Programmaboekje: Black Magic Woman Festival 2012

15
Black Magic Women: Zanillya Farell, Sabrina Starke en Kris Berry Bijlmer Parktheater 9 t/m 11 nov. BLACK M GIC WOMAN blackmagicwoman.nl WORKSHOPS SPOKEN WORD FILM Dans Comedy Theater

description

Black Magic Woman is een multidisciplinair festival waar culturele diversiteit een vanzelfsprekend gegeven is.Al zestien jaar biedt het festival een podium voor grensoverschrijdende artiesten met roots elders dan in Nederland. Inmiddels is het Black Magic Woman uitgegroeid tot een volwaardig platform waar professionele en beginnende muzikanten, beeldend kunstenaars, film- en theatermakers én hun publiek elkaar ontmoeten. Be You is het thema van deze 17e editie van het Black Magic Woman Festival. Drie dagen lang theater, dans, muziek, film, debat, beeldende kunst en comedy, maar ook workshops, soul food en cocktails. Jouw roots, jouw kunst, jouw verhaal. Black Magic Woman is een platform voor grensoverschrijdende kunst en cultuur. Het festival is in 1996 op initiatief van Krater Theater gestart om vrouwelijke professionele en semi-professionele artiesten uit verschillende windstreken voor het voetlicht te brengen.

Transcript of Programmaboekje: Black Magic Woman Festival 2012

Bla

ck M

ag

ic W

om

en

: Za

nill

ya F

are

ll, S

ab

rina

Sta

rke

en

Kris

Be

rry

Bijlmer Parktheater9 t/m 11 nov.

BLAck M gic WoMAnblackmagicwoman.nl

WORKSHOPSSPOKENWORD

FILMDans

Comedy

Theater

ik –BLAck MAgic WoMAn–

zie kansen en grijp ze.Passie voor dialoog,

literatuur, kunst en cultuur brengen mij bij jou.

ik ben uniek en omarm verschillen.

ik ben jong, ik ben oud. ik ben alle huidskleuren.

Mijn wortels zijn hier, maar ik ga op in de wereld en

overschrijd grenzen.ik confronteer, creëer en deel.

ik ben jij, jij bent mij.

In deze 17de editie van het Black Magic Woman festival staat de uniqueness van de vrouw centraal.

‘Be yourself, everybody else is already taken’. Deze legendari-sche quote van Oscar Wilde is anno 2012 nog altijd actueel.

BE YOU… - het thema van dit jaar - staat voor waarderen van de persoon die jij bent: een zelfbewuste vrouw die de wereld verrijkt. BE YOU… een creatief en positief pleidooi voor selflove

and appreciation.

Verwacht een festivalprogramma met veel food for thought van inspirerende en eigenzinnige vrouwen en mannen. Vanuit hun eigen culturele achtergrond, creatieve discipline en levensvisie geven zij invulling aan het thema BE YOU. Just to name a few people: Sabrina Starke, Kris Berry, Tanja Jadnanansing, Zanil-

lya Farell, Gilda Dannarag, The Honey Dos en Sheetal Gandhi. Op de Homemade Market vind je de hipste handgemaakte producten van ondernemende Black Magic Women. Tijdens

de talkshow Voices en de workshops is ruimte om op persoonlijk niveau de diepte in te gaan.

Dus, Black Magic Woman, geef jezelf een brasa voor alles wat je al hebt bereikt. Wees

trots omdat je werkt aan het waarmaken van jouw dromen en zeg

‘Absolutely Fabulous’ voor de resultaten die je al hebt geboekt! Namens het hele team

wensen wij je een mooi Black Magic Woman Festival toe!

Maureen Healy Artistic Director Saundra Williams Managing Director

BLAck MAgic WoMAn is een platfom voor grensoverschrijdende kunst en cultuur.

Drie dagen lang jouw roots, jouw kunst, jouw verhaal. Black Magic Woman colours your world!

volg ons via www.blackmagicwoman.nlen Facebook

De New Yorkse punkband The Honey Dos bestaat uit drie vrouwen van Chinese, Filipijnse en Mexicaanse afkomst. Met hun optredens maken zij krachtige, feministische state-ments - over the top – maar met een serieuze boodschap: “Door middel van onze muziek benadrukken we dat we baas zijn over ons eigen lichaam en seksuele behoeften. Op Black Magic Woman Festival hopen we jonge vrouwen te inspi-reren hun individualisme te vieren en hun vrouwelijkheid te omarmen.”

