libris x-mas 2011

16
BOEKEN VAN VLEES EN BLOED. VANAF NU GRATIS WIFI IN ONZE BOEKHANDELS! Je kunt in de Libris-boekhandel gratis surfen op internet. Je kunt gemakkelijk eBooks down- loaden via Libris.nl en op de hoogte blijven van onze acties. Of doe bijvoorbeeld inspiratie op voor je aankopen bij ‘Boeken in het Nieuws’. ELK BOEK BESTELD VIA WWW.LIBRIS.NL GRATIS INGEPAKT EN THUISBEZORGD Dit geldt niet voor exclusieve uitgaven. Die kun je wel online bestellen, maar haal je in de winkel. ALLEEN BIJ LIBRIS: NU € 5,95 CHARLES LEWINSKY HET LOT VAN DE FAMILIE MEIJER

description

libris x-mas 2011

Transcript of libris x-mas 2011

Page 1: libris x-mas 2011

boeken van vlees en bloed.

Vanaf nu gratis Wifiin onze boekhandels!

Je kunt in de Libris-boekhandel gratis surfen op internet. Je kunt gemakkelijk eBooks down-loaden via Libris.nl en op de hoogte blijven van

onze acties. Of doe bijvoorbeeld inspiratie op voor je aankopen bij ‘Boeken in het Nieuws’.

elk boek besteld Via WWW.libris.nlgratis ingePakt en thuisbezorgdDit geldt niet voor exclusieve uitgaven. Die kun je wel online bestellen, maar haal je in de winkel.

alleenbIJ lIbRIs:nU € 5,95chaRles lewInskyhet lot van de famIlIe meIJeR

Page 2: libris x-mas 2011

colofon

Uitgave Libris Blz. B.V. Postbus 150, 3870 CD Hoevelaken, tel: (033)-2532230.

Vormgeving: KesselsKramer, Amsterdam.Fotografi e: Simon Wald-Lasowski, Amsterdam.Redactie: Het Souterrain, Utrecht.Eindredactie: Libris, Hoevelaken.Druk: Koninklijke drukkerij Em. de Jong, Baarle Nassau.

het merendeel van de in dit magazine genoemde boeken is recent verschenen. het is mogelijk dat een enkel boek pas binnenkort verkrijgbaar is. Prijscorrecties voorbehouden. hoewel het libris-magazine met de grootst mogelijke nauwkeurigheid wordt samengesteld, kunnen er fouten in voorkomen. je libris-boekhandel heeft de juiste gegevens van alle titels die in dit magazine vermeld staan. dit magazine verschijnt vijf keer per jaar. aanbiedingen zijn geldig van 8 december t/m 31 december 2011 of zolang de voorraad strekt, tenzij anders vermeld.

boeken vanvlees en bloed

Boeken kun je bijna overal kopen. En dat is prettig als je een bestseller zoekt, maar niet als je iets bijzonders wilt. Als boekenliefhebber ga je daarom naar Libris. Bij ons vind je een omvangrijke collectie en persoonlijke service. We helpen je graag dat ene speciale boek te vinden. En we geven je - als je dat wilt - tips over boeken die aansluiten bij jouw leeswensen. Welkom bij Libris. Welkom in de wereld van boeken van vlees en bloed.

InhoUd

Libris. Boeken van vlees en bloed . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .2Literatuur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3-7Spanning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .8-9Kinderboeken / dwarsligger . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .10-11Eten & Drinken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12-13eBook-kaart / Non-fi ctie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14-15Non-fi ctie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .16

RUIlen maGaltIJden oveRal

In onze boekhandels vind je allerlei soorten boeken. Van romans en thrillers tot kinder- en kookboeken. En van luisterboeken tot naslagwerken. Heb je toch een keer niet het juiste boek gekocht of gekregen? Dan mag je het in alle 110 Libris-boekhandels ruilen. (Ruilen van onbeschadigde boeken kan op vertoon van kassabon binnen maximaal 8 dagen. Onder voorwaarde dat het een actuele titel is en geen studieboek, regionale of wetenschappelijke titel. Bij ruilen krijg je geen geld of boekenbon retour.)

ook opInteRnet

Op www.libris.nl lees je over nieuwe boeken, maar je vindt er ook boeiende interviews en leuke nieuwtjes. Je kunt meedoen aan prijsvragen met mooie prijzen. En je bestelt er snel en makkelijk boeken via de Libris-verzendservice. Bestel je vandaag voor 18.00 uur, dan heb je het boek in de meeste gevallen morgen al in huis. Bovendien worden je boeken gratis ingepakt en thuisbezorgd. Je kunt ze ook laten afl everen bij je Libris-boekhandel. Let op: exclusieve uit-gaven kun je wel online bestellen, maar haal je altijd af in de winkel.

ebooks eneReadeRs

Wil je digitaal lezen? Op onze website vind je de nieuwste eReaders. Hulp nodig bij het kiezen? In onze boekhandels kun je altijd om advies vragen. Inmiddels zijn er ook al tienduizenden boeken als eBook beschikbaar. Je koopt ze op www.libris.nl/eBooks. Lekker snel en voordelig.

