PROGRAMMA KONINGSDAG & BEVRIJDINGSDAG 2016

9
PROGRAMMA KONINGSDAG & BEVRIJDINGSDAG 2016 VOORSCHOTEN OPGERICHT 4 JUNI 1904

Transcript of PROGRAMMA KONINGSDAG & BEVRIJDINGSDAG 2016

Page 1: PROGRAMMA KONINGSDAG & BEVRIJDINGSDAG 2016

PROGRAMMA KONINGSDAG & BEVRIJDINGSDAG 2016

VOORSCHOTENOPGERICHT 4 JUNI 1904

Page 2: PROGRAMMA KONINGSDAG & BEVRIJDINGSDAG 2016

Voor u ligt het programma Koningsdag en Bevrijdingsdag 2016. Ook voor dit jaar zijn wij er als bestuur in geslaagd beide dagen te vullen met gezellige, spannende en ontspannende activiteiten op de Voorstraat, Schoolstraat, het Treubplein en het Burgemeester Berkhoutpark. Activiteiten waarvoor u van harte bent uitgenodigd om er deel aan te nemen. Want zonder u – jong en minder jong – geen feest! Een feest met vele bekende én nieuwe elementen. Een Oranjefeest met rood-wit-blauwe vlaggen, oranje wimpels. Een dag voor Voorschoten die tot stand komt door medewerking van velen: onze hoofdsponsor Stichting Katapult, die mooie kinder- en jeugdactiviteiten in Voorschoten financieel steunt, al onze andere sponsoren, gemeente, horeca, vrijwilligers, wie wij hartelijk willen danken voor hun bijdrage!

Het bestuur

WOENSDAG 20 APRIL 2016

ZONDAG 24 APRIL 2016

MAANDAG 25 APRIL 2016

VIER FEEST!

Kermis Jan Overdevest heeft voor een mooie kermis gezorgd; aantrekkelijk voor jong en oud! Een plein vol met prachtige kermis attracties. Plezier gegarandeerd! Waar: aan de Koninklijke Marinelaan en op het Burgemeester van der Haarplein. Wanneer:

Woensdag 20 april van 13.30-23.00 uur met Clown DesallesDonderdag 21 april van 15.30-23.00 uurVrijdag 22 april van 15.30-23.00 uur (euro-dag)Zaterdag 23 april van 13.30-23.00 uur Zondag 24 april geslotenMaandag 25 april van 14.00-23.00 uur (familiedag, 3 halen 2 betalen) Dinsdag 26 april van 14.00-23.00 uurWoensdag 27 april van 10.00-24.00 uur

Woensdag 20 april wordt de kermis geopend met Clown Desalles. Op vrijdag 22 april is het ‘euro-dag’; voor alle draaiende attracties betaalt u slechts € 1,-!

Seniorenmiddag, gesponsord door Paulides en Partners 14.30-16.30 uur, Cultureel CentrumDit jaar komt Kees Bos met zijn muzikale bingo naar Voorschoten. Het wordt een zeer interactieve en vrolijke middag, waarbij leuke prijsjes zijn te winnen. In de pauze delen we natuurlijk warme olie-bollen en advocaat met slagroom uit. Wij hopen u allen te mogen begroeten.

Oranjebridgedrive13.30 uur, Bondsgebouw, Leidseweg 100 (naast de Laurentiuskerk) De Bridgeclub Voorschoten organiseert dit jaar de Oranjebridgedrive in zijn nieuwe onderkomen, het Bondsgebouw. De Oranjevereniging zorgt voor oranjebitter en de bridgeclub bij aanvang voor een kop koffie of thee en na afloop voor mooie prijzen. Deelname kost € 10,- per paar en u kunt zich per e-mail aanmelden via: [email protected]. U bent van harte welkom!

Oranje klaverjassen20.15 uur, Voetbalkantine Voorschoten ’97, sportpark AdegeestDoet u ook mee? De entree is gratis en er zijn leuke prijzen te winnen!

DONDERDAG 21 APRIL 2016

Page 3: PROGRAMMA KONINGSDAG & BEVRIJDINGSDAG 2016

Feestelijke Intrada8.30 uur, DorpskerkDe beiaardier Gijsbert Kok luidt de feestelijkheden van Koningsdag in met een concert op het carillon in de Dorpskerk.

