LJ 08-05-12

download LJ 08-05-12

of 8

 • date post

  13-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  223
 • download

  5

Embed Size (px)

description

19° 9° 19° 9° LOSSER- – Op zaterdag 12 mei houdt de Meester Snelschool een voorjaarsmarkt. Tussen 11.00 en 14.00 uur is iedereen van harte welkom op het schoolplein en in de school. Meer over de Big Band Losser op www.bigbandlosser.nl. LOSSER - Woensdag 9 mei houdt muziekvereniging Kunst en Strijd haar maandelijkse inzamelingsactie van oud papier. Halve finale miss Overijssel 10e jaargang nr. 17 Dinsdag 08 mei 2012 TWENTE JOURNAAL >>>>> pag 8 >>>>> pag 3

Transcript of LJ 08-05-12

 • Oplage 9.600 exemplaren7e jaargang nr. 18074 - 259 66 33

  www.losserjournaal.nl

  10e jaargang nr. 17074 - 259 66 33

  Verschijnt wekelijks in Losser, Overdinkel, Glane, De Lutte en Beuningen.

  Waarheen, waarvoor?

  Naar het adres waar een passend afscheid meer is dan begraven of cremeren

  alleen, ongeacht waar u verzekerd bent: Broekhoekweg 20, Losser. Met het

  modernste uitvaartcentrum van Twente. 24 u/dag bereikbaar op 053 538 28 15.

  www.uitvaartzorg-luttikhuis.nl

  www.losserjournaal.nl

  Dinsdag 08 mei 2012

  www.losserjournaal.nlwww.losserjournaal.nl

  Halve nale miss Overijssel

  Seniorenactueel

  >>>>> pag 3

  >>>>> pag 8

  WeersvoorspellingDinsdag 18 5

  Woensdag 19 9

  Donderdag 19 9

  Enthousiastebezorgers

  gezochtVoor de bezorging

  in de regio Losser

  TWENTE JOURNAAL

  Min. leeftijd 13 jaarLeuke bijverdienste

  Werken aan je conditie, lekker

  in de buitenlucht

  verspreidingenbezorging@twentejournaal.nl

  LOSSER - De Big Band Losser geeft haar eerste eigen concert op zon-dag 13 mei om 15.00 uur. Met als speciale gast Nadya Bolhaar: zang. Het concert vindt plaats in de Rabozaal van de muziekschool de Sleutel.

  De bigband Los Big Band Losser bestaat onder deze naam sinds 1 januari 2012. Daarvoor heette de band Sukibigband. Dit had te maken met het feit dat ze tot die datum gesponsord werden door het bedrijf Suki international. Het bedrijf waar Wilfried Brookhuis, n van de oprichters van de band, voor werkte. De bigband is genoemd bedrijf erg dankbaar voor de steun. Het gaf hen de kans om de band goed op te bouwen.

  In 2007 is de band gestart onder lei-ding van Rini Swinkels, een bekende trompettist en orkestleider. Sinds een paar jaar staat de band onder leiding van Bart Bijleveld, ook een

  bekende naam in de Twentse big-bandwereld. Bart is saxofonist en bandleider. Hij speelt regelmatig in begeleidingsorkesten van bekende Nederlandse artiesten als Rob de Nijs, Lee Towers etc. Verder heeft Bart ook de leiding bij nog vier andere bekende Twentse bigbands zoals bijvoorbeeld het Far East Jazz Orchestra.

  Uiteraard heeft de band onder zijn leiding al diverse malen opgetre-den zoals bij het Cultureel festival in Losser als bij het Breugheliaans festijn vorig jaar. Onlangs nog bij de Vlindermarkt te Losser. De band speelt een gevarieerd repertoire van jazz standards en arrangementen van bekende popnummers.

  Nadya BolhaarVoor dit speciale concert, waar-voor men ook ondersteuning krijgt van het coperatiefonds van de Rabobank Twenteoost hebben ze een jonge, veelbelovende zangeres

  uit Losser uitgenodigd. Niet minder dan Nadya Bolhaar. Nadya studeerde aan het Artez Conservatorium jazz zang en is vorig jaar geslaagd met hoge cijfers. Ze timmert al flink aan de weg en treedt o.a. op in voorpro-grammas van bekende artiesten.

