Maas aanbod scholen PO seizoen 2013-2014

20
THEATER EN DANS VOOR JONG PUBLIEK VAN DE MAKERS VAN SIBERIA , MEEKERS EN MAX. AANBOD BASISONDERWIJS ROTTERDAM 2013 / 2014 G PU G PU TDMAAS.NL

description

In dit boekje vindt u het aanbod van het nieuwe Rotterdamse gezelschap Maas, theater en dans voor jong publiek. U kent ons misschien van Siberia, Meekers of Max.. Maas maakt theater- en dansvoorstellingen met muziek, circus, videoanimaties en nog veel meer. In alle maten en soorten, goed afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen. Bij alle voorstellingen bieden wij een vrolijk en stevig educatieprogramma. Onze workshops zijn praktisch en verleidelijk. En altijd staat zelf doen centraal.

Transcript of Maas aanbod scholen PO seizoen 2013-2014

THEATER EN DANS VOOR JONG PUBLIEKVAN DE MAKERS VAN SIBERIA, MEEKERS EN MAX.

AANBOD BASISONDERWIJS ROTTERDAM2013 / 2014

THEATER EN DANS VOOR JONG PUBLIEKTHEATER EN DANS VOOR JONG PUBLIEKTDMAAS.NL

THEATER EN DANS THEATER EN DANS THEATER EN DANS THEATER EN DANS THEATER EN DANS THEATER EN DANS VOOR JONG PUBLIEKVOOR JONG PUBLIEKVOOR JONG PUBLIEKVOOR JONG PUBLIEKVOOR JONG PUBLIEK

BESTE LEERKRACHTVoor u ligt het aanbod van het nieuwe Rotterdamse gezel-schap Maas, theater en dans voor jong publiek. U kent ons misschien van Siberia, Meekers of Max..

We maken voorstellingen voor alle leeftijdsgroepen. We spelen op school of in een theater in Rotterdam. En dat doen we het hele jaar door. We maken theater- en dansvoor-stellingen met muziek, circus, videoanimaties en nog veel meer. In alle maten en soorten, goed afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen.

Educatie zit in alle haarvaten van Maas. Bij alle voorstel-lingen bieden wij een vrolijk en stevig educatieprogramma. Onze workshops zijn praktisch en verleidelijk. En altijd staat zelf doen centraal.

Maas stroomt, beweegt alle kanten op. Wij hopen ook uw kant op. Heeft u vragen of speciale wensen? Dan kunt u ons altijd bellen. Wij hopen u te ontmoeten.

GRAAG TOT MAAS! DANA KIBBELAAR DORIEN FOLKERS verkoop educatie 010 7070438 010 [email protected] [email protected]

NAMENS DE MAKERS VAN SIBERIA, MEEKERS EN MAX.

DANA KIBBELAAR DORIEN FOLKERS verkoop educatie DANA KIBBELAAR DORIEN FOLKERS

FESTIVAL

In september 2013 opent Maas met een grote knal zijn nieuwe huis. Het huis krijgt een make-over en ontvangt zoveel mogelijk mensen van alle leef-tijden. Bij festival City of Dreams is iedereen welkom! Gidsen, acteurs en dansers laten het publiek alle hoeken van het pand zien. Letterlijk. Met voor-stellingen, korte presentaties en inter-acties. Er is eten en drank, er zijn goede gesprekken en inspirerende interventies. Een warm welkom in onze droomstad.

Verdwalen In festival City of Dreams bouwen we een stad waar nagedacht wordt over nieuwe werelden, waar won-derlijke avonturen samenkomen en waar je als be-zoeker mag meedenken en maken. We bouwen aan de toekomst, maken beelden en vertellen verhalen van hoop en verlangen. Je wordt even opgetild uit je saaie gewone zelf, om te vliegen, te dromen of te verdwalen. Een plek waar voor de duur van je bezoek alles kan en mag, waar echt alles mogelijk is.

Het nieuwe denkenDeze stad is nooit af. Het is een groeistad waaraan we doorbouwen. Je wordt door de gidsen verleid tot het nieuwe denken, bijvoorbeeld: • Niet denken vanuit een tekort, maar vanuit dat er

genoeg is. Misschien moet je daardoor anders over jezelf gaan denken. Kun je dat?

