PV jaarverslag 2011

28
Personeels- vereniging Goudappel Groep Jaarverslag 2011

description

PV jaarverslag 2011

Transcript of PV jaarverslag 2011

Page 1: PV jaarverslag 2011

Personeels-vereniging

Goudappel Groep

Jaarverslag 2011

Page 2: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 20111

TitelPersoneelsvereniging Goudappel GroepJaarverslag 2011

Kenmerk vormgevingXXA00100-086/Blk/0412

Datum publicatieapril 2012

Colofon

Page 3: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 20112

Voor je ligt het jaarverslag van PV de Goudzoekers. Een veelbewogen jaar voor Goudappel Coffeng. Maar ook voor de PV. Met enkele bestuurswisselingen maar ook een vol activiteitenprogramma. In het jaarverslag doen we verslag van een geslaagd PV-jaar met veel activiteiten die door veel medewerkers zijn bezocht. We hopen dat je dit jaarverslag met veel plezier leest. Heb je vragen, opmerkingen of suggesties, schroom niet om even bij een van ons langs te lopen. We hopen dat je (ook) in 2012 zult deelnemen aan een van de door ons georganiseerde activiteiten!

Voorwoord

Page 4: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 20113

Inleiding 4Doelstelling 5Contributie 6Het bestuur 7Terugblik 2011 9Deelname PV-activiteiten 19Activiteiten 2012 23Financiën 25Speerpunten 26

Inhoud

Page 5: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 20114

De bedrijfscultuur van Goudappel Coffeng kenmerkt zich door een open communicatie en een hoge mate van betrokkenheid van medewerkers bij het reilen en zeilen van de organisatie. De organisatie wil dit mede bewerkstelligen door het faciliteren van een betrokken personeelsvereniging waarbij de directie ook bijdraagt in de totale kosten. De personeelsvereniging is opge-richt op 28 februari 1991 en bestaat dit jaar al weer 21 jaar. Inmiddels zijn we een paar maanden in het jaar 2012, en ligt 2011 achter ons. Zoals elk jaar kijken we als bestuur terug op de georganiseerde activiteiten in

Inleiding

het voorgaande jaar. Het was opnieuw een jaar met leuke PV-activiteiten. Dit jaarverslag beoogt een beknopte weergave te zijn van de activiteiten van de personeelsvereniging in 2011 met een doorkijk naar de te organise-ren activiteiten in 2012. In de in het jaarverslag opgenomen jaarrekening worden de uitgaven van de vereni-ging over het jaar 2011 verantwoord.

Page 6: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 20115

Doelstelling

Het doel van de personeelsvereniging is het op een ontspannen manier bevorderen van een goede verstandhouding en saamhorigheidsgevoel onder alle medewerkers door het organiseren van allerlei activiteiten. Het bestuur van de personeelsvereniging bestaat uit een groep medewerkers die gedurende het hele jaar activiteiten organiseert voor alle mede-werkers en soms ook hun partners of gezinnen. Naast het tweejaarlijkse bureaufeest zijn het van oudsher traditionele kampeerweekend, de zomerbarbecue en het Sinterklaasfeest jaarlijks terugkerende activitei-ten. Sinds enkele jaren kunnen we ook het weekend naar een grote stad en de wintersport aan dat rijtje toevoegen.

Met de oprichting van de personeelsvereniging is afgesproken dat iedereen in loondienst bij Goudappel Coffeng automatisch deelneemt aan de personeels-vereniging. De personeelsvereniging telt dan ook 244 medewerkers. Het bestuur komt circa 8x per jaar bij elkaar. Ondanks dat 2011 en 2012 zich niet zullen kenmerken als een van de economisch beste jaren, vindt de personeelsvereniging het juist in deze tijd belangrijk om saamhorigheid te bevorderen. Om die reden zijn diverse activiteiten als bijvoorbeeld bureau-feest met veel enthousiasme georganiseerd en hebben we ook voor 2012 een veelzijdig activiteitenprogram-ma voor jullie gemaakt.

