Lowik 80 jaar jubileumkrant

of 4 /4
MEUBELZEKERHEID M É É R D A N löwik wonen & slapen al 80 jaar een begrip in Oost-Nederland speciale uitgave L Ö W I K 80 J A A R Met de bakfiets Lopend door de enorme woonboulevard aan het Westeinde in Vriezenveen is het haast niet voor te stellen dat Löwik Wonen & Slapen ooit is begonnen vanuit een eenvoudige bakfiets. In 1933 stapt Jan Löwik, de oprichter van het huidige bedrijf, op een tweewieler om de door hem gemaakte matrassen bij de klanten af te leveren. Een bedrijfswagen kent de ondernemer niet, wel de zorg en noodzaak de klant tevreden te houden. Het is hard werken, maar het levert Jan Löwik geen windeieren op. De ‘zaak’ van de matrassenmaker groeit en groeit. JORA HOEKBANK IN STOF EXCL. SIERKUSSENS EN HOCKER. NU 1499,- Jubileum aanbieding KIJK SNEL OP PAGINA 2 GRATIS FAUTEUIL Jubileum aanbieding ALEX 2,5 +2 ZITSBANK IN CONGO LEDER TIJDELIJK 1 399,-

Embed Size (px)

description

Löwik viert haar 80 jarige bestaan met spectaculaire jubileum aanbiedingen!

Transcript of Lowik 80 jaar jubileumkrant

Page 1: Lowik 80 jaar jubileumkrant

meubelzekerheid

méér dan

löwik wonen & slapen

al 80 jaar een begrip in Oost-Nederland

speciale

uitgaveLöwik 80 jaar

Met de bakfietsLopend door de enorme woonboulevard aan het Westeinde in Vriezenveen is het haast niet voor te stellen dat Löwik Wonen & Slapen ooit is begonnen vanuit een eenvoudige bakfiets. In 1933 stapt Jan Löwik, de oprichter van het huidige bedrijf, op een tweewieler om de door hem gemaakte matrassen bij de klanten af te leveren. Een bedrijfswagen kent de ondernemer niet, wel de zorg en noodzaak de klant tevreden te houden. Het is hard werken, maar het levert Jan Löwik geen windeieren op. De ‘zaak’ van de matrassenmaker groeit en groeit.

jora Hoekbank in stof excl. sierkussens en Hocker. nu 1499,-

Jubileum aanbieding

kijk snelop pagina 2

Gratisfauteuil

Jubileum aanbieding ALEX

2,5 +2 zitsbank in CONGO leder tijdeLijk

1 399,-

Page 2: Lowik 80 jaar jubileumkrant

Gratis fauteuil

Jubileum aanbieding

t.w.v. 239,- bij besteding

vanaf 599,-*

Torella 199.-Hipari

va 599.-

Forano 399.-

Hirado 199.-

Jesoli 159.-

Malonno 299.-

Sarnico 149.-

Bionevanaf 199.-

Milanese99.-

Jansen & tilanus, een nieuw beginIn het begin van de jaren zeventig wordt

afscheid genomen van het pand aan het Oosteinde in Vriezenveen. Een verhuizing volgt naar het Westeinde aan de andere kant van het dorp.

Het nieuwe domein wordt het pand van Jansen & Tilanus, de voormalige textielfabrikant. De lange onderbroeken en borstrokken verdwijnen en maken plaats voor tafels, stoelen en banken van Löwik. De bovenverdieping wordt gehuurd. Het is een verdubbeling van het winkeloppervlakte.

Een heel belangrijke stap in de ontwikkeling van Löwik volgt tien jaar later, als het gehele fabriekscomplex wordt gekocht. Het is het begin van de huidige woonboulevard. De 2.000m2 van toen is uitgegroeid tot een onderneming van zo’n 45.000 m2. De authentieke schoorsteenpijp, ooit het ronkende bewijs van een draaiende fabriek, geldt nu als baken voor de bezoekers. Niet alleen is er een toename van het aantal meter winkeloppervlakte, ook het gebouw heeft een nieuw jasje gekregen. De gevel en entree zijn compleet vernieuwd. In het pand zijn de elementen van weleer nog duidelijk zichtbaar en onaangetast. Zo worden de designkeukens gepresenteerd in de oude machinekamer, waarbij de lift uit 1904 nog aanwezig is.

de Eerstetoonzaal

Jan Löwiks zoon Harrie stapt in het familiebedrijf. Hij heeft grote plannen en vooruitstrevende ideeën. Het is 1969 en de drive van Harrie wordt al snel zichtbaar. Achter de zaak aan het Oosteinde wordt een toonzaal gebouwd, goed voor een oppervlakte van 1.000m2. Ongekend groot in die tijd. De verkoop van meubelen zit in een lift, Vader en zoon leggen de bouwstenen voor het familiebedrijf.