Kinderrommelmarkt, gesponsord door Firma Freek van Os8.00-13.00 uur, Schoolstraat, Treubplein en omgevingWil je jouw kinderspulletjes verkopen? Of ben je juist op zoek naar iets? Kom dan naar de Kinderrommelmarkt en sla je slag tussen de tweedehands spullen!

Deelname is uitdrukkelijk voorbehouden aan kinderen t/m 12 jaar uit Voorschoten, die tweedehands KINDERspullen willen verkopen, of hun muzikale talenten willen tonen, muziek willen maken, willen goochelen en wat dies meer zij. Volwassenen mogen alleen als begeleiding aanwezig zijn. Commerciële handel is absoluut niet toegestaan! Daaronder is te verstaan die goederen die door samen-stelling of gebruik niet als komende van de zolder kunnen worden beschouwd. Onze marktmeesters beoordelen dit en zijn bevoegd om u in dat geval van het terrein te verwijderen.

Voor ieders veiligheid zullen brandweer, politie, marktmeesters en bestuursleden er strikt op toezien dat de uitgestalde spullen binnen de daartoe aangegeven gebieden en grenzen blijven.

Poppie Power, gesponsord door Stichting Katapult9.30-11.30 uur, omgeving rommelmarktAls je haar tegenkomt mag je een melodie pakken uit haar prachtige kostuum. Dat deuntje speelt Poppie Power speciaal voor jou op haar viool en zo heb je voor even een echt privé-concert. En als toetje mag je iets lekkers pakken uit haar hoed.

Schaakwedstrijden 10.00-17.00 uur, Alettahof, A. Jacobsplantsoen 97Schaakvereniging Voorschoten organiseert het “Open Rapid-kampioenschap”, een evenement met vele mooie zetten!

- Open groep (elo>1900)- Achtkampen (elo<1900)- Speeltempo: 20 minuten per speler per partij; 7 ronden- Inleggeld € 8,-

Aanmelden t/m 25 april uiterlijk 18.00 uur bij Gert Both,071 576 52 83 of [email protected]

Fietsversierfeestjes, gesponsord door Stichting KatapultVoorafgaand aan Koningsdag worden ook dit jaar weer fietsversier-feestjes in de verschillende wijken georganiseerd voor jong èn oud!Bloemenwijk: 26 april 18.00 uur, Pleintje op de Narcisstraat.Starrenburg: 26 april 10.00-11.30 uur bij Norlandia, locatie Bibelebos op de Ter Lips 131. Noord-Hofland: 27 april 9.45 uur, Willem Barentsz-laan. In Park Allemansgeest kunnen de fietsjes ook mooi worden gemaakt. Het tijdstip kunt u vinden op onze website. Hou voor meer informatie de lokale media en onze Facebookpagina in de gaten!

Koningsdagoptocht, gesponsord door Stichting Katapult10.45 uur, 3 startpuntenWat is Koningsdag zonder kinderoptocht met de fanfarekorpsen Laurentius, Jong Laurentius, DVS Katwijk en Tamarco Leiderdorp? Precies, helemaal niets, en daarom lopen we ook dit jaar weer vanuit drie startpunten in het dorp. We verzamelen ons uiteindelijk op de Badhuisstraat waar de totale Koningsdagoptocht samen komt. Van hieruit maken we ons op voor het aansluitende defilé bij het gemeente-huis en de officiële opening van Koningsdag op de Voorstraat.

RoutesStartpunt 1: Basisschool De Vos aan de MultatulilaanRoute: Onder aanvoering van Jong Laurentius vertrekt de optocht via de Multatulilaan, Aagje Dekenkade, A. Roland Holststraat, Herman Gortersingel, Gerard Revesingel, Willem F. Hermansstraat, Annie M.G. Schmidtlaan, Multatulilaan, Professor Boerhaaveweg, Professor Einsteinlaan, Lord Baden Powellweg, Tolstraat, Nieuw Voordorpstraat naar de Badhuisstraat.

Startpunt 2: Rouboslaan, RKBS Regenboog/Topaz Foreschate Route: DVS Katwijk loopt met de kinderen via de Rouboslaan, Baron Schimmelpenninck van der Oyelaan, Hyacinthstraat, Willem de Zwijgerlaan, Narcisstraat, Wijngaardenlaan, Burgemeester Van der Hoevenlaan, Wethouder Schramalaan, Louise de Colignylaan, Prins Mauritslaan, Charlotte de Bourbonlaan, Nassaukade, Oude Adegeesterlaan, Elstlaan en de Leidseweg richting de Badhuisstraat.

