Programmaboekje New Wine NEXT 2012

7
Ben jij tussen de 13 en 17 jaar? Gaaf! Wees welkom bij New Wine NEXT! Lees gauw verder... n e w w i n e n e x t 2 0 1 2 New Wine NEXT Hier vind je de beste sprekers, de leukste jeudleiders en de gekste spellen. Dit alles kun je vinden op het jongerenterrein van NEXT. Op het terrein is van alles te doen. Zo kun je er natuurlijk elkaar ontmoeten, goede seminars volgen, maar ook een potje pannavoetbal spelen. Daarnaast zijn er jeugdleiders die in samenwerking met Youth for Christ | Nederland een fantastisch programma neerzetten. Het is hoe dan ook the place to be! Algemene info Inschrijven gebeurt op het jongerenterrein en kan vanaf zaterdag om 14:00 uur. Je krijgt dan een polsbandje wat je toegang geeft tot alle activiteiten. Ben je tussen de 13 (dat betekent dat je nu in de eerste klas van de middelbare school zit) en de 17 jaar? Dan heb jij sowieso recht op een bandje. naast als illustrator en stylist. Kortom een veelzijdige vrouw die je misschien kent van haar praatjes voor EO Denkstof. Wie je jdens de avondvieren kunt tegenkomen is Jordy, hij werkt voor de HGJB. Dit is een organisae die veel doet voor jongeren in de kerk. Misschien ken je hem wel van de scholieren weekenden of wellicht was je vorig jaar bij zijn seminar. Van de laatste vrouw die een viering zal leiden zijn we wel gewend dat ze op het podium staat bij NEXT. Onze presentatrice Erika zal een verhaal komen vertellen. Tijdens de celebraons is er ook aljd ruimte voor ministry. Op dat moment staat het ministry team voor je klaar om met jou samen naar God toe te gaan en met je te bidden. Je kunt werkelijk met alles naar hen toe stappen. Zit je ergens mee, wil je meer van God ervaren of heb je gewoon even een steuntje in de rug nodig? Het ministryteam is er voor jou! Celebrations Elke avond is er voor jullie een knallende celebraon met onze eigen band, een super tof praatje en is er de ruimte om voor je te laten bidden door het ministryteam. De band wordt dit jaar weer geleid door Ramon Plakke. Hij zal samen met ons God aanbidden door te knallen met de jongerenband. Deze momenten zijn een feestje om samen te vieren en God te danken. De praatjes jdens de celebraons worden dit jaar verzorgd door Duurt Vonck, Erika Mulder, Joëlle Rothuizen en Jordy Kroon. Duurt is dominee in Houten, waar hij vooral acef is onder jongeren. Daarnaast is hij sinds dit jaar lid van het kernteam, je zult de komende jaren nog wel meer van hem horen. Joëlle is studente filosofie en theologie en werkt daar- OVERZICHT PROGRAMMA PAG. 61

description

Lees hier het programma van het jongerenprogramma van New Wine: NEXT.

Transcript of Programmaboekje New Wine NEXT 2012

Page 1: Programmaboekje New Wine NEXT 2012

Ben jij tussen de 13 en 17 jaar?

Gaaf!

Wees welkom bij New Wine NEXT!

Lees gauw

verder...

newwine next 2012

New Wine NEXTHier vind je de beste sprekers, de leukste jeudleiders en de gekste spellen. Dit alles kun je vinden op het jongerenterrein van NEXT. Op het terrein is van alles te doen. Zo kun je er natuurlijk elkaar ontmoeten, goede seminars volgen, maar ook een potje pannavoetbal spelen. Daarnaast zijn er jeugdleiders die in samenwerking met Youth for Christ | Nederland een fantastisch programma neerzetten. Het is hoe dan ook the place to be!

Algemene infoInschrijven gebeurt op het jongerenterrein en kan vanaf zaterdag om 14:00 uur. Je krijgt dan een polsbandje wat je toegang geeft tot alle activiteiten. Ben je tussen de 13 (dat betekent dat je nu in de eerste klas van de middelbare school zit) en de 17 jaar? Dan heb jij sowieso recht op een bandje.

naast als illustrator en stylist. Kortom een veelzijdige vrouw die je misschien kent van haar praatjes voor EO Denkstof. Wie je ti jdens de avondvieren kunt tegenkomen is Jordy, hij werkt voor de HGJB. Dit is een organisati e die veel doet voor jongeren in de kerk. Misschien ken je hem wel van de scholieren weekenden of wellicht was je vorig jaar bij zijn seminar. Van de laatste vrouw die een viering zal leiden zijn we wel gewend dat ze op het podium staat bij NEXT. Onze presentatrice Erika zal een verhaal komen vertellen.

