Nieuwsbrief cd6 1 071211

6
Eerste nieuwsbrief CAL d’HuZes Dit is de eerste nieuwsbrief voor team CAL d’HuZes 2012. De nieuwsbrieven zul je als deelnemer regelmatig ontvangen. We gebruiken de nieuwsbrief om je op de hoogte te brengen van alle nieuwtjes, wetenswaardigheden en tips, om je goed voor te breiden op het grote evenement op 7 juni volgend jaar: de beklimming van de Alpe. Maar zover is het nog lang niet. In de aanloop er naar toe zullen we als team CAL zelf een aantal sponsoractiviteiten ondernemen. Ook in de voorbereiding daarvan zal deze nieuwsbrief worden gebruikt, naast andere middelen als de website en de deelnemersbijeenkomsten. De eerste deelnemersbijeenkomst op 18 november had een prima opkomst. Zo’n 30 team CAL-ers hebben samen de aftrap van het nieuwe Alpe d’HuZes seizoen verricht in sporthal de Bloemen, ook dit jaar weer gastheer voor al onze bijeenkomsten, met koffie in de pauze. Na een opening en welkomstwoord van Rob van de Ven was de vloer als eerste voor Wilco van Pel , die de doelen van Alpe d’HuZes toelichtte, met als motto: onmacht omzetten in kracht. Dat zette hij kracht bij door het met zijn eigen ziekte en behandelingstraject te illustreren. Alpe d ‘HuZes heeft als doel gesteld om dit jaar maarliefst 30 miljoen bij elkaar te brengen voor onderzoek naar en Eerste deelnemersbijeenkomst geslaagd!

Transcript of Nieuwsbrief cd6 1 071211

Page 1: Nieuwsbrief cd6 1 071211

Eerste nieuwsbrief CAL d’HuZes

Dit is de eerste nieuwsbrief voor team CAL d’HuZes 2012. De nieuwsbrieven zul je als deelnemer regelmatig ontvangen. We gebruiken de nieuwsbrief om je op de hoogte te brengen van alle nieuwtjes, wetenswaardigheden en tips, om je goed voor te breiden op het grote evenement op 7 juni volgend jaar: de beklimming van de Alpe. Maar zover is het nog lang niet. In de aanloop er naar toe zullen we als team CAL zelf een aantal sponsoractiviteiten ondernemen. Ook in de voorbereiding daarvan zal deze nieuwsbrief worden gebruikt, naast andere middelen als de website en de deelnemersbijeenkomsten.

De eerste deelnemersbijeenkomst op 18 november had een prima opkomst. Zo’n 30 team CAL-ers hebben samen de aftrap van het nieuwe Alpe d’HuZes seizoen verricht in sporthal de Bloemen, ook dit jaar weer gastheer voor al onze bijeenkomsten, met koffie in de pauze. Na een opening en welkomstwoord van Rob van de Ven was de vloer als eerste voor Wilco van Pel , die de doelen van Alpe d’HuZes toelichtte, met als motto: onmacht omzetten in kracht. Dat zette hij kracht bij door het met zijn eigen ziekte en behandelingstraject te illustreren. Alpe d ‘HuZes heeft als doel gesteld om dit jaar maarliefst 30 miljoen bij elkaar te brengen voor onderzoek naar en behandeling van kanker. Team CAL wil daar een wezenlijke bijdrage aan leveren, met minimaal 2500 euro per deelnemer.Daarna was het de beurt aan de aanwezigen om hun eigen motivatie om deel te nemen aan AD6 toe te lichten, bij elkaar ruim voldoende om er een succesvolle AD6 campagne van te maken! Peter Beentjes tekende met foto’s een sfeerbeeld van AD6 van het vorig jaar, zodat de deelnemers alvast een indruk kregen wat ze te wachten staat. In het vervolg van de bijeenkomst werden er allerlei praktische zaken besproken met de deelnemers: De organisatie van team CAL de evenementen die we als team CAL gaan organiseren: strandtoertocht,

Eerste deelnemersbijeenkomst geslaagd!

Page 2: Nieuwsbrief cd6 1 071211

zaalvoetbaltoernooi, spinningmarathon, benefietsconcert. De website De persoonlijke actiepagina Huisvesting in Frankrijk Spinning in de BloemenVerder in deze nieuwsbrief gaan we op deze verschillende onderwerpen apart in. Al met al was het een geslaagde start voor de deelnemers.

