Parochieblad 28 06 2014

8
Parochieblad H. LAMBERTUS H. CATHARINA 1 39 e jaargang nr.12 28-06-2014 KAPELAAN EUGÈNE DASSEN: VAARWEL De gezamenlijk Kerkbesturen laten u weten dat in het eerste weekend van augustus -2 en 3 augustus- na de eucharistieviering van zaterdag 18.00 uur (Lambertus); 10.00 uur (Catharina) en 11.30 uur (cluster Kerkrade-Noord) het officiële afscheid zal zijn van kapelaan Dassen. De dag na zijn diakenwijding op 10 september 2010 is hij met zijn pastorale werkzaamheden in onze parochies van start gegaan. Na 18 Juni 2011, de dag van zijn priesterwijding kon hij alle pastorale werkzaamheden verrichten. Op een maand na vertoefde hij vier jaar met wederzijdse genoegen onder ons. Aimabel Kapelaan Dassen heeft zich doen kennen als een aimabel persoon. Hij toonde zich bij alle bezigheden en contacten een betrokken priester, die hemel en aarde, God en mens in al diens levensmomenten nader tot elkaar trachtte te brengen. Al tijdens zijn diaconaat gingen veler armen voor hem open en ontstond er tussen hem de parochianen een spontane en hartelijke communicatie. Hij had (heeft) een luisterend oor, wist raad te geven en uit zijn prediking en catechese op school bleek dat hij goed onderlegd was. Hij wist de gevoelige snaar te raken en lief en leed goed te verwoorden. Hij was een man van de dialoog en van de samenwerking. Sympathie en waardering Je merkte in zijn doen en laten dat hij van het parochiewerk hield. En wij als parochianen, kerkbesturen en pastoraal team voelden ons happy bij zijn engagement. Het elkaar moeten loslaten valt ieder betrokkkene erg moeilijk. Het resultaat van het werk van een priester is materieel niet zo zichtbaar. Het resultaat van zijn inzet en ijver ligt verborgen in de gedachten, meningen en gevoelens, die zij bij het intermenselijk verkeer oproepen. Gezien de reacties van parochianen , die zijn vertrek met lede ogen aanzien, mag kapelaan Dassen met voldoening en met een gerust hart beginnen aan zijn nieuwe opdracht. Hij laat ons mensen achter, die met warme sympathie waarderende woorden oer hem spreken en hem veel dank betuigen. Persoonlijk en als pastoraal team en als veler van u zien wij in augustus een vriend ‘de wijde wereld’ intrekken. Een nabije vriend verliezen wij, een verre vriend komt erbij. Studeren om u te dienen Het lijdt geen twijfel zeker ook als wij hem in gebed blijven steunen- dat kapelaan Dassen het in die ‘wijde wereld’ even goed zal doen evenals bij het zich verrijken aan kennis en kunde en bij het leren kennen van andere mensen om straks ‘hier’ terug te keren en in ons bisdom zijn schouders te zetten onder het voorbereiden van jonge mensen op een dienstbare functie binnen parochie en kerk en/of mensen tot geloof te wekken resp. te verdiepen.

description

 

