OBS it Skriuwboerd - Schoolkrant De Draei - Kerst 2015

41
De Draei Schoolkrant van Openbare Basisschool ‘ ‘It Skriuwboerd’’ Schooljaar 2015/2016 Kerstvakantie

description

 

Transcript of OBS it Skriuwboerd - Schoolkrant De Draei - Kerst 2015

1

De DraeiSchoolkrant van Openbare Basisschool‘ ‘It Skriuwboerd’’

Schooljaar 2015/2016Kerstvakantie

2

Advertenti es

De Draei

Tormentil , in- en verkoop van inboedels

De Wending 3, 9865 VC OpendeMobiel 06 524 551 90www.tormentil-inboedels.nl

openingstijdendonderdagmiddag vrijdagmiddag zaterdagmiddag13.00-17.00 uur 13.00-17.00 uur 13.00-17.00 uur

Huis en gezin Tel. 0512 - 362425Voertuigen Fax.0512 - 364681 Recreati e Mail [email protected] Openingsti jden: Maandag t/m vrijdag van 8.30 uur t/m 17.30 uur

alles onder één dak

Bezoekadres Jan Binneslaan 2a9231 CB Surhuisterveen Postadres Postbus 29230 AA Surhuisterveen

3

Voorwoord

De Draei

Huis en gezin Tel. 0512 - 362425Voertuigen Fax.0512 - 364681 Recreati e Mail [email protected] Openingsti jden: Maandag t/m vrijdag van 8.30 uur t/m 17.30 uur

Uit de school.

Hallo allemaal,

Het schooljaar een ti jdje bezigSinterklaas alweer geweest Tijd voor “donkere dagen”Tijd voor het kerstf eest

De afgelopen maandendrukke ti jden voor iedereenHard aan het werksamen of juist alleen

Nieuwe methodes, Engels en taalMooie opdrachten, schrift elijk of verbaalEn dan nog de extra’s, even iets anders aan het hoofdeen momentje van rust, beloofd is beloofd

Eind november, een bezoekje van de inspecteurHij was zeer tevreden over onze werkwijze en over het interieurHet team is hard aan het werk en dat werd gezienDus complimenten, jullie verdienen een 10!

Ook het versierteam verdient een complimentWant met al die prachti ge versieringen zijn wij zeer contentOm iedereen persoonlijk te bedanken, dat duurt ons te langEn deze schoolkrant zou dan ook te dik worden zijn we bangDaarom voor iedereen met een inzet groot of klein, Jullie bijdrage vinden we echt super fi jn!

Als laatste nog iets voor de kids in de groepen,We zouden het van alle daken af willen “roepen”Wij zijn trots op jullie, wat doen jullie het goed! Met z’n allen gaan we een mooie toekomst tegemoet!

De kerstvakanti e voor de deur, ti jd voor elkaarGezelligheid met kerst en daarna op naar het nieuwe jaarWe wensen jullie een fantasti sch 2016En we hopen jullie allemaal weer op 4 januari te zien!

Team it Skriuwboerd

4

Voorwoord

De Draei

5

Voorwoord

De Draei

Vooruit!

We zitten in de tijd van het jaar waarin er veel teruggeblikt wordt op wat er is bereikt en wat er nog moet gebeuren. Er zijn bijna 12 maanden voorbij, waarin er op de school veel ontwikkelingen zijn geweest. Over het algemeen horen we van ouders dat ze zien dat er veel positieve dingen gebeuren rondom de school. En af en toe zijn er ook nog verbeterpunten. Met alle dingen die het team, de OR en de MR horen proberen we met elkaar terug te blikken en weer vooruit te kijken.

Waar ik heel erg trots op ben is het bezoek van de onderwijsinspectie. Ook dat is altijd spannend voor team en kinderen. Er is hard gewerkt, wordt dat opgemerkt? Ja! De inspecteur heeft aangegeven dat ‘t Skriuwboerd heel goed bezig is. Er zijn natuurlijk altijd kleine verbeterpuntjes, maar ook daar wordt aan gewerkt. We mogen het team daar best een complimentje voor geven, maar ook onze kinderen verdienen een extra knuffel voor wat ze allemaal doen op school.

Ik kwam op internet ooit de spreuk tegen: ‘Om vooruit te kijken moet je soms even terugkijken wat je bereikt hebt’. Dat hebben we bij deze gedaan, nu is het tijd om vooruit te kijken. In 2016 gaan we door met ‘Vreedzame school’, met drietalig onderwijs en natuurlijk met alle lessen zoals die nu zijn. Dat is niets nieuws. Wat wel nieuw is, is dat de kinderen per week nieuwe dingen gaan ontdekken. Hun nieuwsgierigheid zal nog verder opgewekt worden door de technieklessen die steeds meer gegeven worden.

