Moerkluis Februari - maart 2013

20
De Moerkluis februari - april 2013 Infoblad van Scouts en Gidsen Sint-Antonius Moerbeke Werkjaar 2012-2013 editie 3 Redactie: Karel Van Stappen

description

Moerkluis 3

Transcript of Moerkluis Februari - maart 2013

De Moerkluis februari - april 2013

Infoblad van Scouts en Gidsen Sint-Antonius Moerbeke

Werkjaar 2012-2013 – editie 3

Redactie: Karel Van Stappen

Tot u spreekt… de groepsleiding

Dag scoutsvrienden en –vriendinnen,

Nu we de zondagsvergaderingen hernomen hebben, wordt het hoog tijd om aan carnaval te denken. Zoals jullie op de kaft van dit boekje al konden zien, kozen we dit jaar het fantastische thema "Superhelden" voor onze wagen. Verkleed jullie dus allemaal in Batman, Superman, Mega Mindy, Spiderman, Zorro of een andere favoriete held! Op zondag 24 februari trekken we dan de straat op, om onder leiding van onze eigen Prins Karel hopelijk een nieuwe overwinning op ons palmares te schrijven. Meer praktische info over de stoet vinden jullie verder in dit boekje.

Een tweede belangrijk punt dat we graag onder de aandacht brengen, is de snoepjesverkoop van kapoenen en wouters. Om hun takkas te spijzen en op die manier de kampprijs zo zacht mogelijk te houden, verkopen zij zakjes snoep van 200 gram, aan 3 euro per zakje. Blader zeker ver genoeg door in dit boekje: info en bestelbriefje helemaal achteraan.

Op zaterdag 16 maart hebben we een andere traditionele afspraak: de gourmetavond. Deze avond belooft zoals gewoonlijk weer een gezellig eetfestijn te worden. Nodig alvast vrienden, buren, kennissen, onbekende lieve mensen en alle andere geïnteresseerden uit voor een avondje smullen!

Begin april staat dan de takactie van de givers geprogrammeerd: de Grandioze Voorjaarsquiz. Hou hiervoor binnenkort de website in de gaten.

Tot gauw!

Jullie groepsleiding Jorunn en Karel

De kamp- en weekenddata

Intussen zijn alle kamp- en de meeste weekenddata bekend. Onderstaand een overzicht. De ontbrekende data publiceren we op onze site van zodra ze bekend zijn.

Kampen

Kapoenen: 08 - 12 juli in Putte (Kapellen) Wouters: 06 - 12 juli in Putte (Kapellen) Jonggivers: 13 - 22 juli in Somme-Leuze Givers: 14 - 24 juli aan de Vlaamse Kust

Weekends

Kapoenen: 05 - 07 april in Sint-Niklaas Wouters: te bepalen Jonggivers: 03 - 05 mei op een te bepalen locatie Givers: 03 - 05 mei op een te bepalen locatie

Activiteitenkalender

Inleidende noot

In deze periode hebben alle gewone scoutsvergaderingen plaats op zondag. Zoals steeds starten we om 13u30, einde om 16u30.

Zondag 10 februari

Kapoenen: valentijnvergadering Love is in the air everywhere I look around. Vandaag helpen we jullie aan een vriendje of vriendinnetje. Als je er al één hebt, ga je misschien wel met iemand anders naar huis.

Wouters: waar is Wally?

Het wordt hoog tijd dat die Wally eens gevonden wordt. Al tientallen jaren is deze zware crimineel op vrije voeten. Al jaren publiceert de politie foto’s waarop Wally te zien is. Maar eindelijk is hij gesignaleerd in Moerbeke!

Jonggivers: ladder op, ladder af-vergadering

Schrik om een ladder te beklimmen of ben jij onbevreesd en durf jij alles aan. Tijd dus om de ladder te beklimmen. Geraak jij op de hoogste trede?

Givers: stalmest

Vorige week hebben we de mest uit onze gezellige giverstal professioneel uitgekuist. We missen echter de gezelligheid van de rommel, tijd dus om daar op decoratieve manier verandering in te brengen! Breng alleszins ook jullie fiets mee, je weet nooit waar het lot ons brengt.

Activiteitenkalender (vervolg)

Zondag 17 februari

Kapoenen: ladderspel

Vandaag zoeken we uit wie de stoerste, slimste, mooiste, snelste, sterkste en grappigste kapoen is van de scouts.

Wouters: knutselen voor carnaval

Nog één week en onze jaarlijkse hoogdag komt eraan. Het is dus tijd voor de laatste creatieve werken! Jonggivers: Superman tegen de rest

Superman daagt ons uit… en wij gaan de uitdaging aan. We laten ons volledig gaan bij alles wat hij voor ons in petto heeft.