Transcript of Parochieblad 28 06 2014

Page 1: Parochieblad 28 06 2014

Parochieblad

H. LAMBERTUS

H. CATHARINA

Parochieblad

H. LAMBERTUS

H. CATHARINA

1 39e jaargang nr.12 28-06-2014

KAPELAAN EUGÈNE DASSEN: VAARWEL De gezamenlijk Kerkbesturen laten u weten dat in het eerste weekend van augustus -2 en 3 augustus- na de eucharistieviering van zaterdag 18.00 uur (Lambertus); 10.00 uur (Catharina) en 11.30 uur (cluster Kerkrade-Noord) het officiële afscheid zal zijn van kapelaan Dassen. De dag na zijn diakenwijding op 10 september 2010 is hij met zijn pastorale werkzaamheden in onze parochies van start gegaan. Na 18 Juni 2011, de dag van zijn priesterwijding kon hij alle pastorale werkzaamheden verrichten. Op een maand na vertoefde hij vier jaar met wederzijdse genoegen onder ons. Aimabel Kapelaan Dassen heeft zich doen kennen als een aimabel persoon. Hij toonde zich bij alle bezigheden en contacten een betrokken priester, die hemel en aarde, God en mens in al diens levensmomenten nader tot elkaar trachtte te brengen. Al tijdens zijn diaconaat gingen veler armen voor hem open en ontstond er tussen hem de parochianen een spontane en hartelijke communicatie. Hij had (heeft) een luisterend oor, wist raad te geven en uit zijn prediking en catechese op school bleek dat hij goed onderlegd was. Hij wist de gevoelige snaar te raken en lief en leed goed te verwoorden. Hij was een man van de dialoog en van de samenwerking.

Sympathie en waardering Je merkte in zijn doen en laten dat hij van het parochiewerk hield. En wij als parochianen, kerkbesturen en pastoraal team voelden ons happy bij zijn engagement. Het elkaar moeten loslaten valt ieder betrokkkene erg moeilijk. Het resultaat van het werk van een priester is materieel niet zo zichtbaar. Het resultaat van zijn inzet en ijver ligt verborgen in de gedachten, meningen en gevoelens, die zij bij het intermenselijk verkeer oproepen. Gezien de reacties van parochianen , die zijn vertrek met lede ogen aanzien, mag kapelaan Dassen met voldoening en met een gerust hart beginnen aan zijn nieuwe opdracht. Hij laat ons mensen achter, die met warme sympathie waarderende woorden oer hem spreken en hem veel dank betuigen. Persoonlijk en als pastoraal team en als veler van u zien wij in augustus een vriend ‘de wijde wereld’ intrekken. Een nabije vriend verliezen wij, een verre vriend komt erbij. Studeren om u te dienen Het lijdt geen twijfel –zeker ook als wij hem in gebed blijven steunen- dat kapelaan Dassen het in die ‘wijde wereld’ even goed zal doen evenals bij het zich verrijken aan kennis en kunde en bij het leren kennen van andere mensen om straks ‘hier’ terug te keren en in ons bisdom zijn schouders te zetten onder het voorbereiden van jonge mensen op een dienstbare functie binnen parochie en kerk en/of mensen tot geloof te wekken resp. te verdiepen.

Page 2: Parochieblad 28 06 2014

Kapelaan Dassen zal weer de collegebanken in moeten en nog dieper en in nog meer boeken moeten duiken. Wij wensen hem daarbij veel succes en dat hij zich op zijn nieuwe adres zijn Rome spoedig op zijn gemak en thuis voelt. Wilt u hem ‘in den beginne’ een hart onder de riem steken dan heeft u hier zijn adres: S. Maria dell'Anima, Via della Pace 20, I -00186 Roma. AFSCHEIDSWOORD VAN KAPELAAN DASSEN: AFSCHEID Eerstdaags neem ik afscheid van u. Een levensfase in mijn nog prille priesterleven wordt afgesloten. Mijn verblijf onder u stemt mij tot dankbaarheid. Mooie herinneringen zijn er aan de periode dat de bisschop mij aan u toevertrouwde als diaken en priester. Dankbaar ben ik voor de jaren dat ik in Kerkrade pastoraal actief mocht zijn aan de zijde van pastoor-deken Borghans van wie ik zoveel geleerd heb. Ik dank hem voor zijn vertrouwen en voor zijn warme betrokkenheid. Gevoelens van verbondenheid met u allen overheersen. Dubbel gevoel Het vertrek doet pijn, maar het voelt ook alsof een deur naar een nieuwe levensfase geopend wordt. U heeft mijn eerste schreden op het pad van het priesterleven van heel nabij kunnen volgen. U heeft mij zien groeien in het priesterschap, door vallen en opstaan. Ik ben verknocht geraakt aan Kerkrade en haar bewoners en daarom doet afscheid nemen ook pijn. Er is verdriet om mijn vertrek, maar het is ook een afscheid met een glimlach. Want als Christenen zijn we mensen van de hoop en vertrouwen we op een goede toekomst. Roerige tijd In de afgelopen jaren hebben we samen veel mogen meemaken. We proeven in ons eigen midden dat de tijden veranderen en dat de Kerk in zwaar weer terecht is gekomen. Aan een stukje tijd en daarmee geschiedenis ter plekke heb ik inhoud mogen geven. Samen met het pastorale team: diakens, parochieassistent en de vele vrijwilligers heb ik getracht om van de gegeven situatie het beste te maken. Ik dank allen voor hun inzet en fijne samenwerking.