• Mixen en hergroeperen is het nieuwe groeien. Kan je met bestaande spullen en gedachten nieuwe dingen maken?

• Afkijken mag. Niet streng zijn op ‘dit is mijn idee’, maar juist jatten, hergebruiken en in nieuwe con-texten plaatsen. Ben je bereid je ideeën te delen?

In de kunst gebeurt dit al decennia. Igor Strawinsky was een held in het hergebruiken van volksmelodieën. Andy Warhol was de koning van het jatten. Brazili-aanse muzikanten mixen alles wat los en vast zit.

Toekomst In City of Dreams vertellen we verhalen van kinderen en volwassenen die denken over de toekomst. Die iets teweeg willen brengen. Dat kunnen wonderlijke benaderingen zijn zoals: hoe zou je de tijd kunnen vertragen of wat hoor je als een 350-jarige viool z’n geschiedenis vertelt? Of gewoon concreet zoals: ik maak een tuin die het hele jaar eten geeft of ik ont-wikkel een nieuwe vorm van ruilhandel. En wat te denken van een plan waarbij je met goed gerichte woede heel veel energie kan opwekken?

MakersEr zijn meerdere theatermakers die zich vanuit hun eigen perspectief bij Maas gaan buigen over het onderwerp. City of Dreams wordt onder leiding van Moniek Merkx gemaakt door onder andere Jolanda Spoel, Dorien Folkers en heel veel inwoners van de stad Rotterdam.

CITY OF DREAMSCITY OF DREAMSFESTIVAL

THEATER

De pers was in 2010 unaniem lovend over de locatievoorstelling Alleen op de wereld. Regisseur Moniek Merkx maak-te een nieuwe tekst, gebaseerd op het wereldberoemde verhaal van Hector Malot. Nu brengt Merkx de spannende reis van Remi in de grote zaal met veel dans, muziek en video in een nieuwe enscenering. Een groot ensemble jonge dansers zwerft met de acteurs mee. Een ontroerend, beeldend spektakel.

Het kinderleven van Remi verandert totaal als hij ontdekt dat zijn moeder niet zijn echte moeder is. Hij wordt verkocht aan Vitalis, een oude man met drie honden en een aap en gaat een zwervend be-staan leiden met eindeloos veel tegenslagen. Maar Remi houdt moed, steeds opnieuw. En dan, na een droevige reis, wacht een beloning...

Quotes 2010“ Moniek Merkx vertelt klassieker op een aanste-kelijke manier.” **** / Volkskrant

“ Alleen op de wereld profiteert juist van die onge-dwongen speelsheid, omdat er zo een nog groter beroep wordt gedaan op de verbeelding”/ Telegraaf

“Dynamische, spannende opzet” / NRC

“ Alle drama leidt geregeld tot een doodse stilte onder het publiek, wat knap is bij een zaal vol kinderen” / Elsevier

“ De acteurs maken de gevoelens van angst, ver-driet, liefde, vriendschap en verlangen van Remi en zijn vrienden zo tastbaar, dat iedereen –ook de jongsten – ademloos luistert en kijkt” / Brabants Dagblad

Makers Idee, regie, tekst Moniek MerkxChoreografie Arthur RosenfeldMuziek Vincent van WarmerdamCast vijf acteurs en een groot ensemble jonge dansersDecor Sanne Danz

Moniek Merkx Moniek Merkx is artistiek leider van Maas. Zij schreef en regisseerde onder meer bij Suver Nuver, De Ploeg, Theater Artemis en bij het grootste jeugdtheater-gezelschap in de USA, The Children’s Theatre Company in Minneapolis (Tony Award). Van 2003 tot 2013 was zij artistiek leider, schrijver en regis-seur bij theatergroep Max.. Met haar werk won ze in Nederland meerdere jeugdtheaterprijzen en de VSCD Mimeprijs.