2

Page 3: libris x-mas 2011

annIe m.G. schmIdthet GRote poezenboekPaPerback € 19,95ebook € 15,95----Annie M.G. Schmidt en katten? Een gouden combinatie. Annie vereeuwigde haar lievelingsdier niet alleen in kinderboeken en liedjes, maar ook in columns en brieven. In Het grotepoezenboek zijn al haar teksten over poezen verzameld, inclusief fragmenten uit Minoes en Ibbeltje. Een prachtboek voor alle liefhebbers van Annie en voor alle poezenvrienden.

JUlIan baRnesalsof het vooRbIJ IsPaPerback € 18,95ebook € 14,95----Winnaar Booker Prize!----Het verhaal van een man die afscheid neemt van de beloftes van zijn jeugd. Ineens is Tony Webster een man van middelbare leeftijd. Hij kijkt met weemoed terug op zijn schooljaren, die rimpelloos voorbijgingen. Hij heeft zeker nooit geprobeerd iemand pijn te doen. Maar het geheugen is niet perfect. Het kan altijd verrassen. Nieuwe bestseller van deze beroemde Engelse schrijver (van o.a. Flauberts papegaai).

ben kanehet veRloRen leGIoenPaPerback € 19,95----Rome in de tijd van Caesar. Vier mensen vechten voor hun bestaan. Tarquinius, een Etruskische krijger; Brennus de Galliër, een gevreesd gladiator; Romulus, die gedwongen wordt als gladiator te vechten. En tot slot Fabiola. Zij is net op jonge leeftijd als slavin verkocht en belandt in een bordeel. Haar verleidelijke schoonheid betovert al snel de machtige mannen van Rome.

RIk laUnspachman meIsJe doodPaPerback € 19,90ebook € 15,95----Als Amadeus de liefde van zijn leven verliest, vlucht hij naar Azië. Hij keert terug als eigenaar van een succes-volle onderneming. Maar opnieuw is het een vrouw die zijn ondergang inluidt. Later belandt hij voor een tweede keer in Azië, in de Afghaanse opiumvelden. Daar wordt hij geconfron-teerd met de ultieme keuze: is hij loyaal aan het Westenof aan zijn oude vrienden?

3

Page 4: libris x-mas 2011

exclUsIeveUItGavehet lot van defamIlIe meIJeRvanchaRles lewInsky----PaPerback € 5,95*

In de Libris-boekhandel vind je altijd speciale Libris-uitgaven: kwaliteitsboeken voor een spotprijs. Voor de feestdagen hebben we een echte familieroman: Het lotvan de familie Meijer van Charles Lewinsky. Van dit boek werden in Nederland al meer dan 300.000 exemplaren verkocht.

Het lot van de familie Meijer beslaat de geschiedenis van vijf generaties. Vol liefdesgeluk en levens-droefenis en vol strijd om succes en acceptatie. En steeds raakt de wereld een stukje meer uit zijn voegen.

Als op een nacht in 1871 een ver familielid aan de deur van

de Meijers klopt, kan niemand vermoeden dat hun leven vanaf dat moment radicaal zal veranderen. Hun wereld in het dorp Endingen is op dat moment klein, maar nog intact. Dan duikt wervelwind Janki op, een ver familielid, al weet niemand er het fijne van. Een jaar later heeft hij een bruid – de aangenomen dochter annex dienstmeid Chanele – en een stoffenwinkel in Baden.

Met Het lot van de familie Meijer heeft Charles Lewinsky een ongelooflijk indrukwekkende, mooie, grappige, ontroerende familieroman geschreven. Charles Lewinsky heeft gewerkt als dramaturg,

regisseur en redacteur, schrijft scripts voor tv, romans en theaterstukken. Zijn boeken worden vertaald in het Duits, Frans, Engels, Italiaans, Zweeds, Chinees, Spaans en Deens. Met Hetlot van de familie Meijer sleepte hij in 2008 de Prix du meilleur livre étranger in de wacht. Voor zijn romanDe verborgen geschiedenisvan Courtillon ontving hij de prijs van de Zwitserse Schillerstichting. In oktober 2012 verschijnt zijn nieuwe, in Duitsland al met louter positieve kritieken ontvangen roman Terugkeer ongewenst in vertaling.