Priester zijn In mijn alledaagse ontmoetingen heeft u mij laten delen in uw leven. Dat waren voor mij kostbare momenten. Te midden van dit alles mocht ik uw priester zijn en hebben we samen de sacramenten mogen vieren. Talloze doopsels heb ik in de voorbije jaren toegediend, kinderen begeleid naar hun eerste communie en naar hun vormsel, bruidsparen voorbereid op hun trouwbelofte. Week in, week uit, mensen die om hun doden treuren, bijgestaan. Kostbaar waren die momenten dat het H. Oliesel mocht toedienen en namens God zonden mocht vergeven. In mijn zondagse verkondiging heb ik u steeds willen bemoedigen en bevestigen in uw keuze voor Jezus en zijn evangelie. Toekomst Nu ligt er voor mij een nieuwe opdracht te wachten. Een studie en nog wel in Rome. Om later in ons bisdom een bijdrage te kunnen leveren aan de opleiding van mensen die de zending in de kerk willen meedragen. Want daar geloven wij in: dat Gods woord mensen verheft en perspectief biedt. Mijn eerste en voorzichtige schreden op het pastorale pad, zijn voor mij een bevestiging. De bevestiging om met nog meer vertrouwen de weg te gaan die ik mag afleggen. Dank Dank voor de mooie jaren in Kerkrade. Dank voor uw medeleven, uw geduld, uw geloof, uw steun en uw hulp. Dank U Dank Heer: ik mocht uw vreugde preken! Dank Heer, dat ik het hemels Brood mocht breken. Dank voor het vertrouwen van zovelen en voor het leed, dat ik mocht delen. Dank voor de kans die Gij mij bood Om te zeggen, wie Gij zijt: God van liefde en barmhartigheid. Kapelaan Eugène Dassen WELKOM AAN DE OPVOLGER van kapl. Eugène Dassen. Van het Bisdom vernamen wij dat er is voorzien in de opvolging van onze vertrekkende kapelaan. Het is dus een ‘pro’ dat er geen lacune is gaan

