NIEUWSFLITSEN nummer 1 2014-2015

4
Nieuwsflitsen SV Bedum Jeugdcommissie seizoen 2014/2015 - nummer 1 -1- NIEUWSFLITSEN SV Bedum Jeugdcommissie Informatie voor de voetballende jeugd van SV Bedum en hun ouders/verzorgers Seizoen 2014/2015 5 september 2014 nummer 1 Het nieuwe seizoen is alweer volop bezig. Alle teams zijn al een paar weken in training. De eerste wedstrijden zijn gespeeld. Hoog tijd om vanuit de Jeugdcommissie de nodige informatie te verstrekken over het reilen en zeilen van de jeugdafdeling van SV Bedum. Vandaar deze eerste uitgave van de Nieuwsflitsen van dit seizoen. De Nieuwsflitsen zullen periodiek op onregelmatige tijdstippen verschijnen zodra de Jeugdcommissie iets mede te delen heeft. De laatste twee jaren werd de Nieuwsflitsen en de voorganger SJO Bizz, verstuurd door Anno Loonstra. Aan het eind van vorig seizoen is Anno gestopt als jeugdcommissielid. Na vele jaren als actief jeugdbestuurder bij CVVB, SJO Bedum en SV Bedum vond Anno het welletjes en wilde het een tijd rustiger aan gaan doen. De Jeugdcommissie wil Anno bedanken voor zijn jarenlange inzet. Wie weet zien we Anno nog terug in een functie bij de jeugd van SV Bedum als het rustiger aan doen begint te vervelen. Technisch kader jeugdafdeling Jelmer Meinardi, huidige trainer van SV Bedum D1, is per begin september de nieuwe Technisch Jeugdcoördinator bij de C- & D-categorie. Dit zal hij doen naast zijn functie als trainer/coach van de D1. Jelmer is geen onbekende binnen de vereniging. Al ruim 9 jaar is hij als trainer zeer actief binnen de jeugdafdeling van SV Bedum. Begin van het seizoen is een vacature ontstaan voor de functie van Technisch Jeugdcoördinator bij de A- & B-categorie. De Jeugdcommissie is bezig deze functie in te vullen. De Technisch Jeugdcoördinator bij de E- & F-pupillen is Jan ten Caat. Bij de meidenafdeling is Henk Jullens nog steeds onze Technisch Jeugdcoördinator en Theo Staal is ook dit seizoen weer Technisch Jeugdcoördinator van de keepers. Sinds dit seizoen is hoofdtrainer van SV Bedum zaterdag 1 René Wollerich aangesteld als Hoofd Jeugdopleidingen. Grote Clubactie SV Bedum doet dit jaar mee aan de Grote Clubactie. Leden van SV Bedum zullen loten gaan verkopen à EUR 3,00 per stuk. Van elk verkocht lot vloeit 80%, oftewel EUR 2,40 in de verenigingskas van SV Bedum. Hoe meer loten we samen verkopen, hoe blijer we onze penningmeester maken. Informatie over de verkoop van de loten zal gecommuniceerd worden aan de leden via e-mail. De loten mogen verkocht worden vanaf zaterdag 13 september. Op totaal onbeschaamde wijze willen we het volgende vragen: Indien u van plan bent loten voor de Grote Clubactie te kopen, wilt u deze dan van een SV Bedum-verkoper kopen?

description

Nieuwsflisen SV Bedum Jeugdcommissie. De “Nieuwsflitsen” is een digitale nieuwsbrief van de Jeugdcommissie van SV Bedum die periodiek op onregelmatige tijden verschijnt. Boordevol onmisbare informatie voor de jeugdspelers van SV Bedum!