Page 7: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 20116

Contributie

In 2011 bleef de contributie gehandhaafd op € 4,00 per maand.

Page 8: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 20117

Het bestuur

Het bestuur wordt formeel gekozen door de leden. In de praktijk worden de kandidaten door bestuursleden voorgedragen. Het voorzitterschap rouleert. Bij de samenstelling wordt gekeken naar een goede afvaar-diging van de diverse groepen en de verschillende vestigingen. In 2011 is het bestuur 7x in vergaderingen bijeen geweest. Ook hebben afgevaardigden van de personeelsvereniging 1x een deel van het DT overleg bijgewoond om de activiteiten van de personeelsver-eniging te bespreken.

Begin 2012 hebben zich enkele belangrijke wijzigingen voorgedaan in het PV-bestuur. Anne Koot en Anja Smit hebben afscheid genomen van het PV-bestuur en Peter Kant is als nieuw bestuurslid vanuit de groep OTI aan het bestuur toegevoegd.

Page 9: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 20118

Francien Bouma Martijn EbbenEric Vredebregt

Klaas FrisoPeter Kant

Het huidige bestuur voor 2012 bestaat uit (op volgorde van voornaam): • Danny Walraven (voorzitter) • Eric Vredebregt • Francien Bouma • Klaas Friso • Martijn Ebben • Peter Kant • Petra Heijboer • Susan Dogterom

Danny WalravenPetra Heijboer

Susan Dogterom

Page 10: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 20119

Terugblik 2011

Hieronder volgt een overzicht van de georganiseerde activiteiten in 2011.

Kookworkshop DeventerOp 14 februari heeft een groep van 13 perso-nen deelgenomen aan de kookworkshop Itali-aans bij Cucina Italiana in Deventer. Je kreeg bij binnenkomst een glas met een gekleurd lintje wat de samenstelling van je kookclubje bepaalde. De collega’s en een aantal partners hebben een heerlijk voor-, hoofd- en nagerecht gemaakt waarna er genoten kon worden van elkaars kookkunsten. Het was een gezellige en geslaagde kookworkshop.

KartenVoor het karten was dit jaar niet heel veel animo. Uit-eindelijk zijn we met een klein, maar zeer enthousiast groepje naar Nijverdal vertrokken. Op een van de lan-gere indoorbanen van Nederland kon iedereen zich in

een heat van 12 minuten uitleven. Na een spannende wedstrijd, was er voldoende tijd om onder het genot van een drankje en een (borrel)hapje sterke verhalen te vertellen over je snelste ronde en/of spectaculaire inhaalakties.

Wintersport FinkenbergOok in 2011 stond er weer een skireis op het pro-gramma, deze keer werd het prachtige gebied Zillertal in Oostenrijk aangedaan. Vanuit het uitstekende Hotel Kristall in Finkenberg konden we drie dagen (10 t/m 14 maart 2011) lang genieten van een mooi skigebied met goede sneeuwcondities, ook het weer werkte goed mee. De groep bestond uit 35 deelnemers (waarvan 27 collega’s), zowel beginnende skiërs die gebruik hebben gemaakt van skilessen, ervaren wintersporters die lange tochten hebben gemaakt en deze keer ook wan-delaars die te voet het gebied hebben verkend. Naast genieten van de sneeuw mocht de Oostenrijkse après-ski natuurlijk ook niet ontbreken. Een zeer geslaagde editie!

Page 11: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 201110

Kookworkshop EindhovenOp 13 april 2011 gingen 16 personen uit de vestiging Eindhoven richting kookstudio Lisette in Waalre. In groepjes van 4 personen werden 4 heerlijke gerechten bereidt. Na een welkomstdrankje en uitleg van circa 30 minuten gingen we aan de slag met de voorbereiding van een viergangen italiaans diner. Na circa 1,5 uur konden we aan tafel om te genieten van de heerlijke bereide maaltijden. Dit stond die avond op het pro-gramma: • Caprese op eigen wijze en een in prosciutto gerolde