Tijdens de celebrati ons is er ook alti jd ruimte voor ministry. Op dat moment staat het ministry team voor je klaar om met jou samen naar God toe te gaan en met je te bidden. Je kunt werkelijk met alles naar hen toe stappen. Zit je ergens mee, wil je meer van God ervaren of heb je gewoon even een steuntje in de rug nodig? Het ministryteam is er voor jou!

Celebrations

Elke avond is er voor jullie een knallende celebrati on met onze eigen band, een super tof praatje en is er de ruimte om voor je te laten bidden door het ministryteam.De band wordt dit jaar weer geleid door Ramon Plakke. Hij zal samen met ons God aanbidden door te knallen met de jongerenband. Deze momenten zijn een feestje om samen te vieren en God te danken.

De praatjes ti jdens de celebrati ons worden dit jaar verzorgd door Duurt Vonck, Erika Mulder, Joëlle Rothuizen en Jordy Kroon. Duurt is dominee in Houten, waar hij vooral acti ef is onder jongeren. Daarnaast is hij sinds dit jaar lid van het kernteam, je zult de komende jaren nog wel meer van hem horen. Joëlle is studente fi losofi e en theologie en werkt daar-

OVERZICHTPROGRAMMA PAG. 61

Page 2: Programmaboekje New Wine NEXT 2012

newwinenext.nl

SeminarsSpeciaal voor jou hebben we ook dit jaar een supergoed seminar programma neergezet. Je kunt ‘s ochtends kiezen uit drie soorten seminars

• What the F.A.Q Tijdens deze seminars gaan we in op veelgestelde vragen. Hoe haal ik meer uit de Bijbel? Wat moet ik met de dood? Waarom heeft God mij ouders gegeven? Zijn dit vragen die jij ook wel eens hebt? Kom en ga met ons opzoek naar het antwoord!

• New Wine BasicDeze seminars gaan over onderwerpen waar New Wine zich bijzonder voor inzet. Het werk van de Heilige Geest, gebed, profeti e en nog veel meer. Als het geloof iets is wat voor jou belangrijk is, maar je wilt nog meer leren dan zijn deze seminars echt een aanrader voor jou!

• Experience(d)Kom je al jaren op New Wine? Heb je het idee dat je alles nou al wel een keer gehoord hebt? Kom dan naar deze se-minars. We gaan dieper in op thema’s, bespreken nieuwe onderwerpen en dagen jou uit om in je eigen leven aan de slag te gaan met het geloof!

BackstageHeb je behoeft e om even alleen bij God te zijn en Hem op een persoonlijke en creati eve manier te ontmoeten? Dat kan in de BackStage tent. In deze ruimte hangen verschillende kleine opdrachten die je in sti lte kunt doen. Daarnaast vind je er uitspraken om over na te denken, prakti sche ti ps om je gebed of vraag concreet te maken en is er de mogelijkheid om voor anderen te bidden. Zoek je gewoon sti lte? Dat kan natuurlijk ook. Het gaat er vooral om dat jij op een nieuwe manier met God in contact komt, met Hem praat, vragen stelt of gewoon naar Hem luistert.

Get ConnectedAls het ‘s avonds gezellig is geweest in de Lounge heb je ‘s ochtends misschien wat meer moeite met wakker worden. Dan kan het je wat meer moeite kosten om weer op God gericht te zijn. Om je hierin te helpen starten we relaxt en ontspannen met een viering die in het teken staat van de ontmoeti ng met God. Kom lekker wakker worden in de Celebrati on tent.