* Zolang de voorraad strekt.

4

Page 5: libris x-mas 2011

JessIca dURlacheRde heldPaPerback € 12,50ebook € 9,95 ----Nooit kwam Sara in aanraking met geweld - of het moest het met geheimen omgeven verleden van haar vader zijn. Tot ze op een herfstdag in het bos oog in oog komt te staan met een verkrachter. Later volgt een overval. Niet lang daarna worden zij en haar familie ‘s nachts op gewelddadige wijze overvallen in hun huis. Er blijft voor Sara niets anders over dan het nemen van een dodelijk besluit.----‘het is een oorlogsboek,familiesage en thriller ineen.’ – NRC ----nu in goedkoPe editie!

tatIana de Rosnayhet hUIs waaRJIJ van hIeld gebonden € 18,95ebook € 13,95----Parijs, tweede helft van de negentiende eeuw. De huizen van vele duizenden Parijzenaars worden onteigend. Ook de woning van Rose Bazelet moet worden afgebroken. Haar wereld dreigt in te storten, maar Rose bindt de strijd aan met de prefect en zelfs met de keizer. Ze doet alles om het familiebezit te redden: het huis - dat een groot geheim herbergt.----‘tatiana de rosnay weet de kwellingen van de oude dame prachtig te verwoorden, opgetekend tegen de achter-grond van een veranderend Parijs. het is in dit genre dat de schrijfster excelleert: het schemergebied tussen romankunst en journalistiek.’ – De Telegraaf ----nu met een BoekenBon van € 5, - (zie achterpagina voordeze actie)

Isabel allendehet neGendeschRIft van mayaPaPerback € 19,90----De negentienjarige Maya wordt door haar oma naar een eiland bij Chili gestuurd. De ogenschijnlijke rust van deze geïsoleerde plek steekt schril af tegen het gewelddadige straatleven in Las Vegas dat Maya gewend was. Op het eiland woont Maya bij Manuel Arias. Deze oudere, stugge man is bezig met een boek over mythologie. Maar ook hij worstelt met zijn verleden…

Het negende schriftvan Maya is een onmisken-baar Allendeverhaal: ontroerend, spannend en met warme humor. ----nu met een BoekenBon van € 5, - (zie achterpagina voordeze actie)

hennInG mankellGeschIedenIs vaneen Gevallen enGel PaPerback € 19,90gebonden € 24,90ebook € 16,90----Hanna Lundmark staat aan de reling van het stoomschip Lovisa en ziet hoe haar echtgenoot zijn zeemansgraf tegemoet gaat. Op dat moment herinnert ze zich haar vaders laatste woorden: ‘Een armoedige engel. Meer ben je niet.’ Nog geen jaar later is Hanna eigenaar van het grootste bordeel in Mozambique. Het jonge, afhankelijke meisje is veranderd in een machtige vrouw. Spannende roman van Mankell, die vooral bekend is door zijn Wallander-thillers.----nu met een BoekenBon van € 5, - (zie achterpagina voordeze actie)

5

Page 6: libris x-mas 2011

emma donoGhUekameR PaPerback € 10, -ebook € 7,50----Jack leeft met Mam in Kamer. Daarvan zit de deur op slot. Jack is dol op televisie kijken. Maar hij weet dat wat hij op televisie ziet niet echt is. Alleen hijzelf is echt, en Mam, en de dingen in Kamer. En Ouwe Nick die ’s nachts vaak komt. Een onvergetelijk verhaal van een moeder en haar zoontje die het onmogelijke overleven. ----‘alles in die kamer is spannend, beklemmend, alles erbuiten een fascinerende openbaring. het mooiste boek van 2011!’ – Fons Plukker, de BoekenArk, Weesp

anna enqUIstde veRdoveRsgebonden € 21,95 ebook € 17,50----Enige tijd na het overlijden van zijn vrouw neemt psychotherapeut Drik de Jong het werk in zijn prak-tijk weer op. Hij krijgt een patiënt op wie hij maar geen grip weet te krijgen. Als Drik ontdekt dat er ook sprake is van belangenverstrengeling en dat vervolgens verzwijgt, beginnen de zaken langzaam uit de hand te lopen. Indringende nieuwe roman van Anna Enquist over de ongrijpbaarheid van verlangens en de ver-woestende kracht van onverwerkte trauma’s.----nu met een BoekenBon van € 5, - (zie achterpagina voordeze actie)

stefan bRIJspost vooRmevRoUw bRomley gebonden € 24,95PaPerback € 19,95ebook € 14,95 ----Van de auteur van Deengelenmaker. Augustus 1914. In Londen melden duizenden jongemannen zich aan om te gaan vechten. Martin Bromley is pas zeven-tien. Hij probeert de twee jaar oudere John Patterson te overreden om samen in dienst te gaan. Maar John wil zijn droom om te studeren niet opgeven. Uiteindelijk slaagt Martin er met een list in naar het front te vertrekken. John blijft achter terwijl de druk op dienst-weigeraars toeneemt.