WOENSDAG 27 APRIL 2016 KONINGSDAG

Page 4: PROGRAMMA KONINGSDAG & BEVRIJDINGSDAG 2016

Startpunt 3: Hofvliet, StarrenburgRoute: Laurentius gaat vanaf de Hofvliet, Middelgeestlaan, Bertus van Akenlaan, Valkeweg, Zwaluwweg, Carel Fabritiuslaan, Gerard Dou-plantsoen, Raadhuislaan, Professor Einsteinlaan, Lord Baden Powell-weg, Tolstraat, Nieuw Voordorpstraat op weg naar de Badhuisstraat.

Winnaar mooist versierde fiets?Doe jij ook mee aan de optocht? Versier dan jezelf en je fiets zo mooi mogelijk in de Koningsdagkleuren rood, wit, blauw en natuurlijk vooral oranje! Sluit je aan bij het fanfarekorps dat bij jou door de straat loopt en laat iedereen weten dat Koningsdag 2016 is begonnen! De deelnemer met de mooist versierde fiets wint een KidsZoo jaarkaart voor het hele gezin! De winnaar wordt na afloop van Koningsdag bekendgemaakt via onze Facebook en lokale media.

Koningsdagdefilé11.45 uur, Gemeentehuis VoorschotenOnder aanvoering van Laurentius lopen en fietsen kinderen en hun ouders met Jong Laurentius, Tamarco Leiderdorp en DVS Katwijk vanaf de Badhuisstraat via de Leidseweg langs het gemeentehuis voor het jaarlijkse Koningsdagdefilé. Voor het gemeentehuis begroeten de korpsen de gedecoreerden, het gemeentebestuur en de vele enthousiaste toeschouwers. De optocht gaat verder over de Raadhuislaan, Oranjeboomstraat en Molenlaan naar de Voorstraat.

Officiële opening Koningsdag 201612.00 uur, VoorstraatOp de Voorstraat zullen de vier fanfarekorpsen zich van hun beste kant laten zien (en vooral horen). Na een korte toespraak van burgemeester Staatsen zal met het zingen en spelen van het Wilhelmus Koningsdag 2016 officieel worden geopend.

Millie de Ballonnenartieste, gesponsord door Nebbeling VastGoed12.00-16.00 uur, omgeving VoorstraatWil je een ballonnenolifant, -pinguïn, -kikker of liever een auto of een bloem? Millie komt fleurig gekleed met een ballonnenschort en een feestelijke ballonnenhoed. De kinderen mogen zelf een figuur kiezen voor de ballon.

Fritsie Duikelaar Poppentheater, gesponsord door Kinderdagverblijf Het Postkantoor12.30-13.15 uur, hoek Voorstraat/AmbachtspadFritsie Duikelaar laat de kleintjes genieten van een leuke en spannende poppenkastvoorstelling. Ben jij benieuwd naar het verhaal van dit jaar? Kom dan gezellig kijken en geniet!

Loop-in-Concert12.45-13.45 uur, DorpskerkTijdens het inloopconcert wordt het uit 1720 daterende orgel bespeeld door de zeer ervaren organist Herman Lodder. Het programma van het concert ontvangt u in de kerk.

Torenbeklimming 12.45-15.00 uur, Dorpskerk Het is even een klim, maar fantastisch is de beloning van het uitzicht over ons prachtige dorp! Entrée is € 1,-. De opbrengst gaat dit keer naar Theehuis Jansland. Theehuis Jansland is het theehuis in park Rosenburgh waar jong volwassenen met autisme kosteloos werk-ervaring opdoen onder begeleiding van vrijwilligers. David de Klerk organiseert deze activiteit jaarlijks met veel enthousiasme! www.theehuisjansland.nl.

DJ Flor, gesponsord door stichting Katapult 13.00-14.00 uur, Muziektent Voorschoten DJ Flor, oftewel Florent Labrujere, laat de Voorstraat feesten met zijn optreden. Deze veertienjarige DJ is uitgeroepen tot de beste DJ van Zuid-Holland, stond in de finale van de Kunstbende, treedt op op Mysteryland en schopte het ver in Holland’s Got Talent. Zorg dat je erbij bent!

Fietspuzzeltocht, gesponsord door G. Besuyen Rijwielspecialist 13.00-13.30 uur, de route is te verkrijgen in de Oranjetent, VoorstraatJane en Geert Koopstra hebben wederom een mooie route uitgezet van ongeveer 25 kilometer.