garnaal • Ravioli met kalfsgehakt, prosciutto en salie met een

italiaanse tomatensaus en basilicum • Kalfslende gerold in savooienkool, lardo en pancetta

met borlottibonenpuree, gebakken groenten en een jus van witte wijn

• Amaretto parfait met een citrussalade en een specu-laasamandelkletskop

Page 12: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 201111

ZweefvliegenZondag 29 mei moesten een aantal collega’s vroeg op pad om op tijd te zijn voor de pv-activiteit zweefvlie-gen! De zweefvliegtuigen stonden klaar op Terlet bij Arnhem en in totaal zijn 50 personen, waarvan bijna de helft partners van collega’s, het luchtruim ingevlo-gen. De thermiek was helaas niet altijd goed te vinden en zeker ’s ochtends stond er een koude wind, maar dat mocht de pret niet drukken. Een aantal mensen had wat moeite om niet luchtziek te worden, maar ieder-een is na deze geslaagde dag toch weer veilig thuisge-komen!

Het KampeerweekendDe verwoede kampeerders onder ons togen dit jaar onder organisatie en leiding van Saskia Everts naar Camping De Zandstuve te Hardenberg. Het weer, je zou verwachten dat het stralend zomerweer zou zijn, viel iets tegen, maar aangezien wij weten dat in Nederland dit onbestendig kan zijn, waren de meesten, zo niet allen, hierop voorbereid.

Vrijdag 24 juni, de dag van aankomst, was lekker ontspannen. Nou ja, wat is ontspannen als je na de maaltijd (dit jaar hadden de huiskokken van Goudap-pel Coffeng voor de vrijdag een warm en koud buffet klaar gezet) direct door moet naar de Ballooning in Hardenberg. Tijdens dit spektakel genoten de volwas-senen, maar vooral ook de kinderen, van het opstijgen van zo’n 50 luchtballonen. Heerlijk uitbuiken buiten en

Page 13: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 201112

met z’n allen enig commentaar geven op alles wat je ziet. Na terugkomst hebben wij nog genoten van het toetje, vervolgens een paar bakjes koffie en een drankje voordat wij met z’n allen zijn gaan slapen. Zaterdag traditioneel samen opstaan, ontbijten, koffie drinken en een lunchpakket maken, daar de middag-activiteit volgens een strak schema van de organisa-tie vroeg zou aanvangen. Dit werd een boerenspel, waarbij alle kinderen maar ook de volwassenen zich konden uitleven met allerlei leuke spelletjes. Het deed denken aan een prachtig ouderwets Oranjefeest. Het weer was lekker druilerig. De lunch werd gehouden in een boerenstal, waar een ieder zich ook nog eens kon vermaken in een ballenbak, een mini hooiberg (menig volwassene heeft hier een herinnering opgehaald) en tafeltennis. Nadat alle activiteiten (de kinderen

konden nog klompschilderen) waren afgerond, zijn we afgereisd naar de camping, de sportievelingen onder ons gingen zwemmen in het overdekte en verwarmde zwembad en de atleten zijn met een drankje in de hand gaan balken. (Een spel met houten klosjes die je op enige afstand moet omgooien). Nadat iedereen was uitgespeeld werd de barbecue aangestoken en hebben wij deels buiten in de miezerige regen en deels binnen onze verbruikte energie aangevuld met de nodige calorieën. De kinderen konden indien gewenst

Page 14: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 201113

een patatje en een frikandel krijgen. Toetje zoals altijd ijs met slagroom. In de verwarmde legertent zijn wij, na de gezamenlijke afwas en na eerst de koffie te heb-ben genuttigd overgegaan tot een gezellig samenzijn. Vanzelfsprekend was de klaverjasclub dit jaar weer van de partij, winnaar onbekend. Vroeg naar bed, want de zondag werd ook een drukke dag.

Zondag, een lekker zonnetje en wandelen, verdwalen kon niet maar we presteerden het toch om de weg kwijt te raken. Maar na anderhalf uur toch weer terug op de camping. Tenten neerhalen, pootjes opdraaien, auto’s inpakken en nog even nagenieten van het zon-netje, die zich op zondag alhoewel bescheiden van de goede kant liet zien. Nog even wat gegeten, want er is altijd nog wel wat over en de kinderen konden nog even zwemmen. Rond de klok van 18.00 uur was de rust weergekeerd.