  Wat betreft de aankondigingen op de te spelen nummers, probeert men ook een nieuwe weg in te slaan. De muziek wordt toegelicht met behulp van geprojecteerde beelden waardoor de toehoorders een goed idee krijgen van de achtergronden en geschiedenis van de big band cultuur. Daarmee krijgt het concert ook een luchtig educatief element. Het belooft een erg leuk concert te worden. Voor de moeders (het is tenslotte Moederdag op 13 mei) staat een speciale attentie klaar. Tot zondag 13 mei in de muziekschool te Losser!

  Meer over de Big Band Losser op www.bigbandlosser.nl.

  Eerste eigen concert Big Band Losser

  OVERDINKEL - De voorstellingen van de christelijke toneelvereniging Eensgezindheid zitten er weer op. Men kan terugkijken op zes zeer geslaagde avonden.

  Neem ook eens een kijkje op www.eensgezindheidoverdinkel.nl voor fotos. Hier kunt u ook bijtijds de nieuwe speeldata vinden en lezen wanneer de kaartverkoop start.

  Voor de leden was het tijd om deze repetitieperiode feestelijk af te slui-ten. Dit gebeurde op zaterdag 5 mei, tijdens het jaarfeest. Op deze avond werden drie leden gehuldigd. Dit waren de voorzitter H Bryk, de vice-voorzitter D Olthuis, beide 40 jaar lid. Daarnaast werd H Doosje gehul-digd voor zijn 70-jarig lidmaatschap.

  Eensgezindheid is een vereniging die plezier en gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan, dus dat gaat vast en zeker een gezellige avond worden.

  RommelmarktOp 12 mei wordt een rommelmarkt gehouden in en rondom het Ned. Herv. verenigingsgebouw aan de Hoofdstraat in Overdinkel. Van 8.30 tot 13.00 uur is iedereen van harte welkom die de vereniging een warm hart toedraagt.

  Mochten er nog mensen zijn die spul-len beschikbaar willen stellen, kunnen zij contact opnemen met Margje Wiggers, tel. 053.5383708 of per mail: eensgezindheid@hotmail.com.

  Rommelmarkt Eensgezindheid

  LOSSER- Op zaterdag 12 mei houdt de Meester Snelschool een voorjaarsmarkt. Tussen 11.00 en 14.00 uur is iedereen van harte welkom op het schoolplein en in de school.

  De kinderen van deze Losserse basis-school zijn op pad geweest om perk- en kuipplanten te verkopen. Verder worden er zelfgebakken cakes en taarten verkocht, zijn diverse stands met allerlei te koop aangeboden arti-kelen en is er een rad van fortuin. De kinderen kunnen een spelcircuit afleggen, zij kunnen grabbelen en er is een springkussen. De opbrengst komt ten goede aan nieuwe speeltoestellen op het schoolplein. Na de zomerva-kantie opent de Meester Snelschool onder eigen beheer een peutergroep. Kinderen van 2,5 jaar en ouder kun-nen dan enkele dagdelen de groep bezoeken. Tijdens de voorjaarsmarkt zijn ouders en andere belangstellen-den van harte welkom om het nieuw ingerichte lokaal te bezichtigen. Er wordt ook informatie verstrekt over tijden, activiteiten en kosten van deze nieuwe tak in de toekomstige brede school aan de Kloosterstraat 13.

  Voorjaarsmarkt Meester SnelschoolLOSSER - Woensdag 9 mei houdt muziekvereniging Kunst en Strijd haar maandelijkse inzamelingsactie van oud papier.

  Het papier wordt opgehaald in de wijk gelegen tussen de Enschedesestraat en Muchteweg, de wijk De Saller, de Haydn-, Aalsgaarden- en Oldenzaalsestraat.

  Het oud papier wordt vanaf 18.00 uur opgehaald. Het oud papier dient goed gebundeld of in stevige dozen te worden aangeboden aan de straat. Mensen die papier willen brengen, kunnen terecht bij de oud papiercon-tainers aan de Bookholtlaan.