Page 3: Parochieblad 28 06 2014

ontstaan tussen het vertrek van kapelaan Dassen en de komst van een opvolger. Bovendien is de nieuw benoemde opvolger een ervaren ‘pastor’. Inmiddels zijn er met de nieuwe kandidaat contacten geweest via internet en telefoon. De bisschop zal rond half juli Hans Kreuwels benoemen tot pastoor ‘in solidum’ . Dat betekent kerkrechtelijk dat hij pastoor is maar dat pastoor-deken Arnold Borghans moderator blijft van het pastorale team en voorzitter van de kerkbesturen. We mogen pastoor Kreuwels dus rond half juli begroeten. Dan resteren ons nog enkele weken om in gesprekken een goede overdrachtsprocedure te realiseren binnen het pastorale team en het kennismaken met de kerkbesturen. Zodoende hopen we een verantwoorde startpositie te scheppen zodat hij zich als nieuweling weldra in het pastorale veld een weg kan banen en kennis heeft van de pastorale besognes van de parochies. Uiteraard delen wij met pastoor Kreuwels als team, als kerkbestuur, als vrijwilligers en als parochianen de wens op een attente samenwerking ten bate van het welslagen van het verkondigen en beleven van de Blijde Boodschap en het samen-kerk-zijn ter plaatse. In het weekend van 2 en 3 augustus, waarin kapelaan Eugène Dassen afscheid neemt, kunt u tevens kennismaken met pastoor Hans Kreuwels. Voor nu een hartelijk welkom aan pastoor Hans Kreuwels, die graag het tipje van de sluier wil doen oplichten, die voor ons nog over zijn persoon gedrapeerd ligt door zich aldus aan ons voorstellen...... MAG IK ME VOORSTELLEN? Mijn naam is Hans Kreuwels. Ik ben in 1962 geboren en 27 jaar priester. Nu de bisschop mij heeft benoemd in de stadscluster van Kerkrade (als pastoor van Chevremont/Haanrade en assistent in Kerkrade Centrum en de Holz), zal ik terugkeren naar Nederland. De afstand van Zuid-Afrika, waar ik de laatste twee jaar als priester werkzaam was, naar ‘Kirchroa’ lijkt groter dan die is. Kerkrade is voor mij geen ‘onbekend gebied’. Opgegroeid in Maastricht, volgde ik in Kerkrade - op Rolduc - mijn priesterstudie, van waaruit ik het laatste jaar stage mocht lopen in Haanrade. Na vier jaar kapelaan in Munstergeleen te zijn geweest, was het wederom dichtbij Kerkrade – in Nieuwenhagen – dat ik vijf jaar pastoor mocht zijn. De volgende zeventien jaar waren meerdere parochies in Roermond een nieuwe uitdaging.

Uiteindelijk waren het zeven parochies in Roermond Noord-Oost, die geroepen waren om als een federatie samen op weg te gaan. De pijn van kerksluiting, de hulp van veel vrijwilligers en de openheid om te zoeken naar nieuwe wegen om het geloof te beleven, zijn ook voor mij persoonlijk een ontdekkingsreis geweest. Twee jaar geleden – op het moment dat ik 25 jaar priester was – heb ik de bisschop gevraagd, om ook buiten Nederland iets van de Wereldkerk te mogen proeven. In Zuid-Afrika heb ik de afgelopen twee jaar veel ervaringen mogen opdoen, in een land dat zo groot is als Europa, met veel verschillende culturen, met z’n eigen problemen, waar de Kerk – net als in Nederland – steeds weer moet kijken waar de Geest waait, in het vertrouwen dat het God is, die zijn Kerk leidt. Nu de tijd is aangebroken om weer ‘naar huis’ te komen, ben ik blij samen met deken Borghans – die me reeds telefonisch, warm welkom heeft geheten -, samen met de andere leden van het pastorale team, kerkbesturen, vrijwilligers en overige parochianen, verder ‘op weg’ te gaan. Als priester wil ik proberen er voor jullie te zijn; met alle beperkingen die ik heb. Bij mijn eerste H.Mis heb ik mezelf dan ook vergeleken met het ezeltje dat Jezus naar Jeruzalem mocht dragen. Ik hoop dat jullie ‘deze ezel’ willen accepteren. Bid voor mij, ik doe het ook voor jullie, in het vertrouwen dat het uiteindelijk Christus zelf is, die zijn Kerk leidt en ons roept Hem te volgen. Vanuit Kaapstad, Hans Kreuwels, priester

