handelsbedrijf waterdrinker is op het Floraterrein in Aalsmeer een bloemenveilinghal van 27.000 m2 logistiek vloeroppervlak gerealiseerd waarvoor de platen van Fermacell Powerpanel H2O zijn gebruikt vanwege de waterdichte en de brandwerende kwaliteiten. De stroken zijn in de fabriek van Van Prooijen Houtproduk-ten in Schiedam op maat gemaakt. Directeur Piet van Prooijen is specialist in maatwerkoplossingen voor de industriële bouw en hij stelde voor om de Fermacell Powerpanel H2O panelen al tijdens de ruwbouw toe te passen. Dan kon tegelijkertijd met de afbouw begonnen worden. “De cementgebonden plaat vervangt een multiplex bekisting en dient tevens als randafwerking tussen wand en plafond. Dat heeft de aannemer een behoorlijke tijdswinst opgeleverd in de afwerking van de wanden”, aldus Van Prooijen.

SIKAHyFLEx®-250 FAçADE

De oude Sikaflex® PRO-2 HP is niet meer leverbaar en is vervangen door de nieuwe SikaHyflex®-250 Façade. Deze duurzame en hoogwaardige kit heeft

een grotere elasticiteit en is eenvoudig overschilderbaar.

HOOGWAARDIGE EN ZEER ELASTISCHE SIKAHyFLEx®-250 FAçADE VERVANGT SIKAFLEx® PRO-2 HP

SIkAHyFlEx®-250 FAçADE PRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

SikaHyflex®-250 Façade.AFMETINGEN:

Kitworst.INHOUD:

worsten van 600 ml en patronen van 300 ml (alleen in betongrijs).

ESTHETISCHE ASPECTEN: In kleuren wit, beige, lichtgrijs, betongrijs, middengrijs, donkergrijs, basaltgrijs, bruin, en zwart.

TOEPASSING: Afdichten van dilatatie- en aansluitvoegen in de gevel.

VERBRUIK: Afhankelijk van de voegdimentie (zie PDS).

VERwERKING: Handmatig, elektrisch of pneumatisch kitpistool.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.sika.nl

GeperfectioneerdBij betrekkelijk zwakke ondergronden of vanwege dunne pleisterlagen moet bij renovatie een afdichtkit met zorg worden gekozen om overmatige belasting te voorkomen. Sika’s nieuwe flexibele, duurzame afdichtkit met lage modulus is in staat om deze bewegingen te absorberen en voorkomt hierdoor dat er hoge krachten worden uitgeoefend op de voegranden. Gezien de kosten die steeds meer onder druk komen te

staan, de voorwaarden voor verminderd energieverbruik en de hogere eisen die worden gesteld aan de kwaliteit van de leef- en werkomgeving, hebben gevel-bouwmaterialen het afgelopen jaar een aantal veranderingen ondergaan.

makkelijk vervormbaar, duurzaam en weersbestendigSikaHyflex®-250 Façade is ontworpen om te voldoen aan de hoogste eisen die vandaag de dag aan kitten worden gesteld (waaronder ISO 11600 en EN 15651-1) en hebben een extreem hoge toelaatbare vervorming van +100/-50% (ASTM C 917). SikaHyflex®-250 Façade is uiterst duurzaam door de uitstekende UV- en weersbestendigheid en is goed overschilderbaar. De SikaHyflex®-250 Façade is een verbeterde versie van de Sikaflex® PRO-2 HP en is leverbaar in worsten van 600 ml (negen verschillende kleuren) en patronen van 300 ml (betongrijs).

