Moerkluis 1213 - 04

20
De Moerkluis april juni 2013 Infoblad van Scouts en Gidsen Sint-Antonius Moerbeke Werkjaar 2012-2013 editie 4 Redactie: Karel Van Stappen

description

De 4e editie van de Moerkluis, werkjaar 2012 - 2013

Transcript of Moerkluis 1213 - 04

De Moerkluis april – juni 2013

Infoblad van Scouts en Gidsen Sint-Antonius Moerbeke

Werkjaar 2012-2013 – editie 4

Redactie: Karel Van Stappen

Tot u spreekt… de groepsleiding

Dag scoutsvrienden en –vriendinnen,

De tijd vliegt snel, we zijn intussen alweer bij de laatste Moerkluis van dit werkjaar aanbeland. Een Moerkluis die zoals gewoonlijk weer gevuld is met spetterende activiteiten!

Een eerste speciale afspraak is er op 13 april. Dan slaan de Moerbeekse jeugdverenigingen voor de tweede keer de handen in elkaar voor een superfeest: "So you think you're in Moerbeke?" In de namiddag is er kinderfuif met allerlei randanimatie woor de jongstend onder ons. 's Avonds trekken we dan alle registers open op de fuif. Wie het liever iets rustiger aan doet, kan dan in onze bodega terecht.

Een andere, stilaan traditionele afspraak, is de voetbalmatch van de scouts tegen de KLJ. Op zaterdag 11 mei is het weer zover. We gaan van start om 18u30, in wat vast weer een superspannende thriller wordt!

Op 25 mei houden de jonggivers opnieuw een carwash om hun kamp te helpen financieren. We vermoeden dat de sneeuw dan definitief ons land verlaten heeft. Tijd dus voor een stevige wasbeurt van je auto!

Vanaf eind mei is het dan weer examentijd voor de leiding en de oudere leden. Daarom zijn er vanaf vrijdag 24 mei opnieuw avondvergaderingen. De activiteiten hebben dan afwisselend op vrijdag- en zaterdagavond plaats, van 19 tot 21u, tenzij anders vermeld. Niet elke tak volgt steeds het vaste stramien, kijk zeker goed de activiteitenkalender na. We zijn ons ervan bewust dat de planning van avondactiviteiten niet altijd voor de hand ligt, maar hopen te kunnen rekenen op jullie begrip. Traditioneel sluiten we de reguliere activiteiten af met onze Dag aan Zee, op zondag 30 juni.

Ziezo, dat zijn zowat de belangrijkste punten van de komende maanden. Tot gauw!

Jullie groepsleiding Jorunn en Karel

Kamp- en weekenddata

Een herhalend overzicht van de kamp- en weekenddata.

Kampen

Kapoenen: 08 - 12 juli in Putte (Kapellen) Wouters: 06 - 12 juli in Putte (Kapellen) Jonggivers: 13 - 22 juli in Somme-Leuze Givers: 14 - 24 juli aan de Vlaamse Kust

Weekends

Jonggivers: 03 - 05 mei in Bentille Givers: 03 - 05 mei in Bentille

Activiteitenkalender

Inleidende noot Vanaf eind mei zijn er examens voor de scoutsleiding en oudere leden. Hierdoor hebben de vergaderingen vanaf vrijdag 24 mei tot en met vrijdag 21 juni afwisselend op vrijdag- en zaterdagavond plaats. In principe duurt de activiteit dan van 19u00 tot 21u00. Wijzigingen zijn mogelijk en worden specifiek vermeld.

Vrijdag 05, zaterdag 06 en 07 april

Kapoenen: weekend We gaan samen op weekend! Zie hiervoor het aparte briefje dat je eerder kreeg.

Zondag 07 april

Wouters: zet je in, leef je uit!

Aangezien de lente ons nog steeds in de steek laat moeten we ons zelf maar warm zien te houden, daarvoor bestaat er niks beter dan onze dikke bertha en onze schipper uit de kast te halen. Jonggivers: home sweet home

De vakantie is halfweg, tijd om moerbeke eens te laten zien dat jullie je al een ganse week vervelen en dringend veel te veel energie kwijt moeten!!