Volgende deelnemersbijeenkomst 16 december!

De volgende deelnemersbijeenkomst is op vrijdag 16 dec. om 20.00 uur, opnieuw in de Bloemen. Dan bespreken we o.a. de sponsorwerving. Hoe pakken we dit aan als team, maar ook tips voor de individuele deelnemer. We bespreken de taakverdeling binnen team CAL. Daarvoor is het belangrijk dat je het bijgevoegde deelnemersformulier invult en svp vóór 16 december retour stuurt naar [email protected] (zie ook het item hieronder)En: we gaan foto's maken voor de website. Dus zorg dat je haar in de plooi zit, zet je meest sportieve glimlach op en dan gaan we van iedereen een stralende foto maken Het is dus belangrijk dat je komt!!!

De organisatie van team CAL d’HuZes

Team CAL bestaat eigenlijk uit 5 teams met in totaal 32 deelnemers. Elk team heeft een teamcaptain, die een, overigens bescheiden, rol in de communicatie en organisatie in aanloop naar de AD6 spelen. In de bijlage vind je in welk team je zit, en wie je teamcaptain is.Belangrijker is dat we activiteiten willen onderverdelen in activiteitenteams namelijk: Administratie Communicatie Sponsorwerving Evenementen We vragen elke deelnemer in één van deze teams plaats te nemen om zo bij te dragen aan de activiteiten van team CAL, met als uiteindelijke doel een zo groot mogelijk sponsorbedrag te verwerven. Als bijlage vind je een vragenformulier om je persoonlijke gegevens in te vullen, en ook je kwaliteiten en voorkeuren voor activiteiten aan te geven. Dit is bedoeld om een beeld te kunnen vormen van de kwaliteiten binnen de groep om dit zo optimaal mogelijk te kunnen in zetten. Stuur dit svp vóór 16 december retour naar [email protected] !Op dit moment is er vooral in de administratie en in de sponsorwerving behoefte aan versterking. En in de loop van het voorjaar zullen de evenementen de nodige inzet van de deelnemers vragen.

Vul je actiepagina!

Elke deelnemer heeft een persoonlijke actiepagina. Daarin kun je jezelf voorstellen en je doelen aangeven. Donaties van je sponsors verlopen via deze actiepagina. En je kunt via foto’s en een blog je vorderingen laten zien. Het is dus van groot belang dat je deze pagina zo snel mogelijk vult! Je komt op je persoonlijke actiepagina via www.opgevenisgeenoptie.nl . Klik

Page 3: Nieuwsbrief cd6 1 071211

linksboven op ‘actiepagina’s 2012’, en vul je naam in onder ‘zoeken’. Dat leidt vervolgens naar je eigen pagina. M.b.v. de inloggegevens die je in je bevestigingsmail van de Alpe d’HuZesorganisatie hebt gekregen kun je je pagina gaan vullen. Als je ingelogd bent vind je rechtsboven op de pagina een link naar de handleiding hiervoor.Maak er wat moois van!

Huisvesting in Frankrijk: snel regelen

In de Alpe d’HuZesweek heb je huisvesting nodig in de nabijheid van de Alpe d’Huez. Het is zaak om dit snel te regelen, want er is in die week een ware invasie van deelnemers en supporters en vrijwilligers in die omgeving. In het dal zul je waarschijnlijk al op enkele kilometers afstand van Bourg d'Oisans moeten zoeken wil je nog kans maken, maar boven in Alpe d'Huez is nog volop plaats. Je kunt dit zelf regelen via internet. Je kunt ook mailen naar de contactpersoon van de Office du Toerism van Alpe d'Huez, Marie David: [email protected] je haar mailt dat je op zoek bent dan ontvang je een inschrijfformulier waarop je je wensen kenbaar kunt maken (hotel, appartement, studio, B&B etc.).Naar aanleiding van de vraag naar bepaalde faciliteiten zullen ze extra hotels en/of appartementen openen om aan alle vraag te kunnen voldoen.Heel veel suc6 met deze zoektocht.