EducatieStel je voor, je bent los van iedereen. In je eentje moet je de wereld door. Wie is je lievelingsvriend, wie kan je helpen? En waar ben je goed in, zodat je er geld mee kan verdienen? Kan je goed praten, bewegen, zingen, tekenen of juist mensen helpen, met dieren praten of een eitje bakken? We presen-teren al deze talenten als circusacts en tot slot monteren we ze tot één grote circusparade.

ALLEEN OP DE WERELD FAMILIEVOORSTELLING NAAR HET WERELDBEROEMDE

VERHAAL VAN HECTOR MALOT / 8+

ALLEEN OP DE WERELD DANS

ALLEEN OP DE WERELD THEATER

DANS

Zes meisjes moeten nablijven. Ze hebben straf omdat ze te wild zijn, te vrij. Binnen de kortste keren begint de energie te borrelen en zetten ze het klaslokaal op zijn kop.

In Wild Thing zie je de stoere kant van meisjes, hun fysieke kracht en uithoudingsvermogen. Ze tillen, springen, vechten met moed, spieren en ijdele trots. In de dans zoeken ze hun grenzen, drijven elkaar op en maken baldadig plezier. Maar het blijven ook meisjes. Ze kibbelen, zijn jaloers en hebben een klein hartje. Een loflied op alle Pippies, Ronja’s, Lara’s, Mega Mindy’s en andere stevige types.

Wild Thing is danstheater én live percussiemuziek. De danseressen trommelen op hun lichaam, zingen, stampen en gebruiken het hele podium als muziekin-strument.

Arthur Rosenfeld over Wild Thing“Wild Thing gaat over avontuurlijke meisjes die niet proberen te voldoen aan een verwachting. Die niet op zoek zijn naar de goedkeuring van hun ouders, leraren, of zelfs van hun vriendinnen. Ik weet hoe het is om je ’anders’ te voelen en hoe fijn het is daarin jezelf te kunnen zijn.”

Makers Choreografie Arthur RosenfeldDramaturgie Moniek MerkxDans, spel & live muziek Emilie Birraux,

Sil Dekkers, Helena Jank (muziek), Gloria Ros, Katarzyna Sitarz, Nanda van de Vorle

Decor Sanne DanzKostuums Javier MurugarrenLicht Paul van Laak

Arthur RosenfeldArtur Rosenfeld maakt deel uit van het artistiek team van Maas theater en dans. Als artistiek leider van zijn gezelschappen Meek (1987-1993) en Meekers (1993-2013) lanceerde Arthur het danstheater voor alle leeftijden. Zijn voorstellingen zijn gelaagd, poëtisch en humoristisch. Hij danste bij verschillende gezelschappen, onder andere bij Scapino Ballet en Pina Bausch. Voor Kop eraf kreeg hij de Puckprijs van de kinderjury. Voor zijn totale oeuvre ontving hij van de VSCD de Choreografieprijs en van het Dansersfonds de Prijs van Verdienste 2006.

EducatieIn deze workshop wordt iedereen stoer. De meisjes voorop. We trainen fysieke kracht en stoere bewe-gingen. Maar er bestaat geen kracht zonder tegen-kracht. Er is ook aandacht voor het kleine hart dat vraagt om leunen, meebewegen en balans. Daar-naast maken we muziek met alles waar geluid uit komt. Een energieke workshop die eindigt in een dans, waarbij de leerlingen zichzelf begeleiden met percussie.

WILD THING EEN JONGENSACHTIG MEISJESAVONTUUR MET LIVE PERCUSSIEMUZIEK / 6+

DANS

THEATER

Zijn er mensen die alles weten? De mandie alles weet, beweert van wel. Maar achter ieder antwoord schuilt alweer een nieuwe vraag. Ga je mee met de man die alles weet? Dan gaan we samen op zoek naar het onbekende.

De man die alles weet is een voorstelling voor ie-dereen vanaf 4 jaar over de poging de wereld te begrijpen. Jetse Batelaan gaat in deze voorstel-ling op zoek naar theater dat vloeit. Iets dat eerst het één lijkt te zijn, wordt langzaam het ander. En als je net iets probeert te begrijpen, is de werke-lijkheid alweer ontsnapt. De verbeelding staat daarbij centraal. De acteurs spelen personages, maar net zo makkelijk voorwerpen, gemoedstoe-standen of landschappen.

