Overzicht gerealiseerde bouwwerken vanaf 1989

20
Gerealiseerde bouwwerken vanaf 1989 in chronologische volgorde Renovatie van de toren, renovatie en uitbreiding met een zesde verdieping van de laagbouw en diverse bouwkundige werkzaamheden bij het voormalige “Bouwcentrum” te Rotterdam. Later is het gebouw omgedoopt tot “Weena Point”. Uitvoering: 1989 t/m 1991 De renovatie bestond uit het volledig slopen van de gevel, het strippen van de gehele verdieping en het schoonspuiten van de gevelelementen. Met ruiletage’ s is vervolgens het geheel weer opgebouwd. Als extra opdracht is later de inbouw van het gehele complex erbij gekomen. Ter plaatse van de laagbouw is hetzelfde gedaan met dien verstande dat hier een nieuwe gevel is aangebracht voor de bestaande. De opbouw van de zesde verdieping bestaat uit een staalconstructie met prefab kanaalplaten als dak. De invulling van de gevels heeft met houten elementen plaatsgevonden. Tegen deze laagbouw is ook nog een trappenhuis annex lift gerealiseerd. Nieuwbouw kantoorgebouw “De Brienenoord” op het kantorenpark Rivium te Capelle aan den IJssel. Uitvoering: 1991-1992 Onstaan uit eigen ontwikkeling. Het gebouw bestaat uit prefab binnen- spouwbladen waartussen breedplaat- vloeren zijn aangebracht. De gevel bestaat uit een aluminium 1

description

Portfolio van gerealiseerde bouwwerken

Transcript of Overzicht gerealiseerde bouwwerken vanaf 1989

Page 1: Overzicht gerealiseerde bouwwerken vanaf 1989

Gerealiseerde bouwwerken vanaf 1989 in chronologische volgorde

Renovatie van de toren, renovatie en uitbreiding met een zesde verdieping van de laagbouw en diverse bouwkundigewerkzaamheden bij het voormalige “Bouwcentrum” te Rotterdam.

Later is het gebouw omgedoopt tot “Weena Point”.

Uitvoering: 1989 t/m 1991

De renovatie bestond uit het volledig slopen van de gevel,het strippen van de gehele verdieping en het schoonspuitenvan de gevelelementen.Met ruiletage’ s is vervolgens het geheel weer opgebouwd.Als extra opdracht is later de inbouw van het gehelecomplex erbij gekomen.

Ter plaatse van de laagbouw is hetzelfde gedaan met dienverstande dat hier een nieuwe gevel is aangebracht voor de bestaande. De opbouw van de zesde verdieping bestaat uit een staalconstructie met prefab kanaalplaten als dak.De invulling van de gevels heeft met houten elementenplaatsgevonden.Tegen deze laagbouw is ook nog een trappenhuis annexlift gerealiseerd.

Nieuwbouw kantoorgebouw “De Brienenoord” op het kantorenpark Rivium te Capelle aan den IJssel.

Uitvoering: 1991-1992

Onstaan uit eigen ontwikkeling. Het gebouw bestaat uit prefab binnen-spouwbladen waartussen breedplaat-vloeren zijn aangebracht.De gevel bestaat uit een aluminiumvliesgevel.De dakopbouw bestaat uit een staal-constructie, staalplaat dak en eengevelbekleding.De begane grond bestaat uit een geïsoleerde in het werk gestortevloer.

1

Page 2: Overzicht gerealiseerde bouwwerken vanaf 1989

Nieuwbouw penitentiaire inrichting te Alphen aan den Rijn

Het gehele complex bestaat uit in totaal 9 stuks bouwdelen. Op deze foto zijn het ontvangstgedeelte, twee vleugels met cellenblokken en het hoofdgebouw zichtbaar. Het aantal cellen bedraagt in totaal 244 stuks. Bovenin het hoofdgebouw zijn 2x4 stuks isoleercellen gesitueerd.

De gebouwen bestaan in hoofdzaak uit prefab betonelementen met daarvoor een metselwerk gevel.De vloeren en kolommen zijn echter allemaal in het werk gestort. Dat de inrichting van het geheel apart genoemd mag worden spreekt voor zich.Als omheining van het gehele pand is gekozen voor gekleurde prefab betonelementen.