Page 5: PROGRAMMA KONINGSDAG & BEVRIJDINGSDAG 2016

De antwoorden op de puzzelvragen en een medaille ontvangt u na afloop eveneens bij de Oranjetent en na 15.00 uur bij Chocolaterie Zoete Lekkernij, Voor-

straat 28. Jane en Geert staan open voor suggesties voor de fietspuzzeltocht van Koningsdag 2017!

Capoeira, door Gijs de Lange13.00-14.00 uur, Pleintje Dorpskerk

Gijs de Lange geeft capoeira-les in Voorschoten aan kinderen. Zij geven een demonstratie van deze Braziliaanse vecht-dans.

Bij capoeira spelen twee mensen het capoeiraspel in een door mensen gevormde cirkel, waarvan het hart een rij muzikanten is. Het spel is een uitwisseling van aanvals- en verdedigingstechnieken op muziek, waarbij de ‘verdedigende’ partij laag gebukte, ontwijkende bewegingen maakt. Een kenmerkende beweging van het spel is de ginga; een swingende basisstap van waaruit alle mogelijke bewegingen voort-vloeien. Capoeira ziet eruit als een combinatie van vele acrobatische bewegingen en draaitrappen. Meer info op www.grilocapoeira.com.

Stormbaan, gesponsord door indoorspeeltuin Kidszoo Noordwijkerhout8.00-15.30 uur, TreubpleinWe leggen een megagrote stormbaan neer, waar je je heerlijk op uit kunt leven. Gaaf dus!

Kids Bootcamp, door Sports Personal13.00-15.00 uur, Treubplein Jean Paul en Jennifer zullen een afwisselend fit- en funparcours op het plein uitzetten. Je moet het parcours zo snel mogelijk afleggen en als je alle oefeningen hebt gehad, begin je weer opnieuw. Voor elke ronde verdien je een stoere streep op je gezicht. Is je stempelkaart vol, dan krijg je een echt bootcampcertificaat! Lever je volle stempel-kaart in en maak je kans op één van de drie cadeaubonnen van Bart Smit van € 15,-. Om 13.00 uur start de warming-up maar je kunt ook later instromen! Ben jij sportief en durf je deze uitdaging aan? Ieder kind kan op zijn eigen niveau meedoen. Want het belangrijkste is om lekker samen, op een leuke manier, te bewegen! Vanaf 5 jaar.

Schminken, gesponsord door Norlandia12.30-15.00 uur, Treubplein Professioneel schminkster Sandra Poppelier zal samen met haar dochter Celine Janssen aanwezig zijn om de kindergezichtjes om te toveren tot vlinders en bijen. Een mooie Hollandse kroon of wuppie zullen niet ontbreken.

Springkussen, gesponsord door Fratelli10.00-16.00 uur, Voorstraat ter hoogte van het Historisch Museum VoorschotenWe hebben niet alleen een mega stormbaan bij het Treubplein, maar voor de kleinere kinderen is er vanzelfsprekend ook een springkussen. Doe je schoenen uit en ‘jump’!

Eendjes-race, door Lions voor de Natuurspeeltuin14.00 uur, de vijver in het BerkhoutparkDe Lions Voorschoten organiseert een eendjes-race ten bate van de nieuw aan te leggen natuurspeeltuin in Voorschoten. De eendjes- race is een loterij waarbij rubberen badeendjes met een uniek nummer een bepaalde afstand in het water moeten afleggen. De eerste (respectievelijk volgende) eend(en) bepalen in volgorde van aankomst bij de finisch welke nummers in de prijzen vallen. Als je badeendjes aanschaft, er zijn ‘gewone’ badeendjes, maar ook ‘very important ducks’, krijg je eerst een voorlopig ticketnummer. Voor aanvang van de eendjes-race zullen de ticketnummers gekoppeld worden aan de eendjes-nummers. Voor aanvang van de race zal jouw eendjes-nummer aan jou bekend gemaakt worden. Je kunt onder andere een iPad, fiets, Go Pro, horloge en waardechecks winnen. Doe je mee? Het wordt een vrolijke en spetterende race in het park! Kijk voor meer informatie op www.lionsvoorschoten.org.