Social mediaBen jij ook zo’n Twitt eraar of deel je graag foto’s op Facebook? Tof! Neem je smartphone mee naar New Wine. Dit jaar is New Wine NEXT acti ef op de sociale media. Twitt er mee via de hashtag #nwnext en laat weten wat je van het programma vindt. Daarnaast kun je ti jdens de conferenti es foto’s vinden op Facebook en een krabbel achterlaten op Hyves. NEXT is via de volgende links te vinden:

• newwinejongeren.hyves.nl• facebook.com/newwinenext• twitt er.com/newwinenext

Cup a GroupVind je het leuk om andere mensen wat beter te leren ken-nen? Tof, dat kan! Elke middag om vier uur zijn er zoge-naamde ‘Cup a Group’ groepjes. In een klein verband leer je elkaar nét wat beter kennen, praat je over allerlei onder-werpen en kan je samen lekker chillen. Natuurlijk is het ook een superplek om nieuwe vrienden te maken of om stoom af te blazen als het je allemaal even teveel wordt. Maar, er zijn ook spannende opdrachten die het uiterste van je vragen. Met je groepje samen doe je leuke opdrachten en misschien win je wel de Group-a-Cup!

ActiefNaast worship, bidden en seminars kun je je ook lekker uitleven in de pannakooi op het terrein! Vind je dit maar saai? Er ís meer mogelijk, als jullie graag meer willen sporten kan dat. Vraag er naar op het jongerenterrein. Op dinsdag is er een sport toernooi voor jou. Kom jij laten zien wat je kunt?

Refresh LoungeEven lekker loungen? Dat kan in onze eigen REFRESH lounge! We hebben net als vorig jaar onze eigen hangplek en dit jaar is het er nog gezelliger. Je kan er gewoon lekker chillen op muziek van onze enige echt “huis-dj’s”, kletsen met één van de jongerenwerkers of met je vrienden een tof spel spelen. Daarnaast zijn er ook ‘s avonds allerlei super toff e acti vitei-ten in de lounge. Zie hiernaast voor de openingsti jden!

newwine next 2012LOUNGE!

OPENZaterdag14.00 - 18.00 inschrijven | 20.30- 00.00Zondag t/m Donderdag 11:45 - 12:30 | 13:00 - 14:00 | 15:15 - 16:00 | 17:00 - 18:00 | 20:30 - 00:00

AVONDPROGRAMMA LOUNGE

Page 3: Programmaboekje New Wine NEXT 2012

newwinenext.nl

Hilde | Medewerkers

Bart Jan | Productie

Nico | kernteamleider

Jan | projectleider

Duurt | Inhoud

Judith | Media

Bas| Ontspanning

Even voorstellen... het kernteam

Jan is 29 jaar en getrouwd met Anja. Samen hebben ze twee mooie dochters van 3 jaar oud. Hij werkt voor Youth for Christ | Nederland en is projectleider van New Wine NEXT. Daarnaast is hij plaatselijk jongerenwerker in de PKN Heerde.

Hij heeft passie voor jongeren en heeft het grote verlangen dat zij God mogen leren kennen. Naast jongerenwerker is hij zangleider en houdt hij van sport (kijken, maar ook doen!).

Nico is jongerenwerker bij Rijnwaarde, verloofd met Judith en voetbalt bij VSC. Hij geniet van vriendschappen, goeie fi lms, ontmoeti ngen met mensen, zijn relati e met God en van New Wine. Hij heeft een hekel aan champignons, onge-rechti gheid, komkommers en gebroken nachten.

Bart-Jan is 34 jaar oud en getrouwd met Erika (die spreekt ook op NEXT). Samen gaan ze naar de NGK Houten. Verder houdt hij van zijn vrienden, jongeren, organiseren en fi lms. Zijn spreuk voor dit jaar: “Give us the tools and we’ll fi nish the job!”

Veranderlijk als het weer en zo gekleurd als een bos veld-bloemen is Hilde, en zo is ook haar leven. Vol enthousi-asme stort ze zich in elke uitdaging die op haar pad komt. Zo belandde ze in een gezellige woongroep, draait ze een meidenclub voor moslimmeiden en probeert ze er, met een prachti g jongerenteam, op New Wine een bruisende topweek van te maken. Hilde zal ook een creati eve workshop geven!

Bijna 27 jaar geleden opende Bas voor het eerst zijn ogen! Zijn mott o is: “het leven is geen probleem dat moet worden opgelost, maar een avontuur dat moet worden beleefd”. Over twee maanden gaat hij een nieuw avontuur aan, dan stapt hij in het bootje met Inge! Woorden die hem kenmer-ken zijn sporti ef, levensgenieter, opti mist en een hart voor jongeren!

