Programma boekje Jeugd Beach Rugby 2016

20

description

 

Transcript of Programma boekje Jeugd Beach Rugby 2016

Van Oord is wereldwijd actief als toonaangevende aannemer van bagger-, waterbouwkundige en offshore energieprojecten (olie, gas en wind) met innovatieve oplossingen voor maritieme uitdagingen. De onderneming is wereldwijd actief in meer dan vijftig landen.

Onze medewerkers zijn betrokken, ondernemende professionals met een passie voor water en technologie. Zij kennen het belang van samenwerken met als doel het best mogelijke resultaat te bereiken. Door open en integer te zijn, bouwen zij aan wederzijds vertrouwen en respect.

voorwoord

Rugby + strand = jeugdbeachrugby toernooi in Hoek van Holland!

We zijn er weer klaar voor, na een ontzettend mooi rugbyseizoen hebben we als vanouds ons‘rugbytoetje’ op het Hoekse strand. Op 28 en 29 mei zullen weer honderden kinderen van turf tot en met colt zich één of twee dagen met rugby vermaken op het strand van Hoek van Holland.

Zoals ieder jaar weer een krachttoer voor onze vrijwilligers om dit mooie toernooi te organiseren, samen met vele andere leden van RC the Hookers en onze sponsoren, dit jaar is Van Oord weer hoofdsponsor van dit toernooi.

Als voorzitter kun je dan maar één ding zijn, supertrots op al deze mensen die ons veld voor één weekend tot camping omtoveren en die alle organisatorische en logistieke zaken rondom het grootstejeugdbeachrugby toernooi van Europa neerzetten.

In dit boekje kun je weer alles vinden wat je moet weten om dit met volle teugen van dit weekend bij ons te kunnen genieten.Ik wens iedereen ontzettend veel plezier tijdens dit mooie evenement. Van IJzer en Beton! Paul van PuttenVoorzitter RC The Hookers

5

Internationaal Jeugdbeachrugby Hoek van HollandHoofdsponsorWij organiseren al weer voor de 12e keer ons Jeugdbeachrugby toernooi. Onze hoofdsponsor is dit jaar weer Van Oord. Dit bedrijf heeft het strand opgespoten waar we vandaag op rugbyen. In dit boekje staat meer informatie over Van Oord.

WedstrijdenMet 90 teams worden er weer heel wat wedstrijden gespeeld. De turven en benjamins spelen alleen op zaterdag en vanaf de mini’s is het zaterdag en zondag knallen op het veld.

BedankenWij kunnen dit toernooi niet zonder de nodige hulp organiseren, daarom bedanken wij:- Alle referees en vrijwilligers voor hun hulp tijdens de voorbereidingen en het toernooi zelf.- Het bestuur van RC The Hookers voor hun vertrouwen en support.- Alle sponsors voor hun financiële en/of materiële ondersteuning.- De Watersport en de Globetrotter voor het mogen gebruiken van hun ruimte.- De mannen van de strandreiniging, zij zorgen dat het stuk strand waar de velden komente liggen extra schoon is en trekken het strand netjes vlak. Echt super!

Het is erg fijn als iedereen het strand ook net zo netjes achterlaat als bij aankomst.

Wij wensen iedereen een super gezellig, sportief en heerlijk rugbyweekend!

Namens de commissie,Cindy TaalVoorzitter Int. Jeugdbeachrugby

Axel , Roy, Hendrik Jan Cindy, Monique, Dyanne

RECLAMEBORDENDRUKWERKBANNERSWEBSITES

BELETTERINGGRAFISCH ONTWERPRRECLAME MONTAGE

EN MEER...