Makers Idee en regie Jetse BatelaanSpel Tjebbe Roelofs en anderenDecor Hester JolinkKostuums Liesbeth SwingsLicht Gé Wegman

Jetse Batelaan Jetse Batelaan maakte voorstellingen bij o.a. Gasthuis, Bambie en het Ro theater, waar hij van 2009 tot 2013 vaste regisseur was. Bij theatergroep Max. maakte Batelaan in 2005 Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt (Gouden Krekel), die tot 2011 langs interna-tionale festivals toerde. In 2008 volgde Het geheven vingertje (Zilveren Krekel). Voor jongeren maakte hij in 2010 TONEEL. Behalve Krekels ontving Batelaan de Erik Vosprijs en de VSCD Mimeprijs. Batelaans voorstellingen was onder andere te zien op Het New Island Festival (New York), Parc de la Villette (Parijs) en de Wiener Festwochen. Jetse is vanaf 2013 artistiek leider van Theater Artemis, Den Bosch.

Quotes Het geheven vingertje:“ Unieke voorstelling van Max. ontregelt en zoekt grenzen op. (…) een van de leukste voorstellin-gen van het jaar.” / Volkskrant

“Zeldzaam goed” / NRC“ Verfrissend absurd, ontregelend, uitdagend en zeer intelligent”. / Jury Gouden Krekel 2008

“ Batelaans intelligente regie combineert spranke-lend spel met de eindeloze herhaling van de weg met de meeste weerstand.” / Jury VSCD Mimeprijs 2008)

Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt:“ Wie met een ‘dood’ toneel opent en het publiek met minuten stilte opzadelt, is gek of geniaal (…) Deze voorstelling steelt het hart van het pu-bliek. Én dat van de jury, die unaniem kiest voor deze winnaar” / Jury Gouden Krekel 2005

EducatieIn de workshop zijn het de kinderen die alles weten. We onderzoeken hun vragen en verzinnen antwoorden. Deze antwoorden worden zoals in de voorstelling in beeld gezet en gespeeld. Na afloop van de workshop laten we een leeg kwartetspel achter. In het kwartet zitten categorieën als Wat is niets?, Wat is de hemel?, Hoe ziet verdriet eruit etc.. De kwartetkaarten zijn verder leeg, de kinderen maken er tekeningen op als antwoord. Als het kwartet vol is, dan weet je alles. Het kwartet kan na ons vertrek verder worden uit-gebreid en worden gespeeld.

DE MAN DIE ALLES WEET ALLES OVER DE WERELD VOOR KLEUTERS / 4+

DE MAN DIE ALLES WEET

THEATER

DANS

De oude Grieken hadden veel goden. Ze leken op gewone mensen, maar dan met sterke verlangens en extreem gedrag. De Grieken waren hele goede verhalen-vertellers. Choreograaf Duda Paiva blaast drie oude Griekse mythen nieuw leven in. Magische verhalen over gulzig, dom en verward zijn. De mythische wezens, uit steen gehouwen, komen tot leven. Er vol-gen spannende, hilarische ontmoetingen tussen poppen en dansers.

KINGover een man die altijd honger heeft King is het verhaal van de gemene hebzuchtige Griekse held Erysichton. In het bos waar de nimfen dansen, kapt deze god een prachtige eikenboom, de lievelingsboom van Demeter, de godin van de landbouw. Zij wordt boos en bestraft hem met een vloek waardoor hij altijd honger heeft. In King wordt pop Erysichton door de dansers tot leven gebracht. Hongerig en gulzig verslindt hij alles om zich heen. Zelfs zijn dochter moet eraan geloven.Quote 2012 (Hatchlings): “De koning is een lelijke naakte spierbundel, een vileine pop, die jankt en schmiert in de armen van bespeler Andreas La Monica (…) Danseres Ana Teixido vertolkt de vruchtbaarheid met haar nog steeds kwikzilveren manier van rond-zwieren. Het mooie is dat Duda Paiva’s creaties zo levensecht zijn, dat de pop heerst over hem als choreograaf. Op toneel idem dito: de mens danst naar pops pijpen.” (Volkskrant)

NIKE over een engel op aarde Nike is de godin van de overwinning, van de oorlog en de sport. Dit gevleugelde, mooie meisje komt naar de aarde om de mens naar triomfen te leiden. De mensen zijn diep onder de indruk van het wezen. Om de engel hier houden, breken ze haar vleugels en sluiten haar op in een paleis, met alle gevolgen van dien. In Duda’s Nike is de godin een prachtige ge-vleugelde pop die samen met een jonge man danst.

