Nieuw mei 2015

10
www.glaswarmt.nl GLAS WARMT INFRAROOD VLAKVERWARMING Het nieuwe verwarmingssysteem in een combinatie van glas/ metaal en infrarood warmte

description

 

Transcript of Nieuw mei 2015

Page 1: Nieuw mei 2015

www.glaswarmt.nl

GLAS WARMTINFRAROOD VLAKVERWARMING

Het nieuwe verwarmingssysteem in een combinatie van glas/ metaal

en infrarood warmte

Page 2: Nieuw mei 2015

GLAS WARMTINFRAROOD VLAKVERWARMING

Glas Warmt biedt een moderne en gunstige oplossing om uw ruimtes op maat en energiezuinig te verwarmen. Ontdek de mogelijkheden.

Uw voordelen op een rijtje:

◆ Electrische energie wordt in stralingswarmte omgezet◆ Geen onderhouds- en schoorsteenvegers kosten◆ Geen slijtage, geen oxidatie◆ Goede te combineren met reeds aanwezige verwarming◆ Gerichte temperatuur beheersing◆ Allergie vriendelijke verwarming◆ Geen droge warmte◆ Werkt tegen schimmels◆ Ideaaal voor keuken, badkamer of woonruimte◆ Perfect voor tijdelijke woonruimtes◆ Ideaal voor vakantiewoning, gasten- en hobbyruimtes, veranda’s etc.◆ Geen extra leidingen, een stopcontact is genoeg.

2

Glas Warmt biedt vele mogelijkheden:◆ Standaard metaal in wit of RAL kleuren ( op aanvraag )◆ Met glas in wit, zwart of kleur naar wens ( aanvraag ) of als spiegel◆ Met glas en bedrukt met een van onze motieven of bedrukt met uw eigen motief.◆ Voor uitgebreide mogelijkheden en specificaties kijk even op www.glaswarmt.nl

Page 3: Nieuw mei 2015

GLAS WARMTINFRAROOD VLAKVERWARMING

Voor meer uitvoeringen kijk op:

www.glaswarmt.nl

GW Motief 01 GW Motief 02

Gla

s War

mt m

et u

w e

igen

mot

ief

3

Page 4: Nieuw mei 2015

GLAS WARMTINFRAROOD VLAKVERWARMING

Voor meer uitvoeringen kijk op:

www.glaswarmt.nl

GW Motief 03

Rug

en zi

jaan

zich

t van

de

Gla

s War

mt I

nfra

rood

ver

war

min

g

4

Page 5: Nieuw mei 2015

GLAS WARMTINFRAROOD VLAKVERWARMING

Voor meer uitvoeringen kijk op:

www.glaswarmt.nl

GW Motief 04

GW Motief 07

+ Pluspunten van Glas Warmt

. Unieke randloze constructie Extreem vlakke diepte van 22mm

. Extra wit EVG volgens DIN 12150-1 Wij gebruiken uitsluitend extra-wit Enkelvou- dig Veiligheids Glas ( EVG ). Dit is in vergelijk met normaal glas beter bestand tegen bescha- digingen door stoten etc. en thermische belas- ting

Het door ons gebruikte glas is bijzonder arm aan ijzerdioxide. Daardoor is er geen z.g. groene schijn, waardoor de kleuren nog beter tot zijn recht komen.

. Antibacterie en hygienisch door een heel gladde oppervlakte

. Alle RAL kleurlakken Wij kunnen de infrarood verwarming leveren in alle kleuren van uw keuze ( RAL ). Passend bij u en in uw omgeving

. Foto Digitaal Druk Of een collage van uw eigen onvergetelijke gebeurtenissen, of een foto uit onze databank, alles is mogelijk

GW Motief 05

GW Motief 06 GW Motief met eigen afdrukken

5

Page 6: Nieuw mei 2015

GLAS WARMTINFRAROOD VLAKVERWARMING

Voor meer uitvoeringen kijk op:

www.glaswarmt.nl

Verwarmen met electriciteit?Verwarmen met electriciteit gold tot nu toe als duur en energieverslindend. Maar het loont de moeite om eens kritisch te kijken naar de kosten van conventionele verwarmings-sytemen. Hier wordt door het verbranden van gas en olie water verwarmd, wat daarna via leidingen in radiatoren en/ of in vloerverwarmings-elementen geleid wordt. Hierdoor wordt de ruimte verwarmd. Door deze systemen gaat in de leidingen echter al een groot deel van de energie en warmte verloren.

Glas Warmt vlakverwarmingen daarentegen werken zonder omwegen. Door bewerkte folies, die in onze verwarmings elementen verwerkt zijn, wordt electro-energie in speciale infrarood stralingswarmte omgezet. En precies daar, waar u de warmte nodig heeft. Zo heeft u alleen een stopontact nodig.

Glas Warmt vlakverwarming verwarmt niet de achterliggende wand, maar straalt naar voren en verwarmen zo de aanwezige wanden, objecten en mensen in de ruimte, die dan weer de warmte opslaan en afgeven via de lucht in de ruimte.