Voor gevels en façadesSikaHyflex®-250 Façade is een 1-component, vochtuithardende, elastische voegafdichtkit die geschikt is voor dilatatie- en aansluitvoegen in:• Gemetseldegevels• Betonnengevels• Bepleisterdegevels• Buitengevelisolatiesystemen• Borstweringenvanbalkonsen

galerijen en vele andere bouwwerken

belangrijkste eigenschappen• Grotereelasticiteit• Eenvoudigoverschilderbaar• Zaktnietuit• Goedehechtingopverschillende

soorten ondergronden• Bevatgeenoplosmiddelen

Uw voordelen• Snelleretoepassing• Hogerekwaliteitvandeuitvoering• Geenstorendegeurtjesvan

oplosmiddelen of andere bestanddelen

Page 22: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

13|03 4342 RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

BRANDVEILIG, LANGE LEVENSDUUR, AKOESTISCH COMFORT EN DUURZAAM

ROCKwOOL BOUwPLAAT 210

ROCkWOOl levert met de bouwPlaat 210 een lichte en veerkrachtige steenwolplaat die geschikt is voor thermische, geluidsisolerende en brandwerende

vulling in lichte (verplaatsbare) metalen en houten scheidings- en voorzetwanden alsook isolatie hout, wand- en plafondconstructies. De bouwPlaat 210 is behalve in onbeklede variant verkrijgbaar met eenzijdig zwart mineraalvlies, naturel mineraalvlies, sterk dampremmend aluminium-papierlaminaat of sterk dampremmend aluminium laminaat.

ROCkWOOl bOUWPlAAT 210 PRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

BouwPlaat 210.AFMETINGEN:

1200 x 600 mm.DIKTES:

40-190 mm.BRANDVEILIGHEID:

Euro-brandklasse A1, volgens NEN-EN 13501-1.

DUURzAAMHEID (MILIEU): Milieuvriendelijk, gemaakt van natuurlijk materiaal en volledig recyclebaar.

ISOLATIEwAARDE: λD = 0,037 w/m.K, volgens NEN-EN 12667.

LEVERTIJD: 3-5 werkdagen.

TOEPASSING: Thermische, geluidsisolerende en brandwerende vulling in metalen en houten binnenwanden of voorzetwanden en isolatie van hout, wand- en plafondconstructies.

VERwERKING: Toe te passen tussen metaalprofielen, houten regels/balken of buitenwanden of buitenste vloeren. De plaat is met een ROCKwOOL isolatiemes op maat te snijden.

OVERIGE BIJzONDERHEDEN: Ook toe te passen in het FERMAROCK wandsysteem.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: Technisch Productblad op www.rockwool.nl .

brandveilig en lange levensduurROCKwOOL BouwPlaat 210 valt in Euro-brandklasse A1 en verhoogt de brandwerendheid van een scheidings-wand. ROCKwOOL steenwolisolatie

veroorzaakt bij brand vrijwel geen rookontwikkeling en geen giftige gassen en is bestand tegen temperaturen tot 1000°C. Bovendien is steenwol niet onderhevig aan thermische veroudering en zijn constante isolerende prestaties gedurende de hele levensduur van een gebouw gegarandeerd.

Akoestisch comfort en duurzaamIsolatie van binnenwanden met de BouwPlaat 210 verhoogt het akoestisch comfort door de excellente geluidsabsorberende eigenschappen. Bovendien is steenwol een milieu-vriendelijk en natuurlijk materiaal dat volledig recyclebaar is.

ROCkCyCLE serviceHet milieuvriendelijk inzamelen en hergebruiken van steenwolresten is eenvoudig dankzij de ROCkCyCLE® service. ROCKwOOL beschikt over een eigen recyclingfabriek, waar steenwolresten tot briketten worden geperst, om vervolgens te worden hergebruikt als grondstof voor de productie van nieuwe steenwol. Nieuwe producten bestaan tot wel 50% uit gerecyclede grondstoffen. ROCkCyCLE® zorgt niet alleen voor een efficiënte verwerking van de afvalstromen, maar draagt ook bij aan het slimmer (her)gebruiken van

grondstoffen, het reduceren van afval en een duurzame toekomst voor de volgende generaties.