De Haagse BBQOp 23 juni was het weer tijd voor de jaarlijkse Haag-sche BBQ op het strand van Scheveningen. 54 collega’s vanuit vrijwel alle vestigingen en TIEM schoven aan bij het buffet vol vlees, vis en salades. De avond werd afge-sloten met een ijsje en nog wat te drinken. Het weer was deze keer een stuk be-ter dan het jaar ervoor. Veel collega’s hebben nog een strandwandeling gemaakt of hebben gevoetbald.

Page 15: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 201114

BureaufeestOp zaterdag 17 september zijn collega’s en hun part-ners massaal naar het bureaufeest gekomen. In totaal waren er bijna 200 aanmeldingen (inclusief partners). We waren erg blij met deze opkomst.Het feest werd gehouden op recreatiepark Bussloo, waar we ontvangen werden met koffie en thee.Na een warming up, die vooral de lachspieren opwarm-de, zat de sfeer er al goed in. Daarna waren er twee rondes met verschillende activiteiten. De activiteiten verschilden van fysieke uitdagingen tijdens een Goud-appel challenge tot een creatieve verrassende bloem-schikcursus. Er was dus voor elk wat wils. Na een heerlijk buffet kon er tot in de late uurtjes gefeest worden onder begeleiding van The Pianohouse. Een aantal collega’s hebben ons verrast door samen met de leden van The Pianohouse de show te stelen en de hele zaal op stelten te zetten.

EftelingOp zaterdag 18 juni stond een uitstapje naar de Efte-ling op het PV programma. 21 collega’s, al dan niet met het hele gezin, togen naar Kaatsheuvel. Het was een beetje spannend of we het helemaal droog zouden houden die dag want er was (veel) regen voorspeld. Nou, die regen…is ook gevallen. Maar tussen de flinke buien door hebben we met 65 mensen, van groot tot heel klein genoten van alles wat het park te bieden heeft.We werden ontvangen met koffie/thee en taart in restaurant het Poffertje en vanaf daar kon iedereen op eigen gelegenheid of in groepjes het park verkennen. Voordeel van de niet zo gunstige weersvoorspelling was dat het ook helemaal niet druk was en je dus meerdere keren in bepaal-de attracties kon! Reacties waren na afloop dan ook uitsluitend positief. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag met een hoop collegiale gezelligheid!

Page 16: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 201115

ZaalvoetbalDe PV maakt al circa 15 jaar het zaalvoetbal mogelijk. Deze activiteit vindt wekelijks op maandag van 18-19 uur van september tot en met april plaats in een sport-zaal in Deventer. Vanaf september tot eind februari in de kleine zaal aan het Etty Hillesum College aan het Vlier, en vanaf eind februari tot juni in de grote Sport-hal De kroon. Het aantal deelnemers varieert, maar meestal melden zich aan het begin van het seizoen 15-18 mensen aan. In 2011 waren dit er 16.Uiteraard doet niet iedereen altijd mee, maar meestal zijn er toch wel 10 deelnemers bij elkaar en wordt er gespeeld in teams van 5 tegen 5 in wisselende samen-stellingen.

Wijnworkshop EindhovenOp donderdag 10 november heeft vinoloog Bart van Dommelen de workshop ‘Europa op zijn mooist’ ver-zorgt op onze vestiging in Eindhoven. In deze workshop maakten we op een ontspannende en leerzame manier kennis met de wonderlijke wereld van wijn. Belang-rijk daarbij was het internationale ‘proefritueel’, erg belangrijk om in de toekomst makkelijker een keuze te maken bij het aankopen van wijn in Nederland en/of in het buitenland. De workshop bestond uit een proeverij van 6 wijnen met verrassende smaakcombinaties.