The Honey Dos treden op bij de opening van de expositie BE YOU in het CBK en op de Black Magic Woman Afterparty. + surprise acts!

Sheetal gandhi maakte furore als choreograaf van de Broadway productie Bombay Dreams en liet als danser een onuitwisbare indruk achter in de voorstelling Dralion van Cirque du Soleil. Op het festi-val presenteert Gandhi haar dansvoorstelling Bahu, Beti, Biwi. Gedurende haar verblijf van een maand geeft Sheetal presentaties en workshops. Voor actuele data check website en facebook.

Het verblijf van Sheetal Gandhi wordt mede mogelijk gemaakt door Heesterveld.

4 Black Magic Woman Festival 2012

internationalguestsSheetal gandhi The Honey Dos

5 Black Magic Woman Festival 2012

Op uitnodiging van CBK Zuidoost en OAZO-AIR werken Patricia Kaersenhout en Jean-nette Ehlers aan een korte film over het festivalthema BE YOU. De film laat twee vrouwen zien - een zwarte en een witte vrouw - die langzamerhand van kleur veranderen. Deze wordt vertoond tijdens de opening van het festival en is ook te zien in de duo-expositie in CBK Zuidoost.

Jeannette Ehlers (Denemarken 1973) maakt foto’s en video’s waarin ze de begrippen ‘betekenis’ en ‘identiteit’ onderzoekt. Haar recente werk heeft de Deense slavenhandel in de koloniale tijd als thema, waarbij haar eigen etnische achtergrond - een Deense moeder en

een vader uit Trinidad - extra kracht aan het werk geeft.

Patricia kaersenhout (Nederland 1966) onderzoekt in haar werk haar Surinaamse achtergrond in relatie tot haar opvoeding in een West-Euro-pese cultuur. Ze stelt vragen over de Afrikaanse diaspora en hoe die zich verhoudt tot feminisme, seksualiteit, racisme en de geschiedenis van de slavernij.

In aanwezigheid van de kun-stenaars wordt de expositie geopend door Sasha Dees, curator van Open Ateliers Zuidoost. Met een optreden van The Honey Dos!

Beeldende kunst

BE YoUPatricia kaersenhout enJeanette Ehlers

openings expositie(te zien tot eind december) vrijdag 9 nov. 17.00 - 19.00 uur cBk Zuidoost

6 Black Magic Woman Festival 2012

openingPresentatie: Jasmine Sendar

vrijdag 9 nov. 20.00 uur Ymerezaal

7 Black Magic Woman Festival 2012

Black Magic Woman is very proud to present Sabrina Starke, kris Berry en Zanillya Farell! Drie award winning diva’s – één concert. Uniek, want niet eerder traden zij samen op! Verwacht een kleurrijke mix van soul, jazz, blues, folk, latin, reggae en hip-hop onder de begenadigde leiding van Pablo Nahar.

Sabrina StarkeSabrina Starke heeft al grote successen op haar naam staan. In Nederland, in haar geboorteland Suriname en daarbuiten. Met de release van haar debuutalbum in 2008, tekende zij een meerja-rig contract bij het beroemde Amerikaanse jazzlabel Blue Note. Afgelopen zomer kwam alweer haar derde album uit: Outside the Box.

kris Berry De op Curaçao geboren Kris Berry bracht in 2011 haar eer-ste EP uit, waarin ze de richting

uitzette voor haar debuutal-bum Marbles dat in april dit jaar uitkwam. Eerder al stond zij op North Sea Jazz Festival in Rotterdam en werd door Radio6 uitgeroepen tot ‘Soul & Jazz Talent’.

Zanillya Zanillya’s muziek wordt om-schreven als een muzikale ontdekkingsreis in verschil-lende talen: Papiamento, Ne-derlands en Engels. De unieke manier waarop zij verschillen-de muziekstijlen met hiphop fuseert, werd in 2011 terecht bekroond met de Grote Prijs van Nederland.