ROCkWOOl op Social mediaOok ROCKwOOL is sinds kort actief aanwezig op Social Media. Via Facebook en Twitter houdt ROCK-wOOL u op de hoogte van het laatste nieuws en de vele ontwikkelingen op het gebied van duurzaam isoleren. U kunt ROCKwOOL vinden op http://facebook.com/rockwoolBNL en http://www.twitter.com/rockwool_BNL. wij verheugen erop om u als fan en follower te mogen begroeten!

BIA VOORZETWANDEN VOOR HET NA-ISOLEREN

BIA SySTEEMwANDEN B.V.

bIA heeft zijn assortiment uitgebreid met voorzet-wanden. Het paneel is samengesteld uit 9,5 mm gips Ak verlijmd op een 50 mm PIR-Isolatiepaneel.

Door het paneel vooraf samen te stellen, geeft dit direct een aanzienlijke tijdsbesparing in de montage. Toepassing van een bIA Voorzetwand, de wand is bestemd voor het thermisch na-isoleren aan de binnenzijde van wanden.

bIA VOORZETWANDENPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

Vz 60.ARTIKELNUMMER:

Vz1092600350PRIJS VANAF:

25,26 per m2.PANEELHOOGTE:

2600-, 2800-, 3000 mm.Overige afmetingen op aanvraag.

PANEELBREEDTE:600 mm.

wANDDIKTE:60 mm.

RC wAARDE:2.60.

BOUwTECHNISCHE:Montage paneel, metselwerk wordt voorzien van geschroefde/genagelde/verlijmde regels ca. 50x20mm. Ter plaatste van vloer en plafond worden vurenhouten sloffen aangebracht. Paneel wordt door middel van verlijming bevestigd aan de regels.

DUURzAAMHEID:zijn volledig recyclebaar.

ESTHETISCHE ASPECTEN:De systeemwanden laten zich probleemloos afwerken met stucwerk, sierpleister, spuitwerk, sauswerk, behang.

GEwICHT: Vanaf 12,50 kg/m2.

LEVERTIJD: Uit voorraad.

LOGISTIEK:40 Panelen op een pallet.

TOEPASSING:De wand is bestemd voor het thermisch na-isoleren aan de binnenzijde van wanden, met name de renovatieprojecten.

VERwERKING:Geen bijzondere eisen.

ARBO EISEN: Geen bijzondere eisen.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.bia-systeemwanden.nl

De voordelen in het kort• Maximaleisolatie,minimaledikte• Lichtgewichtdooréénpersoonte

monteren•Snellemontage• Hogestabiliteit• Aanbrengenvandampremmende

laag op de PIR plaat is niet nodig• Blijvendhoogthermischrendement• Leveringopwegwerppallet

bia systeemwanden verbetering geluidsisolatieUit recente geluidsmetingen verricht door Levelacoustics te Eindhoven blijkt dat één aanpassing in onze standaard scheidingswanden een directe verbetering is op de geluidisolatie. DeR&Dafdelingheeftaanpassingengedaan door het aantal contactpunten te verminderen met behoud van de

stabiliteit . Door deze aanpassingen hebben we een standaardpaneel van Rw 43 dB die voldoet aan de geluidisolatie voor kantoorgebouwen volgens de RGD richtlijnen.

In één oogopslag de meeste toegepaste materialenEr zijn verschillende systemen voor hetplaatsenvanscheidings-&voorzetwanden; wij hebben de meest toegepaste materialen in een conversietabel gezet. Groot voordeel, dat er op één A4tje de meest toegepaste materialen vermeld staan. Dat BIA prijstechnisch interessant kan zijn blijkt uit een recent artikel van casadata. In dit artikel vergelijken de samenstellers de benodigde montagetijden en kostengegevens voor het aanbrengen van vier verschillende systemen in twee varianten.