WaterskiënOp 10 september 2011 vond de spetterende activiteit waterskiën plaats. Een groep van 10 personen begaf zich op de korte latten op de kabelwaterskibaan bij recreatieplas Stroombroek bij Doetinchem.

De watertemperatuur was prima en de zon scheen volop, alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een mooie middag. Begonnen werd met een korte instruc-tiefilm waarna een ieder zich in de wetsuit kon hijsen.

Page 17: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 201116

Gedurende 2 uur kon een ieder proberen op het water te blijven staan en rondjes te maken. Sommigen speer-den er meteen vandoor, anderen hadden in het begin enige problemen om te blijven staan of om de bocht te nemen. Na afloop kon een ieder weer op krachten komen bij de barbecue. Ook de eerstvolgende dagen werden de meeste deelnemers nog veelvuldig herin-nerd aan deze activiteit als gevolg van de spierpijn in met name de bovenarmen.

Grote stad (London)In het weekend van 18 t/m 20 november 2011 orga-niseerde de personeelsvereniging een weekend naar Londen. Een wereldstad waar voor elk wat wils te beleven is. De reis startte vanaf diverse stations in Ne-derland naar Brussel waar de Eurostar al klaar stond. In Londen verbleven we 2 nachten in hotel the Tower. Dit hotel met uitzicht op de Tower Bridge, lag gunstig ten opzichte van veel interessante plekken. In totaliteit na-men 60 collega’s en partners deel aan deze reis. Hier-van waren 43 deelnemers collega’s. Na het inchecken startte het weekend met een gezamenlijk bezoek aan het Transport Museum in Londen waar het ontstaan van het beroemde metrostelsel uitgebreid belicht werd. Vervolgens werden in wisselende samenstelling

veel Londense attracties bezocht: het reuzenrad The London Eye, Britisch Museum, Tate Modern, Harrods, de vele winkels (christmas shopping), Winter Wonder-land in Hyde Park enzovoort. Bijzonder was ook dat enkele collega’s uren in de wachtrij gestaan hebben om toegangskaarten te bemachtigen voor de unieke tentoonstelling met werken van Leonardi Da Vinci (met resultaat!). En een groep ging al een voorproefje nemen van de Olympische Spelen. ’s Avonds kwamen verschillende collega’s elkaar weer tegen, in het hotel of in een gezellige bar in St Kather-ins Dock. Een geslaagd weekend, waar zeker volgend jaar een vervolg op komt in de vorm van een andere Europese stad.

Page 18: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 201117

Wijnworkshop DeventerOp donderdag 24 november vond in Deventer bij Slot Kleverkamp een wijnproeverij plaats. Na een korte al-gemene introductie over wijnen, druivensoorten en de belangrijkste stappen in het vinificatieproces werden door 20 deelnemers drie witte, één rosé en drie rode wijnen en één port geproefd. Tijdens het proeven werd uitleg gegeven over hoe je de verschillende aroma’s kunt detecteren en welk effect zij hebben op de ‘bele-ving’ van de wijn. De sfeer nam met elk glas toe en aan het eind van de avond verliet eenieder vol vrolijkheid met een flesje Prosecco het pand, zodat de opgedane kennis thuis nog eens getest kon worden.

Sinterklaas DeventerZoals hij ieder jaar gewoon is te doen, is de Sint ook dit jaar op bezoek gekomen in Deventer. Meer dan 60 kinderen wachtten hem op. Sint had dit jaar een heel bijzondere muziekpiet meegenomen. Met zijn accor-deon begeleidde hij vele sinterklaasliedjes. De kinderen lieten zwemdiploma’s, koprollen en allerhande kunsten zien, het was een groot feest. De cadeautjes bleken de pieten kwijt te zijn geraakt, maar met hulp van de kinderen werden deze snel teruggevonden.