Het Black Magic Woman platform is erg trots dat Tanja Jadnanansing het festival officieel opent! De in Suriname opgegroeide Jadnanansing studeerde Nederlands Recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en werkte onder meer voor de NOS en MTNL. Sinds 2010 is ze lid van de Tweede Kamer en werd bij de laatste verkiezin-gen met meer dan 28.000 stemmen herkozen.

Om 18.00 uur wordt het festival in stijl geopend tijdens een heerlijke en verzorgd openingsdiner. Toegang tot het diner is mogelijk via losse kaartverkoop.

En wie wint de BLACK MAGIC WOMAN AWARD 2012-2013? Tijdens de opening wordt bekend gemaakt wie deze eervolle titel dit jaar mag dra-gen! De prijs wordt uitgereikt aan een vrouw die zich op uit-zonderlijke wijze heeft ingezet voor diversiteit in Nederland en in het bijzonder voor de empowerment van zwarte vrouwen. Marjorie de Cunha, winnares van vorig jaar, zal de award officieel overhandigen.

De “MindMEP”, de jaarlijkse terugkerende gesproken co-lumn, is inmiddels een traditie geworden. Dit jaar zal er streng doch rechtvaardig “gemept” worden door Shantrelle Lewis (Caribbean Cultural Center African Diaspora Institute, New York) en Sheetal Gandhi (zie Inter-national Guests)

Muziek

Black MagicDiva’sconcert

8 Black Magic Woman Festival 2012

Bazaar

HomeMadeMarketTrash & Ready, Favela Brasil, Manjewell accessoires, Afro candy e.a. i.s.m. African Homecoming

zaterdag 10 nov. 14.00 - 20.00 uur zondag 11 nov. 12.00 - 18.00 uurFoyer

9 Black Magic Woman Festival 2012

De BMW Fringe is een doorlo-pend programma met jong en aanstormend talent. In voor-gaande jaren stonden onder meer Nzinga Sordam, Muna Shirwa en Quinsy Gario op het podium. Toen nog onbekend maar inmiddels volwaardige theatermakers. Kom ook dit jaar kijken naar de ongesle-pen diamanten van Zuidoost en daarbuiten! Onder meer met BMW Girlz Music! o.l.v. mu-sical director Jeritza Toney.

Wil jij ook op de planken van de BMW Fringe staan en ontdekt worden door de scout van het Amsterdam Fringe Festival? Geef je dan op via [email protected]

De plek voor Do-It-Yourself en homemade producten. Dit jaar voor het eerst op het fes-tival! Verschillende creatieve ondernemers zullen de hipste handgemaakte accessoires verkopen. Verwacht kleurrijke producten die je altijd al had

willen hebben. Kom langs en laat je tussen de voorstellingen en workshops door verrassen en verwennen door mooie kle-ding, lekkere sweets, boeiend leeswaar en veel meer van ‘all that good stuff’.

open Podium

Black MagicWomanFringeTry Poetry, Poetry circle Zuid-oost, chanje kunda, Black Magic girlz Music! (o.l.v. Jeritza Toney) en vele anderen i.s.m. Amsterdam Fringe Festival en Try Poetry.

zaterdag 10 nov.14.00 – 22:00 uur Studio 1

WWW.AMSTERDAMFRINGEFESTIVAL.NL

10 Black Magic Woman Festival 2012

Theater

De oneindige voorstellingBlack Magic girlz / Jeugdtheaterschool ZuidoostOriginele tekst: Anke Boerstra Tekstbewerking en regie: Marion VisserSpel: Denzel Goudmijn, Bianca Schrijver, Dunja Heijer, Raya van der Kroon, Robbie Wallin en Jahmani BlackmanDecor: Diederike SmitsMet dank aan: Jeugdtheater Stella Den Haag en Convoi Exceptionnel

zaterdag 10 nov. 15.00 - 16.00 uur Studio 2

11 Black Magic Woman Festival 2012

In Cluster vecht de Suri-naamse Mathilde geruisloos tegen de katers van het leven, terwijl haar echtgenote Karina krampachtig haar nagels in de onvermijdelijkheid klauwt. Onder de sluier van hun huwelijk proberen zij beiden de nietigheid van het bestaan buiten de deur te houden door er hun ogen voor te slui-ten. Maar wie zijn ogen dicht heeft, ziet niet wat er op hem afstiert.