Judith is 25 jaar oud en gaat in dit najaar trouwen met Nico (ja, die staat ook in dit lijstje). Judith werkt in het dagelijks leven als grafi sche vormgever onder de naam fokkervorm (zie fokkervorm.nl). Tijdens NEXT is ze verantwoordelijk voor alles wat met media te maken heeft .

Voor het eerst bij Next maar al jaren bezoeker van New Wine; Duurt Vonck. Vader van 3 kids, getrouwd met Griëtt e, dominee in de vrijgemaakte kerk. Duurt heeft het verlangen om aan jongeren te laten zien hoe tof het is om samen met God te leven! Naast kernteamlid zal hij ook als spreker op het hoofdpodium staan!

Michel is 21 jaar oud en komt helemaal uit Hoogeveen. Hij werkt dit jaar bij Youth for Christ | Acti on. Dat is ook de plek waar hij New Wine heeft leren kennen. Zijn hobby’s zijn sporten, reizen en foto’s maken.

Michel | Action YfC

Page 4: Programmaboekje New Wine NEXT 2012

newwinenext.nl

Bas

Even voorstellen...sprekers

Jordy Kroon is 25 jaar en werkt als ti enerwerker bij de HGJB. Hij is ge-trouwd met Heidi en samen wonen ze in Barneveld. Wat Jordy en Heidi graag doen is reizen, daarnaast genieten ze er enorm van om U-NITE te leiden (hun ti enerclub). Jordy kijkt enorm uit naar NEXT 2012 en hoopt samen met ons meer te ontdekken van onze Gave God!

Joëlle is zangeres, student, illustrator en spreker. Een echte allrounder dus! Ze zingt in het InsideOutGospel-choir, studeert fi losofi e en theologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarnaast werkt Joëlle mee aan de Denkstof-fi lmpjes van EO Jongeren. Voor haar is de rode draad dat ze alti jd opzoek is naar mooie dingen. De schoonheid van God, het leven, de schepping, mensen, muziek en gedachten.

Erika is in het dagelijks leven kinderfysiotherapeut en de vrouw van Bart-Jan (die verantwoordelijk is voor de producti e ti jdens NEXT), samen zitt en ze in de NGK van Houten. Ze houdt enorm van God en jongeren en vindt het dan ook te gek om die twee te combineren op NEXT 2012. Tenslott e houdt ze van sporten, muziek en gezellig samenzijn met vrienden.

Peter van der Molen is 33 jaar en vader van vier stoere zoen en één fan-tasti sche dochter. Hij komt uit Leeuwarden, is getrouwd, houdt van Ajax, voetbal, lekker koken en vindt het ook leuk om te kamperen. Hij heeft een hekel aan regen, is eigenwijs en houdt van God.

Bas is jongerenwerker bij Jeugd met een Opdracht in Heerde. Daarnaast heeft hij een enorme passie voor God, jongeren en de Bijbel. Daarnaast geeft hij over het bekenste boek ter wereld (ja dat is de Bijbel!) seminars en is hij drummer.

De arti esten van Zeven Zegels Music steken de boodschap van het Evangelie niet onder stoelen of banken: Met energieke beats en zuivere teksten, gebaseerd op Gods Woord en het leven van alledag, willen de rappers van Zeven Zegels de toehoorder prikkelen en uitdagen een le-venssti jl aan te nemen als die van Christus.

De arti esten van Zeven Zegels Music steken de boodschap van het Evangelie niet onder stoelen of banken: Met energieke beats en zuivere teksten, gebaseerd op Gods Woord en het leven van alledag, willen de rappers van Zeven Zegels de toehoorder prikkelen en uitdagen een le-venssti jl aan te nemen als die van Christus.

Ramon Plakke is al jaren acti ef als aanbiddingleider in zijn plaatselijke ge-meente en daarbuiten. Zijn baan als productmanager combineert hij met het schrijven van Nederlandstalige aanbiddingsliederen. Daarnaast deed Ramon CD producti es voor SoulSurvivor en meer recent produceerde hij albums voor Kees Kraayenoord en Matt hijn Buwalda. Ramon is getrouwd en vader van vier kinderen.