Transcript of NIEUWSFLITSEN nummer 1 2014-2015

Page 1: NIEUWSFLITSEN  nummer 1 2014-2015

Nieuwsflitsen SV Bedum Jeugdcommissie seizoen 2014/2015 - nummer 1 -1-

NIEUWSFLITSEN SV Bedum Jeugdcommissie

Informatie voor de voetballende jeugd van

SV Bedum en hun ouders/verzorgers

Seizoen 2014/2015 – 5 september 2014 – nummer 1

Het nieuwe seizoen is alweer volop bezig. Alle teams zijn al een paar weken in training. De eerste wedstrijden zijn gespeeld. Hoog tijd om vanuit de Jeugdcommissie de nodige informatie te verstrekken over het reilen en zeilen van de jeugdafdeling van SV Bedum. Vandaar deze eerste uitgave van de Nieuwsflitsen van dit seizoen. De Nieuwsflitsen zullen periodiek op onregelmatige tijdstippen verschijnen zodra de Jeugdcommissie iets mede te delen heeft.

De laatste twee jaren werd de Nieuwsflitsen en de voorganger SJO Bizz, verstuurd door Anno Loonstra. Aan het eind van vorig seizoen is Anno gestopt als jeugdcommissielid. Na vele jaren als actief jeugdbestuurder bij CVVB, SJO Bedum en SV Bedum vond Anno het welletjes en wilde het een tijd rustiger aan gaan doen. De Jeugdcommissie wil Anno bedanken voor zijn jarenlange inzet. Wie weet zien we Anno nog terug in een functie bij de jeugd van SV Bedum als het rustiger aan doen begint te vervelen.

Technisch kader jeugdafdeling

Jelmer Meinardi, huidige trainer van SV Bedum D1, is per begin september de nieuwe Technisch Jeugdcoördinator bij de C- & D-categorie. Dit zal hij doen naast zijn functie als trainer/coach van de D1. Jelmer is geen onbekende binnen de vereniging. Al ruim 9 jaar is hij als trainer zeer actief binnen de jeugdafdeling van SV Bedum.

Begin van het seizoen is een vacature ontstaan voor de functie van Technisch Jeugdcoördinator bij de A- & B-categorie. De Jeugdcommissie is bezig deze functie in te vullen.

De Technisch Jeugdcoördinator bij de E- & F-pupillen is Jan ten Caat. Bij de meidenafdeling is Henk Jullens nog steeds onze Technisch Jeugdcoördinator en Theo Staal is ook dit seizoen weer Technisch Jeugdcoördinator van de keepers.

Sinds dit seizoen is hoofdtrainer van SV Bedum zaterdag 1 René Wollerich aangesteld als Hoofd Jeugdopleidingen.

Grote Clubactie

SV Bedum doet dit jaar mee aan de Grote Clubactie. Leden van SV Bedum zullen loten gaan verkopen à EUR 3,00 per stuk. Van elk verkocht lot vloeit 80%, oftewel EUR 2,40 in de verenigingskas van SV Bedum. Hoe meer loten we samen verkopen, hoe blijer we onze penningmeester maken. Informatie over de verkoop van de loten zal gecommuniceerd worden aan de leden via e-mail. De loten mogen verkocht worden vanaf zaterdag 13 september. Op totaal onbeschaamde wijze willen we het volgende vragen:

Indien u van plan bent loten voor de Grote Clubactie te kopen, wilt u deze dan van een SV Bedum-verkoper kopen?

Page 2: NIEUWSFLITSEN  nummer 1 2014-2015

Nieuwsflitsen SV Bedum Jeugdcommissie seizoen 2014/2015 - nummer 1 -2-

Ouderavond

Maandag 1 september is er een ouderavond geweest waarvoor alle ouders/verzorgers van de jeugdleden van SV Bedum waren uitgenodigd. In deze Nieuwsflitsen willen we nog even terugkijken op die avond en wat zaken onder de aandacht brengen bij ouders die niet aanwezig waren.