Het artikel is te downloaden via de website www.bia-systeemwanden.nl Alle beschikbare documenten van onzevoorzet-&scheidingswanden,geluidsrapporten, vergelijkingstabellen en de conversietabel zijn op te vragen tel. 0227 57 06 22 of email [email protected]

Page 23: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

13|03 4544 RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

PRODUCTNAAM/TyPENUMMER: FOAMGLAS® READy BOARD

STANDAARDAFMETINGEN: 120 x 60 cm.

STANDAARDDIKTES:4- 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 cm.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN: Drukweerstand (gemiddeld tot breekpunt) 0,6 N/mm² / 60.000 kg/m2.

ESTHETISCHE ASPECTEN: Bovenzijde is bedekt met een thermisch

smeltbaar polyethyleenfilm; onderzijde is bedekt met een bitumineuze glasvezel.

GEwICHT: 115 kg/m³.

wARMTEGELEIDINGSCOëFFICIëNT: λD 0,041 w/mK.

LEVERTIJD: Opvraagbaar via Raab Karcher.

ONDERHOUD: Geen.

LOGISTIEKE BIJzONDERHEDEN: Opvraagbaar via Raab Karcher.

TOEPASSING: Kelderwandisolatie.

VERBRUIK: FOAMGLAS® READy BOARD wordt aangebracht op steenachtige ondergronden en verkleefd m.b.v. koude kleefstof PC® 56: verkleving ca. 1,5 kg/m2 + 0,1 kg per cm plaatdikte t.b.v. naaddichting.

VERwERKING:1 - PC® 56 mengen met een mengstaaf. 2 - Breng op elke plaat 8 noppen

bitumineuze koudlijm (PC® 56) aan.

3 - Smeer de zijkanten van de platen met behulp van een troffel in met PC® 56.

4 - Plaats de FOAMGLAS® READy BOARD zodat de lijm in de voegen opwelt.

5 - Na het plaatsen van de panelen wordt de overtollige lijm weggestreken.

VOOR MEER INFORMATIE zIE:[email protected] / www.foamglas.nl

FOAMGLAS® READy BOARD

FOAmGlAS® READy bOARD is het enige isolatiemate-riaal dat bij zeer hoge drukweerstand niet vervormt. Deze hoge drukweerstand is voor het isoleren van

ondergrondse muren van uitermate groot belang. Aangevulde grond kan op isolatie immers een bijzonder grote druk uitoefenen. FOAmGlAS® READy bOARD vormt bovendien een vaste ondergrond die de levensduur van de optionele dakbedekkingslaag aanzienlijk verhoogt. Dankzij zijn dimensionele stabiliteit zal FOAmGlAS®-isolatie ook niet vervormen of inzakken.

Ongevoelig voor chemische stoffenAgressieve chemische stoffen kunnen in de bodem aanwezig zijn of achteraf binnendringen. Dit laatste is bijvoorbeeld het geval wanneer in de nabijheid van de ondergrondse isolatie een groenzone wordt aangeplant. FOAMGLAS® is absoluut waterdicht en perfect bestand tegen chemische bestanddelen.

Ook wortelgroei vormt geen enkele bedreiging aangezien plantenwortels in FOAMGLAS® niet het vocht vinden dat zij zoeken.

milieuvriendelijkFOAMGLAS® READy BOARD is volstrekt onschadelijk voor het milieu en de gezondheid. Het isolatie-materiaal is ecologisch in elk stadium (productie, gebruik, recycling). Het is een anorganisch product dat is opgeschuimd zonder cfk, hcfk, pentaan en ook geen vezels bevat die schadelijk kunnen zijn. FOAMGLAS® wordt geproduceerd op basis van gerecycled glas, heeft het Greenworks label, is Nature Plus gecertificeerd, heeft een BRE Green Guide Rating A

DUURZAAM EN ECOLOGISCH ISOLEREN VAN ONDERGRONDSE CONSTRUCTIES

FOAmGlAS® READy bOARD

en heeft volgens SBR een levensduur-verwachting van >100 jaar.

