Programmaboekje Women at the Top Amsterdam 2011

8

description

Women at the Top, Euronext, Amsterdam 23 september 2011

Transcript of Programmaboekje Women at the Top Amsterdam 2011

Page 1: Programmaboekje Women at the Top Amsterdam 2011
Page 2: Programmaboekje Women at the Top Amsterdam 2011

Beste Student,

Women at the Top wordt vandaag voor de tweede keer door Make a Move in Amsterdam georganiseerd. Vorig jaar bleek het evenement een groot succes te zijn waar iedereen met een goed en voldaan gevoel op terug keek. Ook dit jaar hopen we een inspirerende, motiverende en leerzame dag voor jullie, de toekomstige topvrouwen, neer te zetten. Een vol programma met topvrouwen zoals Isabelle Spindler-Jacobs en Alice Jentink aan het woord. Ook worden er verschillende workshops aangeboden waar je aan de slag gaat met je eigen toekomst.

Een dag voor en door vrouwen, een unieke dag met alle facetten die een vrouwelijke topstudent maar kan wensen. Laten we even stil staan bij de locatie waarin we ons bevinden; de beurs de basis van de Nederlandse economie. Naast alles wat je ziet en hoort wordt je vandaag ook uitgedaagd om je eigen talent te ontwikkelen. Wie ben je en wat ga jij de komende jaren verwezenlijken? Doorbreek dat glazen plafond, ga je droom achterna en word de eerste vrouwelijke minister president!

We hopen dat je vandaag als een geweldige dag zult beleven en wensen je een leerzame en inspirerende dag toe!

Namens het Make a Move team 2011,

Frederieke Vroom,Coordinator Make a Move Amsterdam

Frederieke VroomJasmijn MüllerHylke van Voorst VaderFriso HamersKiki NorbruisMyrthe RustemeijerAlixe van Ogtrop

Women at the Top Dagprogramma

09.00 uur Ontvangst & keuze game

09.30 uur Opening door Frederieke Vroom van Make a Move en door dagvoorzitter Anousha

Nzume

09.40 uur Alice Jentink en Amanda Waldram-Hopman delen hun ervaring als vrouwen aan de top

10.20 uur Talkshow

11.30 uur Workshop ronde 1

13.00 uur Lunch

14.30 uur Workshop ronde 2

16.10 uur Plenaire afsluiting

17.00 uur Borrel

Contact: Make a Move Amsterdam

Valckeniersstraat 65, J/K gebouw, kamer 3.061018 XE Amsterdam

 Tel: 020-6265030

Email: [email protected]

Page 3: Programmaboekje Women at the Top Amsterdam 2011

Make a Move is een non-pro!t organisatie voor en door studenten die als doel heeft de Nederlandse student voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dit doet Make a Move door verschillende workshops en evenementen te organiseren door het hele jaar heen. Hieronder zie je een kort overzicht van de evenementen die we naast de Women at the Top nog meer organiseren en die je kunt bezoeken.

Zeven studenten houden zich een jaar lang bezig met de organisatie van deze evenementen en maken deel uit van het Make a Move bestuur. Zes hiervan op part-time basis (15 uur per week) 1 functie is full time. In november kan je solliciteren om je ook een jaar voor Make a Move in te zetten, veel te leren en de coolste evenementen te organiseren!

Make a Move CarrièreweekHet grootste evenement binnen het jaarprogramma van Make a Move is deze week. Een driedaags evenement waar jij in contact kan komen met jouw toekomstige werkgever. Tijdens een 1-op-1 gesprek, een diner of een workshop leer jij intressante bedrijven kennen. Dit evenement zal dit jaar plaatsvinden in de Zilveren Toren. De Carrièreweek is met name interessant voor studenten in de eindfase van hun studie.Data: 28,29,30 november

Sollicitatie & AssessmenttrainingMake a Move geeft jou de kans je voor te bereiden op het arbeids-selectieproces door middel van deze twee trainingen. Een professioneel trainingsbureau zullen deze trainingen verzorgen bij een bedrijf in-house. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat er van jou als student verwacht wordt tijdens het sollicitatieproces. De solicitatie en assessmenttrainingen zullen dit jaar bij Ymere in-house gegeven worden.Data: 17, 18 november

Future is YoursMake a Move organiseert jaarlijks een carrièredag gericht op studenten die in de oriënterende fase van hun studie zitten. Door middel van individuele en groepsoefeningen zullen de studenten tijdens deze workshops uitgedaagd worden om na te denken over hun kwaliteiten. Dit evenement zal pas in februari 2012 weer plaatsvinden.