Kunnen we als ouders helpen? Ja hoor, er is altijd ruimte voor enthousiaste ouders om te helpen met allerlei dingen. Dat is leuk voor iedereen, en vooral ook leuk voor de kinderen.

We maken er een mooi jaar van!

Ferenc JacobsVoorzitter MR

Dit jaar begon met veel onrust rondom de onderwijskoepel Roobol Onderwijs. De oorzaak laat ik hier graag in het midden, maar het had best een negatieve invloed op de reputatie van openbaar onderwijs in onze regio. Als school hebben we bijgedragen aan een oplossing door onze directeur voor twee dagen in de week af te staan aan Roobol als interim directeur. Samen met de directrice van ‘t Mienskip in Buitenpost heeft hij vooral veel tijd geïnvesteerd in communicatie met scholen waar het onrustig was. Door te praten zijn er veel oplossingen bereikt, waardoor de rust is teruggekeerd. Wat hierin erg belangrijk is, is dat andere leden van het team werkzaamheden hebben opgepakt die normaal gesproken bij een directeur liggen. Aan de andere kant krijgen onze kinderen veel meer persoonlijke aandacht. En dat komt omdat onze leerkrachten veel moeite steken in bijscholing om elk kind de aandacht te geven die bij zijn of haar persoontje past. Samen met een nieuw onderwijsprogramma om onze kinderen (en de ouders) te leren beter met elkaar om te gaan, wordt door meesters en juffen veel tijd vrijgemaakt om de kinderen te helpen prettiger mensen te worden.

6

Groep 1/2A

De Draei

7

Groep 1/2A

De Draei

8

Groep 1/2A

De Draei

9

Groep 1/2B

De Draei

10

Groep 1/2B

De Draei

11

Groep 1/2B

De Draei

12 De Draei

Advertenties

13

Advertenties

De Draei

Advertenties

14 De Draei

AdvertentiesBrasserie Kolkzicht

Brasserie Kolkzicht is gevestigd in het gezellige (winkel) centrum van Surhuisterveen, waar u na een middagje winkelen even lekker bij kunt komen onder het genot van een hapje of een drankje in ons sfeervolle café, aan de bar of op ons (verwarmd) terras.

Arrangementen; diverse mogelijkheden voor

lunch en diner broodmaaltijden groepsdiners en buffetten bruiloften en partijen vergaderingen en presentatiesAdres; De Kolk 23 9231 CV Surhuisterveen Tel: 0512 – 36 13 27

15De Draei

Groep 3

16

Groep 3

De Draei

17

Groep 3

De Draei

18

Advertenti es

De Draei

ASD Surhuisterveen, Ofwel Auto Service Dalweg is een zeer veelzijdig autobedrijf opgericht in 2008. U kunt bij ons terecht voor:Verkoop ( alle merken ) Verhuur Lease ( alle merken )Autoschade herstel APK en Onderhoud Vervangend VervoerAirco ServiceAutowasserette

Kom daarom rustig eens geheel vrijblijvend langs. de koffi e is altijd warm!  

19

Advertenties

De Draei

20

Groep 4

De Draei

21

Groep 4

De Draei

22

Groep 4

De Draei

23

Groep 4

De Draei

24

Advertenties

De Draei

Uw advertentie hier?

U draagt hiermee bij aan de activiteiten en middelen die het voor onze kinderen zo leuk maken op school! En het is ook nog voordelig! Wilt u adverteren, of kent u iemand die dit wil? Vraag de Ouderraad!

25

Groep 5/6

De Draei

26

Groep 5/6

De Draei

27

Groep 5/6

De Draei

28

Advertenties

De Draei

Advertentie

29De Draei

Advertentie

30

Groep 6/7

De Draei

31

Groep 6/7

De Draei

32

Groep 6/7

De Draei

33

Groep 6/7

De Draei

34

Groep 6/7

De Draei

35

Groep 6/7

De Draei

36

Advertenties

De Draei

Uw advertentie hier? U draagt hiermee bij aan de activiteiten en middelen die het voor onze kinderen zo leuk maken op school! En het is ook nog voordelig! Wilt u adverteren, of kent u iemand die dit wil? Vraag de Ouderraad!

37

Advertenties

De Draei

38

Groep 8

De Draei

39

Groep 8

De Draei

40

Groep 8

De Draei

41

Kleurplaat

De Draei