Uitvoering: 1994-1995

Nieuwbouw van één van de vijf stukspostsorteercentra in het land.

Deze drie foto’ s zijn afkomstig van het project te Nieuwegein.De andere vier staan in Den Bosch, Amsterdam, Zwolle en Leidschendam.

Uitvoering: 1995-1996

Het kantoorgebouw bestaat uit prefabgevelelementen met een aluminiumvliesgevel, kanaalplaatvloeren en eenstaalplaat dak.

2

Page 3: Overzicht gerealiseerde bouwwerken vanaf 1989

De hal bestaat uit een enorme staalcon-structie, staalplaat dak, prefab gevelele- menten, aluminium gevel en een in het werkgestorte gevlinderde vloer.

Nieuwbouw hoofdkantoorvoor VNU te Hoofddorp.

Het project is in twee fasen gerealiseerd.Het totale vloeroppervlak vanbeide fasen omvat ongeveer32.000 m2Onder het gebouw is ook nogeen parkeergarage aanwezig(bovengronds).

Uitvoering: 1996-1999

De gebouwen bestaan inhoofdzaak uit prefab

3

Page 4: Overzicht gerealiseerde bouwwerken vanaf 1989

gevelelementen, aluminium gevelkozijnen, kanaalplaatvloeren en natuursteen gevelbeplating

Voor de dakopbouwen is gebruik gemaakt van een staalconstructie, metselwerk en een staalplaat dakbeplating.Het grote atrium in fase 1 is voorzien van een glazen dak met een staalconstructie van 17 m1.Bij de lage tuindaken is als afwerking gebruik gemaakt van gekleurde prefab afdekbanden.

Renovatie van het bestuursgebouw van de universiteit van Leidenaan de Rapenburg.

De overige foto’ s geven ook een beeld van het interieur en de nieuwe achtergevel.

Uitvoering: 1999

Het geheel bestond uit hetvernieuwen en opknappen

4

Page 5: Overzicht gerealiseerde bouwwerken vanaf 1989

van de inrichting en het aansluiten op de nieuwbouw van een vleugel aan de achterzijde.Voor de restauratie van een aantal onderdelen is gebruik gemaakt van hiervoor gespecialiseerde vaklui.

5

Page 6: Overzicht gerealiseerde bouwwerken vanaf 1989

Nieuwbouw kantoorgebouw World Port Center opde Kop van Zuid te Rotterdam.

De latere huurder zou het Gemeentelijk Havenbedrijf worden.Tot voorbij hotel “New York” is ondergronds nog een parkeergarage in twee lagen aanwezig.

Uitvoering: 1999-2000

Het hoogste gedeelte telt in totaal 32 verdiepingen. De beide delen zijn met behulp van een in het werk gestorte kern met elkaarverbonden.Voor de verdere rest bestaathet gebouw uit prefab gevel-elementen, aluminium gevels,kanaal- en breedplaatvloeren,staalplaat betonvloeren, diverse staalconstructies en diverse gevelbeplatingen.De ondergrondse parkeerga-rage is compleet in het werk gestort met daartussenkanaalplaatvloeren.De parkeergarage is compleet los gehouden van de toren met behulp van breedplaatvloeren en eendilatatie.

Het hoogste punt van de schacht is 134 m1 hoog.Het gebouw telt in totaal12 liften en heeft eenbruto oppervlakte vanbijna 42.000 m2.

In een later stadium is alsaanvullende opdracht deinbouw gerealiseerd.

6

Page 7: Overzicht gerealiseerde bouwwerken vanaf 1989

Nieuwbouw opslag en behandelinggebouw voor radioactief afval te Borsele.

Een nieuwe ervaring met betonbouw. Het gebouw is bestand tegen aardbevingen,overstromingen, windhozen en de inslag van een vliegtuig.De dragende wanden en vloeren zijn 1700 mm dik en voorzien van 4 lagen wapeningrond 32 mm.Alle onderdelen zijn in het werk gestort.

Uitvoering: 2000-2001

De zijdeur is de toegang tot het gebouw waar de trein met hette verwerken afval binnenkomt.De gehele verwerking is een geautomatiseerd proces.