Make a Move Amsterdam

Kom naar de WOMEN Inc. stand en doe de WOMEN THINK! keuzegame.Doorleren of reizen? Carrière maken of eerst kinderen? Sporten of uitgaan?

Alles wat je nu kiest, bepaalt wat je later doet of bent. Inspireer jezelf en doe de game!

Kijk voor meer informatie op www.womeninc.nl

VERGROOTJE KANSEN!

Page 4: Programmaboekje Women at the Top Amsterdam 2011

NYSE Euronext

Beursplein 5 biedt onderdak aan de Amsterdamse beurs van NYSE Euronext en 33 handelsgerelateerde partijen, waaronder handelshuizen en media. De Amsterdamse beurs is onderdeel van NYSE Euronext, de eerste trans-Atlantische beurzengroep. De beurzen van NYSE Euronext in Europa en de Verenigde Staten verhandelen aandelen, futures, opties, !xed-income producten en Exchange Traded Products (ETP’s).

De aandelenhandel ontstond in 1602 toen de VOC als eerste onderneming ter wereld aandelen op de markt bracht. Vanuit Amsterdam verspreidde de aandelenhandel zich wereldwijd. Amsterdam kent tevens de oudste optiebeurs van Europa. De Amsterdamse beurs is mede hierdoor een begrip in zowel binnen- als buitenland. Al decennialang is het dé plek waar in Nederland de gereguleerde handel in effecten plaatsvindt.  In 2000 werd de beurs onderdeel van Euronext; de eerste grensoverschrijdende beurs in Europa. Het samengaan van de Europese beurs met de beurs van New York leverde vervolgens in 2007 de grootste beurs ter wereld op: NYSE Euronext.

Met meer dan 8.000 noteringen wereldwijd (excl. Europese Structured Products) vertegenwoordigen de effectenbeurzen van NYSE Euronext  een derde van het wereldwijde effectenhandelsvolume, de meeste liquiditeit van welke beurzengroep dan ook.

Page 5: Programmaboekje Women at the Top Amsterdam 2011

Anousha Nzume (1969), trotse moeder van 3, studeerde jaren geleden af aan de Hoge School voor de Kunsten te Amsterdam. Sindsdien is zij non-stop professioneel werkzaam als theater en programmamaker, actrice en presentator en dagvoorzitter. Ze was te zien in diverse theater en tv producties. Je kent haar wellicht van de serie Vrouwenvleugel en Koefnoen. In 2000 was Anousha !nalist in het Leids Cababaret festival. Daarna tourde ze door heel Nederland met haar eigen voorstellingen Eiland en Voor-Spel.

SpreekstersLeeftijd: 37Samenwonend, 2 kinderen (3 en 1 jaar)CV: Alice Jentink is als Hoofd Communicatie van NYSE Euronext verantwoordelijk voor de communicatie (media relations, events, PR, interne communicatie) van de Amsterdamse beurs van NYSE Euronext. Tevens stuurt ze de media relations van de Europese effectenbeurzen van NYSE Euronext aan. Alice werkt sinds 2005 voor de internationale beurzengroep. Hiervoor heeft ze gewerkt bij de toezichthouder op de #nanciële markten, de AFM, en vermogensbeheerder Barclays Global Investors. Alice startte haar carrière na haar studie Communicatiewetenschap op de Universiteit van Amsterdam, bij de Amsterdamse beurs, toen nog Amsterdam Exchanges geheten.Wat wilde u vroeger worden: Van alles; van zangeres tot bestuursvoorzitter van een Multi National, maar nooit echt een heel serieus en duidelijk beeld bij gehad.Gouden tip: Vrouwen (en mannen) in Nederland hebben nog steeds veel keuzes en voorrechten zoals de mogelijkheid tot parttime werken. Dat is goed geregeld en daar kun je gebruik van maken, maar als je echt de top wilt behalen, vrouw of man, dan zul je 'gewoon' meer dan fulltime en heel hard moeten werken.