kaRl ove knaUsGåRdvadeRgebonden € 25, -ebook € 19,90----Karl Ove Knausgård is bezig aan een roman, maar hij wordt geplaagd door enorme onzekerheid. Dagelijkse frustraties over het huis-houden en zijn gezin nemen veel tijd in beslag. En tijdens het schrijven dwalen zijn gedachten af naar zijn kindertijd. Hij vraagt zich af of hij net zo’n beangstigende man is voor zijn kinderen als zijn vader was voor hem. ----‘een hevig ontroerend boek’ – NDR Kultuur, Duitsland

6

Page 7: libris x-mas 2011

knof saladedaGenPaPerback € 18,95ebook € 12,50----Als zijn vrouw zwanger raakt, ziet Lennart verontrust aan hoe zijn leven overhoop gehaald wordt. Terwijl hij op z’n werk overuren draait, eist het thuisfront steeds meer zijn aandacht op. De problemen stapelen zich verder op als hij de verleidelijke Karlijn ontmoet. Lennart ondervindt dat je in het spitsuur van je leven beter beide handen aan het stuur kunt houden.

yvonne kRoonenbeRGde famIlIeblUesPaPerback € 14,50ebook € 11,95 ----In dit vrolijke boek legt Yvonne Kroonenberg uit waarom broers liever niet op elkaar lijken en zussen juist wel. Waarom oma’s elkaar niet aardig vinden en ooms flauwe grappen maken. Ze laat zien hoe sommige schoondochters opper- machtig zijn, terwijl andere als voetveeg worden gebruikt. Lees De familieblues en je snapt beter hoe het er in je eigen familie aan toegaat. ----nu met een BoekenBon van € 5, - (zie achterpagina voordeze actie)

wanda ReIselnacht oveR westwoUdPaPerback € 19,95----Huisarts Levi neemt tijdelijk een praktijk over op het platteland. Vanaf het eerste moment heeft hij het gevoel bekeken te worden in het xenofobe dorp. Dan wordt een buitenlander beschuldigd van ver-krachting en poging tot doodslag. Levi wordt gedwongen misschien wel voor het eerst in zijn leven een daad te stellen.

lawRence hIllhet neGeRboek PaPerback € 19,95ebook € 13,99----Het verhaal van Aminata, die nog klein is als ze in de hel van een slavenschip belandt. Na lange omzwervingen komt ze in Londen, waar zij een belangrijke rol speelt bij de discussies rond de afschaffing van de slavernij. Lawrence Hill stamt zelf af van Amerikaanse slaven. Tijdens stamboomonderzoek ontdekt hij de opzienbarende rondreis van sommige slaven. Meeslepende roman over een van de donkerste bladzijden in onze geschiedenis.

7

Page 8: libris x-mas 2011

sophIe hannahde leGe kameR PaPerback nu slechts € 14,95 (na 12 januari 2012 € 18,95)ebook € 13,25----Programmamaakster Fliss Benson ontvangt op haar werk een anonieme kaart. Daarop staan zestien cijfers, in rijen van vier. Diezelfde dag gaat ze aan de slag voor een documentaire over gerechtelijke dwalingen. Ze volgt drie vrouwen, die nu vrij zijn. Dan wordt een van de vrouwen dood aangetroffen, met in haar zak een kaart met zestien cijfers erop, gerangschiktin rijen van vier…

aRnaldUR IndRIdadsonGRaftekenPaPerback € 15,- ebook € 9,95----Op het graf van een IJslandse vrijheidsstrijder wordt het naakte lichaam van een meisje gevonden. Waarom juist hier? Het slachtoffer was verslaafd aan heroïne. Dus beginnen Sigurður Óli en Elínborg hun onderzoek in het drugsmilieu. Het oplossen van deze zaak wordt delicaat als blijkt dat ook kopstukken uit de economische wereld tot de verdachten behoren.