Nieuwbouw en renovatie van Cultureel Centrum “Het Paard” te Den Haag.

Op de foto is de zijgevel van de nieuwbouw met de stalen schuifdeur zichtbaar. Deze gevel bestaat uit cortenstaal met een waterdichte achterconstructie.De renovatie betreft een tweetal aangrenzende panden aan de entreezijde.Van één van deze panden is alleen de gevel blijven staan waar achter de nieuwbouw is gerealiseerd.Vanwege het geluid staan de beide inpandige zalen op stalen veren en compleet los van de omgeving (kleine zaal boven de entree aan de voorzijde 300 personen en aan de achterzijde 1100 personen).De zalen bestaan uit in het werk gestorte betonbakken met als dak kanaalplaatvloeren. De voorste zaal staat op in het werk gestorte betonkolommen en de achterste op betonwanden.

Uitvoering: 2002-2003

7

Page 8: Overzicht gerealiseerde bouwwerken vanaf 1989

Nieuwbouw van de ster van het Rijnland Ziekenhuis alsmede een interne verbouwing te Leiderdorp.

Uitvoering: 2003

8

Page 9: Overzicht gerealiseerde bouwwerken vanaf 1989

Nieuwbouw Gemeentekantoor te Sliedrecht.

Op de vleugels en onder de opbouw is nog een bovendakse parkeergelegenheid aanwezig.

Uitvoering 2003-2004

Het gebouw bestaat uit diverse staalconstructies,kanaalplaatvloeren, houten gevelelementen, metselwerk, gevelbeplating eneen aluminium vliesgevel aande entreezijde.

De hellingbaan bestaat uit een staalconstruc-tie met daartussen breedplaatvloeren.

9

Page 10: Overzicht gerealiseerde bouwwerken vanaf 1989

Nieuwbouw 13 stuks Bedrijfsunits te Sliedrecht.

Uitvoering: 2004

Het gebouw bestaat uit eenstaalconstructie, gevelbepla-ting, aluminium kozijnen en een staalplaat dak.Op beide uiteinden van hetGebouw zijn de kantoorunits te zien.Daartussen zijn de hal unitswaarneembaar.

Nieuwbouw Zorgcentrum “Graafzicht” te Bleskensgraaf fase 1.

Onderstaande foto’s tonen de recreatiezaal en de huurwoningen met het ovale trappenhuis.

Uitvoering: 2004-2005

Het geheel bestaat uit dragende kalkzand-steen wanden met breedplaatvloeren,metselwerk in twee kleuren, houten kozijnen,diverse staalconstructies en een aluminiumgevelbekleding.

10

Page 11: Overzicht gerealiseerde bouwwerken vanaf 1989

Nieuwbouw scholendependance“Hoekse Huis” te Bergschenhoek.

Drie verschillende gezindte scholenzijn hier samengevoegd onder ééndak.

Uitvoering: 2005-2006

Uitbreiding en interne verbouwingvan het Juniorcollege als uitbreiding op het Develsteincollege teZwijndrecht.

Uitvoering: 2005-2006

Dit gedeelte is speciaal bedoeld voor de laagste klassen vanhet voortgezet onderwijsHet is opgebouwd uit een staal-constructie, kanaalplaatvloeren,aluminium kozijnen en gevelsalsmede een gevelbeplating in twee kleuren.

11

Page 12: Overzicht gerealiseerde bouwwerken vanaf 1989

Nieuwbouw 136 woningen, fase 3 t/m 5,aan het Erasmuspark te Den Haag.

Uitvoering is in vier varianten woningen.Vier blokken zijn bovendien nog voorzienvan een ondergrondse parkeergarage.

Uitvoering: 2006-2007

De woningen zijn allen gebouwd met het tunnelsysteem.Verder bestaan ze uit aluminiumkozijnen en prefab gevelelementen die al zijn voorzien van metselwerk. Een aantal typen hebben daarnaastnog prefab balkons aan de gevels.

Nieuwbouw logistiek bedrijfsgebouw Hollander fase 1 en 2 te Barendrecht (Vers Distributie Centrum).