Deze aangename manier van verwarmen kennen wij al door middel van zonnestralen of door infraroodlampen, die ook voor medische doeleinden ingezet worden. Wordt bij de conventionele systemen de lucht in de ruimte verwarmd, dan begint deze te ciruleren en brengt zo ook stofjes en pollen in beweging, wat problematisch is voor mensen met een allergie. Deze be-weging is bij Glas Warmt vlakverwarming bijna nihil.

Door de stralingswarmte voelt de ruimte temperatuur tussen 4 en 6 graden warmer aan, dan de daadwerkelijke temperatuur, zodat bij een behaaglijk warmtegevoel de luchtvochtigheid niet of nauwelijks verminderd. U heeft dus geen luchtbevochtigers meer nodig. Glas Warmt vlakverwarmingen scheppen zo dus een optimale thermi-sche omgevingstemperatuur, waarbij de lucht in de ruimte gelijkma-tig warm is ( op ooghoogte iets minder dan beneden )

Installatie en werkingGlas Warmt vlakverwarmingen zijn uitermate geschikt voor ruimtes die tweeledig gebruikt worden. Denk daarbij aan hobbyruimtes, gastenkamers en werkruimtes. Ook zijn deze verwarmingen flexibel te gebruiken om gedeeltes in de woning te verwarmen, als de traditionele verwarming in de overgangs periodes niet meer aan hoeft. U kunt dus zo het winterseizoen aanzienlijk inkorten, wat een behoorlijke besparing oplevert. Glas Warmt vlakverwarmingen kunnen als standaard apparaat gemonteerd worden, maar zijn ook snel en eenvoudig aan de wand te plaatsen. Ook kan bij een juiste verdeling de Glas Warmt verwarmingen de benodigde warmte in het hele huis opvangen i.pl.v. de traditionele verwarming. De vlakverwarmingen worden geproduceerd in vermogens van 100-1400W. De benodigde wattages voor uw ruimtes worden individueel berekend en de benodigde grootte uitgezocht.

De benodigde wattages zijn afhankelijk van de ligging en isolatie van de ruimte. Bij een vermogen tussen 100W en 10000W ( afhankelijk van de grootte van de ruimte ) ligt het verbruik op 2-20ct per uur. Thermostaat en tijdschakelaar regelen de inschakeltijden, zodat alleen tijdens echte warmtebehoefte stroom verbruikt wordt.

6

Page 7: Nieuw mei 2015

GLAS WARMTINFRAROOD VLAKVERWARMING

Voor meer uitvoeringen kijk op:

www.glaswarmt.nl

Thermostaat/ accessoires

Glas Warmt levert alle soorten thermostaten voor directe aansluiting van uw vlakglas verwarming .

Diverse radiografische thermosystemen leverbaar, zowel radiogestuurd als WiFi bedienig via uw IPhone of Android.

Meerder aansluitingen op een systeem is ook mogelijk.

1. Direct reglbare thermostaat/ tijdklok thermostaat2. Ontvanger/ thermostaat3. Ontvanger4. Digitale kamerthermostaat met verlicht LCD scherm5. Inbouw ontvanger

RVS handdoekhouder

De passende RVS handdoekhouder verbindt op een ideale manier de hoge verwachting en optimale functionaliteit. Zorgvuldig gemaakt van hoogwaardig materiaal en de beste afwerking.

˝Verheug u nu al na uw douche op uw infrarood verwarmde handdoek.˝

Gla

s War

mt m

et m

otie

f 08

en h

andd

oekh

oude

r

1 2

3 4

5

7

Page 8: Nieuw mei 2015

GLAS WARMTPLAFOND VLAKVERWARMING

Inbouw Infrarood verwarmingspanelen zijn platte verwarmingspanelen die makkelijk aan het plafond bevestigd kun-nen worden. Een infrarood verwarmingspaneel ziet er uit als een soort flatscreen. Het is een verwarmingspaneel dat elektrisch werkt via een stopcontact, maar dat qua verbruik en warmtegevoel veel efficiënter en aangenamer is dan elek-trische verwarming. De infrarood panelen worden aan de muur of aan het plafond bevestigd. Infrarood panelen zijn relatief nieuw en winnen heel sterk aan populariteit de laatste jaren. Er zijn dan haast alleen voordelen aan deze nieuwe vorm van verwarming.

Met infrarood hoeft het hele luchtvolume van de kamer niet te worden opgewarmd. Een 40 C lagere kamertemperatuurgeeft je hetzelfde warme gevoel in vergelijking met een 40C hoger convectie verwarming of vloerverwarming;

Met een installatie vanuit de hoogte (plafond of wand), wordt de warmtestraling direct projecteert op het oppervlak vanvan alle objecten, zoals een sofa, tafel, bank, wanden, vloer … enz., Die zijn in staat om de warmte te absorberen en de infrarode energie gelijkmatig te verdelen. Binnen een paar uur geven deze objecten langzaam en voorzichtig de opgesla-gen energie terug vrij in de ruimte, en kan de kamer de warmte gedurende een lange periode behouden.