Esther Duysker schreef haar afstudeerstuk Cluster in 2011 onder begeleiding van Marian Boyer. Op het ITs- Festival ‘11 presenteerden vijf acteurs fragmenten uit het stuk. Tijdens het Black Magic Woman Festi-val zal Cluster in de vorm van een theatrale enscenering in zijn geheel gelezen worden.

De theatrale lezing van Cluster is exclusief te zien op het Black Magic Woman Festival.

Doe je ogen dicht. En kijk naar mij.

De oneindige voorstelling speelt zich af op de stoffige zolder van Liz. Het ligt er vol met oude spullen, met boeken en met speelgoed. Gewa-pend met een rol vuilniszakken heeft Liz het voornemen de zolder grondig op te ruimen. Maar daarbij stuit ze op grote weerstand van de daar aan-wezige figuren. De zolder is

een metafoor voor Liz haar hoofd, een plek waar gefanta-seerd wordt, maar ook de plek waar haar geest met haar op de loop gaat. De voorstelling is geïnspireerd op onder meer de kinderboeken Het Onein-dige Verhaal, Peter Pan en The Wizard of Oz.

Theater

clusterTekst: Esther Duysker Spel: Samora Bergtop, Djamila Land-brug, Sanne Vanderbruggen, Tarikh Janssen en Sanne den Hartogh

zaterdag 10 nov. 16.45 - 17.45 uur Studio 3

Samen met het publiek verlaten Martinus en Madimin Nederland om terecht te ko-men in Suriname en Curaçao. Zon, zee, revolutie en strand passeren de revue terwijl klanken en smaken van het Caraïbisch gebied en Latijns Amerika de zaal vullen. Het publiek wordt meegenomen naar blijdschap en wrok, naar vergeving en rancune, naar het verleden en het heden. Door onvergetelijke gedichten worden werelden ontsloten en dichterbij gebracht.

T. Martinus is de artiesten-naam van Quinsy Gario. Hij studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. In november 2011 won hij MC’s

Hollandse Nieuwe Theaterma-kersprijs 2011. Een week later werd hij gearresteerd in Dor-drecht voor zijn kunstproject Zwarte Piet is racisme.

12 Black Magic Woman Festival 2012

Theater

Waterunder theBridgeT. MartinusConcept en tekst: T. Martinus Visuals: Glenda MartinusVideo: Dimitri MadiminSpel: T. Martinus en Dimitri Madimin

zaterdag 10 nov. 17.45 - 18.30 uur Studio 3

13 Black Magic Woman Festival 2012

Video Diary of a Black Magic Woman is een korte serie mini-documentaires met in de hoofdrol succesvolle vrouwen uit of werkzaam in Amsterdam Zuidoost. In een theatraal expressief videodagboek ver-halen zij ongeremd over hun passies, ambities, tegenslagen, dromen en successen. Drijfve-ren die het succes van deze Black Magic Women hebben bepaald worden blootgelegd. Rauw en rechtstreeks uit het leven gegrepen.

Film

Video diaryof a blackmagic womanRegie & Productie : Donna Lewis en Gordon Cruden Met Donna Lewis, Syglien Roosveld, Kelsey Blikslager en Ashley DansoI.s.m. stichting ZO! Cultuur Zuidoost

zaterdag 10 nov. 18.00 - 19.00 uur Ymerezaal

Workshop:Spiritueel

cBk

Foyer

Ymerezaal

Studio 1

Foyer

Ymerezaal

Studio 1

Studio 2

Studio 3

Foyer

Ymerezaal

Studio 1

Studio 2

Studio 3

Vrij. 9 nov.

Za. 10 nov.

Zo. 11 nov.

Opening + Diva concert

Honeydos

Video diary

Anton de Kom

Anton de Kom

Sheetal Gandhi

ExpositieP.Kaersenhout & J.Ehlers

Diner

Black Magic Woman Homemade Market

Black Magic Woman Homemade Market

BMW Girlz Cluster

Workshop 2: You are...

Workshop 1: Sheetal Gandhi

Workshop 3: Express..

Uma...

Female FAtUVoices: Be You

Water under...