Tijdens de ouderavond zijn de Technisch Jeugdcoördinatoren, het Hoofd Jeugdopleidingen en de leden van Jeugdcommissie voorgesteld aan de ouders. Er is een uitleg gegeven wie welke taken vervuld bij de jeugdafdeling van SV Bedum en op welke wijze er met deze personen in contact getreden kan worden. In deze Nieuwsflitsen staan de namen van al deze mensen genoemd. Belangrijke oproep tijdens de ouderavond was: Heb je vragen, ideeën, of zit je ergens mee: spreek iemand aan!

Tevens is het “Paarse Boekje” van SV Bedum gepresenteerd. Het Paarse Boekje is de paarse draad binnen onze vereniging. Het geeft een praktische opsomming van procedures, regels en gedragsregels waarvan we graag willen dat alle betrokkenen binnen de vereniging zich aan houden. Voor alle leden en betrokkenen van SV Bedum zou moeten dat ze op de hoogte moeten zijn van de inhoud van dit document.

Het Paarse Boekje is te vinden op de website van SV Bedum: www.svbedum.nl � Vereniging � Downloads.

Verder is aangegeven dat er een aantal verplichtingen gelden voor de jeugdleden van SV Bedum. Alle A- en B-junioren (m/v) zijn verplicht om één keer per seizoen mee te helpen bij het ophalen van oud-papier. Verder moet elk jeugdteam van SV Bedum een paar keer per jaar een kantinemedewerker leveren voor een dagdeel op zaterdag. De bedoeling is dat één van de ouders van een jeugdteam deze taak op zich neemt.

Vacatures

• Lid Jeugdcommissie De Jeugdcommissie (JC) is na het stoppen van Anno Loonstra nog steeds op zoek naar een nieuw jeugdcommissielid. In eerste instantie is de JC op zoek geweest naar iemand die de taken die Anno jaren voor zijn rekening heeft genomen, in zou kunnen vullen. Deze taken zijn nu grotendeels overgenomen door de zittende JC-leden. Er is binnen de JC echter nog steeds een positie open voor iemand met affiniteit met de jeugdafdeling van SV Bedum die mee wil denken over hoe de jeugdafdeling van SV Bedum te leiden en die het beleid van de JC ten uitvoer wil brengen. Meer info is te verkrijgen via één van de JC-leden.

• Gastheer/gastvrouw op de zaterdagmorgen De Jeugdcommissie zoekt voor het nieuwe voetbalseizoen een aantal gastheren/vrouwen voor de zaterdagmorgen, die samen met een ervaren iemand van de vereniging, het reilen en zeilen rond de wedstrijden in goede banen leidt. Hiervoor hoeft u absoluut geen verstand van voetbal te hebben, als u een gastvrije instelling heeft komt de rest vanzelf. De taken bestaan voornamelijk uit het ontvangen van de tegenstanders en scheidsrechters, koffie zetten en aanbieden enz. (instructie in de bestuurskamer aanwezig). Lijkt het u wat om een paar keer per seizoen de club hiermee te ondersteunen, meld u zich dan bij de vrijwilligerscommissie: [email protected]

• Kantinemedewerkers Heeft u ook altijd een biertje willen tappen, kroketje bakken of gewoon de kantine vanuit een andere kant willen bekijken? Dan is dit nu je kans! De kantinevrijwilligers zijn op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk lijkt om de groep te komen versterken. Meld je aan bij Evelien Bronsema: [email protected]

