P r o g r a m m a › wp-content › uploads › 2020 › 04 › ...2020/05/05  · i n s c h r i j...

1
Naar een industriële klimaattransitie? WEBINAR di 5 mei - @je thuiswerkplek 10u - 11u30 Om onze samenleving klimaatneutraal te krijgen zijn er radicale veranderingen nodig in de industrie, in het bijzonder in energie-intensieve sectoren als de chemische-, cement- en staalindustrie. Welk beleid is er nodig voor deze transitie? En hoe verzoenen we dit beleid met de belangen van werknemers? Programma 10u: Inleiding (Vanya Verschoore, A&M) 10u10: Tomas Wyns, IES (VUB) 10u40: Bart De Wit, ACV Metea 10u55: interactie met deelnemers 11u30: einde - Tomas Wyns, onderzoeker IES (VUB) "Terwijl er in de elektriciteitssector al heel wat klimaatneutrale alternatieven bestaan en de automobielsector op weg is naar elektrificatie, blijft de basisindustrie achterlopen" Inschrijven via bit.ly/klimaattransitie_20200505// Wie inschrijft ontvangt een link om deel te nemen /arbeidenmilieu /climateinclusionproject [email protected] Tomas Wyns is onderzoeker aan het Institute for European Studies van de Vrije Universiteit Brussel. Hoofdthema in zijn onderzoek is de transitie van de energie-intensieve industrie als onderdeel van een klimaatneutrale samenleving. Dit omvat zowel de analyse van nieuwe technologieën alsook het beleid om deze transitie te verwezenlijken. Tomas Wyns Bart De Wit Bart werkt vandaag als economist voor de industriële centrale ACV-CSC Metea welke de metaal, textiel en aanverwante sectoren binnen het ACV vertegenwoordigd. Bart is voornamelijk bezig met industrieel beleid vanuit de focus en een streven om een duurzame en kwalitatieve toekomst te (blijven) garanderen voor de industriewerknemers in een veranderende wereld, een onder druk staande en zich transformerende industrie.

Transcript of P r o g r a m m a › wp-content › uploads › 2020 › 04 › ...2020/05/05  · i n s c h r i j...

Page 1: P r o g r a m m a › wp-content › uploads › 2020 › 04 › ...2020/05/05  · i n s c h r i j f t o n t v a n g t e e n l i n k o m d e e l t e n e m e n / a r b e i d e n m

Naar een industriëleklimaattransitie?

WEBINAR

di 5 mei - @je thuiswerkplek10u - 11u30

Om onze samenlevingklimaatneutraal te krijgenzijn er radicaleveranderingen nodig in deindustrie, in het bijzonderin energie-intensievesectoren als dechemische-, cement- enstaalindustrie. Welk beleidis er nodig voor dezetransitie? En hoeverzoenen we dit beleidmet de belangen vanwerknemers?

Programma10u: Inleiding (VanyaVerschoore, A&M)10u10: Tomas Wyns, IES (VUB)10u40: Bart De Wit, ACV Metea10u55: interactie metdeelnemers11u30: einde

- Tomas Wyns, onderzoeker IES(VUB)

"Terwijl er in deelektriciteitssector alheel watklimaatneutralealternatieven bestaanen de automobielsectorop weg is naarelektrificatie, blijft debasisindustrieachterlopen"

Inschrijven via bit.ly/klimaattransitie_20200505// Wieinschrijft ontvangt een link om deel te nemen

/arbeidenmilieu /climateinclusionproject

[email protected]

Tomas Wyns is onderzoeker aan hetInstitute for European Studies van deVrije Universiteit Brussel.Hoofdthema in zijn onderzoek is detransitie van de energie-intensieveindustrie als onderdeel van eenklimaatneutrale samenleving. Ditomvat zowel de analyse van nieuwetechnologieën alsook het beleid omdeze transitie te verwezenlijken.

Tomas Wyns

Bart De Wit

Bart werkt vandaag als economistvoor de industriële centrale ACV-CSCMetea welke de metaal, textiel enaanverwante sectoren binnen hetACV vertegenwoordigd. Bart isvoornamelijk bezig met industrieelbeleid vanuit de focus en een strevenom een duurzame en kwalitatievetoekomst te (blijven) garanderenvoor de industriewerknemers in eenveranderende wereld, een onderdruk staande en zichtransformerende industrie.