Black Magic Woman Fringe

BMW afterparty

BMW afterparty

Open podium

Muziek Workshop talkshow

Dans ComedyFilmKunst Bazaar

theater

Programma overzicht *

* Let op: voor exacte tijden ga naar de desbetreffende pagina. Voor de meest actuele programmering: www.blackmagicwoman.nl

12.00

12.00

12.00

11.00

11.00

11.00

13.00

13.00

13.00

14.00

14.00

14.00

15.00

15.00

15.00

16.00

16.00

16.00

17.00

17.00

17.00

18.00

18.00

18.00

19.00

19.00

19.00

20.00

20.00

20.00

21.00

21.00

21.00

22.00

22.00

22.00

23.00

23.00

23.00

12.30

12.30

12.30

11.30

11.30

11.30

13.30

13.30

13.30

14.30

14.30

14.30

15.30

15.30

15.30

16.30

16.30

16.30

17.30

17.30

17.30

18.30

18.30

18.30

19.30

19.30

19.30

20.30

20.30

20.30

21.30

21.30

21.30

22.30

22.30

22.30

Als een rivier die naar de zee stroomt, geven twee vrouwen onophoudelijk hun kracht en liefde. Ze worden geconfron-teerd met hebzucht, verrijking, vernedering, mishandeling en onderdrukking, maar altijd is er de droom van een beter en gelukkig leven voor zichzelf en voor hun dierbaren. Zoals de rivier blijft stromen van de bron naar zee, blijven deze twee vrouwen zoeken naar kansen voor zelfontplooiing en bevrijding. Een zoektocht die onlosmakelijk verbonden is met kracht van overgroot-moeders, grootmoeders en moeders die gaven en namen om vooruit te komen.

Uma is het Surinaamse woord voor vrouw. Uma Gi Uma Teki staat voor de kracht van vrouwen om te geven (Gi) en te nemen (Teki). In het stuk gaat het om respect voor wat vrouwen ondanks vallen en opstaan presteren. Drijfveer is geloof in hun eigen kracht en de liefde als allesomvattende emotie.

16 Black Magic Woman Festival 2012

Theater

Uma giuma tekiTekst en spel: Martha Tjoe Nij en Gilda DannaragRegie: Frank Wijdenbosch

zaterdag 10 nov. 18.30 - 19.00 uur Studio 3

In deze bekroonde documen-taire gaan Ad, Cees en Judith de Kom terug naar hun jeugd en het leven van hun be-roemde vader, de schrijver en verzetsstrijder Anton de Kom (1898-1945). Als schrijver was hij een pionier die, uniek voor zijn generatie, een studie deed naar de slavernij in Suriname en het leed en de strijd van de slaven beschreef vanuit hun perspectief. Na zijn arres-tatie in 1944 heeft zijn familie tevergeefs en vaak tegen be-ter weten in gewacht op zijn terugkeer. Regisseur Ida Does reisde voor deze film onder meer naar het Duitse

Sandbostel om de plek te be-zoeken waar Anton de Kom, ver van zijn tropische geboor-tegrond, stierf. Gelukkig is zijn naam altijd blijven klinken…

17 Black Magic Woman Festival 2012

Film

Vrede,herinne-ringenaanAntonde komida Does

zaterdag 10 nov. 19.30 - 20.15 uur zondag 11 nov. 16.45 - 18.00 uur+ nagesprek met ida DoesStudio 3

19 Black Magic Woman Festival 2012

Ga voor inspiratie naar de voorstelling van Sheetal op zaterdag 10 november!

Heb je altijd al een krachtig personage willen creëren? Worstel je met hoe je een karakter neer moet zetten in je toneelstuk? Ben je op zoek naar de goede vragen om jouw personage ‘body’ te geven? Dan is de workshop van Sheetal Gandhi het antwoord. In drie uur helpt Sheetal je op weg een aantal belangrijke vragen te beantwoorden.

Voor meer info of aanmelden, mail naar [email protected]

Workshop 1

Howdo i createa theatrecharacter? Sheetal gandhiI.s.m. Sheela Vyas van training en adviesbureau Lotusandtulip

Let op! Voertaal is Engels

zondag 11 nov. 11.00 - 14.00 uur Studio 2

18 Black Magic Woman Festival 2012

Na de zeer succesvolle pre-view bij Black Magic Woman Festival 2010, is Sheetal Gandhi terug en nu met de volledige versie van Bahu-Beti-Biwi (schoondochter, dochter, echtgenote) – een indrukwek-kende dansvoorstelling waarin de complexiteit van familiere-laties centraal staat. Inspiratie haalde Gandhi uit zowel mo-derne als traditionele Indiase dans en muziek. Het resultaat is een hybride choreografie waarin zij zowel het verleden, het heden als de toekomst reflecteert.