Absoluut onrotbaarFOAMGLAS® READy BOARD is gemaakt van cellulair glas en bezit dan ook alle eigenschappen van glas qua duurzaamheid en weerstand. FOAMGLAS® READy BOARD blijft zijn isolatiewaarde behouden gedurende de hele levensduur van het gebouw. Dure vervanging (ontruiming, afbraak en verwijderen van het afval) wordt daardoor uitgesloten;• Volledigenblijvendwaterdicht,

zelfs bij overstroming.• waterdampdicht(voorkomt

condensatie in de isolatie).De hermetische glascellenstructuur van het FOAMGLAS® voorkomt elke aantasting door ongedierte, micro-organismen en mieren.

branden van een dakbedekkingOm achterlopend water te voorkomen

en om nóg meer zekerheid te verkrijgen kan op de FOAMGLAS® READy BOARD een dakbedekking worden gebrand. Dankzij de wegbrandfolie kan het membraan rechtstreeks op de isolatieplaten worden aangebracht. Het cellulair glas waaruit ze zijn samengesteld maakt READy BOARD-panelen volstrekt onbrandbaar.

STERKE ELEMENTENSySTEMEN VOOR KLEINSCHALIGE WONINGBOUW

CALDURAN

bij Calduran kalkzandsteen denken we al vanaf het eerste moment met onze klanten mee, we signaleren problemen en gaan op zoek naar oplossingen.

Een team van bouwtechnische specialisten staat tot uw beschikking. Zij helpen u graag bij het ontwerpen en uit-werken van uw projecten. Zo ook bij ons elementensysteem.

CAlDURANPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

Calduran Elementen.AFMETINGEN:

538 mm bij 997 mm of 648 mm bij 997 mm, diktes van 67 tot 300 mm.

BOUwTECHNISCHE ASPECTEN: Compleet bouwsysteem.

BRANDVEILIGHEID: Kalkzandsteen is een onbrandbaar materiaal , Euroklasse A1.

DUURzAAMHEID (MILIEU): Cradle-to-cradle, hoge thermische massa.

ESTHETISCHE ASPECTEN: Door de grote productafmetingen, de profilering en de dunne lijmvoegen is het mogelijk iedere wand zeer vlak af te werken met een dunpleister van 0 - 3 mm.

GEwICHT: 70 tot 360 kg.

ISOLATIEwAARDE: Door gewicht hoge isolatiewaarde.

TOEPASSING: Kleinschalige woningbouw.

VERwERKING: Elementen stelmachine, kleine kraan.

ARBO EISEN: Arbo-technisch meer verantwoord.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: www.calduran.nl

Calduran elementensysteem voor kleinschalige woningbouwHet Calduran elementensysteem is perfect toe te passen in de kleinscha-lige woningbouw zoals bij vrijstaande woningen en 2-onder-1-kapwoningen. Ook als u handmatig blokken of stenen verwerkt, kunt u overstappen naar dit

eenvoudige en professionele bouwsysteem waarbij elementen machinaal verwerkt worden. Het resultaat is een casco van een hoge kwaliteit en een besparing die kan oplopen tot 3000 euro per woning. De volgende voordelen maken dit mogelijk;

Een compleet bouwsysteem met een 2 tot 3 keer hogere bouwsnelheidwe leveren de Calduran Kalkzand-steenelementen als een compleet bouwsysteem. we tekenen wanden op wanduitslagen, inclusief sparingen en dilataties. De wand wordt ingedeeld met hele elementen en passtukken, waarbij wij de passtukken in onze fabriek op maat zagen. De elementen leveren wij in de juiste hoeveelheid, dat voorkomt afval op de bouwplaats. Het elementensysteem zorgt voor een 2 tot 3 keer hogere bouwsnelheid dan een handmatige verwerking, waardoor u de bouwdelen eerder kan opleveren en sneller kan factureren. Ook is door het gebruik van lijmmortel de wand sterker en heeft u minder profielen nodig.