  Oud papier

  LOSSER - Op zondag 20 mei orga-niseert de Majorette vereniging Revenge uit Overdinkel Majorette- en Twirl wedstrijden in sporthal de Fakkel aan de Gronausestraat 107 in Losser. Dit onder Auspicin van de landelijke bond de NBTA.

  Aan deze wedstrijden nemen 20 verenigingen uit het hele land en zelfs uit Duitsland deel, onderver-deeld in diverse categorien. Twirl- en Majorette is in deze regio een nog redelijk onbekende sport . maar toch zijn er in deze regio diverse vereni-gingen welke deze sport beoefenen en regelmatig naar de wedstrijden gaan.

  Door deelname aan wedstrijden kan men zich door het behalen van vol-doende punten plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap en daar uitvolgend eventueel zelfs voor het Europees- of Wereldkampioenschap.

  Aanvang van de wedstrijd is om 10.00 uur en na verwachting zal de prijsuitreiking rond 15.00 uur plaats-vinden. De entree voor dit evene-ment is voor volwassenen 4.50 euro en voor kinderen t/ot en met twaalf jaar 2.50 euro.

  Majorette en Twirl wedstrijden in Losser

 • verhuur van: tafels/statafelsdiv. stoelenkledenserviezenbestekglaswerkbars/tapskoelkastenetc.etc.

  info@evenementenverhuurtwente.nl

  Openingstijdenmaandag t/m donderdag 09.00-18.00vrijdag 09.00-21.00zaterdag 08.30-17.00

  Vaste lage prijzenCLAYMORE SCOTCH WHISKY 1,0 Liter 13,99AREND JONGE JENEVER 1,0 Liter 9,25AREND BEERENBURG 1,0 Liter 8,45AREND VIEUX 1,0 Liter 8,99AREND BORREL 30% 1,0 Liter 7,99JAGDTRAUM KRUIDENBITTER 0,7 Liter 6,99

  Slijterij t RaedthuisSt. Maartenstraat 57 tel. 053 - 538 6583

  LOSSER

  De Twentsche Kwaliteits Slijter:

  PUGLIA

  9.99

  12.99

  HARTEVELTJonge Jenever

  1.0 Liter

  GLEN TALLOCHScotch Whisky

  1.0 Liter

  11.99DE KUYPERVieux1.0 Liter

  www.dewereldvandranken.nl

  VASI Negroamaro0.75 Liter

  geld

  ig t/

  m 2

  3 m

  ei 20

  12

  6 VOOR

  25.00

  4.99

  VOORJAARS-WEKEN

  Praktijk podologie Wim Benerink Elke woensdag

  Carint Oldenzaal, Matenstraat 51Bellen voor een afspraak:

  06-10342574 b.g.g. 0541-229424Voor dunne handgemaakte opbouwzolen:

  Praktijk Denekamp, Oldenzaal, Losser en Nordhorn.

  Voet-, knie- of rugproblemen?

  Goormatenweg 43 - OverdinkelTel. 053-5387386 - Mob. 06-51335090

  GRONDVERZETBEDRIJF BV

  Te Huur: Mini gravers en mini shovels

  (incl. machinist)

  Vanaf 70 cm. breed t/m 260 cm. breed Tevens levering en afvoer van:

  Zwarte grond, vulzand, groenafval, stobben, puin etc.

  Ook spitten en egaliseren van tuinen Containers

  Straatwerk Rioleringswerkzaamheden

  Brede School Overdinkel Meester SnelschoolDs. Pasmastraat 2, Overdinkel Kloosterstraat 13, Losserwww.bsoverdinkel.nl www.meestersnelschool.nl

  Stichting Kinderopvang VCO opent een 2e Peutergroep in de gemeente Losser

  Kom op zaterdag 12 mei kijken bij beide vestigingen en zie hoe uw kinderen spelenderwijs kunnen leren (ook VVE aanbod)

  Moederdagtip!

  SSpeciaal voor moeder feestelijk ingepaktlaat je door ons verrassen

  we hebben ook sieraden en tassen

  053 536 23 24D e B r i n k 4 4 , 7 5 8 1 J B L o s s e