Givers: geen vergadering

Onze hersenen knetteren nog na van het intellectuele vuurwerk dat de quizkandidaten afgelopen vrijdag leverden. Al dat geknetter zou gevaarlijk zijn met al die bomen in de buurt. Geen vergadering dus.

Activiteitenkalender (vervolg)

Zaterdag 13 april: So you think you're in Moerbeke?

Een REUZEGROOT FEEST georganiseerd door de Moerbeekse jeugdraad! Van 14u00 tot 18u00 is er een fantastisch kinderfeest, met allerlei animatie! Om 21u00 start dat de fuif voor de iets oudere jongeren. Dat wordt weer dansen dansen dansen! Wie het liever wat rustiger aan doet, is welkom in onze bodega.

Zondag 14 april

Geen vergadering

We moeten nog bekomen van het feest en bijhorend opruim- en schoonmaakwerk van gisterenavond. Daarom is er vandaag geen vergadering. Jullie zijn allemaal van harte welkom op de (kinder)fuif van "So you think you're in Moerbeke" op zaterdag!

Zondag 21 april

Kapoenen: ROX!

Vandaag nemen we onze blauwe auto en gaan we Rick, Olivia en Xavier achterna op een heus ROX-avontuur.

Activiteitenkalender (vervolg)

Zondag 21 april

Wouters: het grote Avatarspel

Water, aarde, vuur, lucht. We duiken in de wereld van de 4 elementen en staan vandaag aan de zijde van avatar aang om de wereld te beschermen tegen de vuurnatie! Jonggivers: het gras is altijd groener bij...

Vandaag kijken we eens of het gras bij onze buren wel echt groener is. Neem allemaal jullie fiets mee, want het wordt een sportieve vergadering.

Givers: lentebosspel

Koning Winter houdt de Lentefee gevangen, waardoor ze dit jaar niet beschikbaar is om het land in fris groen te hullen. Wij gaan ze bevrijden! Mocht het tegen vandaag toch lente geworden zijn, dan bevrijden we alvast de Zomerprinses. Breng alleszins jullie fiets mee!

Zondag 28 april

Kapoenen: sportvergadering

Vandaag sporten we de longen uit ons lijf. We lopen, springen, dansen, voetballen, volleyballen, badmintonnen, turnen en springtouwen tot we niet meer kunnen. Breng allemaal een paar sportschoenen met witte zolen mee.

Wouters: de Olympische Ladderspelen

We klimmen vandaag naar de top van Moerbeke. Versla je vrienden in allerlei uitdagingen en wordt de koning van de ladder!

Activiteitenkalender (vervolg)

Zondag 28 april

Jonggivers: into the Wild

Zoals de titel het al zegt, vandaag gaan we nog eens terug naar onze roots. Terug naar de natuur, terug naar het bos. Vandaag dus een groots bosspel.

Givers: breek nekeer iets-vergadering

Vandaag zijn we gesloten voor watjes, weners en ander kleinzerig gespuis. Tijd om onze wildste sterkte, onze diepste ruigte, onze gekste waanzinnigheid boven te halen!

Vrijdag 03, zaterdag 04 en zondag 05 mei

Jonggivers - givers: weekend

Halfweg tussen paasvakantie en de zomer kunnen we een actief maar ontspannend weekendje best gebruiken. We trekken dan ook de wijde wereld in. Meer info volgt binnenkort via de website en een apart briefje.

Zondag 05 mei

Kapoenen: woudloperskeuken

Kokkerellen maar!

Wouters: bosspel We trekken er nog maar eens op uit. De vrije natuur in, richting het heidebos dus trek maar stevige schoenen aan en breng een hoop energie mee!

Activiteitenkalender (vervolg)

Zaterdag 11 mei: voetbal Scouts - KLJ

Vandaag nemen we het op tegen onze KLJ-collega's in wat ongetwijfeld weer een superspannende voetbalthriller wordt! We starten om 18u30 met de match van de dames. De mannen voetballen aansluitend. Alle supporters welkom, we voorzien een drankje. Tot dan!