Dagvoorzitster

Leeftijd: 36 jaar Gezinssituatie: getrouwd met Hans Waldram en 2 kinderen van 6 en 7 jaar.  CV: Nadat ik mijn studie aan de Hotelschool Maastricht had afgerond, ben ik vrij toevallig het bankvak ingerold. Bij de ABN AMRO heb ik in veel verschillende functies bekleed. Ik ben begonnen als Zakelijk Accountmanager, Vestigingsmanager op een bankshop, Private Banker, Directeur Zaken en de laatste 1,5 jaar heb ik me volledig bezig gehouden met het familiebedrijf vanuit het hoofdkantoor. Na ruim 12 jaar ABN AMRO, had ik wel een gevoel dat ik voor een wat kleinere organisatie wilde werken. Lokale aanwezigheid,  klantgerichtheid en  maatschappelijke betrokkenheid waren elementen die ik in een organisatie zocht. Verder wilde ik binnen Private Banking in een leidinggevende rol aan de slag gaan. Nu werk ik alweer ruim 5 maanden bij Rabobank Amsterdam als Manager Private Banking.Wat wilde u vroeger worden: Als klein kind burgemeester, daarna hotelmanager.Gouden tip: Probeer je zo breed mogelijk te ontwikkelen, zodat je breed inzetbaar bent. Doe zoveel mogelijk ervaring op tijdens je studie. Kijk goed bij welk bedrijf je wil werken en kijk of dit middels een traineeship mogelijk is.

Ze presenteerde lange tijd samen met de recent overleden Clark Accord het interviewprogramma Nieuw Amsterdam Praat voor AT5 en MTNL. Naast al haar werkzaamheden treedt Anousha regelmatig op als dagvoorzitter, moderator en gespreksleider op conferenties, evenementen en debatten. En nu dus ook bij Make a Move!

Anousha Nzume

Amanda Waldram-Hopman

Alice Jentink

Page 6: Programmaboekje Women at the Top Amsterdam 2011

PanelledenTalkshow

Isabelle Spindler-Jacobs

Leeftijd: 45 jaarGezinssituatie: getrouwdCV: Isabelle Spindler-Jacobs is sinds april 2009 Directeur Retail bij Heineken Nederland en sinds januari 2000 in dienst van Heineken. Isabelle heeft diverse commerciële functies bekleed o.a. als Accountmanager Airlines –and Travel Retail en Hoofd Customer Service van Heineken Export. 2003-2009 heeft Isabelle de functie van Marketing Manager en daarna van Directeur Retail van frisdrankproducent Vrumona B.V (bekend van o.a. Crystal Clear, Royal Club, Sisi en Pepsi) vervuld. Vrumona B.V. is onderdeel van het Heineken concern. Isabelle startte haar loopbaan bij Nutricia waar zij onder meer als Marketingmanager en National Account Manager Thuisverbruik werkte. Vervolgens werkte zij als International Marketing Director bij Bols.Wat wilde u vroeger worden: drogisteGouden tip: blijf jezelf en blijf je ontwikkelen.

Ineke Kooistra Leeftijd: 41 jaarGezinssituatie: Getrouwd met Jan, 2 kinderen, Rik van 12 jaar en Babet van 8 jaarCV: Ineke Kooistra is sinds januari 2011 directeur Specialties binnen de Adecco Group - werelds grootste HR dienstverlener. Daarnaast is zij oprichter en directeur van Adecco Top Secretaries.   Adecco Top Secretaries is de snelst groeiende secretaresse-specialist in Nederland.  Als ‘global practice leader’ is zij mede verantwoordelijk geweest voor de implementatie van Adecco Top Secretaries wereldwijd.   Ze heeft achttien jaar HR-management ervaring bij USG en Adecco. Ook was ze enkele jaren werkzaam als businesslinemanager voor de landelijk opererende IT-organisatie CSS.Wat wilde u vroeger worden: StewardessGouden tip: Ontdek je talenten, vertrouw hierop en benut ze!

