Beach guide 2014

download Beach guide 2014

of 12

 • date post

  31-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  216
 • download

  0

Embed Size (px)

description

inkijk exemplaar

Transcript of Beach guide 2014

 • BEACH GUIDE

  InkIjk

  ExEmplAA

  r

  > Seizoen 2014-2015

 • Beste volleyballiefhebbers,

  Beachvolleybal is voor iedereen

  Niet alleen leden van Hevoc mogen mee doen aan Hevoc-beach, maar iedereen die graag wil beachvolleyballen is van harte welkom. Andere verenigingen kunnen zich ook aanmelden. Waar je ook vandaan komt, het maakt niets uit! Zowel beginners als gevorderden, jong of oud, we hebben voor iedereen een ander trainingsritueel.

  De dames willen ons wel op het hart drukken, dat ze met al deze aanmeldingen, nog wel opzoek zijn naar enthousiaste trainers en vrijwilligers. Dus ben je nieuwsgierig of wil je iets betekenen voor Hevoc-beach? Dan zijn ze op zoek naar jou!

  Namens de commissie

  Nynke Bosma, Rosanne Bloemhof en Sita Hofma

  2014-2015Succesvol volleybalseizoen!

 • INDITNUMMER05 Wist je datjes?

  06 Interview: nieuwe beachcommissie

  08 kalender

  09 Interview: martijn van der molen

  10 leden in de schijnwerpers

  11 De 10 meest gestelde vragen

  12 Contactgegevens

  2014 2015

  jUnI 08

  06

  10

  3

  Wist je dat?

  TOERNOOI

  09

 • Wist je dat?

  * De eerste beachvolleybal wedstrijden werden oorspronkelijk gespeeld op de stranden van Waikiki in Honolulu, Hawa. Snel werd de sport populair in zuid Californie.* In 1920 werden er in Santa Monica zandgedeeltes ge-schikt gemaakt voor beachvolleybal.* Vanuit de vele beach clubs werden er in 1924 de eerste toernooien gepeeld.* Hoewel in het begin gespeeld werd door teams van minimaal 6 spelers, werd dit concept in 1930 gewijzigd in de bekende vorm van 2 tegen 2 spelers.* In 1996 is beachvolleybal een Olympische sport ge-worden.

  ER ANDERE SPELREGELS ZIJN

  de bal zwaarder en zachter is dan een standaard volleybal. De officile beachvolleybal bestaat uit zacht materiaal en is waterafstotend. De omtrek is ca. 67 cm en weegt tussen de 260 en 280 gr..

  de afmeting van een beachvolleybal veld 8 bij

  16 meter ishet in nederland vaak regent tijdens het beachvolleyballen

  er geen middenlijn in een beachvolleybal veld is (een voet fout is niet mogelijk, maar tegenstanders hinderen mag niet)

  we nu alweer het 4e seizoen in gaan

  we een nieuwe beachcommissie heb-ben. Benieuwd wie het zijn?

  zie interview..een zonnebril ook erg handig is

  het de omgekeerde wereld is en de bal juist laag moet spelen (lees: wind, etc.)

  je in het zand moeilijk vooruit komt 5

 • De nieuwe beachcommissie....Interview Nynke Bosma, Rosanne Bloemhof & Sita Hofma

  Nadat vorig seizoen de beachcommissie uit elkaar gevallen is, gaan we er dit jaar weer vol goede moed tegenaan. Nu is het de taak aan Nynke Bosma, Rosanne Bloemhof en Sita Hofma om alles in goede banen te leiden. Deze drie spontane en vrolijke dames zijn pas sinds dit jaar (2013-2014) lid van Hevoc en hebben zich nu al als vrijwilliger aange-meld. Fantastisch!

  Wie zijn ze? Nynke (25jr) studeert af als Pedagoog en werkt als student assistent op het NHL. Naast afstuderen vind ze het heerlijk om een blokje hard te lopen. Ze heeft eerder bij OKC gevolleybald en is dit seizoen begonnen bij Hevoc dames 10. Voor-al het spelen in een gezellig team waarin fanatiek gestreden wordt, vindt ze heerlijk om weer te ervaren! Rosanne woont in Heerenveen en is nu 2 maanden lid van Hevoc. In het dagelijks leven is ze veiligheidskundige en werkt ze als zelfstandige. Sita (25jr) sport in het dagelijks leven graag en werkt als onderwijsassistent op een basisschool en werkt tevens in de keuken/restaurant van ziekenhuis de Tjongerschans.

  To the facts: Wat deze drie dames aanspreekt in het beachvol-leybal is dat je deze sport lekker buiten kunt be-oefenen. Het is toch heerlijk om met mooi weer buiten een balletje te kunnen spelen?! Daarnaast is het een pr dat dit gecombineerd kan worden met het reguliere volleybal. De overbrugging naar het nieuwe (indoor) seizoen wordt door het beachvol-leybal korter gemaakt. Naast dat het heerlijk is om in de openlucht te volleyballen, leer je ook nog eens leuke andere mensen kennen. Dit alles met de extra volleybal ervaring die je op doet, maakt het erg leuk om mee te doen aan Hevoc-beach! Net even anders, met veel vitamine D.

  Ook dit jaar zullen de trainingen gehouden worden bij de beachvelden van Sportstad en zullen er geen grote veranderingen plaatsvinden. De dames zijn er van overtuigd dat het dit jaar een top seizoen gaat worden. Kijk naar buiten en je weet waarom!Op dit moment zijn er nog maar weinig afmeldin-gen en dat betekend veel goeds. Om het dit jaar een succes te laten worden staan de dames altijd open voor vragen, opmerkingen en suggesties.