Givers: cavalcadeopbouwwerkzaamhedenzondag

Volgende week trekken we met een spetterende wagen en act de straat op! Vooraleer het zover is, hebben we nog heel wat werk voor de boeg. Handen uit de mouwen dus!

Zondag 24 februari

De bonte cavalcadestoet trekt weer door de Moerbeekse straten, en daar zijn wij uiteraard bij! Onder leiding van onze Prins Karel belooft het weer een middag vol dolle pret te worden! Haal je mooiste superheldenpak uit de kast, en zorg mee voor een nieuwe scoutsoverwinning! De praktische info rond carnaval staat verder in dit boekje.

Activiteitenkalender (vervolg)

Zondag 03 maart

Kapoenen: Hollywoodvergadering

Vandaag verhuizen we even naar Amerika om van jullie echte filmsterren te maken. Vergeet jullie verkleedkleren niet mee te brengen.

Wouters: alles op wieltjes

1wiel, 2 wielen, 3 wielen... en zo kunnen we nog even blijven gaan. Breng jullie step, gocart, fiets, rolschaatsen, waveboard,… zeker mee!

Jonggivers: Hollywoodvergadering

3, 2, 1 … Cut. Laat de camera’s maar al draaien want hier wordt een nieuwe Oscar-winnaar gemaakt. Plan die reis naar Amerika maar …wij halen dat beeldje naar Moerbeke!

Givers: lentevergadering!

Hoera, lente! De vogeltjes hebben hun zangstem teruggevonden, mensen beginnen gekke dingen te doen voor elkaar, de zonnestralen beginnen terug warmte te geven, sommige bomen denken er stilaan aan terug blaadjes te maken, pubervlinders doen verliefde buikjes ontstaan... Alles wordt weer mooi!

Zondag 10 maart

Kapoenen: alles op wieltjes!

Breng vandaag je step, fiets, kruiwagen, skateboard, rolschaatsen, of iets anders op wieltjes mee, want we gaan racen. Laat het maar rollen!

Activiteitenkalender (vervolg)

Zondag 10 maart

Wouters: komen vreten

Vandaag leggen Peter Van Asbroeck en Iwein Seghers het zwijgen op. Wie van jullie heeft het meeste talent in de keuken? Wie is de grootse chef-kok

Jonggivers: einde van de wereld-vergadering

De wereld zal vergaan, al zal dat niet voor direct zijn. Wij bereiden ons als echte scouts hierop voor, zodat we het zeker overleven. Een overlevingspakket is altijd handig, maar je hebt meer nodig...

Givers: Hollywood: the real thing!

Kapoenen en jonggivers hadden vorige week hun Hollywoodvergadering, maar wie is beter geplaatst dan de ervaringsdeskundigen - jullie voltallige leidingsploeg dus - om samen met jullie een écht Hollywoodscript in te blikken? You can't beat the real thing!

Zaterdag 16 maart

Gourmetavond

Intussen een vaste culinaire afspraak in de vroege lente: onze gourmetavond! Vanaf 19u00 is iedereen van harte welkom met familie, vrienden, buren, kennissen of zelfs volslagen onbekenden om mee te genieten van andermaal een heerlijk festijn. Wie wil mee-eten, moet zich uiteraard inschrijven. Steunende fans die die kleine pannetjes maar niks vinden, zijn later op de avond welkom in onze inschrijvingsvrije bodega. Blader snel door in dit boekje voor meer info!

Activiteitenkalender (vervolg)

Zondag 17 maart: geen vergadering

Het bedienen van het vele eten, schenken van de vele drankjes en afwassen van de vele gourmetstelletjes en -pannetjes hebben ervoor gezorgd dat de energie van jullie leiding opgebruikt is voor dit weekend. Er is dus geen vergadering vandaag.

Zondag 24 maart

Kapoenen: vijgen voor Pasen

We waren het oude spreekwoord ‘vijgen na Pasen’ beu. Daarom houden we een "Vijgen voor Pasen"- vergadering.

Wouters: rimboevergadering

De winter komt stilaan tot een einde, dus het wordt tijd dat we nog eens de vrije natuur intrekken. Trek jullie stevige schoenen maar aan want de wouters gaan het bos onveilig maken!

Jonggivers: speurneuzenvergadering

Haal je beste speurhond maar van stal want er gebeuren rare dingen om ons heen. Tijd om alles op te lossen in echte Sherlock Holmes-stijl.

Givers: de Wolf is terug!

Even geleden werd het met veel bombarie aangekondigd: de wolf is zo goed als terug in ons land! Hoog tijd voor het opzetten van een wetenschappelijk verantwoorde biologische expeditie in de plaatselijke wildernissen, zodat we empirisch kunnen vaststellen of het specimen "Wolf" al in onze contreien waarneembaar is.