Zondag 12 mei

Kapoenen: speurtocht Wie stal er de eieren van Brecht de specht, Piet de parkiet en Barend de zeearend? We zoeken het uit!

Wouters: fysiek te zwak?

De wouters kunnen het niet aan, ze zijn fysiek te zwak, wenen, wenen wenen is hun vak. Als je ons het tegendeel wil bewijzen trek je vandaag je sportschoenen aan en kom je keihard naar de scouts.

Jonggivers: als eendjes op het water

Kom maar eens tonen hoe goed jullie zijn in het bouwen van een vaartuig!!! Givers: bewegen, bewegen, bewegen!

De lente is in het land, en dat doet aan zomer denken! Hoog tijd dus om een beetje aan onze vorm te werken voor de nakende strandvakanties!

Activiteitenkalender (vervolg)

Zondag 19 mei

Kapoenen: Puyenbroeckvergadering Vandaag trekken we naar de speeltuin in Wachtebeke voor een middagje dolle pret. We rekenen hierbij wel op enkele bereidwillige ouders om ons naar ginder te voeren en om ons te komen halen.

Wouters: één tegen allen

Het is weer eens tijd om ons te meten met de wouters, als jullie al onze opdrachten kunnen vervullen voor het einde van de vergadering, mogen jullie ons een opdracht geven! Jonggivers: opblazen, vullen, knopen... VUREN!

Het warme weer, die vervelende leiding steeds, … tijd om de spanningen wat af te koelen met een namiddag vol waterplezier Givers: Mainstream Maniacs!

Omdat Mainstream de nieuwe niche is in deze tijd van mensen allerlei, laten we ons vandaag nog eens gewoon op de hoofdstroom meedrijven met de VMSS M/S Mainstream. We halen ons zeildoek alvast uit de kast!

Activiteitenkalender (vervolg)

Opgelet! Start avondactiviteiten op 24 mei!

Vanaf vrijdag 14 december starten de avondvergaderingen. De vergaderingen hebben tot en met vrijdag 25 januari afwisselend op vrijdag- en zaterdagavond plaats, van 19u00 tot 21u00.

Vrijdag 24 mei

Kapoenen: Koekiemonstervergadering

Vandaag smullen we onze buikjes rond! Iedereen mag zijn favoriete koekjes meebrengen, en dan doen we daar leuke dingen mee.

Wouters: quiz

De toetsenperiode komt eraan. Wij helpen jullie vanavond om jullie jonge breintjes in topconditie te krijgen. Jonggivers: geen vergadering

We sparen al onze energie voor de carwash morgen! Givers: scootertuigvergadering

Omdat wij eigenlijk een bende nozems zijn, maken we vanavond de Moerbeekse straten onveilig met allerlei (niet-gemotoriseerde) vervoermiddelen. Enkel geschikt voor de zware mannen (m/v)!

Activiteitenkalender (vervolg)

Zaterdag 25 mei

Jonggivers: carwash!

Naar aloude traditie is het weer eens tijd voor onze takactie. Dit jaar gaan we opnieuw auto’s wassen om een centje extra te verdienen voor ons kamp. De locatie van de carwash ligt nog niet helemaal vast, jullie worden zeker op tijd verwittigd. We hopen op een grote opkomst, het is tenslotte voor jullie kamp!

Zaterdag 01 juni

Kapoenen: filmvergadering

Vanavond zakken we lekker onderuit in de zetel voor een goed filmpje. Breng allemaal jullie favoriete film mee!

Wouters: slaapzakvergadering

Slaapzak: lange, warme zak om in te slapen. De beschrijving eindigt hier echter niet, de mogelijkheden zijn eindeloos. Hebben jullie al gehoord van slaapzakbal? Als je te weten wil komen hoe dit in zijn werk gaat moet je zeker komen! Jonggivers: off-roadvergadering

Wij weten wat en waar het is, voor jullie is het nog een raden... Benieuwd wat we gaan doen? Come and see! hahahahaha

Givers: Epic Meal Time

Vanavond geven we het allerbeste van onszelf in de keuken! Hou je maag dus nog een beetje leeg, 't zou zonde zijn om onze creaties ongeconsumeerd te moeten vernietigen.