3 1gratis

PaLmo eetstoel

vanaf 149,- menaggio eettafel 240 x 100 cm 999,-

eLeveneetstoelset van 4 nu 477,-

Page 3: Lowik 80 jaar jubileumkrant

Terug naar de fietsNet als voor zijn opa speelt de fiets een belangrijke rol in het leven van huidig adjunt directeur Gerben Löwik. Voordat hij in de voetsporen treedt van zijn vader, maakt Gerben carrière als beroepswielrenner. Begonnen bij Giant-Löwik maakt hij vervolgens de overstap naar het profpeloton en komt hij uit voor topploegen als Rabobank, Vacansoleil en het Belgische Omega Pharma-Lotto. Opmerkelijk, want Gerben heeft eigenlijk niet de intentie om professioneel wielrenner te worden. Hij vertrok destijds naar Maastricht om aan de universiteit Internationale Bedrijfskunde te studeren, met als doel mijn vader ooit op te volgen’’, zegt de Vriezenvener in de krant. ”Het fietsen is er toen min of meer tussendoor gekomen.’’

Harrie, zelf een fervent wielerliefhebber, vindt het prima. Hij is de grootste fan van profrenner Gerben en geniet van diens prestaties. Hij ziet zijn zoon aan de start staan van de Tour de France, de Ronde van Spanje en de Giro d’Italia. Zoals Gerben ook deelneemt aan het wereldkampioenschap en vrijwel alle grote wielerklassiekers die er bestaan. Met zijn opa heeft Gerben overeen dat er hard gewerkt moet worden op de fiets. Zijn wielercarrière gaat gepaard met de nodige ups & downs, maar hij laat zich nooit uit het veld slaan. Na elf jaar op de fiets in het profpeloton knijpt Gerben in de remmen. Gepokt en gemazeld door het wieler metier stapt hij – eindelijk – in de voetsporen van zijn vader. Het is het begin van een nieuw tijdperk het imposante fabriekspand,

meubelzekerheid

méér dan

HeLLas relaxfauteuil voor 399,-

tamPico3 zitsbank, in stof voor 659,-

Zicari 3-zitsbank, 2 elec. verstellingen, van 1999,- nu 1449,-

griante fauteuil

399,-

de grootste woonboulevard van oost-nederland viert feest

met kortingen tot 50%

Jubileum

aanbieding

Page 4: Lowik 80 jaar jubileumkrant

Westeinde 660 - Vriezenveen - Tel. (0546) 55 99 55

de grootste woonbouLevard van oost-nederLand

*Ond

er v

oorb

ehou

d va

n dr

uk-

en z

etfo

uten

. Vra

ag n

aar

de v

oorw

aard

en in

de

win

kel.

meubelzekerheid

méér dan

Lavis draaifauteuil in leder catania zwart

nu 479,-

uLtima eettafel 240 x 100 cm

899,-

bjorg

€ 80,-korting

de grootste woonboulevard van oost-nederland ruimt op

met kortingen tot 50%

80 jaar Lowik Wonen & SlapenVoor meubelen rij je toch naar Vriezenveen’, luidt nog steeds de reclameboodschap op de radio. Inmiddels is het assortiment flink uitgebreid en gaat de consument niet meer alleen voor tafels en stoelen naar het Westeinde. Eiken meubelen zijn al lang niet meer toonaangevend, het assortiment is flink uitgebreid met een enorm gevarieerde collectie. De grootste woonboulevard van Oost-Nederland biedt onderdak aan meubelen, slaapkamers en keukens. Trendy, eigentijds, klassiek of lifestyle.

speciale

uitgave

Löwik 80 jaar

2 stuks

20%korting

3 stuks30%korting

4 stuks

40%korting

stapelkorting

oP aLLe inHouse

woonaccessoires

seiLLe 3-zitsbank 699,-

imPeria armstoel

229,-

Jubileum aanbieding

armstoel op wiel, lederlook zwartvan 199,-

voor 119,-