ProjectondersteuningBij het Calduran elementensysteem krijgt u volledige projectondersteuning. Hierbij staan de volgende afdelingen tot uw beschikking ter ondersteuning van uw project;- Bouwtechniek en voorlichting

(bouwtechnisch advies over o.a. constructie, brand en geluid),

- Projectbureau (ondersteuning in de werkvoorbereiding),

- Projectbegeleiding op de bouw-plaats.

ARbO-technisch meer verantwoordDe elementen worden machinaal verwerkt waardoor er minder rugklachten ontstaan bij verwerking en er kunnen in één keer grotere eenheden worden verwerkt.

Page 24: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

13|03 4746 RAAB KARCHER PRODUCTNIEUWS

WWW.RAAbkARCHER.Nl | [email protected]

• Vestiging Almere Markerkant 10-23, 1316 AB Tel. 036-5320020 Fax. 036-5322188

•• Vestiging Apeldoorn • Nagelpoelweg 61, 7333 Nz Tel. 055-5997272 Fax. 055-5997270

•• Vestiging Arnhem• Cruquiusweg 6-8, 6827 BL Tel. 026-3641958 Fax. 026-3649812

•• Vestiging Assen•• Portugallaan 4-6, 9403 DS Tel. 0592-383111 Fax. 0592-383110

•• Vestiging breda Huifakkerstraat 20, 4815 PN Postbus 3250, 4800 DG Tel. 076-5731400 Fax. 076-5731419

•• Vestiging Coevorden Printer 33, 7741 ME Tel. 0524-857357 Fax. 0524-857350

• Vestiging Culemborg Parallelweg west 9-11, 4104 Ax Tel. 0345-478440 Fax. 0345-520410

•• Vestiging Doetinchem Fabriekstraat 15, 7005 AP Tel. 0314-651841 Fax. 0314-652380

•• Vestiging Ede Max Planckstraat 22, 6716 BE Tel. 0318-636444 Fax. 0318-630877

•• Vestiging Eindhoven Dillenburgstraat 14, 5652 AP Tel. 040-2467877 Fax. 040-2468421

•• Vestiging Emmeloord Ondernemersweg 23, 8304 BH Tel. 0527-636261 Fax. 0527-636260

•• Vestiging Goor Stationslaan 52, 7471 AP Tel. 0547-286500 Fax. 0547-271505

•• Vestiging Groningen Koningsweg 12, 9731 AT Tel. 050-5445445 Fax. 050-5445417

•• Vestiging Hengelo Kuipersdijk 50, 7552 BJ Tel. 074-2560560 Fax. 074-2914522

•• Vestiging ’s-Hertogenbosch Docterskampstraat 3, 5222 AM Postbus 450, 5201 AL Tel. 073-6462800 Fax. 073-6462871

•• Vestiging Hillegom• Arnoudstraat 11, 2182 Dz Tel. 0252-430430 Fax. 0252-360344

• Vestiging Hilversum Nieuwe Havenweg 9, 1216 BG Tel. 035-6233241 Fax. 035-6219147

•• Vestiging kampen Ertsstraat 11, 8263 BN Tel. 038-3370733 Fax. 038-3370720

•• Vestiging leeuwarden Drachtsterweg 3, 8936 AA Tel. 058-2848333 Fax. 058-2848330

• Vestiging lelystad Apolloweg 24, 8239 DA Tel. 0320-286090 Fax. 0320-286095

•• Vestiging middelburg • waldammeweg 2, 4338 PJ Postbus 8011, 4330 EA Tel. 0118-625055 Fax. 0118-625153

• Vestiging Naarden Nikkelstraat 21, 1411 AE Tel. 035-6943587 Fax. 035-6941188

•• Vestiging Nieuwleusen Evenboersweg 2, 7711 Gx Tel. 0529-488100 Fax. 0529-484284

•• Vestiging Nijmegen Industrieweg 105, 6541 TV Tel. 024-3775544 Fax. 024-3786444