peteR JamesdodemansRIt PaPerback nu slechts € 14,95(na 12 januari 2012 € 18,95) ebook € 13,95----In deze nieuwe thriller over inspecteur Roy Grace is een dodelijk ongeluk de start van een nachtmerrie. Carly Chase raakt betrokken bij maffiamoorden en is al snel in levensgevaar. Het slachtoffer blijkt familie van een Amerikaanse maffiabaas te zijn. En de bestuurders van de andere voertuigen die betrokken waren bij het ongeluk, zijn gemarteld en vermoord. Is zij het volgende slachtoffer?

c.J. sansomkloosteRmooRdgebonden nu slechts € 15, - (na 10 januari 2012 € 19,95)----In 1537 is Engeland verdeeld. De aanhangers van koning Henry VIII staan tegenover de katholieken. Wanneer een gezant in het klooster om het leven wordt gebracht, wordt de advocaat Shardlake op pad gestuurd. Hij gaat de moord onderzoeken en ontdekt al snel dat deze niet op zichzelf staat. Geen enkel middel wordt geschuwd om de misdaden binnen de kloostermuren te houden…

8

Page 9: libris x-mas 2011

saskIa nooRtkooRtsPaPerback € 19,95gebonden € 24,95----de nieuWe thrillervan SaSkia noort----Je bent vijfendertig. Alles in je leven lijkt perfect. Je hebt succes. Een fijne partner. Je denkt zelfs aan kinderen. Maar ineens, als bij blikseminslag, zie je hoe voorspelbaar je leven is geworden. En dan maak je een sprong… Die sprong maakt Dorien, redactrice bij een modetijdschrift. Ze zet een punt achter haar relatie en gaat met de bruisende single Ellen mee naar Ibiza, het eiland van de vrijheid. Maar plotseling verdwijnt een van hen. Een zinderende thriller over de gevaarlijke verleiding van de roes en het verleggen van grenzen.

davId baldaccIde pRovocatIe PaPerback € 19,95ebook € 15,95----Een kleine plattelands-gemeenschap waar nooit iets opzienbarends gebeurt. Dan wordt een gruwelijke vondst gedaan. Een echtpaar is in hun woning op brute wijze om het leven gebracht. Het lijkt in eerste instantie een zaak voor de plaatselijke politie. Maar dan blijkt dat de vermoorde man een militair was en zijn vrouw connecties had met het Pentagon…

kaRen slaUGhteRGevallenPaPerback € 19,90----Het begint als een normaledag voor Faith Mitchell. Maar dan wordt er ingebroken in het huis van haar moeder, een onbekende man wordt vermoord en er vindt een gijzeling plaats… Faith zit met vele vragen. Samen met Trent, Wagner en Linton duikt ze in het verleden van haar moeder. Maar onderzoek op de verkeerde plek houdt het risico in dat ze hun eigen graf graven. Ze doen onderzoek op de verkeerde plek en lopen daarmee het risico hun eigen graf te graven.----nu incluSief gratiS minithriller doorn in mijn vleeS!

Jeal mc henRy de keUkendochteR PaPerback € 18,95ebook € 9,95----Na de dood van haar ouders zoekt Ginny troost bij haar lievelingsrecepten. Tot haar verbijstering staat plotseling Nonna’s geest voor haar neus, met een geheimzinnige waarschuwing: ‘Laat haar niet...’ Een geest is niet Ginny’s enige uitdaging. Hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze gaat koken. Overheerlijke familierecepten verschijnen dampend op tafel – met alle gevolgen van dien.

9

Page 10: libris x-mas 2011

maRIanne bUsseR enRon schRödeRhet cIJfeRwInkeltJe gebonden met cd € 17,95----Oma Blom is dol op cijfers en tellen en rekenen. Ze vindt dat allemaal erg leuk. Zo leuk zelfs dat ze, naast het letterwinkeltje van opa Brom, het cijferwinkeltje heeft geopend. Daar verkoopt oma cijfers. En ze vertelt aan iedereen hoe handig het is als je de cijfers kent en er allerlei sommetjes mee kunt maken.

selma nooRt &tIneke van deR stelthet GRote vooRleesboekvan de wInteRgebonden € 14,95----Sinterklaas is weer weg, maarde winter is nog lang niet voorbij! Nu komt Kerstmis. Roel en Noor mogen helpen versieren. Maar wie heeft ‘s nachts de kerstboom zo toegetakeld? Zou poes Dropje daar iets mee te maken hebben? Rond Oud en Nieuw gaat het vriezen en sneeuwen. Dat vindt Dropje wel interessant. Maar oei... er zit een wak in het ijs!

URsUla poznanskIeRebos PaPerback € 18,95 ----In Erebos is game overook écht game over.