Website en andere publiciteit team CAL

Dit jaar willen we net als vorig jaar weer onze eigen website opzetten, waarmee we ons als team CAL d’HuZes aan de buitenwereld kunnen presenteren. De website is op dit moment nog niet zover, we hopen deze de komende weken in de lucht te krijgen.Inmiddels is er wel een facebookaccount voor team CAL d’HuZes, waarmee we ons de komende tijd kunnen profileren:http://www.facebook.com/#!/pages/Team-CAL/188175964602134 Met de Castricummer en het Nieuwsblad voor Castricum afspraken gemaakt over de publiciteit voor het komende voorjaar. Beide zijn enthousiast om artikelen van en over CAL d’HuZes op te nemen.

Spinning in de Bloemen

Sinds enkele weken is er voor team CAL d’HuZes weer de mogelijkheid om te spinnen in sporthal de Bloemen. Deze mogelijkheid is net als vorig jaar belangeloos door Bodystyle gecreeerd om team CAL zo te helpen met het bereiken van haar doelen.Elke week kun je op dinsdag- en donderdagavond van half 8 tot 9 uur bouwen aan je conditie. Dinsdag is Gaston onze ’spindoctor’, donderdag is dat afwisselend Dimitri of Marleen. Veel team CAL-ers hebben de weg naar de Sporthal al gevonden. Ook degenen die nog niet zijn geweest roepen we op eens de sfeer te komen proeven. Zoals gezegd: goed voor je conditie, maar ook voor de teamspirit!

Sponsors gezocht

Tijdens de volgende deelnemersbijeenkomst van 16 december a.s. bespreken we o.a. de sponsorwerving. Ter voorbereiding daarop willen we je vragen aan te geven welk bedrijf jij wil benaderen, zodat we daar een overzicht van kan maken. Op basis

Page 4: Nieuwsbrief cd6 1 071211

daarvan kunnen we afspreken wie welk bedrijf gaat benaderen zodat dubbele benadering wordt voorkomen. Daarvoor wordt een sponsorboek gemaakt, waarmee je kunt (laten) zien welke sponsormogelijkheden er zijn. We vragen je na te denken met welke bedrijven in je omgeving jij contact hebt of kunt leggen, en deze te mailen naar [email protected]. Bij voorkeur ruim voor 16 december zodat hij tijd heeft om alles in een overzicht te verwerken.

CAL d’HuZes evenementen

Net als vorig jaar wil team CAL een aantal evenementen organiseren voor het werven van sponsorgelden. Een aantal ervan zijn al bekend: Strandtoertocht. Het eerste evenement dat op stapel staat is een strandtoertocht

voor ATB’s, op het strand tussen Bakkum aan Zee en Camperduin. Er zal een korte en een lange afstand worden verreden. De voorbereidingen zijn al gestart.

Zaalvoetbaltoernooi. Vorig jaar was er één zaalvoetbaltoenooi, in de Bloemen. Nu zullen toernooien in elk van de drie dorpskernen Castricum, Akersloot en Limmen worden georganiseerd.

Spinningmarathon. Zal dit jaar niet gekoppeld aan de Dubbele Lus worden georganiseerd, maar op een ander moment.

Benefietsconcert. Was vorig jaar een groot succes, en wordt daarom wederom georganiseerd.

Er wordt gebroed op een activiteit waarbij het strand het centrum van de activiteit(en) gaat worden.

Bij de organisatie van deze activiteiten zullen vele handen nodig zijn om ze tot een succes te maken!

Heb je berichten voor alle deelnemers? Mail ons.

Een lange eerste nieuwsbrief, boordevol informatie. Deze nieuwsbrief zal de komende maanden regelmatig verschijnen. Of liever gezegd: onregelmatig, we brengen hem uit als er nieuws is. Heb je zelf informatie die ja naar alle deelnemers wil versturen. Mail dat dan naar [email protected], dan nemen wij het op in de eerstvolgende nieuwsbrief.Daarmee proberen we te voorkomen dat alle mailboxen overladen raken met mailtjes naar alle deelnemers……

Onderwerpen nieuwsbriefKort verslag bijeenkomstReminder adres regelen met linkActiepaginaSponsorverzoek Rob

Page 5: Nieuwsbrief cd6 1 071211

FacebookWebsiteSpinnenVolgende bijeenkomst 16 decCastricummer en nieuwsblad

Combinatie met administratie?