Page 4: Parochieblad 28 06 2014

TRADITIONELE STADSPROCESSIE KERKRADE Op zondag 29 juni aanstaande zal de traditionele stadsprocessie weer, vanuit de dekenale St. Lambertuskerk naar Rolduc, door de straten van Kerkrade trekken. De processie vertrekt om 09:15 uur vanaf het Kerkplein en de Markt. De organisatie van deze Kerkraadse traditie, onder leiding van John Schobben, berust bij de St. Sebastianusbroederschap anno 1617, de oudste vereniging van Kerkrade. De stichteres van de St. Sebastianusbroederschap anno 1617 is Isabella, Clara, Eugenia Infantine van Spanje, hertogin van Brabant. De broederschap kreeg als taak bij oprichting, het mede handhaven van de orde, rust en veiligheid van de bevolking, maar vooral het beschermen van de kerk bij gelegenheid van processies en feesten. Traditiegetrouw loopt de Broederschap dan ook heden ten dage nog in de processie in de directe nabijheid van het Allerheiligste. En dit jaar zal de broederschap ook weer vol trots haar koningsschat aan de Kerkraadse bevolking kunnen tonen. Op weg naar Rolduc zijn twee rustaltaren: bij het beeld van het H. Hart op de hoek Markt – Niersprinkstraat en bij het grote Kruis op de hoek Haghenstraat – Bockstraat. Niet volledig volgens traditie zal het eerste rustaltaar onder toeziend oog van het H. Hart beeld plaats vinden. Dit in verband met de renovatie van dit markante beeld. Wel zal er een grote afbeelding van het beeld bij het rustaltaar geplaatst worden. Zoals altijd verzorgd door de fam. Bergstein en Stassen. Via de route Nierspinkstraat – Poststraat – Rolduckerstraat – Onze Lieve Vrouwestraat – Haghenstraat, gaat de processie over de Holz verder via de Abtenlaan – Jozef Eckstraat – Rolduckerstraat, om tenslotte via de statige Heyendallaan het prachtige binnenplein van Rolduc te betreden. De eucharistieviering om 11:00 uur vindt dit jaar niet op het voorplein plaats, in verband met een groot congres dat op Rolduc wordt georganiseerd, maar in de prachtige Abdijkerk van Rolduc. Zowel de processie alsook de plechtige H. Mis zullen muzikaal opgeluisterd worden door het Kerkelijk zangkoor St. Cecilea, het dameskoor

St. Lambertus, het gemengd Kerkelijk zangkoor St. Jozef, het Fluit- en Tamboerkorps Wilhelmina Holz en het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade. Verdere medewerking verlenen het St. Catharinagilde met het Catharinabeeld, misdienaars en acolieten, het Genootschap van de Heeren Hemeldragers en de schoolkinderen van de basisscholen de Diabolo en St. Ursula en speciaal de communicantjes van de dit jaar. Verdere organisatorische medewerking wordt verleend door scouting St. Lambertus en de Kruisheren van de Holz. Na afloop van de eucharistieviering zal er gelegenheid zijn deel te nemen aan een gezellig frühshoppen onder de schietboom van de St. Sebastianusbroederschap in de groene oase van Bloemsierkunstenaar Abby Lempers te Rolduc. De bewoners langs de processieroute worden gevraagd om zorg te dragen voor een passend eerbetoon jegens het Allerheiligste en om te vlaggen. Mocht het weer dermate slecht zijn bij aanvang van de processie, dan zal er direct om 09:15 uur een Plechtige Viering worden gehouden in de St. Lambertuskerk. LITURGIEKALENDER Zondag 29 juni, Processiezondag. Zondag 6 juli, veertiende zondag door het jaar l.: Zach. 9, 9-10; tl.: Rom. 8, 9 + 11-13; ev.: Mt. 11, 25-30 (A). Zondag 13 juli, vijftiende zondag door het jaar l.: Jes. 55, 10-11; tl.: Rom. 8, 18-23; ev.: Mt. 13, 1-23 of: 13, 1-9 (A). ALGEMEEN EERSTE VRIJDAG 4 Juli, eerste vrijdag van de maand, H. Communie aan zieken en thuiszittenden. MARKT-ORGEL-CONCERT Om 12.00 uur kunt u op de eerste vrijdag van de maand genieten, tot rust en of tot bezinning komen tijdens het orgelconcert. Het orgel wordt bespeeld door de heer Jo Louppen. ONZE GELUKWENSEN AAN: Familie, ouders en dopelingen:

Page 5: Parochieblad 28 06 2014

(In de kerk van de H. Catharina ): Lotte Schölgens, Kaalheide; (in de kerk van de H. Lambertus): Lavigno, Devine en Jaily Jansssen, prof. Cobbenhagenstr; Onze gelukwens laten we vergezeld gaan van enkele strofen uit het gedicht ‘Nieuw leven’: …“Wat water, een zegenende hand; beloven: je bent nooit alleen. Altijd mensen die voor je zorgen. Altijd mensen om je heen. Het is haast niet te geloven. Dit kindje, nieuw begin. Wij kijken als met kinderogen. Verbaasd, verwonderd, dankbaar, blij.” Een mooi doopfeest! het bruidspaar: Maria Srohlenberg en Math v.d. Vorstenbosch. Een mooie huwelijksdag wensen wij met de woorden: Liefde voor nu, voor straks, voor morgen /Liefde om voor elkaar te zorgen/ Liefde om te nemen, om te geven/ Liefde voor alle dagen van het leven/ Zonder liefde wordt het rondom ons kil/ Zonder liefde, staat het leven stil.

H. LAMBERTUS

MISINTENTIES 28 juni t/m 11 juli. Zaterdag 28 juni 16.00 uur: Doopviering Charlotte Nieskens. 18.00 uur: zesw.dienst Hans Maarschalkerweerd; : zesw.dienst Keety Zeijen-Haagmans; jaard. Nico Zeijen; jaard. Enny Maarschalkerweerd-Kemp; Frans Renierkens; oud. Rutten-Eijgelshoven (s); oud. Franzen-Thomas, Riet en Patrick; Clairsje Hanraets-Scheeren. Zondag 29 juni Processiezondag. Dinsdag 1 juli 19.00 uur: H. Mis. Donderdag 3 juli 8.30 uur: Ruud Sikkenga (s). Vrijdag 4 juli 1e vrijdag. 9.00 uur: Ziekencommunie. 12.00 uur: orgelconcert. 18.00 uur: uitstelling en aanbidding van het Allerheiligste. 18.30 uur: Rozenkransgebed, 19.00 uur: H. Mis.

Zaterdag 5 juli 18.00 uur: m.m.v. het Dameskoor. Jaard. oud. Jeha-Wolters en dochter Truus (s); jaard. oud. Beckers-Kemmerling (s); jaard. L. Weerts; jaard. L. Nelissen-Hide en overleden familieleden; jaard. Fieni en Hans Jeha-Wolters; jaard. ouders Kloth-Eschweiler; Resi Hendriks-Kemps; Sjef Basten (s); Hans Brauers; Frans Renierkens; ouders A. Weerts-Dortands en overleden familieleden. Zondag 6 juli 11.30 uur: m.m.v. Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia. Jaard. ouders Bremen-Storms (s); jaard. echtpaar Hub en Henriëtte Heltzel-Hodiamont (s); jaard. Trautje Duijkers (s); jaard. Johan Scholtes en Finy Scholtes-Duijkers (s); jaard. Giel Bock (s); jaard. Cas Sauren; Bert Collet (s); Wiel Mohnen; Jo Heinen; Paul Hoofs. 12.45 u.: Doopviering Lavigno en Davine en Jailey Janssen. Dinsdag 8 juli 19.00 uur: H. Mis. Donderdag 10 juli 8.30 uur: Maria Hubertina Rutten (s). Vrijdag 11 juli 19.00 uur: H. Mis.

ST. CATHARINA

ZONDAG 29 JUNI 09.15 uur; PROCESSIE. MAANDAG 30 JUNI 18.40 uur; rozenkrans. 19.00 uur; Noveen O.L.V. Wonderdadige Medaille. WOENSDAG 2 JULI 08.30 uur; voor onze ernstig zieken. ZONDAG 6 JULI 10.00 uur. Dameskoor. jrd. echtelieden Ohlischläger-Römgens, jrd. ouders Hodenius-Schaaf. 12.45 uur; doop Lotte Schölgens. MAANDAG 7 JULI 18.40 uur; rozenkrans. 19.00 uur; Noveen O.L.V. Wonderdadige Medaille. WOENSDAG 9 JULI 08.30 uur; voor onze ernstig zieken. VRIJDAG 11 JULI 11.00 uur in dagkapel; huwelijk Bruidspaar van de Vorstenbosch-Strolenberg.