•• Vestiging Oldenzaal Lübeckstraat38,7575EE Tel. 0541-572400 Fax. 0541-520655

•• Vestiging Raalte Almelosestraat 74, 8102 HE Tel. 0572-361464 Fax. 0572-361053

•• Vestiging Rijssen Nijverdalseweg 123, 7461 AG Tel. 0548-530310 Fax. 0548-544965

•• Vestiging Roosendaal Borchwerf 8, 4704 RG Postbus 120, 4700 AC Tel. 0165-531100 Fax. 0165-531119

• Vestiging Steenbergen Gibsonstraat 2, 4651 Sw Postbus 15, 4650 AA Tel. 0167-548300 Fax. 0167-548319

•• Vestiging Tiel Morsestraat 21, 4004 JP Tel. 0344-636836 Fax. 0344-636800

•• Vestiging Tilburg Atlasstraat 1B, 5047 RG Postbus 2153, 5001 CD Tel. 013-4580200 Fax. 013-4580299

•• Vestiging Vlaardingen Schiedamsedijk 110, 3134 KK Tel. 010-4342555 Fax. 010-2340555

•• Vestiging Vriezenveen•• Oosteinde 36, 7671 AA Postbus 63, 7670 AB Tel. 0546-556666 Fax. 0546-565065 [email protected]

•• Vestiging Waddinxveen Staringlaan 8, 2741 GC Postbus 14, 2740 AA Tel. 0182-621222 Fax. 0182-621264

• Vestiging Weesp Keurstraat 76, 1382 JR Tel. 0294-412740 Fax. 0294-412980

•• Vestiging Wolvega Industrieweg 16, 8471 AD Tel. 0561-693693 Fax. 0561-616421

•• Vestiging Zutphen Contrescarp 2, 7202 AE Tel. 0575-517656 Fax. 0575-519649

•• Vestiging Zwolle Paxtonstraat 15, 8013 RP Tel. 038-8515151 Fax. 038-8515150

• Raab Karcher Showroom• Raab Karcher Bouwshop• Raab Karcher Archihome• Raab Karcher Showroom Keukens&Badkamers

RAAB KARCHER VESTIGINGEN IN NEDERLANDEnergiezuinig en energieneutraalMet ytong Energy+ stelt xella een nieuwe norm voor energie-efficiënt, massief bouwen: een superisolerend cellenbetonnen bouwblok voor dragende wanden dat bij 40 of 50 centimeter dikte extreem hoge isolatiewaarden biedt (lambda-waarde respectievelijk λ 0,07 w/mK en λ 0,06 w/mK). Hierdoor worden Rc-waarden gerealiseerd van 6,5 respectievelijk 8,9. Dat maakt het mogelijk zeer energiezuinige en zelfs energie-neutrale woningen op te trekken. woningen waarvan de gevels zijn opgetrokken uit één en hetzelfde bouwblok en zónder aanvullend isolatiemateriaal.

Robuust en innovatiefytong Energy + bestaat uit drie lagen: • eenbinnenstedragendelaagvan

ytong cellenbeton (dichtheid 340 kg/m3) van 15,5 centimeter dik;

• eenkernvanhetsuperisolerendeMultipor isolatiemateriaal (dichtheid 115 kg/m3) van 18 of 28 centimeter dik;

• eengebouwschilvanytongcellenbeton (dichtheid 340 kg/m3) van 6,5 centimeter dik.

De drie lagen worden in het productie-proces aan elkaar gegoten tot één robuust blok van 40 of 50 centimeter dik (afhankelijk van de dikte van de isolerende laag Multipor).

ytong Energy+ cradle to cradle-gecertificeerdDe bouwwereld richt zich steeds meer op het gebruik van duurzame materialen. ytong Energy+ past naad-loos in dat streven. Het blok is voorzien van cradle to cradle-certificering van EPEA (Environmental Protection and Encouragement Agency) in Hamburg.