Panellid 4

MAN, info volgt.

Catautje Hijmans van den Bergh

Leeftijd : net 50Gezinsituatie: man, 2 zoons, 2 stiefdochters. Wonend in AmsterdamCV: Na een studie klassieke talen werkte Cateautje als Trainee bij Mees & Hope in de eind jaren ’80. Vervolgens vervulde ze verschillende commerciele functies binnen MeesPierson met grote klanten en projecten in Nederland en New York. Ze ronde haar Excutive MBA af in ’94 en vervulde meerdere toezichthoudende functies bij onder andere: Nieuwe Kerk, Concertgebou, ASN Beleggingsfondsen. In 1997 begon ze als adviseur bij Boer & Croon en is al partner sinds 2002.Wat wilde u vroeger worden: niet duidelijk niet speci#ek, iets later kinderrechterGouden tip: Een toverstokje is er niet echt, dat zou ideaal zijn. Succes dwing je af (en daar zit veel onder)

Page 7: Programmaboekje Women at the Top Amsterdam 2011

Workshop

Zaal 1 Zaal 2 Zaal 3 Zaal 4

Ronde 111.00

Ronde 213.30

Heineken Van Beuningen

She Tailor Power 2 improve

De blonde Tafel

Woman Inc.

Power 2 improve

Heineken: Refresh your careerHeineken, de werkgever in Nederland waar je baan verder gaat dan je vak. Je werkt nauw samen met andere disciplines en bent continue bezig met het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Wij zijn het premium biermerk van Nederlandse origine, dat in meer dan 170 landen in de wereld verkrijgbaar is. En in meer dan 70 landen brouwen we Heineken bier. Vanuit onze passie voor kwaliteit. Samenwerken en vernieuwenSamenwerken en innoveren zit ons in het bloed. Dat is de kracht van ons merk en ons marktsucces. In onze ogen kan het één niet zonder het ander. Innovaties vind je bij ons o.a. op het gebied van productie en commercie. Denk aan onze introductie van Jillz, speciaal voor vrouwen, in 2008.Innovaties komen niet zomaar tot stand. Binnen Heineken hechten we daarom groot belang aan samenwerken en aan het opleiden en ontwikkelen van medewerkers. Zo houden we elkaar steeds scherp. En met resultaat. Wij bieden jou de gelegenheid het beste in jezelf naar boven te halen. Of je nu de diepte van jouw vakgebied opzoekt of je verder bekwaamt als manager. Er is veel mogelijk bij Heineken.

Case:Aan de hand van een commerciële case laten we je zien met welke projecten je aan het begin van je loopbaan bij Heineken te maken krijgt. Je eerste kennismaking met de marketing of sales wereld van Heineken. Ben jij de winnaar van deze case?

Power2Improve:Meer leiderschap, betere communicatie en vergroting vanbreinvaardigheden, bereik je met Power2Improve. Jezelf verbeteren dus, net zoals meer dan 10.000 studenten en duizenden topmanagers door heel Europa. Of je nu kiest voor advies, coaching of training, de vorm is altijd persoonlijk, energiek en (inter)actief. Belangrijker nog is de maatstaf dat het je meteen verder helpt door de directe toepasbaarheid. Oja, de evaluaties noemen ook steeds 'leuk' als extra positief punt.

Workshop: 'Topvrouw? Vind jouw topleven!'Hoe kom je van toptalent naar topvrouw? En wat is dat eigenlijk: 'jouw topleven'? Als je kunt, wilt en durft, leer je in deze workshop wat je echt nodig hebt: 9 rollen, 7 eigenschappen, 5 waarheden, 3 stappen en 1...N.B. Voor winnen in de workshop is meebrengen van chocolade noodzakelijk.

Page 8: Programmaboekje Women at the Top Amsterdam 2011

WorkshopsWorkshop

De Blonde Tafel AmsterdamDe Blonde Tafel Amsterdam is een hecht professioneel netwerk van ambitieuze hoogopgeleide vrouwen. Een netwerk waarbinnen nieuwe vriendschappen en zakelijke contacten ontstaan en de leden elkaar makkelijk kunnen benaderen. De Blonde Tafel Amsterdam biedt nieuwe kennis, kennissen en ervaringen en is er voor vrouwen die (zakelijk) willen inspireren en geïnspireerd willen worden.

