Beach guide 2014

12
BEACH GUIDE INKIJK EXEMPLAAR > Seizoen 2014-2015

description

inkijk exemplaar

Transcript of Beach guide 2014

Page 1: Beach guide 2014

BEACH GUIDE

InkIjkExEmplAAr

> Seizoen 2014-2015

Page 2: Beach guide 2014

Beste volleyballiefhebbers,

Beachvolleybal is voor iedereen…

Niet alleen leden van Hevoc mogen mee doen aan Hevoc-beach, maar iedereen die graag wil beachvolleyballen is van harte welkom. Andere verenigingen kunnen zich ook aanmelden. Waar je ook vandaan komt, het maakt niets uit! Zowel beginners als gevorderden, jong of oud, we hebben voor iedereen een ander trainingsritueel.

De dames willen ons wel op het hart drukken, dat ze met al deze aanmeldingen, nog wel opzoek zijn naar enthousiaste trainers en vrijwilligers. Dus ben je nieuwsgierig of wil je iets betekenen voor Hevoc-beach? Dan zijn ze op zoek naar jou!

Namens de commissie

Nynke Bosma, Rosanne Bloemhof en Sita Hofma

2014-2015Succesvol volleybalseizoen!

Page 3: Beach guide 2014

INDITNUMMER05 Wist je datjes?

06 Interview: nieuwe beachcommissie

08 kalender

09 Interview: martijn van der molen

10 leden in de schijnwerpers

11 De 10 meest gestelde vragen

12 Contactgegevens

2014 2015

jUnI 08

06

10

3

Wist je dat?

TOERNOOI

09

Page 4: Beach guide 2014
Page 5: Beach guide 2014

Wist je dat?

* De eerste beachvolleybal wedstrijden werden oorspronkelijk gespeeld op de stranden van Waikiki in Honolulu, Hawaï. Snel werd de sport populair in zuid Californie.* In 1920 werden er in Santa Monica zandgedeeltes ge-schikt gemaakt voor beachvolleybal.* Vanuit de vele beach clubs werden er in 1924 de eerste toernooien gepeeld.* Hoewel in het begin gespeeld werd door teams van minimaal 6 spelers, werd dit concept in 1930 gewijzigd in de bekende vorm van 2 tegen 2 spelers.* In 1996 is beachvolleybal een Olympische sport ge-worden.

ER ANDERE SPELREGELS ZIJN

de bal zwaarder en zachter is dan een standaard volleybal. De officiële beachvolleybal bestaat uit zacht materiaal en is waterafstotend. De omtrek is ca. 67 cm en weegt tussen de 260 en 280 gr..

de afmeting van een beachvolleybal veld 8 bij

16 meter ishet in nederland vaak regent tijdens het beachvolleyballen

er geen middenlijn in een beachvolleybal veld is (een voet fout is niet mogelijk, maar tegenstanders hinderen mag niet)

we nu alweer het 4e seizoen in gaan

we een nieuwe beachcommissie heb-ben. Benieuwd wie het zijn?

zie interview..een zonnebril ook erg handig is

het de omgekeerde wereld is en de bal juist laag moet spelen (lees: wind, etc.)

je in het zand moeilijk vooruit komt 5

Page 6: Beach guide 2014

De nieuwe beachcommissie....Interview Nynke Bosma, Rosanne Bloemhof & Sita Hofma

Nadat vorig seizoen de beachcommissie uit elkaar gevallen is, gaan we er dit jaar weer vol goede moed tegenaan. Nu is het de taak aan Nynke Bosma, Rosanne Bloemhof en Sita Hofma om alles in goede banen te leiden. Deze drie spontane en vrolijke dames zijn pas sinds dit jaar (2013-2014) lid van Hevoc en hebben zich nu al als vrijwilliger aange-meld. Fantastisch!

Wie zijn ze? Nynke (25jr) studeert af als Pedagoog en werkt als student assistent op het NHL. Naast afstuderen vind ze het heerlijk om een blokje hard te lopen. Ze heeft eerder bij OKC gevolleybald en is dit seizoen begonnen bij Hevoc dames 10. Voor-al het spelen in een gezellig team waarin fanatiek gestreden wordt, vindt ze heerlijk om weer te ervaren! Rosanne woont in Heerenveen en is nu 2 maanden lid van Hevoc. In het dagelijks leven is ze veiligheidskundige en werkt ze als zelfstandige. Sita (25jr) sport in het dagelijks leven graag en werkt als onderwijsassistent op een basisschool en werkt tevens in de keuken/restaurant van ziekenhuis de Tjongerschans.