Sinterklaas EindhovenVoor het eerst in de geschiedenis van Goudappel kwam Sinterklaas op 30 november 2011 ook een bezoekje brengen aan de Eindhovense vestiging. De laatste jaren waren er zoveel kinderen bijgekomen dat Sinterklaas het de moeite vond om met maar liefst 3 pieten rich-ting het zuiden af te reizen. In een versierde vestiging zaten 10 kinderen met hun papa’s en mama’s, samen met nog enkele nieuwsgierige collega’s met smart te wachten op de komst van Sinterklaas. Alle kinderen hadden mooie kleurplaten gemaakt wat aan het einde van de middag werd beloond met lekkers en een ‘echte’ pietenmuts.

Page 19: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 201118

Sinterklaas dobbelavond EindhovenJaarlijks organiseert de vestiging Eindhoven een sinterklaasavond voor collega’s die op dat moment werkzaam zijn op de zuidelijkste vestiging van Goud-appel Coffeng. Met 15 collega’s werd op woensdag 7 december 2010 het inmiddels beruchte dobbelspel ge-speeld. Iedereen was het afgelopen jaar weer erg braaf geweest, want niemand ging naar huis zonder cadeau.

Naast eerder beschreven activiteiten heeft de PV het afgelopen jaar een leuke kortingsactie kunnen aan-bieden. Tegen gereduceerd tarief konden kaarten voor de Scheg worden besteld. De PV is alleen doorgeefluik geweest voor deze aktie. De kosten zijn volledig door de deelnemers betaald. Dezelfde constructie is toegepast voor de donaties voor Serious Request van 3FM.

De activiteit ‘Buitenlandse voetbalwedstrijd‘ is wegens te weinig animo niet doorgegaan.

Page 20: PV jaarverslag 2011

0

10

20

30

40

50

60

70

DV EH AM DH LW MT OO GT VM OS TIEM OTI DT

aantal werknemers per groep

deelnemers aan PV-activiteiten

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 201119

Deelname PV-activiteiten

Evenals vorig jaar heeft de PV nauwgezet de deelname aan activiteiten bijgehouden én geanalyseerd. Dit levert een leuk inzicht op in het succes van de activitei-ten. Ook is een vergelijking gemaakt met vorig jaar.

Aantal deelnemers PV-activiteiten ten opzichte van de groepsgrootte

Page 21: PV jaarverslag 2011

0%

10%

20%

30%

40%

50%

60%

70%

80%

90%

100%

DV EH AM DH LW MT OO GT VM OS TIEM OTI

activiteiten 2011 per groepPercentage deelname

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 201120

De activiteiten van de PV spreken een groot deel van de medewerkers aan, van alle medewerkers nam 71% deel aan minimaal één van de activiteiten. Medewerkers uit de vestiging Eindhoven nemen relatief gezien het meest deel aan activiteiten van de PV. Daarna volgen de vestiging Amsterdam en TIEM waar respectievelijk 86% en 83% van de groep in 2011 aan minimaal één activiteit heeft deelgenomen.

Page 22: PV jaarverslag 2011

0

50

100

150

200

250

Barbecue D

en Haag

Bureaufe

est

Eftelin

g

Kampeerw

eekend

Karten

Sinte

rklaas

Sinte

rklaas d

obbelavond Ein

dhoven

Kookwork

shop Ein

dhoven

Wate

rskië

n

Weekend London

Wijn

worksh

op Eindhoven

Wijn

worksh

op Den H

aag

Win

ters

port Fin

kenberg

Zaalvoetb

al

Zweefvlie

gen

partners, kinderen, introducees

medewerkers

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 201121

Aan de activiteiten in 2011 hebben 661 mensen deel-genomen. Hiervan zijn 405 deelnemers medewerkers van Goudappel Coffeng, Tiem en Omnitrans. De druk-ste activiteit was het bureaufeest met 197 deelnemers, gevolgd door Sinterklaas (105 deelnemers), de Efteling (65 deelnemers) en het weekend Londen (60 deelne-mers). De door medewerkers meest bezochte activi-teiten zijn het bureaufeest, de Haagse Barbecue en Londen met respectievelijk 118, 54 en 43 medewerkers.

Ter vergelijking: het totaal aantal deelnemers in 2010 was 470 mensen waarvan 307 collega’s. Dit verschil wordt grotendeels veroorzaakt door het bureaufeest in 2011, dat één keer in de twee jaar door de PV wordt georganiseerd.