Theater

Bahu –Beti –BiwiSheetal gandhiChoreografie, script, regie en perfor-mances: Sheetal GandhiMuziek: Joseph Trapanese

zaterdag 10 nov. 20.30 - 21.45 uur Ymerezaal

Hoe haal ik het beste uit me zelf en hoe bereik ik mijn persoonlijke doelen? Wat zijn mijn uitdagingen? Wat is mijn Unique Selling Point? Ontdek het tijdens deze workshop van Mara Michels en bouw je eigen persoonlijke brand! Mara begeleidt je en geeft je inzicht over welke stappen je kunt maken en hoe deze te realiseren. BE YOU, be your own brand!

Voor meer info of aanmelden, mail naar [email protected]

20 Black Magic Woman Festival 2012

Workshop 2

You areyour ownbrandMara Michels - inspiration network

zondag 11 nov. 12.00 - 14.00 uur Studio 1

21 Black Magic Woman Festival 2012

Wil je een andere manier van kijken ontdekken en je gedachten op een creatieve manier leren vormgeven? Beeldend kunstenaar Helen Martina en personal coach Marysia Weide dagen je tijdens deze workshop uit met verf, tijdschriften, folders, lijm, stiften en tape! Are you ready for an expressive explosion?

Voor meer info of aanmelden, mail naar [email protected]

Workshop 3

Expressiveexplosion Marysia Weide en Helen Martina

zondag 28 okt. 13.00 - 17.00 uur (deel1)zondag 11 nov. 12.00 - 14.00 uur (deel2)Studio 3

22 Black Magic Woman Festival 2012 23 Black Magic Woman Festival 2012

Afsluitende tunes met DJ Dahlila en The Honey Dos, afgewisseld met poetry en spoken word van het Fringe Team. Verder tongstrelend soul food en met de beste cock-tails wordt er geproost: op jou, Black Magic Woman!

Muziek

Black magic womanafterparty DJ Dahlila, The Honey Dos , Sheetal gandhie.a.

zondag 11 nov. 18.00 - 20.30 uurStudio 1

‘It’s just me, myself and who I want to beJust me, myself and who I’ll always beMy mother’s childMy father’s silence.’

Hoe belangrijk is je culturele erfenis voor je eigen ontwik-keling? Hoe zwaar wegen familietradities van je ouders en voorouders in de beslis-singen die je nu voor jezelf neemt? Wat nemen we mee en wat dragen we over aan de volgende generatie?

Muna Shirwa woordkunstena-res en theatermaker, zal door middel van scènes uit haar laatste voorstelling B-side

Boogie een kijk geven hoe zij haar culturele erfenis inte-greert in haar leven als jonge Amsterdamse vrouw.

Praat mee en ga in gesprek over wat jouw culturele ach-tergrond betekent voor jou als persoon en hoe je deze een plek geeft in de keuzes die je vandaag de dag maakt.

Talkshow Voices

BE YoUMuna Shirwa e.a.i.s.m. Aletta E-Quality en The Miss kitty Show

zondag 11 nov. 14.30 - 16.00 uur Ymerezaal

24 Black Magic Woman Festival 2012 25 Black Magic Woman Festival 2012

Stand up comedy

FemaleFATUSoundos, Ellen Dikker en Sukru Sani (Jeritza Toney en Lucinca Sedoc) Presentatie: Jeffrey Spalburg

zondag 11 nov. 16.30 - 18.00 uur Ymerezaal

FATU – het stand-up comedy programma in het Bijlmer Parktheater is al meer dan zes jaar een begrip in Amsterdam Zuidoost. Voor deze speciale female edition ontvangt gastheer en MC Jeffrey Spalburg Soundos, Ellen Dikker en Sukru Sani, het nieu-we comedy duo van Lucinda Sedoc en Jeritza Toney.