To the facts: Wat deze drie dames aanspreekt in het beachvol-leybal is dat je deze sport lekker buiten kunt be-oefenen. “Het is toch heerlijk om met mooi weer buiten een balletje te kunnen spelen?!” Daarnaast is het een pré dat dit gecombineerd kan worden met het reguliere volleybal. De overbrugging naar het nieuwe (indoor) seizoen wordt door het beachvol-leybal korter gemaakt. Naast dat het heerlijk is om in de openlucht te volleyballen, leer je ook nog eens leuke andere mensen kennen. Dit alles met de extra volleybal ervaring die je op doet, maakt het erg leuk om mee te doen aan Hevoc-beach! “Net even anders, met veel vitamine D”.

Ook dit jaar zullen de trainingen gehouden worden bij de beachvelden van Sportstad en zullen er geen grote veranderingen plaatsvinden. De dames zijn er van overtuigd dat het dit jaar een top seizoen gaat worden. “Kijk naar buiten en je weet waarom!”Op dit moment zijn er nog maar weinig afmeldin-gen en dat betekend veel goeds. Om het dit jaar een succes te laten worden staan de dames altijd open voor vragen, opmerkingen en suggesties.

Beachvolleybal is voor iedereen…

Niet alleen leden van Hevoc mogen mee doen aan Hevoc-beach, maar iedereen die graag wil beach-volleyballen is van harte welkom. Andere vereni-gingen kunnen zich ook aanmelden. Waar je ook vandaan komt, het maakt niets uit! Zowel beginners als gevorderden, jong of oud, we hebben voor iedereen een ander trainingsritueel.

De dames willen ons wel op het hart drukken, dat ze met al deze aanmeldingen, nog wel opzoek zijn naar enthousiaste trainers en vrijwilligers. Dus ben je nieuwsgierig of wil je iets betekenen voor He-voc-beach? Dan zijn ze op zoek naar jou!

In het kort: de reden waarom jij mee moét doen met beachvolleybal?

Het is de perfecte combinatie van 2 leuke dingen: - Lekker genieten van het mooie weer. Geen benauw-de stinkende zalen, maar frisse lucht en zon waarin getraind en gesport kan worden. Als het weer nu al zo goed is beloofd dit veel moois tijdens de beachtrai-ningen. “Beachvolleyballers zijn natuurlijk echte die-hards, ook met slecht weer staat iedereen te popelen om te mogen spelen!” - Volleyballen! Waar een ander al gestopt is met het reguliere volleybal gaat beachvolleybal nog even door! Dit is een perfecte manier om nog wat langer te kunnen volleyballen, meer conditie op te bouwen, beter te worden en lekker te genieten van de trainin-gen!

Meer informatie is te vinden op: www.hevocbeach.nl 6

Page 7: Beach guide 2014

VACATUrE

Heb je interesse om vrijwilliger te wor-den, bijvoorbeeld als trainer? Stuur dan

snel een bericht naar: [email protected]

Page 8: Beach guide 2014

kAlEnDEr

jUnI

13 juni

Drachten beachtoernooi

21 juni

Detobeach LeeuwardenOryx Beach Groningen

21/ 22 juni

Dalbeach Oldemarkt

28 juni

Ameland beachvolleybal circuit

jUlI

4 juliKroton Beach Groningen

5 juliHolwerd

5 juliAppelscha

5/ 6 juliErm

11 juliVlieland Beachtoernooi

16/ 17 augustusMagic Balls beachvolleybaltoernooi Steenwijk

17 mei

Donitas Beach Groningen

17/18 mei

Heerderstrand beachvolleybal circuit

31 mei/ 1 juni

Lemmer beachvolleybal circuit

mEI

8

kIjk Voor DE lAATSTE WIjzIGInGEn op:

www.volleybal.nl/toernooien

Page 9: Beach guide 2014

Interview met trainer....In de spotlight: martijn van der molen

Interview naar de uitspraken van Martijn...