Workshop: Hoe kies je een netwerk?Netwerken is het leggen en onderhouden van contacten die je verder kunnen helpen in je werk, carrière en privéleven. Maar dat netwerk is er niet alleen voor jou, het is de bedoeling dat jij ook anderen helpt in hun werk, carrière en privéleven. Netwerken is geven en nemen. Door het maken van de juiste keuzes bepaal je uiteindelijk wat het meest geschikte netwerk voor jou is. Maar.....hoe maak je nu die juiste keuze en waar moet je nu precies op letten?In een interactieve presentatie laten Jacobine Talsma – zelfstandig ondernemer www.yourpaforaday.nl en Freya Verhulsdonk, voorzitter van vrouwennetwerk De Blonde Tafel Amsterdam (www.deblondetafelamsterdam.nl) zien, hoe jij het netwerk bouwt dat bij jou past

WORKSHOP WOMEN Inc - Vergroot je kansenWOMEN Inc. is een platform dat de participatie van vrouwen op de arbeidsmarkt stimuleert. Door de jaren heen heeft ze vele geluiden verzameld en manieren gevonden om de kansen van vrouwen te vergroten. WOMEN Inc. organiseert talkshows en festivals om op eigentijdse wijze de vrouwenzaak onder de aandacht te brengen.

Workshop: Wat zijn de factoren die jou als vrouw in je loopbaan beïnvloeden, stimuleren of juist tegenhouden? Door welke stemmetjes in je hoofd laat jij je leiden? Die van je opvoeding, je omgeving, je vriendinnen? Of pak je zelf de regie? Anousha Nzume leidt de WOMEN Inc. workshop. Ze geeft je een moment van bezinning om te ontdekken wat je écht wilt.

She TailorFirst dressing The Mind; then the Body! She staat voor de vrouwelijke tailor die als primai uitganspunt voor haar maatwerk ‘the mind’ neemt en secundair ‘te body’. ANders gezegd; She Tailor kleedt een persoon naar zijn/haar persoonlijkhied, wat zich uitin een unizek kledingstuk, gesneden op zijn/haar lichaam. Deze #loso#e is gebaseerd op een psychologische achtergrond. De zes jaar ervaring en meer dan 1000 adviesgesprekken met klanten uit verschillende bedrijfsniveaus wormen het fundament van She-Tailor.Workshop: “Manage je eerste indruk”HOe komt het dat aantrekkelijk uitziende mensen sneller en vakaer hogerop komen in het bedrijfsleven dan minder aantrekkelijk uitziende mensen? ‘Gunfactor’ is hier the keyword. Waar wordt deze gunfocator op gebaseerd in het zakenleven? In hoeverre spelen onderstaande aspecten mee in het toekennen van de gunfactor bij een 1e indruk? Wetenschap wijst uit:1) 55% uiterlijk/kleding (visueel)2) 35% houding (non-verbaal)

Van Beuningen Campus Banking&Investments / Consultancy: Van Beuningen & Partners Campus heeft de focus op het bemiddelen van high potential WO starters met interesse in Banking & Investments en Strategy Consulting. Onze opdrachtgevers varieren van de grote bekende corporates tot kleine ambitieuze boutique #rms. Allemaal zijn zij op zoek naar aanstormend talent en bieden zij uitstekende ontwikkeling- en doorgroeimogelijkheden. Door middel van een orienterend gesprek zullen onze consultants kijken of en waar de beste aansluitingen zijn voor deze talentvolle (bijna) afgestudeerden, en begeleiden zij de kandidaat tijdens het sollicitatietraject.

WorkshopBen jij benieuwd hoe je een sollicitatie moet voorbereiden, welke vragen er gesteld kunnen worden en wat er van jou wordt verwacht? Kom dan naar de workshop van Van Beuningen & Partners Campus waarbij verschillende aspecten ter sprake komen. Denk hierbij aan de orientatie, re$ectie op jezelf, stappenplan, CV check, brief en solliciteren.