Door het aanzetten van een aangesloten schakelaar, werkt onze verwarming als een lamp, aan en uit: Als we licht nodig.hebben, schakelen we de lamp aan; als we dat niet doen, wordt er geen energie verbruikt. Hetzelfde verhaal voor onze infrarood verwarmingspanelen: Wanneer er warmte nodig is, schakelt u in. Staat de schakelaar op off, dan wordt ook geen geen ook geen energie verbruikt.

Met een brede stralingshoek en een lange projectie afstand, kan een ruimtebesparende installatie geplaatst worden met de juiste richting en optimale bedekking van de warmtestraling.

Bij onze verwarmingsprogramma, delen we elke kamer in in twee soorten : constante verblijf ruimtes en niet-constante verblijf ruimtes.

Constante verblijf ruimtes zijn de plaatsen waar mensen meer tijd per dag besteden, zoals woonkamer (bank), badkamer, keuken, studeerkamer, slaakamer; etc. De niet-constante verblijf ruimtes zijn deze waar mensen gewoon door passeren, zoals een gang. Wij adviseren daarom om onze infrarood verwarmingspanelen optimaal te installeren op plaatsen waar de warmte wordt geprojecteerd in deze constante verblijf kamer. De doorgang ruimtes vereisen daarom een minimale verwarming. Dit zal u het maximale voordeel van energiebesparing geven en toch warmte thuis !

8

Page 9: Nieuw mei 2015

GLAS WARMTTERRAS/ VERANDA VERWARMING

Infrarood Radiant Heater De infrarood Radiant heater is een moderne, elektrische infrarood verwarmer met hoge intensiteit, bruikbaar voor zowel binnen als buiten omgevingen. Deze stijlvolle en energie efficiënte infrarood verwarming, ideaal voor overdekte toepas-singen buiten zoals veranda’s, balkons, terrassen, poolhouses, etc… zowel commercieel als residentieel. Zelfs grotere binnentoepassingen zoals warenhuizen, fabrieken, inkomhallen, showrooms … kunnen voorzien worden van infrarood verwarming.

Eigenschappen & VoordelenDoor de constante luchtverplaatsing, zowel binnen als buiten, kunnen conventionele verwarmingen die via luchtop-warming werken niet voldoende resultaat geven. Doordat de warme lucht makkelijk weggeblazen wordt is convectie warmte heel onpraktisch. De infrarood Radiant heaters brengen de warmte rechtstreeks over op de mensen en objecten door middel van de infrarood stralen. Daarom zijn ze heel effectief in buiten omgevingen of in slecht geïsoleerde bin-nenruimtes. Hoe werkt het ?Gelijkaardig aan de zonnestralen, komt bij plafond infrarood verwarming van Infralia ook de aangename en comforta-bele warmte van bovenaf via de infrarood stralen.Het unieke elektrische verwarmingselement en de specifieke legering zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de warmte die direct op de personen en objecten voelbaar is. Traditionele terrasverwarmers op gas warmen de lucht op in de omgeving en hebben dus een hoge temperatuur dicht bij het apparaat en een lage temperatuur verder weg. Infrarood stralen gaan door de lucht om alle personen tegelijkertijd evenveel te verwarmen.

Onopvallend, subtiel en modern design !De aantrekkelijke infrarood radiant heater heeft een zwart oppervlak en een geanodiseerde aluminium achterzijde. Het stijlvolle design licht niet op of kleurt niet als het toestel in werking is, zodat het perfect in uw decor past. Of u nu een tra-ditioneel of een ultra modern design hebt, de Infralia radiant heater is een perfecte oplossing voor onopvallende warmte in uw decor.

Doeltreffende en goedkope elektrische verwarmingHet innovatieve design maakt dat, met minimale verbruikskosten, de comfortabele en aangename warmte evenwaardig wordt verdeeld over de te verwarmen oppervlakte. De verbruikskosten van een elektrische in-frarood radiant heater liggen beduidend lager dan die van traditionele gas convectie verwarming.

9

Page 10: Nieuw mei 2015

GLAS WARMTINFRAROOD VLAKVERWARMING

Uw dealer:

Gla

s War

mt m

et u

w e

igen

mot

ief

Wij nemen geen verantwoording voor afwijkingen in kleuren, afbeeldingen en maten welke zijn veroorzaakt door drukfouten..

www.glaswarmt.nl

Glaswarmt BVT: 0031 (0)45 5410900 I: www.glaswarmt.nl E: [email protected]: 0031 (0) 653638745(Glaswarmt BV is onderdeel van de Wolfs Groep)

Nieuw:

De “Hybrideboards” van Glas-warmt. Een infraoodverwar-ming die zowel hangend als staand te gebruiken is. Voorzien van ingebouwde regelbare ther-mostaat. leverbaar in 600 , 1000 en 1400W. Ideaal voor het ver-warmen van ruimtes waar geen verwarming is. Met een enkele beweging kan deze verwarming van de wand genomen en in standaards geplaatst worden.