Martijn is al jaren actief op het gebied van volleybal en beachvolleybal. Hij is 23 jaar oud en woont in Luinjeberd. Vanaf zijn 15e heeft hij altijd bij Hevoc gevolleybald en afgelopen seizoen is hij overgestapt naar OPM om ervaring op te doen in de tweede divisie. Bijzonder knap vinden wij! “Martijn is altijd al iemand geweest die zich helemaal geeft voor het volleyballen. Echt iemand op wie je kan bouwen, om het zo maar te zeggen!” Naast zelf spelen is hij o.a. actief geweest als trainer/coach en scheidsrechter. In het dagelijks leven is hij bezig met verbeterprojecten in ICT bij een leverancier van tuinzaden. Naast sport er werk vind hij zijn ontspanning in pianospelen en muziek luisteren.

Dit jaar wordt zijn vierde jaar als beachtrainer bij Hevoc Beach. Wat het meeste opvalt is dat de kennis over beachvolleybal bij iedereen beter wordt. Ook wordt de omschakeling van zaal naar zand elk jaar sneller gemaakt, waardoor er al snel echt beachvolleybal wordt gespeeld. Samen met Jeroen (OPM) gaat hij dit jaar de trainingen voor de dames verzorgen. Hij gaat er van uit dat dit hem weer nieuwe inzichten biedt om de trainingen extra interessant te maken! “Hmm.. training van 2 OPM mannen, als dat maar goed komt ;)”

Nu heeft Nederland natuurlijk niet echt een bepaald warm klimaat, zijn onze Hevocers eigenlijk wel echte diehards of laten ze het bij de eerste de beste regendrup afweten? Volgens Martijn hangt dit toch wel van de persoon af. Gelukkig zijn de meeste speelsters altijd van de partij, maar zijn er absoluut ook mooi-weer volleyballers. Wellicht is het een idee om een wedstrijdpoule te starten, vooral voor iedereen die erg competitief is.

‘‘ zijn onze Hevocers eigenlijk wel echte diehards of laten ze het bij de eerste de beste regendrup afweten? “

“Koude voeten, zwaar zand en harde windvlagen… Het leven van een beachvolleyballer gaat natuurlijk niet altijd over rozen ;) maar toch is het beachvolleybal bijzonder leuk én erg leerzaam!”

Aan de inzet kan het in ieder geval niet liggen. Vooral in het begin van het seizoen, wanneer ieder-een nog niet aan het zware zand gewend is, wordt er extra hard gewerkt. Een koelkast met koud drinken naast het veld zou trouwens wel perfect zijn! (En nee mannen, dit betekent geen bier en versna-peringen.. er moet natuurlijk nog wel gevolleybald worden!)

Daarnaast ziet Martijn graag dat iedereen die nog geen ervaring op het zand heeft, dit toch een keer gaat proberen bij Hevoc-beach. Behalve de heerlijke sfeer in en om het veld heen, die iedereen een keer zou moeten proeven, wil hij ook graag de hoogte punten van de sport benadrukken. Want wat voelt er nou beter dan driemaal een bal opduiken en vervolgens te scoren? Tja, dat je daarna al het zand van je af moet schudden nemen we graag voor lief!

He Martijn, vertel ons nou eens waarom iedereen mee zou moéten doen met beachvolleybal? Daar hoeft hij niet lang over na te denken, omdat beachvolleybal een ontzettend leuke sport is waarin je alle energie kwijt kunt en dit je volleybalconditie goed in stand houdt. Daarnaast is het een leuke manier om nieuwe technieken te leren en je eigen balbeheersing te bevorderen. Dit alles neem je dan natuurlijk weer mee naar het aankomende (zaal)seizoen.

Martijn heeft er in ieder geval weer heel veel zin in en hij wenst iedereen alvast veel beachvolleybal plezier!

9

Page 10: Beach guide 2014

lEDEn In DE SCHIjnWErpErS

naam: Kirsten Wagenaleeftijd: 24 jaarBeachjaren: 3 seizoenenleukste aan beachen: Duiken, achter ballen aan vliegenminst leuke: Koud weer en regenAmbitie: Veel toernooien spelen en zo goed mogelijk worden.Volleybal motto: Opgeven is geen optie!

naam: Janneke Idzengaleeftijd: Ik ben 28Beachjaren: 4e seizoen beachen geloof ikleukste aan beachen: Het leukste is het actieve van het spelletje en de leuke, sportieve sfeer bij trainingen (geen discussies met scheidsrechters).minst leuke: Als het zand koud/ nat is! Dit jaar toch maar weer zandsokken bestellen;-)Ambitie: Aan meer toernooien meedoen Volleybal motto: Gewoon genieten van het (meestal) lekkere weer en spelletje!