Flits en Lampie, gesponsord door Kruse&Lampo vastgoedmanagement14.45-15.15 en 15.45-16.15 uur, Voorstraat Het vrolijke, doldwaze en knotsgekke clownsduo zorgt weer voor veel lachplezier bij klein en groot met zijn dolle en dwaze streken. Dans- & gymfun voor peuters & kleuters, door Sport & Bloei15.00-15.30 uur en 15.45-16.15 uur, Het Kruispunt, Schoolstraat 2Suhely Stephens laat je zo vrij zijn als een vogeltje. Doe lekker mee en zet je eerste danspassen! Of laat je kunsten zien en kom gymmen met Caroline Verhoef. Alle kleuters (vooral welkom om 15.00 uur) en peuters (vooral welkom om 15.45 uur) veel plezier! Graag 1 begeleider per kind, en vol = vol. Meer weten over de dans- en gymfun in Voorschoten? Ga naar www.sportenbloei.nl.

Touwtrekken, gesponsord door Aannemersbedrijf Den Hollander15.00-16.30 uur, Voorstraat Wie gaat er in 2016 strijken met de eer en mag de gloednieuwe wisselbokaal mee naar huis nemen? Is het het team van Aannemers-

R i s t o r a n t e - P i z z e r i a

denHollanderaannemervoorschoten.nl

Page 6: PROGRAMMA KONINGSDAG & BEVRIJDINGSDAG 2016

Voorstr

aat

Voorstr

aat

Voorstraat

Tries 54

Lounge 57

Mas o Menos

De Lindeboom

Chocolaterie Zoete Lekkernij

Floris V

Fratelli

Het Wapen van Voorschoten

La Casita

De Mazzel

Va Bene

bedrijf Den Hollander, of is het burenteam uit de Beatrixlaan hen de baas? Maximaal 8 heren- en 8 damesteams, bestaande uit 6 personen (voor de dames 8), trekken aan het touw voor de hoogste eer en een geldprijs van € 100 euro voor het winnende team. Het team op de 2e en 3e plaats ontvangt respectievelijk € 75,- en € 50,-.

Aanmelding t/m 24 april per mail bij [email protected], met opgave van de naam van het team, m/v en de naam van de teamleider. Voor info: Esmée van Herk, 06 20 82 05 54. En ook nu weer, zoals al jaren, verzorgt Adri Hendriks de materialen voor een van de hoogtepunten van Koningsdag! Presentatie: Chiel van Zundert.

R i s t o r a n t e - P i z z e r i a

Tijdens het avondprogramma staan de horecagelegenheden klaar om u van een natje en droogje te voorzien. Hamburgertent ‘Dikke Henk’ ontbreekt vanzelfsprekend ook dit jaar niet!

Live Band Karaoke, gesponsord door Stichting Katapult 17.00-19.00 uur, Muziektent Voorstraat De Live Band Karaoke heeft een repertoire van bijna 200 songs, speelt de sterren van de hemel en maakt er een feest van. Wil jij ook wel eens met een echte band meezingen? Er zit vast een liedje bij dat je kent.

Op www.oranjeverenigingvoorschoten.nl staat de playlist vermeld. Verzoeknummers van de playlist kan je vooraf al aanvragen via [email protected] Ter plaatse kan je natuurlijk ook spontaan meedoen! Allstars Coverband, gesponsord door SPIN administratie & advies Voorschoten21.00-00.30 uur, Podium, Voorstraat Of het nu gaat om een bedrijfsfeest, beachparty of Koningsdag: Allstars maakt er een onvergetelijk feest van! Allstars verrast met een veelzijdig, hip en herkenbaar repertoire en spat en spettert van het podium. Ze laten de grijsgedraaide dance-classics zoveel mogelijk achterwege en gaan voor een modern geluid; vernieuwend en toch herkenbaar. Allstars: dé reden voor een feestje!

DJ Michiel 21.00-00.30 uur, bij Mas O Menos en De LindeboomEen feest is geen feest in Voorschoten, als DJ Michiel niet is geweest. Zorg dat je erbij bent!

Administrat ie & Advies

AVONDPROGRAMMA

Mas o Menos

Page 7: PROGRAMMA KONINGSDAG & BEVRIJDINGSDAG 2016

DONDERDAG5 MEI 2016

Programma: Mendelssohn - Variations Concertantes opus 17, Beethoven A dur op 69, Fauré - Romance in A major, Bruch - Kol Nidrei opus 47s, Chopin - Polonaise brillante opus 3.Organisatie: Stichting MusiCultura, www.musicultura.nl, in samen-werking met de gemeente Voorschoten en de Oranjevereniging Koningin Wilhelmina.