Page 23: PV jaarverslag 2011

0

20

40

60

80

100

120

140

160

20-30 31-40 41-50 51-60 61-70

aantal werknemers per groep

deelnemers aan PV-activiteiten

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 201122

Uit alle leeftijdscategorieën wordt deelgenomen aan de activiteiten. In de groep onder de 30 jaar is de deel-name relatief gezien het grootst.

Page 24: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 201123

Activiteiten 2012

Inmiddels is ook de activiteitenkalender voor 2012 vastgesteld. Deze is mede tot stand gekomen met input uit de organisatie van vorig jaar. Tijdens een enquête begin 2011 is aan alle medewerkers gevraagd aan welke activiteit zij zouden willen meedoen. De activiteiten die in de enquete hoog scoorden en nog niet in 2011 zijn georganiseerd zijn toegevoegd aan de activiteitenkalender van 2012. Daarnaast zijn enkele succesvolle activiteiten uit de voorgaande jaren weer toegevoegd. Hierbij valt te denken aan de winter-sportreis, weekend naar een grote stad, Sinterklaas, kampeerweekend en de BBQ in Den Haag.

De activiteitenkalender wordt jaarlijks via de interne post verspreid onder alle medewerkers. Ook is deze digitaal te vinden op het Goudappel Coffeng prikbord. Voor 2011 staan de hiernaast vermelde activiteiten op de planning.

Page 25: PV jaarverslag 2011

Wintersport

janu

ari

april

juni

nove

mbe

r

maa

rtm

eise

ptem

ber

dece

mbe

r

april

juni

okto

ber

Workshop eten en drinken

Kampeerweekend

Grote stad (Berlijn/Parijs)

Beekse Bergen

Quiz

Sinterklaas

Slipcursus Paintball

Barbecue Den Haag

Karten

www.pvgoudappel.nl

= medewerker

= met partner

= met gezin

Pa c t i V i t e i t e n

2 0 1 2

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 201124

Page 26: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 201125

Financiën

Inzicht InkomstenstructuurDe inkomsten van de PV bestaan uit: • Contributie

De contributie bedraagt € 4,00 per maand per medewerker. Stagiaires en afstudeerders betalen ook contributie. De contributie is verplicht en wordt altijd ingehouden.

• Bijdrage van het bedrijf De PV krijgt voor iedere medewerker een bijdrage van het bedrijf van € 9,08 per maand.

• Incidentele bijdrage In een enkel geval, zoals bij het jubileum, ontvangt de PV een eenmalige bijdrage voor een specifieke activiteit.

De totale inkomsten van de PV verschillen per jaar en zijn sterk afhankelijk van het aantal medewerkers. De begroting wordt gebaseerd op het aantal medewerkers dat op 1 januari in dienst is. Dit aantal kan aan het eind van het jaar veel groter zijn (dan hebben we een overschot) of lager zijn (dan hebben we een tekort). In het jaar dat er geen bureaufeest wordt gegeven, wordt een reservering gedaan voor het jaar daarop.

Page 27: PV jaarverslag 2011

Personeelsvereniging Goudappel Groep - jaarverslag 201126

Speerpunten

Ook voor 2012 heeft de PV een aantal speerpunten op de agenda staan. Ook dit jaar willen we met alle te organiseren activiteiten nog beter aan te sluiten op de wensen en behoeften van de medewerkers. Daarnaast streven we dit jaar naar het opzetten van een goede en informatieve website voor de PV. De PV-website stond al voor 2011 op de planning, maar is vanwege verschil-lende omstandigheden (bijvoorbeeld de eventuele kop-peling aan de in 2011 gelanceerde nieuwe website van Goudappel Coffeng) doorgeschoven naar 2012.

Page 28: PV jaarverslag 2011

Goudappel Groep

Snipperlingsdijk 47417 BJ Deventer Postbus 1617400 AD Deventer T +31 (0)570 666 222

www.goudappel.nl