Op een Londense school gaat een illegale game van hand tot hand. Iedereen wil Erebos uitproberen. Maar… je krijgt maar één kans: als je een fout maakt, lig je eruit en mag je nooit meer inloggen. Ook Nick is gefascineerd door het spel – en dan komt hij erachter dat Erebos een angstaanjagende invloed heeft op de werkelijkheid.

paUl dowswellsectoR 20gebonden € 17,95----Alex woont in Oost-Berlijn. De Koude Oorlog is op zijn hoogtepunt en Alex en z’n familie mogen de stad niet verlaten. Vluchten uit Oost-Duitsland is misschien wel de enige optie. Maar de Muur passeren is bijna onmogelijk. En zelfs als het Alex en zijn familie lukt om te ontsnappen, kunnen ze dan uit de greep van de Stasi blijven?

10

Page 11: libris x-mas 2011

GeRonImo stIltonsandokan, de pIRaatgebonden € 12,50----De welpen van Mompracem staan klaar om de beroemde piraat Sandokan te volgen in zijn strijd. Samen met zijn trouwe kameraden vecht Sandokan voor de vrijheid van zijn eiland - en om het hart van Marianna te veroveren! Sandokan behoort tot de beroemdstewerken van de Italiaanse schrijver Emilio Salgari. Deze klassieker nu vrij naverteld door Geronimo Stilton.

maRIanne bUsseR enRon schRödeRfeestelIJke veRhaaltJesvooR het slapenGaan gebonden € 13,90----In het vijfde boek over koning Bobbel wordt het weer een dolle boel. De koning verzint van alles om zoveel mogelijk feestjes te vieren. Zo willen de koning en de koningin ook graag met elkaar trouwen. Dat ze al getrouwd zijn, vinden ze totaal geen punt. Tenslotte is elke reden om een feestje te vieren er één!

Speciaal voor de feestdagen verschijnen er vier toptitels in een luxe LIMITED Dwarsligger-editie. Verras je familie of vrienden deze kerst met een prachtig en origineel cadeau.

haaR naam was saRah van tatIana de Rosnay. Met een luxe linnen omslag voor slechts € 17,50

zomeRhUIs met zwembad van heRman koch. In luxe cadeauverpakking voor slechts € 19,95 Jetset van maRIon paUw. In luxe cadeauverpakking voor slechts € 19,95het sas sURvIvalhandboek van John lofty. Met een praktisch camouflageomslag voor slechts € 24,95

dwaRslIGGeR delUxe,het origineelste cadeautje Voor onder de boom

11

Page 12: libris x-mas 2011

OP Deze BOeKeN viNDje eeN KRAsCODe.vul De CODe iN OPWWW.CuliNAiReveRsmARKT.Nl DAN KRijg je 10 euRO KORTiNg Bij BesTeDiNg vAN 25 euRO OFmeeR AAN veRse KWAliTeiTsPRODuCTeN. ----

Echte boeken voor het najaar, een lekker kerstdiner voor familie en vrienden, op basis van de recepten van Gizzi’s keukenmagie of Sarah Raven? Maak je liever een Frans diner, met Recettes pourbien vivre of haal je toch de Nederlandse provincie Zeeland in huis? Misschien toch op klassiek met het boek Wild!? Voor echte afwisseling is er ook nog het boek Raapsteeltje. Met een van deze boeken stelt u gemakkelijk uw kerstdiner samen.

De Wijnalmanak 2012 is het hulpmiddel in de zoektocht naar lekkere wijn. Of je nu graag wijn drinkt onder de 5 euro of juist iets meer te besteden hebt. Ingedeeld op winkel, kleur, land en regio, zodat je makkelijk kunt zien welke wijnen je waar kunt kopen. Allemaal geproefd en goed bevonden door een professioneel team van wijnkenners.

Gratis Wijnalmanak 2012 Bubbels zolang de voorraad strekt!

Wijnalmanak 2012 ----cUno van ‘t hoffwIJnalmanak 2012- de beste wIJnenondeR de € 5,-+ gratis Wijnalmanak 2012 bUbbels----wIJnalmanak 2012- de beste wIJnenvan € 5,- tot € 10,-+ gratis Wijnalmanak 2012 bUbbels----PaPerback Per stuk € 15,-

cUlInaIRe actIe!kooP 1 Van de 6 boeken (zie P. 13) en krijg 10 euro korting bij de culinaire Versmarkt.nl*

12

Page 13: libris x-mas 2011

ItalIaanse keUkengebonden € 14,95----De Academia Barilla werd in 2004 opgericht en heeft als missie de rol van de Italiaanse kookkunst te bevestigen. Het instituut organiseert cursussen voor amateurkoks en publiceert bijzondere kookboeken. Hier komen professionaliteit en unieke kookvaardigheden bij elkaar. Met 222 originele Italiaanse recepten die niet inge-wikkeld zijn.