De bouwvoordelen op een rij:• extremeisolatiecapaciteit• massiefblokuitéénenhetzelfde

materiaal• geenaanvullendisolatiemateriaal

nodig• stabielensterk• aansluitingengegarandeerd

koudebrugvrij• snelheideneenvoud,dusminder

kans op fouten• mindermaterialen,dusordeopde

bouwplaats

yTONG ENERGy+ BOUwBLOK

ytong Energy+ is een nieuw cellenbetonblok voor dragende wanden en gevels met een extreem hoge isolatiewaarde. Het ytong Energy+ blok bestaat uit

een binnenste dragende laag met een hoge druksterkte, een superisolerende kern en aan de buitenkant een uiterst robuuste laag die zorgt voor een sterke gevel. En dat in één massieve toepassing. ytong Energy+ blokken voldoen ruimschoots aan de strenge Europese eisen voor de energieprestatie van woningen die vanaf 2020 gelden.

UNIEK CELLENBETONBLOK VOOR TIjDLOOS, MASSIEF EN ZEER ENERGIE-EFFICIëNT BOUWEN

yTONG ENERGy+ bOUWblOkPRODUCTNAAM/TyPENUMMER:

ytong Energy+BRANDVEILIGHEID:

Brandklasse A1.DUURzAAMHEID (MILIEU):

Cradle-to-Cradle gecertificeerd.ISOLATIEwAARDE:

Rc-waarde 6,5 respectievelijk 8,9.LEVERTIJD:

Levering op projectbasis.

LOGISTIEKE BIJzONDERHEDEN: Levering op projectbasis.

TOEPASSING: Massief (enkelschalige bouw).

VERBRUIK: Afmeting 50x25 cm; dikte 40 of 50 cm.

VERwERKING: Met blokkenstelmachine en speciale klem.

VOOR MEER INFORMATIE zIE: http:/ www.xella.nl/nl/content/ytong_energy__blokken_3680.php

Page 25: Raab Karcher Productnieuws 03 2013

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

beton.pdf 1 10/26/2012 10:45:21 AM

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

beton.pdf 1 10/26/2012 10:45:21 AM

Greenworks is de verzamelnaam voor de duurzame bouwmaterialen van Raab Karcher die zijn geselecteerd uit een uitgebreid assortiment. Middels de Greenworksscore is meteen inzichtelijk wat de duurzame materiaal- en productie eigenschappen van deze bouwmaterialen zijn. In Breda is vorig jaar de eerste Greenworks Academy geopend. DE plaats voor alle partijen in de bouwsector, zoals aannemers, architecten, woningbouwverenigingen en zzp’ers om zich te laten informeren over duurzaam bouwen rondom drie verschillende thema’s Leren, Zien en Doen. Fleur en Willem zijn onze Greenworks ambassadeurs, zij vertellen u graag meer over de opleidingen.

FLEURIn samenwerking met de industrie bieden wij u een interessant opleidings-programma aan gericht op duurzaamheid. Na afronding ontvangt u een certificaat en een autosticker en bent u een Greenworks gecertificeerd vakman. De prijzen van de opleidingen variëren van € 190,- tot en met € 570,-, maar bieden wij u tijdelijk gratis aan.

willem vertelt u meer over het opleidingsprogramma.

WILLEM

VAKMAN TRAININGEN: t.w.v. € 285,-/€ 570,-

23 en 30 oktober - zzP’er en kleine aannemer (2-daags)7 november - Stucadoor14 november - Timmerman19 november - Tegelzetter5 december - Dakdekker

THEMATISCHE TRAININGEN: t.w.v. € 190,-3 oktober - Binnenafbouw9 oktober - Passiefhuis17 oktober - Active house12 november - Isolatie expert11 december - Dak- en gevelrenovatie

de Greenworks academy opleidinGen

AllE OPlEIDINGEN

TIjDElIjk GRATIS!

WWW.GREENWORkSACADEmy.Nl

Meer informatie over de trainingen vindt u op:WWW.GREENWORkSACADEmy.Nl