Activiteitenkalender (vervolg)

Vrijdag 07 juni

Kapoenen: quiz

We testen nogmaals jullie kennis! Eens kijken wat jullie dit jaar allemaal hebben bijgeleerd.

Wouters: spitter-spetter-spatervergadering

Je kan het vast al raden, we trekken naar het zwembad. Met dit warme weer kunnen we allemaal wel eens een frisse duik gebruiken. Neem dus jullie handdoek, je zwempak, je duikbril en €3 mee. We rekenen vanavond opnieuw op enkele ouders om ons naar het zwembad te voeren. (Deze vergadering duurt tot 22u). Jonggivers: filmvergadering

Tijdens de avondvergaderingen moeten we toch altijd eens languit in onze zetel kruipen. Daarom dat we vanavond nog eens een filmavondje houden. Omdat het niet altijd makkelijk is voor de leiding om een film voor jullie te vinden, zijn jullie zelf meer dan vrij om zelf films naar keuze mee te brengen.

Givers: Café 't Populierenhof (2)

't Populierenhof beschikt ook over een zomerterras voor mooie dagen, en daar maken wij op deze prachtige voorjaarsavond handig gebruik van! We openen om 19u00 en sluiten de keet omstreeks 23u00.

Zaterdag 15 juni

Kapoenen: verlichte spelen

We vonden de duistere spelen wat afgezaagd. Vandaag vieren we de zomer met verlichte spelen!

Activiteitenkalender (vervolg)

zaterdag 15 juni

Wouters: filmvergadering

Zetels? Check! Groot scherm? Check! Popcorn en chips? Check! Enkel jezelf en je beste film moeten jullie nog meebrengen. Jonggivers: plons, plons, plons!

Plons Plons Plons! Wie kan zwemmen en wie moet nog geholpen worden? We zullen het vandaag weten want we gaan zwemmen! De inkom in het zwembad bedraagt €5,00. We doen graag beroep op enkele bereidwillige ouders die ons naar en van het zwembad willen voeren. De vergadering eindigt rond 22u00.

Givers: de roze zwembroek

Breng ze maar mee, die (al dan niet roze) zwembroek, zodat we lekker kunnen spetteren en spotteren! De inkom voor het zwembad bedraagt € 5,00. De vergadering eindigt omstreeks 22u00.

Vrijdag 21 juni

Kapoenen: de laatste vergadering-vergadering

Ge moogt naar huis gaan, vaarwel goodbye! Ga maar naar huis, tot in den draai! Vandaag nemen we afscheid van een prachtjaar!

Wouters: knutselvergadering

Wat kunnen jullie allemaal in elkaar steken met scharen, lijm en verborstels?

Activiteitenkalender (vervolg)

Vrijdag 21 juni

Jonggivers: 1 steen-vergadering

Vandaag gaan we de uitdaging aan tussen het menselijke verstand en de menselijke blaas. Wie zal zegevieren en wie zal het onderspit delven?????

Givers: crèmekesvergadering

Een prachtig zomers concept op deze langste dag! Breng jullie fiets mee, het wordt een doldwaze tocht!

Zondag 30 juni: Dag aan Zee

De heerlijke zomervakantie is net begonnen. Het ideale moment voor een trip naar zee. Vandaag voegen we de daad bij het woord, en sporen we richting kust. Over deze activiteit volgt nog een briefje met alle praktische informatie.

Onderweg

Verkeersbordmop Antwerpen, 8 februari 2013

© Karel Van Stappen

Noteer alvast…

De speciale evenementen van dit voorjaar in een notendop.

- 13/04/2013: kinderfuif Jeugdraad

- 13/04/2013: "So you think you're in Moerbeke?"

- 11/05/2013: voetbalmatch scouts - KLJ - 25/05/2013: carwash jonggivers - 30/06/2013: Dag aan Zee

Kleuren maar!

www.scoutsmoerbekewaas.be