haRold hameRsmade GRote hameRsma 2012 PaPerback € 15,-----Binnen een jaar een begrip geworden. Omarmd door de vaderlandse wijnlief-hebbers en in 2011 uit-geroepen tot De Beste Wijnkoopgids van Nederland. De Grote Hamersma staat boordevol met de beste wijnen, bevat alfabetische informatie over de meest voorkomende druivenrassen en is nu nog overzichtelijker. Een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die zijn dorst naar wijnkennis wil lessen!

chRIstophe feldeRpatIsseRIe!gebonden € 39,95----Patisserie! is het ultieme handboek. Christophe Felder is niet alleen een meester banketbakker maar ook een groot pedagogisch talent. Geschreven met steeds de amateur in het achterhoofd. Daarom is dit boek een uitermate geschikte handleiding voor iedereen die geïnteresseerd is in patisserie. Met 210 recepten en 3200 stap-voor-stapfoto’s.

petRa achtIen cUpcakes van petRa gebonden € 14,95----Een boek vol heerlijke recepten voor hippe cupcakes voor elke gelegenheid. Er zijn cupcakes geïnspireerd op de seizoenen en op feesten als Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw. Petra Achtien laat zienhoe je prachtig versierde cupcakes maakt voor een geboorte of een bruiloft. En cupcakes zijn natuurlijk ook een perfecte traktatie voor een kinderverjaardag!

Wijnalmanak 2012

culinaire actie!

13

Page 14: libris x-mas 2011

han van bRee50 JaaR hetaanzIen van gebonden € 10,-----50 dagen voor de 50e editie van Het aanzien van verschijnt deze jubileum- editie. 50 spreads vol met 50 jaar wereldnieuws,in 50 foto’s en met 50 bekende en minder bekende Nederlanders. Dit alles wordt aangevuld met 50 rages en ook nog eens alle 50 omslagen van de afgelopen 50 jaar. Dit boek biedt een uniek beeld op 50 jaar geschiedenis: het jubileum van Het aanzien van... al 50 jaar een instituut in Nederland.

dIck swaabwIJ zIJn ons bReIn PaPerback € 24,95ebook € 19,95----Het verhaal van je leven is het verhaal van je brein. Dat begint in de baarmoeder, waar de hersenen gevormd worden. De mens wordt gevolgd vanaf de conceptie tot en met de dood. Dick Swaabs bestseller geeft onder meer antwoord op vragen als: wat zijn de bedreigingen voor het kind in de baarmoeder? Lees dit boek en je zult beter begrijpen waarom je bent wie je bent.----nu met een BoekenBon van € 5, - (zie achterpagina voordeze actie)

JUlIa Romp enmeGan lloyd davIesmIJn vRIend ben gebonden € 10,-ebook € 7,50----Ben is een klein, zwart-wit zwerfkatje dat bij Julia in Londen is komen aanlopen. Hij kan het uitstekend vinden met Julia’s negenjarige zoon George. George is autistisch en leeft helemaal op door Ben, hij praat zelfs weer met zijn moeder. Als Ben op een dag spoorloos verdwijnt, is George dan ook helemaal van slag. Wanhopig zet Julia een grote zoekactie op touw.

aRne neRJoRdeRten caRlos zachRIsonkeRstballen bReIen gebonden € 19,95 ----Traditie viert hoogtij! We gaan kerstballen breien met twee, uit Noorwegen afkomstige modeontwerpers. Arne & Carlos tonen in dit boek een keur van kerstballen, gemaakt volgens de Noorse breitraditie. Het boek gaat uit van één basismodel voor meer dan vijftig verschillende kerstballen! Niet alleen voor geoefende brei(st)ers die eens wat anders willen, maar ook voor beginners. Dat humor en hobby samengaan, bewijst dit gezellige boek.

14

Page 15: libris x-mas 2011

peteR van stRaatenpeteR’szeURkalendeR2012€ 14,90 ----Voor veel mensen in Nederland (en Nederlands-taligen ver daarbuiten) is het een verslavende gewoonte elk jaar Peter’s Zeurkalender aan te schaffen. Gelukkig kunt u ook in 2012 weer genieten van de herkenbare situaties die Van Straaten zo meesterlijk schetst. Magistraal gezeur voor alle leeftijden met dit jaar een extra schrikkelzeurdag!

maRJan van den beRGJe neemt Gewooneen aanloopJegebonden € 14,95ebook € 9,95----Wat moet zo’n wurm nog een hoop leren. Dat denk ik vaak, als ik naar mijn kleinkind kijk. We hebben veel gemeen. Ik word vrolijk van hem. Hij vertedert me. Ik kan ontzettend om hem lachen en me enorm aan hem ergeren. Ik denk dat hij mij ook zo ziet. Maar bovenal is er de verwondering. En daar herkent iedere grootouder zich in.