Liberty Tour ‘Keep-Them-Rolling’: Route Irene Brigade Mei’4511.00-13.00 uurBevrijdingsdag 2016 staat in Voorschoten in het teken van het eer betoon aan de Nederlandse bevrijders van Den Haag en omstreken. In de nacht van 4 op 5 mei lopen Haagse hardlopers de 135 kilo meter lange route Irene Brigade. De sportievelingen brengen als eerbetoon het Bevrijdingsvuur in estafettevorm van Hotel De Wereld in Wageningen naar het Malieveld in Den Haag. De estafetteploeg wordt daarbij ondersteund door 40 ‘Keep-Them-Rolling’ militaire voertuigen.

Liberty Tour in VoorschotenDeze Liberty Tour zal verschillende plaatsen aandoen, waaronder Voorschoten! De Tour komt vanuit Leiden over de Leidseweg langs het gemeentehuis, richting de Raadhuislaan, de Oranjeboomstraat, de Molenlaan naar de Voorstraat. De Voorstraat is vanaf 11.00 uur klaar voor ontvangst van de lopers en militaire voertuigen. Iedereen is van harte welkom op de Voorstraat om hen een daverend ontvangst te geven. Het ontvangst wordt extra feestelijk omkleed door de muzikale klanken van het fanfarekorps Tamarco uit Leiderdorp.

Ontvangst Bevrijdingsvuur door burgemeester StaatsenBurgemeester Staatsen zal het Bevrijdingsvuur op ceremoniële wijze in ontvangst nemen waarna het onder de klanken van het Wilhelmus op de Voorstraat wordt ontstoken. De lopers vervolgen hun tocht via de Wijngaardenlaan richting Wassenaar met als eind- bestemming het Bevrijdingsfestival op het Haagse Malieveld. Kijk voor meer informatie over de Tour op: www.route-irenebrigade.nl.

Cabaret Aanvang 20.00 uur Cultureel Centrum, Prinses Marijkelaan 4 De zaal is open vanaf 19.30 uur voor een kopje koffie. De gemeente Voorschoten heeft de drie finalisten, van het Leids Cabaret Festival Martijn Kardol, Joosen en de Jager en Marco Lopes kunnen boeken. Dat wordt topamusement! Het aantal toegangsplaatsen is beperkt. Kijkt u voor verdere informatie in de plaatselijke krant, of op de website van de gemeente Voorschoten.

PROGRAMMA NATIONALE HERDENKING

ZO 1 & MA 2 MEI 2016

WOENSDAG 4 MEI 2016

Film Land of Mine20.00 uur Filmtheater Voorschoten, Cultureel Centrum, Prinses Marijkelaan 4 De film Land of Mine maakte veel indruk op het Filmfestival Rotterdam, het publiek vond het van 178 films de beste. Het is een erg aangrijpende film die gaat over het opruimen van mijnen langs de Deense kust vlak na WO2 in 1945. De horror van de Tweede Wereldoorlog krijgt een aangrijpend staartje in dit intense drama over gevangen genomen Duitse soldaten, die worden gedwongen om achtergebleven land-mijnen langs de Deense kust onschadelijk te maken. Een interessant spel met de sympathie van de kijker, waarbij elke scène strak staat van de spanning. Toegang: € 7,-.

Lezing over het boek ‘Oorlogsbrieven’10.00-12.00 uur, Museum VoorschotenLisanne Matthijssen en Nieske Vergunst geven een lezing over het boek ‘Oorlogsbrieven’. Dit boek speelt zich volledig af in Voorschoten. De familie die de brieven ontving en de basis vormde voor dit boek, woonde aan de Duivenvoordestraat. Vader Louis Spaanderman werkte bij Koninklijke Begeer, de Voorschotense zilverfabriek. Wees er op tijd bij want vol=vol.

18.00 uur Halfstok hangen van de vlag op alle openbare en particuliere gebouwen

18.45 uur Oecumenische dienst in de Dorpskerk. Voorganger is Hanna Smit van de Protestantse Gemeente te Voorschoten. Muzikale medewerking van Henk Walvaart (orgel) en Emile de Jong (fluit)

19.40 uur Vertrek stoet vanaf het gemeentehuis naar het herdenkingsmonument

19.50 uur Toespraak burgemeester Staatsen20.00 uur Twee minuten stilte20.02 uur Kranslegging

Herdenkingsconcert20.30-21.45 uur, Het Kruispunt, Schoolstraat 2De toegang is gratis. Er is geen pauze, vooraf is er koffie en thee. Larissa Groeneveld, cello en Frank van de Laar, piano.