Page 3: NIEUWSFLITSEN  nummer 1 2014-2015

Nieuwsflitsen SV Bedum Jeugdcommissie seizoen 2014/2015 - nummer 1 -3-

Scheidsrechters

De scheidsrechterscommissie van SV Bedum bestaat dit seizoen weer uit Jitze Medema en Wim Heemstra. De scheidsrechterscommissie doet wekelijks zijn best om er voor te zorgen dat er voor alle thuiswedstrijden van SV Bedum een scheidsrechter aanwezig is. SV Bedum heeft een rijke traditie met het opleiden van jonge scheidsrechters. De afgelopen jaren, en ook dit seizoen weer, zijn jonge clubscheidsrechters die hun opleiding hebben genoten bij SV Bedum, doorgestroomd naar de KNVB. Daar zijn we als SV Bedum best trots op maar dat betekent ook dat we weer nieuw (jong & oud) talent moeten opleiden als scheidsrechter. Daarom is de scheidsrechterscommissie continu op zoek naar mensen die graag eens een wedstrijd willen fluiten. Dat kan een ouder zijn, een jeugdlid (vanaf een jaar of 12), een seniorlid of iedereen die zich geroepen voelt. SV Bedum biedt beginnende scheidsrechters de helpende hand om het leiden van een wedstrijd te leren. Dat kan zijn door een cursus, door persoonlijk begeleiding of begeleiding per groep.

Een mooi voorbeeld is het team SV Bedum B1. Vorig jaar hebben de leiders van dit team (toen nog C1) hun spelers gestimuleerd om zich als scheidsrechter aan te melden voor het SV Bedum Rabobank Jeugdtoernooi. Een aantal spelers heeft dat ook gedaan. Zij hebben toen voor het toernooi nog een spoedcursus pupillenwedstrijden fluiten gekregen. De meeste van deze spelers vonden het toen zo leuk dat ze nu nog steeds periodiek een pupillenwedstrijd fluiten! Klasse! � � Het zou mooi zijn als dit bij andere teams ook op deze wijze gestimuleerd wordt!

Een ieder die geïnteresseerd is om eens een wedstrijd te fluiten of die meer informatie wil wat er precies gevraagd en verlangd wordt van een scheidsrechter, kan contact opnemen met Wim Heemstra: [email protected].

Vossenjacht Op vrijdag 12 september organiseert de Jeugd Activiteiten Commissie (JAC) van SV Bedum de jaarlijkse vossenjacht voor de spelers en speelsters uit de E- en F-pupillen. De ouders hebben daarover bericht gehad en hebben zich kunnen inschrijven. De kinderen die zich ingeschreven hebben worden om 18.30 uur in de kantine verwacht. Rond 19.45 uur kunnen de kinderen weer opgehaald worden.

Klokje Rond Een jarenlange Bedumse traditie wordt dit jaar wederom in ere gehouden: Klokje Rond. Zoals gebruikelijk wordt tijdens de woensdag van de Herfstvakantie een dag vol voetbal georganiseerd voor alle pupillenvoetballers van SV Bedum. Datum van Klokje Rond dit jaar is woensdag 15 oktober. Noteer die dag vast in de agenda. Nadere berichtgeving volgt via e-mail aan de jeugdleden.

Contactinformatie Jeugdvoetbal SV Bedum

Samenstelling Jeugdcommissie SV Bedum: Willem van der Ark Voorzitter Tonnie Bonder Wedstrijdsecretaris Klaas Kruizenga Algemene Zaken Vincent Geerling Communicatie, Toernooien e-mail: [email protected] Remko de Rijk Algemene Zaken André van Haag Technisch Zaken

Technisch Coördinatoren: Hoofd Jeugdopleiding René Wollerich e-mail: [email protected] A & B vacant C & D Jelmer Meinardi tel: 06-14223780 e-mail: [email protected] E & F Jan ten Caat tel: 06-20019868 e-mail: [email protected] Meiden Henk Jullens tel: 06-34013983 e-mail: [email protected] Keepertraining Theo Staal tel: 06-26033855 e-mail: [email protected]