Page 6: Parochieblad 28 06 2014

ALGEMEEN!Priesterwachtdienst.!In geval van nood pastorie H. Lambertus tel 5452238 - H. Catharina Tel 5452007!!Opname in ziekenhuis. !Wordt U in het ziekenhuis of verpleegkliniek opgenomen en bezoek van een priester of ziekensectie op prijs stellen, gaarne doorgeven op de pastorie van Uw parochie.!!Ziekencommunie.!De ziekencommunie wordt iedere 1 ste vrijdag van de maand rond gebracht. Als U de communie wenst te ontvangen meldt dit op de pastorie van Uw parochie. !!Gebed voor roepingen.!Iedere donderdag van 15.30 – 16.00 uur in de kapel van de Paters Sacramentijnen.!!Kind en liturgie.!Regelmatig vinden in de parochies gezinsvieringen en kinderwoorddiensten plaats.!Info: H. Lambertus: Tel 5454572! ! Info; H. Catharina: Tel. 0628223807!!Vrijwilligers! ! ! !In beide parochies zijn vrijwilligers werkzaam. Veler hulp wordt gevraagd.!Hebt U belangstelling neem dan even contact op met Uw eigen pastorie.!!.! ! ! ! ! H. LAMBERTUS!!Pastoor-Deken: Drs. A. Borghans! Kerkplein 8! ! ! tel: 5452238!Kapelaan : E. Dassen!! ! Nassaustraat 39! ! tel: 5671870!E-Mail: [email protected]!!Bankrekeningen t.n.v. H. Lambertus, Kerkrade:! ! NL38ABNA 0476064430 NL24INGB 0001211409 NL45RABO 0175200645! Informatie betaling kerkbijdrage: Dhr. E. Brudnitzki! ! tel: 5453362!! MISTIJDEN Za 18.00 uur Zo 11.30 uur Di-Vr 19.00 uur Do 08,30 uur!!

Opgave misintenties op de pastorie : Ma t/m Vr 09.30 t/m 10.30 en 13.30 - 14.30 uur!!H. CATHARINA!!

Pastoor-Deken: Drs. A. Borghans ! Kerkplein 8! ! ! tel; 5452007!Kapelaan: E Dassen! ! ! Nassaustraat 39! ! tel: 5671870!B.g.g.: T. Pluijmen! ! O.L. Vrouwestraat 127! ! tel: 0628223807!!Bankrekeningen t.n.v. H. Catharina, Kerkrade! ! NL88ABNA 0476041996! ! ! NL28RABO 0125283393! Informatie betaling kerkbijdrage: Dhr. F.Lahaije! ! tel: 5460675!! ! MISTIJDEN Zo 10.00 uur! ! Ma 19.00 uur! ! Wo 08.30 uur!

! Opgave misintenties in Dagkapel: Ma + Do + Vr : 09.30 - 10.30 uur. !!Kosten H. Missen: weekend € 20.00 weekdiensten € 10,00.! Kerkbijdrage: minimaal € 84.00 per jaar. ( hierbij tegemoetkoming bij kosten rouw- en trouwdiensten in de parochie, waarin men zijn kerkbijdrage voldoet ).!

Page 7: Parochieblad 28 06 2014

H.H.M. POOKCONSULTANCY

Economiestraat 39 / BU 186433 KC HOENSBROEK

Postbus 26496401 DC HEERLEN

Telefax: (045) 523 73 42Telefoon: (045) 521 22 30

Ploum-Gillessen b.v.VERWARMING-SANITAIR-DAKWERKEN

Een nieuwebadkamer nodig?