LAKE over een mooie jongen en een nimfHermaphroditus, de zoon van Aphrodite en Hermes, is een knappe jongen. In het meer waar hij altijd zijn bad neemt, leeft een nimf die smoorverliefd op hem wordt. Zo hevig, dat ze hem onder water trekt tot op de bodem. Daar smelten zij samen. Als ze terugkeren naar de oppervlakte zijn hun lichamen uitgegroeid tot één: half man en half vrouw.

Makers Concept/choreografie Duda PaivaDansers Ana Teixido, Andreas La Monica en

een andere danserErysichthon Duda Paiva Atelier by Jim BarnardDramaturgie Arthur RosenfeldLicht Pink SteenvoordenKostuums Marjo van der Pols, Dorine van IJsseldijk

Duda PaivaDuda Paiva is een internationaal beroemde choreo-graaf, danser en poppenspeler. Hij maakt ongebrui-kelijke en spannende dansvoorstellingen met behulp van levensechte sculpturen van zacht schuim die tot leven komen in de handen van professionele dansers. In november 2011 ontving Duda het Cultuurfonds Theater Stipendium voor jonge theatermakers. De jury: “Duda vertegenwoordigt een unieke stem in het theaterlandschap. Hij combineert op eigen wijze dans met objecten en poppenspel tot een originele vorm van hedendaags danstheater. Zijn werk spreekt daarin een universele taal en wordt tot over de landsgrenzen heen vertoond.“

EducatieNa afloop ontdekken de kinderen hoe het is om een pop te bespelen. Wij nemen materialen mee waar-mee we snel en doeltreffend de hand omtoveren tot een pop. Hoe kun je met je pop kijken, hoe geef je focus aan je hand, hoe laat je je hand ademhalen, hoe maak je dubbeltakes en hoe kan je je pop woorden laten spreken. Deze technieken worden klassikaal geoefend. Tot slot maken de kinderen een eigen my-the en spelen deze met de gemaakte handpoppen.

KING / NIKE / LAKE VIRTUOOS DANSDRIELUIK MET LEVENDE POPPEN / 8+

KING DANS

ONDERBOUWDe man die alles weet Op aanvraag jan t/m april 2014Locatie Huis van MaasDuur maximaal 60 minutenLeeftijd 4+ / vanaf groep 1 / max. 200 leerlingen

Gezocht konijn Het hele schooljaar te boeken op aanvraagLocatie op school in de gymzaalDuur 25 min / 55 min incl. educatief programmaLeeftijd 3+ / groep 1 t/m 4 / max. 40 leerlingen /

max. 3 voorstellingen per dag

MIDDENBOUWWild Thing di 8 okt 2013 10:30 13:30 Huis van Maaswo 9 okt 2013 10:30 Huis van Maasdo 10 okt 2013 10:30 13:30 Huis van Maas wo 11 dec 2013 11:15 ‘t Klooster En op aanvraag okt 2013 t/m jan 2014 Duur 60 minutenLeeftijd 6+ / vanaf groep 4 / max. 200 leerlingen

BOVENBOUWCity of Dreams Locatie Huis van MaasOp aanvraag sep 2013Duur 110 minutenLeeftijd 9+ / groep 7 & 8 / max. 120 leerlingen

Alleen op de wereld Wo 15 jan 2014 10:30 Theater ZuidpleinEn op aanvraag jan t/m april 2014 Duur 80 minutenLeeftijd 8+ / vanaf groep 6 / max. 300 leerlingen

KING / NIKE / LAKEdi 8 apr 2014 10:30 13:30 Huis van Maaswo 9 apr 2014 10:30 Huis van Maasdo 10 apr 2014 10:30 13:30 Huis van MaasEn op aanvraag najaar 2014Duur 60 minutenLeeftijd 8+ / vanaf groep 6 / max. 200 leerlingen

Op Stoom Het hele schooljaar te boeken op aanvraagLocatie in de klasDuur 45 minutenLeeftijd 8+ / groep 6, 7, 8

ADRESSENHuis van Maas (west) St. Jobsweg 3 3024 EH Rotterdam (o.v.b.)