Activiteitenkalender (vervolg)

Zondag 31 maart: paaspauze

BAM! De gezamenlijke leidingsploeg ligt bedolven onder een chocoladeberg. We kunnen hierdoor niet op het terrein geraken, geen vergadering dus. We wensen jullie van harte een zalig Pasen!

Zondag 24 februari: carnaval!

Op zondag 24 februari trekt de bonte carnavalstoet opnieuw door de Moerbeekse straten! Dit jaar kozen we voor het thema "Superhelden". Verkleed jullie dus in jullie favoriete superheld. Mega Mindy, Superman, Spiderman, Batman, V., the Incredibles, de Reddertjes... Alles is welkom!

Jullie worden allemaal verkleed op het terrein verwacht om 13u00. Nadat we ons dansje ingeoefend hebben, vertrekken we dan richting de start van de stoet in de Spoorwegstraat.

Na ons dansje bij de jury kunnen jullie ter hoogte van de Markt met jullie ouders terugkeren naar huis. Wie wil kan uiteraard ook met ons mee tot op het terrein. Door de nieuwe inrichting van de Damstraat volgt de stoet opnieuw het verlengde traject van vorig jaar (via Achterdam, Polstraat en Hospicestraat). We voorzien onderweg een verwarmend tussendoortje.

Onderweg

Winterstop Gent, 22 januari 2013

©Karel Van Stappen

De kalender

Onderstaand enkele nuttige data van activiteiten die later dit voorjaar op stapel staan. Noteer ze alvast in je agenda! Hou zeker onze website in de gaten voor meer info rond de Grandioze Voorjaarsquiz en de voetbalmatch.

- 24/02/2013: Carnavalstoet - 16/03/2013: Gourmetavond - 05/04/2013: Grandioze Voorjaarsquiz (gewijzigde datum!) - Mei 2013: voetbalmatch scouts - KLJ - 30/06/2013: Dag aan Zee

Boodschap van algemeen nut

Kleuren maar!

Boodschap van algemeen nut: spekkenslag

Beste ouders, leden en scoutssympathisanten,

Net zoals andere jaren willen we onze kas een beetje spijzen voor we op kamp vertrekken. Dit jaar hebben kapoenen en wouters gekozen voor een reuze spekkenslag. Er is keuze uit zuurtjes, gommetjes of een zakje gemengd. Alle snoepjes zijn verpakt per 200 gram en kosten 3.00 euro per zakje. Je kan je bestelling doormailen naar [email protected]. Je kan uiteraard ook je bestelbriefje binnenbrengen bij Jorunn (Polstraat 5) ofJoren (Heirweg 40). Je vindt het bestelbriefje op de achterkant van dit blad, zodat je het makkelijk kan uitscheuren.

Bestellen kan tot en met zondag 03/03/2012. Gelieve het verschuldigde bedrag mee te geven met het bestelformulier of over te schrijven naar BE94 9730 7314 5714 (rekening Scouts & Gidsen Moerbeke-Waas) met vermelding: “bestelling spekkenslag (+ naam)”.

Je kan je bestelling komen afhalen op zondag 10/03/2012 tussen 16.30 uur en 17.00 uur in het lokaal of thuis laten leveren.

We hopen dat jullie allemaal massaal veel snoepjes kopen, zodat de kapoenen en de wouters een reuzeleuk kamp beleven! En voor wie de meeste snoepjes kan verkopen/ koopt hebben we nog een leuke verrassing in petto!

Alvast bedankt voor jullie steun en laat het jullie smaken!

Scouteske groeten De Kapoenen, Wouters en hun leiding

Bestelbriefje spekkenslag kapoenen en wouters

Je kan snoepjes bestellen via mail op [email protected]. Je kan uiteraard ook dit briefje uitscheuren, invullen en in de bus steken bij Jorunn (Polstraat 5) Joren (Heirweg 40).

Bestellen kan tot en met zondag 03/03/2013. Gelieve het verschuldigde bedrag bij het briefje te voegen, of over te schrijven naar BE94 9730 7314 5714 (rekening Scouts & Gidsen Moerbeke-Waas) met vermelding: “bestelling spekkenslag (+ naam)”. De kapoenen en wouters danken jullie!

Naam:………………………………………………………………………….

Soort snoepjes Stukprijs Aantal

zakjes Totaalprijs

Zuurtjes € 3,00 Gommetjes € 3,00 Gemengd € 3,00

TOTAAL € ,

o Wij komen onze bestelling afhalen op het scoutsterrein op zondag 10/03/2012 tussen 16.30u en 17.00u

o Wij zouden graag hebben dat onze bestelling thuis wordt geleverd op volgend adres …………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………… (bolletje naar keuze aanduiden)

www.scoutsmoerbekewaas.be