Merel van der Brugge is 18 jaar en tweedejaars student aan het Albeda Dans College in Rott erdam. Dansen is dan ook haar passie, iets wat ze al vanaf haar zevende doet. Daarnaast maakt ze mensen graag enthousiast door te dansen voor God.

Henk woont werkt op Kanaleneiland in Utrecht. In de Utrechtse wijk wonen meer moslims dan christenen. Henk heeft in de afgelopen ti jd veel vrienschappen opgebouwd met moslims en anders gelovigen in de wijk. Hij leert veel van mensen die geen christen zijn en probeert hen Jezus te laten zien en over hem te vertellen.

Peter

Erika

Joëlle

Jordy

Michaël | Zeven Zegels

IJsbreker | Zeven Zegels

Ramon

Merel

Henk

Page 5: Programmaboekje New Wine NEXT 2012

newwinenext.nl

Jan Jaap

Martin

Joost

Even voorstellen...sprekers

Basti aan en Wim hebben samen de Kwajongens Ideeënbureau. Zij staan voor KWAliteit, zijn JONG, EN Samen met jou willen zij er iets waardevols van maken. Hun mott o: Belletje lellen bij heilige huisjes, zodat mensen zichzelf niet TE serieus nemen. Dat doen Basti aan en Wim zelf vooral ook niet. Wij vertellen niet hoe het ‘zit’of hoe het zou ‘moeten’. Wij helpen jou eigenwijs gelovig te zijn!

Chris Steinz werkt voor Youth for Christ in Almere als zendeling. Hij is daar leidinggevende van het YfC team. Daarnaast is hij graffi ti arti est en geeft hij regelmati g workshops.

Joost woont samen met zijn vrouw in Utrecht en werkt voor Youth Alpha en studentenvereniging Navigators. Hij houdt enorm veel van Jezus. Daar-naast geniet hij van sporten, vrienden, familie en goed weer. Tenslott e: als je ‘m ti jdens NEXT ‘s ochtends aanspreekt en chagrijnig reageert, ligt niet aan jou. De ochtend is niet zijn sterkste moment :-).

Marti n is getrouwd met Sanne en vader van Ben. Daarnaast werkt hij als stafl id jongerenwerk in de NGK Houten, waar hij inmiddels zes jaar werkzaam is. Verder houdt hij van surfen, squashen, fi lm kijken en boeken lezen.

Dit is Jan Jaap en hij probeert al jaren gewoon zichzelf te zijn. Dat lukt vooral goed als hij Jezus volgt. Leven met Jezus is nooit saai vooral niet als je het er met jongeren over hebt. Daarom is hij jongerenwerker en missionair werker in de kerk en daarbuiten.

Cary woont in Houten. Ze heeft vier kinderen en een kleindochter van 2 jaar, waar ze helemaal weg van is. Cary houdt van God, van mooie kleuren en ze kan alles om zich heen vergeten als ze een een goed boek heeft . Ze was getrouwd met Henk, die op 55 jarige leeft ijd overleed. Cary werkt als kinder- en jeugdhulpverlener.

Remco is 21 jaar oud en studeert Culturele Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool van Rott erdam. Hij geniet van het heerlijke studentenle-ven, is lid van Navigators Rott erdam en houdt van nieuwe mensen leren kennen. Het kan zijn dat je hem al eens eerder bent tegengekomen, want hij werkt nu acht jaar als DJ en draait de laatste drie jaar op bruiloft en, studentenfeesten, Soul Survivor, Impac en New Wine.

Eline Hoogenboom (27) is hoofdredacteur van online meidenmagazine Huis van Belle en schreef het boek ‘Moeders mooiste’. Dagelijks houdt ze zich bezig met meidenthema’s als identi teit, seksualiteit en empower-ment. Ze gelooft in de kracht én kwetsbaarheid van meiden en moti veert hen, vanuit haar eigen leven, om helemaal zichzelf te durven zijn.Over Huis van Belle: Huis van Belle is een online magazine voor meiden tussen 12 en 17 jaar. Elke dag verschijnen er nieuwe arti kelen over beauty, mode, geloof, relati es, keuzes maken en nog veel meer: huisvanbelle.nl.