  Beachvolleybal is voor iedereen

  Niet alleen leden van Hevoc mogen mee doen aan Hevoc-beach, maar iedereen die graag wil beach-volleyballen is van harte welkom. Andere vereni-gingen kunnen zich ook aanmelden. Waar je ook vandaan komt, het maakt niets uit! Zowel beginners als gevorderden, jong of oud, we hebben voor iedereen een ander trainingsritueel.

  De dames willen ons wel op het hart drukken, dat ze met al deze aanmeldingen, nog wel opzoek zijn naar enthousiaste trainers en vrijwilligers. Dus ben je nieuwsgierig of wil je iets betekenen voor He-voc-beach? Dan zijn ze op zoek naar jou!

  In het kort: de reden waarom jij mee mot doen met beachvolleybal?

  Het is de perfecte combinatie van 2 leuke dingen: - Lekker genieten van het mooie weer. Geen benauw-de stinkende zalen, maar frisse lucht en zon waarin getraind en gesport kan worden. Als het weer nu al zo goed is beloofd dit veel moois tijdens de beachtrai-ningen. Beachvolleyballers zijn natuurlijk echte die-hards, ook met slecht weer staat iedereen te popelen om te mogen spelen! - Volleyballen! Waar een ander al gestopt is met het reguliere volleybal gaat beachvolleybal nog even door! Dit is een perfecte manier om nog wat langer te kunnen volleyballen, meer conditie op te bouwen, beter te worden en lekker te genieten van de trainin-gen!

  Meer informatie is te vinden op: www.hevocbeach.nl 6

 • VACATUrE

  Heb je interesse om vrijwilliger te wor-den, bijvoorbeeld als trainer? Stuur dan

  snel een bericht naar: bestuur@hevoc.nl

 • kAlEnDEr

  jUnI

  13 juni

  Drachten beachtoernooi

  21 juni

  Detobeach LeeuwardenOryx Beach Groningen

  21/ 22 juni

  Dalbeach Oldemarkt

  28 juni

  Ameland beachvolleybal circuit

  jUlI

  4 juliKroton Beach Groningen

  5 juliHolwerd

  5 juliAppelscha

  5/ 6 juliErm

  11 juliVlieland Beachtoernooi

  16/ 17 augustusMagic Balls beachvolleybaltoernooi Steenwijk

  17 mei

  Donitas Beach Groningen

  17/18 mei

  Heerderstrand beachvolleybal circuit

  31 mei/ 1 juni

  Lemmer beachvolleybal circuit

  mEI

  8

  kIjk Voor DE lAATSTE WIjzIGInGEn op:

  www.volleybal.nl/toernooien

 • Interview met trainer....In de spotlight: martijn van der molen

  Interview naar de uitspraken van Martijn...

  Martijn is al jaren actief op het gebied van volleybal en beachvolleybal. Hij is 23 jaar oud en woont in Luinjeberd. Vanaf zijn 15e heeft hij altijd bij Hevoc gevolleybald en afgelopen seizoen is hij overgestapt naar OPM om ervaring op te doen in de tweede divisie. Bijzonder knap vinden wij! Martijn is altijd al iemand geweest die zich helemaal geeft voor het volleyballen. Echt iemand op wie je kan bouwen, om het zo maar te zeggen! Naast zelf spelen is hij o.a. actief geweest als trainer/coach en scheidsrechter. In het dagelijks leven is hij bezig met verbeterprojecten in ICT bij een leverancier van tuinzaden. Naast sport er werk vind hij zijn ontspanning in pianospelen en muziek luisteren.

  Dit jaar wordt zijn vierde jaar als beachtrainer bij Hevoc Beach. Wat het meeste opvalt is dat de kennis over beachvolleybal bij iedereen beter wordt. Ook wordt de omschakeling van zaal naar zand elk jaar sneller gemaakt, waardoor er al snel echt beachvolleybal wordt gespeeld. Samen met Jeroen (OPM) gaat hij dit jaar de trainingen voor de dames verzorgen. Hij gaat er van uit dat dit hem weer nieuwe inzichten biedt om de trainingen extra interessant te maken! Hmm.. training van 2 OPM mannen, als dat maar goed komt ;)

  Nu heeft Nederland natuurlijk niet echt een bepaald warm klimaat, zijn onze Hevocers eigenlijk wel echte diehards of laten ze het bij de eerste de beste regendrup afweten? Volgens Martijn hangt dit toch wel van de persoon af. Gelukkig zijn de meeste speelsters altijd van de partij, maar zijn er absoluut ook mooi-weer volleyballers. Wellicht is het een idee om een wedstrijdpoule te starten, vooral voor iedereen die erg competitief is.

  zijn onze Hevocers eigenlijk wel echte diehards of laten ze het bij de eerste de beste regendrup afweten?

  Koude voeten, zwaar zand en harde windvlagen Het leven van een beachvolleyballer gaat natuurlijk niet altijd over rozen ;) maar toch is het beachvolleybal bijzonder leuk n erg leerzaam!

  Aan de inzet kan het in ieder geval niet liggen. Vooral in het begin van het seizoen, wanneer ieder-een nog niet aan het zware zand gewend is, wordt er extra hard gewerkt. Een koelkast met koud drinken naast het veld zou trouwens wel perfect zijn! (En nee mannen, dit betekent geen bier en versna-peringen.. er moet natuurlijk nog wel gevolleybald worden!)

  Daarnaast ziet Martijn graag dat iedereen die nog geen ervaring op het zand heeft, dit toch een keer gaat proberen bij Hevoc-beach. Behalve de heerlijke sfeer in en om het veld heen, die iedereen een keer zou moeten proeven, wil hij ook graag de hoogte punten van de sport benadrukken. Want wat voelt er nou beter dan driemaal een bal opduiken en vervolgens