Rotterdamse Schouwburg (centrum) Schouwburgplein 25 3012 CL Rotterdam

Theater Zuidplein (zuid) Zuidplein 60-64 3083 CW Rotterdam

’t Klooster (noord) Ruivenstraat 81 3036 DD Rotterdam

MAAS IN ROTTERDAM

Zie voor andere LCC’s in Rotterdam www.cultuurbuur.nl

DANSMAASIN DE KLAS

Mister Nigel en Señora Carmen komen voor een verrassingsbezoek in de klas waar zij de niets vermoedende kinde-ren trakteren op een vrolijke en muzi-kale stoomcursus Engels, eh oh nee Spaans of…Anyway, wat begint als een keurige les ontaardt al snel in een hevige strijd, waarbij de twee kibbe-lende leerkrachten om het hardst pro-beren het publiek aan hun kant te krij-gen. Ze houden een heuse battle, dansen dreigend om elkaar heen, springen op de tafels en benen boos de klas uit. Gelukkig lossen ze uiteinde-lijk hun conflict op met een spetteren-de pas-de-deux.

Op stoom neemt op een speelse en absurde manier de les over met beweging, spel, muziek en video. Aan het einde van de voorstelling dansen de kin-deren als vanzelf mee.

Aansluitend is er een kort nagesprek. Op stoom zet de schoolwereld voor een uurtje vrolijk op zijn kop. “Het mooie van Op stoom is dat kinderen niet al-leen dans ervaren en zelf meedoen, maar dat de taalles ook blijft hangen. De gastleerkrachten brengen de stof op een creatieve manier: ritmisch en met veel herhaling. Een week later zongen de kinderen de liedjes nog” aldus Peter Koedood, directeur Oscar Romeroschool Rotterdam, in Cultuurplein Magazine juli 2012.

Makers Concept, choreografie Arthur Rosenfeld Dans, spel Daniel Hayward, Tigresa Lopez-Garcia

Op stoom (voorheen bekend als MEEKERS in de klas) speelt op aanvraag op scholen of andere locaties.

Prijs op aanvraagDuur 45 minutenSpeelvlak in de klas Speelperiode seizoen 2013/2014Leeftijd groep 6, 7, 8Boekingen Maas / Dana Kibbelaar /

[email protected] T 010 7070438

EducatieIs het een Engelse les? Of een dansvoorstelling? Kun je beter leren als je taal, zang en dans combineert? Dankzij Op stoom ontstaat een persoonlijk en intiem contact tussen de dansers en de leerlingen. Dit con-tact wordt geïntensiveerd in het nagesprek aan-sluitend aan de voorstelling. Er wordt gesproken over de theatrale context, de positie van de leer-lingen tijdens de voorstellingen en de (on)moge-lijkheden van beweging. Dit educatieve aanbod kan uitgebreid worden met extra lesmateriaal dat voortbouwt op de Engelse en Spaanse woorden en de bewegingen die leerlingen tijdens de voor-stelling hebben geleerd.

OP STOOM VROLIJKE MUZIKALE STOOMCURSUS ENGELS, SPAANS EN DANS / 8+

DANS

REPRISE

THEATERMAASIN DE KLAS

In Gezocht: konijn gaan drie politie-agenten op zoek naar een konijn dat ontsnapt is uit de gevangenis. Konijnen houden zich namelijk niet aan de re-gels. Ze graven overal holen zonder daar een vergunning voor te vragen, eten wortels waar ze niet voor hebben betaald, poepen op straat en hoewel ze enorme oren hebben, luisteren ze niet. Er begint een achtervolging waarbij het konijn, in de vorm van een vingerpop steeds ergens anders in de miniatuur-stad verschijnt. Uiteindelijk blijkt de stad overgenomen door konijnen en groeien er zelfs bij de baas van de poli-tie konijnenoren. Help je ons mee deze zaak op te lossen?