Joost is gek op sport en in het bijzonder op voetbal. Hij kan helemaal opgaan in het spel bij zijn voetbalclub VVOG. Met dezelfde passie als voor voetbal werkt hij bij IKOS als trainer en psychomotorisch therapeut. In zijn werk ondersteunt hij mensen met allerlei klachten van allerlei leeft ijden. Met de trainingen die hij verzorgt richt hij zich vooral op jongens en mannen die zich willen ontwikkelen en verder willen in hun leven.

Dit zijn Tjeerd, Michiel, Judith en Nando! Het nieuwe mediateam van NEXT! Ze houden zich bezig met vormgeving, PR, social media, fotogra-fi e, fi lmen! Elke dag is er een dagjournaal in de Celebrati on tent om sti pt 19:00 uur! Zorg dat je er elke avond bij bent! Op donderdag geven ze ook een workshop over social media onder jongeren. Benieuwd wat ze uitspo-ken? Volg @newwinenext en Twitt er mee via #nwnext.

newwinenext.nl | facebook.com/newwinenext

Chris

Kwajongens Cary

Eline

Media team

Remco | DJ Dance Miller

Joost | IKOS

Page 6: Programmaboekje New Wine NEXT 2012

newwinenext.nl

Programmazaterdag avond

19.00 – 20.30 Celebration tentCelebrati on - Joëlle RothuizenThema: REFRESH!

20.30 – 00.00 LoungeKennismaking spel

zondagochtend

9.45 – 10.30 celebration tentGet connected - Jan van de Berg

10.45 – 11.45 celebration tentBidden voor elkaar: gek of “te gek”? – Hans DelhaasBidden is echt niet zo makkelijk. Discipelen vroegen aan Jezus om een voorbeeld. De Bijbel vertelt dat Jezus en de Heilige Geest ons echt moeten helpen bij bidden. Voor een ander bidden is misschien nog moeilijker en spannender? Wat moet je dan zeggen...hoe weet je wat goed is voor die ander? Daar wil de Heilige Geest je ook bij helpen. Hoe werkt dat en waar moet je dan op lett en? Dat gaan we be-spreken én we gaan voor elkaar bidden.

Hans is getrouwd, vader en al zes keer opa. Hij werkt op de Evangelische Hogeschool in Amersfoort als tutor en docent. Hij vindt niks mooier dan met jonge mensen nadenken over de vraag hoe God het leven met ons bedoeld heeft , dát is mijn passie!

10.45 – 11.45 seminar tentHoe haal ik meer uit de Bijbel – Bas WesterhofDe Bijbel een mooi boek of verhalen met levenslessen, maar wat betekend het voor mij. Hoe kan ik de Bijbel beter begrijpen, wat kan ik doen om wat ik lees beter te begrijpen? Tijdens deze ti jd wil ik de jongeren wat handvaten geven hoe Bijbellezen makkelijker wordt.

10.45 – 11.45 backstage tentDenk groot, doe sterk – Jordy KroonGrote dingen voor God doen? Het lijkt onmogelijk. Toch laat de Bijbel ons andere dingen zien: God werkt door jonge mensen heen. Josia bijvoorbeeld. Hij was acht jaar oud toen hij koning werd en was zesti en toen hij het land herstelde voor God! Een heldendaad! Samen gaan we op zoek naar het geheim van hoe we het verschil kunnen maken in de wereld en wat ons tegenhoudt.

zondagmiddag

14.00 – 15.15 celebration tentCrea voor Dummy’s – Hilde Lorier‘ik heb wel leuke ideeën, maar twee linker handen’ ‘ik ben niet creati ef’ ‘het wordt nooit hoe ik het wil hebben’ ‘anderen kunnen het alti jd beter’ Misschien herken jij deze gedachten wel. Creati viteit lijkt een eigenschap die niet voor iedereen weggelegd is. In deze workshop gaan we met elkaar ontdekken waarom creati viteit wél voor iedereen weggelegd is. En dit heeft natuurlijk alleen zin als we ook met elkaar aan de slag gaan. Reken maar op een verrassend resultaat!