WWW.BEELDRECLAME.NL

7

TURVENRC The HookersGRC TovaalRC Hilversum RC DelftRC RCC BekaroCas RCRC The DukesRC EindhovenEZRC OemoemenoeRC DiokRC Sparta/DordtHRCRC De bokkerijdersEVRC The Wallaby’s

BENJAMINSRC The HookersGRC TovaalRC HilversumRC DelftRC RCC BekaroCas RCNRC The WaspsThe DukesRC EindhovenEZRC OemoemenoeRC DiokRC Sparta/DordtHRCRC Etten-LeurEVRC The Wallaby’s

CUBSRC The HookersEARC Big BullsRC HilversumRC DelftRC RCC BekaroCas RCNRC The WaspsThe Wawa’sRC The DukesGelderland CombiIpswich RFCRFC GoudaRC Etten-LeurRC ‘t GooiRC De BokkerijdersRC OctopusRC LeuvenBRC Breda

COLTSRC The HookersRC The DukesRC De Bokkerijders

JUNIORENRC The HookersEARC Big Bulls RC DelftRC RCC BekaroCas RCEVRC The Wallaby’sGelderland CombiRugby Combinatie FryslanREL/the DukesRC OctopusCluster Noord-West

MINI’SRC The HookersGRC TovaalRC HilversumRC DelftRC RCC BekaroNRC The WaspsRC The DukesRC EindhovenEZRC OemoemenoeRC Sparta/DordtRC Etten-LeurRC De Bokkerijders Cluster Noord-West

Deelnemers

Een aantal huishoudelijke regels:Zorg dat de paden vrijblijven voor de hulpdiensten. Tassen en andere spullen dus niet op het pad leggen!

Hou rekening met andere strandgasten en de bewoners van de strandhuisjes.

Ruim je eigen rommel op en laat het strand netjes achter.

Verspil geen drinkwater. Het water is alleen bedoeld om bidons mee te vullen.

Globetrotter Strand

24 uur per dag 7 dagen in de week

boodschappen doen

Prins Hendrikstraat 382Hoek van Holland

9

Turven en BenjaminsZaterdag 28 mei09.30 uur Aanmelden op het strand.09.45 uur Briefing referees door de hoofdref.10.00 uur Alle teams aanwezig bij start van het toernooi.10.30 uur Start wedstrijden.12.00 - 12.30 Lunchpakketten afhalen tussen Globetrotter en Strandwacht.12.30 - 13.00 Lunch voor alle teams.13.00 uur Vervolg wedstrijden.15.30 uur* Prijsuitreiking bij Globetrotter Beach.18.00 uur* Aanvang barbecue, muziek en aansluitend feest op The Hookersplace.

Mini’s t/m ColtsZaterdag 28 mei09.30 uur Aanmelden op het strand.09.45 uur Briefing scheidsrechters door de hoofdref.10.00 uur Alle teams aanwezig bij start van het toernooi.10.30 uur Start wedstrijden.12.00 - 12.30 Lunchpakketten afhalen tussen Globetrotter en Strandwacht.12.30 - 13.00 Lunch voor alle teams.13.00 uur Vervolg wedstrijden.17.00 uur* Einde wedstrijden en vertrek van het strand.18.00 uur* Aanvang barbecue, muziek en aansluitend feest op The Hookersplace.

Zondag 29 mei09.30 uur Alle teams en begeleiding aanwezig op het strand.10.00 uur Start wedstrijden.15.00 uur* Prijsuitreiking bij de wedstrijdkeet.

*Dit zijn de verwachte tijden. Het kan zijn dat de werkelijke tijden hiervan afwijken.

Programma 2016

10

EH

BO

Be

ac

hke

et

Strandwacht GlobbetrotterLodge 25

HWV

11

12

RegelsVoor het Jeugdbeachrugby gelden dezelfde regels als voor het veldrugby, met uitzondering van onderstaande aangepaste regels:

1. Er worden geen palen gebruikt, dus geen conversies. Het trygebied wordt opgedeeld in vakken die een verschillende puntenwaardering krijgen.2. Kick-off van de wedstrijd is voor het team dat de toss wint. De kick-off vindt plaats d.m.v. een tapkick.3. Kick-off van de 2e helft is voor het andere team, ook d.m.v. een tapkick.4. Kick-off na een score wordt genomen door het team dat de try tegenkreeg en dit gebeurt op dezelfde manier zoals een penaltykick genomen wordt. Uit de handen op de voet en weer vangen waarna hij mag passen of aanvallen.5. Het is niet toegestaan om te kicken.6. Puntentelling. Voor een try in de buitenste gebieden krijgt een team 3 punten, voor de twee ernaast 4 punten en voor een try in het midden 5 punten.7. Reservespelers. Er mag continu doorgewisseld worden. Een reservespeler mag het speelveld pas betreden als de te wissel en speler echt het veld heeft verlaten.8. Speeltijd. Na de 1e speelhelft wordt gewisseld van kant en di rect doorgespeeld. De scheidsrechter beslist uiteindelijk over de totale speeltijd. 9. Blessuretijd. Als meer dan een minuut zuivere speeltijd verloren gaat aan een blessurebehandeling, wordt er tijd bijgetrokken. In de 1e helft gaat dit ten koste van de rust, in de 2e helft wordt deze tijd bijgetrokken.10. Gelijk spel in de knock-outrondes. Als een wedstrijd in een knock-outronde eindigt in een gelijkspel, wint het team dat de meeste 5-punts tries heeft gescoord. Indien dit gelijk is; de meeste 4-punts tries en als dit gelijk is de meeste 3-punts tries. Is dit ook gelijk dan geldt het volgende: Het team dat de meeste tries scoort in een 1-tegen-1 situatie. De aanvaller start op de middellijn, de verdediger op de try-lijn. Zodra de aanvaller begint, mag de verdediger oplopen. Als de aanvaller met zijn lichaam en/ of met 1 knie op de grond komt, moet de poging worden gestaakt. Als dit geen winnaar oplevert, wordt de serie doorgezet op basis van ‘sudden death’. Om en om tot een team mist waar de ander scoort.

Regels Jeugdbeachrugby

13

Turven• Afmeting veld: 15 x 25 m• Team bestaat uit 10 spelers: 5 spelers in het veld en 5 reserves• Er wordt gespeeld met een nr. 3 rugbybal• Een wedstrijd duurt 2 x 5 minuten• Lineout via een tapkick langs de lijn (infield) en direct gevolgd door een pass.

Benjamins• Afmeting veld: 25 x 40 m• Team bestaat uit 10 spelers: 7 spelers in het veld en 3 reserves• Er wordt gespeeld met een nr. 3 rugbybal• Een wedstrijd duurt 2 x 6 minuten• Lineout via een tapkick langs de lijn (infield) en direct gevolgd door een pass.

Mini’s t/m Colts• Afmeting veld: 35 x 65 m• Team bestaat uit 10 spelers: 7 spelers in het veld en 3 reserves• Er wordt gespeeld met een nr. 4 rugbybal• Een wedstrijd duurt 2 x 6 minuten• Lineout bestaat uit maximaal 2 spelers. Een 3e speler gooit de bal in. De bal moet 3 meter afleggen voordat een speler de bal mag aanraken. De spelers die niet in de lineout staan, moeten op 5 meter afstand staan. Zij mogen oplopen zodra 1 van de spelers de bal heeft aangeraakt.• De scrum. Er wordt een driemanscrum geformeerd, waarbij de scrum-half van het team, dat de bal niet in de scrum brengt, achter de off-side lijn van zijn eigen scrum moet blijven.

UitrustingDe spelers van 1 team moeten dezelfde shirts dragen. Schoenen zijn verboden. Ter bescherming van de voeten wordt de spelers aangeraden 2 paar sokken over elkaar te dragen.

Verzoek EHBODe EHBO verzoekt dringend of iedereen op sokken wil spelen, dit helpt voor een groot deel blessures aan de tenen voorkomen!

Met hetzelfde gemak

gooi je ‘t in de

afvalbak

15

Winnaars voorgaande jaren

2015Turven Castricumse RCBenjamins RC DelftMini’s Castricumse RCCubs HRCJunioren RC The HookersColts RC The Hookers

2014Turven LRC DiokBenjamins RC The HookersMini’s Castricumse RCCubs HRCJunioren GooidogsColts A32 Rugby

2013Mini’s RC Den HelderCubs RC The HookersJunioren RC The HookersColts LRC Diok

2012Mini’s RC The Hookers Cubs RC The HookersJunioren The Pink PanthersColts Bredase RC

17

ColofonVormgeving: Christy HeuchemerFotografie: Karin Brussaard (foto voorblad), Christy Heuchemer, Carine StockTekst: Cindy TaalPrint: www.beeldreclame.nl Hoek van Holland

18

For new, used and rental generator sets

Wishes the organization and all players

of the Beach Rugby Tournament good

luck and a lot of ENERGY

www.koppertenergy.nl