Persquotes “ Een oergeestige voorstelling over een politiekorps dat wordt geteisterd door een konijnenplaag. (...) Gecombineerd met heerlijk slapstickspel van drie vaardige acteurs is de voorstelling een klein feestje voor iedereen vanaf twee jaar. Max. zet hier met succes zijn eerste schreden op het gebied van peu-tertheater.” (TM )

“ Ludiek miniatuurtheater met letterlijk en figuurlijk een dubbele bodem.” (de Volkskrant)

“ Het mooi vormgegeven miniatuurspel, met politie-poppetjes die met loeiende sirene jacht maken op het slimme konijntje, is een feest. Niet alleen kinde-ren, maar ook ouders krijgen er geen genoeg van om te zien hoe er steeds meer brutale konijnen door de stad huppelen.” (Trouw)

Makers Regie/decoridee René GeerlingsSpel (in wisselende bezetting)

Anne Fé de Boer, Saskia Driessen, Niek van der Horst, Lotte Rischen,

Regieadvies Moniek Merkx

Gezocht: konijn speelt op aanvraag op scholen of andere locaties.

Prijs op aanvraagDuur 25 minuten voorstelling, 55 min. inclusief educatief programmaSpeelvlak in de gymzaalSpeelperiode seizoen 2013/2014Leeftijd groep 1, 2, 3, 4Boekingen Maas / Dana Kibbelaar /

[email protected] T 010 7070438

EducatieIn groep 1 en 2 worden na een kort gesprek de groenten en de dieren benoemd die in de voorstel-ling voorkomen. Aan de hand van tekeningen wor-den deze reeksen uitgebreid en wordt er geteld. Tot slot studeren de acteurs met de kinderen het wor-tel-TEL-lied in.

Met de groepen 3 en 4 gaan de acteurs een stapje verder. De groep wordt in drieën gedeeld. Elke acteur neemt een aantal kinderen onder zijn hoede. Met elkaar maken ze een Elf, een gedicht van elf woorden. Daarna brengen de kinderen hun elf tot leven door de woorden na te spelen. Tenslotte laten de drie groepen elkaar hun theaterelf zien.

GEZOCHT: KONIJNMINIATUURTHEATER VOOR 3+, SPANNEND, GRAPPIG EN DICHTBIJ

GEZOCHT: KONIJNTHEATER

REPRISE

MAAS IS JONGSTROOMT EN GEEFT ENERGIEMAAS TREKT JE MEE DE DIEPTE INNAAR ONDERWATERWERELDEN EN LUCHTKASTELEN NAAR OM DE HOEK EN ACHTER HET BEHANGNAAR JEZELF EN DE ANDERNAAR DICHTBIJ EN NU

MAAS BEWEEGT NAAR VERRE LANDENLANGS GROTE STEDEN EN SPROOKJESBOSSENLANGS KAMPVUREN EN VOETBALVELDJESWAAR FAMILIES WONEN MET BABY’S EN PUBERSDIE HOUDEN VAN VERHALEN, ACTIE EN DROMEN MAAS IS FRIS EN HELDER JE KRIJGT ER IDEEËN EN KIPPENVEL VANMAAS GAAT OVER MIXEN EN IS ALTIJD LIVEEN MAAS IS SAMEN OF LEKKER ALLEEN IN HET DONKER

BOEKINGEN Rotterdam schoolvoorstellingen: Dana Kibbelaar /[email protected] / 010 7070438

TDMAAS.NL

Maas theater en dans wordt in 2013 structureel gesubsidieerd door Gemeente Rotterdam, Ministerie van OCW en Fonds Podiumkunsten.Foto’s: Phile Deprez, Antoinette Mooy, Noa Verhofstad / Vormgeving -SYB-

THEATER EN DANS VOOR JONG PUBLIEKVAN DE MAKERS VAN SIBERIA MEEKERS MAX.