12

Page 13: Overzicht gerealiseerde bouwwerken vanaf 1989

Het gebouw bestaat uit een distributiehal voor gekoelde supermarktproducten met een bruto vloeroppervlak van ongeveer 25.000 m2 in twee lagen en een “zwevend” kantoor, ook in twee lagen, van circa 1250 m2 bruto vloeroppervlak. Op onderstaand overzicht en gevelaanzicht is de tweede fase van de hal zichtbaar. Dit betreft ongeveer 10.000 m2 die is verdeeld in een uitbreiding op de bestaande hal alsmede een aanvullend expeditiekantoor aan de kopgevel. Daarnaast is er voor het kantoor als fase 1B een uitbreiding in de hal gerealiseerd.

Uitvoering: 2007-2009

Het kantoor bestaat uit een staalconstructie, kanaalplaatvloeren, stalen dakplaten, stalen en glazen gevels en een volkern gevelbeplating. De hal bestaat uit diverse prefab elementen, een staalconstructie, stalen dakplaten, stalen gevelbeplating en kanaalplaatvloeren.

13

Page 14: Overzicht gerealiseerde bouwwerken vanaf 1989

De bijgebouwen bestaan uit een staalconstructie, kanaalplaatvloeren, stalen dakplaten, stalen gevels, en twee soorten gevelbekledingen.

Fase 1 heeft in 2008 nog een nominatie gehad voor de Nationale Staalprijs in de categorie B Industriebouw.

Nieuwbouw 2 stuks productiehallen voor Versteeg Beheer te Heusden

Op de beide productielocaties is een uitbreiding op de bestaande capaciteit gerealiseerd. Het gaat hier om de locaties aan de Bakkersdam en die aan de Grotestraat.

Locatie Bakkersdam

Locatie Grotestraat

Beide Beide hallen bestaan uit een staal-constructie, metselwerk, houtenkozijnen en een gevelbeplating metoverheaddeuren.

Uitvoering: 2007 Uit

Nieuwbouw Kindcluster 2 Nesselande te Rotterdam

In de nieuwe wijk Nesselande te Rotterdam worden in de 1e fase een clubgebouw met sportzaal en kleedruimten (bouwdeel A) en twee scholen onder één dak (bouwdeel B) gerealiseerd.

De twee gebouwen bestaan in hoofdzaak uit een staalconstructie, kanaalplaatvloeren, stalen dakplaten, diverse prefab gevelelementen, aluminium gevelpuien en metselwerk rondom.In bouwdeel B is het atrium het meest opvallende alsmede het gedeelte daktuin.Tegen de langsgevel van bouwdeel A is nog een stalen tribune gesitueerd voorzien van houten delen

Uitvoering: 2008-2009

14

Page 15: Overzicht gerealiseerde bouwwerken vanaf 1989

Uitbreiding en verbouwing Leski Meubelen te Zoeterwoude

Bij dit project is de gehele bestaande gevel gestript, een gedeelte van het pand gesloopt en gelijktijdig met een interne verbouwing en uitbreiding opnieuw aangebracht en ingevuld.

Het gebouw bestaat in hoofdzaak uit een staalconstructie, kanaalplaatvloeren, stalen dakplaten en een aluminium gevel

Uitvoering: 2008

Nieuwbouw “Port City” aan de Waalhaven te Rotterdam

Het project bestaat uit twee verschillende kantoorgebouwen (gebouw 2 en 3) en een bovengrondse parkeergarage die zijn gebouwd op een gedempt stuk van de Waalhaven.Het naast gelegen gebouw (uiterst rechts) wordt door een andere aannemer gebouwd en het vierde gebouw (uiterst links) is nog in ontwikkeling.

15

Page 16: Overzicht gerealiseerde bouwwerken vanaf 1989

De gebouwen bestaan in hoofdzaak uit diverse prefab wanden, balken, kolommen en vloeren, metselwerk, aluminium gevels en een staalconstructie. Beide gebouwen beslaan ongeveer 8000 m2.Het dak van het parkeerdek zal gebruikt worden als wandeldek op de begane grond.

Uitvoering: 2009-2010

Skelet gebouw 3

16