10

naam: Leonard Bahlmannleeftijd: 32 jaarBeachjaren: 2e beach seizoenleukste aan beachen: het fanatieke creatieve spelletjes, het mooie weer en de gezelligheidminst leuke: Het weer naar huis gaan na beach, was het maar weer alvast maandag gevoelVolleybal motto: Als de zon weer gaat schijnen en de thermometer de 25gr aanraakt staat het beachveld weer paraat

Page 11: Beach guide 2014

DE 10 mEEST

GESTElDE VrAGEn

1. kAn IEDErEEn mEE DoEn mET BEACHVollEyBAl? HoE mElD Ik mE AAn?Iedereen kan meedoen met beachvolleybal. Aanmel-den kan via www.hevocbeach.nl. Vanuit daar kan een e-mail gestuurd worden naar [email protected] of [email protected]

2.WAnnEEr IS HET BEACHVollEyBAl? HoE lAnG DUUrT HET SEIzoEn?Het beach seizoen start op 1 mei en eindigt op 31 juli. Check de trainingstijden en dagen op:www.hevocbeach.nl/vereniging/trainingstijden/

3. WAAr VInDT HET BEACHVollEyBAl plAATS?De beachvolleybalvelden van Hevoc Beach liggen aan de Abe Lenstra Boulevard bij Sportstad Heerenveen, tegenover supermarkt Aldi.

4. HoE WorDT mIjn nIVEAU BEpAAlD? In WElk TEAm kom Ik DAn?Door middel van overleg en ervaringen word je ingedeeld, dit wordt met de desbetreffende persoon besproken.

5. WElkE klEDInG moET Ik AAnSCHAf-fEn?Er is geen speciaal tenue wat aangeschaft hoeft te worden. Dus je kunt je eigen kleding aantrekken waar jij je het lekkerst bij voelt.. schoenen zijn niet nodig, er wordt op blote voeten getraind!

mEEr Info?Mocht je nog andere vragen

hebben, dan zijn wij te bereiken via:[email protected]

6. zIjn Er noG VrIjWIllIGErSACTIVITEI-TEn BIj HET BEACHVollEyBAl?Hevoc beach wordt georganiseerd door vrijwilligers daarnaast zijn we per direct op zoek naar trainers.

7. WAT BETAAl Ik AAn ConTrIBUTIE-GElD?De contributie bedraagt 32,50 voor volwassenen en 27,50 voor de mini’s. Dit is een bedrag wat voor het gehele beach seizoen betaald dient te worden.

8. GAAT DE TrAInInG Door BIj SlECHT WEEr?Wanneer er een training niet door gaat, word je via de mail op de hoogte gebracht door je trainer.

9. zIjn Er ook BEACHWEDSTrIjDEn En/ of ToErnooIEn of IS HET pUUr Voor DE fUn?Er wordt nog overleg gepleegd over een afsluitend toernooi. Houd hiervoor de site en facebook in de gaten.

10. Ik WIl nIET mEEr BEACHVollEyBAl-lEn, HoE mElD Ik mE Af?Stuur een mail met naam+achternaam naar [email protected].

11

Page 12: Beach guide 2014

ColofonBEACH GUIDE is een uitgave van Hevoc’89 en verschijnt één keer per jaar. 1e jaargang, april 2014 rEDACTIEAnja Schippers, Alyanne VisserEInDrEDACTIEAnja [email protected] & proDUCTIEAlyanne Visser Hoewel bij de samenstelling van dit magazine de uiterste zorgvuldigheid is betracht, kan voor eventuele on juistheden niet worden ingestaan. Actuele informatie en het laatste nieuws is te vinden op onze website:www.hevocbeach.nl

Volg ons ook via:

TrainingslocatieDe beachvolleybalvelden van Hevoc Beach liggen aan de Abe Lenstra Boulevard bij Sportstad Heerenveen, tegenover supermarkt Aldi.

Bestuur:Sita HofmaRosanne BloemhofNynke de [email protected]

ConTACTGEGEVEnS

12