Page 8: PROGRAMMA KONINGSDAG & BEVRIJDINGSDAG 2016

Het bestuur attendeert u erop dat deelname aan de evenementen, genoemd in dit programma, geheel op eigen risico is. Het bestuur kan geen aansprakelijkheid aanvaarden. Er is een EHBO-post aanwezig op het kermisterrein.

Wij bedanken eenieder die de festiviteiten mede mogelijk heeft gemaakt, maar met name: Gemeente Voorschoten, brandweer en politie | Horeca: Lounge 57, Tries 54, De Lindeboom, Mas o Menos, Chocolaterie Zoete Lekkernij, La Casita, Het Wapen, De Mazzel, Floris V, Fratelli, Va Bene | Vrijwilligers | EHBO Voorschoten

En onze sponsors Hoofdsponsor Stichting Katapult: www.stichtingkatapult.nl | De Kuyper: www.dekuyper.com | Firma Freek van Os: www.freekvanos.nl | G. Besuyen, Rijwielspecialist: www.gbesuyen.nl | KidsZoo Noordwijkerhout: www.kidszoo.nl | Kinderdagverblijf Het Postkantoor: www.hetpostkantoor.net | Kruse&Lampo Vastgoedmanagement: www.kruse-lampo.nl | Nebbeling BouwVastGoed: www.nebbelingbouwvastgoed.nl | Norlandia: www.norlandia.nl | Paulides + Partners: www.paulidespartners.nl | Restaurant Fratelli: www.fratelli.nl | SPIN administratie & advies: www.spinadministratie.nl | Sport & Bloei: www.sportenbloei.nl | Sports Personal: www.sportspersonal.nl

Redactie en uitgave Oranjevereniging Koningin WilhelminaWebsite: www.oranjeverenigingvoorschoten.nlE-mail: [email protected]: Oranjevereniging Koningin Wilhelmina Voorschoten

Samenstelling bestuur Voorzitter: Frans Vergossen, 06 50 62 44 67 | Secretaris: Ine Koevoet, 06 81 06 62 24 | Penningmeester: Hans van Beveren, 06 51 50 86 66 | Leden: Bob Sentrop, 06 52 04 51 09 | Esmée van Herk, 06 20 82 05 54 | Elsbeth Bokma, 06 33 81 20 32 | René van Delft, 06 54 24 14 38

Ontwerp singel 6 | grafisch ontwerp, www.singel-6.nl, 06 24 70 66 21

Drukwerk Drukkerij Sparta, Leiden

COLOFON

ALGEMENEMEDEDELINGEN

Page 9: PROGRAMMA KONINGSDAG & BEVRIJDINGSDAG 2016

Lid worden? Bent u nog geen lid en vindt u dit jaarlijkse feest voor Voorschoten hét moment om elkaar te ontmoeten? Meld u dan aan via onderstaand formulier of via [email protected]. Voor een jaarlijks bedrag vanaf € 10,- kunt u uw bijdrage leveren aan de jaarlijkse activiteiten.

Onderstaand formulier kunt u ook op Koningsdag inleveren bij de Oranje stand op de Voorstraat.

Als u lid wordt van de Oranjevereniging, maakt u kans op een vrijkaartje voor indoorspeeltuin KidsZoo te Noordwijkerhout!!

Doneren mag ook! Op NL28INGB0000518078 t.n.v. Oranjevereniging Wilhelmina Voorschoten.

Oranjevereniging ‘Koningin Wilhelmina’T.a.v. LedenadministratieProf. van der Waalslaan 22251 GH Voorschoten

Aanmelding Lidmaatschap Oranjevereniging

Naam: ...........................................................................

Straat: ............................................................................

Postcode: .....................................................................

Plaats: ............................................................................

E-mailadres:.................................................................

IBAN Bankrekening: ...................................................

Hierbij machtig ik de Oranjevereniging om het bedrag van € ..... (minimaal € 10,-) per jaar via automatische incasso te innen.

Ik ontvang graag (per e-mail) een factuur.

Handtekening:.............................................................