Page 4: NIEUWSFLITSEN  nummer 1 2014-2015

Nieuwsflitsen SV Bedum Jeugdcommissie seizoen 2014/2015 - nummer 1 -4-

Ouders langs de lijn Wij van SV Bedum vinden het heel fijn dat u interesse toont voor de voetbalactiviteiten van uw kind. Hoe meer publiek bij een wedstrijd, hoe beter. Dat je je kind en zijn team steunt door dik en dun? Prima ! Dat je emotie toont? Dat is onlosmakelijk met sport verbonden en dat maakt sport leuk. Dus: emotie mag! Als support en emoties omslaan in negatieve aanmoedigingen, verbaal of zelf fysiek geweld richting anderen (scheidsrechter, tegenpartij, enz.), dan slaat men door en dat wordt niet geaccepteerd door SV Bedum. Er is één hele goede kant aan fanatieke ouders langs het sportveld van hun kind: ze zijn er in ieder geval! Dat waarderen wij zeer maar we willen wel graag dat er sprake is van een positieve sfeer langs de lijn. Om er voor te zorgen dat het rond en op de velden allemaal prettig verloopt hebben we hieronder een aantal gedragsregels opgesteld. Voor onze jeugdspelers en onze kaderleden is het fijn dat deze gedragsregels worden nageleefd. Wij verwachten dat dan ook van de ouders van onze jeugdspelers. Ouders langs de lijn, fijn dat ze er zijn, maar...

• Geef blijk van belangstelling. Ga dus zoveel mogelijk mee naar de voetbalactiviteiten van uw kind. • Wees enthousiast. Stimuleer uw zoon of dochter maar moedig ook de medespelers aan. • Blijf altijd positief, juist bij verlies. Word niet boos. De volgende keer beter. • Gun uw kind het kind zijn, want het moet nog zoveel leren. • De wedstrijd is al moeilijk genoeg. Winnen, maar ook verliezen hoort nu eenmaal bij het voetbal. • Als uw kind talent heeft, wordt dat heus wel opgemerkt. • De scheidsrechter doet ook zijn best: bemoei u niet met zijn beslissingen. • Wilt u echt met voetbal bezig zijn? Meld u dan bij de Jeugdcommissie. SV Bedum kan altijd extra

vrijwilligers gebruiken. Daar draait onze vereniging op ! • Blijf buiten de omheining (dus bij veld 1 en veld 5). Als er geen omheining aanwezig is ga dan niet te

dicht op het veld staan. Geef de voetballers ruimte. Minimaal 3 meter buiten de lijnen staan en al helemaal niet op de middenlijn als deze bij een pupillenwedstrijd dient als afscheiding tussen 2 velden.

• Laat het coachen over aan de trainer/leider. Moedig aan maar coach niet mee. Elk jeugdteam van SV Bedum heeft één of meerdere trainers/leiders die het team begeleidt, afspraken maakt en coacht tijdens een wedstrijd.

Dit komt vaak voor, maar hebben wij liever niet dat u dat doet:

• Met een aantal personen allerlei aanwijzingen schreeuwen naar de jeugdspelers. • Een kind continue coachen en hem uit zijn spel halen. • Een kind een euro beloven voor elk gescoord doelpunt. • Dicht bij de trainer/leider gaan staan en “meecoachen”. • Langs het doel van de keeper gaan staan en ”meecoachen”. • De trainer/leider continue bekritiseren. Meld u zich dan liever als kaderlid aan bij de Jeugdcommissie.

Ouders langs de lijn hebben vaak geen idee wat ze overbrengen en meegeven aan kinderen:

• Kinderen raken in de war van ouders die ‘meecoachen’ en iets anders zeggen dan de coach. • Kinderen pikken het gedrag langs de kant op en nemen over hoe wij ons gedragen richting anderen.

Geef dus zelf het goede voorbeeld. • Kinderen worden bang om iets fout te doen als ze dat steeds te horen krijgen. Het kan de lol in het

spelletje verminderen of zelfs wegnemen. SV Bedum wil haar jeugdleden de gelegenheid geven in een positieve omgeving te kunnen voetballen. Positieve en betrokken ouders zijn ook onderdeel van die positieve omgeving. Wij rekenen op jullie medewerking!