14.00 – 15.15 LoungeRapworkshop – 7zegelsWil jij je eigen lyrics schrijven en leren ‘fl owen als water’? ‘Tongtwisten met fl air’ en ‘punchlines droppen’ aan de hand van ‘harde multi ’s’? In deze workshop helpt Michaël Stoop, rapper van Zeven Zegels, je op weg met het schrijven van je eigen teksten!

zondagavond

19.00 – 20.30 celebration tentCelebrati on - Joëlle RothuizenThema: Dorst

20.30 – 00.00 Lounge7zegels

maandagochtend

09.45 – 10.30 celebration tentGet connected – Jan van de berg

10.45 – 11.45 celebration tentDe Geest brengt leven – Joost KlokDe Heilige Geest is degene die leven brengt, zegt de Bijbel. Maar wat betekent dat voor jou? Hoe kan je een leven leiden wat voldoening geeft ? We gaan samen zoeken naar hoe Gods Geest in jouw leven aanwezig kan en wil zijn. En wat dat van jou vraagt. Leven door zijn Geest is geen garanti e voor een comfortabel leventje, wel een garanti e voor een leven dat je voldoening geeft .

10.45 – 11.45 seminar tentOuders wat moet ik ermee? – Peter van der MolenIn deze seminar gaan we eens dieper in op die vraag. Op onderzoek naar wat Gods bedoeling is van ouders. Wat jij van jouw ouders mag verwachten. Kriti sch naar je ouders,

maar ook kriti sch naar jezelf. Want jij bent verantwoordelijk voor jouw gedrag en niet voor dat van je ouders. Een aanra-der voor iedereen die zich weleens afvraagt waar ouders nu precies goed voor zijn.

10.45 – 11.45 backstage tentWorkshop onderdak – TearKun jij schoenenpoetsen? Veel jongeren overleven op die manier en moeten hun eten uit het vuilnis halen. In de workshop ‘Onderdak’ ga je op acti eve manier aan de slag met het leven van straatjongeren. Je ontdekt wat God zegt over armoede en onrecht en wat jij er zelf mee kunt.

Onderdak is een programma om je Nacht Zonder Dak voor te bereiden, en het is ontwikkeld samen met Youth for Christ.

maandagmiddag

14.00 – 15.15 seminar tentGrafi tti workshop – Chris SteinzVandaag gaan we lekker aan de gang met de graffi ti spuit-bussen. Creati viteit is een heel belangrijk in ons leven en dat gaan we vandaag weer wat verder ontwikkelen. Wat we exact gaan doen zul je ti jdens de workshop gaan meemaken maar het wordt in ieder geval leuk!

14.00 – 15.15 LoungeAanbiddingsmuziek maken – Ramon PlakkeWat is nu eigenlijk aanbiddingsmuziek maken? Is dat dan anders als ‘gewoon’ muziek maken? En wat hebben aanbid-ding en muziek überhaupt met elkaar te maken? Waar moet ik aan voldoen om mee te kunnen doen in de band? Deze workshop is voor jou als je van muziek houdt en hier meer over weten.

maandagavond

19.00 – 20.30 celebration tentCelebrati on met Jordy KroonThema: Levend water

20.30 – 00.00 LoungeOpen Podium

dinsdagmiddag

14.00 – 16.00 sportprogramma

dinsdagavond

19.00 – 20.30 celebration tentCelebrati on - Jordy KroonThema: vernieuwing

20.30 – 00.00 lounge

woensdagochtend

09.45 – 10.30 celebration tentGet connected – Jan van de berg

10.45 – 11.45 celebration tent‘schatgraven’ – Erika mulderGod heeft je allerlei mooie gaven gegeven, maar hoe weet je wat je gaven zijn? En als je ze wilt gebruiken, moet je eerst nog een hoop leren, toch? Nee, God wil je gebruiken zoals je bent! Hij heeft een uniek plan met jouw leven.We gaan samen op zoek naar de gaven die God jou gegeven heeft en hoe je ze kunt gebruiken, op een manier die past bij Zijn plan. Je gaat niet alleen luisteren, maar ook wat doen!

10.45 – 11.45 seminar tentWat moet ik met de dood? – Cary lenstraDe dood, wat moet je ermee? Misschien heb je te maken (gehad) met het overlijden van een geliefd persoon. of je vriend heeft een familielid verloren. Wat doet de dood met je? Wat doe jij met de dood? Is de dood een vriend of vij-and? Je hoort het persoonlijke verhaal over iemand die heeft geleefd met de dood voor de ogen, je kunt je vragen twitt eren of er op een creati eve manier mee aan de slag.