Soundos De Marokkaans-Amsterdamse Soundos begon als 15-ja-rige met acteren bij Artisjok-Nultwintig. Nu is ze stand-up comedian bij Comedy Train en regelmatig op televisie te zien. Haar eerste cabaretvoor-stelling heeft de toepasselijke titel ‘Soundos aangenaam’.

Ellen Dikker Ellen won in 2006 de Persoon-lijkheidsprijs op Camaretten, het meest prestigieuze

cabaretfestival van Neder-land. Inmiddels is ze alweer toe aan haar derde avondvul-lende programma: Horten en Stoten.

Sukru SaniJeritza Toney, bekend van haar eigen cabaretshows en samenwerking met Jörgen Raymann én Lucinda Sedoc die debuteerde tijdens de talent edition van Fatu en in 2011 optrad bij Zo Raymann, bundelen hun krachten. Dat belooft wat.

Online: www.bijlmerparktheater.nlKassa: 020 311 39 30 (ma-vr 14:00 – 17:00)info: kassa@bijlmerparktheater

opening met concert F 15,-openingsdiner F 15,-Toegang festival F 2,50*Ymerezaal F 12,50Studio F 5,-Workshop F 5,-Dagkaart (zaterdag en zondag) F 17,50Festivalkaart (excl. openingsdiner) F 50,-

* Indien je in het bezit bent van een ticket voor de Ymere zaal of voor een van de studio’s - dan vervalt deze basistoegangsprijs

LocatiesBijlmer ParktheaterAnton de Komplein 2401102 DR Amsterdam020 3113930 (Kassa 14.00 - 17.00 uur)www.bijlmerparktheater.nl

CBK ZuidoostAnton de Komplein 120 1102 DR Amsterdam www.cbkzuidoost.nl

FoodOp het festival wordt het heerlijkste soul & fusion food geserveerd. Ook de cocktailbar staat voor je klaar!

Kaartjes voor het festival kunnen worden gekocht via de website of aan de kassa van het theater.

kaartverkoop

26 Black Magic Woman Festival 2011 27 Black Magic Woman Festival 2011

Black Magic Woman Festival is een initiatief van Krater Theater

Samenwerkinsgpartners Centrum voor Beeldende kunst ZO

Heesterveld Open Ateliers Zuidoost

Aletta E-QualityThe Miss Kitty Show

Amsterdam Fringe FestivalTry Poetry

Poetry Circle ZuidoostJeugdtheaterschool Zuidoost

ZO! CultuurAfrican Homecoming

VenzoBijlmer Parktheater

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam en

Stadsdeel Zuidoost.

ColofonArtistiek Leider Maureen HealyZakelijk Leider Saundra WilliamsRedactie Voices Geneviève van Velzen en Mahutin AwunouPR Demelzha Blinker, Judith van der Kooij en Solange LaljiProductie Carina van Kraay enTamara KuschelStagiaire Keisha CaupainCampagne en vormgeving StudiomeiboomFotografie campagne Bas Jongerius en Marc van de GriftFotografie festival Jean van Lingen

Black Magic Woman PlatformEmpowerment, motivatie, innerlijke groei, herkenning,

ontmoeting en verbinding. Dat is waar het platform Black Magic Woman voor staat. De afgelopen 16 jaar heeft Black Magic Woman een podium

gegeven aan de rijkdom en diversiteit van vrouwelijke kunstenaars met roots elders dan in Nederland. Dat was toen hard nodig, want vaak bleven de grote

podia onbereikbaar voor deze professionele artiesten en kunstenaars. Inmiddels zijn we gegroeid van een jaarlijks Black Magic Woman festival naar een Black Magic Woman Platform en slaan we onze vleugels uit naar een breder maat-schappelijk draagvlak. Onderdeel van het BMW platform is het initiatief Voices

of Black Magic Woman – talkshows waarmee een dialoog tussen verschillende groepen mensen in de community worden gecreëerd.

Heb je zelf ideeën die je in samenwerking met Black Magic Woman wilt uitvoeren? Neem dan contact op met

Geneviève van Velzen ([email protected]) of Saundra Williams ([email protected])

Hou ons in de gaten op www.blackmagicwoman.nl

en via facebook

ontmoet mij en herken jezelf opblackmagicwoman.nl

of Facebook