Tegen inlevering van deze bonkrijg je € 2,45 korting opJe neemt gewoon een aanloopje van Marjan van den Berg. Je betaalt dan geen € 14,95 maar slechts € 12,50. Deze bon is geldig van 17 november 2011tot en met 17 februari 2012 bij jeLibris-boekhandel.ISBN: 9789044331431Actienummer: 901-90896Lever deze bon in bij je Libris-boekhandel.

koRtInGsbon:

geef een ebookcadeau

Wil je een eBook cadeau geven? Koop dan in de Libris-boekhandel een eBook-kaart. Met de code op deze kaart kun je vervolgens veilig, makkelijk en snel een fantastisch eBook van de Libris-site downloaden.

Vanaf nugratis Wifiin onze boekhandels!

je kunt in de libris-boekhandel gratis surfen op internet. je kunt gemakkelijk ebooks downloaden via libris.nl en op de hoogte blijven van onze acties. of doe bijvoorbeeld inspiratie op voor je aankopen bij ‘boeken in het nieuws’.

15

Page 16: libris x-mas 2011

nIkI seGnItsmaakbIJbelgebonden € 25,- ----De ultieme smaak-combinaties binnen hand-bereik. Denk je dat het ene niet met het andere te combineren is? Dan heb je dit boek nog niet gezien. Vreemde maar o zo lekkere smaakcombinaties, voor een heerlijk kerstdiner.

de bosatlas vande GeschIedenIsvan nedeRlandgebonden in cassette€ 99,95tot en met 31 december 2011 Voor een sPeciale introductiePrijs: € 99,95 i.P.V. € 119,95----ontdekkingSreiS doorhet verleden----

Monumentaal naslagwerk: 576 pagina’s met meer dan 1.500 kaarten en afbeeldingen. Over hune-bedden, het Romeinse Rijk en nog honderden andere onderwerpen. Met speciale aandacht voor het cultureel erfgoed: ca. 1000 historische plekken in kaart gebracht.

GIno d’acampoGIno’s pasta –100 veRRUkkelIJkepastaGeRechten vooRelke GeleGenheId gebonden € 22,95----Dit is Gino’s lofzang op het beroemdste exportproduct van Italië. In zijn boek heeft hij wel 100 verrukkelijke pastarecepten verzameld. Van klassiekers zoals carbonara, puttanesca en bolognese tot verrassende varianten zoals lasagne met pesto en tagliatelle met tartaarsaus. Gino’s recepten zijn gemakkelijk, gevarieerd en ontzettend lekker. Dankzij de duidelijke aanwijzingen en stap-voor-stapfoto’s maak je zelf de heerlijkste pastagerechten.

lIbRIs paktpas echtGoed UIt!kooP een boek en ontVang een boekenbon!*

Het is bijna Kerst en Libris pakt nu al uit! Koop van 19 november t/m 14 december 2011 bijvoorbeeld HHhH van Laurent Binet, Dossier 64 van Jussi Adler-Olsen, Een keukenmeidenroman van Kathryn Stockett, De begraafplaats van Praag van Umberto Eco, De hemel bestaat niet van Jannetje Koelewijn, SuperDolfje van Paul van Loon, Congo van David van Reybrouck, Bonita Avenue van Peter Buwalda, Jamie in 30 minuten van Jamie Oliver, De 100 jarige man die uit het raam klom van Jonas Jonasson of een van de andere 21 titels. De volledige lijst staat op

www.libris.nl/?boekenbonactie Dan krijg je een boekenbon van € 5,- cadeau. Deze bon kun je van 15 december 2011 t/m 7 januari 2012 verzilveren bij de Libris-boekhandel bij aankoop van een boek. Bestel je via de website een van de geselecteerde titels? dan krijg je ook de Feestdagen boekenbon van € 5,-. Je kunt deze

bon alleen gebruiken bij een aankoop in de boekhandel.

*deze actie is alleen geldig op de 31 geselecteerde titels, kijk op www.libris.nl/?boekenbonactie voor deze titels en de algemene voorwaarden. je ontvangt per titel een boekenbon t.w.v. € 5,-. deze actie is geldig zolang de voorraad strekt en geldt niet op ebooks en luisterboeken.

16