Oranjestraat 18 - Kerkrade - Tel. (045) 545 31 86

Exclusieve l ingerie , bad- en s trandkle-ding

M a r k t 4 1 - T e l . : ( 0 4 5 ) 5 4 5 7 2 0 3 -

GORDIJNEN- EN VLOERBEDEKKINGSPECIALISTWONINGINRICHTING

TELEFOON (045) 545 20 33 - 6461 EP KERKRADE

Uw adres voor een goede verzorg ing!

Begrafenisonderneming

PP aa ff ff ee nn

Dag en nacht bereikbaar.

Einderstraat 17 - Kerkrade

WEUSTEN V.O.F. Einderstraat

Gouder de Beauregard

O.L. Vrouwestraat 145a - KerkradeTel. 045 - 5461161

Wiertz

Autorijschool Roy van Wersch

Abtenlaan 96461 JG KerkradeTel. 045-5461635Mob. 06 15075588

Goebbels

Kerres

Uw speciaalstomerij in KerkradeHeerlenRoermond

Maat 49, Kirchroa, Tel. 045-88 88 542

Adverteer in ons parochieblad

Optiek BemelmansHet beste adres

voor brillen en contactlenzen

Markt 28 - KerkradeTel. (045) 545 26 18

www.bemelmansoptiek.nl

Psychomarker ConsultingPraktijk voor coaching & counselingLifestylecoaching - Mind-Body Medicine

J.L. Daemen, gezondheidscoach & stressconsultantPraktijkadres:

Deken Quodbachlaan 21 Tel.: 045 – 546 12 606461 XP KERKRADE http://www.psychomarker.com

Hier had uw

advertentiekunnen staan

Voor meer info, bel. 06 - 53 31 58 85

Page 8: Parochieblad 28 06 2014

Al Uw digitale FOTO’s

Poststraat 10 - 6461 AX KerkradeTel.: (045) 545 39 14 - Fax: (045) 546 48 80

E-mail: [email protected] - www.fotojopottgens.nl

Tel.: (045) 531 31 97Kerkrade, Schifferheidestraat 7 - Landgraaf, Stationsplein 67

Tel.: (045) 531 31 97Kerkrade, Schifferheidestraat 7 - Landgraaf, Stationsplein 67

BRILLEN-CONTACTLENZEN

BREMEN OPTICIENSMarkt 14, Kerkrade, tel. 045-5457320

Feesten, partijen, bedrijfspresentatiesen koffietafels compleet verzorgd.

Gastvrijheid en vakbekwaamheidstaan garant voor een perfecte verzorging

Lambertistraat 12, 6461 JK KerkradeTel. 045 - 545 24 70 / 06 - 45 27 55 45

v.o.f.

"OPENT DEUREN"

Vakmanschap in openen,s lu i ten en afs lu i ten

Vakmanschap in openen,s lu i ten en afs lu i ten

MARKT 36 - 6461 EC KERKRADE - TEL. 045 - 545 20 73

Adverteer in ons parochieblad

Surf snel naar WWW.ELKACOLOR.COM

Boekhandel

DEURENBERGMarktstraat 23 Kerkrade • T (045) 744 07 07www.boekhandeldeurenberg.nl • www.thuiskantoor.com

[email protected][email protected]

Voor al uw boeken, kantoorartikelen en (familie)drukwerk

webdesign ontwerp

print druk

Marktstraat 23 • Kerkrade www.boekhandeldeurenberg.nlwww.deurenberg.nl

Deken Quodbachlaan 21, 6461 XP KerkradeT. 045 - 543 07 26 | M. 06 - 547 444 06 eMail: [email protected] www.i-procura.com

Ook voor Duitsland!

NIEUW * Broodjeszaak & Lunchroom *NIEUW

Van 1 t/m 5 juli voor iedere klant : een GRATIS kopje Koffie / Cappuccino met

een heerlijke traktatie.

Holzstraat 11, 6461 HK Kerkrade. Tel: 045-5113265. www.broodjedeholz.nl