10.45 – 11.45 backstage tentArt of connecti ng – Marti n LingstuylOns leven is als een verhaal. Een verhaal dat in verbinding staat met Gods verhaal en ook met de verhalen van mensen om ons heen. Waar raakt jouw verhaal Gods verhaal? Waar raakt Gods verhaal het verhaal van die anderen? Dit seminar is een zoektocht naar waar verhalen overlappen en levens veranderen.

Page 7: Programmaboekje New Wine NEXT 2012

newwinenext.nl

woensdagmiddag

14.00 – 15.15 celebration tentBoys only – IKOS

14.00 – 15.15 seminar tentGirls only – Eline HoogeboomBen jij 100 % real?! Wat we doen, is niet wie we zijn. Wie ben jij echt? Hoe ontdek je je ware ik en hoe leer je jezelf te zijn en te laten zien aan anderen? In het Girls onlyprogram-ma ‘’Gemaskerd bal’ laat Eline jou haar ware gezicht zien. Durf jij ook face to face te gaan?

woensdagavond

19.00 – 20.30 celebration tentCelebrati on - Duurt VonckThema: genezing

20.30 – 00.00 loungeFilmavond

donderdagmorgen

09.45 – 10.30 celebration tentGet connected – Jan van de berg

10.45 – 11.45 celebration tentDromen met de kwajongens – Basti aan van de BergWeinig praten, veel doen! Realisti sch over jouw en Gods dromen. Met een frissse bril op gaan bezig met het vormgeven van jouw droom. Zonder van jezelf een superheld te maken of een Godswonder te verwachten. Wat wil jij bereiken en welk doel geeft God aan ons leven?! Ook voor niet-dromers! Natuurlijk halen we wat katt ekwaad uit...!

10.45 – 11.45 seminar tentWat als je niet in Jezus gelooft ? – Henk BoumanWelke religies vinden we om ons heen in Nederland?Hebben mensen zonder religie ook een religie? Hoe ga je om als christen met mensen die niet geloven wat jij gelooft ? Hoe weet je nou precies wat ‘waar’ is? Praat over je eigen vragen en twijfels en die van je vrienden.

10.45 – 11.45 backstage tentHoe overleef ik een crisis! Survival ti ps voor ti eners. – Jan Jaap BouwmanHeb je veel ruzie met je ouders of hebben zij veel ruzie met elkaar? Is je verkering uit? Zie je het leven niet zo zitt en?

Zie je God niet zo zitt en? We maken allemaal wel eens grote of kleine crisissen mee in ons leven. Wat doe je dan? Hoe reageer je? In deze workshop krijg je survival ti ps vanuit de Bijbel.

donderdagmiddag

14.00 – 15.15 celebration tentStreetdance/Hiphop – Merel van de BruggeEen leuke dans workshop op leuke christelijke muziek en een goede ontspannen fysieke bezigheid. Tijdens deze workshop zul je zien dat je ook door middel van een hiphop dans God kunt aanbidden.

14.00 – 15.15 seminar tentSocial media – mediateamKan jij geen dag zonder Facebook en check je alti jd het laatste nieuws via Twitt er? Dan ben je niet de enige. Steeds meer ti eners hebben sociale media ‘nodig’. Hoe erg is dat nou eigenlijk en beïnvloedt dat de rest van je leven? Daar gaan we over praten ti jdens de workshop over media.

14.00 – 15.15 LoungeDJ workshop – DJ DancemillerHier leer je de basis-skills om muziek te kunnen mixen en zal ik je alle functi es van de apparatuur uitleggen. Verder vertel ik wat over mijn eigen ervaring in dit leuke vak en zal ik ook vertellen over mijn bewuste muziekkeuze. Uiteraard is er ge-noeg ti jd om vragen te stellen en zelf platen te gaan draaien!

donderdagavond

19.00 – 20.30 celebration tentCelebrati on - Erika MulderThema: toekomst

20.30 – 00.00 loungeAft erparty met DJ Dance Millder

vrijdagmorgen

09.45 – 10.30 celebration tentAfsluitcelebrati on – Nico Arendsen

OVERZICHTPROGRAMMA